Biyush

Groot plaatje want groot ijsje: waffle-sticks met gesmolten witte chocola en nutella gestoken in vanille ijs. (only in sarona TLV)

Groot plaatje want groot ijsje: waffle-sticks met gesmolten witte chocola en nutella gestoken in vanille ijs. (only in sarona TLV)

Zo, het is vrijdagmiddag, eerst een ijsje en dan kunnen we met bier en muziek weer een plotterweek afsluiten. Het is duidelijk zomer in de plotterklinieken en ligt de meest favoriete bezigheid van de gekkies – het wraken van rechtbanken – stil. Hoewel, Bea van Kessel mag zich sinds kort ook trots op de steeds magerder wordende borst kloppen als nieuwste lid van de plottercrime-family met een veroordeling van 40 uur taakstraf wegens het in bezit hebben van een teaser, teser, taser. Allemaal volkomen onterecht natuurlijk, volstrekt belachelijk en heel erg super-oneerlijk. Als bewijs voor die wantoestanden schiet Bea meteen maar naar de tweede hobby van de plotgekkies: shaming (ביוש – biyush) en plaatst ze als onderbouwing van haar gelijk een volkomen irrelevante foto van zichzelf met pijnlijk oog en sip gezicht: cadeautje van haar ex-man die voor deze gruweldaad óók 40 uur taakstraf opgelegd heeft gekregen. Volkomen oneerlijk dus. En in plaats van in een woordenboek op te zoeken hoe je het woord ‘taser’ schrijft hang je maar een ander aan de schandpaal.

Het blijft het meest bizarre gedrag van de plotgekkies; de compulsieve behoefte tot shaming. Vrijwel iedereen die het in zijn of haar hoofd haalt om het niet eens te zijn met de ziekelijke kronkels die rondreizen in de bovenkelders van de plotgekkies wordt getrakteerd op dat wanstaltige gedrag, waarbij niet geschroomd wordt partners, kinderen of werkgevers te misbruiken of te benaderen met als doel zoveel mogelijk persoonlijke schade toe te brengen. Specialist in dit hooligan-gedrag is natuurlijk Micha Kat die ook deze week hier weer een fraai staaltje van liet zien. De uitgerangeerde blogger zag zichzelf graag geïnterviewd in een korte serie over complotdenken bij de NPO. De makers van de serie dachten daar – terecht – heel anders over en Kat werd volkomen genegeerd. Het resultaat; maar liefst 10 blogposts waar de makers, de geïnterviewden en overige medewerkers op alle mogelijke manieren in een kwaad daglicht worden gesteld. Triest, zorgelijk en ziekelijk.

De meest walgelijke vorm van shaming zien – of beter dreigen we te zien – bij advertentieverkoper Hans Mauritz. Nou heeft de man natuurlijk zijn beroep proberen te maken van deze misselijkmakende werkwijze, maar hij lijkt zelf in staat zijn eigen criminele gedrag te overstijgen. Het is geen geheim dat Mauritz in grote onmin leeft met Wim Dankbaar. De voormalige compagnons kunnen elkaars bloed inmiddels wel drinken en met name Mauritz deinst er niet voor terug om zelfs tijdens een rechtbank-zitting herhaaldelijk te proberen Dankbaar zo mogelijk nog meer schade toe te brengen. Met een hoger beroep in het vooruitzicht (Mauritz werd veroordeeld tot 2 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf) lijkt aan dat gedrag voorlopig ook geen einde te komen. Sterker, naar nu blijkt, Mauritz escaleert door te dreigen specifieke documenten te openbaren.

Nieuwsgierig als we zijn bij Swapichou trokken we de stoute schoenen aan en informeerden bij Dankbaar naar de inhoud van die documenten. Stiekem hoopten we op een geheim psychologisch rapport waaruit zou blijken dat Dankbaar al zijn inspiratie uit de Donald Duck haalt. Helaas. Maar Wim Dankbaar bleek wel verrassend open en deelde de inhoud van de bewuste documenten, en daar schrokken we behoorlijk van. De documenten bevatten uiterst intieme correspondentie tussen Wim en zijn (voormalige) echtgenote. Niet bizar, niet raar, niet verontrustend of zelfs ongewoon. Het is zeer persoonlijke correspondentie en absoluut niet bestemd voor derden en al helemaal niet voor publicatie. Dankbaar maakte echter de fout om in de tijd dat deze correspondentie werd gevoerd zijn ‘vriend en vertrouweling’ Hans Mauritz om raad en advies te vragen en deelde de inhoud van verschillende mailwisselingen en persoonlijke gebeurtenissen. Naïef wellicht, maar niet vreemd. Iedereen deelt wel eens vertrouwelijke privé informatie met vrienden waarbij je de ander vertrouwt deze informatie niet te delen. Bovendien ga je er vanuit dat de ander van zichzelf voldoende fatsoen bezit om te beseffen dat dergelijke informatie dermate intiem is dat de persoon zelf niet zou willen dat het door zijn/haar toedoen op straat komt te liggen. Iets met persoonlijke integriteit. Het is niet alleen volkomen irrelevante informatie voor derden, maar het is ook nog eens schadelijk voor anderen die in het verhaal zijn betrokken. Ieder mens met een klein beetje verstand begrijpt dat het openbaren van dergelijke informatie bijzonder onbeschoft is, ook al heb je inmiddels een enorme hekel gekregen aan de persoon.

Hans Mauritz lijkt dat duidelijk niet te beseffen. Dat is niet alleen zorgelijk, maar plaatst de persoon Hans Mauritz nog lager dan hij zich al bevond. Daarmee brengt hij niet alleen de familie Dankbaar schade toe, maar bovenal zichzelf. Mensen die dit soort ziekelijk gedrag vertonen, of zelfs maar dreigen (lees: chanteren) om ‘het’ naar buiten te brengen verdienen het niet om naar geluisterd te worden. Die kunnen zich geen autoriteit aanmeten, want hun stem is totaal niets waard en moeten zich al helemaal niet beroepen op hun zogenaamde ‘ideale of rechtvaardige strijd’. Dit soort mensen kunnen geen misstanden aan het licht brengen. Dit soort mensen zijn zelf een misstand. Dit soort mensen passen niet in een samenleving. Voor hen past maar één weg: enkele reis gevangenis. En wel voor een heel lange tijd. Dat is het enige podium dat ze verdienen: achter tralies en in de vergetelheid.

De bar is open. Veel plezier op de camping, het strandterras, in de boshut of op het stadsterras. Muziek naar keuze. shabbat shalom.

98 thoughts on “Biyush

 1. Mauritz dreigt ermee, maar Dankbaar kletst in hetzelfde draadje zeer vertrouwelijke mail van JDTV gewoon online. Dat is dan wel weggehaald, maar daarmee verdient die enge stalker met z’n verzonnen fabeltjes over 1001 Ali’s toch minimaal hetzelfde als Mauritz en mag volgens mij niet ontbreken in je stukje…

  • Uh nee, het is appels met peren vergelijken. True, het plaatsen van die mails door Wim was niet tov, maar dat begreep hij zelf kennelijk ook, want hij haalde ze ook weer weg.

   Daarnaast lokte JDTV het ook uit, door hier onder andere eveneens mail te publiceren en zich – terecht of niet – heel boos ging gedragen.

