Vrijmibeau: Ordo Ab Chao

TLV 2015 - Ja, Barend dat is echt mijn wijn - l'chaim

TLV 2015 – Ja, Barend dat is echt mijn wijn – l’chaim

Tjonge wat een week! De wereld lijkt volkomen gek geworden. Tijd voor een vroege vrijmibeau. Niet dat de week al is afgelopen – as we speak worden in Mali nog een honderdtal hotelgasten point blank op hun Koran kennis getest – maar gewoon, omdat we denken dat toch niemand in Europa nog aan het werk is. Alles is ontruimd.

De red alert meldingen schoten vandaag werkelijk als een kometenregen langs de wires: ontruimingen, lockdowns en zelfs een gecontroleerde explosie in Enfield UK, ontruimingen bij Baker Street London, Eurokwartier Brussel, Grote Markt Brussel, de Don Bosco, de Amerikalei en de Sint-Norbertu school in Antwerpen. Het IND gebouw in Zwolle, het politiebureau in Huizen, en het favoriete station van Wim Dankbaar: centraal station Haarlem. Een tweetal bommeldingen in Berlijn – underground lijn 9 en in de Leipziger Strasse – en in Dortmund zijn de #Diesel snuffelherders ook jumpy. Gelukkig allemaal loos alarm, maar van werken komt niets meer.

Nauwelijks bekomen van de afschuwelijke aanslagen in Parijs bracht de week sowieso al een tsunami aan dood en verderf. Het fraaie Saint Denis – ik wilde er ooit een huis kopen no kidding – kan zich de discutabele eer toeëigenen de eerste vrouwelijke terrorist op te mogen ruimen. In Zweden konden veiligheidsdiensten net op tijd een terrorist van straat plukken, en werd in Hannover ternauwernood een aanslag op en rond de ultimate soccer game Duitsland – Nederland voorkomen. Twee Bosnische militairen hadden minder geluk en werden in Sarajevo zonder pardon en onder het gekrijs van “God is Groot” van hun leven beroofd.

De heren en dames van de politiediensten zaten toch al niet stil. Na de aanslagen vorige week hebben in Parijs alleen al 793 huisdoorzoekingen plaatsgevonden, zijn er 103 mensen gearresteerd, 164 huisarresten uitgevaardigd, maar liefst 794 wapens inbeslaggenomen en is 250,000 euro geconfiskeerd. Dat ruimt op. In België ging op een iets bescheidener schaal de bezem door de Brusselse deelgemeente Molenbeek.

Maar ook in Baghdad waren de zelfmoordterroristen weer actief en bliezen zichzelf en een moskee op. In Brest werd ook een moskee onaangekondigd bezocht, maar gelukkig voor de aanwezigen daar waren het de good guys die aan de deur klopten. Niets aan de hand. In Yemen liet Al Qaeda nog even van zich horen, en de Ukraine Chief M17 expert had ook al een rotdag en ontsnapte ternauwernood aan een moordaanslag.

Verder nog wat van het gebruikelijke ‘kill all jews’ gedoe. Een steekpartijtje in Marseille want Jood, twee doden en een gewonde in Tel Aviv want Jood, en 3 doden en 3 gewonden door een drive by Uzi in Judea en Samaria want Joden.

Kortom, om maar met de Paus te eindigen: “heel de wereld is in oorlog”.

Tijd voor een wijntje dus. De bar is open. Klagen mag. Vooral over de doodstraf voor een Saudi dichter wegens te lang haar, en natuurlijk het overlijden van Armand. Dat wij niet vergeten. l’chaim!

132 thoughts on “Vrijmibeau: Ordo Ab Chao

  1. En om de chaos nog wat completer te maken vuurt Rusland vandaag nog even 18 kruisraketten vanuit de Kaspische Zee naar de voederplaatsen van daesh..

  2. Gisteren had ik mijn inmiddels 84 jarige vader aan de telefoon. Ik vroeg hem wat hij er nu allemaal van vond.
    Nu woonde mijn vader in IJmuiden toen de oorlog uitbrak en hij vertelde me dat hij toen hij klein was genoeg bombardementen had gezien. Sterker nog- hij was er zelf bijna geweest. Dan volgde nog even dat Europa toen ook helemaal platgebombardeerd, dan wel beschoten en Rusland deed er ook aan mee.
    Dus wat was nieuw?

