Winterslaap

sleep well - TLV street art 2015

sleep well – TLV street art 2015

Swapichou gaat in winterslaap. En wat is een mooier moment dan dit te doen op de voor conspiracy nuts bijna mythische dag ‘de vijfde november’?

Het is niet omdat we geen zin meer hebben. Niet omdat we bedreigd worden, of iedereen haten. Was het maar zo. Het is heel gewoon. Geen tijd. De voltallige redactie – Swapichou, Teigertje en Ziva – hebben te weinig tijd door werk en andere verplichtingen om dit blog nog voldoende aandacht te geven. Dat gebeurde wel eerder in het bestaan van swapichou, maar nooit tegelijkertijd. Het zij zo, en aan alles komt een einde, dus ook aan drukke tijden. Kortom, we komen nog wel eens terug.

We wensen jullie allemaal veel plezier, en onze geliefde onderwerpen van gesprek veel wijsheid, sterkte, bezinning, realiteitszin en passende zorg.

De comment-section onder deze post blijft nog een dag open. Voor een laatste glas wijn, een biertje en een sigaar. Dank voor de leuke momenten, avonden, inspirerende muziek en de lach. Geniet nog even van ‘koevary’. Tot later.

38 thoughts on “Winterslaap

 1. WTF!

  Wie moet het dan doen? The bashing of Wim Dankbaar?

  Barra is ook al gestopt. Ziva, liefie, je bent toch niet als Micha Kat? Aankondigen om te stoppen en dan binnen twee weken weer doorgaan?

  I need your contest! Keeps me awake.

  “Wimp”

  PS: Je bent een heerlijk gek wijf. Love you.

  • Jij maakt jezelf simpel in je uppie volstrekt belachelijk. Daar heb je niemand anders voor nodig wanneer ik je blog volg…..

 2. Wimp is als dat irritante jochie uit je klas. Dat jochie dat achter je zit en de hele tijd in je rug port, totdat je hem een knal op zijn bakkus verkoopt, waarna hij jankend naar de juf loopt om te klagen dat je hem geslagen hebt. Wimp, ik mag hopen voor je dat je niet de verkeerde in zijn rug port…….. alhoewel…… eigenlijk hoop ik van wel.

 3. Ik ga jullie missen. Het gevecht gaat door. Ik zal never nooit stoppen, dat komt niet voor in mijn vocabulair. Luvu!

 4. > De voltallige redactie – Swapichou, Teigertje en Ziva (ik dus) –

  Swapichou zelf doet er toch al jaren helemaal nooit niks meer aan? Komt af en toe langswaaien, plaatst een vaag commentaar en verdwijnt dan weer.

 5. Het probleem is natuurlijk ook dat het Nederlandse plotterwereldje letterlijk en figuurlijk op zijn gat ligt en er steeds minder te melden valt. Ruzies dreven publicisten uit elkaar (Berkenbosch versus Hofstede), maar ook Dankbaar is een exemplarisch voorbeeld: hij herhaalt eindeloos dezelfde informatie, en langzamerhand haken zijn volgelingen af. En de enige roepende in de woestijn (Kat) is al even voorspelbaar geworden.

 6. Deden we inderdaad al een eerder een paar jaar achter elkaar. Prima besluit :). Geniet ervan Ziva en de rest natuurlijk 🙂

 7. Haha, Wimp, denk je nu echt dat Harm en Joris zich druk maken om een marginaal blogje op internet van een doorgedraaide complotter…. dream on wimp, want na vandaag is er niemand meer die zich ook maar een beetje om je bekommert. Je zal steeds harder gaan schreeuwen…… totdat je er ooit achterkomt dat er echt niemand meer naar je luistert.

  Slaap lekker tijdens de winter, swap en de rest!

  • Wimp maalt alleen nog maar om centen; de rest interesseert hem geen ene malle moer. Hij is failliet en zoekt hulpeloos en hopeloos naar geld.

   Zo zielig!

 8. Geniet van jullie meer dan welverdiende rust.
  Je hebt gelijk, de plotterballonetjes lopen leeg; geen eer meer aan te behalen.
  Het wordt pas weer spannend als de rechtzaken tegen Kat wegens smaad en laster op gang gaan komen. En iets zegt mij, dat die er inderdaad gaan komen,zodra het Hof de heer Demmink definitief heeft ontslagen van rechtsvervolging.

  Mooie feestdagen toegewenst uit dit nog steeds zeer warme land.

 9. Helemaal geen verstandig besluit, Glenn. Debat is functioneel. Actie = reactie.

  Ik wil jullie reacties niet missen. Kolderkamp, Douwer, Jonas en kangeennaamvinden, jullie moeten gewoon op dit podium kunnen blijven. Er moet toch een tegenwicht blijven tegen rechtiskrom?

