Aangifte Vrijmibo

Cervantes_n0_don_quixoteDeze middag moest de aangifte tegen Donquijotte die je wist dat zou komen er toch maar eens van komen. Al jaren scheldt hij anderen en mij ongestraft uit voor pedofiel, kinderverkrachter en overheidstrol, hij bedreigt en discrimineert erop los, terwijl er toch duidelijk in het wetboek van strafrecht staat dat die dingen helegaar niet mogen! Ik moest me er wel toe zetten, want het is lastig om aan de politie de werking van het internet uit te leggen; het doorzetten van zo’n aangifte kost veel energie, je stuit vaak op een muur van onbegrip, vervolging is helemaal niet gegarandeerd en het vermoeit natuurlijk wel om je bezig te moeten houden met de negatieve modderpoel van zo’n psychiatrische patiënt. Maar er zijn gewoon grenzen en die heeft Don dus overschreden.

Een aantal uitingen van Don liggen nu bij de officier van justitie, om te kijken of hij daarvoor vervolgd kan worden. Binnen twee weken krijg ik te horen wat ermee gaat gebeuren. Maar volgens mij zijn deze uitspraken dus strafbaar en is elke grens van het redelijke inmiddels door Don overschreden. Ik doe  nog niet eens aangifte omdat ik het niet kan incasseren, want dat kan ik wel. Als een linksgekkie als Rhazes me uit gaat maken voor islamofoob, bigot, racist, warmonger en weet ik wat, dan vind ik dat best. Ik ben het er natuurlijk niet mee eens en het maakt me zelfs boos, maar het is vooral gerelateerd aan mijn standpunten en dat moet je kunnen hebben in een fel debat. Dan zeg ik daar weer iets op terug. Ga je niet voor naar de pliesie. If you can’t take the heat, stay out of the kitchen. Maar de uitspraken van Don zijn helemaal geen onderdeel van een debat, worden puur geplaatst met de bedoeling om te beschadigen en hij lijkt er nog mee weg te komen ook. Hij raakt daarin niet alleen mij, maar ook anderen. Dat moet nu echt afgelopen zijn.

De volgende uitingen van Don worden nu bekeken door justitie:

 • De lasterlijke en beledigende bewering dat ik “pedoseksueel” zou zijn in de titel van dit artikel
 • De lasterlijke en beledigende uitspraak “Sodomie, bloedoffers, kinderverkrachting en veel van dit verwerpelijke ideeëngoed wordt door o.a. de wannabee Kabal Jood Jeroen Hoogeweij, als de normaalste zaak van de wereld beschouwd.”
 • De beledigende uitspraak in datzelfde artikel: “Ook waarschuw ik alle kleine jongetjes die in de buurt van Schiedam wonen voor deze ernstig zieke Jeroen Hoogeweij”
 • Een vakantiefoto van mij en mijn zoontje die Don van mijn Facebook profiel plukte, waarin hij het gezicht van mijn zoontje door dat van Jimmy Saville verving.
 • De lasterlijke uitspraak op deze URL, die los van lasterlijk ook strafbaar is vanwege dscriminatie: “Deze wannabee Jood en pedofiel schreeuwt echter als een varken dat geslacht wordt als je de Holocaust in twijfel trekt en hij kon zijn vreugde op geen enkele manier onderdrukken toen Jan Smelt werd veroordeeld voor zijn geuite twijfel aan de Holocaust en zijn waarschuwing richting het Joodse Asjkenazi volk.”
 • Op diezelfde pagina kwamen we ook nog een gevalletje bedreiging tegen, waarvan ik dus ook aangifte deed. Eerst schreef hij:“ik kan me zeer goed voorstellen dat er mensen in Schiedam en omgeving zijn, stemmers op de PVV, die Jeroen Hoogeweij dit niet in dank zullen afnemen. Het is een soort uitlokking van geweld waar dat ook de bedoeling lijkt van de aanslag in Parijs. Eigenlijk hoop je dat Jeroen Hoogeweij succesvol zal zijn in zijn poging en de consequenties van zijn gedrag eens mag gaan voelen.”

  en dan besluit hij zijn stuk met:“Voor mensen, PVV stemmers, die een aanklacht willen indienen bij de politie vanwege belediging door Jeroen Hoogeweij zijn de adresgegevens van Jeroen Hoogeweij bij mij bekend. Graag via contactformulier onder “about Don Quijotte” opvragen.” Als dat geen bedreiging is weet ik het ook niet meer.
 • Op deze URL schreef Don: “Zou Pickelhaube niet toevallig de pedofiel Jeroen Hoogeweij uit Schiedam kunnen zijn? Hij die elke moslim en elke PVV stemmer wil uitmoorden, eigenlijk de hele wereld behalve de Joden wil uitmoorden. Verrek het is um.” dus dat is wel lasterlijk en smadelijk.

