Brexit part two..

Oh dear..

En nu….

Geen idee, ik weet wel dat ergens rond deze tijd de bar open gaat zodat wij ons licht eens kunnen laten schijnen over het nieuwe EU.

UK wil scheiden, ok maar dan snel de deur uit en ruim je rommel  op voordat je verdwijnt. En nee, wij wassen niet meer je vuile onderbroeken noch zetten wij het vuil voor je buiten.
Succes!

*and leave the keys behind*

 *extra and breaking* *kuch* : http://www.nu.nl/brexit/4283419/ruim-miljoen-britten-tekenen-petitie-tweede-referendum.html

 

 

180 thoughts on “Brexit part two..

  • Is pas het begin voor die vervelende mieren denk ik @Ziva.
   The times they are changing.

   • Ach, we hebben nog wel ergens een virusje liggen dat alleen actief is in goedkope shag, kip nuggets of brandnetelsoep.

    Eerst maar eens de verwarde plotters structureel uit de omloop halen. Want laten we eerlijk zijn; een nieuwe wereld is volkomen onmogelijk zolang we dit soort Micha-adepten niet neutraliseren.

     • En hoe gaat dat helpen? Was Europa een veiligere plek, een rustigere, vredigere plek voor de formatie van de EU? Kijk toch eens naar de geschiedenis en was dat ultra rechtste gewauwel eens uit je bovenkamer.

     • @mind fever Ik voel me niet zo thuis in dat Links rechts paradigma. Ik heb het over centralisatie of decentralisatie van macht. Ik ben een voorstander van decentralisatie van de macht.

     • ROFL @decentralisatie van de macht.

      Hoe zie je dat voor je dan? Een kakelende wei vol met megalomane Micha Kat’s en Erwin Lensink’s die zich verdrinken in hun eigen psychiatrische ‘black holes’ om het ‘leiderschap te veroveren’ over de rest van de bewoners van de boerderij?

      Geen idee hoe jij leeft @Don, maar heb je bijvoorbeeld een hek om je tuin? Een slot op je deur? Zet je je fiets op slot wanneer je de supermarkt binnengaat? Zit de benzine in je auto achter een slot? Staat je bankpaspincode op je facebookpagina?

      Of is dat allemaal wat prive? Heb je liever niet dat een ander de pruimen uit je tuin oogst?

      Dat is namelijk de ultieme vorm van decentraliseren van de macht.

     • Je voelt je niet thuis in links rechts paradigmas, maar onbewust huppel je achter zwaar rechts crypto-neo nazistische ideologie aan. Je moet om “politiek” te bespreken toch wel links van rechts kunnen onderscheiden en weten waar je ongeveer staat, anders kun je het wel vergeten kwa helder over zicht.

      Ik bedoel als je nationaal socialisme en anarchisme als verenigbare ideologieen neerzet, of dat de een tot de ander kan leiden ben je echt goed verward.

      Waarom denk je dat Hitler de anarchistiche bewegingen in de Spaanse burger oorlog bevocht?

      Gaan niet samen.

      Ik zou ook graag een anarchistich model zien, in ideaal dan, maar ik geloof niet dat mogelijk is in deze te complexe te gevaarlijke wereld.

      En je decentraliseert macht en het centraliseert zich ergens anders. En in wiens handen? Dat moet je je afvragen.

 1. Ik vraag me af als het vluchteling probleem er niet was geweest hoe de discussie er dan had uitgezien? Boris is uitgemaakt voor rotte vis heeft een bevoogdende speech maar wordt uitgekotst door de jongere generatie.

  Nigel Farage heeft al verteld dat 350 miljoen per week naar de gezondheidszorg ‘fout’is. Dus de brexit kiezer die zich verheugde dat alles weer zoals in the old days was- komt bedrogen uit. Schotland wil een referendum dus het hele brexit avontuur komt als een boemerang terug. In ieder geval houdt de EU zijn poot stijf: jullie willen weg nou daar is de deur en wel zo snel mogelijk.

  • Wees jij maar trots op de EU @Dorothy met zijn vleugellamme parlement waar alle wetten geschreven en gecontroleerd worden door een ongekozen commissie. Ben jij een niet discriminerende fascist @Dorothy of alleen een beetje dom?

   • Goed lezen is moeilijk Donnie. Maar ik zal hem voor jou nog maar even herhalen: Als de voor en tegens in een beschaafde discussie met feiten was geweest, hoe had het er dan uitgezien? Hitler werd erbij gehaald, de vluchtelingen die allemaal parasieten zijn en ga zo maar door. Had dat niet het geval geweest had brexit er geweest? Dat is een vraag. Ik weet het ff doordenken is er bij jou niet bij. Over dom gesproken, you moron!

    • Wat is er mis aan Hitler? Je bent blijven hangen in de mind control van je jeugd lieve @Dorothy.
     Hitler was een nationalist en daar lijkt mij verder niets mis mee. Ik verkies nog altijd het nationalisme boven het globalisme, het de-centralisme boven centralisme op weg naar een anarchistische samenleving. Maar goed blijf jij lekker mekkeren over de behandeling van jouw vluchtelingen en hangen in je onwetendheid. Mensen als jij zijn nutteloos in de strijd voor de vrijheid van de mensheid. A useless eater zogezegd.
     Ignorance is bliss nietwaar @Dorothy

     • OK, hier zet ik nu de stop. Er gaat hier geen pro Hitler troep geplaatst worden.
      Helaas ga ik dan weer modereren.

      O ja, ook geen discussie over mogelijk, ook die verdwijnt en dan gaat alles weer de spambox in.

     • Ah de mind control. Mijn mind control is toch ff anders dan die van jou. Wat er mis was met Hitler? Ik raad je aan het boek van Gitta Sereny over Albert Speer te lezen. Of ik nutteloos ben in jouw strijd? Gelukkig wel. #koekoek.

     • “Ik verkies nog altijd het nationalisme boven het globalisme, het de-centralisme boven centralisme op weg naar een anarchistische samenleving.”

      Dit is echt de meest onvoorstelbare nonsens die ik ooit heb mogen lezen. Een nationalistische staat zal nooit, maar dan ook nooit een anarchistich model toestaan. Man oh man wat voor hopeloze toestand in jou denken. Echt shocking.

      @Pyt lees je nog mee? Kun je aub deze man helpen ofzo…

     • @mind fever Google gewoon eens op de term “Nationaal Anarchisme “. Moet je wel de Engelse taal beheersen want op dit gebied wordt de Nederlander ook weer dom gehouden zoals jouw opmerking weer blijk geeft van een onmetelijke domheid.

     • LoL @Don met zijn national anarchism.

