Live Blogging: Talk2Myra with Micha Kat (Update)

Starring Micha Kat, featuring Micha Kat talking about Micha Kat with as a very special guest Micha Kat not to forget a cameo appearance of Micha Kat!

UPDATE: Correctie, uitzending blijkt dus: starring Wim Dankbaar, featuring Wim Dankbaar talking about Wim Dankbaar with as a very special guest Wim Dankbaar and not to forget a cameo appearance of Micha Kat!

108 thoughts on “Live Blogging: Talk2Myra with Micha Kat (Update)

    • Ben benieuwd, ga morgen eens luisteren.
      Denk wel dat het moeilijk te verkroppen is voor Micha, Dankbaar staat nu in het middelpunt van alle aandacht. Micha Kat heeft nogal last van stemmingswisselingen, dat hoor ik wel op die filmpjes van hem.

  1. Micha babbelt wat over timing. Hij zoekt er (uiteraard wat achter) en praat over Peter R. de Vries. Peter sprak eerder over de zaak Vaastra dat is vreemd vind Micha.

  2. Micha Kat heeft het over zijn Wikipedia artikel. Daar schijnt te staan dat Micha gelooft in de ‘supergetuige’. Micha ontkent. Hij zegt dat hij alleen aangeeft dat er een ‘supergetuige’ is. Maar vooral het belang dat er een super getuige is want zij kan volgens Micha veel vertellen en zou vrezen voor haar leven nadat ze haar advocatenkantoor was kwijtgeraakt.

  3. Micha heeft het over de supergetuige die in een Oostenrijkse krant zou staan. Het is interessant zegt Micha. Het artikel gaat over een onbekende vrouw als mogelijke slachtoffer van een 25 jarige moord. Een 54 jarige vrouw naar het schijnt. Maar de identiteit wordt niet genoemd. Micha geeft zijn interpretatie. Hij denkt ‘dat een bepaalde vrouw uit Oostenrijkse vrouw is vermoord, maar die vrouw is niet vermoord want die leef in Oostenrijk’ — Wat moet je daar van denken vraagt Micha zich af. Hij kan er een hoop van denken.

  4. Micha vindt het bizar dat het nog niet opgelost is. En Micha maakt een complot, hij zegt er MOET een andere reden zijn waarom er nu focus is op het heulmeisje. Hij speculeert. Hij zegt dit heeft te maken met de zaak Vaatstra. Het is de timing zeg Kat. Zijn hypothese is dat er een verband is tussen het heulmeisje en de zaak Vaatstra. Waarom die zaak vraagt Micha zich af, en waarom Peter R. de Vries. Hij weet het niet, hij ziet wat.

  5. Myra vraagt over onbekende feiten. Micha heeft het over de website ‘capoditutticapi’ en gebruikt dat als bron, volgens Kat is dit een bron dus. *zucht*

    Hij neemt enige afstand want het is een scenario wat daar wordt neergelegd.

  6. Nu gaat Micha lasteren. Hij heeft het over een van de broers uit het verhaal van de supergetuige. En zegt nu dat de broers een moordplan hebben gebroed en een moord gepleegd. Zoals Marianne Vaatstra zegt Kat.

  7. Myra lult iets over een vrachtwagen chauffeur, dat blijkt dus kul te zijn Wim Dankbaar kon het ook niet vinden. Micha gelooft dat niet. Micha had een pas op de plaats maar sluit de ‘supergetuige’ niet uit.

    *telefoon rinkelt*

    Micha is aan het huilen over andere getuigenissen die niet bleken te kloppen.

    *Micha zijn stem gaat een octaaf omhoog*

    Iets met de materie, die moet kennelijk kloppen want het is zo frappant.

  8. Micha reageert paranoia ‘Hey wim ik ben er ook, heb je meegeluisterd Wim’

    Wim ontkracht supergetuige als totale onzin. Hij zegt dat alles wat hij heeft kunnen checken onzin is. Wim vind het vervelend dat Micha de supergetuige blijft promoten. Wim zegt dat de supergetuige veel fantasie heeft.

