Twee Vrienden

making new friends: not.

making new friends: not.

Micha Kat: Martin Vrijland, Boudine Boublog, Talk2Myra, Francis Cappelle, Arend Zeevat, Poot-familie, Steven Brown, Hans Mauritz, Ton Hofstede, Arjan Gelder, Wim Dankbaar, don quijotte, nieuwsbreker, Nico van der Ham. Martin Vrijland: Micha Kat, don quijotte, nico van der ham, Talk2Myra, Arend Zeevat, Boudine Boublog, Ton Hofstede. Boudine Boublog: Micha Kat, Ton Hofstede, Nico van der Ham, van Puffelen. Talk2Myra: Arend Zeevat, Micha Kat, Ben van der Brink, Boudine Boublog, Martin Vrijland. Arend Zeevat: Micha Kat, Ben van der Brink, Wim Dankbaar. Poot-familie: Micha Kat. Steven Brown: Talk2Myra, Arjan Gelder, Nico van der Ham, Micha Kat, Martin Vrijland, Francis Cappelle. Ton Hofstede: Talk2Myra, Micha Kat, Boudine Boublog. Arjan Gelder: Annette Evers. Wim Dankbaar: Micha Kat, Hans Mauritz. Nico van der Ham: Talk2Myra, Arjan Gelder, Martin Vrijland, Steven Brown, Ton Hofstede, Micha Kat.

237 thoughts on “Twee Vrienden

 1. Reactie op “iets” bij onze wereld-redder Micha:

  “Primo zegt: Eten bij Bertus valt menigeen zwaar op de maag, Vertigo schotelt af en toe zwaar verteerbare kost of eigenlijk kost waar men zich in verslikt,
  vooral mei 2010. Maar na 5 mei 2015 zag de wereld er voor een paar types plots een stuk vrolijker uit. Luis in de pels was niet meer.”

  Tja, en met dit soort volgers gaat Micha Den Haag bevrijden.of het Nederlandse Volk redden?

 2. 7500 euries om met een zekere SBS Ali(bi) in gesprek te komen, en @Wim heeft geen zin, en valt vervolgens terug op zijn paternalistische beeldvormende prietpraat. Doe iets met je leven @Wim, anders ga ik je weer @Wimp noemen!

 3. Ben ik nou gek of Micha nou écht gebanned van YT en zet hij zijn achterlijk gezwam op zijn ROL-site…? Of kon hij het aantal ‘trollen’ niet meer aan of zo?

  En hoe doen jullie dat toch met die afbeeldingen?! (ik krijg het niet voor elkaar…, alleen maar linkies pleuren…)

 4. Wimp ‘heeft ontdekt’ hoe je op kinderlijk eenvoudige wijze onder iedere vervolging kunt uitkomen.
  Gewoon iedere rechter bij voorbaat beschuldigen van partijdigheid, vooringenomenheid en last but not least liegen.
  Dan moet zo’n rechter dus al een bloedhekel aan je hebben, anders ben je geen mens van vlees en bloed. Een zinnig mens ziet in dat zo’n rechter reeds teveel besmet is voor een onpartijdig, objectief oordeel en zich terug dient te trekken.

  Tegen dergelijk simplisme is inderdaad geen steekhoudend tegenargument te bedenken. Kromredeneren tot ware kunst verheven. Wat een onvoorstelbaar domme, incompetente en hilarisch infantiele idioot ben je toch, @Wimp.

  • Ja, heerlijke logica allemaal.
   De vijf Ali’s in alle soorten en maten zijn er niks bij.
   De rechter heeft ooit een blauwe maandag gewerkt bij het monster-advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek (met over de hele wereld circa 650 advocaten in dienst)
   Dus moet ze Harro Knijf kennen, dus is ze bevooroordeeld.
   Of zoiets.

  • Ik ben die zogenaamd grappige plaatjes wel voorbij. Het lijkt leuk, maar is het niet. Het is de-humaniseren. En dat is tegen alle regels van Swapichou.

   Dit is zo’n plaatje bijvoorbeeld dat Swapichou achter de schermen ontvangt: in dit geval over mij:

   Dan volgt nog een plaatje. De toekomst (mijn) wordt niet vrolijker.

   Nou woon ik zo’n 3000 km verder in een ander werelddeel, en hoef ik mij niet veel zorgen te maken dat een @Adamas morgenochtend in mijn tuin staat, maar echt vrolijk word ik niet van dit soort bedreigingen. Intellectuele verschillen, en ‘battles tot het bot’ zijn welkom; bedreigingen, insinuaties, of niet gefundeerde veronderstellingen daarentegen niet. Dat is niet ‘onze’ taak.