      Dan zet je de wereld niet honderd jaar maar een paar duizend jaar terug.
      National-Anarchists, however, advocate collective action organized along the lines of a stateless ethnic national identity, and aim towards a decentralized social order where each new tribe builds and maintains a permanent autonomous zone for a self-sufficient commune, which is politically meritocratic, economically mutualistic, socially and culturally traditional, and ecologically sustainable

      Dat werkt niet. Zelfs Romulus en zijn nieuwe Rome moest snel een oplossing bedenken voor exact dit probleem: het nationaal anarchisme van de nieuwe stad/staat Rome. De oplossing: de roof/ontvoering van de Sabijnse maagden = einde van het principe van nationaal anarchisme.

     • @Ziva Ik zie nationalisme als een tussenstap tussen globalisme en anarchisme. Het globalisme is al te ver doorgesla

     • Wat ik wilde aantonen is dat er wel zoiets als nationaal anarchisme bestaat als reactie op dat domme gelul van mind fever. Die schijnt echt last van koorts in zijn hersenen te hebben. @Ziva

     • ‘Globalisme te ver doorgeslagen’?

      Hoe kom je daarbij? In zijn geheel niet zelfs zou ik zeggen. Of in zijn geheel nog niet ver genoeg doorgeslagen.

      Volgens mij begrijp jij de essentie niet van je eigen ambitie @Don. Nationalisme is nou juist de rem op jouw vermeende anarchisme: die zelfbeschikking, of ‘decentralisatie’ die je zoekt. Globalisme in zijn extreme vorm biedt je juist wel die vrijheid.

      De vraag blijft natuurlijk of 7 miljard mensen de vrijheid van globalisme aan kunnen. Zeer waarschijnlijk niet, dus zal je juist in de overbruggende periode een centralisatie van macht moeten nastreven: nationaal, regionaal, en verder naar continentaal schaalniveau. In die slip stream ontstaat vanzelf een decentralisatie van macht en invloed: vergelijk enorme landen als Rusland, China of Turkije waar de centrale macht echt niet het dagelijks leven van de mensen in de uithoeken van het land bepaalt.

      Nationalisme daarentegen is altijd, maar dan ook werkelijk altijd, een set up gebleken voor onderdrukking, oorlog, culturele verhongering en een voedingsbodem van compleet mesjokke denkbeelden of gewoontes.

     • Comintern manifest was zo’n eerste aanzet tot globalisme. Is niet zo mijn ding. Ik weet dat daar de vrijmetselende joden in opdracht achter zaten. Met de EU is het eender. Anarchisme en globalisme zie ik meer als denkrichtingen. @Ziva

     • Globalisme zou best kunnen werken op voorwaarde van een Wereld basisinkomen. Wel een platte Wereld basisinkomen natuurlijk 😉
      @Ziva

     • Ach, er is nog niet zoiets als het ‘gouden ei’, dus zal er nog veel gesjoemel of failure te overkomen zijn. Helaas.

      Het antwoord op die mislukte pogingen alleen is niet internaliseren, navelstaren, fascistische zijwegen, of ‘the Jews did it’. Dat is domdenken en toevoegen aan het probleem: ‘they control everything them Jews”.

     • Een basisinkomen. @Don

      Tja, dat is een oplossing, maar er is natuurlijk niet zoiets als een ‘free ride’ zoals de wandelende wietplantjes van Vitalifeiten zichzelf voorhouden. Een basisinkomen zoals bijvoorbeeld in de kibbutzim is daarentegen wel een oplossing: self supporting.

      Niet dat het echt heel erg goed werkt. Zelfs niet op het vaak zeer kleinschalige niveau van een kibbutz. Idealisme, gezamenlijk doel, gesloten gemeenschap, of zelfs vervaarlijk sektarisch gedrag blijken iedere keer weer de pijlers waarop een dergelijke gemeenschap kan blijven voortbestaan.

      Kortom een ‘basisinkomen voor iedereen’ is fantastisch wanneer de oogst ieder seizoen rijk en overvloedig is, maar op de dag dat de oogst mislukt wordt de verdeling een stuk onaangenamer gemaakt en sluiten de poorten per direct voor iedere vreemdeling.

     • Als de oogst hier mislukt zal die elders ter wereld rijk zijn. Globalisme weet je nog?
      Heden ten dage sterven er echter nog dagelijks mensen van de honger. Dat is bewust met verwijzing naar Malthus

     • Dat er nog dagelijks mensen sterven van de honger is juist een gebrek aan globalisme en veel meer, of bijna uitsluitend, het gevolg van nationalisme.

     • Dat is geen gebrek aan globalisme maar vloeit voort uit de ideologie van Malthus en Adam Smith @Ziva
      Globalistisch liberaal kapitalisme is juist de oorzaak van alle ellende en oorlogen van de laatste 160 jaar.

     • Het begon allemaal met de genocide op de Ieren als gevolg van het inslaan van de eerste doodlopende weg door Engeland. Ze moesten de Ieren wel uithongeren omdat door het kapitalisme van Adam Smith tezamen met het Malthusiaanse gedachtengoed de mensen in Engeland gewoon niets meer te vreten hadden. Dan steel je het gewoon bij de buren toch? Dat is jouw kapitalisme @Ziva

     • In principe heeft Ziva alles al gezegd wat gezegd moet worden. Ik vrees dat niets de verwarring van DonQuijotte kan verhelpen. Wel grappig dat hij dus ook echt lijkt op de held uit het boek lijkt, half dement en totaal verward.

     • HELEMAAL NIETS MEE?! Ben jij dan echt zo ziek in je harses? Die man heeft miljoenen mensen vermoordt en vergast (onschuldige mensen nog wel, puur om hun geloof!) en dan zeg je dat er ‘niets mis was’ met Hitler? Achterlijke randviool!

     • @Raccoon En gij geleuft ook in Sinterklaas, Assepoester en Roodkapje? Randdebiel.
      Churchil vermoorde miljoenen. Denk aan Dresden.

     • @Mind Fever
      Ja, ik zit mee te lezen. Ik moet altijd vreselijk lachen om nationaal-anarchisten en “anarcho-kapitalisten”. Dan heb je natuurlijk iets niet helemaal goed begrepen.

      Maar goed: Hitler blijkt dus een anarchist te zijn geweest. Je leert toch elke dag weer wat nieuws. De educatieve waarde van internet, daar kan geen universitaire studie tegenop.

  • @Don je kan kakelen wat je wil. Maar als je in een adem Hitler goedpraat en dan Anarchisme advoceert ben je never nooit meer serieus te nemen.

   • Alsof het iets uitmaakt of jij me serieus neemt of niet. @Mind fever Jij bent compleet oninteressant.

     • Nu 5 uur sochtends. Wedstrijden gekeken. We volgen de Eurocup. Vandaag geen krabben gevangen. Wel veel bier. Wat hier niks kost. Alles kost hier niks. Zo ideaal. Zon, zee, bergen, lieve vriendelijke lokale bevolking. Heerlijk eten. En rondtouren op mijn Honda.

      En jullie, in de regen? Of schijnt de zon nog wel eens?

