Vrijmibeau: Psycho Killer

psychiatrisch ziekenhuis

psychiatrisch ziekenhuis

Ai, ai, de grote boze #demmink lijkt niet vervolgd te worden omdat het onderzoek naar zijn eventueel strafbaar handelen niets zinnigs heeft opgebracht. Hoewel het Hof formeel nog moet beslissen om de ex-ambtenaar niet te vervolgen heeft de conclusie van het OM vrijwel alle lucht uit de koppies van de gekkies geslagen. Tel daarbij op de tijd van het jaar vol met pollen, de eigen wietoogst, de zonnewarmte, de veranderende luchtdruk en korte rokjes en de toch al wankele constellatie van de plotgekkie wereld dendert richting een implosie.

Aan de uiterste rand van het rioolstelsel bij de ‘alles-is-nietes’-plotters waait al enige tijd een ijskoude wind tussen voormalig BFFs Martin Vrijland en Don Quijotte. De laatste, vanouds een satelliet blog voor Vrijland lijkt na het toch wat juridisch onhandige ‘ontkennen van de Holocaust’ zijn ultieme ‘nietes’ project te hebben gevonden. De aarde is rond: nietes!! Dit zeer tegen de zin van Vrijland die zich mateloos ergert aan zoveel domheid en het als een schadelijke dreiging ziet voor zijn eigen toch al niet zo goedverkopende onzin. De situatie blijft op dit moment bij wat over en weer afvuren van schoten voor de boeg, maar als er niet snel iets met bloed en afgerukte ledematen plaatsvindt kan dit akelig verslechteren.

Slecht is de situatie bij de ‘#demmink-is-boeh’ gekkies waar een rare Belg een burgeroorlog lijkt te ontketenen tussen de gelederen. Inzet is het bestaan van de Heilige Graal voor de #demmink-gekkies: een video-band waar Joris baby’s eet samen met Prins Claus. De rare Belg beweert een dergelijke video-tape in zijn bezit te hebben en dat veroorzaakt heel veel onrust. Werkelijk iedereen met een plotgekkie-twitter account heeft een mening over het welles of nietes bestaan van de tape en gooit al naar gelang welke positie is ingenomen met modder naar de overkant.

Micha Kat maakte het deze week zoals gewoonlijk weer het meest gortig en begon plottermama Myra in schuimbekkende kapitalen als ‘AIVD infiltrante’ en ‘moffenhoer (als ze daar niet te lelijk voor zou zijn)’ te betitelen wat zelfs Wim Dankbaar even uit zijn Vaatstra-vastloper trok en Micha tevens een (waarschijnlijk kansloze) aangifte van Vaatstra plotter ‘De Grijze Duif’ opleverde. Meerstemmig GGZ-patient AIRVD meende dan weer dat Myra toch zeker Mossad is, waarmee hij zonder het te beseffen een volgend probleem schept. Er werken namelijk uitsluitend mooie mensen bij de mossad. Dus Myra is of niet lelijk en liegt Micha Kat, of Myra is niet mossad, en daarmee ook niet AIVD, want AIVD is mossad voor goyim.

Kortom, het rommelt lekker bij de mensaapjes, Micha vindt zichzelf weer enorm zielig, en dat betekent dat wij heerlijk lachend achterover van bier en popcorn gaan genieten. Het is vrijdag. De bar is open.

153 thoughts on “Vrijmibeau: Psycho Killer

 1. Douwer vergist zich: het was Drachten, niet Musselkanaal. Maar dat wil Wim niet geloven. Musselkanaal dook op in een anonieme brief en vervolgens heeft Wim dat eigenhandig aan 3 mei gekoppeld. Even bellen met Drachten of Musselkanaal, desnoods onder het mom ‘Ben op zoek naar mijn oude vriend Feik – heeft Wim niet gedaan.

  En als oud adjunct Louis Uijl zegt dat Feik is overgeplaatst na allerlei ophef in het dorp – en dat was echt veel later dan de bewuste 3 mei – dan zegt Wim weer dat Uijl liegt, want alleen 3 mei kan juist zijn. Uijl heeft dat immers ‘bevestigd’ en dan bel je hem niet nog eens op om na te gaan of hij zich wellicht in de datum heeft vergist.