   Een platform als Swapichou is zeldzaam. Iedereen is welkom (ook jij @adamas), maar je moet je wel gedragen. Koester het, er gelden namelijk wel regels.

   Funny plaatjes leveren vanaf nu een ban op. T-shirts, of calimero petjes op iemands hoofd plakken is ook niet grappig. Het is kinderachtig, bedreigend, en absoluut ‘not done’.

   • “Funny plaatjes leveren vanaf nu een ban op.”
    Een ban? Lees ik het nou goed? (tien keer lezen doet)
    Ja, ik lees het goed.

    Dan houd ik de eer aan mezelf.
    Het was een fijne tijd!

    • Het is dat je hier, ook door mij, als een intelligent persoon wordt beschouwd @Douwer, anders had je gewoon een evenzo leuke “fuck you” gekregen.

     Ja, funny plaatjes gaan we niet meer plaatsen. Dat is namelijk niet grappig. Zo heb ik al een plaatje moeten aanzien van mijzelf met de tekst: “De hoer van Netanya.” Niet grappig.

     Maar, funny plaatjes met Wim Dankbaar of zo, vind ik ook niet grappig. Het is een tergend slecht gevoel van humor, en een tranentrekkende manier van gebrek aan controle over de situatie.

     Daarnaast: je wint alleen maar wanneer je je tegenstander serieus neemt.

    • BTW @Douwer

     Moet ik de ‘leuke plaatjes’ van reaguurders’inspiratie over bijv. Wim Dankbaar wel plaatsen, en de creatieve mind-fuck vwb mijzelf niet? Of allebei wel? Of niet?

    • Of geldt voor Wim Dankbaar een andere standaard?

     Bijvoorbeeld omdat hij een veroordeeld crimineel is? Of een zeer onaangenaam figuur. Een vreselijk eigenwijs persoon?

     Hier gelden de Swapichou-regels @Douwer. Iedereen wordt beschermd, zeker wanneer hij/zij wordt toegelaten in de reactie-panels. Niemand van de Swapichou-redactie zit te wachten op een reactie van Wim Dankbaar. We laten het toe (gemodereerd) omdat juist mensen zoals jij hier (bij Swapichou) je verhaal doet.

     Voor ons hoeft het niet.

     Echt, doe normaal, arrogant zijn is niet altijd voordelig.

     • Ik zou willen dat ik meer tijd heb, want dan zou ik er een animatie serie van maken. Iets in de geest van Deputy Dawg. Nico als Musky of zo. En de rest van die nutcases vallen ook prima in te passen

      Je eigen woorden @Ziva. 27 oktober jongstleden. Om 19.39 uur.

     • Huh @Johan Kolderkamp?

      You lost me?

      Wat is er zo vreselijk ingewikkeld aan wat ik zeg? Is het zo ingewikkeld om te begrijpen dat ‘ik ben er niet mee eens’ niet gepaard gaat met ‘ je ziet er uit als een donkey’?

      Dat je niet moet hengelen naar ‘je bent sowieso f*cked’, of ‘ik zal je vrouw wel even vertellen over jou’, etc etc?

      Dat is toch niet @Johan Kolderkamp wat jij vindt dat normaal is om bijv een Wim Dankbaar tegen te spreken?

      Of is dat het wel? Mag alles gebruikt worden? Sterker, moet alles gebruikt worden. Moeten we kinderachtigere t-shirts bewerken. Moeten we Wim Dankbaar in een context plaatsen waar hij niet thuishoort. Maar mag alles? Want wij zijn…

      Echt, b*llsh*t.

     • BTW @Johan Kolderkamp

      “Mijn” animatieserie zou zich voornamelijk richten tot Micha Kat.

      Wim Dankbaar zal ongetwijfeld een rol spelen, maar dan vooral als side-kick, ergens in een aflevering.

      Volgens mij heb ik dat ook duidelijk aangegeven: Micha als Deputy Dawg, en Nico als ‘musky’ en de rest van die ‘nutcases’ in te passen. Wim Dankbaar zou daar dus voor in aanmerking kunnen komen. Bijvoorbeeld in ep:01 tot ep:03 en dan afwachten of er nog interesse is voor zijn character.

     • Jij @Ziva ontvangt walgelijke shit die je niet over 1 kam mag scheren met wel degelijk heel grappige plaatjes van yoshiyahu, Jonas J, Douwer (+ een ieder die ik tekort doe door hier niet te noemen) en de wellicht wat minder grappige creaties van mezelf. Wat is dáár nu zo ingewikkeld aan?
      Je plaatst nu juist zelf e.e.a. in een context die volkomen ongepast is. Wat is de ‘trigger’?

