Vakantiestraf

lunch - beer sheva - saba

lunch – beer sheva – saba

Het is druk achter de schermen bij Swapichou. Volgeboekte agenda’s, onmenselijke werkdruk en teveel leuke aardige niet totaal dolgedraaide mensen in de off line speeltuin. Dat is allemaal niet zo erg – de luxe vakanties zijn allemaal al weer geboekt – maar het betekent wel dat onze geliefde complotgekkies wat aandacht tekort komen, en dat is natuurlijk niet helemaal eerlijk. Hoe geschift en totaalidioot ze ook zijn, ze hebben recht op aandacht. Het blijven uiteindelijk ook gewoon mensen. En zolang de overheid er nog niet helemaal uit is hoe de verwarde plotters de aandacht te geven die ze verdienen, doen wij het maar, ook al moeten we daar onze halve lunchtijd voor opofferen. Dat doen we met liefde. Bovendien het ‘infinity zwembad’ dat op ons wacht moet ergens van betaald worden.

Bij deze dus, ditmaal vanaf een bloedheet windstil terras bij een sandwich shop in Beer Sheva waar ik mij niet alleen afvraag waarom ik hier ben gaan zitten – ja, gratis wifi – maar ook hoe ik dat enorme broodje ga opeten. Of waarom ik mijn zonnebril moet afzetten om mijn beeldscherm te kunnen lezen, en mij zorgen maak over de hitte van mijn macbook. Problemen, problemen.

Problemen zijn er overigens ook genoeg bij de verwarde plotters. Laten we beginnen met Wim Dankbaar – het is tenslotte een beetje zijn dag – die zich vanmiddag bij de meervoudige kamer van de Rechtbank Leeuwarden mag melden om te horen waarom dat Cluedo-plotteren absoluut niet grappig is en welke straf het Openbaar Ministerie ditmaal voor hem bedacht heeft. We kunnen ons bij Swapichou voorstellen dat Wim een beetje zenuwachtig is. Het is immers niet de eerste keer dat hij kennismaakt met de Rechtbank in Leeuwarden en de laatste keer leverde hem dat 4 weken voorwaardelijke gevangenisstraf op en in totaal 1500 euro schadevergoeding. Dat is toch mooi 4 weken complotvakantie met Micha Kat inclusief de reisleiderfee voor Kat zelf, of een weekje met mij aan de rand van het ‘infinity zwembad’. Zomaar verkwanseld aan een onmogelijke hobby waar je ook nog niet goed in bent. Best jammer.

Vanmiddag gaat het waarschijnlijk niet beter worden. De Friese rechtbank blinkt niet echt uit op de humorschaal en aan recidiverende pedante mannetjes uit Overveen schijnen ze een bloedhekel te hebben. Dat wordt dus niet even gezellig het gehele Vaatstra proces overdoen, maar ‘luisteren naar de meneren en mevrouwen in de zwarte pakken en witte befjes’ en heel hard hopen dat ze je niet per direct een verplichte vakantie in het Pieter Baan Centrum aanbieden met een leger aan psychologen en psychiaters als reisleiders.

verwarde plotter - Rechtbank Leeuwarden - #knettergek

verwarde plotter – Rechtbank Leeuwarden – #knettergek

Iemand die Wim is voorgegaan in de gedwongen opname is Oranje Republikeinen Voorman en ‘certified nutcase’ Erwin Lensink. Deze verwarde plotter blijkt al weer een week of langer gedwongen te zijn opgenomen, en inmiddels in hongerstaking. Allemaal heel zielig.

Zielig vooral ook voor Micha Kat. Deze vluchtplotter – niemand van naam en faam steunt Micha – (ROFL) begint steeds verder van de werkelijkheid af te glijden. Nu heeft het eenzame krijsbiggetje weer bedacht dat hij reisleider voor complotsingles gaat worden. Voor slechts 250 euro per week (reis- verblijfkosten en kosten voor accommodatie niet inbegrepen) mag de eenzame naar vakantie smachtende complotsingle – overigens na een intake gesprek – aanschuiven in de Ierse pub voor een ‘meet & greet’ met Micha. We kunnen ons voorstellen dat dit zeer zal aanspreken bij vooral de meest verwarde plotters. Erwin Lensink hoort zonder meer tot deze groep, en het is alleen daarom al jammer dat juist hij nu net gedwongen is opgenomen. Zo’n gedwongen opname kost Micha dus gewoon keihard 250 euro. Maud Oortwijn komt ook al niet, want die is bezig met een verlengde sapkuur en zal binnenkort hopelijk ook gedwongen worden opgenomen. Het swingende plotterduo Bea en Michael hebben het te druk met de #weunite parties aflopen, dus met een beetje pech zit Micha straks alleen met Nico van den Ham die mopperend boven een glas appelsap hangt en Micha boos aankijkt wanneer hij een vlieg doodslaat die maar irritant over zijn glimmende kruin blijft kriebelen.

