“Tranny” chasers

zM2QNQXVanochtend werd ik al om half zes door door ene “Brian” uit bed gebeld, een Surinaamse jongen van achter in de twintig met wie ik maanden geleden een keer gechat had: “ik sta nu voor de Passage bij jou om de hoek en wil je mijn zwarte paal geven”, zei hij. Ik vertelde hem dat hij mensen niet zo vroeg wakker moest bellen, dat ik hem niet goed genoeg kende om mee af te spreken en dat hij nu sowieso geen kans meer maakt, want ik date niet met asociale debielen die denken dat het normaal is om iemand bij nacht en ontij uit haar REM slaap rammen. Bovendien heb ik al een zwarte dildo.  Ik gooide de hoorn op de haak en draaide me weer om, maar hij belde direct weer terug. “Laat me langskomen, dan praten we het uit”, zei hij, waarop ik aangaf dat er niets uit te praten viel. De toon veranderde: “je bent een vuile hoer en als ik je wil neuken moet je gewoon klaarliggen” zei hij. “Je bent een nepwijf en je moet er dankbaar om zijn dat iemand je überhaupt wil, ja tog?”. Deze keer gooide ik de hoorn op de haak en blokkeerde meteen zijn nummer.

Brian is wat bekend staat als een “chaser“. Een chaser is een “bewonderaar” van transgenders en voelt zich seksueel aangetrokken tot ze, maar niet op een respectvolle manier. Brian is niet geïnteresseerd in mij als persoon, maar heeft vooral een fetish met vrouwen die “een extraatje” hebben.  Wat chasers vooral willen is de seksuele ervaring. Het kan Brian geen zak schelen dat ik van koken, schrijven, lezen en skaten houd, want eigenlijk wil hij maar één ding. Hij wil mijn translichaam, objectiveert me en behandelt me volkomen respectloos als zijn “kink”, niet als een persoon. Ik vraag me af wat ik erger vind, de transfobie en vijandigheid die ik in eerdere stukjes beschreef, of dit soort van aandacht.

Aanbidders kom ik bepaald niet tekort, maar helaas is het niet het soort aandacht waar ik op zit te wachten. Net als andere vrouwen willen transen gewoon een leuk vriendje hebben, echt contact van hart tot hart. Brian was niet de subtielste chaser die ik tegenkwam, maar helaas krijgen transgenders hier al te vaak mee te maken.Hier wat tips voor transen om de rotte appels tussen je “bewonderaars” te vissen en hoe je daar het beste mee kan omgaan:

 • Transen die zich onzeker voelen over hun uiterlijk en of ze wel “passabel” zijn worden overladen met complimentjes. Chasers zullen je alle bevestiging geven die je maar nodig hebt en precies zeggen wat je horen wilt, terwijl ze eigenlijk maar één ding willen.
 • Hij voelt zich oprecht fysiek tot je aangetrokken, maar zal zich niet richten op je persoonlijkheid, of interesse tonen in je leven, want daar heeft hij geen werkelijke belangstelling voor. Hij zal een tijdje met je meelullen, maar het gesprek zal onvermijdelijk terugkeren op je transgender status. Hij zal je al snel rare, intieme vragen gaan stellen over hoe lang je “op hormonen bent” en of je pik er nog aanzit.
 • Zijn woordkeuze verraadt hem: chasers ontwikkelden hun focus op transgenders vooral uit de porno en denken dat het normaal is om termen als “tranny”, “t-gurl” of “shemale” te gebruiken, zonder door te hebben dat deze termen kwetsend zijn voor iemand die gewoon vrouw wil zijn.
 • Hij is volkomen onbekend met de werkelijke trans issues, sociale rechtvaardigheid, wat iets als “gender identiteit” eigenlijk betekent, toont geen enkele werkelijke empathie met het pad dat je bewandelt.
 • Vaak hebben chasers een reeks aan trans exen. Schijnbaar kreeg hij vaak de kans om iets aan zijn wangedrag te doen en slaagde daar niet in. Deze vrouwen dumpten hem natuurlijk met een goede reden en het is geen goed idee om de laatste in dat lijstje te worden.

Een chaser zal je nooit voor een vrouw aanzien,  je zult in zijn ogen nooit hun gelijke zijn. Je bent een object voor ze, hij ziet je niet als een menselijk wezen met gevoelens. Hij krijgt er vooral een kick van dat je buiten het “gewone” valt en streeft vooral de seksuele ervaring na. Ze berokkenen de zaak om cis seksisme en cis normativiteit uit onze samenleving te elimineren vooral schade toe en zouden gemeden moeten worden als de pest.

Dus nee Brian, ik moet je niet.

17 thoughts on ““Tranny” chasers

 1. Tsja er zijn altijd van die gasten die er op kicken om er voor te gaan om iemand compleet onder uit te halen. Dat ze niet goed in hun bovenkamer zijn dat is evident vandaar dat ze op internet hun kansen ruiken. Jammer genoeg zijn er van die stellen die elkaar opzoeken en in hun zelfdestructieve tango een hele omgeving meesleuren.

 2. Bij je vorige post schrok ik wel een beetje van het enorm hoge percentage transgenders dat geconfronteerd wordt met (hevig) geweld. Dat moet echt aandacht en prioriteit krijgen IMO.