     • Nee, @Johan, dat is niet het pad waar je deze discussie naar moet leiden.

      Het is niet aan mij, of aan jou, welke gemanipuleerde images grappig zijn of niet. Het is verder heel simpel; bij swapichou worden bewerkte images van herkenbare foto-beelden niet meer getolereerd.

     • Nou okay. Je vraagt om de ‘trigger’.

      Laat ik die vraag teruggeven. Jij @Johan mag bepalen waar wij als Swapichou de grens leggen voor wat betreft ‘funny images’ of zelfs sowieso ‘imaging’.

      Geef jouw grenzen eens aan. Wat zou jij doen? Welke beslissing neem jij en wanneer?

     • Met ‘imaging’ bedoel ik overigens het plaatsen van herkenbare beelden van andere mensen zonder dat zij daar toestemming voor geven ook al zijn die beelden in het publieke domein.

      Ik bedoel daarmee bijvoorbeeld: geen beelden van Faek, maar beelden van Wim Dankbaar is dan wel weer geoorloofd?

     • Hoe bedoel je, dat het niet aan mij is om te beoordelen welke gemanipuleerde images wel of niet grappig zijn? Daar ga ik dus wel over. Ik ga er alleen niet over wat jij (of een ander) wel of niet grappig vindt.
      En over wie heb je het nu als we het hebben over het wel of niet toestemming geven voor herkenbare images die eventueel bewerkt zijn? Notabene de mensen die iedere grens van moraal en fatsoen iedere dag weer overschrijden. Dat rechtvaardigt in mijn optiek dat je ze confronteert met hun eigen wederwaardigheden in een satirische setting. Ik ben niet Roomser dan de Paus. Jij wel?
      Nogmaals, het vergelijk met de volstrekt verwerpelijke shit waarmee jij nu geconfronteerd wordt is van een onvergelijkbare orde. Dat dat je enorm treft zal de ‘plaatjes plaatsers’ alhier echt niet ontgaan @Ziva.

     • @Johan

      Jij bent het niet die de grens trekt bij Swapichou. Maw jij bepaalt niet wanneer een ‘plaatje’ gepast is of niet, Ik wel. En ik trek dus een grens. Welke reden ik daar voor heb is verder niet interessant, hoewel ik het – volgens mij – heb proberen uit te leggen.

      Dat jij dat niet begrijpt is verder niet belangrijk.

      Het plaatsen van bewerkte images/foto’s van derden levert je een ban op bij swapichou.

     • Ziva, begin eens met regels op te stellen en te publiceren, http://www.iusmentis.com/websites/forums/, en laat de moderatoren zich er dan zelf eens aan proberen te houden. Heb je dat een paar maanden volgehouden, DAN kun je misschien ook eens dingen gaan opleggen aan anderen.

      Verwaande hypocriet dat je bent. Zie ook Twitter.

      (Los daarvan hoef je evidente rotzooi van figuren als Adamas en DonQuijotte natuurlijk NIET te plaatsen, dat spreekt ook voor mij voor zich.)

     • Gevonden: https://swapichou.wordpress.com/2014/12/15/het-slachtofferschap-van-rudharcom/

      Dat mocht van de voltallige redactie toen nog wel, nu worden de doelpalen door Ziva (die maanden weg was en opeens weer opduikt) zomaar even verzet.

      Een slecht, rommelig, onduidelijk en inconsequent beleid dus, ongeformuleerde regels waar de moderatoren zich zelf niet aan houden. Modereren en bloggen is een vak, en jullie beheersen dat niet, je doet zelfs niet eens serieuze pogingen.

     • Het is weer makkelijk kritiek geven hier, ik begrijp wat Ziva zegt en ik sta achter haar.

      Jammer dat er een speledingetje is afgepakt op Swap in de reageerpanelen, ik wens iedereen veel sterkte bij het verwerken hiervan.

      Ik moet het zelf ook nog even verwerken :).

    • Het begint op boublog te lijken, waar de moderator bepaalt wat grappig is en wat niet…. wat intelligent is en wat niet….. funny pics kunnen juist heel grappig zijn, soms ook nog eens erg to the point. Goed uitgevoerd kan het meer zeggen dan duizend woorden….. het komt wat zuur over als je aankondigt er geen 1 door te laten.