     • Kun je de volgende nacht een foto van de maan maken? ik geef je later wel het adres hoe je me de foto kunt sturen. OK?

     • Ik zit deze 2 draadjes met verbazing te lezen, Waar gaat dit over? Is er niks anders te melden of zo. Get a live, please.

     • “Kun je de volgende nacht een foto van de maan maken?”
      Ja, altijd weer spannend, of het ook deze keer weer klopt..
      Mijn voorspelling – uitgaande van Ho Chi Minh-stad – is dat de maan ongeveer precies zo uit ziet: http://www.timeanddate.com/moon/vietnam/ho-chi-minh
      en in Groningen zo: http://www.timeanddate.com/moon/netherlands/groningen

      Tja.. goh.. het is me allemaal weer wat. Dat er gewoon doodeenvoudige formules bestaan waarmee je voor iedere positie op aarde, voor ieder tijdstip EXACT kan aangeven op welke positie de maan zich bevindt, de hoek met de aarde, hoeveel graden de maan gekanteld is tov de horizen, en welk percentage van de maan belicht is. Of het nu vorige maand is, 2000 jaar geleden, of over 100 jaar.

      Maar dat je dat zo precies kan berekenen is natuurlijk alleen maar omdat je dat “gelooft”, toch? Dat heeft de zionistische illuminati weer verdomde slim bekeken.
      Gelukkig hebben we nu de Platte Aarde theorie waarmee je dit allemaal NIET kan berekenen; en is dat dus waar. Want. Omdat. Of ziets.

      Ben jij het weekend van 2-3 juli ook te vinden op N52.616498° E4.624983°, Don? Hoe ver is dat eigenlijk vliegen vanuit Vietnam?

     • @Jonas Ook binnen het platte Aarde model kun je precies eender voorspellen. Binnen het globemodel hebben ze de maan sinds Ptolemeus moeten laten versnellen om de chronologie van onze geschiedenis weer kloppend te krijgen. Zie hiervoor het werk van o.a. Heribert Illig en Anatoly Fomenko. Jouw reactie voegt dus helemaal niets toe, en beschouw ik als braaksel van een stompzinnige globalist lijdend aan een ernstige vorm van cognitieve dissonantie.

     • @Teigertje Als jij niet begrijpt waar het over gaat zegt dat slechts iets over jouw begripsvermogen. Ik heb verder best een interessant en leuk leven hoor. Ik kan dus goed zonder je advies “to get a life” (met een F dombo).

     • “Ook binnen het platte Aarde model kun je precies eender voorspellen.”

      ooo jaaa maar natuurlijk, Don! Want als jij dat zegt! Ik ben heel erg benieuwd!

      OK, het hoeft niet in 1 keer, begin maar bij het begin. Op welke manier druk je je positie op een platte aarde uit? Wat voor soort coordinatenstelsel gebruik je daarvoor?
      Zoals je weet, op de bolvormige aarde – waar ik woon – drukken we die positie uit dmv 2 hoekcoordinaten. Dat levert – icm de straal van de aarde – voor iedere 2 punten de juiste afstand ertussen op. Dat kan je immers meten.

      Maar goed, dat kan dus niet op een platte aarde. Of anders leg ’t me maar rustig uit hoe dat zou moeten. Dus hoe druk je je positie uit, en bereken je de afstand naar een andere positie.

      Dan komen we wat later wel op de berekeningen hoe je voor iedere positie bepaalt hoe laat de zon opkomt, op welke plek op de horizon ie opkomt, en hoeveel graden tov horizon ie in de hemel staat op het midden van de dag. Maar eerst het begin.

      En ben jijnou het weekend van 2-3 juli te vinden op N52.616498° E4.624983°, Don? Of moet ik er nog expliciet bij vermelden dat ik uitga van WGS84-coordinaten? Maar ik ga ervanuit dat zo’n bijdetijdse intelligent persoon als jij dat wel snapt. Toch, Don?

     • Nou nou..
      ik vind dit wel een leuk onderwerp, als ex-GPS-kaartmaker, en nu hard werkend aan een nieuw type routeplanner voor een webapplicatie.
      Nerd mode: ik codeer nu een functie die dit berekent: je hebt 2 lat/lon coordinaten, waar je een lijn tussen trekt (m.a.w.: een stukje rechte weg). Dan heb je een 3e lat/lon punt waarvan je wilt weten of de kortste afstand een snijlijn vormt met dat lijnstuk, of dat een van de hoekpunten de kortste afstanden is. Kortom: een leuk puzzeltje, en met een beetje zoeken heb ik de juiste zionistische illuminati-formules gevonden die mij het gewenste resultaat levert. Hoera. Weer een stapje verder.

      Maar nu hoor ik dus dat aarde helemaal niet bol is, en dat betekent dat mijn berekening helemaal niet kan kloppen (terwijl ie op een of andere duistere reden wél klopt).
      Nou, dan ben ik dus reuzebenieuwd op welke manier ik de coordinaten van een punt op de aardpannekoek moet uitdrukken.
      En ik weet zeker dat Don het antwoord heeft. Kom er maar in.

     • Het gaat mij heeeelemaal niet om die berekeningen of de vraag om foto van de maan, maar om de bewering dat Mind Fever niet in Vietnam zou zitten, of dat zou moeten aantonen. Dat is flauwekul, humbug. Zucht.

    • @ Don. Is goed, maar ik zit wel ff in stressvolle positie. Mijn visum verloopt overmorgen, en ik heb al een verlenging gedaan en moet dus naar Laos rijden, voor een border-run. Maar ik zal als ik de kans zie een foto van de maan voor je maken. Laatste dagen heeft het snachts geregend, dus ff kijken of we open hemel hebben.

  • Ja, een nieuwe wereld waar je vrij kan reizen, vrij handelsverkeer, vrije vestiging, en gelijke wetten en rechten. De EU was hard op weg om een mooi voorbeeld van die nieuwe wereld te worden.

   Okay, de organisatie is wat fout, en er zitten nog wel wat meer minder fijne aspecten aan, maar het was wel op weg naar die nieuwe vrijheid.

   Best jammer dat daar dan een vreselijke scheur in wordt getrokken door met name mensen die juist van die nieuwe rechten nooit gebruik zullen maken: oude conservatieve zeurmannetjes en vrouwtjes die graag mijmeren over vroeger, of volkomen idioten die juist baat hebben bij vrij reizen omdat hun (juridische psychiatrische) antecedenten in alle douane-systemen gebookmarked staan, maar nu bij iedere grensovergang weer keurig worden nagelopen: “hmm, mister, u hebt nog een verplichte DNA-afname te goed van uw overheid”: no entry.