    Als ik mijn vader hoor en alles volg dan lijkt het of de geschiedenis zich herhaalt.
    Zeker als ik dit lees in de digitale nrc.
    http://www.nrc.nl/next/2015/11/20/blitzkrieg-is-wij-hebben-t-nakijken-1558557

    Voorlopig is er geen eind aan, daarom maar een Margaritha en ff de voetjes van de vloer.

    • Geloof mij, de moderne ladingen zijn niet te vergelijken met de bommen en granaten van WW2. Dit zijn thermobaric warheads. Zone 1 en je wordt geatomiseerd. Zone 2 en je wordt verpulverd. Zone 3 al de lucht wordt weggezogen waardoor je longen exploderen.

      Zone 4 en je overleeft misschien ondanks dat je ledematen zijn afgerukt, maar je hebt de rest van je leven een psychiater nodig.

      600 mensen in een keer weggevaagd op deze manier? Madness.

      Geef mij maar een whiskey.

  3. 600 terroristen zijn gedood met deze aanval volgens het Russische Ministerie van Defensie.

    Wat een madness.

    Voor de duidelijkheid. De missiles uit het bovenstaande filmpje hebben die 600 mensen gedood.

        • Mij ook goed. Tijdje in de put maar nu lekker. Wolvenwinter is klote tot dusver want het giet hier. Maar misschien gaat het sneeuwen dit weekend. *vingers kruist*

          Wat zuip je vanavond?

    • Inderdaad Swap, supergoed stuk. Leuk dat je even langskomt.
      Wat een cijfers…g*dverdomme.
      En ja, het verhaal van Diesel greep mij aan, natuurlijk zijn mensenlevens erger maar je vergeet ook wel eens al die dieren die stuk gebombardeerd en/of beschoten worden.
      Dit was Diesel:
      diesel
      diesel 2

      • Hoi teigertje! Ja ik moest even reageren. Hoe is het met je en je man?

        Ja zielig van Diesel maar het zijn werkhonden en dat is levensgevaarlijk. Ik heb eigenlijk vooral te doen met de hondenbegeleider. 7 jaar. Zo’n beestje zit dan zo diep in je hart je hebt dan zoveel meegemaakt samen en dan is hij plots dood. Die vent zit ongetwijfeld met een fles Picon en dertig bier te janken de komende weken of niet maanden. Die band is wederzijds zo diep. Ik zag een foto, een paar jaar geleden, waar de hondenbegeleider was doodgeschoten en op zijn begrafenis de hond zijn pootje op de kist zetten en niet wilde vertrekken. Ik moest uiteraard huilen. Ik herken dat wel. Helaas kan ik de foto niet zo snel vinden. Maar ja. Het zijn soldaten. Soldaten gaan dood.

        • Hier gaat alles goed Swap.

          Ja daar heb je wel gelijk in, die begeleider zit vast helemaal stuk. Kan niet anders kudt kudt en nog eens kudt.
          Ik zat ook echt even te janken de afgelopen week, wat een verschrikkelijke waanzin.

          Die foto waar jij het over hebt, die heb ik ook voorbij zien komen.

          Maar we moeten ons niet gek laten maken en doorgaan met leven, als we ons laten verlammen door angst dan hebben zij hun doel bereikt.

  4. Nou vooruit, laten wij ons hoofd in tegenstelling tot die vrouwelijke terroriste in Frankrijk niet verliezen en gewoon muziekjes blijven draaien.

  5. Lebanese airspace is ‘cleared’ vanaf 6 uur vanaf nu volgens een bericht op verzoek van de Russen.

    De funny stuff begint dus vanaf 12 uur vannacht.

    *zucht*

  6. Veel mensen als ik het zo eens zie op social media.
    Eens kijken of ze het record van ziggo kunnen overtreffen.

    • Barra bekijkt het maar Ik inQ.
      Ik reageer er nooit, belangrijke reden is papi en de vrijheid die hij daar krijgt.
      Wat de rest daar doet moeten ze maar zelf weten.