  Teigertje, Jij wil toch wel doorgaan?

  Willem

 10. Dank voor de gastvrijheid hier. Het was een wonderbare kennismaking met de plotters en de realisten.

  Het lijkt me inderdaad nu beter om geen podium meer te bieden aan de megalomane narcisten (vaak paranoide) als Wimp, opa Nico en vooral de braakbalproducerende Kat.

  Geniet van de eindejaarsrust en misschien tot ooit………

  Ik heb genoeg plots voor verhalen verzameld waarvoor nogmaals mijn dank!

  Het ga jullie allemaal goed.

 11. Nou nou nou …. ik verwonderde me er al de gehele week over hoe ’t niveau hier ‘gestegen’ was/is met dat ‘alwetende’ borre(l)poesje *kuch* Sad, sad song, wat die d’r uit weet te kramen, mai oh mai, en dat voor iemand die volgens eigen zeggen nog maar net komt kijken in de complotwereld. Geen wonder dat jullie winterslaap willen houden 😉 Enfin, hoe dan ook; een goeie winter gewenst dames moderators ! M.vr.gr. ‘crocus’.

  Houdoe !

 12. Lijkt mij heel verstandig. De complotters willen slechts ‘debat’ omdat het ze voeding geeft en een reden om te bestaan. De werkelijkheid is dat er geen beschaafd debat te voeren is met mensen die hun gedachten al jaren geleden in beton hebben gegoten. Juist op de sites van de complotters zie je dat tegenspraak niet gewenst is. De plottertjes komen meteen met typeringen, persoonlijke aanvallen en allerlei leugenachtige verhalen over betrokkenheid bij pedo-netwerken, de NWO en de AIVD. Juist in de afgewogen argumentatie schieten ze ernstig tekort.

 13. Inderdaad Chris, je hebt gelijk. Hoewel ik het wel jammer vind dat Swapichou na Barracuda ook al in ruste gaat is het wel het verstandigste. Je geeft de complotidioten namelijk een podium en aandacht, maakt voor hen niet uit of het negatief of positief is. De aandacht is hun energie, daarom gaan ze door. Laat je ze echter in hun vet gaar smoren dan kon de downfall van de complot-aanhangers wel eens heeeeel snel gaan!!Dank voor jullie werk en stukjes, en ik hoop dat als het toch nog eens nodig is er nog een stuk verschijnt. Proost op de heeeeeel lange vrijmibo!!

 14. My last 2 cents

  Zoals Cris al aangaf op het blogje van Wimp gaan Wimp en zijn volgertjes allemaal gebukt onder een Idée fixe.

  Want waar Wimp eerst nog mee ging in -wat met name mensen die het kúnnen weten ook gewoon weten- de zekerheid dat de “Johan Kolderkamp” die op zijn blogje reageert niet dezelfde persoon is als diegene die als zodanig -ik dus zei de gek- op Swapichou zijn ‘footprints’ achterlaat/liet, heeft Wimp inmiddels ook weer toegegeven aan de dwanggedachte dat dit eigenlijk toch wel zo is. Het is als de 2 verschillende foto’s van dezelfde Ali. Past nu eenmaal niet in Wimp’s Idée fixe en hoppa, het zijn gewoon 2 verschillende Ali’s.
  Andersom is net zo makkelijk. Ook al zou Wimp fysiek geconfronteerd worden met de “Kolderkamp” op rik dewelke zou lijken op bijvoorbeeld Dolph Lundgren en diegene hier op Swapichou die zou lijken op -ik noem maar iemand- Danny DeVito dan is dat volgens Wimp gewoon toch één- en dezelfde persoon.
  Het is wellicht een anekdote die ik al eerder aanhaalde maar het is zoals Diego Maradona vertelde toen hij uit een afkickkliniek werd ontslagen. Maradona zat daar tussen mensen die dachten dat ze Napoleon waren maar als hij naar waarheid antwoordde dat hij Maradona was, geloofde niemand van zijn medepatienten hem.

  De balans opmakende zou ik liegen als ik zou ontkennen me hier op Swapichou kostelijk geamuseerd te hebben. Ik zal het missen. Het ga jullie goed.

  • @Kolderkamp
   Idée fixe is zeker niet op Dankbaar van toepassing. Wim is stronteigenwijs, waar op zichzelf niks mis mee is. Het zou zomaar kunnen dat hij na al die jaren voor 99% in de juiste richting zit, zoniet bovenop de waarheid. Who knows? Dat kan jij niet zeggen met je platvloerse scheldpartijen.