Kortom problemen, problemen, en dat terwijl het toch een bijzondere dag is. Solstice en volle (strawberry) maan. Zie dat nog maar eens een keer mee te maken: een strawberry moon tijdens de zomer solstice. Yummy

Music: Grover Washington – The Look of Love (strawberry moon)

70 thoughts on “Vakantiestraf

   • Tja, dat is de Nederlandse Rechtbank. Het duurt jaren voor je eindelijk achter de tralies belandt. Eerst heel lang lekker uitstellen, wraken, even op vakantie, uitspraak eerste aanleg. Dan ga je standaard in hoger beroep. Van het eerste vonnis hoef je je helemaal niets aan te trekken. Je kan gewoon doorgaan met je criminele activiteiten om vervolgens tijdens je hoger beroep het hele vertragingscircus te herhalen, en dan uiteindelijk voor de helft te worden vrijgesproken en over je tussentijdse gedrag wordt geen woord gesproken.

    Maar er is nog een kleine tegenslag voor Wim. Hij krijgt er misschien nog een extra maand bij wegens recidive gedrag.

    • Toch laten ze mensen die een gevaar vormen voor de samenleving weer heel snel vrij om kindjes van 4 jaar oud kapot (dood) te rijden. @Ziva
     Misschien zorgen dat je een leven krijgt zodat je wat minder fixeert op Wim en Micha die imho een nodige strijd voeren tegen het Nederlandse corrupte systeem. Power corrupts, absolute power corrupts absolutely zoals we dagelijks zien in Nederland. Ik ben geen utopist maar denk wel dat de corruptie te ver is doorgeslagen in ons corporate poldermodel.

     • Tja wanneer je een levensgevaarlijke gek de kans geeft om te vluchten in je eigen dienstauto dan vraag je ook om ongelukken. Ze hadden hem moeten neerschieten nog voor hij het gaspedaal had kunnen intrappen imho.

      Maar verder heb je natuurlijk volkomen gelijk. Corruptie bij machthebbers/-dragers lijkt enorm doorgeslagen, of in ieder geval schrijnend zichtbaar. Niet alleen in Nederland natuurlijk. Belangrijke politiecommandanten in Belgie die arrogant tips naast zich neerleggen over terroristen, Minister-presidenten die voor 1600 dollar taxpayers geld naar de kapper gaan, een Clinton Foundation, etc etc. Volkomen scheefgetrokken allemaal, en daar mag zeker wat aangedaan worden.

      Je raakt wat van het spoor wanneer je denkt dat mensen als Micha Kat of Wim Dankbaar ‘een nodige strijd voeren tegen het Nederlandse corrupte systeem’. Dat willen ze graag laten denken, maar dat doen ze natuurlijk niet. Het zijn zelf totaal corrupte idioten, die meer stukmaken dan dat ze toevoegen of blootleggen. Ze doen het ook zeker niet ‘for your freedom and happiness’ zoals ze ook graag willen doen geloven. Ze doen het voor zichzelf. Voor het eigen ego, door een ziekelijke drang, door een vlucht van de werkelijkheid, uit pure rancune. Whatever, in ieder geval niet voor ‘volk en vaderland’.

      Verder is het advies om ‘te zorgen dat ik een leven krijg’ vast heel lief bedoeld, maar het komt wat lachwekkend over uit de mond van iemand die dag en nacht zichzelf zit te vervelen met het kolderieke ‘flat earth’ gebazel. Maar toch bedankt 😉

     • Ook voor jou een djw en die platte Aarde is mijn overtuiging waar ik niet voor wegloop zoals me “geadviseerd ” werd. @Ziva
      Only time…

     • @Teigertje ja dat vind ik. Je kunt er om lachen maar in een eerdere reactie alhier gaf ik pas duidelijk aan wat ik van die lachers vind.

     • Heb je t laatste artikel van Kat gelezen Don, met zijn insinuaties aan t adres van Dankbaar. Een artikel waarin hij eigenlijk loopt te jammeren over de hoeveelheid straf van Dankbaar en daarmee een paar treden verder gaat als wat Ziva opschreef? Natuurlijk heb je daar om gelachen want je weet heus wel dat het allemaal nonsens is.

     • Tja daar heb je zo als altijd weer gelijk @teigertje. Maar je moet toch iets doen tussen dat pilsje en het voetbal. En wanneer was dat pilsje en begon het voetbal.