    • Lijkt me wel handig, want er zal toch echt een moment moeten komen dat Barracuda/ Jan Libbenga persoonlijk verantwoording gaat afleggen voor de haatcampagnes die hij faciliteerde, de discriminatie, de bedreigingen, het gestalk en ga maar door. Ik waarschuwde hem al een paar jaar geleden dat een moderator die zulke reacties laat staan zelf strafbaar is en ook dat ik daar “in due time” werk van zou gaan maken. Dat moment is nu aangebroken:

      Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) heeft geoordeeld dat een website verantwoordelijk gehouden kan worden voor de reacties die op de website geplaatst worden, meldde Nu.nl vrijdag. In de Delfi-zaak ( 64569/09) bepaalde deze hoogste rechtbank voor de Europese mensenrechten (niet te verwarren met het Europese Hof van Justitie) dat wie zijn site open zet voor anonieme reaguurders, extra zijn best moet doen om te voorkomen dat er rare dingen tussendoor glippen. Wie dat niet genoeg doet, is aansprakelijk.

      • en wat Barracuda/ Jan Libbenga een hypocriet maakt, is dat hij linkjes op zijn site waarin hij definitief ontmaskerd wordt wel degelijk modereert, terwijl hij al die haat en bedreigingen laat staan. Ik denk echt dat een strafrechter aan hem uit moet gaan leggen hoe dat allemaal werkt, want hij lijkt zelf nogal hardleers te zijn op dat puntje.

  7. Toe maar, gelijk een artikel erover heen bij Barra.
    Nou ja, het interesseert mij persoonlijk verder niet hoe hij heet, als mensen dit soort van moderatie wel gewoon vinden dan zoeken ze het maar zelf uit.
    Zolang er allerlei dubieuze figuren komen die OT reacties geven en alleen maar bezig zijn met persoonlijke afrekeningen, zal ik er niet reageren.

  8. Ik heb sterk het idee, dat @Barra met een co writersapp werkt, evenals Kat.Mensen als @Naomi op zijn sterke gemoed inwerken, om vervolgens de laffe keutel weer in te trekken. Typisch iets voor beroepsleugenaar mister Vrijland.

  9. Heb het natuurlijk eerst bij Barracuda zelf aangekaart en idd modereert ie dan als een malle (het was binnen 5 minuten weg, eerder dan de link zelf en daarop besloot ik een screendump te maken) en de daarop volgende opmerking ook. (ik zei iets van “dat was snel”)
    papi heeft het ook gelezen en denk ik op geregeert en toen werd zijn opmerking ook direct weggejorist met wel commentaar van barra zelf (mijn opmerking verdween gewoon)

    • Klopt, mij modereerde hij ook meteen weg. zo gedraag je je op zich niet als het niet zou kloppen; maar hoe weten we dat jij niet zit te hoaxen?

      • Maar als het waar is: walgelijk dat barra zijn eigen ontmaskering ineens strak modereert, terwijl hij tegelijk de smerigste haatbagger gewoon doorlaat. Dat diskwalificeert hem meer dan een beetje.

  10. sja Naomi dat weet niet je idd, ik kan natuurlijk zeggen “dat is niet zo”, maar daar koop je geen brood voor… Ik weet wat ik gezien heb (ook de hele source opgeslagen van betreffende pagina), en hij maakte gewoon een fout, had ie het niet op die manier gemodereert had ik het waarschijnlijk niet eens hier geplaatst, maar vond het zo belachelijk hoe dat ging….
    je kan wel merken dat ie van slag is (stukje tikken wat totaal niet over plotters gaat (waarover eigenlijk wel?) en het ook niet pas plaatsen om 6.00 uur.

    • Het stemt natuurlijk overeen met de eerdere bevindingen van Martin Vrijland, waar barra indertijd een zwak verweerstuk over schreef. Ook dat ID nummer van google ads leidde naar Jan Libbenga en vanzelfsprekend gaat zo’n ID nummer wel op persoon,

      Als hij inderdaad Jan Libbenga is, doet hij niet meer mee. Zijn opvattingen over de vrijheid van meningsuiting vindt hij schijnbaar alleen maar gelden als hijzelf buiten schot blijft. Maar zo werkt dat dus niet.