   • Een nieuwe wereld waarin men zich vrij kan vestigen met gelijke rechten. Een beroemde Joodse econoom heeft eens gezegd ‘Een sociale staat kan geen open grenzen hebben’. (Volgens mij Friedmann) Dat zie je nu dus gebeuren, met miljoenen armoede-vluchtelingen die deze kant opkomen. Ik moet dus niks van deze hippie woorden hebben. Nexit. 🙂

   • @Halbe

    Die miljoenen armoede-vluchtelingen komen sowieso wel jullie kant op. En geef ze eens ongelijk. Zit je een beetje te klikken in het plaatselijke internetcafe in een omgeving waar je doorlopend honger hebt, of de bommen je om de oren knallen en je ziet een vrolijk zonnig Amsterdams terras. Dan denk je geheel terecht: WTF ik zit hier echt verkeerd, Jalla, wegwezen hier.

    Daarnaast is een volledig open nieuwe wereld natuurlijk een utopie dat alleen onder zeer goede omstandigheden in star trek kan bestaan (die hebben namelijk zonnestelsels en verre planeten om oorlog over te voeren). Maar een open Europa (met grenzen aan de buitenkant) is een zaligheid. Probeer eens te reizen door Europa zonder EU-paspoort, en doe het daarna nog eens met een EU-paspoort. Maak eens een rondreis door de EU waarbij je in ieder land weer een ander valuta inwisselt op een terras of in een winkel.

    Al die onzin is onnodig geworden dankzij de EU. Sterker nog, wanneer je denkt dat de Provence echt jouw plek is, ga je er gewoon wonen met je EU-paspoort. Kan allemaal gewoon.

    Ik zou willen dat ik dat kon in de regio waar ik leef. Lunchen met uitzicht op de prachtige architectuur van Isfahan, op zoek naar die sublieme kruiden op de markt van Aleppo, dineren in Damascus, genieten van de ongelofelijk lekkere straateettentjes in Beiroet, sandsurfen met knappe Egyptische mannen in de Sinai.

    Maar ja, dat is utopisch, de werkelijkheid is dat wij inmiddels maar ondergrondse muren gaan bouwen om moordlustige idioten uit onze slaapkamers te houden, en ik iedere keer dat ik wat bestel op een buitenlandse site ik eerst even de dagkoers van de NIS check, en mijn bank of creditcard maatschappij mij zwaar laat betalen voor de wisselkoers, of de overheid mij schandalig hoge importbelasting laat betalen.

    Heb je niet die dingen in de EU. Mij lijkt dat heel prettig, en zo heb ik het ook ervaren. Wanneer dat hippie-achtig is, dan is dat maar zo, maar ik ben eerder geneigd om te denken dat je uit het oog bent verloren wat voor een enorme vrijheden de EU ook jou heeft gebracht.

    • @Halbe wil zelf graag terug naar de sixties, en ziet niet dat de EU juist vooruitstrevend is. Zeker niet ideaal hoor, maar veel beter als je zo ’n verhaal hoort als van Ziva. Waar ik mij zelf zo aan stoor zijn al die bange mopperkonten die maar niet willen beseffen hoe goed zij het hebben. In vele achterstallige gebieden van bijv. Noord Engeland is al miljarden gepompt door de EU zodat het er nog leefbaar is. Maar neen we zijn bang voor de migranten (die daar vaak niet eens wonen en we stemmen tegen). Btw, in Londen zelf stemmen ze het meeste voor, en nee dat gebeurde niet door migranten.

     Waarom? Omdat de wereld is veranderd en je te dealen hebt met heel andere jongens, de Chinezen e.d. Geen 19e eeuw dus meer, laat staan gouden eeuw.

    • Arbeidsmigranten en vluchtelingen zijn niet hetzelfde verhaal. De vluchtelingen willen alleen naar de rijkere landen met goede sociale voorzieningen, de armere landen lopen ze voorbij. Dus Milton Friedman had gelijk. Een land als Israel heeft speciaal een hek gebouwd om Afrikaanse vluchtelingen te weren. Van zo’n vooruitstrevend land dat niet meer in de sixties leeft, had ik eerder een kopje thee en een plek in de kibboets verwacht.

     • True, mensen komen dwars door de woestijn naar onze zuidgrens lopen op zoek naar een beter leven. Vaak een onmenselijke tocht. En inderdaad ze zijn niet welkom hier, althans niet in de grote getallen die zich aandienen. Wij houden ons aan de afspraken, en nemen zelfs meer vluchtelingen op dan verplicht, maar de grens is dicht, en binnenkomst is niet zonder consequentie. Als economisch vluchteling ga je direct naar een ‘detention center’ bijvoorbeeld Holot in de Negev. Niet bepaald de meest luxe vakantiebestemming en daar blijf je ook heel lang. Daarna, wanneer je mag blijven, ben je op jezelf, beperkte rechten, en een beperkt citizenship, if at all een citizenship.

      Economische vluchtelingen uit Afrika zijn hier niet welkom. Daar maken we verder ook geen geheim van.

     • Zouden de Joden ooit moeten vluchten uit Israel, dan heet ik ze van harte welkom in Friesland en stel zelf een kamer beschikbaar. 🙂 Maar ik denk niet dat het volk Israel ooit weer hoeft te vluchten: i.g.v. nood kunnen ze nu hard terugslaan. 🙂 Mijn laatste woord over vluchtelingen. En ik ben dus goed gemutst. 🙂

     • @Halbe Dat zou zo zonde zijn voor Friesland. Jij bent dus ook lid van die enge club “Christenen voor Israël “?

    • @ja helemaal niemand is welkom daar behave joden. No secret.

     Alleen wat is nou precies een Jood? Kom ik nooit zo over uit.

  • Ze hebben Heroes gespeeld, als er een goede versie van het concert te A’dam beschikbaar is zet ik hem op Swapichou.

  • Het? Wat weer denigrerend! Wat weer een gebrek aan fatsoen. Het is een zij want ik ben geen homo, transgender of wat dan ook wat zo in jullie media gepushed wordt. Gewoon een hetero vechter tegen windmolens @Dorothy

  • @Je wist dus wel de naam van die hobbelaar op het ezeltje? Ik vatte jouw vraag dus daarom anders op omdat ik natuurlijk wel wist dat jij van Sancho had gehoord. @Dorothy. Om me te vangen met je woordspelletjes moet je op een onmogelijk vroeg tijdstip opstaan @Dorothy. Je speelt een paar klassen lager.

 2. Don staat iedere morgen met Hitler snorretje zijn armbeweging te oefenen. Heil Platte Aarde!

 3. Het Vaticaan zal Donnie met open armen ontvangen. Hadden ze toch gelijk met Galileo nu kunnen ze gelijk opgelucht adem halen. Zou Georg Ganswein tijd hebben?

 4. leuk feestje zo na het Brexit referendum. Benieuwd hoe het voelt als ik straks dronken ben. Misschien ga ik ook wel het OUDE volkslied van Duitsland zingen.