Dit is nog niet eens de volledige lijst, zijn site is verder bezaaid met zulk soort opmerkingen en bedreigingen aan mijn adres. Daarnaast heb ik ook aangifte gedaan van discriminatie, mogelijk wordt die als afzonderlijke aangifte opgepikt. Dat is een aangiftemisdrijf, dus voordat iemand het meldt bij de politie doet die daar niets mee. Bij deze. Ik weet niet wat het Meldpunt discriminatie Internet van plan is, want daar heb ik verder geen contact mee, maar zoals we op Don’s blog konden lezen werd hem al vanuit die hoek te kennen gegeven dat hij de discriminatiebepalingen uit het wetboek van strafrecht overschreed. Tot dusverre paste hij de teksten nog niet aan. Ik deed dus ook aangifte van de volgende uitlatingen, die al strafrechtelijk getoetst werden door het MDI:

 • “Een bekend voorbeeld van verzonnen oorlogsmisdaden betreffen het “Bloedbad van Babi Yar” in Kiev. Hier zouden 250.ooo joden zijn omgebracht maar werden er na de oorlog nimmer bewijzen gevonden die dit konden bevestigen. Geen enkel lichaam is daar ooit in het ravijn gevonden. Deze “verzonnen” misdaad zou dus niet meer tegengesproken mogen worden. Van welke groep mensen kennen we deze smerige spelletjes ook alweer? Juist de joden”.
 • “Een ander voorbeeld is “Het bloedbad van Katyn” in Rusland. Hier zijn in 1940 ongeveer 26.000 Poolse burgers, geestelijken en militairen op beestachtige wijze afgeslacht. Jarenlang werd dit bloedbad ook de Duitsers in de schoenen geschoven. Rapporten die andere daders aanwezen verdwenen heel mysterieus. Het duurde tot 1990 !!! en tot de val van de muur voordat eindelijk bekend werd gemaakt dat Rusland voor deze oorlogsmisdaden verantwoordelijk was. Hier is dus ook geen enkele echte dader voor veroordeeld. De verantwoordelijke was de joodse Rus Lavrenti Beria. Weer kan deze leugen dus direkt teruggevoerd worden op de joodse vrijmetselaars elite van Rusland. Onthou bij dit alles dat de Russische revolutie een joodse revolutie was en dat het communisme een joodse uitvinding is”.
 • “Over de verzonnen gaskamers van Auschwitz, die door de Russen in 1946, zijn gebouwd wil ik het hier al niet eens meer hebben. Die leugen is al ruiterlijk meerder malen toegegeven. Het openingsbod van 4 miljoen vergaste joden moesten ze in de loop der tijd al heel stilletjes verlagen tot circa 1 miljoen”.

Over twee weken meer, maar volgens mij is dit een kansrijke aangifte.

*PLOP*

49 thoughts on “Aangifte Vrijmibo

 1. Mocht het niet werken bij de politie, dan kun je altijd nog naarrrrrrr:
  http://www.rtl.nl/internetpesten/#!/

  Peter R!. Als je het toch over complotterts / mafkezen hebt en de rode lap.. Vindt zo’n Don denk ik nog veel erger. Die heeft liever een stevig gesprek op een politiebureau dan Peter R met draaiende camera’s voor zijn voordeur.

  • Overigens vind ik dit ook een directe bedreiging van die Nazi-dronkelap Know too Much

   Maar goed Ruud Harmsen zal dat wel van ‘weet niet’ vinden, dus ‘forget it’ want anders gaat @rudharcom nog een hele nacht tegen zijn eigen timeline aan kletsen.

    • Absoluut, Ruud bazelt wat eigen interpretaties van slecht gelezen en/of begrepen iusmentis-blogs bij elkaar. Niet zo interessant.

     Tegelijkertijd wordt het interessant om te zien hoe een OvJ denkt over het gebruik van foto’s die zonder toestemming van social media sites zijn gekopieerd en worden gebruikt in een context die alleen maar geschapen is om te beledigen, lasteren en zelfs bedreigen.

     In Duitsland heb je dan een groot probleem, maar of dat in NL ook zo is?

     Verder vind ik een aangifte altijd wel een soort paardenmiddel, maar als ik dan het laatste blog lees van DQ waar hij óók gewoon zijn verhaal had kunnen doen zonder die eindeloze reeks van persoonlijke (foto-)informatie, dan tja, denk ik ook: je vraagt er gewoon om DQ. Dit is niet nodig, dreigend, en onverantwoordelijk.

     • Volgens mij is vervolging onvermijdelijk, als je bedenkt dat het MDI zo goed was om een aantal van de uitingen waarvan ik aangifte deed strafrechtelijk te toetsen. De toon bij de politie was ook heel anders dan tijdens die aangifte tegen Martijn. Volgens mij gaan ze er deze keer wat mee doen.

     • Was het niet dat bij Bloink/Jan Smelt er eerst door de politie werd gesommeerd om al die strafbare onzin te verwijderen, en dat toen het door één of andere reden weer gepubliceerd werd, er vervolgens alsnog vervolging werd ingesteld?

      Kortom, gaat de politie nu eerst sommeren om al die onzin te verwijderen of moeten we over twee weken een ‘free DQ-campagne’ downloadable tegen 3,22 euro beschikbaar hebben voor de haatplotters?

     • Ik kreeg zojuist een telefoontje met de vraag of ik morgen de aangifte wil ondertekenen. Die agent was daar dus tot half tien mee bezig, heb echt het gevoel dat er nu werk van gemaakt gaat worden. In de tussentijd gaat Don lekker door met bedreigen. Nu wil hij weer mijn reputatie kapot maken en me finacieel slopen ofzo. Echt, zulk soort figuren hoort niet in deze samenleving thuis, zulk soort bedreigingen zijn niet normaal en het moet nu maar eens afgelopen zijn.