      • ik heb dat toen niet zo gevolgd, maar na mijn google actie op zijn naam idd wel gevonden.
        vraag me alleen af of Martin dat zelf uitgevogeld heeft of iemand anders die het Martin heeft ingefluisterd, maar doet er ook niet zoveel toe. Het blijkt dat Barra wel degelijk de modereerknop weet te vinden en elke reactie screent, in mijn optiek keurt ie daarmee goed wat papi/adamas daar elke dag uitbraakt (walgelijk)

  11. Ik weet eerlijk gezegd niet beter dan dat Barra van slag is, en gemakkelijke artikelen uit de vijver vist.

      • Nou nee hoor, das niet altijd zo.
        Maar ik zal je het verder besparen, laat ik het zo stellen de kwaliteit van de stukjes van Ziva en Naomi liggen een stukje hoger. Hoge bomen vangen ook meer wind.

      • Ik vind dat je sowieso iemand zoals papi niet moet toelaten op je blog
        Dan is dat ook meteen opgelost.
        Laat de emmers met stront dan maar komen, die hebben wij hier ook gehad.
        Zoals ik al ooit schreef, ga dan maar elders je behoefte doen.

  12. Is natuurlijk pure speculatie, maar is stalker Barend in Barra’s reaguurpanelen niet gewoon Barra zelf? Je moet voor de grap eens nalezen wat voor nonsens die over anonimiteit op het internet uitkraamt en het zelfs in zijn stompzinnige rotkop haalt om iemand die er bewust voor kiest om niet anoniem te zijn moreel de maat te nemen. Het leest als een “legitimatie” van het misselijke anonieme gedrag van Barra zelf.

    Terwijl volgens mij iemand die in waarheid leeft en 100% transparant is per definitie moreel aan het langste eind trekt. Kan wat langer duren en je moet soms wat meer incasseren, maar: “al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel”.

    Een anonieme gluiperd als Jan Libbenga is duizend keer kwetsbaarder dan ik als hij uiteindelijk ontmaskerd wordt. Iets zegt me dat Barra dat de komende tijd op pijnlijke wijze gaat ondervinden. Dat is wel wat hij verdient.

    • Ik denk idd niet dat ie het niet leuk vind, maar ik vind als je zo’n fout maakt en je al die tijd modereert zoals je doet terecht dat iemand (in dit geval ik) die fout gewoon open gooit.

      • mwa, iemands identiteit interesseert mij niet, het gaat mij meer om de gluiperigheid en het geveinsde..het gedrag. Het enige wat ik eraan kan doen doe ik al..ik reageer er niet en heb dat ook nooit gedaan, ik vind hem niet de moeite waard.
        En dan weet je wie het is en dan? Een kruistocht? Ik heb het persoonlijk wel gehad met dat soort dingetjes. Maar dat is dan ook mijn mening.

        • Zijn identiteit maakt me in zichzelf ook niet eens zoveel uit, maar het gaat wat mij betreft om aansprakelijkheid. In principe is het strafbaar wat er op zijn blog gebeurt en duikt hij daarvoor weg door anoniem te zijn.

          • ach, kijk hier eens, wat een timing. Nu ineens kan wel wat afgelopen april bijv. niet kon..

            Barracuda22 november 2015 16:06

            Na een weekend vol zuigers, jenners & stalkers, ga ik voor de verandering een strenger moderatiebeleid proberen. Ik laat daarom de komende tijd alleen nog on topic onderwerpen door. Eens kijken wat dat oplevert. Tips over plotters & blogs blijven hier uiteraard welkom.

    • Hier heb ik een mooi voorbeeldtekstje van Barra om mee te vergelijken qua schrijfstijl:

      Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald zullen we maar zeggen.

  13. Ik blijf erbij dat Bara beslist Jan Libbenga niet is!
    Volgens mij probeert iemand hem ergens in te luizen.
    M.V., HHC….? wie zal het zeggen.

    De eerste die met deze naam kwam was M.V.. Hij had het van Maria (We are Strange 😉 )

  14. Als ik tussen de regels door lees, gaat hij ermee stoppen. Beetje vreemd dat de geveinsde aanleiding, een klungelige screenshot, en of zogenaamde weekendperikelen de aanleiding zouden zijn. In het verleden wel ergere aanvallen richting o.a. @Jeroen @Naomi gezien. Drogredenen, terwijl hij de gebakken peren van zich afschuift.