 5. Om eerlijk te zijn voel ik um al behoorlijk binnenkomen dus bij deze “Ein letztes Glass im stehen”

 6. De EU is in hoge mate ondemocratisch en corrupt. De Leave-stemmers hadden gelijk.

  My tuppence worth. 🙂

 7. Goedemorgen,……. Mocht er een Nexit komen….. dan heeft Dankbaar 1 court minder om zijn gelijk te halen…. En zo heeft elk nadeel zijn voordeel……. 😉

  • Tja, Micha Kat in zijn volle glorie.

   Je zou bijna bedenken om maandag het adres van zijn ouders te plaatsen, en dan met downloadable PDF’s van Micha’s veroordelingen van de afgelopen 5 jaar, en oproepen om massaal deze te printen en te versturen naar zijn ouders met een felicitatie-kaart: ‘Gefeliciteerd met Micha.’

  • Micha gaat weer eens over lijken, letterlijk. Is het geen vermoorde tiener dan is het wel een eeuweling wiens dood hij misbruikt. Als je zelfs de overleden moeder van Demmink aangrijpt om het woord ‘pedo’ te kunnen gebruiken, ben je echt heel rot van binnen.

   Dit soort berichten toont eens te meer hoe Demmink voor Micha een verder totaal inhoudsloze en doelloze obsessie is geworden. Demmink zit als een tumor genesteld in Micha’s brein en verdringt langzaam maar zeker zijn geweten, zijn levenslust en zijn verstand. De stukjes op ROL worden steeds korter, de totaal uitgeholde krachttermen steeds talrijker en de beschuldigingen steeds oppervlakkiger. Demmink is Micha op afstand aan het vergiftigen, zonder dat Micha het zelf in de gaten heeft. Door Micha en zijn strijd volledig te negeren, laat Demmink Micha zichzelf langzaam kapot maken. Berichten zoals over Demminks moeder geven vooral Micha’s wanhoop aan.

   Micha kan niet meer leven zonder Demmink.

   • “Demmink zit als een tumor genesteld in Micha’s brein”
    Het meest tragische is daarbij, dat JD, als verstokte digibeet, op zijn beurt totaal niet weet, wie Kat is. *uit betrouwbare bron*

    • Dat maakt het ook allemaal zo tragisch. Micha Kat die – na uitgekotst te zijn bij al zijn media (dagblad)-werkgevers – rancuneus zijn plekje vond bij de ‘gezonde roker’ en vanuit een fraai pand aan de Prinsengracht samen met Pamela Hemelrijk het Klokkenluideronline – wij gaan leuk boos doen – oprichtte. Om zich vervolgens snel te laten ‘opkopen’ door de familie Poot, die Micha een fors salaris bood inclusief een nog betere onkostenvergoeding (mind you: Micha’s veel besproken ‘Poot-salaris’ is slechts 50% van wat hij het merendeel van de jaren daarvoor ontving (het besproken salaris is het bedrag dat hij ontving NADAT de Poot familie zijn fee met 50% kortte omdat hij onder meer de Holocaust ging ontkennen btw), just saying)

     Dat ‘boos doen’ met pijlen gericht op zijn (voormalige) opdrachtgevers is jaren goed gegaan. Who cares moet hij gedacht hebben, niet gehinderd door zijn eigen bizarre megalomane persoonlijkheid. Vanuit die riante financiële situatie begon Micha tegen iedereen die hem ooit eens heeft dwarsgezeten op een bizarre manier te fulmineren, daarmee werkelijk ieder raam waar hij naar binnen mocht kijken ingooiend.

     Het maakte hem enerzijds ‘King of the Olympus’ en anderzijds een enorme zwakke sterveling, gebruikt via de meest eenvoudige zonde: ‘IJdelheid’

     Nu is de wereld echter anders. De Poot-familie heeft, of is bezig te, ge-cashed. Micha is uit de campagne geschreven. De Poot-managers zagen hem namelijk al heel lang niet meer zitten (de manier hoe Micha te keer ging op bijeenkomsten was absurd en contra-productief), hence de ‘Roestige Spijker” waar Micha volkomen buiten is gehouden. Micha werd van de Olympus gekieperd, en ligt sindsdien kansloos onder aan de berg, in de sloot. werkeloos, krijsend.

     Nu is dat avontuur allemaal en helemaal over. Nu is het Micha en zichzelf. Kansloos, brodeloos, machteloos, en werkeloos. In de goot. In zijn eentje. Alleen. Knettergek. #demmink.

     Ik heb het voorbeeld al 100 keer gegeven. Micha is Renfield.

    • Dit is een mooi voorbeeld van de verknipte rancuneuze psychiatrische problematiek waar Micha Kat mee worstelt.

     Lang geleden, nog voor dat iemand ooit van #demmink of Micha Kat gehoord had, kreeg Micha ruzie met schrijver A.F.Th. van de Heijden in Cafe Zwart in Amsterdam. Het werd een knallende ruzie en het resulteerde dat Micha door de kroeg buiten de deur werd gezet: levenslang kroegverbod. Nooit meer welkom.

     In mei 2012 – Micha verbleef in die tijd vooral in Laos, bedacht Micha zich tijdens een bezoek in Amsterdam om weer eens die specifieke kroeg te bezoeken. Helaas voor Micha, de ‘door bitches’ waren hem nog niet vergeten en weigerde Micha toegang.

     De dag erna kwam ‘out of the blue’ het volgende artikel op Klokkenluideronline. Onderwerp; uiteraard de schrijver A.J.Th van der Heijden:

     De obers van het cafe namen de volksschrijver natuurlijk direct in bescherming -goed voor 40% van de omzet- en schopten mij de straat op met een levenslang kroegverbod.

     De ruzie was jaren geleden, maar Micha mocht alsnog de kroeg niet binnen. Zijn enige reactie: volkomen haat produceren op zijn weblog. Iets dat hij tot vandaag nog steeds doet. Niet meer vanuit een luxe pand in Amsterdam, ook niet vanuit een leuk ex-pat appartement in Laos, maar vanuit een hostel in Ierland; op de vlucht. Voor justitie, incasso-bureaus, de werkelijkheid. Werkeloos en kansloos aan de zijlijn. 54 jaar en visvoer.

 8. Besloten “pedo-kring”? Is er ook een open “pedo-kring? Wartaal is er niks bij, afgezien van de relevantie van het overlijden van een moeder wiens zoon onder de aandacht van gestoorde figuren ligt. Goed genoeg voor een gesprekje met de wijkagent dus, als het Kat niet was.

 9. “DANKZIJ ZIJN CONNECTIES IN DE LUCHTVAARTWERELD REGELT MICHA EEN NIEUWE LANDINGSBAAN OP DUBLIN AIRPORT SPECIAAL VOOR COMPLOTDENKERS”

  Hierbij staat onomstotelijk vast dat Micha neukt met Camiel Eurlings en hem daarmee chanteert. Ik zou namelijk niet weten wat voor andere contacten Micha in de luchtvaartwereld zou moeten hebben.