   Bovendien ging de mail over de op dat moment relevante zaken waar dus een discussie, of beter ruzie, over plaatsvond. Wat overigens niet betekent dat je dus die prive mails maar meteen op je blog moet publiceren.

   Dat is absoluut niet te vergelijken met het (dreigen tot) publiceren van de – nogmaals – zeer persoonlijke correspondentie door Hans Mauritz waarmee Mauritz niet alleen Wim schaadt, maar ook andere leden van het gezin Dankbaar die werkelijk niets hebben te maken met de fittie.

   • “Vanavond voor 20.00 uur is mijn privé-mail aan jou van je site (het ganse laatste artikel) Bij het uitblijven daarvan zal ik hetgeen ik je kortelings aanzegde uitgevoerd worden. Plus enkele nieuwe ontdekkingen die killing voor je zijn.”

    Wim lokte blijkbaar ook wat uit….Dat het om mails over Wim en zijn vrouw zou gaan is volgens mij een vermoeden.

    • Nope, de inhoud van die mails die Mauritz dreigt te publiceren gaat over prive aangelegenheden tussen WIm en zijn partner. Dat is geen vermoeden.

     En nogmaals een ‘nope’ omdat Wim niet ‘blijkbaar ook wat (uitlokte)’. Mauritz verwijst naar de bovenstaande blogpost en dat gaat over (o.a.) de ‘kluisverklaringen’ waar Mauritz blijvend van beweert dat ze bestaan, maar ze niet wenst te delen, ook niet voor een rechtbank. En er klaarblijkelijk een veroordeling van 2 maanden voorwaardelijk voor over heeft om ze in zijn la te kunnen laten liggen. Relevante twijfels rijzen dan, en het is vrij logisch om je dan af te vragen of Mauritz de boel niet zit te belazeren en zeer mogelijk ongelofelijk aan het liegen is.

     Bovendien publiceerde Dankbaar met de passages geen vertrouwelijke prive-informatie over Mauritz.

     • Nou ja, Mauritz beweert tot vandaag dat de kluisverklaringen wel bestaan en gedeponeerd zijn, maar weigert ze om onbekende redenen te tonen.

      Maar goed, zelfs wanneer ze wel zouden bestaan, en zelfs allemaal keurig zijn ondertekend, dan nog is het maar de vraag wat ze waard zijn. Hoe zijn die verklaringen tot stand gekomen? Is er sprake geweest van afdreiging, of zelfs chantage (ik besmeur je naam in alle landelijke media bijv), zijn ze van te voren opgesteld of geredigeerd, of zelfs gekocht zoals Mauritz hier in zijn reactie plotseling beweert?

      Kortom die verklaringen zijn zo besmet inmiddels dat er helemaal niets van overblijft.

     • Er wordt overigens sowieso veel teveel waarde aan die kluisverklaringen gegeven door zowel Mauritz als Dankbaar. Die verklaringen zeggen namelijk helemaal niets. Dat ze bij een notaris worden gedeponeerd zegt alleen maar dat er is geverifieerd dat de persoon die de verklaring heeft ondertekend ook daadwerkelijk die persoon is en dat uit vrije wil en bij verstand heeft gedaan. Meer niet. Handig voor een erfenis of zo, maar het maakt een verklaring als deze niet meer of minder waar. Het is gewoon een verklaring gegeven aan een burger zonder speciale bevoegdheden en die verklaring hoeft helemaal niet waar te zijn.

      Pas wanneer ze de verklaring bevestigen of herhalen in een rechtbank, bij de politie of een andere opsporingsambtenaar dan wordt het een ander verhaal. Trekken ze die verklaring doodleuk in bij een rechtbank, dan zijn de kluisverklaringen vervolgens ‘void’ en heeft dat verder geen enkele consequentie anders dan misschien een mondeling standje van de rechter van dienst.

 2. Als je de reacties leest bij Wim zijn die vertrouwelijke mail overigens zo vertrouwelijk niet meer. En die zijn nu ook al, volkomen overbodig, met Swapichou gedeeld. Je zal de ex-vrouw van Wim zijn…Dat verhaaltje, dat zielige Wim de mails slechts met een goede vriend heeft gedeeld, zoals in je stuk, gaat niet op. Wim en vertrouwelijkheid, dat gaat nu eenmaal niet samen..

  • Ik beweer nergens dat Wim die mails ‘slechts’ heeft gedeeld met ‘een goede vriend’ heeft gedeeld. Het interesseert mij verder ook helemaal niet met wie Wim wel over niet over zijn prive-leven praat. Dat is irrelevant. Ik deel overigens ook wel eens prive-informatie met collega’s en juist niet met mijn naaste vrienden. Gewoon omdat het soms neutraler is.

   Verder maakt het voor mij niet uit of ‘vertrouwelijkheid en Wim’ samengaan. Dat betekent immers niet dat dit dan maar een vrijbrief levert om persoonlijke correspondentie te publiceren. Ik ben niet zo van dat kinderachtige ‘oog om oog, tand om tand’ gedrag.

 3. Geen vertrouwelijke informatie? Ik heb 2 jaar lang een vloedgolf van smaad, laster en leugens van WD over me heen laten komen. Enkele weken geleden was ik het helemaal zat en. ja, heb toen gedreigd bedoelde mails te publiceren. Daarop heeft Wim op mijn verzoek de twee artikelen van oktober 2014 weggehaald plus het artikel van Vergeer ‘Niet over mijn lijk’. En dan hebben we het nog niet hoofdstuk 4 van ‘Het Vaatstra Complot’wat de meest van de bezoekers hier nooit hebben gelezen. Godsgruwelijk wat daar staat. Deze man is niet te stoppen behalve dan op deze manier die ik nu gebruikt hebt. En er komt nog meer waar jullie verbaasd over zullen zijn. Het is nog veel erger. Zo, nu zal ik wel een enorme bagger over mee heen krijgen maar dat moet dan maar. Zal daar niet op reageren want zinloos en geen tijd. Het spectaculaire rond de kluisverklaringen komt nog, die zijn niet alleen door Wim zelf geredigeerd maar ook door hem zelf opgeblazen. Hoe dat zit volgt. En nu dan weer de actie naar Rida. Heeft ‘m vorige week 5 mille gegeven en onze vriend in Leewarden krijgt nog 5 mille als ie tekent. Een gekochte verklaring en dus waardeloos. Geldverkwisting van de bovenste plank ook want de verklaring van Rida is de minst belangrijke. Alleen maar ‘van horen zeggen’plus twee notarissen hebben bevestigd dat Rida de verklaring als gepubliceerd in het boek HVDVMV heeft afgelegd. Slagman en heel bijzonder De Haan Notarissen die in een kantongerechtsprocedure in Tilburg met de billen bloot moest om aan te tonen dat men wel degelijk de dienst had geleverd waarvoor men Novio Media had gefactureerd. Dat was een mooie bijvangst waarvan niemand nog weet had. Nu dan wel. Dat die Rida (ik kan zijn naam nu noemen want hij heeft zichzelf al bekend gemaakt) nu op Wim’s hand is zal iedereen begrijpen. Voor hem is 10 K een vermogen.