    Wim is het eens met Micha dat het vreemd is dat er zoveel energie wordt gestoken in het heulmeisje. Hij zet daar vraagtekens bij.

    Toevoeging Swap — Wim begrijpt dus niet dat er ergens een moeder en of vader zit die geen dochter meer heeft.

  9. Wim heeft contact met de broers van het verhaal van de supergetuige gehad. Zegt dat niemand ze kent in het maffia milieu. Vreemd want ze zouden de grootste maffia familie zijn volgens de supergetuige.

    Niemand kent en het zijn allemaal nette mensen zegt Wim.

    Micha zegt dat weet je niet, begint over de Rothschilds.

  10. Wim neemt het verhaal over. Micha zal wel balend daar zitten.

    Probeert te interrumperen.

    Maakt een verhaal over die Oostenrijkse vrouw. Micha zegt we weten het niet.

    Wim kapt Micha af. Als je kan aantonen dat die vrouw nog leeft is het verhaal van de supergetuige al onderuit gehaald. Micha gaat akkoord.

    *pijnlijk voor Micha dit, Wim maakt korte metten met Micha*

  11. Wim gaat verder. Legt uit dat het klinkklare onzin is.

    Micha is het eens maar zegt je kan niet alles als leugen wegzetten van A-Z.

    Micha loopt te zweten lijkt het.

    Wim gaat weer verder met het verhaal te de-bunken.

  12. Wim heeft het over een gepost-dateerde moord voor wat centjes. Schijnt totale onzin te zijn het slachtoffer in kwestie blijkt tien jaar eerder vermoord te zijn staat ook op zijn grafsteen zegt Wim.

  13. Wim argumenteert dat sommige mensen geen gezonde psyche hebben. Haalt moordenaar Zweden aan die allerlei moorden had bekent maar later bleek dat hij het niet gedaan had.

  14. Micha lult verder. Hij vindt het bizar.

    Wim argumenteer dat deze vrouw ook haar eigen kinderen in diskrediet brengt. Wim maakt gehakt van Micha. Wim geeft aan dat de familie ook aangeeft geen aandacht geven aan die vrouw. Micha vind dat onzin. Wim vraagt waarom.

    Micha haalt zaak Vaatstra aan zegt die kinderen willen ook dat Maaike met rust gelaten worden.

    Het wordt nu kemphanen…

  15. Wim zegt dan ben je echt een complotdenker

    Micha zegt ‘ze wordt afgeschermd’ dat vind hij vreemd.

    Wim zegt jij schrijft dagelijks stront over deze familie

    Micha zegt ik schrijf geen stront.

    Myra komt tussenbeide.

  16. Wim vind het vreemd.

    Een verhaal over het boek van Bauke over de zaak Vaatstra. Wim vind het onzin, Myra praat over Maaike en ziet er allerlei slechte dingen in.

  17. Micha zegt dat Yehudi geen mandaat heeft van Maaike.

    Wim zegt formeel heeft een Yehudi een mandaat.

    Micha begint over vijanden.

    Wim zegt Maaike heeft auteursrecht. Maar het is een complot van de familie.

    Wim is reëel, zegt we kunnen niet bewijzen dat er geen mandaat is, er moet een handtekening zijn..

    Micha is het niet eens, zegt dat ze gedwongen is.

    Wim zegt praten jullie maar verder. Wim gaat mailtjes bekijken

    Micha vrolijkt op. Blij dat hij aandacht heeft.

    • Als dat mandaat er is (ik denk van wel) gaat Yehudi het niet tonen, dat MAG hij niet eens, al zou hij het willen (quod non), want: beroepsgeheim. Is immers een overeenkomst met cliënte, dus vertrouweljk.

  18. Micha heeft het over aangifte tegen Yehudi. Iets met poging tot moord of doodslag.

    Micha moest uitleg geven over de aangifte, hij ziet dat als een feit dat het een serieuze zaak is.

    Er zijn drie verklaringen zegt Micha.