  • Wel, ik zou willen dat Nico zich eens wat vaker zou inzetten voor deze dingen. Ik vind het schandalig hoe er gehandeld is in de zaak Mitch Henriquez, en het zou tot op de bodem uitgezocht moeten worden.

   Rete irritant mannetje met gefaked accentje van Powned, idd. oprotten.

   • Oprotten dus… De pers.. Wow.. Ik vind dit soort reacties best wel schrikbarend… Mensen lopen in een demonstratie, Dan verwacht je toch dat ze een mening hebben die ze willen uiten? Maar nee, je ronduit onbeschoft gedragen en agressief een microfoon uit handen slaan terwijl je je gezicht verbergt in een capuchon e.d. is schijnbaar geaccepteerd. Had dat “ettertje” maar niet van die vervelende vragen moeten stellen!
    Maar wat was er nou zo mis met wat hij vroeg? Echt 100342987 duizend keer meer respect voor die ene mevrouw die hem wel gewoon normaal te woord kon staan, maar helaas direct de mond gesnoerd werd door de “organisatie” met haar megafoon.

    • jij dacht dat dat kereltje dat door Dominique Weesie hierop afgestuurd was objectief nieuws zou maken? Come on, sensatie over het lijk van. De familie van Mitch gaat hier echt kapot aan, de pliesie zou dit zich echt eens moeten aantrekken.

     • Puntje bij paaltje zeg je dus eigenlijk dat hij “er om vraagt” en het dus “terecht” is dat mensen geweld gaan gebruiken? Vanwege een roze plopkap en “vervelende” vragen? Tijdens een demonstratie?!

     • Ik zeg helemaal nergens dat ik geweld goedkeur. Nu zit je mijn woorden te verdraaien en je gaat niet in op wat ik wel zeg. Vind jij het normaal wat die gast van Powned daar flikt Dekzijl? Vind jij dat “journalist”-waardig?

     • Zit jij nu appels met peren te vergelijken @ Dekzijl of wat wil je nu hiermee zeggen? Dat ik geen andere mening kan hebben over het ene dan jij? Dat ik het woord oprotten niet mag noemen? Wat is je punt precies/

     • Omdat ik de hoop had dat er nog enige zinnige discussie zou kunnen volgen. Maar het wordt helaas anders opgepakt. De hakken in het zand, de messen geslepen, de oogkleppen op en de banaan in het oor.
      Laat maar dan ok? No hard feelings verder hoor 😉

     • Jij wil geen discussie, jij wil dat ik je gelijk geef. Maar ik ben het simpelweg niet met je eens in dit geval. Genoeg al geschreven en gezegd over Nico op Swapichou waarmee ik het meestal eens ben maar nu eens een keertje niet. En dit is het laatste wat ik erover te melden heb.

     • Ik snap niet helemaal waar Nico ineens vandaan komt?
      Die wens ik alleen maar dit toe:

     • eh, die zat in het filmpje hoor waar ik op reageerde en toen kwam jij omdat ik schreef oprotten over dat irritante manneke van Powned. Kweetniet. 🙂

     • Eh fuck.. Dat heb ik dan blijkbaar verdrongen. Maar het idee blijft hetzelfde!
      (facepalm)

   • Helemaal met @teigertje eens. Ik heb geen idee waar het over ging of wie die Mitch Henriquez is, maar dat het mannetje van Powned zwaar aan het bedelen was om een pak slaag lijkt mij wel duidelijk in het filmpje.

    Wat mij betreft heeft dat provocerende wannabe plofkapfiguur van geenstijl nog geluk gehad dat hij Nico van den Ham tegen is gekomen, en hem niet wat duidelijker is verteld dat hij heel irritant, uitermate vervelend aan het provoceren is en dat ‘nee’ ook gewoon ‘nee’ is.

    En nee, @gerritdekzijl. Het is niet ‘oprotten naar de Pers’. Het is oprotten naar een irritante provocerende en uitdagende idioot die voor ‘De Pers” speelt. En wanneer je daar niet naar luistert kan het zijn dat het je wat krachtiger duidelijker wordt gemaakt. Heeft allemaal helemaal niets met ‘persvrijheid’, ‘ongepast geweld’, of wat dan ook te maken.

 10. Van het Dankbaar front: zeer vermakelijk is het om te lezen hoe de twee auteurs elkaar in de rechtbank afmaakten:

  Vervolgens maakte Mauritz duidelijk waar zijn haat vandaan kwam. Namelijk hoofdstuk 4 van mijn boek Het Vaatstra Complot. Demonstratief hield hij het boek omhoog. In dit boek word ik belasterd, daar lusten de honden geen brood van! Dit houdt nooit op! U kunt Dankbaar stoppen! Hij belastert u en deze rechtbank nu ook al op zijn website! De suggestie was dat zowel de voorzitter als Mauritz slachtoffers van Dankbaar zijn. Brother en sister in arms.

  https://rechtiskrom.wordpress.com/2016/06/28/de-zitting-4/

  • LoL, ja die catfight tussen mauritz en dankbaar is zeer vermakelijk. Mijn persoonlijke favoriet is deze trol van Mauritz:

   [[DANKBAAR}}[..] Maar toen kwam hij met het meest rare statement van de dag. Wat hij tegen de voorzitter zei, kwam op het volgende neer:
   [MAURITZ]Ik zou het anderzijds ook best leuk vinden als u mij een licht veroordelinkje geeft. Zal ik u eens vertellen waarom? Gaat u gang, zei de voorzitter.

   Kijk, als u mij een boetetje van 500 euro en 20 uurtjes schoffelen geeft, dan lig ik daar niet wakker van. Schoffelen is nog goed werk ook. Maar als u mij veroordeelt dan moet u Dankbaar een veel grotere douw geven, want die is al een keer veroordeeld. Dankbaar is een recidivist van hier tot Tokyo!

   Whahaha..Geweldige idioterie van Mauritz. 😉 Echt, het gezicht van Wim Dankbaar op dat moment zal goud waard zijn geweest.

  • Het gebeurt me niet snel bij WimP dat ie iets schrijft waardoor ik denk: “ik had erbij moeten zijn!”
   Ieder deel van het feuilleton “De Zitting” overtreft het vorige. Ik heb nog nooit zo hard gelachen bij het lezen van RiK. Ik kijk nu al uit naar de uitspraak en het officiele zittingsverslag.

