Art Monday: Puppy’s Paradise

mjummy, kipdrumsticks

mjummy, kipdrumsticks

Nou, dat was wat toen we vorige week een verhaaltje over mieren publiceerden. Los van de vergelijkingen die mensen meenden te herkennen met hun eigen leven, hetgeen overigens onjuist is, liepen onze mailboxen vol met hyperberichtjes dat we toch vooral mensen niet met dieren moesten vergelijken. Iets met Nazi’s of zo. Ook al onjuist. We vergeleken mieren met mensen. Niet andersom. Van ‘dehumaniseren’ is geen sprake. Integendeel.

Dus doen we het deze maandag nog een keer. Gewoon omdat er verder toch niets zinvol is te melden. Micha Kat maakt immers nog steeds ruzie met iedereen die het niet met hem eens is, Wim Dankbaar denkt nog steeds dat hij ‘winning’ is, en Nico van den Ham zemelt gestaag door. Volkomen tijdverspilling om daar op het moment aandacht voor te vragen.

Dan is het een stuk leuker om naar andere onzin te kijken, zoals de “world’s first interactive art exhibition for dogs” samengesteld door Dominic Wilcox. Met een alleszeggend statement: “Contemporary art has long been an important source of inspiration and fascination for humans, but never before has it been created with a view to drawing the same kind of emotions out of animals instead.” heeft Wilcox in samenwerking met andere kunstenaars een grappige tentoonstelling in elkaar gezet voor honden. Zo is er een ‘car ride simulator’ waar je hond zijn koppie door een raam kan steken en enorme ‘fans’ een aangename bries veroorzaken en de lucht mengen met de geur van oude schoenen en rauw vlees. Mjummy. [*noot* niet verwarren met oude mannetjes die uit de bus, tram of trein worden gezet omdat ze geen geldig plaatsbewijs hebben. Ook een hondenleven, maar anders.]

Of wat dacht je van prachtige schilderijen van geurige kipdrumsticks die iedere hond laten kwijlen? [*noot* niet verwarren met kale mannetjes die met een wiebelige handycam langs de etalages van restaurants lopen in een regenachtig Ierland. Ook een hondenleven, maar anders.]

virtual frisbee gaming sensation

virtual frisbee gaming sensation

Nee, het gaat ditmaal echt om die trouwe viervoeter; de hond. Met kunst die een hond kan waarderen en waardoor het zich een beetje mens kan voelen. Even weg van de stress van het hondenleven. Een stukje menswaardigheid. Gewoon lekker kwijlen voor een prachtig schilderij. Beetje ronddobberen in een ballenbak, of ontspannen gamen met een virtuele frisbee. Weg van alle zorgen. Puppy’s Paradise.

35 thoughts on “Art Monday: Puppy’s Paradise

 1. In order to really enjoy a dog, one doesn’t merely try to train him to be semi-human. The point of it is to open oneself to the possibility of becoming partly a dog.
  Edward Hoagland

  • Ik heb een stuk bekeken, maar hoorde weinig nieuws. Het bevestigt alleen maar de goedgelovigheid van de complot community, die echt geloven dat er kinderen gered werden door morkhoven en Vervloesem. Zelfde verhaal bij Baybasin…. Daarvan denken ze ook dat het een eerlijke zakenman is.

  • “Ik heb een stuk bekeken” respectievelijk “Ik ben na tien minuten afgehaakt”

   Het zijn dus niet alleen de plottertjes, die alleen maar hapklare hondenbrokken eten (om on topic te blijven 🙂 )
   Toegegeven: het was een waar corvee, om die twee films te bekijken, maar dan weet je tenminste wel, wat er allemaal aan bod is geweest; en dat was beslist geen Kattepies.
   #Schadwald #Apollo #jongensprostitutie #gedoogbeleid

   • Dat heeft niks met hapklare brokken te maken. Als interviews vereisen dat je over een behoorlijke voorkennis moet beschikken om te begrijpen waar het over gaat, dan schiet je je doel voorbij. Was het nou zo’n grote moeite geweest om die Robby van der Plancken eerst eens fatsoenlijk te introduceren? Wie is hij en wat is zijn relatie tot Morkhoven? Dat soort simpele vragen.

    • Beste Rogier,
     als je op 29-8-2016 nog bijgepraat moet worden over wie Robby van der Plancken is, dan heb je blijkbaar nooit enige interesse gehad in dat hele onderwerp.
     Dat is jouw keus, want het is best complex, maar het maakt je kritiek op een dieper-dan-diep interview waar je maar tien minuten van hebt gezien wel erg gratuit.