    • De moeder van Yehudi Moszkowicz, Marjolein Vissers, was indertijd Micha’s advocaat (civiel, voor claim tegen Westenberg), maar haakte af door onduidelijkheid over betaling (Micha traineerde aanvraag rechtsbijstand), privéomstandigheden, plus dat Micha steeds onbeschofter werd. http://rudhar.com/politics/intnlgov/hndrdznd.htm

      YM en MV hadden indertijd samen een advocatenkantoor; nu ieder apart.

      Vervolgens is Micha ook zoon Yehudi gaan aanzeiken, omdat (denk ik):
      1) Hij Joods is (althans langs vaderlijke lijn), dus geschikt voor Micha (ook vaderjood) om indirect zijn ouders te pesten (pubercomplex, iets moeilijks, denk ik).
      2) Moszkowicz is een beroemde naam dus trekt visitors voor de website.

    • …streams maken idd. alle drie geen verbinding… 😳
      *zijn we nog online*
      *ether inroept*
      *iemand anders, nog verbinding?!*

    • Error: VLC kon de MRL ‘http://82.94.204.110:8051’ niet openen. Controleer het logboek voor details. Ook QT en WMP melden ‘geen verbinding’. Vorige week ging allez prima.
      Laten we het houden op de gebruikelijke sabotage 😦

      • LOL even snel dan, mijn vrouw staat nu onder de douche, we gaan zo eten. Maar ik heb het wel gehoord.

        Leuke uitzending, ongetwijfeld niet zoals Myra het had gewild.

        Korte samenvatting, Wim lulde Micha klem inzake de supergetuige, Micha hing op = einde uitzending.

        • Ja hoor, er zijn slecht een paar slots. Want kost geld. Dus als het vol is is het vol. Daarom kondigde ik al aan als je live wil meeluisteren moet je vroeg ‘inklokken’

          *performance report Sander opmaken gaat*

      • …en zo zie je maar Sander vanavond niet op Myra voorbereid was… en dat wreekt zich, kennelijk.
        *give conspiracy a chance*

      • *verdammmT Stream doet het doodleuk alsof er niets aan de hand is. En Sander maar tcp-ip-mms-rtsp-protocollen testen 😳 *

      • ha, LoL, zit na wat Mac-technische aanpassingen aan de uitzending naar een Bob Marley – You don’t need no trouble – te luisteren op Myra World radio.

        Kan dus ook uitloggen?! Micha Kat ligt weer onder zijn bed, begrijp ik.

        *mooi, dit soort interne grenzen vergroten de opname kans substantieel. Zorgelijk wordt de toenemende kans op zelfdoding*

    • Myra trekt regelmatig een te grote broek aan. Van wat ik begrijp uit deze uitzending is dat die broek nu eindelijk ook afzakt.

      Good for Myra.

    • hmm, ik dacht ik vraag even bij de KLOL’ers hoe dat zit met telefoon op de haak gooien in een discussie, maar helaas “U bent gebanned”.

      Helaas… bij de enige, enigste, allerbelangrijkste, eerlijkste, alleen feitelijke, puur new skool, extra-ballistische, mega-toonaangevende journalist van Nederland en de rest van de hele andere wereld, ben ik (wederom) gebanned.

      *en ik dacht nog wel zo vriendelijk begrijpend te keutelen*

      • Gebanned?
        Wat laat die Micha zich weer kennen, ik dacht dat je toch wel een flink aantal nuttige tips gaf en nog een beetje rechtsbijstand.
        Het is toch ook nooit goed.

        • micha is gewoon lui. Ik heb hem ook al twee mails gestuurd en zelfs gebeld dat iemand onder mijn naam post. En nee, ik heet niet Anita de Vries, dus er is maar 1 met die naam (bumber voor mij). Vandaag contact gehad met mijn advocaat, ik heb het even on hold gezet. Maar er is al wel een dossier.

      • Yep, gebanned.

        En toch doet het me wat. Ik bedoel, ik heb @Jeroen zien falen in dat KLOL-Beiroet, maar die ging er met gestrekt bovenbeen in. Volgens mij deed ik dat juist niet.