   • Same here. Ik vond deel 1 en 2 echt huiveringwekkend saai, en die – hoe zal ik het noemen – ‘fantasy-flash backs’ halverwege de verslagen waar Wim het hele verhaal nogmaals gaat herinterpreteren, uitleggen en wegfantaseren van de werkelijkheid maakte het geheel extreem stroperig, doodsaai en volkomen oninteressant, maar de goodies kwamen in Deel 3 en 4, vooral door het mooie spel van Mauritz. Wim kwam wel leuk links en rechts in Deel 1 en 2; het korte intermezzo waar de Voorzitter hem vertelde dat zijn advocaat het waarschijnlijk niet echt grappig vond wanneer hij (Dankbaar) het niet met hem eens zou zijn, en Wim’s stoicijnse repliek vond ik ook mooi. Je ziet WIm aan zijn neus duwen, het brilletje wat omhoog, en de lucht in zijn lichaam zakt naar het ‘verhaal’. IJzig, kalm, intellectueel, details, details, details, details, en ….. niemand is geinteresseerd. *next*

    Het is echt goede TV.

    • De commentaren zijn natuurlijk niet minder kostelijk;

     Alleen is het geen bedacht drama maar werkelijkheid…

     Pardon? Geen bedacht drama? Hahaha

     Het incompetente broddelwerkje van Dankbaar bestaat louter uit de waandenkbeelden van Wimp zelf en de aanvullende verzinsels van Mauritz, die op hun beurt dan ook nog eens uitsluitend hun oorsprong vinden in de ons-kent-ons roddel en achterklap van bekrompen, wereldvreemde en vooringenomen vreemdelingen- en/of officiële instantie haters die hun eigen dierbaren zouden verloochenen voor geld en/of gewichtigdoenerige aandacht.
     En dat zou dan het scenario voor een Kafkaiaans drama zijn? De baarlijke nonsens van Dankbaar cs. komt niet eens in de buurt om ook maar in overweging te nemen als script voor een bij voorbaat hopeloos geflopte B-film.

     En maar niet willen inzien dat Wimp -volledig geobsedeerd door een Peter R. de Vries fantasie- de civiele en strafprocedures over zichzelf afroept met zijn onvoorstelbaar domme en infantiele gelul. Wimp vindt alleen al dat hij gelijk heeft omdat zijn moeder hem daarin steunt. En daarmee is eigenlijk alles gezegd.

     • Wimp vindt alleen al dat hij gelijk heeft omdat zijn moeder hem daarin steunt.

      Haha, dat vat het heel mooi samen.
      En het zou nog best eens kunnen zijn dat WimP dat argument doodserieus heeft ingebracht tijdens de rechtzaak. En dan beledigd zijn omdat de rechter in de lach schiet.

     • Wanneer ik het stupide geleuter in zijn ‘Analyse van de zitting’ lees lijkt mij voor de rechtbank de meest relevante zin van het OM:

      Volgens Eijzinga was de enige manier om Dankbaar te “stoppen” een flinke vrijheidsstraf.

      Maar ja, Dankbaar heeft al aangekondigd in hoger beroep te gaan. Hij legt dus bij voorbaat al het vonnis van een rechtbank naast zich neer. Nog losstaand van het gegeven dat Dankbaar gewoon doorgaat met zijn gemekker, het noemen en benoemen van Hebben en anderen, en zich dus duidelijk helemaal niets aantrekt van wat een rechtbank vindt van zijn gedrag.

      Je mag en kan personen ongetwijfeld niet een hoger beroep weigeren, maar ik zou het inmiddels voor dit soort verwarde idioten toch toejuichen en hoop ik meteen dat de rechtbank besluit om Dankbaar gewoon een jaar van de straat te halen. Dit gezeur houdt anders nooit op.

     • @Douwer, je bent een visionair… 😉 Dit staat er dan nog, andere zaken verdwijnen gewoon. Blogjes die niet meer helemaal uitkomen, zijn gewoon verwijderd / onvindbaar op zijn RiK. Tussen de boekpresentatie (die met Mauritz) en de breuk met Mauritz zit nog het hele gedoe met boeken uitdelen in Oudwoude.Dan gaat het dus om; Bril Mauritz / Haarklipje / beelden van plaatselijke omroep… etc.

      Maar goed, als Dankbaar dan toch een paar maandjes moet brommen….. Ik dacht aan PI Zwolle….. 😉

     • Tja, die ‘analyse’…

      Na ampel beraad en overleg met anderen lees: André Vergeer getuige het wollige en wederom grotendeels volledig irrelevante gezwam wat volgt.

      Het ligt werkelijk doodeenvoudig. Wimp beschuldigt Hebben van medeplichtigheid aan moord. Wimp baseert dat op ‘verklaringen’ van anderen. Hebben betrekt Wimp daarop in rechte omdat Wimps beschuldigingen volgens Hebben niet waar zijn. Wimp wil tijdens de rechtszaak die hierop volgt dat vijf van ‘zijn verklaarders’ onder ede over hun ‘verklaringen’ worden gehoord. Want de ‘verklaarders’ van Wimp vertellen de waarheid en Hebben liegt. Volgens Wimp dan. In de bekende kromredeneringen die daarop steevast volgen staat Wimp in ‘waarheidsvinding’ met 5-1 voor. Eigenlijk met 5-2 want Jasper S. liegt volgens Wimp ook met zijn bekentenis. Of wacht, het is 5-3 want er is nog een DNA match. Maar Wimp staat nog steeds voor dus ook over die DNA match kan Wimp nog ‘lekker puh’ blijven roepen. Goed, roepen we voor de gein -laten we zeggen- Henk Mous en Joris Demmink op die uiteraard pro Hebben zullen verklaren. Dat wordt dus een gelijkspelletje. Maar Hebben kan vast nog wel aan een verklaarder komen die hem aan een overwinning van 5-6 zal kunnen helpen. Ho ho roept Wimp, ik heb toevallig nóg 6 ‘verklaarders’ die ik onder ede wil laten getuigen…etc. etc.

      Een kind begrijpt dat een Rechtbank hier niet in meegaat en Wimps (lees: Vergeers) zoveelste hilarische, simplistische en kinderlijke ‘analyse’ wederom zo de prullenbak in kan.

 11. @Donnepon.
  Een beetje OT maar toch.
  Artikel gezien op de site van het NRC (Rotterdammers zeggen het nRC ipv de NRC) over MBD’ers die geloven dat de aarde plat is?

  Aanradertje.

 12. Die Donkisjot wat een belachelijke naam trouwens zeg, is een pikslaaf van Martin Vrijland. Die blonde oetlul met kikkerogen van de drugs en aan het scherm geplakt zitten voor advertentie inkomsten wordt afgezogen door een 1200 watt stofzuiger.

  • Stofzuigers met 1200 Watt vermogen. Dat is keurig binnen de regels van de EU @nieuwsbreker. 1600 Watt is wel genoeg zegt de EU.

   Het is natuurlijk volkomen belachelijk dat iemand voor jou gaat bepalen hoeveel vermogen je f*cking stofzuiger mag hebben.

   Verder heb je volkomen gelijk. Don Quijotte is een satelliet van Martin Vrijland. Martin is bezig een leven op te bouwen. Dat waarderen wij, hier bij Swapichou. Dus we laten hem en zijn minions vooralsnog met rust*.