      “Ik schreef al “Uit betrouwbare bronnen heb ik nu kunnen lezen dat Jeroen Hoogeweij nu gaat komen met een frontale aanval jegens mij met behulp van MDI en justitie”.

      Ik ben blij met mijn betrouwbare bronnen. Hij beseft niet eens dat hij afgaat als een gieter en zichzelf steeds meer in een uitzichtloze positie manoeuvreert. Alles wat hij doet is voorspelbaar en daarom makkelijk op te anticiperen. De volgende stappen worden nu interessant kan ik zeggen. Die gaan hem als het goed gaat financieel en qua reputatie volledig opbreken.”

      Hij waant zich echt onkwetsbaar. Daar gaat dus binnenkort verandering in komen.

     • Die gast gaat dus gewoon door met bedreigen terwijl de aangifte tegen hem vormgegeven wordt en justitie met hem meeleest. Niet zo handig don, om dan nog eens expliciet te gaan zeggen dat je me financieel gaat kapotmaken en mijn reputatie verwoesten.

     • Dat is (denk ik), een goed teken Jeroen, dat je weer langs mag komen.

      Je bent wel even bezig geweest gisteren, en ik vind dat je er goed aan doet.
      Boudine Berkenbosch (wat wij ook verder van haar blog moge vinden), heeft dit traject ook gelopen en gedeeltelijk beschreven op haar blog. Daar was Don al een dik jaar bezig als Sancho Panza voordat ze erachter kwam dat dit dezelfde persoon was als Don.
      Deze aangifte telt daar bij op, zo werkt dat wel en dat had Don ff niet in de gaten.
      Ik denk ook dat de inmenging van het MDI goed helpt zodat Don beseft dat hij nu definitief in het vizier is gekomen van justitie.

      Wat een leven heb je dan, dat vind ik toch wel het triest, dat je de panelen van allerlei sites blijft vervuilen met je spamvuilnis (ik weet zeker dat wij niet het enige blog zijn waar hij regelrecht de spam invliegt), en dat je dat her en der doet. Hoeveel tijd kost dit niet, je leeft maar één keer en je kiest ervoor om zo je tijd te verdoen met allemaal negatieve input. Nooit eens een gezellig avondje met vrienden, als je met iets zit zou je dat toch ook met vrienden moeten kunnen delen? Dat heeft Don dus duidelijk niet en dat is toch al verschrikkelijk sneu, alleen maar haat..haat..hekel..hekel..achterdocht..achterklap…poeh hé. Verstikkend moet dat zijn en een straf op zich.

      Gisteren zat ik lekker een avond aan de hapjes met vrienden, serieus praten maar ook veel gelachen, koken met elkaar, lekker wijntje erbij, buiten vuur in de vrieskou met schapenvachten om je heen en dan lekker naar huis terugrijden het bedje in met de wetenschap dat je weer snel met elkaar afspreekt. Dat is toch veel leuker als al die negativiteit en daar haal je toch veel meer uit als mens?

      Hij begrijpt dit niet en zal het ook nooit begrijpen, zijn wereld is zwart/wit.

 2. @Jeroen

  Ik wens je heel veel succes met deze aangifte en dat het haatbloggertje Don tot een voorbeeld gesteld gaat worden. Hoogste tijd dat er eens wat jurisprudentie komt om ook het ranzige volk -met hun door blinde haat en waandenkbeelden verwrongen geesten- die b.v. via klol het internet vervuilen, aangepakt kunnen worden. Die verknipte (in potentie) gevaarlijke gekken horen niet in de maatschappij thuis. Dus ook niet op het internet. Maar goed, voorop staat dat jij persoonlijk van dit soort lui verschoond blijft.
  Ik las laatst ergens dat ene AIRVD (of zoiets) zijn haatblog bagger had verwijderd. Die staat misschien ook al in de picture bij justitie o.i.d. Ik weet echter niet wat voor soort blog dit betreft omdat ik onzinnige haatblogjes -en bijvoorbeeld Don, Martin Vrijland etc.- zo min mogelijk of helemaal niet met een bezoekje vereer.
  Als je vandaag ook weer ziet wat voor droevige vuilspuiterij en ziekelijke leugens Kat op zijn blog uitkraamt dan ben ik er meteen weer klaar mee. Wat een ellendig en misselijk makend kereltje is dat toch ook. Ik denk dat Kat stiekum de hoop koestert middels een verzoek van de Nederlandse justitie aan de Ierse justitie naar Nederland terug te kunnen omdat de mensen die hij volkomen ongefundeerd belastert, beledigt en (verkapt) bedreigt het nu ook helemaal zat zijn. Maar zelfs daarin gaat hij falen want de mensen waarop hij het gemunt heeft laten hem lekker in Dublin in een slonzig Youth Hostel wegrotten tot zijn proces voor de Ierse justitie in juni. En dan gaat Kat hopelijk voor een hele lange tijd achter Ierse slot en grendel. Zonder telefoon, laptop en internet zal hij dan zelf uiteindelijk onder ogen moeten zien dat hij een onbeduidende idioot en psychiatrisch patiënt is waar niemand van wakker ligt/heeft gelegen.

  * een 3e koude klets heeft ingeschonken *

 3. Helemaal mee eens @Johan Kolderkamp.

  De gewoonte die het soort haatblogs als dat van Don Quijotte, Martin Vrijland en Micha Kat hebben gemaakt om over de rug van andere mensen ‘geld te verdienen’ of traffic te genereren mag best eens stevig worden aangepakt.