  En zo wemelt het boek van de luie aannames, die op het moment dat ze in de rechtbank worden getoetst simpelweg niet houdbaar blijken.

  • Ik schaam me dood; het was inderdaad Drachten. De datum van 27 mei is in ieder geval wel correct. :blushes:
   For the sake of the argument: als Feik heeft verklaard aanwezig te zijn geweest bij de moord, en de doofpot bestond al op Dag Een, dan ga je hem na zijn verhoor natuurlijk niet vrijlaten, maar dan hou je hem netjes vast, om hem vervolgens naar Noorwegen weg te sluizen. De overplaatsing naar Drachten en de datum waarop is dan volkomen irrelevant.
   Maar zoals ik al zei, het is nakaarten, en Wimp valt niet meer te redden.

 2. Douwer, Een prettig uiterlijk in combinatie met intelligentie vind ik wel een bonus. En of Ziva een bloedmooie vrouw is weet ik inderdaad niet. Het kan ook een internetmythe zijn. Maar het idee is aantrekkelijk.

 3. Rogierd en Douwer, Zijn jullie nu zo slecht belezen of doen jullie maar alsof? Zijn jullie vergeten dat er nog twee getuigen bij de uitzetting van Faek waren die zeer stellig zijn over de datum van 3 mei? Nee toch?

  Wim: Op 3 mei?
  Louis Uijl: Uhh, dat zou best eens kunnen, ja dat denk ik wel want dat hebben we heel snel gedaan

  Is 27 mei “heel snel” in jullie boek? Als jullie de lezing van Justitie willen aanhouden dan is Faek ook pas op 19 mei gehoord toch? Niet op 1 en 2 mei, dan zoals Uijl zegt? Dus Faek had op zaterdag gewoon zijn voetbalwedstrijd kunnen spelen?

  Weleens gehoord van Age Bruijning?

  Ik herinner mij nog goed dat Feik nooit een wedstrijd miste, behalve op zaterdag, 1 mei 1999. Ik begreep wel dat Feik weg moest uit Kollum, want het AZC ‘stond in brand.’ Ik heb gezien dat Feik uitgeleide werd gedaan door Nettie Groeneveld, de directeur van het AZC en haar plaatsvervanger. In een krantenartikel loochende zij dit later. Dit stoorde mij omdat ik het zelf had gezien. Vraag: Kende u Ali Hussein Hassan? Antwoord: Ja, want ook hij sportte veel. Onder meer voetbal en volleybal. Daarnaast bezocht hij veelvuldig de fitness-room.

  Als de overplaatsing op 27 mei was, kunnen jullie dan ook verklaren waarom Faek’s beste vriend Rida hem na 2 mei nooit meer heeft kunnen bereiken en gezien?

  • Je slaat een stuk tekst over, omdat die niet in jouw verzonnen werkelijkheid past.
   Dat doe je overigens aan de lopende band, en waarschijnlijk is het een reflex, waarvan je je niet eens bewust bent.

   Komt-ie nog een keer.
   For the sake of the argument: als Feik heeft verklaard aanwezig te zijn geweest bij de moord, en de doofpot bestond al op Dag Een, dan ga je hem na zijn verhoor natuurlijk niet vrijlaten, maar dan hou je hem netjes vast, om hem vervolgens naar Noorwegen weg te sluizen. De overplaatsing naar Drachten en de datum waarop is dan volkomen irrelevant.

   Wat mij betreft is de discussie gesloten, want ik hoef niet zo nodig te winnen van iemand die helemaal niets meer te verliezen heeft.

