Vrijmibeau: Skinny-dipping

The Lake Isle of Innisfree

The Lake Isle of Innisfree

Vrijdag. Tijd voor muziek, alcohol en een laatste gniffel over de capriolen van de plotgekkies. Niet dat het een bijzondere week was. Helemaal niet zelfs. Het was vooral weer een herhaling van mislukte zetten en jengelen om geld. Martin ‘Neo’ Vrijland zette zijn site deze week maar helemaal in donatie-modus, want geld is op. Pedo-toeter Micha Kat probeert nog steeds journalistje te spelen, maar echt indruk maakt het niet. Het is een beetje over met de eens zo ‘toonaangevende’ beroepsplotters. En dat realiseren ze zichzelf natuurlijk ook. Wellicht dat Kat daarom voortdurend nieuwe initiatieven bedenkt om toch nog wat geld te verdienen. We zagen al het – overigens best aardige – TubeYourShop, maar recentelijk natuurlijk het fantastische complotvakanties.com waar je voor een extra fee van 250 euro een weekje op eigen kosten met Micha door Ierland mag openbaar vervoeren. Nou ontgaat het ons bij Swapichou volledig waarom je 250 euro zou willen betalen om met Micha Kat in een kroeg te zitten, maar ach, ieder zijn ambities.

Toch gaan we Micha vanmiddag even helpen. Gewoon omdat we bij Swapichou ook niet de beroerdste zijn en het liever zien dat Micha zijn geld op een eerlijke manier verdient dan door met rare claim-dromen geld te onttrekken aan toch al niet de meest financieel succesvolle mensen. We vragen daarom vanmiddag de aandacht voor complotvakanties.com. Het eerste slot vervalt op 22 augustus, volgende week dus, en er is nog helemaal niemand die geboekt heeft. Dat is echt jammer, want het zou zomaar eens een heel inspirerende week kunnen worden.

Hoewel Micha een prachtig programma heeft samengesteld om voor een week met hem in de kroegen van Ierland te hangen en oeverloze complotlessen te krijgen bieden de lokaties waar je naartoe wordt gesleept nog veel meer interessante mogelijkheden, zoals ‘skinny dipping’.

Ja, je leest het goed. Skinny-dipping. Dat ga je doen met je volledige groep in Lough Gill in Sligo. Je gaat totaal vrij, totaal naakt heerlijk ontspannen in een koud meertje rondzwemmen waarbij je doet wat je iedere dag moet doen: je hoofd boven water proberen te houden terwijl onder de waterrand jullie prachtige witte huiden glinsteren in het klotsende heldere maar ijskoude water. Dat klinkt al bijzonder toch? Maar wacht, het wordt nog spannender. In het midden van dit meer ligt namelijk een klein onbeduidend eilandje. Er wonen vieze insecten, wat bijen en een verdwaalde eend broedt er weleens een ei uit. Het eilandje heet “Innisfree”, en juist die naam maakt het wereldberoemd belangrijk.

“Innisfree” is namelijk ook het titelonderwerp van een zeer bekend gedicht van Yeats. En dan weet je het wel. Dan tel je mee. Dus terwijl jullie heerlijk ontspannen in het water proberen je hoofd boven water te houden, gaat Micha op het steigertje zitten en draagt galmend het gedicht van Yeats voor. De spirituele bevrijding die jullie dan zullen ervaren is heel erg bijzonder. Dat wil je niet missen. Wat zeg ik, dat mág je niet missen. Na deze ervaring neemt Micha jullie mee naar de pub waar je weer lekker warm kan worden met bier en de onbegrijpelijk vette Ierse stoofpotten. Ook zal Micha jullie tijdens deze kroegsessie de diepere, meer filosofische betekenissen achter het gedicht van Yeats uitleggen en deze plaatsen in de huidige tijd en context. Denk aan soeverein, vrijheid van leven en denken, self supporting, etc etc.

Het is belangrijk dat jullie allemaal maximaal voorbereid zijn op deze bijzondere middag, dus plaatsen we hier het gedicht van Yeats. Leer het uit je hoofd, en misschien dat er nog iets van een cano te bedenken valt wanneer jullie naakt in het meer rondplotteren.