 2. Misschien kan Myra te rade gaan bij Kat voor wat interview techniek ( en hoeveel kinderen heeft u in stukken gehakt) 🙂

  Overigens wel vragen onderbraken er volgens jullie? Of waar zou ze wat meer mee kunnen doen?

  Overigens is ze nog in veronderstelling dat het verhaal van die aivd medewerker Samsom klopt.

  • “Overigens is ze nog in veronderstelling dat het verhaal van die aivd medewerker Samsom klopt.”

   Een bewering die gewoon niet waar is.
   Al tijdens het interview bekropen haar de twijfels over wat Samsom allemaal beweerde. In de dagen na het bewuste interview gaf ze dat in discussies (onder andere met ondergetekende) volmondig doe.
   Daar is de kiem gelegd voor haar motivatie om de Demmink-Apollo-fabels voor eens en voor altijd door te prikken, waardoor de bolle fantast Vervloesem nu naar een andere hobby zal moeten uitkijken.

   • de arrogantie ook van die man op zn facebookpagina! echt om te kotsen! Wonderbaarlijk dat ie dat toch een jaar of 18 heeft weten vol te houden… fascinerend wel

 3. Monsieur douwer

  “”Al tijdens het interview bekropen haar de twijfels over wat Samsom allemaal beweerde.””

  Ik neem dan aan het bewuste interview met die Samsom?

  Tijdens interview benoemde ze de man als aivd er, daarvandaan dat ik ervan uitging dat ze er in was blijven hangen, ik had dan een wat meer cynisch toontje verwacht.
  Betreft jouw onderhoud met Myra heb ik dat gemist

  • @Flip, je kan niet alles weten, wat er op internet gebeurt…:)
   Een cynisch toontje tijdens een interview werkt niet. Ze laat mensen daarentegen letterlijk urenlang praten, zonder al te kritische vragen te stellen. Dan gaan de geïnterviewden zich vanzelf na verloop van tijd tegenspreken en komen de leugens vanzelf boven dobberen.
   Ook bij Robby van der Plancken zie je dat overigens gebeuren. Die wist na al die jaren bijvoorbeeld niet eens uit zijn hoofd te zeggen hoe lang hij in de gevangenis heeft gezeten. Daar zit dan iets niet lekker (al zou ik niet weten wat)

  • Zeker weten. Maar je kunt het beter rechtstreeks aan haar zelf vragen.
   Voor de goede orde, ik ben geen kritiekloze fan van haar; maar ik vind het wel fascinerend om te zien hoe iemand van een plotter in de loop der tijd in een anti-plotter verandert, en dat is de reden, waarom ik haar de nodige credits geef.
   Haar gedweep met de heroinehandelaar en massamoordenaar H.B. vind ik bijvoorbeeld maar niks, maar het zal me niet verbazen als ze wat die vent betreft ook een keer het licht ziet.

  • Naar mijn beste weten meerdere linkjes op Swap die verwijzen naar dit verleden van Vervloesem, En Myra leest hier zeker wel eens mee, vroeger ook al toen ze nog in een andere *kuch* modus zat. Maar ik zit wel op dezelfde lijn als jullie wat haar betreft.

 4. Op twitter verheerlijkt talk2myra Baybasin. Zodra iemand tegengas geeft, begint Myra over het strafblad van Baybasin, wat er niet zou zijn. Ik heb eens nagezocht of je een strafblad op kan vragen en dat is niet erg makkelijk. Myra, als je meeleest….. heb je zelf wel eens een strafblad opgevraagd van Baybasin, of neem je van anderen aan dat hij dat niet heeft? Als je het wel aangevraagd hebt, leg mij dan even uit hoe je dat doet.

 5. Baybasin heeft wel degelijk een strafblad.

  “Baybasin zegt dat hij in de jaren tachtig, samen met de Nederlandse reclasseringsambtenaar van Turkse komaf, Erdal N., voor de ÖHD bezig is geweest met het opzetten van een netwerk van heroïnesmokkelaars in Wenen, Londen en Den Haag. Baybasin werd eind mei 1984 onder de naam ‘Nejdet Yilmaz’ in Engeland gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de invoer van zes kilo heroïne. Tot 1989 zat hij voor deze zaak gevangen in Groot-Brittannië.

  Erdal N., die volgens Baybasin ook deel uitmaakte van de ÖHD, werd eind 1986 in Nederland veroordeeld voor betrokkenheid bij een andere heroïne-zaak. Volgens Baybasin werd N. begin jaren zeventig door de ÖHD naar Nederland gestuurd. Later werkte hij bij de reclassering in Rotterdam. Daar schreef hij reclasseringsrapporten. Sinds 1991 staat hij niet meer ingeschreven in het bevolkingsregister van Den Haag.”
  Bron: archief NRC

Reacties zijn gesloten.