     • Haha, ik weet werkelijk niet wat ik lees hier vanochtend.
      Mensen – waaronder ik – komen er na jaren achter dat de methode om hier een plaatje te posten is: de link plaatsen *zonder* tags, wat letterlijk het enige is dat ik nog nooit geprobeerd heb. Het is vrijdagmiddag: borreltijd, en de internationale fotofucktijd. Dus dan post je een variant op een plaatje dat eerder geplaatst, om eens te kijken of het wordt opgepikt om er verder mee aan de haal te gaan (zoals dat hoort). Good old times.

      En dan lees ik op dat calimerohoedjes “bedreigend” zijn: mag niet -> ban.
      En dan zijn de anderen kinderachtig.

      Nee, dit had ik echt in geen velden of wegen zien aankomen. Dit soort volkomen out-of-the-blue uitbarstingen zijn terugkerend ritueel hier. Een ‘feature van Swap’. Spannend, je weet nooit wanneer het komt: er valt namelijk gewoon geen peil op te trekken.

      En zo wordt onderstaand plaatje, 5 weken geleden nog verheven tot artikel-illutratie, en is het volgende plaatje een “bedreiging”.
      Fijne zondag 🙂

   • Wat een walgelijk plaatje. Dat je daar geraakt en boos om wordt snap ik. Maar er zijn ook echt oprechte grappige plaatjes die soms meer zeggen dan woorden. Woorden, beelden en geluid zijn mooie vormen om je te uiten. Waar leg je de grens?

    • Ja, absoluut waar.
     Maar wie bepaalt of iets grappig is, of kwetsend?

     Vooralsnog ligt die verantwoordelijkheid bij swapichou. En dus geldt ook mijn stem, en ik zeg: geen onderscheid.

    • Waar overigens ook gemakzucht ligt verborgen. Ik bedoel, wie gaat dan beoordelen of een plaatje wel of niet ‘okay’ is? Dat moeten wij dus doen als swapichou. Of doen de reaguurders dat?

 5. Martin Vrijland… Martin Freeland in het engels is een goa dance artiest genaamd man with no name. Niet te verwarren. De een giet tranen de ander doet je dansen.

  • (*edited*)alweer mis, dit is m. (moderator kun jij dit rechtzetten, excuses voor chaos)

   Martin Vrijland… Martin Freeland in het engels is een goa dance artiest genaamd man with no name. Niet te verwarren. De een giet tranen de ander doet je dansen.

   • Ik heb normaal gesproken niets met deze muziek maar ik wil je bedanken voor dit filmpje. Heerlijke muziek waar ook een 50 plusser van geniet zoals ik. @Mind Fever

  • Hah, heerlijk @Mind Fever

   Je bent zo’n moment van ‘wel leuke mensen ontmoeten via Internet’.

   Goede muziek, een extra pusch, en vooral dat momentje: “hey, daar is hij weer; fijn”. En vooral: “ik voel mij veilig bij jou”. Voor en achter de schermen.

   toda, dank je.

 6. Geen plaatjes meer, prima @Ziva: een keus die bij de blogger ligt en die ik 100% respecteer.
  Wat ik niet respecteer is dat je mijn plaatjes, die niet anders zijn dan een variant van de kritiek op Kat, Dankbaar enz. in gewone tekstvorm, gelijkstelt aan de antisemitische smeerlapperij die jij helaas ontvangt. Maar je bent hopelijk intelligent genoeg om in te zien dat het probleem niet is dat het hier plaatjes betreft, maar dat het venijn, in tekst of plaatjes, in de boodschap zit. Plaatjes op zichzelf zijn neutraal. Pas de invulling van het medium maakt ze goed- of kwaadaardig.

 7. Gelul, de zogenaamde “plaatjes” zijn gewoon een verschijningsvorm van bedreiging die @Ziva niet verdient. Zoals alle bedriegelijke propaganda nu eenmaal werkt. Kom met een inhoudelijk verhaal @yoshibandachterlijke stompzinnige malloot!

  • NB
   Het artikel omschrijft niks meer dan het leven van een ordinaire tietenbak zoals Victoria, die van alles en nogwat roeptoeteren.

 8. @wimp
  Ook anno 2000 kon je niet zomaar snijden in een of andere Ali. Ook toen was toestemming van de gezondheidsinspectie en justitie instrumenteel. Dus jouw waarheidsvinding kan je ook zonder een uitgave van 7500 euro onderbouwen. Geen zin in, of ben je een doodordinaire door de mand gevallen sensatiezoeker?

 9. Het moet niet gekker worden; Micha Kat die in zijn nieuwe video ( dit keer via Russische YouTube, dus via Google denk ik makkelijk te blokkeren door Klomp en anderen) maar weer even losgaat en ineens geld gaat inzamelen voor de koninklijke familie, zo wanhopig wil hij aan geld komen….je kan beter vragen aan de vriendenloterij of je geld krijgt Micha, meer kans!! Maar het doet me goed, een kat in het heel erge nauw maakt steeds raardere sprongen en is daar uiteindelijk zelf het slachtoffer van, dat kan niet anders!!Hopelijk word hij gauw opgepakt en verscheept naar Nederland waar hij een paar jaar mag brommen….