        Therapeutisch enzo vind ik het misschien nog het meest vervelend, want het betekent eigenlijk dat al mijn ‘if so, do that’-achtige ‘foefjes’ om Micha Kat richting een oplossing vóór zijn destructie te loodsen wegvallen.

        Ik had even hoop toen hij, na mijn exposure van ‘Lurch’ als het ‘leesteken-monster’ en de vlak daarna volgende ban voor deze totaal-malloot, een beetje open zou staan voor een iets breder blikveld dan zijn eigen fixatie.

        Helaas, dat was/is al niet meer zo. Zijn raam tot de werkelijkheid – wat KLOL feitelijk voor Micha is – is inmiddels al zo troebel dat zelfs door dat pad eigenlijk geen communicatie meer mogelijk is.

        Micha’s optreden, naar ik inmiddels heb begrepen, bij de ledenvergadering van de NVJ was echt triest. Er stond een man in zichzelf, en vooral tegen zichzelf, te oreren. De tegenstand vanuit de zaal was vooral om de blamage te beperken. Micha Kat oreerde vooral over ‘tja waarover?”.

        Micha is losing it. En omdat hij al 50 is, maak ik me zorgen. Als er niet ingegrepen wordt springt hij van de brug. En voor mij maakt het signaal dat dit de route is niet uit wanneer ik het 3 dagen, of 5 jaar, voor het event signaleer.

        Niet ingrijpen, is sowieso a faillure.

        Dus, anyway, jammer dat ik gebanned ben, maar meer jammer omdat ik nu moet toezien hoe iemand zichzelf volstrekt en dramatisch volledig de afgrond inwerpt.

      • Jee, en wat duurt het lang tegenwoordig voor de site opent, reacties kijken is wederom wachten.
        Ik heb er overigens nog nooit gereageerd, denk dat ik er al heel snel mijn geduld zou verliezen en hele verkeerde dingen zou gaan zeggen.

      • Het was vooral een technisch probleempje na de implementatie van het nieuwe template dat er ineens gepost kon worden. Maar heb ook de indruk dat Micha wat handjes tekort komt in het technisch beheer van zijn site.

      • @zivac,
        ik zou het zelf nooit doen, maar als je de behoefte voelt, kun je Kat ook rechtstreeks mailen.
        In een 1 op 1 setting heb je ook sneller in de smiezen hoever je kunt gaan.

      • Het probleem is, dat Micha Kat zijn totale zelfbeeld opbouwt vanuit zijn KLOL-weblog. Dat is dus inclusief, en vooral, de response op dat ‘werk’.

        Dat betekent dat hij zich (onbewust) isoleert.
        En dat isoleren is echt funest. Des te meer Micha zich isoleert, des te minder hij te helpen is.

        Soms denk ik wel eens dat jullie niet helemaal begrijpen hoe dramatisch psychische problemen kunnen zijn.

      • Ik mocht trouwens wel weer onder mijn eigen naam komen reaguren, maar vond Ziva’s optreden daar veel beter. Ik heb dat geduld niet meer (sowieso niet mijn sterkste kant) als ik Micha zich er om zie amuseren dat iemand zelfmoord pleegt. Eerlijk gezegd denk ik dat het al kwart over twaalf is voor een aantal verstokte reaguurders daar. Ik vind het relevanter om te kijken hoe je de schade die ze in de rest van de samenleving aanrichten zo effectief mogelijk kan beperken, maar proberen ze in een vrijblijvende dialoog op andere gedachten te brengen heeft geen enkele zin.

        Ik vond Ziva’s optreden leuk en zat me te bescheuren natuurlijk, maar het was leuk voor ons. Wij moeten grinniken als het om de Otrivin van Vlunk gaat, maar ik denk niet dat het muntje op KLOL daardoor gaat vallen.

        Wat ik wel goed vind is dat er een zeker balans in de reacties onder artikelen komt.

      • @Josée

        I tried.
        Op verschillende manieren.