The Lake Isle of Innisfree

I will arise and go now, and go to Innisfree,
And a small cabin build there, of clay and wattles made:
Nine bean rows will I have there, a hive for the honey-bee,
And live alone in the bee-loud glade.
And I shall have some peace there, for peace comes dropping slow,
Dropping from the veils of the morning to where the cricket sings;
There midnight’s all a glimmer, and noon a purple glow,
And evening full of the linnet’s wings.
I will arise and go now, for always night and day
I hear lake water lapping with low sounds by the shore;
While I stand on the roadway, or on the pavements grey,
I hear it in the deep heart’s core.

Swapichou wenst jullie heel veel plezier. Boeken kan hier. De bar is open. Whiskey is in de aanbieding. Muziek naar keuze zolang het maar geen doedelzakken zijn.

53 thoughts on “Vrijmibeau: Skinny-dipping

 1. Ah voor ik het vergeet, bekijk vooral deze prachtige scene uit Fringe waar Micha Kat, spock, William Bell de eerste zinnen van het gedicht voordraagt, vlak voor zijn droom – iets van twee parallelle universa laten botsen, daar dan G-d over spelen en twee van zijn favorieten als nieuwe Adam en Eva heel veel mooie nieuwe babies te laten produceren die allemaal naar Micha Kat, William Bell gaan luisteren.

  Soort van mooie verbeelding van de leiderschap-fantasie van Micha Kat. Helaas lukt het niet. Maar dat zal niemand vreemd in de oren klinken.

 2. Ik vind het wel ondernemend van Micha. Het is dat ik het te druk heb maar anders lijkt het me best leuk om te doen zo’n vakantie met allemaal dorpsgekken. Een beetje slap halfbezopen ouwehoeren over complotten en de paranoia voeden.

  Dan rest de vraag wat zijn commissie is. Ik bedoel laat het 10% zijn dat kan dan nooit meer dan een paar euro per persoon zijn. Geen vetpot me dunkt.

  • hahaha, ja ik heb er ook wel aan zitten denken. Maar toch, een week is wel erg lang om naar dat gehijg van Micha te luisteren.

   De commissie. Ach, het is 250 euro up front cash per persoon voor Micha’s begeleiding, en dan inderdaad nog wat hij heeft weten uit te onderhandelen bij de hostels en barkeepers. Ik heb het wel eens vergeleken, maar de commissie die hij ‘lijkt te hebben’ ligt toch rond de 5-7 euro per persoon per nacht per hostelbunkerbed.

   • Ik vind dat ik recht heb op een vergoeding om met hem ergens te zitten. Naast de paracetamol ook nog nabehandeling-traumaverwerking.

   • Tja geen vetpot dus als je zelf al in een hostel woont. Een pintje bier zit al rond de 3-4 euro daar in Ierland dus met tien gasten boert hij amper genoeg om te eten en zuipen en slapen. Er vanuitgaande dat hij genoeg klanten kan werven. Niet solide. Volgens mij kan hij beter in Oekraïne of Wit-Rusland zijn complotvakanties boeken. Daar valt meer te verdienen. Lekker Tsjernobyl bezoeken enzo.

   • Ja als jullie even een ticket en wat overnachtingen in een jeugdhostel crowdfunden ga ik wel op pad. Als de opbrengst hoog genoeg is laat ik daar door een aantrekkelijke vrouw wat GHB in het bierglas van de grote meester gooien en vliegen we hem terwijl hij slaapt met een cessnaatje terug naar Nederland.

    Dat gaat een gouden video worden als hij wakker wordt en beseft waar hij is en wat er gaat gebeuren!

    • Als ik JD vanavond in “De Landman” tegenkom, zal ik eens een balletje opgooien. Die wil daar vast wel een paar meiertjes voor schuiven. Maar laten we de details ff skypen, want voor je het weet leest Kat hier van pure verveling mee, en dan durft hij van angst de komende jaren alleen nog maar bier te drinken onder de dekens..

   • Ik zit weer als een ‘zombie voor de buis’ naar sport te kijken. Het is donker en ik heb geen licht op mijn fiets. En zo’n sul als ik laat me gewoon het ‘recht’ ontnemen om te fietsen wanneer ik wil. Maar er hoort helemaal geen licht op mijn racekarretje. Merk Cervélo. Prijskaartje? Een bedrag waar ‘fiscalisten’ met 300 euro uurloon twee lange dagen voor moet afvinken. En dan kan je je er na die twee dagen ‘beulswerk’ nog geen biertje en een bamihap naast permitteren. Ik begrijp eigenlijk ook wel waarom het leven van de doorsnee plotter inktzwart gekleurd is.