  • Wat een gore liegbak zeg, Micha die zich voordoet als Klomp. (Mocht ie willen!) En waarom ineens via een russisch kanaaltje ipv zijn gebruikelijke YT zooi?!… Oh, lemme guess: gebanned zeker?

   Wat een gore RAT… eeeeeehhhhhhh……. KAT…….

 10. Ik heb me tot 4 weken geleden nooit bezig gehouden met complotdenkers en hun bestrijders. Geen tijd, geen prioriteit naast mijn werk in de psychiatrie. Zoekend naar een plot voor een verhaal kwam ik op de plottersites terecht en gelukkig ook op die van hun bestrijders. Ik raak geschokt maar ook gefascineerd door deze mij onbekende wereld.
  Ik kom bij de plotters bijna meer expliciet rare mensen tegen dan ik ooit in de klinische en ambulante setting van de GGZ heb gezien.
  Kat is de meest megalomane die ik ben tegengekomen. Zijn berichtkoppen van de laatste dagen zijn veelzeggend. Veel beweren en roeptoeteren maar geen feiten.

  THE TURNING POINT: MICHA GAAT HET OM DAGVAARDEN NA JARENLANGE TERREUR.
  MICHA SLEEPT OM VOOR DE RECHTER.
  MICHA SLEEPT BOLHAAR VOOR DE RECHTER! THIS IS THE MOMENT!

  Hij zal, hij gaat, hij wil. Hij doet niks. En dat allemaal vanuit zijn luie stoel in Ierland omdat hij te bang is om naar Nederland te komen. Oh ja, hij gaat ook nog in cassatie voor zijn veroordeling tot 7 dagen cel “omdat de rechters de tape niet eens geluisterd hebben (die bovendien vervalst is …..)”
  Als het mag van Swap blijf ik graag voorlopig langskomen ……..

 11. Teksten met kritiek op Kat of Dankbaar: helemaal OK.
  Plaatjes met kritiek op Kat of Dankbaar: totaal niet OK, omdat Ziva wel eens totaal andere plaatjes ontvangt die niet OK zijn.
  Het begrip ‘drogreden’ is eigenlijk te zwak om deze vreemde kronkel te beschrijven. Ik ben even verbijsterd als Johan K, Douwer en Jonas.

  Je geeft de hond een schop omdat de buurman je heeft uitgescholden.

 12. @yoshiyahu: ik denk dat Ziva erg gekwetst en verontrustend was van die images die zij ontving.. kan me voorstellen dat ze daar even van in de war is.. Ook ik heb in de tijd dat ik redactie was hier op swapichou menig doods dreigementen mogen ontvangen. Is al weer een paar jaar later maar ging ook via de telefoon, ik snap wel dat Ziva even helemaal over de zeik is..

  • Ach ik ben al zo vaak bedreigd en uitgemaakt voor van alles. Dat is het lot van een blogger met een mening. Angst en boosheid zijn emoties waar je je beter niet door kunt laten leiden. Be fearless!!!

 13. Mensen, natuurlijk is het leuk om een beetje te lachen om die gekke complotdenkers, maar we moeten het ook niet groter maken dan het is. Stel je het Nou Camp in Barcelona voor. Dik 90.000 mensen op de tribune. Ergens boven in de ring zit een kleine eenzame man in zichzelf te prevelen. De ene week pruttelt hij dat de definitieve overwinning in zicht is. Om een week later te oreren dat alles verloren is, WOIII uit zal breken en iedereen dood zal gaan. De vier mensen om hem heen lachen minzaam als hij weer eens zijn gekke gedachten stottert. 89.995 mensen op de tribune hebben echter geen weet van die rare man ergens boven in de ring. Zij leven hun leven, gaan na de wedstrijd naar huis, werken iedere dag en hebben vrouw en kinderen.

  Toegegeven: in elk stadion in de wereld zit ergens diep weggestopt wel een eenzame rare man te prevelen. We kunnen er om lachen, we kunnen er de schouders over ophalen, we komen in actie als ze de mensen om hen heen gaan slaan of verbaal te grof te lijf gaan. Maar dat is het dan ook wel.