   • Dat er wellicht geen eenduidigheid bestaat over de datum van overplaatsing en de bestemming is inderdaad volkomen irrelevant. Het is hoogstens een indicatie voor het feit dat het toentertijd gevoelig lag om asielzoekers in bescherming te nemen tegen een vooringenomen lokale gemeenschap die bloed wilde zien. Men wilde Justitie gewoon niet geloven dat zij na onderzoek tot de conclusie kwam dat de asielzoekers die op de korrel waren genomen helemaal niets met de moord op Marianne Vaatstra van doen hadden. Hetgeen jaren later bevestigd is door het tegen de lamp lopen van Jasper Steringa. Zo simpel ligt het verhaal.
    Maar omdat de even vooringenomen Wimp hiermee zijn levenswerk als ‘bestrijder’ van ‘misstanden in de rechterlijke en bestuurlijke macht’ in rook zag opgaan (vergelijk Kat – Demmink) is Wimp verstrikt geraakt in allerlei complottheorieën hetgeen geresulteerd heeft in een fiks aantal -and still counting- geestelijke defecten waarin hij geen inzicht heeft of wil krijgen. Dat Wimp als gevolg hiervan zijn vrouw en kinderen is kwijtgeraakt en van een kapitale villa in een piepklein 3-kamer appartementje twee-hoog-achter terechtkomt ligt nog steeds niet aan hem zelf. Daar houdt Wimp Joris Demmink hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor.

    Als je daar het groteske niet van inziet dan ben je behoorlijk geestesziek.

    • Het zure is dat querulanten zoals Wim tot aan de rand van hun graf zullen strijden om die waanbeelden in stand te houden als er geen gerichte behandeling plaatsvindt.

     Een gezond mens slaat in zijn leven ook wel eens een doodlopende zijweg in maar komt dan halverwege tot de conclusie dat het bewandelen van die weg helemaal niets oplevert. Dan verandert hij van richting en probeert de weg terug te vinden. Bij Wim vraag ik me af of hij ooit uit zichzelf bereid is om te keren en zo ja, na hoeveel meer ellende. Zijn vrouw kwijt, zijn kinderen kwijt, zijn huis kwijt, zijn baan kwijt, zijn geld kwijt, zijn status kwijt, zichzelf kwijt. Hoeveel meer moet hij nog kwijtraken voor hij tot het inzicht komt dat de strijd die hij voert ten eerste helemaal niet van hem is maar die van de nabestaanden (Wim is een volledige buienstaander zonder enig persoonlijk belang in deze zaak) en ten tweede hem alleen maar rampspoed heeft gebracht en gaat brengen? Nog even helemaal los van wie nou verantwoordelijk is voor die moord: waarom zou je je als buitenstaander moedwillig zo willen geselen voor een gebeurtenis waar je helemaal niet betrokken bij bent of bent geweest?

     Ik vind het buitengewoon triest om te zien dat iemand die ooit als ‘succesvol’ aangemerkt kon worden zichzelf met zo’n zelf aangemeten strijd richting de afgrond drijft. Want als het zo doorgaat, is de volgende stap in elk geval niet een leuke nieuwe partner, goed contact met je kinderen, een leukere woning, een solide inkomen, hernieuwd maatschappelijk aanzien en een zelfverzekerde blik in de spiegel.

     Keer om, Wim. Nu kan het nog.

     • (Wim is een volledige buienstaander zonder enig persoonlijk belang in deze zaak)

      Wimp is van het padje geraakt door een Peter R. de Vries wannabe fantasie. Omdat hij de competenties, inzichten, kennis van verhoortechnieken, de mensenkennis, de presentatie skills, het schrijverstalent, de analytische vermogens, de objectiviteit en integriteit etc. etc. mist om hier succesvol in te zijn -en het Wimp alleen maar heel veel geld kostte- heeft zijn brein daar een ‘nobele missie vanuit een maatschappelijk betrokkenheid’ van gemaakt waar Wimp zijn persoonlijke belangen zogenaamd ondergeschikt aan heeft gemaakt. Wimp verkeert inmiddels in de heilige overtuiging dat hem de mond dient te worden gesnoerd omdat hij de waarheid spreekt. Dat het slechts een weergave is van een volledig verzonnen eigen werkelijkheid gaat er niet meer bij hem in.

      Soortgelijk gedrag zie je bij Kat en Oldenkamp. Ze zijn allemaal op een ‘heilige waarheidsmissie’ waarin ze alles zijn kwijtgeraakt door een imaginaire vijand om hun eigen onvermogen iets van hun leven te maken niet onder ogen te hoeven zien.

    • Om het heel concreet te maken, Wim: wat is het punt waarop jij de zaak-Vaatstra laat voor wat het is? Ik neem aan dat je voor aanvang van dit avontuur een beeld had van hoe het bereiken van je doelen eruit zou zien. Vind je dat je die doelen al bereikt hebt en zo nee, wanneer denk je dat wel te gaan doen?