  De artikelen van oktober 2016 en het item van Vergeer staan bij onze Wim weer online. Hij heeft even een belronde gedaan langs zijn 5 volgers die riepen allemaal in koor: ‘gewoon laten doen Wim’ en zet die artikelen terug. Wim, gesterkt door zijn fans die hem regelrecht naar de afgrond adviseren heeft dat gedaan. Waarschijnlijk na drie flessen witte wijn. Zo als zo vaak.

  • Hans, leg eens uit waarom types als jij altijd opmerken dat het ergste nog moet komen, ipv dat je datgene gewoon direct meldt?

   “en er komt nog meer…..” of “Het spectaculaire rond de kluisverklaringen komt nog”

   Zoals morkhoven die al jaren roept dat ze een videoband hebben, maar hem niet laten zien……

   Kom maar op zou ik zeggen en anders niet meer met dat soort onzin komen.

 4. Nou je het toch over witte wijn hebt @Hans. Doe mij er maar eentje. Het is tenslotte vrijdagmiddag, ruim 30 graden en ik heb mijn naastenliefde weer voldoende getoond vandaag.

 5. ‘Zal daar niet op reageren want zinloos en geen tijd’

  Hans heeft het namelijk veel te druk met het schrijven van boekjes die nooit verschijnen omdat Hans geen geld heeft om ze te laten drukken. Wel worden ze bij bol.com telkens een maand vooruit geschoven, in de hoop dat er op deze manier toch nog wat geld binnenkomt voor een eerste druk.

 6. Ziva = Lieverdje met scherp randje.

  Mauritz,

  Verzoek om de genoemde artikelen te verwijderen kwam niet van jou, maar van Klaske.

  Ze zijn niet verwijderd maar op private gezet. Kan met 1 mouseclick.

  Doe ik op verzoek van Klaske. Waarom weet ik eigenlijk niet.

  De onderste twee artikelen zijn verwijderd. Prima

  https://rechtiskrom.wordpress.com/2014/12/18/andre-vergeer-niet-over-mijn-lijk/

  https://rechtiskrom.wordpress.com/2014/10/16/breuk-met-hans-mauritz/

  Deze (hieronder) is nog niet verwijderd. Het lijkt me sportief je daar nog enkele uren de tijd voor te gunnen

  https://rechtiskrom.wordpress.com/2014/10/23/wanhoopssprongen-in-mauritz-gate/

  Ik heb je niet gebeld om te vragen mij terwille te zijn. Slechts jouw vonnis interesseerde me en de motivatie voor je veroordeling. Dat vonnis staat nu online. Verder de vraag of je je veroordeling gaat aanvechten en waarom. Maar dan moest ik eerst die motivatie kennen. Die ken ik nu en weet dus ook dat jouw vonnis nog idioter is. Je gaat dus in hoger beroep? Ik zou het maar doen, want alleen al 2 jaartjes elke maand naar de reclassering is al een ergernis, kan ik je uit ervaring vertellen. Nog even los van het risico dat je binnenkort weer wordt aangeklaagd voor smaad en echt kunt gaan zitten en nog wat langer ook. Je hebt er vijanden genoeg voor. Ik zal De Lauwere niet op ideeën brengen. Aardige vent overigens.

  Veel meer dan 5 volgertjes heb ik. Dit is echter de inner circle die ik voldoende vertrouw om niet ongevraagd jouw bull verder te verspreiden, hoewel daar ook niets mee verloren is. Het toont slechts aan welk een gewetenloze onbetrouwbare rat je bent. Een focking Nazi zoals Rob zou zeggen. Mooi trouwens dat commentaar van je in zijn door jou gesigneerde boek. Iets met kanjer ofzo.

  Die flessen wijn van jou worden er steeds meer, ik zit nu al op drie per dag?

  Waarom ben je nou zo over de rooie over hoofdstuk 4? Als er iemand is die ook zou willen geloven dat de verklaringen die Mauritz aan Klaske heeft getoond, niet vervalst zijn, dan ben ik het wel! Maar aan mij laat hij ze niet zien. Rara, hoe zou dat nou komen? Had hij dit gedaan, dan was hoofdstuk 4, waar hij nu zo overstuur van is, nooit nodig geweest. De meest heftige vorm van laster denkbaar, aldus Mauritz.
  Oordeel zelf:

  Klik om toegang te krijgen tot bedrogmauritz.pdf

  Mauritz, leg even uit wat er niet aan klopt. Word je nog met de dood bedreigd? Durft Mireille al weer thuis te slapen?

  Mag Eric de kluisverklaringen nog komen filmen? Als je dan toch aan het uitleggen bent, leg dan ook even uit hoe ik de kluisverklaringen heb geredigeerd. Daar heb je toch bewijzen van?

  “Bovendien: Isabelle en Vos verklaren hoogstens dat Wolfgang liegt maar niets over zijn medeplichtigheid aan moord. Dat doen Piet, De Leeuwarder (hij eigenlijk niet) en De Visboer maar daar van is het de vraag of ze naar waarheid hebben verklaard. Waren door mij dermate bedreigd dat ze alles zouden hebben verklaard. Bovendien, de redactie van de verklaringen zijn door JOU geredigeerd. Als dat bekend wordt……. Heb dat zwart op wit via tal van e-mails.”

  Kom dan met die bewijzen!

  Effe kijken hoor, je sprookje volgend: Wim geeft Mauritz opdracht: Zo moeten de verklaringen op papier komen en bij notarissen onder ede worden gedeponeerd.

  Ga ik voor je doen, Wim! Maar daar kun jij beter niet bij zijn. Vervolgens slaagt Mauritz erin om de leugens van Dankbaar door drie jongens onder ede bij een notaris te laten vastleggen, meineed te laten plegen. Dat is toch wat je zegt? Gaat het nog wel goed met je? Ze waren dermate door jou bedreigd dat ze alles verklaard zouden hebben? En vervolgens wordt Mauritz door deze kneedbare watjes met de dood bedreigd? Omdat Dankbaar ze naderhand belt en er achter komt dat Mauritz heeft gelogen met zijn “granietharde bewijzen”.

  Stel nu even dat iemand je lulkoek gelooft, dan is er toch nog steeds geen belemmering om de kluisverklaringen te produceren? Jij hebt echt niemand anders nodig dan jezelf om je oplichtingspraktijken te doorgronden en je geloofwaardigheid te vernietigen.

  **edited by ziva** voor de leesbaarheid.

  • 😉 Teigertje heeft alle Gin opgedronken, maar deze borrel hebben we nog staan van een vorige vrijmibeau. Dubbel of gewoon? Verder een klein blokje ijs zoals gebruikelijk neem ik aan?

  • Die zogenaamde aangifte van Dankbaar tegen Hebben is weer eens helemaal geen aangifte. Hebben werd door Dankbaar beschuldigd van medeplichtigheid van moord. Dat heeft Dankbaar niet kunnen aantonen en dus is het smaad richting Hebben, waarvoor hij door de rechter is veroordeeld. Of Hebben allerlei lieden wel of niet heeft gekend is in dit verband totaal irrelevant. Maar dat gaat Dankbaar bij het hoger beroep wel merken.