  Blogs als Don Quijotte dienen geen ander doel dan provoceren, opruien of lekker anoniem je mid-life crisis botvieren ten koste van anderen. Dat is natuurlijk de heerlijke vrijheid van het internet, en ze maken dankbaar gebruik van de discussie over ‘vrijheid van meningsuiting’, maar het voegt werkelijk niets toe. Het zijn de vliegen en vlooien die juist die broodnodige discussie vervuilen, aanvreten en zelfs op momenten onmogelijk maken. Daar mag best een grens getrokken worden.

  Wanneer je ‘dom schreeuwend’ op straat iedere voorbijganger beledigt of naroept word je ook aangehouden en meegenomen. Een dergelijke norm mag je zeker ook op het web toepassen. De treurige verhalen van (jonge) mensen die zelfmoord plegen, omdat ze door dit soort tuig worden getargeted is te lang en te verdrietig.

  De belachelijke vrijheid die een Don Quijotte zich meent te kunnen veroorloven om stompzinnige artikelen te schrijven over Jeroen en ook nog eens die artikelen vol te gooien met persoonlijke foto’s of andere informatie is absurd. En dan heb ik het nog niet eens over het tonen en manipuleren van vakantiefoto’s waar zijn kind opstaat. Dat is wat mij betreft ver over ieder denkbare rode lijn, en mag zeer strafbaar worden gesteld.

  Ik vrees alleen dat NL anders dan in Duitsland of in Engeland weer onwetend achterblijft en het allemaal weer eindeloos stroperig gaat afdoen met een heleboel schrijnende ‘ja maar’. Wat dit betreft is NL echt een derde-wereld land geworden. Het land van tolerantie en vrijheden heeft zich echt verloren: de tolerantie van homo-haat, haatbloggers, moslimhaat, anti-semitisme, of simpelweg haat tegen ‘andersdenkende politieke opvattingen’ is voor mij echt schrikbarend.

  NL stond altijd boven aan mijn lijstje om te gaan wonen, maar daar ben ik volledig van terug gekomen. Het is een land geworden met mensen die de hele dag met hun vingertje naar alles en iedereen staan te wijzen, maar het geen enkele fatsoenlijke back-up kan geven. Het is een land dat idioten als Martin Vrijland vrij baan geeft – en ook nog eens overheid-subsidie schenkt – om slachtoffers van een terroristische aanslag op een passagiersvliegtuig te schofferen, beledigen en te belasteren.

  Ik leef zelf in een samenleving die ver van perfect is, maar dit komt hier niet voor. Niet alleen omdat het strafbaar is, maar vooral omdat iedereen vanuit zichzelf snapt en begrijpt dat je dit soort onzin niet uithaalt. Je doet hier niet lichtzinnig over iemand’s leven of veiligheid: een foto-fuck van iemand’s kind met een bewezen prominent pedofiel? Dan ga je gewoon de gevangenis in. Maar in NL wordt dat; ‘dat is niet netjes’, wil je het ALSJEBLIEFT MISSCHIEN WANNEER JE TIJD HEBT verwijderen.

  Walgelijk!

  • Yep @Ziva het is waar wat je schrijft en daar profiteren de heren ook van met hun grote mond. Dag in, dag uit profiteren zij van de vrijheid die ze genieten in het koude kikkerland Nederland. Je kunt hier heel lang je gang gaan en als je wat straf krijgt is die minimaal. Toch hoop ik dat het zin heeft wat Jeroen gedaan heeft en dat Don hier niet mee wegkomt en dat het kleine stoere en dappere netwerkje om hem heen ook zal gaan merken dat dit enge gedrag gevolgen heeft.

 4. Het is BTW dan wel weer heel erg jammer dat iemand als Jeroen die daar wel een streep trekt nu, waarschijnlijk, weer extra slachtoffer gaat worden van deze haatbloggers en de honden die zij ruim baan gunnen in hun reactie-panelen.

  Dat gebeurt er dus met je als je een mening, life style, of opmerking plaatst onder je eigen naam.

  Je wordt bedreigd, je kind wordt er bij betrokken, er wordt gesmuld op je facebook pagina, en uiteindelijk wordt je leven, privé en zakelijk, door een kleine groep kwallen omarmt: mensen met een k*t leven vol met problemen, medicijnen, verslavingen of sowieso mislukt maatschappelijk leven gaan zich ‘bemoeien’ met jouw leven.

  Dat kan gewoon. Dat mag. In NL mag je gewoon een ander mens aanvreten.

  • Ja, ik doe ook bepaald niet voor mijn plezier aangifte en ben me er wel van bewust wat een sociopaat als Don dan vervolgens allemaal gaat doen. Maar het zal me er niet van weerhouden.

    • Ik kreeg tijdens mijn aangifte een veel warmere ontvangst dan bij Martijn. Don is taalkundig nog wat zwakker dan Martijn (terwijl die al op MAVO niveau schrijft), dus zijn misdrijven zijn veel scherper en duidelijker herkenbaar, heb je stukken minder context voor nodig. Politie Rijnmond heeft inmiddels eens speciaal team voor opgericht voor dit soort internet gelazer en nog belangrijker, tegenwoordig kan veel makkelijker meegekeken worden in andere regio’s dan Rijnmond. Op die manier is veel sneller duidelijk dat er elders in het land ook andere aangiftes tegen hem spelen en gaat het allemaal veel sneller bij elkaar optellen. Daarnaast kan de officier van justitie moeilijk achterblijven, als het MDI bepaalde uitspraken als strafbaar kwalificeerde .