        Heb het zelfs geprobeerd via een aankoop van Micha’s kunstwerken op de Duitse markt. En dat was lang na dat ik het via de psychiatrische of ‘KLOL” manier probeerde.

        Het is ook vreselijk dubbel bij Micha. Enerzijds mailt hij bijna iedere week waar de gestolen kunst van zijn familie is, en anderzijds spuugt hij op iedere erkenning van zijn afkomst.

        Je kan, letterlijk, geen kant met Micha op. Het is nooit goed.

        En dan heb ik het niet over zijn idioterie op zijn weblog KLOL. Dan heb ik het gewoon over Micha Kat. Het is een drama.

      • Is je @Josée niet opgevallen dat juist deze week bij Micha weer vaak de Nazi-termen je om de oren vliegen?

        Is er niet juist parallel in Nederland een database geopend voor ‘gejatte kunst’?

        Micha’s familie heeft een behoorlijke (terechte) claim liggen.

        Micha LEIDT die claim, en deze nieuwe database (lees erkenning van de diefstal) maakt hem ‘wild’.

        Micha’s familie heeft al jaren een claim voor gejatte bezittingen uit staan. Micha is al jaren de drijvende kracht achter die claims. Micha heeft al jaren problemen met de nonchalante houding van zijn familie tov die gestolen goederen. Micha strijdt al jaren voor begrip en strijdvaardigheid voor zijn afkomst.

        Maar mist de erkenning. Want hij is geen Jood. En zijn moeder, Israeli, is ook nog eens teleurgesteld uit Israel teruggekomen. Bovendien Manisch-depressief.

        So, wat is kleine Micha, behalve hopeloos?

      • Voor alle duidelijkheid. Ik draag ieder initiatief een warm hart toe om de door de Nazi’s gestolen bezittingen terug te krijgen bij de erfgenamen (inclusief rente en boetebetaling that is). Ook mijn familie heeft wel wat ‘rente’ uit staan.

        Mijn nonchalance, voor wat betreft mijn eigen deel in dit verhaal, is echter mijn ouders oeverloos aan mij herhaalde wijsheid; “Everything must be paid back for, Shiran”.

        Daarmee ben ik philosophisch, psychologisch, en materialistisch opgegroeid. Eerlijker ik kom uit een Nederlandse kunstfamilie die de grondleggers zijn van een best wel belangrijk museum in Nederland.

        Hier in Israel betekent die strijd echter helemaal niets. Hier zijn mijn ouders wat ze hebben betekend voor Israel. Wie hun ouders waren betekent helemaal niets. Wat ze bezaten ook niet. Wat met name mijn vader heeft gedaan, en nog steeds speelt, voor Israel daarentegen wel. Dat staat dan weer los van mijn moeder’s positie. (Mijn moeder werkt aan een universiteit en is een van de grootste criticasters van mijn vader).

        Dus, ik praat teveel

      • @Jeroen

        Laat I know, maar toch een antwoord.

        Industrieel geld kan je naar fluiten. That is, mijn vader’s familie (zaten in de mode cq bonthandel) heeft ook nog wel wat vermogen tegoed dat gejat, of getorpedeerd, is door de Nazi’s. Kansloos. Zit min of meer of zo in de herstelbetalingen verweven is dan het antwoord, terwijl mijn vader (en zijn familie) best aan wat internationale touwtjes kunnen trekken.

        Gejatte kunst, zoals vooral bij mijn moeder’s familie maakt wel kans. Iedere dag meer zelfs.

        En dat zal, tot het laatste ongetekende stukje servies, terug naar de Joodse eigenaar. Over een paar jaar begin ik een bedrijf dat dit tot doel heeft. No kidding.

    • Ah daar hebben we windvlaggetje @Nieuwsbreker weer.

      Vaant je biertje dit uur weer richting ‘wim dankbaar uitdagen’? Morgen weer een ander vaantje?!

      In mijn wereld nemen we jouw soort mee in het tunneltje waar we vanaf willen. Vanaf dag één.

      Volgens mij is dat best een good policy. Labiele overlopers zijn namelijk een ‘real pain in the ass’. Let wel: LABIELE overlopers!