  Sterker: ik voel soms nog wel enige compassie met deze mensen. Het zijn de mensen die overal en altijd op anderen afgeven, maar niet het zelfinzicht hebben om in te zien dat ze eigenlijk maar een enkel slachtoffer maken: zichzelf. Het zijn de mensen die huis en haard hebben verloren, zonder noemenswaardige familie door het leven moeten, geen eerzaam werk hebben en met enige regelmaat tegen veroordelingen aanlopen.

  Natuurlijk: het is hun eigen schuld. Ze hebben fouten gemaakt in het leven en weigeren daar verantwoordelijkheid voor te nemen. De vraag is echter of ze daar wel zo heel erg veel aan kunnen doen. Misschien moeten we wel accepteren dat ze niet de vaardigheden hebben om op een beschaafde manier het debat aan te gaan en niet de capaciteiten om op een eerzame manier geld te verdienen. Ze externaliseren hun eigen falen: een huisuitzetting ligt niet aan de complotdenker, het is uiteraard het gevolg van een corrupt systeem. Een veroordeling ligt nooit aan de complotter, het is uiteraard het gevolg van corrupte rechters.

  Etc. etc.

  • Mijn compassie gaat teloor wanneer er sprake is van opzettelijke kwaadaardigheid, systematisch verspreiden van leugens en bedrog,draaikonterij en angsthazerij. Met opa Nico, Wimp en het Katje heb ik echt en oprecht geen enkel meegevoel.

   Etters van de bovenste plank wat mij betreft.

   • @borrepoes: natuurlijk is het allemaal onbeschaafd en ongewenst gedrag. Maar probeer jezelf eens te verplaatsen in de gemiddelde complotter. Je bent veel – zo niet alles – kwijt. Je hebt mensen wijsgemaakt dat de wereld een grote corrupte bende is. Je hebt geen huis meer, geen vrienden en geen inkomen. Als je dan ook nog eens de waarheid gaat vertellen door te zeggen dat je al die tijd verkeerd zat….wat rest er dan nog? Ik voel ook weinig tot geen empathie voor mensen die jaar in jaar uit met list en bedrog mensen proberen te overtuigen van hun eigen ‘waarheid’ en in dat proces en passant hun uiterste best doen om anderen te beschadigen, maar ik probeer het wel te begrijpen. En begrip is zeker geen rechtvaardiging. Ik treed zelf op als complotters over de schreef gaan, doe aangifte als het nodig is, maar ik probeer het daarnaast ook te begrijpen. Dat is het verschil ook tussen ons en complotdenkers: zij denderen door op een doodlopend spoor, wij kijken af en toe of we nog wel op weg zijn naar het juiste tussenstation. Dat is nou het verschil tussen een normaal en gelukkig leven en een leven in de kantlijn van het bestaan. Een echte complotter kan niet meer terug. Hij of zij zal zich nooit gewonnen geven. In hun eigen beperkte wereldje zijn zij altijd de overwinnaars. Of ze nu twee keer of zes keer worden veroordeeld. Of ze nu wel of geen woning hebben. Of ze nu dwangsommen krijgen opgelegd of niet: het is altijd de schuld van de ander. Ik denk dat sommigen hier dat over het hoofd zien: ze kunnen niet anders meer. Ze zijn gedoemd om steeds maar weer in hetzelfde cirkeltje te draaien. Des te meer ze kwijtraken des te harder schreeuwen ze dat ze gewonnen hebben. Het is psychologisch gezien een ideale graadmeter: mensen die iedere dag schreeuwen dat ze winnen, weten heel goed dat ze eigenlijk al jaren op verlies staan.

    • Ik krijg een visioen van een 70-jarige Kat achter een winkelwagen met zijn spulletje (als een vervangende rollator) die zich sleepvoetend door het Ierse stadje Waterford heen slingert.
     Nog almaar zacht mompelend: Breaking News, Micha had altijd gelijk en de MSM zijn dood.
     Wim en Nico lopen even desolaat ergens anders nog steeds hun eigen teksten te repeteren
     Allemaal op zoek naar een volgend plekje om te slapen. Wat een triest vooruitzicht!

     Ik vraag me af wat mensen beweegt om zich zo dwangmatig in te graven in vermeende werkelijkheden en zichzelf zo belangrijk te vinden dat ze die pseudo waarheden moeten blijven herhalen en verkondigen.

     Ooit was er een “point of return” maar dat is al lang geleden gepasseerd blijkbaar.