 7. Wimp in een ‘artikel’ van 17 juli 2015:
  Ook de verklaringen van Rida en De Visboer staan afgedrukt in het boek. Alle drie zijn hiervan persoonlijk door mij op de hoogte gebracht. De logica gebiedt dat als zij deze verklaringen niet hebben gedaan, zij reeds lang bezwaar hadden gemaakt tegen het boek, (…)

  Wimp in een ‘artikel’ van 8 juni 2016:
  Voor wat betreft de verklaring van Faek’s vriend Rida Hashimi, baseer ik mij niet alleen op Mauritz maar ook op Rida zelf. Deze heeft mij persoonlijk bevestigd dat hij zijn verklaring zoals die in het boek staat, heeft gedaan en dat deze de waarheid is. Hij bevestigde mij ook dat hij zijn verklaring uiteindelijk niet bij de notaris heeft gedeponeerd omdat Mauritz niet met een beloofd geldbedrag over de brug kwam. Rida wilde zijn verklaring alsnog wel deponeren als hij met mij wel zaken zou kunnen doen. Ik heb dat aanbod afgeslagen

  Maar op 4 augustus 2016 weet Wimp te melden dat Rida ineens toch weer wel ‘bezwaren’ heeft: “Ik hecht eraan om te melden dat de verklaring die de heer Mauritz over mij in een boek heeft gezet, op tal van punten onjuist is. Deze mijnheer is niet te vertrouwen. De heer Dankbaar vertrouw ik wel (…)

  Koekoek nummero hoeveel @Wimp? Die draaikonterij van Rida -die alleen wenst te ‘verklaren’ als hij er geld voor krijgt- komt jou ineens wel weer heel goed uit hé? Hoe meer je je hachje tracht te redden des te meer er juist van je bedrog en gelieg boven water komt. Dus ik zeg, ga zo door @Wimp!

  • Verderop in het ‘artikel’ van 8 juni 2016:
   Er is dus alle reden om aan te nemen dat Rida naar waarheid heeft verklaard. In combinatie met het feit dat zijn verklaring naadloos aansluit op die van Faek, en Rida en Faek elkaar sinds de moord niet meer hebben gezien, geeft dit ook redelijkerwijs aanleiding om aan te nemen dat Faek zijn verklaring naar waarheid heeft gedaan

   Howdoe en de mazzel @Wimp

  • Citaat uit hoofdstuk 4

   Rida en ik konden het wel met elkaar vinden. Hij had al snel door dat er met mij wel te praten viel. Ik vroeg hem of hij wist dat zijn verklaring in het boek was afgedrukt. Dat wist hij niet. Dus las ik hem de verklaring voor. Rida’s commentaar: Ik zeg niet dat ik het niet heb verklaard. Als ik met jou wel zaken kan doen, dan wil ik het alsnog te verklaren, maar niet voor niets. Ik leg aan Rida uit dat ik hem nooit een bedrag zou bieden voor het afleggen van een verklaring. Een verkaring voor geld is immers niets waard. Welnu, daar was Rida het niet mee eens. Zijn informatie was toch wel wat waard. Het beloofde bedrag van Hans Mauritz had hij als een geschenk van Allah gezien, nu hij net weer werkloos was geworden. Hij kon dat geld goed gebruiken. Rida vraagt nog: Welk bedrag heb jij er wel voor over? Ik zeg: Je overvalt me daarmee, maar als ik iets moet zeggen: Hooguit 5000 euro . Dat vond Rida te weinig. Hij wilde wel nadenken over 10.000 euro. In elk geval heeft Rida bij mij de indruk achtergelaten van een leuke betrouwbare gozer. Ik mocht hem nog eens bellen als ik van gedachten zou veranderen.

   Zo, en nu ga ik de muziek eens even een paar tandjes harder zetten. En bier drinken. Koud. En veel. 😉

 8. Goed, als niemand zich om de muziek bekommert en liever het werk mee naar de kroeg neemt, zal ik maar wat opzetten.

  Een fotograaf, een grafisch ontwerper en een micro bioloog en je krijgt “The Liars”

 9. Ondertussen is het totaalgekkie Erwin Lensink in de gesloten psychiatrische kliniek ‘half in hongerstaking’ gegaan. 😉 LoL

  “Nee, die groente hoef ik niet, want ik ben in hongerstaking. Maar wacht..laat wel dat kippetje liggen. Die wil ik wel.” *stampvoet* *stampvoet* *adem met dikke wangen inhouden doet*

  Het is echt hilarisch als het niet triest zou zijn. Wel wonderlijk overigens dat zo’n opgesloten gekkie toegang tot internet mag houden via zijn telefoon en lekker kan blijven twitteren. Alsof dat hem niet dieper in zijn wanen brengt.

  • Tja het blijft toch wel treurig. Hij is met zijn Vaatstra/Demmink flyers en zijn goede bedoelingen binnengestapt bij de politie op Amsterdam CS en is daar verhaal gaan halen, over zaken waarvan de agent aan de balie nu niet echt bepaald tot in detail van op de hoogte geweest zal zijn.

   …actie is reactie zeg maar!

   Ik kan me voorstellen dat het nogal verward op iemand over kan komen als je dat allemaal tegelijk op tafel gooit. Zeker aangezien het Vaatstra verhaal natuurlijk opgelost is met de bekentenis van Jasper. Ook Erwin is overtuigd van de inhoud van het boek over de Vaatstra zaak en het bestaan van de kluisverklaringen. Eigenlijk strijdt hij dus voor de mensen die deze verhalen de wereld ingebracht hebben. Helaas gebruiken deze hem alleen als dat hen een keer uitkomt in hun verhalen.

   Dit is een van de dingen waar ik echt goed van kan balen. Die jongen zit daar en zet alles op het spel, terwijl degenen die er eigenlijk verantwoordelijk voor zijn verstoppertje spelen. Het ergste is nog dat het opzettelijke onwaarheden zijn die alleen vanwege winstbejag zijn bedacht. Ondanks hun rijke fantasie kunnen ze zich waarschijnlijk niet voorstellen wat die jongen daar nu eigenlijk onnodig doorstaat en waarom hij het doet. Simpelweg omdat ze die emoties zelf blijkbaar niet hebben!

   Ik hou er maar weer snel mee op voor ik de stoute revolutionair nog ga quoten!

   • Nou, hij is niet alleen opgenomen omdat hij een warrig verhaal aan een balie agent heeft gehouden. Hij had ook een nieuwe hobby gevonden. Het ingooien van ramen, onder meer bij een museum, politiebureau, familieleden en buren van zijn ouders. Lijkt mij niet een teken van grote stabiliteit.

    Verder hoef je zijn stuk over de psychiatrie op zijn Oranje piraten site maar te lezen om te bedenken dat hij enorm verward is en gewoon dringend hulp nodig heeft.

    Dat hij daarnaast als ‘usefull idiot’ is gebruikt ben ik met je eens. Maar dat is een lot wat wel meer wankele mensen in de plotgekkie scene overkomt.

