Bart van W. in het AD

peeskamertjeWat moet je als je hele haatcampagne tegen de gepensioneerde ambtenaar Joris Demmink op de klippen gelopen is en er nog steeds geen vervolging uit volgt? Dan ga je het verhaal reframen, zodat het beter past bij de waan van de dag. Je wilt nog steeds bewijzen dat er sprake is van een alomvattend “pedonetwerk” met allemaal sinistere vertakkingen naar de overheid, maar anno 2015 is het aansprekender om zoiets te vergelijken met spann0nde zedenaffaires in het Verenigd Koninkrijk, zoals die met Jimmy Saville. Joris spreekt gewoon niet meer zo aan en alle rechtsmiddelen lijken inmiddels uitgeput, los van een doodlopend spoortje naar Turkije.

Wie doet dat? Koen Voskuil natuurlijk, een clickbait “journalist” bij het steeds verder naar de zelfkant van de journalistiek afglijdende AD, die in samenwerking met Stichting de Roestige Spijker de haatcampagne tegen Demmink mede gestalte gaf en daarvoor ook vervolgd werd, maar op formele gronden niet veroordeeld kon worden. Je mag in Nederland heel ver gaan met dom en schadelijk  leuteren als je de schijn van een journalistieke aanpak weet te wekken, zo werd maar weer eens aangetoond.

In dat kader plaatste Voskuil vandaag weer eens een bezopen stukje, met de ronkende titel: “Overheid heeft pedofilie jarenlang gedoogd” en een lekker geil-suggestieve foto van een peeskamertje erbij.  Schijnbaar is er een getuigenverhoor op komst waarin (jawel) Opstelten, Teeven en Demmink gehoord gaan worden. Het opgevoerde slachtoffer claimt gedwongen in een jongensbordeel gezeten te hebben in de jaren negentig, daar heeft hij het psiegies heel zwaar mee en voor zijn geestelijke mankementen stelt hij nu “de overheid” verantwoordelijk.

Voskuil en de advocaat van de klager willen de identiteit van het “slachtoffer” niet prijsgeven, maar het verhaal dat we hier lezen is ons bij Swapichou natuurlijk niet onbekend en de advocaat Martin de Witte ook niet. We hebben het hier over Bart van W. , die tijdens de door stichting de Roestige Spijker georganiseerde getuigenverhoren en ook al eerder als volstrekt onbetrouwbaar ontmaskerd werd. Zeker een labiel figuur, maar dat dit de schuld is van de overheid wist hij niet aan te tonen.

De argumentatie waarmee Bart en zijn advocaat”de overheid” verantwoordelijk stellen raakt dan ook kant noch wal. Voskuil noteert:

,,Pedofilie in Amsterdam werd in de jaren 80 en 90 gedoogd door de overheid,” legt advocaat Martin de Witte uit. ,,Bordelen met minderjarige jongens zijn jarenlang niet aangepakt.” Het ‘pedoprostitutiecircuit’ was bekend bij instanties als de GGD. ,,Door de misbruikproblemen te negeren, is de overheid mede schuldig.”

Vanzelfsprekend houdt zo’n argumentatie geen stand, want “de overheid” is geen eenduidige organisatie. je hebt de rijksoverheid, provincies, gemeenten en waterschappen, zijn allemaal afzonderlijke “overheden” met hun eigen verantwoordelijkheden. De GGD houdt zich daarnaast niet bezig met opsporing en vervolging en bovendien is er sprake van een vertrouwelijke relatie tussen patiënt en behandelaar. Op die manier is het in ons land ook mogelijk om drugs die heel erg strafbaar zijn door het GGD en gerelateerde istanties te laten testen. Betekent niet dat harddrugs gedoogd worden, maar wel dat er iets gedaan wordt met de gezondheidsrisico’s ervan. Op dezelfde manier bezoekt de GGD bordelen, waar ze puur langskomen om bijvoorbeeld op geslachtsziekten te testen. Daarbij wordt helemaal niet gekeken of de hoeren er wel legaal of vrijwillig zitten, maar of ze fysiek wel gezond zijn.

Kunnen we Bart zijn gestoorde waanverhalen kwalijk nemen? Natuurlijk niet, die jongen is labiel en heeft hulp nodig. Hulp die Voskuil en zijn advocaat hem bepaald niet bieden, als ze hem ten behoeve van de hoeveelheid hits op de AD site en de Demminkagenda in zijn betrekkingswanen bevestigen.

9 thoughts on “Bart van W. in het AD

 1. Is van Rossem van de geenstijls nou helemaal debiel geworden?

  Het is allemaal een complot. Zeggen steeds meer mensen, tenminste. Zo schreef het AD afgelopen weekend dat advocaat Martin de Witte de VVD’ers Opstelten, Teeven en Demmink wil laten horen over het gedogen van een justitieel pedonetwerk in de jaren 80 en 90. Naar aanleiding van dat artikel hebben verschillende partijen hun Kamervragen over #Demmink, #Rolodex & #OvJpedo’s samengeraapt en aan de nieuwe minister gericht (pdf). Lullig voor Ard.

  Nee van Rossem, dat “pedonetwerk” bestaat dus alleen in de beleving van Bart van W. Maakt Ard zich geen zorgen over.

  • Nouja, als je een artikel over v.d. Steur produceert zoals Van Rossum deed op basis van een Micha Kat hetze, dan ben je idd. aardig van het padje af.