   *[hahahaha]

   • Let maar op, voor het einde van de dag heeft Vrijland de aanslag in Istanboel alweer tot hoax verklaard.

    • Vooralsnog lijkt hij het te willen koppelen aan het Brexit verhaal: wereld in chaos, super crash, bla, bla. Een verhaal overigens dat hij gewoon zoals altijd gekopieerd heeft uit de internationale fringe scene. Dus wanneer die scene besluit om Istanbul een hoax/false flag/crisis actors te gaan noemen, dan komt Martin met ‘zijn analyse’.

     Hoewel, hij heeft vrij veel Turkse volgers op zijn Facebook-pagina en daar zal dit soort waanzinverhaaltjes niet goed ontvangen worden. Bovendien is het volgende week ‘Eid’, dus hij zal ongetwijfeld hopen op wat ‘charity’-donaties.

  • Kom jij met 1200 Watt al klaar @Nieuwsbreker? Of is prostaat stimulatie voor jou ook een must?

  • Buitengewoon onprofessionele opstelling van deze hoster, maar ook: Martin Vrijland snapt niets van internet in het algemeen en DNS in het bijzonder, terwijl dat zo moeilijk toch niet is.

   Dom tegen dom = tragisch.

   • Of Martin begrijpt het wel, maar wil het niet begrijpen omdat het hem zo uitkomt. Het zijn i.i.g. hele vreemde en onprofessionele brieven want het is niet de taak van een dienstverlenend bedrijf om dit soort uitingen te doen.

    • Alsof Vrijland zo professioneel is. Op het moment dat hij geen kraakpand krijgt toegewezen, wordt het bemiddelingsbureau op zijn site besmeurd. Tegen alle fatsoensregels regels van het hostingbedrijf in.

 13. ‘Ik word ten onrechte als crimineel betiteld en er wordt een zinsnede gemaakt naar mijn vermeende (onzinnig en niet waar zijnde) homofobie.’

  Niet waar zijnde? Wellicht de stukjes nog eens kritisch overlezen?

 14. En dan het allermooiste: forse bedragen betalen voor extra beschermde hosting, waarvoor die handvol lezers natuurlijk weer mogen opdraaien.

  • En dat was het einde van de droom van Micha. Zijn hele ‘strijd’ is voor niks geweest. Het zat er natuurlijk al aan te komen maar vandaag is het dan officieel.

   Uiteraard is Micha zelf de laatste die dit nieuwsbericht gaat brengen overigens.

   • Ik zou het eerder als een bizarre hypocriete soap profileren. Zeker het kraakt aan alle kanten maar we kunnen toch niet zeggen dat alle hoofdrol spelers uitblinken in onbaatzuchtigheid.

    • Nee je hebt helemaal gelijk. Onbaatzuchtig zijn ze niet. Ai het blijft lastig met hele domme mensen te communiceren.
     *edit* kappen met die onzin Don.

 15. Op het realtweetaccount van Klomp, zit achter een slotje

  Chris Klomp ‏@realtwitcourt 46 min.46 minuten geleden

  Het Hof moet nu instemmen met verzoek OM om vervolging Demmink te staken. In alle zaken. Hof kan nog dwingen tot rechtszaak.

 16. Het hele gedoe over het wel of niet verdachte zijn van Demmink is natuurlijk ook een kwestie van semantiek.
  Voorbeeld: Als ik mijn buurman d.m.v. een aangifte bij de politie er van beschuldig, dat hij afgelopen dinsdag om 15.00 uur een deuk in mijn auto heeft geschopt en de politie komt na een kort onderzoek tot de conclusie dat mijn buurman dat onmogelijk gedaan kan hebben omdat hij op dat moment in het ziekenhuis een zware hartoperatie onderging, is mijn buurman dan onderwerp van een strafrechtelijk onderzoek geweest (verdachte dus)?
  Ja, naar de letter wel, maar ieder normaal mens zal het verder uit zijn hoofd laten om mijn buurman als verdachte te beschouwen.
  Zo niet onze MBD’ers.
  Is er ooit door politie of justitie een onderzoek naar je geweest (Rolodex), dan ben je DUS tot in lengte van dagen schuldig.
  Bij deze feliciteer ik de heer Demmink en ik hoop, dat hij nu een keer terug slaat.
  Bij Wimp kan hij vast wel praktische tips krijgen over aangiftes wegens smaad/laster.

 17. Even wat anders: hoe zit het nu eigenlijk met die vervolging van Micha voor het (laten) plaatsen van kinderporno op KLOL? Dat deed André Vergeer toentertijd en volgens mij is er toen door justitie tot vervolging overgegaan. Heb er alleen nooit meer iets van vernomen. Is die zaak nog doorgezet?

  • Nee, er is nooit tot vervolging overgegaan. Andre Vergeer heeft toen een telefoontje van zedenrechercheurs gehad die een afspraak met hem wilden maken om langs te komen. Vergeer had alleen net een TIA oid gehad en hield die afspraak een beetje af. Daarna is de afspraak nooit meer opgevolgd. End of story.

   • Wat een prachtig rechtssysteem hebben we toch in dit land. Je mag een ander op internet volledig ongestraft kapot lasteren en als je kinderporno publiceert, kun je onder je veroordeling uitkomen door je gewoon af te melden. On-ge-fucking-lofelijk.

    • Vergeer heeft een deal gemaakt met #demmink en helpt als ‘controlled opposition’ om Wimp een flinke douw te geven. Vandaar die ellenlange en nietszeggende ‘analyses’ die Wimp in de waan laten dat hij een punt heeft maar hem geen steek verder helpen. En als dit varkentje gewassen is krijgt Vergeer een ticket naar Dublin en is Kat met de volgende ‘false flag’ aan de beurt.

     Bloedbad. Wat ik je brom 😉

    • Wat ik weet is dat Martin Vrijland via deze site, andere poppetjes, compleet kapot gelasterd is. @Jeroen de Mink

    • De kinderporno in kwestie staat nog steeds op KLOL. In een commentaar op een eerdere draad had ik er een (inmiddels verwijderde) link naar geplaatst, die fout maak ik niet weer. Maar wie weet te zoeken kan het op de KLOL site vinden.

     Meldpunt kinderporno geeft bij navraag aan dat het materiaal (in Nederland) strafbaar is, en bekend bij de politie, maar dat ze er niets aan kunnen doen omdat het op een buitenlandse server staat.

     Het intrigerende is dat in mijn ervaring Kat bijna geen reacties censureert op ROL. De zwaarste kritiek laat hij staan. Dit in tegenstelling tot een watje als WIm Dankbaar, die alleen maar plaatst wat hem welgevallig is.

     Maar vragen over, en verwijzingen naar, de kinderporno op KLOL komen er op ROL niet door, die gooit Kat zonder bericht of verklaring weg.

Reacties zijn gesloten.