  • Iedereen die jou naar de mond praat is leuk en betrouwbaar @Wimp. En dat deze ‘mensenkennis’ je echt alles heeft gekost en het je hele toekomst in de vernieling heeft geholpen -en je zelfs dát weigert onder ogen te zien- is best deerniswekkend. Je denkt zelfs nog steeds dat een ‘verklaring’ van Rida -waar je zelf al het compleet ongeloofwaardige en waardeloze van hebt aangetoond- je gaat redden en besteedt daar nog (veel) geld aan. Het is een kansloze missie en het is ronduit misdadig dat je iemand die ‘het geld goed kan gebruiken’ op deze wijze tot (een vorm van) meineed probeert te verleiden.
   Echt kerel, je bent helemaal losgeschreeuwd van de realiteit. Dat je je eigen stupiditeiten die voor iedereen zichtbaar en keer op keer worden blootgelegd blijft ontkennen is serieus bedenkelijk.
   Je doet me aan Bea van Kessel denken. Die zat nog vrolijk en zo stoned als een garnaal een videootje op te nemen -in de stellige overtuiging dat ze in het huis waarin ze was opgegroeid ook gewoon oud ging worden- terwijl de slotenmaker in opdracht van de deurwaarder en onder politiebescherming de voordeur stond te forceren.

 10. Vanmiddag WimpLeaks gelezen.
  Steeds een klein stukje, en dan weer de zon in, want het is zeldzaam deprimerende kost.
  Iedereen, die nog denkt, dat Wimp met wat voor argumenten dan ook te overtuigen is van zijn afschuwelijke ongelijk, zou hetzelfde moeten doen.

  Als de moderators het door de vingers willen zien, hier een gekuist fragmentje uit 2014:
  “Ik heb die moord opgelost en ga daarmee het grootste rechtsschandaal ooit blootleggen. Werkelijk het mooiste dat ik ooit gedaan heb. Veel mooier dan die stomme kutbaan (…) Ondanks alle tegenwerking en negatieve publiciteit ben ik doorgegaan. (…) Nu ga ik dat vieren met mijn boekpresentatie (…) Het wordt mijn finest hour (…) Mijn wraak op alles en iedereen die me heeft afgemaakt in weerwil van het GOEDE werk dat ik heb gedaan.”

  • Ik heb de gehele ongekuiste versie inmiddels ook stukje bij beetje bekeken. Enerzijds ben ik het met de teneur eens dat het weinig verheffend is dat Mauritz het op straat kiepert. Anderzijds, het laat weer niets aan de verbeelding over hoe onvoorstelbaar indiscreet, onbetrouwbaar en immoreel Wimp juist zelf in elkaar steekt. Want wie haalt het in godsnaam in zijn hoofd om dergelijke vertrouwelijke (privé) besognes -tussen (ex)vrouw en hemzelf- bij iemand over de heg te flikkeren die hij nauwelijks kende en goed beschouwd nog steeds niet kent? De oorzaak dat dit juist uitermate stuitend is voor de (ex)vrouw van Wimp ligt toch echt bij Wimp zelf. Ik zie de stap van Mauritz niet zo zeer als een ‘oog om oog, tand om tand’ actie, maar meer als een handeling waarmee Wimp wordt geconfronteerd met zijn eigen foute gedrag en wordt hij met ‘eigen wapens’ afgerekend. Wellicht niet helemaal ‘comme il faut’ maar hé, deze publicaties dragen in ieder geval wel weer bij aan het beeld dat -los van de conclusies die we over andere betrokkenen kunnen trekken- Wimp echt wel héél erg ver van het padje is.
   Het lezen van deze schermutselingen maken het mij in ieder geval helder dat Wimp totaal geobsedeerd is geraakt door het idee dat een ‘overwinning’ in de ‘Vaatstra zaak’ de meest ‘prestigieuze wraak’ is die hij op zijn (ex)vrouw kan behalen. Zo banaal blijkt het dus uiteindelijk te liggen. Heel ziek. Heel storend ook dat een reclasseringsambtenaar daar nog niet de vinger op heeft kunnen leggen of daar niet adequater preventief op heeft gehandeld.

   • Duidelijke reactie, maar hij moet even niet mij er bij gaan betrekken, wat Wim doet moet hij zelf weten, maar ik ga hem zeker wel helpen om die site van Mauritz (die alleen maar op smaad en laster is gebaseerd) down te halen en dat gaat lukken. Wat Wim ook doet moet hij zelf weten maar Hans noemt ook zijn kinderen (die er helemaal niets aan kunnen doen!) en zijn ex.. Dan gaat Xara echt wel lost en kan het nu ook!

    • Mee eens @Xara, dat het volkomen irrelevant is om jou tevens in dit verhaal te betrekken. Maar ook hier geldt dat het Wimp is die bepaalde emails -die alleen jou en Wimp aangingen- aan derden heeft toegespeeld. Wat Mauritz ermee doet is verwerpelijk maar dat jouw -ik neem aan- vertrouwelijke mails bij nog veel meer mensen zijn terechtgekomen is minstens zo schofterig, immoreel en zó niet integer van Dankbaar. En zo’n hufter durft met droge ogen te beweren dat hij louter uit maatschappelijk belang handelt. Als het niet zo triest was is het een dijenkletser van jewelste.

 11. Het nieuwste domme stukje op de site van onze “vriend” Wimpie. Regelrechte stalking en smaad en laster, meer is het niet. Gaat je een enkeltje PBC opleveren Wim, omdat je ondanks de nadrukkelijke geboden van de rechter om zoiets niet meer te doen je toch doorgaat met het lastigvallen van mensen in de zaak Vaatstra. Je sleept er vrienden en familie bij die er niks mee te maken hebben Wimp. Wees dan een vent en zeg gewoon dat je geen poot meer hebt om op te staan, dat het over en sluiten is. Dat dit niet meer hoeft te gebeuren als je laatste zeer wanhopige strohalm die op het punt staat elk moment te breken….Misselijkmakend. Kat geeft tenminste toe dat hij gaat zuipen en naaien op de kosten van zijn fans, maar die fans snappen het dan nog niet. Nou ja, als je graag opgelicht wil worden dan houd ik die mensen ook niet tegen. Ezels stoten zich…nou ja we kennen dat gezegde wel…

 12. Wim en het niveau van zijn volgers.
  @De Grijze Duif die hier nooit komt maar toch weer wel. Als Wimp mij zou opbellen met de vraag of ik zou willen weten wat een maatje van me tegen hem over mij gezegd zou hebben zou ik spontaan in huilen uitbarsten. Van het lachen.

  En ook zo’n Teeninga…
  Werkzaam geweest als burgerambtenaar bij het ministerie van Defensie. Tot 2005 bij de marine en daarna bij de Defensie Materieel Organisatie. Toe maar. Waarschijnlijk dus zijn hele ambtelijke leven als schaal 3 ambtenaar ‘belast geweest’ met het opbinden en opbergen van archiefmappen in de atoombomvrije kelder onder het Ministerie van Defensie.
  En Wimp maar niet begrijpen dat dergelijke acties van zijn ‘helpers’ alleen maar een averechts resultaat hebben en het een Rechter juist nog meer argumenten geeft om het verzoek tot het horen van ‘getuige’ Rida linea recta in het ronde archief te deponeren. Best knap als je bedenkt dat de ‘verklaring’ van Rida toch al van nul en generlei waarde was.

  En Feik? Die torent steeds verder uit boven het niveau van het gestaag paniekeriger wordende gejank van Wimp.

 13. haha, dit is dan toch wel weer leuk..

  Feik heeft dus prima door wie Wim Dankbaar is, en hoe ie rolt. Hij weet dus ook dat zijn gesprekken worden opgenomen, en hij weet dat het verder geen enkele zin heeft om proberen Wim uit te leggen hoe het nou eigenlijk zit, want dát weet Wim al: Feik hoeft alleen maar te “bevestigen” wat Wim denkt. Iets anders gaat er toch niet in.