  • Het antwoord van Wim is weer veelzeggend: hij heeft een paar losse eindjes, maar verifieert ze vervolgens niet, wat zelfs iedere leerlingjournalist nog leert te doen.

   ‘Zou best eens kunnen’ is dus geen bevestiging, maar een indicatie dat Uijl het niet meer goed weet, wat pakweg 12 jaar na dato ook zo vreemd niet is. Anders dan Dankbaar heeft zo iemand geen data in zijn hoofd zitten. Dus moet je hem ook geen datum aanreiken. Hetzelfde geldt voor die begeleiders. ‘Zeer snel’ kan best de perceptie zijn geweest, maar daar kan best enkele weken tussen hebben gezeten. En was het nou zo’n grote moeite geweest om het een en ander even na te vragen bij de desbetreffende asielcentra? Kortom: prutswerk.

 4. Douwer, waarom gebruik je mijn avatar? Vind je het ook zo’n pittoresk plaatje? Weet je waar het is? Het is Nonza, Corsica.

  Welke tekst sla ik over? Je zegt zelf : “Faek is op de 2e mei 1999 verhoord en vervolgens heengezonden.” Dus daar zijn we het dan toch eens?

  “For the sake of the argument: als Feik heeft verklaard aanwezig te zijn geweest bij de moord, en de doofpot bestond al op Dag Een, dan ga je hem na zijn verhoor natuurlijk niet vrijlaten, maar dan hou je hem netjes vast, om hem vervolgens naar Noorwegen weg te sluizen. De overplaatsing naar Drachten en de datum waarop is dan volkomen irrelevant.”

  Helemaal mee eens: “Als Feik heeft verklaard aanwezig te zijn geweest bij de moord, en de doofpot bestond al op Dag Een, dan ga je hem na zijn verhoor natuurlijk niet vrijlaten, maar dan hou je hem netjes vast.” Maar dat geldt voor een goede Justitie. Niet voor een Justitie dat op dag 1 reeds besloot dat de waarheid in de doofpot is gestopt. Faek is ook niet echt vrijgelaten, hij is de volgende dag overgeplaatst naar Musselkanaal, hij bleef dus onder controle van Justitie. Niet naar Noorwegen. Dat is gedaan met de moordenaar Ali Hassan.

  Waarom wil je de discussie sluiten? Toch niet omdat er teveel tegenstrijdigheden in je verhaal komen en mijn vragen niet beantwoordt?

  Ik heb nog een gewetensvraag voor jullie allemaal. Stel nu for argument’s sake dat het waar is wat ik stel. In een notedop: Marianne is in de caravan van Wolfgang vermoord door Ali Hassan (en vrijwel zeker Haval Ali) met Faek Mustafa Wolfgang en Ludger Dill erbij. Faek heeft deze toedracht op dag 1 verteld op het politiebureau van Jan Verkaik. Ali Hassan is door Joris Demmink en Harm Brouwer via het grenshospitium naar Noorwegen gebonjourd. Faek is 2 dagen later overgeplaatst naar Musselkanaal om toen de rust was wedergekeerd, een verblijfsvergunning te krijgen. Haval Ali heeft Justitie op eigen kracht laten ontsnappen terug naar Irak. Jarenlang heeft Justitie gelogen en bedrogen om deze waarheid onder de pet te houden, bewust een verkeerde Ali opgepakt om zo de weggesluisde Ali uit te sluiten, bewijsmateriaal, zoals het bebloede trainingsjack van Ali, verdonkeremaand, feiten en getuigen voor de ware toedracht genegeerd en geïntimideerd.

  Stel nu dat dit waar is , vinden jullie dan dit bekend moet worden? Of vinden jullie dat het onder de pet moet blijven?

  • Dankbaar, Ziva en ik zijn er niet de hele dag vanwege werk enz. , ik weet niet of jou dit bekend voorkomt maar soms moet je dus wachten. Net als de mensen die op je eigen site moeten wachten voordat jij ze plaatst. Wij zijn niet in loondienst bij jou en Swapichou is vrijwilligerswerk. Comprendo?