  • Don heeft veel praatjes als altijd en wil mensen tegen elkaar uitspelen maar hij zal hierin niet slagen. Het zijn dan ook weer ieder keer anderen die meelullen als hij aan het raaskallen is.

 5. Het afgelopen jaar zijn er (teveel) mensen ‘van de brug gesprongen’ omdat ze het (waarschijnlijk) NIET meer zagen zitten. Ik begrijp ze zeker niet, maar dit nummer is voor jullie:

 6. Waarom strijd je eigenlijk met open vizier tegen deze windmolens Jeroen? Je kunt bij dit soort figuren toch vooraf aanvoelen dat je trappen onder de gordel krijgt? Sterker nog, eerloze figuren als Don mikken daar zelfs bewust op, bij gebrek aan echte vechtkunst. Ik kan je principes wel waarderen maar niet goed begrijpen.

 7. Sorry @Rudhar whatever, maar dit is dus het soort bullshit wat we binnen krijgen bij Swapichou:

  Have fun:

  https://swapichou.wordpress.com/2015/02/27/aangifte-vrijmibo/comment-page-1/#comment-31847==
  Maar goed Ruud Harmsen zal dat wel van ‘weet niet’ vinden, dus
  ‘forget it’ want anders gaat @rudharcom nog een hele nacht tegen
  zijn eigen timeline aan kletsen.
  ==

  Ik heb liever dat je me niet niet noemt op een forum waar ik niet
  terug kan praten. Het is kiezen: of je blockt en zwijgt, of je
  noemt en laat open discussie toe (die ik dan overigens zal
  weigeren, ik schrijf alleen nog over jullie op eigen terrein).

  Wat is je keuze?

  Bij mij mag je wel openlijk terugpraten hè:
  https://rudhar.wordpress.com/2014/12/15/over-swap-i-chou/ . Je
  moet het tamelijk bont maken wil ik het niet doorlaten. Fair deal
  dus.

  ==
  Maar goed Ruud Harmsen zal dat wel van ‘weet niet’ vinden, dus
  ‘forget it’ want anders gaat @rudharcom nog een hele nacht tegen
  zijn eigen timeline aan kletsen.
  ==
  Deze hele opmerking is ook nogal lasterlijk, als je wist wat ik
  hier echt van vind, maar dat heb ik net aan Jeroen gemaild
  (streng verboden, stalking!) dus als je het wil weten moet je het
  hem maar vragen.

  Het laat ook zien dat je nog steeds heel erg weinig van me
  begrijpt. Maar dat geeft verder niet.

  ==
  Absoluut, Ruud bazelt wat eigen interpretaties van slecht gelezen
  en/of begrepen iusmentis-blogs bij elkaar. Niet zo interessant.
  ==

  Dom, beledigend gezwam. Zo schrijf ik over jou toch ook niet in
  het openbaar? Alleen als je er zelf opzettelijk aanleiding toe
  geeft:
  http://www.goeievraag.nl/maatschappij/samenleving/vraag/36866/mensen-expres-dom

  ==
  Tegelijkertijd wordt het interessant om te zien hoe een OvJ denkt
  over het gebruik van foto’s die zonder toestemming van social
  media sites zijn gekopieerd en worden gebruikt in een context die
  alleen maar geschapen is om te beledigen, lasteren en zelfs
  bedreigen.
  ==

  O en
  https://swapichou.wordpress.com/2014/12/15/het-slachtofferschap-van-rudharcom/
  dan? Dacht je dat ik daar toestemming voor had gegegen? Niveautje
  Yvonne Hertum, http://rudhar.com/politics/yvhertum/sxijtwet.htm,
  maar dan door mensen die NIET zo dom zijn als zij van nature wel
  is. Zij deed het uit domheid en kwaadaardigheid, jullie alleen
  het laatste.

  ==
  Was het niet dat bij Bloink/Jan Smelt er eerst door de politie
  werd gesommeerd om al die strafbare onzin te verwijderen,
  ==
  Nee, dat kan niet. Sommaties zijn civiel, politie gaat alleen
  over strafrechtelijk. Ach ja, iusmentis hè? Misschien toch eens
  wat meer en vaker lezen daar, kun je nog wat van leren.

  Citaat Don Quichote via Jeroen Hoogerweij:
  ==
  Die gaan hem als het goed gaat financieel en qua reputatie
  volledig opbreken.”
  ==

  Vergelijk dat eens met wat ik schreef,
  http://rudhar.com/politics/swapchou/sxelden1.htm:==
  O ja, ik duid Jeroen H. aan als Jeroen H., niet om te suggereren
  dat hij een verdachte of crimineel zou zijn, maar omdat ik niet
  wil dat wie op zijn voornaam en achternaam googelt, op mijn site
  terechtkomt. Het is namelijk niet mijn bedoeling hem zakelijk te
  schaden met weliswaar terechte kritiek op wat hij in z’n vrije
  tijd op internet uitspookt.
  ==

  Maar ja, dat telt niet, jullie (in elke geval teigertje en
  Jeroen) blijven vinden dat ik in één adem genoemd mag worden met
  Don Qijotte.