  En Wim zou Wim niet zijn als ie zou doorhebben dat Feik ‘m zit te dollen. Het komt gewoon niet in ‘m op. Feik is Wim’s laatste strohalm, en die lacht ‘m keihard uit. Het is een kwestie van tijd voordat Wim de telefoongesprekken gaat publiceren (ondanks plechtige beloftes van niet).

  Ik heb mijn lolletje vanochtend weer gehad.

   • Blijft toch ‘apart’ dat Wimp een heel artikel wijdde waarom ie z’n mening over Feik had bijgesteld, en dat het toch eigenlijk helemaal niet zo’n aardige jongen was. En dat dan nu zo’n artikel met motivatie waarom Wimp ineens toch weer vindt dat Feik zo lief, beleefd en aardig is ontbreekt. 😉

  • En ondertussen heeft Faek Wim precies waar hij hem wil hebben want iedere avond dat Wim weer eens belt en daarna weer zo’n ‘silence of the lambs’ verslagje post brokkelt de sympathie voor Wim verder af. Niet alleen bij de enkeling die nog in zijn verhaal gelooft, maar ook bij de ongetwijfeld meelezende advocaten, OM-vertegenwoordigers, of journalisten.

   Wanneer Wim denkt dat hij met bellen druk kan uitoefenen Faek alsnog zijn ‘verhaal’ te laten doen ten gunste van Wim is dat een wat naieve voorstelling van zaken, maar er vervolgens op de manier zoals hij nu doet over posten op zijn weblog is gewoon slordig en schadelijk voor zijn eigen case.

   Maar goed, breng Wim dat maar eens aan zijn verstand. Gaat niet lukken. Compleet ‘vapor-locked’.

   • Wat eigenlijk flagrant uit de WimpLeaks blijkt en ook onweerstaanbaar koddig is, is dat wanneer Wimp het eindelijk wél eens een keer bij het juiste eind heeft -namelijk dat een bepaald persoon in zijn leven hem altijd al als een zielige mislukkeling heeft gezien en louter in zijn leven is geweest vanwege zijn (eens rooskleurige) financiële situatie- dat Wimp juist dát gelijk eigenlijk helemaal niet in de volle realiteit onder ogen wil zien.
    Het bedrog van Wimp dat hij ’succesvol’ zou zijn in de Vaatstra zaak is een diepgeworteld waanidee waarmee Wimp alsnog alleen maar het ‘ongelijk’ van deze bepaalde persoon wil ’bewijzen’. De laatste stalk acties van Wimp zijn creepy. Heel creepy.

   • Wat mij echt een beetje misselijk maakt is de manier waarop de vriendin van die jongen er bij betrokken is en dan vooral de wijze waarop dat gaat. Wat hebben zij en haar uiterlijk met het hele verhaal te doen?…Het is echt creepy inderdaad!

    Blijkbaar is Feak inderdaad een hele aardige en beschaafde jongen, want ik zou hier toch anders op reageren vrees ik. Alleen al het gebruik van de foto zou echt reden zijn voor een huisbezoekje en een diepgaand persoonlijk gesprek!

    Wat ook behoorlijk creepy is, is de wijze waarop Hans hier lekker mee geniet en nog eens lekker kan lachen om hoe dit verhaal verloopt. Uiteindelijk is hij wel degene die er voor gezorgd heeft dat de aandacht van Wim(p) op Feak gericht is. Dat Wim hier nog altijd mee door gaat, ondanks het feit dat het zelfs voor hem duidelijk zou moeten zijn dat hij is opgelicht, is echt niet te geloven. Wat dat betreft kun je Hans eigenlijk ook niet kwalijk nemen dat hij er nog altijd wat binnenpret over heeft.

    Als ik Wim was zou ik wel weten met welke onderwerpen ik mijn site zou vullen.
    Het zijn in ieder geval niet Feak en zijn vriendin!

  • Het is een kwestie van tijd voordat Wim de telefoongesprekken gaat publiceren (…)

   Ik denk juist dat het een veeg teken is dat Wimp dat niet al meteen heeft gedaan. Die opnames laten natuurlijk niets aan duidelijkheid te wensen over wat Feik werkelijk gaat bijdragen aan het kansloze idee van Wimp dat hij ‘zijn gelijk’ er alsnog in Hoger Beroep uit gaat slepen. Wimp wil domweg niet aan de werkelijkheid dat Feik gewoon helemaal niets met de moord op Marianne Vaatstra te maken heeft. Met de voorstelling van zaken die Wimp nu op zijn blogje tracht te suggereren neemt hij alleen zichzelf (nog) in de maling.

  • Knipoog of geen knipoog, dat maakt goedbeschouwd geen enkel verschil.. Nu doe je net alsof het aanwijzing is voor je gelijk als Feik NIET tegen je gaat schreeuwen dat je ongelijk hebt, en doet ie dat wel, dan vind je dat een aanwijzing voor je eigen gelijk. En dat weet Feik dus heel goed, dus speelt ie lekker met je.

   Weet je wie je wel de wind van voren gaf? Bv. Wolfgang Hebben? Hielp dat? Welnee, natuurlijk niet. Je vond wat je toch al vond. Of bv. Alexandra, die je de wind van voren gaf dat ze helemaal geen Ali H. in het grenshospitium in Schiphol heeft gezien? Maakt dat wat uit voor Wim Dankbaar? Nee, natuurlijk niet. Gewoon haar de mond snoeren en net doen alsof het niet gebeurt.

 14. Alex heeft zichzelf de mond gesnoerd, niet ik.Lex is slechts een schoolvoorbeeld van hoe bang mensen voor Justitie zijn. Alles verzonnen, zei ze nota bene op dit podium. Hoe dom ben je dan? Er was helemaal NIETS verzonnen door haar.

  En denk jij nu ook maar niet teveel voor Faek, Jonas. Dat gaat helemaal mis.

  • Waarmee je nog maar eens laat zien hoe erg het met je gesteld is. Inderdaad: er was helemaal niets verzonnen door Alex, dat stukje klopt. Iedereen die het telefoongesprek heeft gehoord weet dat JIJ haar het hele verhaal voorkauwde. Er komt helemaal niets uit Alex, alles komt uit de koker van Wimp.
   En op het moment dat Alex doorkrijgt dat het helemaal niet klopt met de werkelijkheid zoals zij die kent, gaat ze niet langer met je mee, en neemt afstand van je. En zodra ze dat doet, blokkkeer je haar gewoon en doet het er ineens niets meer toe wat ze vindt. Het is Wimp ten voeten uit.
   En zo gaat het dus met ALLE “getuigen”.

   Faek heeft dat – net als zoveel andere mensen – prima door, en maakt een complete shlemiel van je. En wie heeft het niet door? Wimp.

   Je enige redding is als je op een dag de moed zou hebben om eens je standpunten te herijken, om tot de ontdekking te komen dat je al bijna 4 jaar aan een dood paard trekt. Hoe langer je daarmee wacht, hoe ingrijpender de gevolgen voor je verdere leven zullen zijn.