  15. ik vroeg als eerste comment dus ook offie een grapje maakte…… dat ie dat wegpoetst en de link aanpastte was voor mij ook een verrassing…kan me niet voorstellen dat ie dit expres zo gedaan heeft tot iemand het zou zien en dat als reden dan aanvoeren om z’n blog te stoppen….

  16. Een screendump cq online link naar een c:/ fake directory komt vanuit een aftandse dos fantast, had net zo goed James Last kunnen zijn. Een of andere klungel naaide de auteur(‘s?) een oor aan.

  17. @Ik
    Heb het ook gezien,en ook zijn opmerking van toedeledokie richting @Adamas. Allemaal beeldvorming, what comes around goes around, ook als het om extreem kwetsende en verneukeratieve moderatie gaat.

  18. Ik heb hier hele gemengde gevoelens bij.

    Ik weet dondersgoed, dat er antiplotters zijn, die Barracuda deze ontmaskering wel gunnen, om uiteenlopende redenen. Bij mij is het nooit zover gekomen.

    Als ik me realiseer, dat Kat er vandaag of morgen een filmpje tegenaan gooit met veel spuug en rare stemmetjes, waarin hij klaarkomt op het feit dat Barra exposed and down is, dan wordt het mij droef te moede 😦

    • Ik moet bekennen dat ik er niet in slaag een lichte glimlach te onderdrukken.

      Ik zie de complete URGENT CALL al voor me. En dan Martijn met een stukje er overheen dat het uiteindelijk allemaal door heel specifieke reptielwezens in je Saturnus chakras komt die een soort van zuigende vortex energie op kwantum niveau veroorzaakten in bijvoorbeeld Jan Libbenga. Want uiteindelijk moeten we allemaal goud delven voor de Annunaki. Waaraan Johan Oldenkamp dan toevoegt dat dit gegeven hem al sinds Babylonische tijden bekend was zoals we in het boek Genesis kunnen nalezen en we Jan Libbenga kortom moeten zien als een moderne incarnatie van Yog Sothoth.

  19. Barra is in de val van Ton Hofstede cs gelopen, want hoe kan Dankbaar (rechtisdom) op vrijdagmiddag deze mail naar Jan Libbenga sturen terwijl Barra het bewuste stuk met de HHC link pas op zaterdagochtend online zette…

    From: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
    Sent: vrijdag 20 november 2015 15:26
    To: ‘jan.libbenga@emerce.nl’
    Subject: Barracuda

    • Vind ik een vergaande conclusie. Het is raar, maar het kan ook de computertijd van wimp zijn die verkeerd ingesteld staat en we zien alleen een weergave van een email, niet het bericht zelf. Dus het toont niets aan.

  20. Heel vreemd…….
    From: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
    Sent: vrijdag 20 november 2015 15:26
    To: ‘jan.libbenga@emerce.nl’
    Subject: Barracuda

    Dankbaar stuurde Jan Libbenga op vrijdagmiddag een mail terwijl Barra zaterdagochtend 21 november het bewuste “barra=jan bewijsmiddel pdf” (persbericht) heeft geplaatst.

  21. Wat ik overigens altijd nogal vervelend heb gevonden, is dat er veel plotwausjes waren die dachten dat ik Barracuda zou zijn en door de jaren heen bakken met agressie over me heen kreeg, die dus eigenlijk voor Jan Libbenga bedoeld waren. Dat kan hem niet ontgaan zijn, maar het heeft hem er nooit toe bewogen om dat misverstand uit de weg te helpen. Dat neem ik hem kwalijk.

    • Hij had er natuurlijk alle belang in dat een ander onder verdenking stond.
      Kon hij lekker zijn gangetje gaan.

      Zo had hij er ook belang in dat er hele fitties uitgevochten werden op zijn site,
      Dat er bijna geen hond OT reageerde stoorde hem niet, dat zogenaamde “storen aan” kwam pas gisteren.

Reacties zijn gesloten.