     • Nouja het is menseigen zwakheid om waardigheid en erkenning te zoeken bij anderen. Dat loopt soms een beetje uit de hand.
      Het mensenleven is vreselijk tragisch. Schopenhauer schoof het af op de wil. Zijn verlossingsleer bestaat uit het ontkennen van de wil. Maar goed, zelfs hem lukte dat niet echt. Types zoals Kat zitten volkomen vast, ze hebben ergens iets ingezien, maar het kwam net wat te vroeg allemaal en de geest kon het niet goed verwerken. Desondanks blijven het originele figuren die een interessanter levenspad bewandelen dan de gemiddelde mens. In die zin hebben ze mijn volste respect. Het is dan ook niet verwonderlijk dat onder de rancune en minachting van de reaguurders hier naar Kat, ook een laag jaloezie van de allerlaagste soort verscholen ligt.

 14. schijnbaar heft Micha Kat een nieuw podium gevonden om zijn eigen klaagzang te etaleren, en pakt het moment bij de herdenking aangaande Theo van Gogh.
  Alexandra (niburu) zal vervolgens het woord doen voor Micha kat ………..

  (Kat maakt vervolgens een bruggetje hoe het met Demmink zou zijn als van Gogh nog geleefd had …………. sja )

  https://doodlopende-weg.blogspot.nl/ de actie site namens theo van gogh

  “”EXTRA EN BREAKING: MICHA IS GEVRAAGD HET WOORD TE VOEREN OP DE HERDENKING VAN DE MOORD OP THEO VAN GOGH; LATER MEER””

  Op de actie website staat vervolgens vermeld, als u zich geroepen voelt om een toespraak te houden bent u van harte welkom.

  • Ach ja.

   (foto van de herdenking van 2015 met slechts één of twee handjes vol mensen)

   Die herdenking wordt een bijeenkomst van een allegaartje van een opmerkelijk slag Fortuynisten, maatschappelijk teleurgestelden en min of meer ervaren plottertjes. En pers, vast wel pers..POWnieuws, de Telegraaf en? Het wordt een manifestatie van minder of meer vergezochte waandenkbeelden, geuit door mensen die niet vies zijn van enige zelfpromotie.

   Gelukkig zullen maar weinig mensen horen wat daar uitgekraamd gaat worden door een paar malloten die zich deze herdenking hebben toegeëigend.

   Wel sneu dat Micha blijkbaar niemand anders meer heeft om z’n verhaaltje te vertellen dan de Niburu zweefmevrouw. Opaatje van Ham voelt zich vast gepasseerd.

   Let maar op, dit gaat nog leiden tot de scheiding van de laatste twee plottervrindjes!

 15. Zag Wim weer een streek uithalen en was benieuwd of Chris Klomp hier op reageerde via twitter. Blijkt dat hij zijn persoonlijke account off line heeft gehaald. Ben eigenlijk wel benieuwd wat erachter zit. Chris, kan je dat laten weten….. ik volgde je twitter namelijk met plezier.

   • Ja ja, het ene moment loop je nog als ‘AIVD’er’ door Amsterdam, het andere moment ben je op basis van een bericht van 4,5 jaar oud ‘verslagen’. Het kan verkeren. Nou ja, ik ga mij maar eens opmaken voor mijn rol als ‘getuige’. Zal mij benieuwen. Als rechtgeaard AIVD’er kan ik daar natuurlijk probleemloos onderuit, dat begrijpt een ieder. Iemand verder nog iets gehoord van de processen tegen de Telegraaf, de NVJ, EenVandaag, Maarten Reijnders, uitgeverij Aspekt, het koningshuis, Demmink, de NOS, Marcel Gelauff, de complete MSM, het OM, Clinton en Peter R. de Vries?

    • Blijft belachelijk die Kat. Al zoveel maal de ondergang van de Telegraaf “voorspeld”, dan ziet hij zich weer als de redder van de Telegraaf, en het volgende moment meld hij dat hij de Telegraaf in zijn eentje naar de verdoemenis heeft geholpen en dat het nog slechts een week duurt….en dat voor de 14e keer. Maar ja, zo heeft hij al net zo vaak voorspeld Chris dat hij jou definitief heeft verslagen, en elke keer verzint hij weer iets nieuws over jou, of over Mos, of over Gelauff…hij maakt zichzelf zo ongeloofwaardig en confronteer je hem ermee dan is het weer het demoniseren door de trollen….het ligt nooit aan hem, altijd aan de anderen…Chris doe me een lol en maak HEM nou eens af, qua geloofwaardigheid dan, en wijd slechts 1 artikel aan de vele malen dat hij zichzelf heeft tegengesproken of zijn nooit uitgekomen “voorspellingen” waarvan hij zeker wist als “profeet” dat ze uitkwamen!!

 16. Damn, Chris, voordat je het weet wordt je cover opgeblazen. Heb je al een nieuwe naam en woonplaats aangevraagd? Anders kan ik dat wel even regelen via de baas. Denk dat je nog wel wat tegoed hebt van J, voor al die keren dat je hem uit de wind hebt gehouden.