   Hoe vaak heb je jezelf nu eigenlijk al overbluft terwijl hetgene wat je riep gewoon niet klopte. Weet je nog? We moesten zelf maar naar die notarissen bellen om te horen dat die ‘granietharde’ verklaringen echt waren (behalve dat je dat zelf destijds dus helemaal niet gedaan had). We moesten maar bellen met het Centrale Boekhuis dat er toch echt wel bijna 10duizend boeken waren verkocht (behalve dat je dat zelf niet gedaan had). Iedere keer ga je weer keihard op je bek, en je leert er niks van. Helemaal niks.
   Denk je nou werkelijk dat iemand gelooft in jouw ‘vriendschappelijke band’ met Faek? Ook hier komt straks ook gewoon weer de dag dat blijkt hoe deze gesprekken werkelijk verlopen.

   Had die kutbaan maar genomen. Had het vooruitzicht op de rest van je leven er een stuk rooskleuriger uitgezien.

  • “En denk jij nu ook maar niet teveel voor Faek, [insert name]. Dat gaat helemaal mis.”

   Volgens het handboek “Psychologie voor Dummies” is dit een standaard gevalletje projectie.
   En niet zo’n beetje ook.
   Nou alleen nog bij [insert name] de guts hebben om de goeie naam in te vullen.

   En het gaat inderdaad helemaal mis.
   Goed gezien.

  • Wim als je geen kritiek op je broddelwerkjes kunt verdragen dan moet je ze niet eens schrijven. Zeker niet hoe je nu doet. Je haalt familie en vrienden van Faek erbij, je chanteert hem nagenoeg. Niet dat het hem boeit, het is namelijk chantage van een vijfderangs speurdertje die zijn schroefjes in de bovenkamer niet op orde heeft. Wat wel ergerlijk is en ronduit misdadig is dat je je schuldig maakt aan stalking, smaad en laster. Iets wat Faek weet en ook geduldig al je mails bewaart en je telefoontjes en Skype gesprekken opneemt totdat hij voldoende bewijs heeft om je aan de politie over te leveren. En die zijn niet meer zo happig op je. Ook de rechtbank al niet die je al meerdere malen heeft verzocht met dit soort geintjes te kappen. Er staat ook al geen antwoord meer van je fans onder je stukjes, die vinden het ook al een flinke stap te ver gaan voor hun doen. En dat is al heeeeeeeeeeeeel ver voor ons normale mensen!! Geef het op Wim, je hebt verloren. Stort je op een nieuwe beweging zoals de Flat Earth Movement. Ongevaarlijke mafkezen die denken dat we op een pannenkoek leven. Wellicht als jij er volop in meegaat krijg je nog wel een pannenkoek naar je vernoemd!!

 15. Weet je, er was weer een hoop te lezen. Bij RIK, hier en ook bij één van Mauritz’ satelliet-sites…

  Maar goed, het speelt zich allemaal af in de marge van het internet. Die handvol bezoekers op de sites van Dankbaar en Mauritz……, nul mediabereik…. En dat geldt natuurlijk ook van Swapichou.

  Ik denk dat die Faek echt niet wakker ligt van de paar foto’s maar inderdaad nu zoveel mogelijk bewijs aan het verzamelen is. Bovendien is Dankbaar een schijterd. Faek hoeft niet bang te zijn dat hij irl gestalkt wordt door Wim. Dat doet Wim niet. Wim laat graag anderen (zoals Ziva ze noemt: “useful idiots”) het werk doen. ik herinner mij nog de oproep van Wim om te gaan flyeren in het dorp van Jasper. Er is toen daadwerkelijk iemand gaan flyeren (en ook opgepakt door de politie, na klachten). Denk ook aan Erwin Lensink die met een doos boekjes van Dankbaar loopt te leuren op het Plein in Den Haag.

  Daar zit natuurlijk wel het gevaar. Niet dat Wim ineens Faek gaat opzoeken in de autoshowroom, maar dat daar een andere zombie staat en stennis gaat schoppen.

  Dankbaar heeft NUL integriteit. Hij had al afgedaan bij mij toen hij op zijn website de namen van de kinderen van Jasper kenbaar maakte.

  Dat gekoketteer van Dankbaar met zijn vriendinnen, het is zo doorzichtig dat het nep is. Als hij echt goede vrienden had dan zouden ze hem ook wel wijzen op zijn gedrag. En dat (subtiel) corrigeren. Zoals vrienden doen; elkaar aanvullen en tegengas geven. Kan de moeder van Dankbaar niet even haar zoon corrigeren? Zou hij daar naar luisteren?

  *edit [ziva]. geen referenties of opinies over persoonlijke gesprekken.

  Dankbaar is op een ongelooflijke manier genaaid door Mauritz. En ik vind het mooi. Zoek maar op: Mauritz is ziek en lijdt aan Pseudologia phantastica
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Pseudologia_phantastica

  Echt, als ik de advocaat was Mauritz was, zou ik het als verdediging gebruiken.

 16. Wim is net als het ettertje dat vroeger in je klas zat. Die zat net zo lang in je rug te porren, dat je hem een knal voor zijn kop gaf, waarna hij hard naar de leraar rende, zodat jij de klas uit gestuurd werd.
  Wim is dat ettertje, die Faek en zijn vrienden net zolang treitert, tot ze hem een keer op komen zoeken, waarna hij aangifte kan doen. Ik hoop maar voor jou, Wim, dat het daarna nog mogelijk is om aangifte te doen…… of misschien hoop ik dat ook eigenlijk niet.

 17. Het is tekenend voor Wim dat zijn blogfocus nu helemaal op Faek ligt. Het gaat de laatste tijd op zijn webstek nergens anders meer over. Geen ellenlange verhandelingen over lekke fietsbanden / geen ronkende teksten over de “succesvolle” boekverkoop / geen boekaanbiedingen meer / geen oeverloos gelul over de vermeende rol van Demmink / overheid.

  En waarom? Het is (voor mij) speculeren maar ik denk dat de enige reden is dat Faek nog de enige is die niet meteen het gesprek beëindigd als Wim weer eens belt. En blijkbaar inderdaad Wim “netjes” te woord staat.

  In de mindset van Wim is Faek zijn laatste strohalm… / zijn opening om de Vaatstra zaak op te blazen.

  Bij Wim is het ook altijd veelzeggend wat hij NIET laat zien / horen. Er zijn door Wim nog geen geluidsfragmenten geplaatst van de gesprekken met Faek… Dus we weten genoeg….

 18. Wim krijgt de vraag, hoe hij zo zeker weet, dat Farhad weet dat Faek getuige was van de moord. In zijn orginele commentaar citeert Wim het dagboek van Maaike met de opmerking, dat Maaike niet van de hoed en de rand weet. Wim verandert dat commentaar snel in:

  “Staat in het dagboek van Maaike. Farhad had Isabella verteld dat hij wel wist wie achter de moord zaten en met één van hen telefonisch contact had”

  Dat staat helemaal niet in het dagboek van Maaike! Daar staat dat Farhad volgens de ouders van het meisje, waar hij omgang mee had zou hebben gezegd, dat hij wist wie de moordenaar (=één) was en dat hij met hem nog contact had.

  Je beroepen op een dagboek als bron voor je fantasie, maar dat vervolgens helemaal naar eigen inzicht en volkomen anders weergeven. Wim heeft helemaal geen brom voor zijn fabels behalve zijn eigen fantasie.