    • Je gaat vooruit @Kolderkamp, je ziet inmiddels in dat je een zombie bent. Een zombie met een dure fiets datdanweerwel. Desondanks ben ik errug blij voor je met je nieuwe zelfinzicht.

     • Polsstokhoogspringen. Naast het feit dat ik qua leeftijd en levensstijl het fysiek van een topsporter onmogelijk nog kan evenaren heb ik qua polsstokhoogspringen de ultieme makke. Hoogtevrees. Maar dan ben je dus een ‘zombie voor de buis’ als je gefascineerd en verwonderd naar de prestaties van die topatleten zit te kijken in de macabere wereld van de categorisch oninteressante beroepskankeraar @donnie ponnie. Die arme jongen is van een ander universum. Waar alles plat is. En deprimerend. Deprimerend platvloers vooral. En voordat de moderators -terecht- gaan ingrijpen ben ik voorlopig weer klaar met @donnie ponnie. Zoek het verder lekker uit, ik ben fietsen.

 3. “”Ik vind dat ik recht heb op een vergoeding om met hem ergens te zitten. Naast de paracetamol ook nog nabehandeling-traumaverwerking.””

  Mag je daarna een weekje bij Lensink zitten, en als slagroom op de taart komt opa v/d Ham nog langs 🙂

  overigens moet je eerst nog getest worden of je wel een echt complotter bent

 4. Gelukkig sta ik op de c-observatielijst en hoef dus niet actief deel te nemen aan de Katplottervakantie. ***medelijdend kijkend naar de andere D.Sers***

 5. Geez, schrok ik toch even van dit bericht van onderzoek-guerilla-journalist-leider Micha Kat: Hillary Clinton in Amsterdam;

  LOCATIE NOG GEHEIM EN DAT ZAL WEL ZO BLIJVEN * ZIT EDUARD NAZARSKI VAN AMNESTY OP DE EERSTE RIJ TUSSEN JORIS DEMMINK EN BERT KOENDERS? * HET GAAT OM EEN ‘FUNDRAISER’ GEORGANISEERD DOOR TIMOTHY BROAS, VOORMALIG AMBASSADEUR

  Gelukkig, weer net niet. Geen Hillary, en ook geen Demmink op de eerste rij. Een simpele fundraiser voor ex-pats: vereiste om op de eerste rij te zitten?

  Please note that involvement in the Hillary Victory Fund campaign is limited to US Citizens and permanent residents. Participants will be asked to provide documentation of their US passport or green card.

  Journalistje spelen. Echt, het is het huidige kwaad op Aarde (plat of rond). Dan kan je nog beter hypocriete idioten als Olaf Koens hebben die zich grof laten betalen om te werken en wonen vanuit een land dat ze haten.

  • Ach ja, Micha en zijn ongebreidelde angststoornis. Maar het zou een mooi idee zijn om die 10 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf die hij nog tegoed heeft om te zetten in een gesloten kliniek behandeling. Misschien heeft de maatschappij daar wel wat aan.

   Verder is het gewoon weer de opportunistische Micha Kat die lui onderwerpen kopieert vanuit de ontbijtzaal of pub. Het is namelijk Martin Vrijland die van deze maatregelen een verhaal maakt. En hoewel Martin luiheid boven zijn bed heeft hangen, steekt hij moeite in de argumentatie waarom het een slecht plan is, inclusief het organiseren van een petitie. Kat probeert dat momentum gewoon weer te snatchen, zoals hij met vrijwel al zijn onderwerpen doet.

   Slechts wanneer je in de eerste zinnen leest dat “babies als ontbijt worden geserveerd” weet je dat het een origineel Kat verhaal is. De rest is allemaal copy-paste.

 6. En die comments daaronder zijn ook echt zwaar ziekelijk vooral die van de Stoute Revolutionair….

  Man , je moet het maar durven om zoiets achterlijks uit je ramplankie te rammen…En dan ook nog Prins Bernhard een trap na te geven door hem ‘psychopaat’ te noemen. Achterlijke henkies daar bij ROL.

Reacties zijn gesloten.