   • Who knows? Nou, iedereen weet dat Wim 0% op de waarheid zit. Dat Jasper S. de dader is, is namelijk voor 100% bewezen. En Wim zelf heeft 0% bewijs. Wat nou, met je “het zo maar kunnen”.

    • Zolang justitie en of Wim Dankbaar niet bereid zijn om de SBS geïnterviewde tot op het bot uit te pluizen , is het trekken aan een dood paard. JS is schuldig, nergens zeg ik dat niet zo is. Cognitieve dissonantie zou de psych zeggen, al heb ik meer verstand van verzekeringen, en weet ik bij lange na niet wat iedereen weet, beste Sander.

     NB
     De vliegende schotels zijn op, daarom gaat Swapichou het berenhol opzoeken, niet verder vertellen.

     • Die Ali’s boeien niet! Justitie gaat daar never ever nooit niet achteraan, zelfs al zou het de verkeerde Ali zijn. (Hetgeen onwaarschijnlijk is) En Wim zou er ook al helemaal niets mee opschieten, omdat er geen helemaal geen Ali schuldig is aan de moord op Marianne. Dat was Jasper S. Dus het blijft altijd trekken aan een dood paard.

      Ik ben geen Sander

      Als Wim wil, dat Swapichou doorgaat, is het heel verstandig om (voorlopig) te stoppen.

      Groetjes

   • @geen01 nou, ik kan dat wel zeggen omdat ik de zaak goed ken. En het is onzin. Bovendien is de term ‘eigenwijs’ hier niet meer op zijn plek. Als je jaar in jaar nabestaanden lastigvalt en zelfs beslag laat leggen op de AOW van een moeder van een vermoord meisje….

 15. @Ziva
  Ik heb je vaak met plezier gelezen, en denk dat onze eventuele ontmoeting best een permante vriendschap kan opleveren. Helaas ging het onderstaande filmpje een al te serieus fictief leven leiden. The claw, versus the cloud. Love you!

 16. Ik wil hierbij mijn voorlopige metaforische laatste bijdrage opdragen aan faalkonijn Wim Dankbaar.De man die categorisch in de broek schijt voor SBS Achmed whatsoever.

 17. Een zeer goede en verkwikkende winterslaap gewenst. Ik denk dat het de juiste stap is, als je alleen al kijkt naar de reactie van patiënt Dankbaar hierboven, die op deze manier de illusie voor zichzelf in stand kan houden dat er sprake is van een “contest”, of een gelijkwaardige discussie. Daar is geen sprake van en het is de hoogste tijd dat hij uit die waan gehaald wordt. Hij is een meermalen veroordeelde misdadiger en een zorgmijder, die zelfs nadat de rechter hem opdroeg een bezoekje aan de psychiater te brengen, dat niet aandurfde. Durft hij dat niet omdat hij vermoedt dat hij aan het eind van die intake zijn intrek direct mag nemen in een gezellige gecapitonneerde kamer met stevige sloten, waar hij die “contest” als interne dialoog mag voortzetten? Questions questions

  De dynamiek waarin een aantal reaguurders zich hier obsessief bezighoudt met zijn irrelevante wanen en elk woordje van hem op een goudschaaltje weegt, vind ik ongezond en doet me eerlijk gezegd twijfelen aan de geestelijke gezondheid van zijn “bestrijders”, die mij evengoed in het verleden op mismaakte wijze stalkten omdat ik de euvele moed had hun nogal autistisch aandoende hangende grammofoonplaat te modereren. De waanzin van Wimp maakt de door hem geobsedeerde bestrijders natuurlijk geen toonbeeld van geestelijke gezondheid.

  Het is mooi dat er door middel van deze winterslaap een streep gezet wordt onder die toxisch-symbiotische relatie, beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Het geeft Wimp alleen maar een gevoel van bevestiging en sterkt hem in het voortzetten van zijn diepgestoorde kruistocht. Bovendien is het ook risicovol, want het zou hem ertoe kunnen drijven mensen opnieuw te gaan stalken en verse misdrijven aan zijn track record toe te voegen.

  Vandaar dat ik al een tijd geleden afzag van het besteden van aandacht aan de Micha’s en Wimps van deze wereld en me volop wijd aan het implementeren van de homo en transagenda, zodat we binnenkort werk kunnen gaan maken van het forced feminizen van martin vrijland. Dat is in ieder geval de opdracht die ik meekreeg van de NWO, Bilderbergers, bepaalde zionistische kopstukken en de Annunaki.

  Dikke kus,

  Naomi

Reacties zijn gesloten.