  Ruud Harmsen, http://rudhar.com

  </blockquote.

  • Yupz, Ruud zat mijn inbox ook weer te verstoppen met hetzelfde geleuter. Ik snap die obsessie met swapichou niet.

 8. @dhrdemink: Ik maak er inderdaad een punt van om me niet te laten intimideren door jodenhaters, homohaters en agressieve complotpsychopaatjes en vind al heel lang dat die beter aangepakt moeten worden. Ik sta voluit in mijn recht als ik mijn achtergrond, seksuele oriëntatie en opvattingen in alle vrijheid beleef en beschrijf. Door middel van smaad, laster en bedreiging probeert Don mij die vrijheid te ontnemen en dat gaat dus niet gebeuren. en natuurlijk trapt don zelfs mis als hij het onder de gordel probeert, dus daar lig ik niet echt wakker van.

  • Ja, ik sluit mij daar volledig bij aan.
   Wellicht zie je je eigen opmerkingen over de ‘hasbara’ hier op dit blog dan wat anders.

   • Die ‘hasbara’ opmerking is dan vooral aan Dhr Demmink gericht, want het was irritant toch dat ik teveel niet-geretateerde plaatjes liet zien?

    Goede opmerking btw, maar wel best jammer, want je hebt hier weinig niet-gerelateerd gezien.

    • Betreffende het er aan de haren bijgesleepte hasbara (daar ging het volgens mij nu niet over): ik stoor me eraan dat ik bij ieder artikel van sommige auteurs steevast een politieke visie in m’n gezicht krijg gedrukt die voor het artikel doorgaans verder niet ter zake doet. Dat vind ik niet passen, hoezeer het ook wettelijk is toegestaan. Dat heeft niet te maken met dat het betrekking heeft op Israël of het Jodendom, ik had het net zo irritant gevonden als het om een Nederlandse politieke visie ging, zelfs als het m’n eigen politieke visie betrof. Het is gelukkig ook toegestaan er iets van te zeggen. Dat geldt overigens ook de uitingen van seksuele geaardheid: het kan me echt niet schelen waar iemand zich toe voelt aangetrokken maar waarom moet dat tussen de regels door altijd zo benadrukt worden? Zou de aandacht niet op andere zaken moeten liggen? En voor de duidelijkheid: ik heb zowel homo’s als joden in mijn directe vriendenkring. Hun afkomst, religie en/of seksuele geaardheid interesseren me niet zo. Reden dat ze mijn vrienden zijn is omdat het niet steeds over zaken gaat die me niet interesseren.

     Ook ik heb een ‘zwakke plek’ die makkelijk door kwaadwillenden gebruikt kan worden om ongefundeerd tegenaan te trappen. In mijn geval heeft dat met m’n beroep te maken. Dus die vertel ik niet (en ventileer ik al helemaal niet steeds tussen de regels door) om enerzijds de aandacht niet af te leiden van het doel van deze site en anderzijds niet het mikpunt van een online lastercampagne te worden. Ik voel er niets voor om op internet, een medium met een onuitwisbaar geheugen, geassocieerd te worden met allerlei brainfarts van psychisch gestoorden.

     Dat anderen dat wel doen, verbaast me. En dan vraag ik daar dus naar. In Jeroens geval zou ik wel willen weten wat hij ervan vindt dat hij met een simpele zoekopdracht met zijn naam op Google direct in verband wordt gebracht met allerlei narigheid. Waarom zou je jezelf dat aandoen als je ook onder een pseudoniem kunt schrijven? Nogmaals: het recht om dat te doen heb je inderdaad maar daar gaat het mij niet om. Ik vraag me af waarom je het zou willen.

     Jullie zijn prima lui hoor, ook al ken ik jullie niet persoonlijk. En ik ben ervan overtuigd dat als we eens een kop koffie zouden drinken, dat best gezellig zou worden. Wat mij betreft in een synagoge of een homobar. En ik vind het oprecht jammer dat dat voor mij niet tot de mogelijkheden behoort.

     • Ik denk dat je de scope en bladformule van een blog niet begrijpt als je zulke dingen beweert. Dit is geen objectief en journalistiek product als een krant of nieuwsrubriek waarin het nieuws door neutrale talking faces gebracht wordt, maar een blog, waarin voluit de ruimte wordt gegeven aan het persoonlijke, de opinie, identiteit. Als je dat niet leuk vindt kan je volgens mij beter de VK of NRC site bekijken, in plaats van een blog verwijten dat het is wat het is.

     • @dhrdemink
      Iedereen mag hier zeggen wat hij wil zolang het binnen de normen blijven van ieder normaal blog. Dus niet trollen, zuigen, en onwettelijke zaken, vul ze maar zelf in.

      Het gaat niet aan wat jouw mening is betreffende de zaken die andere naar voren brengen. Als jij een andere mening bent toegedaan moet je die gaan toepassen op een eigen blog nadat je hebt uitgezocht wat een blog nu daadwerkelijk voor functie kan hebben. De één heeft een blog over koken, de andere over wind die door spleten gaat en wij bloggen over dingen die ons bezighouden met als centraal uitgangspunt de plotwereld, wat dus niet betekent dat het één het ander uitsluit.