  Bij dit stukje – hoewel het natuurlijk ook een vorm van dat geweld beschrijft – moet ik echter ook glimlachen. “Welcome to the club” namelijk. Los van de specifieke en exclusieve argumenten of motivaties van de chasers die jij beschrijft, kan iedere vrouw het type man herkennen en de situaties wanneer zij zich op een dergelijke manier aan je opdringen. Niet altijd leuk, maar je leert er vanzelf mee om te gaan, het te gebruiken, of er mee te spelen.

  Dus, hup naar de winkel. Koop dat korte rokje, die kousen, die make-up en dat strakke t-shirtje. Maar geef never ever meer je telefoonnummer of adres aan een ‘andere’. Koop een burn telefoon als het moet of het chatten niet kan laten.

  Verder heb je natuurlijk gelijk om de methode van de chaser aan de kaak te stellen. Zet ze maar in het daglicht.

  • Ja, dat realiseerde ik me ook nadat ik het stukje al geschreven had. Dit soort ervaringen zijn natuurlijk nieuw voor me, maar cis vrouwen hebben hier evengoed mee te maken. Die worden weliswaar om andere redenen geobjectiveerd, maar het komt op hetzelfde neer. Wel heb ik het vermoeden dat dit verschijnsel zich wat extremer voordoet bij transvrouwen, omdat er vaak vanuit gegaan wordt dat wij wat makkelijker zouden zijn met seks.

   Inderdaad, iets minder makkelijk mijn nummer geven of een burnerphone gebruiken. Leermomentje 🙂

   • “It’s nice to be female” 😉

    Het eerste probleem is natuurlijk dat (trans)vrouwen een ‘outstanding group’ vormen; klein en herkenbaar. Daar komen altijd vultures op af. Niet op de ‘transvrouw’, wel op de kleine outstanding group.

    Het tweede probleem is de transitie. Wat is wel ‘leuk’ en wat is ‘normaal’? Dat is onderdeel van de transitie en zou fantastisch moeten zijn: een ontdekkingsreis, een ‘home coming’ een feest. Maar transitie betekent ook een moment van kwetsbaarheid. Het bekende: rups – vlinder verhaal. Dat trekt predators. En dat levert slachtoffers. Maar het is onderdeel van de transitie. Onoverkomelijk.

    • Op de Wiki over attraction to transgender people staan wat categorieën van mannen die zich aangetrokken voelen tot mtf travo’s en transen (gynandromorphofiel). Er zitten goede en slechte tussen, maar moet inderdaad nog een beetje leren het kaf van het koren te scheiden. Je hebt dus:

     * Heteroseksuele mannen die eigenlijk alleen oraal bevredigd willen worden door transgenders omdat die de naam hebben dat beter te kunnen (niet tof)
     * Homoseksuele mannen die zich richten op de mannelijke genitaliën van transen (verschrikkelijk)
     * Andere transgenders (leuk, maar is vooral strelen, giechelen en tutten)
     * Mannen die gefascineerd zijn door de mix van vrouwelijke en mannelijke trekken (het leukst ,die groep gaat het echt om de persoon)

     Het interessante is wel dat uit studies blijkt, dat het echt een afzonderlijke seksuele oriëntatie is en dat het grosso modo eerder hetero’s dan homo’s zijn:

     GAMP men had arousal patterns similar to those of heterosexual men and different from those of homosexual men. However, compared to heterosexual men, GAMP men were relatively more aroused by GAM erotic stimuli than by female erotic stimuli. GAMP men also scored higher than both heterosexual and homosexual men on a measure of autogynephilia.

     • Maar het is iets dat volgens mij alleen tijdens de transitie speelt. De meeste transvrouwen gaan daarna vrij geruisloos op in de rest van de vrouwelijke bevolking en willen het liefst zo weinig mogelijk herinnerd worden aan wat daaraan vooraf ging.

 3. Het gekke is dat het hier om een loslopende idioot gaat, die signalen afgeeft die weinig goeds voorspellen. De wijkagent die ik ken, zou zondermeer polshoogte gaan nemen.

 4. Ik was nooit geen fan, maar vind Doe Maar klaar wel ‘het beste shit’
  En heb deze cd bij de action moeten kopen ook nog voor 1 euro,
  Maar wel met echte handtekeningen… en zonder sex.
  Ook dat is meerwaarde.

 5. Ik vind het altijd leuk wanneer je weer verschijnt @MrsFeex. Ik denk nog met plezier terug aan de momenten dat je fantastische tips voor ‘movies’ had, of een aardige ‘out-of-the-box’ kwinkslag wist te produceren.

  Maar ga je nu met ‘Doe Maar’ niet wat lichtzinnig? Als in lichtzinnig dat je juist zo fraai weet terug te draaien?

  Neem dit nummer van Doe Maar; Belle Helene. Binnen twee minuten te vinden via google:


  [..}Ik weet niet of het goed of slecht is
  Dat ik met je vrijen wou
  En wat een ander ook mag zeggen
  Ik vond het fijn bij jou

  Zoals je naast me ligt te slapen
  Zo heb ik jou nog nooit gezien
  Je lijkt ineens geen kind meer
  Maar zo mooi en minstens zeventien[…]

  Dat is toch ‘pedo’, ‘met sex’, met ‘schuimbekkende Micha Kat’ of ‘vetrollende Myra”?

  Hoe verdedig je dan het kopen van een dergelijk NWO-Cd?

Reacties zijn gesloten.