    • @Alex,
      Stuur hem eens een briefje per post, met je adres erop.
      Kunnen we eens kijken wie er de grootste mond heeft 😉

    • Ja dat is best een goed idee @Josée,

      Misschien dat @Alex daar tijd voor heeft tussen zijn depressie’s, zelf opgelegde vakantie’s, “aan allen ik moet even stoppen met waarheid-duiden”, etc

      Maar hij kan me ook gewoon zijn IP-adres geven, en dan block ik hem bij GLP.
      Is misschien wel het beste voor zijn gemoedsrust.

      Dus @Alex, lekkere mafketel, wat is je IP, dan sort ik je even bij GLP. Kan je weer gewoon op zoek naar je leven, zonder al die druk van de wereld and beyond.

  19. dank je Swap, ik kan die uitzendingen niet luisteren, tenzij ik veel moeite doe. Maar had vanavond geen tijd. Goede verslaggeving, zal later het YT filmpje wel even beluisteren. Vandaag trouwens YT geluitserd van de laatste aflevering, met Wim en Andre.

  20. Wij waren hier vanavond niet de enige met ‘probs 2 connect 2 Myra’. Op KLOL ging het over hetzelfde, maar tegelijk over heel andere dingen… wat een hilarische conversaties zeg. Kon een glimlach niet onderdrukken 😕

  21. Hmmm interessant:

    http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2013/11/facebook_jorist_pedoverdachtma.html

    Facebook heeft een bericht verwijderd waarin de naam en een foto stonden van een vermeende pedofiel.

    In het bericht op de Facebook-pagina werd een Doetinchemmer beschuldigd van pedofilie. Aanvankelijk stond naast zijn foto en naam, ook zijn adres is het bericht, weet de Gelderlander. Onder het berichtje kwamen honderden reacties te staan.

    Woensdag werd eerst het adres van de verdachte verwijderd, later het gehele bericht met foto. De politie vindt dit soort berichten op sociale media zeer onwenselijk. “We zijn bezig met beleid om dit soort schadelijke zaken aan te pakken”, zegt een woordvoerder tegen de Gelderlander. Of de politie ook heeft gevraagd aan Facebook om het bericht weg te halen, wil de woordvoerder niet zeggen.

    Ik hoop wel dat ze het dan over een landelijke ketenaanpak hebben, waarin drangzorg en vervolging hand in hand gaan.

    • Sander heeft ook weinig met Facebook… Sociale media kunnen leuk zijn zolang functioneel… mijn twittertijd was 2009, toen het nieuwig was… nooit behoefte gehad om elk scheetje te delen en alles leuk te vinden… word er nog steeds wel eens op aangekeken… fout hè?! Moet ik toch lekker zelf weten 😮

  22. Is daar wel iets aan te doen? Het bovenstaande is wsl de ‘ergste’ soort verdachtmaking, maar het lijkt me mogelijk dat legio mensen getroffen (kunnen) worden door soorten wraak via verdachtmaking/beschuldiging of openbaar maken van prive-gegevens/foto’s.
    Recentelijk ook getroffen door zoiets, opeens hadden alle kennissen en instanties een mail ontvangen met een opsomming van ‘misdaden’ door mij gepleegd, terwijl men niet de tijd had genomen om rustig de stortingen op een rij te zetten.
    Morele maatstaven of waar het fatsoen vaak verdwijnt als men meent met een onder-geschikte (naar eigen meetwerk) te maken te hebben.
    http://www.academia.edu/4183160/Over_de_aanspraak_op_onafhankelijke_morele_maatstaven

    • Bou tegen Micha K. (op KLOL):
      En wil je zo vriendelijk zijn om die Twitter van BOUblog weg te halen? Deze is niet van mij en ik probeer Twitter te bewegen om hem te verwijderen. Het is identiteitsfraude!!!
      ……………………………….
      Vraag eerst maar aan die ‘molenwieken-freak’ wie dat Twitter-account heeft aangemaakt.

Reacties zijn gesloten.