Ouwe koeien op maandag/ Oltmans

Gisterenavond was het dan zover, het langverwachte interview van Thomas (onze man in Teheran) Erdbrink met Mark Rutte. Hier en hier en hier recensies in overvloed. Ga ik dus niet aan beginnen. Het leuke aan zo ’n avond is dat er altijd wel wat bijzit wat je bijna al vergeten was. Zo verscheen daar gisteren Willem Oltmans in beeld tijdens een  diepgaand gesprek met Adriaan van Dis, voor de plotters die al wat langer aan de weg timmeren is Oltmans toch wel een begrip.
Extra interessant omdat lang niet alles wat Oltmans vertelde onzin was maar hij heeft hier wel vele jaren voor moeten knokken en worstelen met het rechtssysteem.

Uiteindelijk heeft dit Willem Oltmans als klokkenluider een fikse schadevergoeding opgeleverd van enkele miljoenen voor al het onrecht hem aangedaan. Een bedrag waar de wanna be plotters Kat en Vrijland van kunnen dromen. Om jullie geheugen wat op te frissen plaats ik een interview met good old Oltmans over 9/11, Irak & Israël (inhoud video is niet onze mening), vele malen intrigerender als de oneindig saaie advertorial skills van Micha Kat of de zoveelste ik ben heul booz video van opa Nico. Dit is het echte werk, en warempel nog enigszins profetisch ook. Eat that Micha!

Rond de 35 minuten en wat eerder zit een irritante pieptoon en streepjes in het beeld maar dat is een paar seconden later weer verdwenen. Excuse

23 thoughts on “Ouwe koeien op maandag/ Oltmans

 1. Die achterlijke Nico ook in zijn brouweltjes, alles we en wij, net doen alsof hij een hele redactie runt (terwijl hij die kotsartikeltjes gewoon zélf schrijft… interessantdoenerij?!) WE hebben dit vernomen, en WE hebben dat vernomen. WE hebben DIT gehoord, en WE hebben DAT gehoord…

  En dan nog altijd stoer doen door de rechtzaak en politie belachelijk maken. Maar daar komt hij wel zsm achter… Kijken hoe hij dán piept…

 2. Zojuist de documentaire van de VPRO bekeken over de moord op JFK.
  Vol spanning zat ik te wachten tot het moment dat onze eigen superspeurneus Wimp een einde zou maken aan alle raadsels rondom die moord.
  Maar nee hoor, gemiste kans voor de VPRO. Jammer (grijns).

 3. Nou ja, “gedegen onderzoek”; het is nog steeds een mengeling van feiten en ‘I want to believe’..
  Er staat weer doodleuk in het artikel dat Robby op zijn ~12e geronseld werd in internaten. Vervolgens reageert Robby in de comments om te vertellen dat o.a. dit niet waar is, dan corrigeert Ton zijn artikel weer en ‘vergeet’ dat stukje weer mee te nemen.
  Dat heeft dus niks met feiten te maken, maar het is kennelijk een stukje van het verhaal dat vreselijk moeilijk los te laten is.

  Het lijkt een ‘detail’, maar het is eigenlijk ontzettend actueel in het licht van wat in deze tijd in de media aan onzinnigheid wordt geschreven over de netwerken/ronselpraktijken van ‘loverboys’.

  • Brrr.
   Netwerken. Je wordt doodgegooid met dat woord. Inclusief de subcategorie “pedo-netwerken”
   Die veronderstelde netwerken zijn hersenspinsels, veroorzaakt door de menselijke behoefte om structuren te zien in iets wat in feite gewoon chaos is.
   Daar is niks mis mee (want in beginsel is het een overlevingsmechanisme), maar complotters slaan daar in door.
   En hoe verder je daarin doorslaat, hoe groter de kans wordt, dat je een willekeurige Gebeurtenis X heel logisch in verband weet te brengen met Joris Demmink of Prins Claus.

   • hmm, Douwer, Chaos is structure natuurlijk 😉

    maar verder is het netwerk van de plotter natuurlijk gewoon ‘ik wil bij een groep horen…yippie…ik hoor bij een groep’ En dat maakt dat ze iedere harde stem of mening volgen. Swapichou is zonder meer een nest vol AIVD trollen, zelfs voor de meest onbekende nietszeggende ‘wakkere vink’. Niet omdat die ‘wakkere vink’ dat constateert, maar omdat het ‘vinden van Swapichou is AIVD’ een ‘toegangsbewijs’ is tot de kring waar het graag wil behoren.

  • Dat ‘I want to believe’ is precies de grote zwakte van Hofstede. De schijn wekken van feitelijke controle, maar intussen staat het bol van speculaas.

 4. Maar geef toe, die Ton weet het mooi te vertellen. Hij neemt in ieder geval de moeite om “zijn” verhaal een “feitelijke” onderbouwing te geven. Dat doet een Micha Kat allang niet meer, die roept maar wat.

  Het verhaal van Ton heeft mij wel weer wat inzicht gegeven in het Zandvoort-verhaal. Ik begreep al nooit hoe Vervloesem gelinkt was aan Zandvoort. Het ligt niet bij de Belgische grens of zo en waarom zou je als nabestaanden van Ulrich een Belg bellen gaan bellen om een flat in te komen? Het boeide me nooit, ik zie zo ook wel dat Vervloesem een charlatan is.

  Maar door Ton weet ik nu!

  • Ton is ook degene, die met allerlei moeilijk WOB-gedoe toch maar keihard heeft bewezen, dat Demmink stiekem geen kinderdagverblijf exploiteerde in de catacomben van zijn huis.
   Dat het een drukfout was in het haagse huis-aan-huisblaadje De Posthoorn kon iedere halve zool op zijn vingers natellen, maar Ton neemt met zulke vage veronderstellingen natuurlijk geen genoegen. Ton maakt gebruik van zijn rechten om alle lijsten met haagse kinderdagverblijven van de afgelopen decennia bij de gemeente Den Haag op te eisen. Better sure than sorry, en hij heeft toch tijd teveel.

Reacties zijn gesloten.