  • Wim, zet die ‘eigen’ pet eens af…. Wat zie je dan? Ja juist jouw eigen onzin…..

   Jij hebt geen plank voor je kop maar een betonnen constructie.
   Laat je helpen man!

  • Om eerlijk te zijn wordt ik vreselijk geil van de make belief van Ziva. Of beter gezegd, het beeld wat ik van haar heb

   Bij de naam Paula Ponzi kreeg Wimp ook al van die ‘geile’ beelden. Het tot dan toe kritiekloze volgertje Paula schrok zich een hoedje en verdween van het ene op het andere moment van Wimp’s debielenblogje toen ze de bizarre seksuele avances van een ‘lekkere geile’ Wimp in haar inbox aantrof.

   Wimp en zijn merkwaardige verkniptheid. In al zijn voorspelbaarheid blijft het toch verbazen.

   • Uit Wimp’s laatste reactie blijkt natuurlijk ook weer een tenenkrommend verlies aan decorum. Het is het ongeremde gedrag wat je ziet bij dementerenden. En dat bedoel ik niet respectloos want Alzheimer of Vasculaire Dementie zijn verschrikkelijk nare ziektes. Vooral voor dierbaren in de directe naaste onmgeving die hun partner of ouder hier door getroffen zien worden.
    Maar als ik het gedrag van Wimp tegen het mailtje hou wat hij laatst nog aan de Ombudsman stuurde, in casu: U heeft mij laatst gebeld, maar ik ben eigenlijk even kwijt wat uw boodschap was dan wel de status van mijn klacht. Kunt u dat nog even kort samenvatten? dan kan Wimp er geestelijk nog wel eens veel slechter voor staan dan wij tot nu vermoeden. Langdurig drankmisbruik versnellen dergelijke symptomen overigens ook. Doch dit terzijde.

    • Ik had als buitenstaander eerlijk gezegd een beetje mijn twijfels of de Wim Dankbaar op dit forum wel de echte Wim Dankbaar was, en niet een troll die hem in een slecht daglicht wou zetten met die vreemde redenaties en griezelige avances richting Ziva. Maar uit de reactie op Wim’s site waar JK naar verwijst, blijkt dus dat hij het echt is.

     Bizar.

     • Als je het voor het nageslacht wil bewaren moet je het ff veiligstellen met een screendump ofzo. Want als Wimp zijn moeder dit leest en geschrokken van Wimp zijn vieze oude gluurdermannetjes ontboezemingen in de telefoon klimt wordt het weer verwijderd. Daar kan geen reclasseringsambtenaar tegenop.

 5. Even naar voren kijken.

  Wimp vraagt zich af waarom hij tot op de dag van vandaag in een boek dezelfde smaad mag blijven plegen als waarvoor hij ruim twee jaar geleden veroordeeld werd. Voorzitter Lootsma weet immers; dat al deze smaad jegens de slachtoffers uit de vorige zaak, en de smaad jegens Wolfgang Hebben nog steeds in mijn huidige boek “Het Vaatstra Complot” staat? (…) Dus waarom wordt dit boek niet verboden in het vonnis?

  Omdat je laatste in eigen beheer uitgegeven incompetente broddelwerkje in deze zaak niet aan de orde is, knuppel. Dat wordt een nieuwe zaak met weer nieuwe dwangsommen en ook weer een nieuwe civiele procedure die je je laatste centjes gaat kosten. En vanwege recidive op recidive gaat het je ook weer en een nog fors hogere celstraf opleveren @Wimp. Je hele leven ligt aan puin. En daar is er maar 1 verantwoordelijk voor. Dat is die man met dat verwarde koppie die je tijdens het tandenpoetsen voor de spiegel staat aan te staren.

 6. Natuurlijk had ik Wim aan de telefoon deze week. Niet zoals hij aangaf om 02:00 uur ’s nachts. Dit kan iedereen terug lezen. Hier is Wim dus aan het liegen.

  Wim gaf aan als ik zijn ‘boek’ niet gelezen zou hebben ik niet wist waarover ik sprak.
  Lees zijn uitleg over het vonnis en zie hoe krom Wim zelf is.