  • Wimp was gisteravond weer dronken en knalde doodleuk weer een deel uit het Dagboek van Maaike Vaatstra online wat de Rechter hem dus verboden heeft.

   Originele tekst (waarbij ik het ‘citaat’ van Wimp uit het dagboek van de moeder van Marianne Vaatstra uiteraard weglaat):

   Staat in het dagboek van Maaike. Dit gaat over Isabella:
   …[Citaat]…
   Maaike wist niet van de hoed en de rand. Faek heeft nooit iemand verkracht en is ook niet de moordenaar, maar het klopt dus wel dat Farhad weet dat hij en Faek weten wie de moordenaars zijn. Ali Hassan en Haval Ali Mawloud.

   Deze zwaar gestoorde idioot is zo hardleers en totaal respectloos dat het echt belachelijk is dat Justitie dit zo lang laat doormodderen. Keihard aanpakken. A.s.a.p.!

  • En met alle respect voor de moeder van Marianne Vaatstra maar in het betreffende citaat uit het dagboekje staat alleen maar wat de ouders van een -destijds 13-jarig meisje- Maaike vertellen over wat hun dochter Isabella op haar beurt weer van horen zeggen heeft. En dan moet je je nog afvragen wat van dat ‘horen zeggen’ dan op zich weer ‘waar’ is. En dit dient dan mede als ‘bewijs’ waarmee Wimp zijn idiote sprookje als ‘waarheid’ wil verkopen. Echt, het is van een onvoorstelbaar bedroevend niveau. Een volledig uit de hand gelopen obsessie van een door alle facetten in zijn eigen privéleven gefrustreerde en infantiele amateur ‘speurder’ wat hopeloos geëscaleerd is in een uiterst kwaadaardig bedrog.

  • @Dankbaar, ik laat het aan Ziva zelf over of ze zin heeft in meer van dezelfde soort reacties van jou.

  • Wim Dankbaar zegt: 12 augustus 2016 om 22:05
   (…)
   Ik weet eigenlijk niet of ik niet uit het dagboek mag citeren. Iets wat al meer dan 2 jaar een openbare bron is, zou geen uitzondering voor mij mogen zijn. Maar Yehudi is er gek genoeg voor, dus heb ik maar even het zekere voor het onzekere genomen.

   Normale, weldenkende, integere en capabele mensen bedenken zich zoiets van te voren. Domme, incompetente, platvloerse en corrupte leugenaars moeten altijd achteraf gecorrigeerd worden door anderen.

 19. Wimp verliest de macht over het stuur en vliegt weer eens als een talentloze rookie hopeloos uit de bocht.

  1) Faek was getuige van de moord (…)
  (…)
  Ad 1) Dit is de facto bewezen, alleen juridisch nog niet. Waarom? Nou, dat is heel eenvoudig: Als Faek GEEN getuige is geweest, dan zou hij met kracht ontkennen dat hij getuige is geweest. Dat doet hij niet. (…)

  Feik is gewoon veel slimmer dan Wimp (nu is dat gezien de deplorabele staat waarin de geestelijke vermogens van Wimp zich inmiddels bevinden niet zo heel moeilijk maar daar zou ik Feik dan weer te kort mee doen dus zelfs als Wimp ze nog allemaal op een rijtje zou hebben dan nóg is hij kansloos).
  Feik weet ook wel dat als hij tegen Wimp zou zeggen dat de zogenaamde ‘verklaring’ -die Feik volgens Wimp zou hebben afgelegd- baarlijke nonsens is dat het gestalk van Wimp dan nog meer uit de klauwen gaat lopen. Dus Feik wacht gewoon de definitieve veroordeling van Wimp in Hoger Beroep af wat een juridische aanpak van het misselijkmakende gedrag van Wimp vanaf dat moment bijkans tot een 100% succes zal maken. In de periode dat Wimp een paar maandjes mag ‘brommen’ kan Feik in alle rust een civiele procedure voorbereiden.

  Hoe was je proefrit @Wimp?

 20. Je blijft lachen met die ‘fans’ van Wimp.

  BerendT zegt: 12 augustus 2016 om 17:40
  Ik kan niet wachten op het moment dat niet alleen de facto maar ook juridisch vast komt te staan dat Faek getuige was van de moord.

  Het staat niet alleen de facto maar ook juridisch vast dat Feik helemaal niets met de moord op Marianne Vaatstra te maken heeft.

  Mede doordat ik in de bevoorrechte positie verkeer over meer informatie te beschikken dan hier kan worden gepubliceerd, heb ik er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken.

  Ik zou die ‘bevoorrechte info’ inderdaad maar onder de pet houden BerendT. Als je het in vertrouwen aan Wimp verteld weet je zeker dat het vanavond nog op straat ligt.

 21. De facto én juridisch (zonder de geringste twijfel) is bewezen, dat Faek géén getuige is geweest van de moord, zoals Wim die zo graag fantaseerd. Alleen iemand, die geestelijk in de war is of iemand, die ervoor betaald krijgt, krijg je zo gek om iets te verklaren waarvan al eerder met zekerheid is vastgesteld dat het niet anders dan onzin kan zijn.

  En natuurlijk is Faek verhoord door de politie, want er zijn volgens een politierapport meerdere getuigen, die hebben gezien hoe hij Marianne heeft bedreigd met een bepaald gebaar. Daarvan wil Wim niets weten, want die wil die schattige, lieve, huttepetuttie Feak nu helemaal gekslijmen, want hij heeft hem zó hard nodig. Yek!

 22. Vanmiddag beschuldigde ik het zoontje van de buurman van de moord op Kennedy.
  Iedereen die onschuldig was, zou dat uiteraard verontwaardigd ontkennen, maar hij begon alleen maar een beetje dom te grinniken.

  The significance cannot be overstated, zoals ze dat in de film altijd zeggen.

 23. Nee Wim, ik ben niet getuige geweest van de moord op John F. Kennedy

  Nee Wim, ik heb geen verklaring afgelegd bij de politie op de dag van de moord.

  Ja Wim, ik weet wie de moordenaar is: Lee Harvey Oswald

  Nee Wim, ik ken geen James Files.

  Nee Wim, ik ben niet op 22 november 1963 in de VS geweest. Ik was toen niet eens geboren

  Ja Wim, Lee Harvey Oswald heeft de moord gepleegd.

  Ja Wim, het officiële verhaal klopt als een bus.

  Ja Wim, de gearresteerde Lee Harvey Oswald in de VS, was de juiste man.

  Faek, even het bovenstaande copy-pasten, printen en dan je handtekening eronder: Aldus naar waarheid verklaard, Faek. Wim betaalt de postzegel.

  Zo, weer een moord opgelost!

  https://rechtiskrom.wordpress.com/2016/08/14/uitspraken-die-faek-niet-uit-zijn-mond-krijgt/

  “Wanneer kunnen de families Vaatstra en Steringa weer eens gezellig uit eten, Faek? Wanneer kunnen zij weer eens lachen en lol hebben?”

  Nou, wanneer Wim de Internetterrorist de familie Vaatstra en de familie en vrienden van Faek eens met rust laat of wanneer deze gestoorde gek gedwongen wordt opgenomen in een psychiatrische kliniek. Het houdt niet op, niet vanzelf.

Reacties zijn gesloten.