      Het boeit mij echt niet welk beroep jij uitoefent al doe je wel reuze je best om het heel geheimzinnig te maken, ik vind het allemaal best. Dit is nu al de tweede maal dat je komt zuigen en open deuren komt intrappen want je weet bij wie je komt reageren, zo dom ben je helemaal niet dus het begint mij nu enigszins te irriteren.
      Ik zou je vriendelijk willen verzoeken om dit zuigen te laten omdat dit immers een regel is net als op de meeste andere blogs, verder ben je hier welkom.

 9. Woensdag schreef ik: “Ik durf er wel een kratje pils om te verwedden dat Kat geen cent voor deze filmpjes heeft gekregen.”

  Gelukkig is de Heineken in de bonus bij de Appie: Kat verdient wel degelijk centjes met zijn TubeYourShop-campagne. In ieder geval een van zijn klanten heeft hem daadwerkelijk betaald. En nota bene significant meer dan zijn eerder aangekondigde instapaanbieding. Een simpel mailtje naar de betreffende zaak heeft dat aangetoond.

  Wat dat betreft moet ik het Micha nageven dat het hem dus wel gelukt is om zelfstandig, op korte termijn en op eerlijke en eervolle wijze enige inkomsten te genereren. Ik hoop oprecht dat hij dit volhoudt en dat het een positieve invloed op z’n eigenwaarde gaat hebben. Vrijlandiaans zeuren om donaties kan altijd nog.

  En dan ook de Coca-Colavideo weer online, het kan allemaal niet op. Om Micha te helpen, heb ik de video direct geript en opgeslagen zodat de Demmink-squads, eeeeh pardon, zijn “eigen organisatie” hem niet nog een keer zoek kan maken. Micha, ik weet dat je meeleest: als hij ooit verdwenen is, stuur maar even een mailtje. Je hebt m’n adres.

  • Mee eens, hopelijk gaat dit zoveel tijd kosten dat hij zijn rare ambitie om journalist te zijn achter zich laat.

   Daarnaast hou ik wel van dit soort sites: leuke kleine retailbedrijven met interessante verhalen.

   Wat ik dan wel weer jammer vind is dat Micha Kat dit idee weer eens keihard geript heeft van vriendjes. Dat blijft toch een probleem met Micha: volkomen onbetrouwbaar en uitsluitend aan zichzelf denken. Het kost mij alleen daarom al moeite om iets positiefs te blijven zien in dit nieuwe project van hem.

   Het idee heeft hij dus geript van de Vitalifeiten-hippies. Die kwamen vorig jaar November met een drietal filmpjes over kleine interessante ondernemers. Zo was er het leuke verhaal van Haagse Ad en zijn cannabis-olie, de Klootwijk Bakker Wim met zijn eerlijke en heerlijke broodjes en het verhaal van Kuiper kaas en zuivelboerderij met hun traditionele en echte kazen.

   Natuurlijk is het maken van dit soort leuke filmpjes door het wandelende wietplantje Michael Vitaliti weer gestopt want die heeft nog nooit iets afgemaakt in zijn leven. Die zit liever kansloos te trollen in een parkeergarage.

 10. Hef jezelf op. Ik heb het al zo vaak gezegd. Alle ellende komt voort door de aandacht die men aan zulke blogs geeft. Hoe goed de bedoeling van Swapichwanen ook zijn, je maakt het alleen maar erger. Don zit nu te genieten van de aandacht, daar gaat het die mensen om. Het is naief om te denken dat een aangifte iets wezenlijks gaat veranderen. De politie heeft de capaciteit niet om voor zulke zaken serieus onderzoek te gaan doen, laat staan de zaak ooit voor te brengen bij een rechter. Dan moet er wel wat meer aan de hand zijn, een echte stalker bv die een serieuze bedreiging vormt, en zelfs dan zijn de mogelijkheden tot straffen beperkt. Mijn advies is: take a break, laat het los, als je het niet meer leest, dan is het er niet. Volgers van sensatie-complotten en de anti-complotters hebben meer gemeen dan je denkt. Ze lezen allebei graag die flauwekul, de 1 gelooft erin en de ander leest het juist omdat het hem zo heerlijk verbijsterd en het gevoel van onrechtvaardigheid zo gretig kan aanwakkeren. Treed er niet tegen op. Weest sterk, en negeer het. Geef hen geen extra podium, voedt hun honger naar aandacht niet. En over illusies, als een Don stopt, dan staat er wel een ander weer op. Gekheid is overal en zal altijd blijven. Leve het verstand.

  • Vrouwentong, de politie heeft die capaciteit wel, in tegenstelling tot een paar jaar geleden zitten er nu goed opgetuigde cybercrime teams met meer dan voldoende prioriteiten en is het bewustzijn ook daar steeds groter dat het op het internet niet om niets gaat. Je argumenten zijn even missleijkmakend als iemand die beweert dat een meisje de verkrachting aan zichzelf te danken had, omdat ze zo’n kort rokje droeg. Walgelijk en stompzinnig. Ik laat het natuurlijk niet op me zitten als ik op het internet voor pedofiel uitgemaakt word, want dat berokkent me persoonlijk en zakelijk schade. Het kan niet zo zijn dat mensen niet vervolgd worden voor misdrijven die ze plegen,omdat je ze anders maar voedt. Dan snap je volgens mij niet helemaal waar het strafrecht voor is. Bij de vervolging van Wilders werd dat ook al gebruikt als argument. Beetje dom.