  Uitleg rechter:
  ‘Ook heeft verdachte verklaard dat hij voor de publicatie van het boek weliswaar heeft gezien dat de medeverdachte contact had met verschillende personen, maar dat hij zelf niet met de personen heeft gesproken die zich in belastende zin over aangever zouden hebben uitgelaten. Verdachte is afgegaan op de inhoud van de verklaringen zoals deze door medeverdachte Mauritz aan hem zijn voorgehouden.’

  Verklaring van Wim:
  ‘ De enige getuigen die ik niet zelf voor publicatie heb gesproken zijn de zogeheten drie kluisverklaarders. De andere getuigen, een stuk of twintig, heb ik ver voor de publicatie gesproken’

  Zelfs dat ziet hij niet, dat de rechter dat juist aangeeft in haar bevindingen! Klakkeloos aannemen wat anderen je op de mouw spelden noemen ze dat en dat is juist smaad. Waarvoor de rechter Wim veroordeelde.

  • Ha, die Wim. Je moet het maar even met Teiger doen en ik ben niet zo van dat schatje enz. dus nogmaals doe normaal en noem haar gewoon Ziva zonder toevoegingen. Ik weet dat ik geen excuses hoef te verwachten voor je voorbarige conclusie eerder vandaag maar probeer tenminste een beetje als een volwassen man te reageren.

 7. Ik belde net Wim weer…Let op geen 02:00 ’s nacht. Volgens hem had ik dat wel eerder gedaan jaren geleden haaha

  Wim is standvastig en zijn ‘WAARHEID’ is de waarheid. Deze man is zieker dan ziek en ik ben er klaar mee, Enige discussie met hem is verloren tijd. Hoop dat de reclassering geduld heeft om deze man verder te helpen. En ik hoop dat ze Wim in ‘zijn’ hoger beroep TBS gaan opleggen.

  • Met dat trol belgedrag van je @mart maak je hier echt geen indruk. Integendeel zelfs. Je demonstreert precies waarom we hier bij swapichou het publiceren van prive gegevens of telefoonnummers niet tolereren.

   De volgende keer dat je hier kirrend komt melden dat je iemand gebeld hebt die daar absoluut niet op zit te wachten, verdwijn je in de eeuwige spambox.

   We zijn niet trots op je.

 8. Teigertje, Waarom moet ik het met jou doen? Ik mis Ziva. Snap je dat niet? Een bloedmooie, intelligente vrouw die bijna dagelijks met mij bezig is, Of is dat een fata morgana? The suspense is killing me!

  Ken jij Ziva, Teigertje? Ze is tenslotte jouw medeblogger. Is ze inderdaad die hot babe dertiger met die strakke buik?

  Zivaaah! Talk to me! Wake me up! Free me of my dreams. Otherwise, Let’s go to Rome, and visit the Villa Borghese again. My treat, you sexy hot smart chick! Voorlopig hebben we nog de tijd. Het duurt nog wel even voor ik de slammer inga.

  Willem

 9. De vraag is als Wim straks in hotel de houten lepel zit voor een paar maandjes of hij er van geleerd heeft? Ik neem aan van niet.Maar wat is er nou leuk aan om alles te verliezen. Je huis, je gezin en dan spreken we niet over de rest van de ramp die nog komen moet. Twee ton en als Hebben zijn advocaat de mesjes even slijpt nog een aanzienlijk bedrag erbij.
  Tel daarbij op dat de familie Vaatstra getraumatiseerd is en dat die helemaal tegen het plafond zitten als ze de naam Dankbaar, Kat of Mauritz horen.

  Maar goed als Wim straks zijn zolderwoning moet verlaten voor een sociale huurwoning met een uitkering (en allebei gaat dat niet zomaar, de wachtlijsten zijn lang) blijft de vraag; Was het allemaal nodig?

 10. Wat zijn jullie hard tegen Mart zeg! Hij heeft misschien best wel een beetje gelijk. Ik brak het gesprek met hem af omdat de zaken waarover hij het wil hebben, mij niets meer interesseren. Yvonne van Hertum is dood en Matt Hoorn is een oplichter.

  Als hij het over de Vaatstra zaak wil hebben, zal ik hem wel te woord te staan. Maar daar weet hij niets van.

  Ziva, slim stuk, bel me nou even!

  Wim

Reacties zijn gesloten.