 17. @Chris
  Niks mis met jouw artikel, maar effe wachten, effe wachten………..GRATIS!!! Kwatta journalist als K. deinst niet terug, en doet zijn lullige oubollige kunstje.

 18. @Chris
  Kwalificaties des persoon, des auteur zijn ondergeschikt, ook als het om nieuwsgaring gaat. Dat kan je niet op voorhand afdwingen met betaalsystemen die uiteindelijk bijnamen als Zwendle afroepen. Los van het feit dat dubbeltjesgeluk megafraude afroept, kwestie van tijd. (Prepaid, Ringtones, cq de gepokte en gemazelde ICT fraude)

  • @geen01 volgens mij zijn wij hier al eens geweest. Blendle werkt prima, zou niet weten waarom het zwendel is. Mensen betalen voor eerlijk werk. Kranten zijn ook niet gratis. Niets is gratis. Zal het je sterker vertellen: ons beste verhaal leverde vorig jaar 400 euro op. Nu is het beste verhaal verkocht voor 4000 euro. Dat lees je goed. Vierduizend euro voor een enkel verhaal. Jij ziet er niets in, dat kan. Is je goed recht. Anderen maken er wel met plezier en waardering gebruik van.

   • @Chris
    Ik twijfel geen moment aan jouw bevindingen, laat dat duidelijk zijn. Ik zie echter een echec, en een oeverloze herhaling van zetten op het kansloze gebied van micropayments. Gaat hem niet worden, hoe graag ik het je ook gun.

 19. Normale mensen boeit het gebroddel van K. niet @Chris, laat staan dat er mensen zijn die tegen betaling behoefte aan voorlichting hebben over idioterie.

  • @geen01: je poneert veel zonder met argumenten te komen. Hier is een argument: mijn vorige verhaal over de kwaadaardige wereld van de complotdenkers is 1500 keer verkocht. Dat is 1500 keer 0,69 cent. Dat is ruim 1000 euro voor een uur werk. Lijkt mij duidelijk dat daar dus behoefte aan is.

   Je blijft maar ageren tegen micropayment. Ander voorbeeld: ik run @realtwitcourt. Een klein bedrag betalen voor rechtbanktweets op Twitter. Over een paar maanden bestaat dat bedrijfje drie jaar. Ik zal je de exacte omzet besparen, maar er zijn mensen die per maand minder verdienen met een vaste baan. Maar goed: jij gelooft er niet in, wij verdienen er al jaren geld mee. Even goede vrienden.

   • @Chris
    Natuurlijk even goede vrienden, het is niks persoonlijks. Wellicht ooit een keer bespreekbaar onder andere omstandigheden. Rest my case.

 20. Onze Ierse columnist heeft zes braakballen op één dag geproduceerd. Drie zijn Alex-Jones kopieën; de andere drie zijn verongelijkte verhalen over Nederlandse media en Klomp in het bijzonder.

  Ach gut, zou het slecht weer in Ierland zijn en is Micha gedoemd zijn ledige tijd door te brengen met het produceren van deze pulp?
  Wat een leven.

  Wimp blijft ook maar vermoeiend bezig met zijn eigen kleine strijdje door zich nog steeds dieper in te graven. Naar eigen woorden interesseert het droeve einde van Marianne hem geen ene moer. Hij wil geld zien van haar moeder.

  En tegen beter weten in blijft hij volhouden dat er getuigen zijn van zijn geconstrueerde verhaal.
  Wat een leven.

  Opa Nico. Ik zou hem bijna een stalletje aanbieden voor de kerst. Maar toch maar niet; het (b)lijkt een slecht idee om zijn huisbaas te worden.
  Wat een leven.

   • Nico heeft dezelde modus operandi als Dankbaar en anderen. Alles en iedereen met een andere mening de maat nemen. Ben je het niet eens met een vonnis of een brief? Begin te schelden en noem de ander corrupt. Het concept dat je daardoor alleen maar verder in de problemen komt en niemand je meer serieus neemt, ontgaat ze. Het is aandoenlijk, als het niet zo enorm triest is. Sprak laatst toevallig met een van de politici die Nico de maat neemt. Heb hem gezegd wat ik weet van Nico. Zo werkt dat. Ze gooien hun eigen glazen in en zien niet in dat ze daar zelf verantwoordelijk voor zijn. En zo is alles altijd weer de schuld van anderen. Het is fascinerend om te zien, maar eigenlijk ook erg triest.

Reacties zijn gesloten.