   Het is ook niet voor niets dat iemand als Peter R de Vries met zo’n programma over cyberbullies aan komt zetten, daar is dus een markt voor. In omringende landen is wetgeving en optreden tegen cyberbullies al veel verder en ik denk dat er op dat vlak dit jaar best wel eens dingen kunnen veranderen. Volgens mij miste je ook de uitspraken tegen bijvoorbeeld Jan Smelt, maar zeker ook Wim Dankbaar en Micha Kat, ook al worden die uitspraken vervolgens onvoldoende ten uitvoer gelegd. De problematiek wordt inmiddels onderkend en leidt wel degelijk tot actieve vervolging.

   Het zijn misdrijven

   Ik vind jouw standpunt boven en buiten “complotters” en “antiplotters” kortom arrogant en kortzichtig. Dat negeren absoluut geen zin heeft werd al heel vaak aangetoond en is een discussie die ik wat mij betreft te vaak voerde

   • Jammer dat je zo snel in de aanval schiet, ik citeer je even: “walgelijk, misselijkmakend, stompzinnig, arrogant en kortzichtig”., dat zijn een hoop krachttermen. Dat verhaal van dat korte rokje en uitlokking had ik wel verwacht van je, terwijl ik dat (bewust) nergens beweer. Door je aanvallende houding echter, verbaast het me niet dat je soms in conflicten terecht komt, en ja bij die plotters zitten mensen die graag zieke zaken beweren. Ik wens je desalniettemin succes met het laten verwijderen van de smadelijke en lasterlijke beweringen.

    • Tja Vrouwentong, wat verwacht je als je met arrogante, kwalificerende commentaartjes aan komt zetten, die ook nog eens afkomstig zijn van iemand die zelf nog reageerde op de site van don? Echt, je kan je adviezen steken waar de zon niet schijnt.

    • En natuurlijk noem je dat niet van dat “korte rokje”, want dan zouden je uitspraken direct evident belachelijk zijn. Maar wat je schrijft komt daar wel op neer. En ja, de manier waarop je Don en mij moreel gelijk probeert te schakelen is onjuist en onwenselijk.

     Bizar ook hoe je ervan maakt dat ik in de aanval zou gaan, terwijl je eigen reactie vooral aanvallend was en ik daarop reageerde. Ik heb geen zin in je gezuig, vrouwentong. Fijn weer reageren op don’s blog en wegwezen hier.

     Nog een huiswerkopdrachtje bij het scheiden der wegen voor dit soort debiele commentaren:

     False Moral Equivalence

     • Jammer dat we langs elkaar heen lijken te schrijven. Ik schrijf nergens dat je de uitspraken van Don hebt uitgel0kt, en vind dat ook niet. Ik schrijf alleen dat ik bang ben dat een aangifte niet gaat helpen; hopelijk heb ik daarin ongelijk en gaat de politie er serieus werk van gaat maken.

      Ten tweede, ik heb al veel vaker geschreven dat, hoewel ik bij de oprichting van dit blog betrokken was, van mening ben veranderd. Ik geloof niet langer meer dat het zin heeft om plotters te volgen. Want volgens mij kicken ze ook op negatieve aandacht.

      Nog een misverstand: ik stel nergens de moraal van plotters en anti-plotters aan elkaar gelijk. Ik constateer alleen dat beide groepen dezelfde teksten en websites lezen en volgen. Beide groepen interpreteren het anders, maar het leidt dan weer tot rivaliteit en moddergooien. Sommige anti-plotters gaan daarin te ver, althans dat is mijn mening. Fatsoen begint altijd bij jezelf.

      Tot slot, ik heb anderhalf jaar geleden één keer gereageerd op de blog van Don. Mijn toon daar was zuiver satirisch. Meende er niets van. Ik heb een enorme hekel aan complotten. Én aan complotters met een zieke geest, dat zijn ze bijna allemaal, heb ik zo’n grote hekel gekregen, dat ik ze volkomen negeer. Bijna dan,… zo af en toe klik ik weer eens op barra en swap om te zien of er nieuws is. (zit wim al in de gevangenis, is kat al gedwongen opgenomen, enz). Hopelijk, en ondanks dat ik er een hard hoofd in heb, zal het toekomstige ‘Jeroen-arrest’ de geschiedenis in zal gaan als ‘de ommekeer’ bij de aanpak van internetmisbruikers.

 11. Nou Don begint hem nu echt te knijpen

  Jeroen februari 28, 2015 om 11:59
  Ik denk dat je de scope en bladformule van een blog niet begrijpt als je zulke dingen beweert. Dit is geen objectief en journalistiek product als een krant of nieuwsrubriek waarin het nieuws door neutrale talking faces gebracht wordt, maar een blog, waarin voluit de ruimte wordt gegeven aan het persoonlijke, de opinie, identiteit. Als je dat niet leuk vindt kan je volgens mij beter de VK of NRC site bekijken, in plaats van een blog verwijten dat het is wat het is.

  • ?, wat bedoel je, omdat iemand een stukje tekst copy-past trekt Don zich nergens wat van aan?

 12. Oei, don lijkt te betwijfelen dat ik aangifte tegen hem deed.

  Jammer joh, want die deed ik toch echt. Hier het voorblad van de aangifte die overigens nu in onderzoek is genomen:

Reacties zijn gesloten.