  • Godverdomme, heb net het artikel en wat reacties gelezen, volgens mij heeft van Rossum afgelopen zondag te lang op de plottersites gekeken totdat hij helemaal gehersenspoeld was. Dit zijn zware insinuaties.

 2. anyway, nav artikel in AD worden er dus wel weer kamervragen gesteld…

  Ik moet toegeven, Opstelten maakte er wel een potje van om eerdere vragen van de Kamer over Demmink c.s. niet binnen te termijn beantwoorden, uitstel / traineren enz.

  Ben wel blij dat Ivo pleitte is, hij was al een tijdje ongeloofwaardig aan het worden.

  Tip voor Ard: Neem de Tweede Kamer serieus en beantwoord je vragen binnen de termijn en liever nog wat sneller. Zet in ieder geval op het onderwerp “Demmink” twee dedicated medior / mid-senior ambtenaren. ‘Twee’ zodat ze elkaar aanvullen / corrigeren. ‘medior’ zodat ze al wel hun sporen verdiend hebben bij het ministerie maar ze kunnen nog promotie maken. Tegenwerking / vertraging binnen ministerie dient meteen gerapporteerd te worden aan Ard.

  Komen er dan weer eens vragen over Demmink –> verzorgen deze twee ambtenaren de antwoorden.

  Het gevolg: binnen no-time, zal de fuzz over Demmink in de samenleving verstommen. Natuurlijk…., niet bij de complotterts, maar dat hou je toch. Gewoon TIJDIG , VOLLEDIG en JUIST de samenleving informeren.

  • @Markiezet

   Je moet de kamer natuurlijk altijd tijdig, volledig en juist informeren. Maar wat je bij het Demmink dossier ziet, is dat zelfs bewijzen en aanwijzingen dat de beschuldigingen tegen Demmink onjuist zijn nog verdraaid worden, dat de boodschappers daarvan verdacht gemaakt worden, of dat die bewijzen van het tegendeel volstrekt genegeerd en onbetrouwbare getuigen opnieuw opgevoerd worden, zoals je nu dus bij Bart van W. ziet. Als je met zulke gekken te maken hebt, maakt het toch niet uit wie je waarover informeert. Het anti Demmink kamp is helemaal niet geïnteresseerd in feiten, maar in beeldvorming die zich niet zozeer op Demmink, maar op de democratische rechtsorde richt.

   Waar ik wel voor zou zijn, is publicatie van alle eerdere onderzoeken die naar Demmink uitgevoerd werden door veiligheidsdiensten. Die kunnen niet echt becommuniceerd worden behalve in heel algemene termen, omdat je dan te maken kijkt met privacywetgeving en de vertrouwelijkheid van zulke antecedentenonderzoeken, waardoor alleen de kamercommissie Stiekem daarvan kennis mag nemen. Daar zou wel een uitzondering op gemaakt kunnen worden vanwege alle maatschappelijke onrust, vind ik.

   Maar het dilemma is dus dat het niets gaat helpen, dat wat je ook informeert, het alleen maar olie op het vuur zal zijn. Als er uit AIVD onderzoek blijkt dat Demmink volkomen onschuldig is, wordt die dienst er vervolgens ook van beschuldigd deel uit te maken van het “pedonetwerk”. Het zal nooit tot “closure” leiden.

 3. Je hebt gelijk. het gaat niet helpen. idd als uit AIVD onderzoek blijkt… dan is de AIVD ook besmet…

  Eens, gooi alles van Demmink maar in de commissie stiekum. trek er een middagje voor uit en laat de leden van de commissie vragen stellen aan de aanwezige AIVD-ers. Dan hoop ik dat bijv de CDA-er Omtzigt (die zich er flink tegenaan bemoeit) vervolgens in het openbaar communiceert; “er was niets, er is niets, ik heb nu zelf de informatie mogen inzien”

 4. Ai, die omtzigt zit natuurlijk niet in de commissie stiekum. Nou ja, dan moet ie Buma maar op zijn blauwe ogen geloven 😉

  • Mijn indruk is dat de fractievoorzitters al lang en breed van de hoed en de rand weten. Wat je telkens ziet is dat gewone kamerleden zoals Omtzigt, maar ook van de SP de zaak aan de orde stellen en na verloop van tijd bakzeil halen. Het lijkt mij dat ze uiteindelijk teruggefloten werden door hun fractievoorzitters, waar het vanzelfsprekend aan de orde gesteld werd als individuele kamerleden uit diverse fracties het aankaartten. Die zitten vervolgens vast aan hun geheimhoudingsplicht, dus verkeren niet in de positie om klaarheid te scheppen.

   Vandaar dat ik er wel voor ben om bij hoge uitzondering en na wat met zwart weggestreept te hebben die dossiers publiekelijk beschikbaar te stellen.

 5. Weer een raak artikeltje van Barracuda:
  http://barracudanls.blogspot.nl/2015/03/bart.html

  Bart had het het, ik denk ook via krapuul twitter, van “Waar in Holland” afgeplukt en er een baggerartikel over geschreven. Ik zag net dat Bart werkelijk de hele dag met Steur bezig is. Heel bizar allemaal.
  Totaal ongeloofwaardig en dus vanuit een eigen agenda.

Reacties zijn gesloten.