     • Mijn schatting is eerst de pils, en dan nog eentje (zal nu wel meevallen met gratis bier want Ierland staat momenteel op wegwezen EK), nog eentje etc. etc. Na vanavond is het dus afgelopen met gratis bier en moet Kat weer om extra donaties bedelen, vragen..

 1. Mauritz is dus aanwezig. Ongetwijfeld goed voor de algehele sfeer in de zaal. 🙂 Jammer dat we er zo weinig van meekrijgen. Chris Klomp vond het waarschijnlijk de benzine niet waard.

  • Chris Klomp zit op Ibiza (dankzij geld verdiend aan het squad zijn 🙂 ), is misschien vandaag teruggekomen.

 2. Ja de squads zijn druk bezig met Erwin. Namens Wim-Lex is hij gelijk de inrichting ingegooid. Nu ff serieus een gedwongen opname komt niet zomaar uit de lucht vallen daar moet heel wat aan vooraf zijn gegaan.

  Dus plotteren levert veel op. Hans die zich in alle b.v.’s en bochten wringt om aan de aanslagen van de deurwaarder te ontkomen en nog een gevangenisstraf, Wim die al op de teller staat bij Jehudi en ook nog een mag brommen in hotel de houten lepel.

  Maar mochten onze dappere matelaars de cel ingaan, het is water naar de zee dragen. Ik denk dat Wimp in de cel alleen maar nieuwe strategieën gaat ontwikkelen. Overigens weet ik wel zeker dat de rechter echt niet de proza van Wimp gaat aanschaffen-die heeft wel wat beters te doen.

  • Ik hoop stiekem dat ze Wim en Hans Mauritz samen op een cel zetten. Leren ze allebei hoe het is om voortdurend gestalked te worden door een heel erg vervelend persoon. Daarnaast denk ik dat Hans Mauritz heel hard snurkt en heel irritant aan zichzelf krabt. Wim kan volgens mij niet plassen als er iemand kijkt.

   Die paar maanden samen wordt dus een hel.

   • LoL @terms

    Zonder de onfeilbare schriftelijke toestemming van onze site, moet je niet onze bedrijfsnaam en handelsmerk lenen via metatags of enige andere vorm van “verborgen tekst”. Elk ongeoorloofd gebruik zal de toestemming of goedkeuring door onze site te beëindigen.

    U wordt verleend met een beperkte, herroepbare en niet-exclusieve recht om hyperlink te bouwen naar onze site homepage alleen als deze link niet de producten en diensten van onze site en de daaraan verbonden bedrijven te beschrijven in valse, misleidende, afschrijving of andere invasieve manieren.

    Leest als een tekst van Andre Vergeer 😉

   • ja, wat douwer zegt. Domein is al niet meer verlengd.
    Ik heb wel een flauw idee of dat te vertrouwen is: dat is niet te vertrouwen.

     • Verlopen ja, en daarom heeft E-nom Inc, 5808 Lake Washington Boulevard, Suite 300, Kirkland, die domeinnaam in kunnen pikken en opnieuw kunnen registreren.

     • ‘Verlopen ja, en daarom heeft E-nom Inc, 5808 Lake Washington Boulevard, Suite 300, Kirkland, die domeinnaam in kunnen pikken en opnieuw kunnen registreren.’

      Volgens mij niet, in Whois wordt altijd de oprichtingsdatum vermeld en de datum waarop er veranderingen plaatsvinden.

     • Jawel, wel verlopen.

      Wim registreert zijn domeinen via E-nom, en host zijn sites daar: zie ook: http://whois.domaintools.com/jfkmurdersolved.com
      E-nom is dan dus de “officiele” registrant. En zodra Wim zijn hosting-contract niet verlengt (of niet meer betaalt), dan wordt zijn site op de server gedelete, en pleurt E-nom er wat reclame op.
      Als Wim de site terug wil, moet ie dokken, en als ie daar te lang mee wacht, staat de domeinnaam weer op ‘available’.

 3. @Ziva Je commentaar op de Nederlandse rechtbank is niet helemaal juist. Je hoeft maar naar het proces van Oscar Pistorius te kijken en je ziet het zelfde. Rekken en in hoger beroep gaan kan in veel landen.

  Mauritz en Wimp in een cel is geen goed idee. Behalve dat ze nog een klein zakelijk verschil hebben, zullen ze zich snel verbroederen. De strijders van het onrecht en hun obsessie in de Vaatstra zaak hebben dan heel wat te bepraten. Hoogstens dat in de gevangenis natuurlijk de bestseller wordt aangeprezen en als de gedetineerden hun helemaal zat zijn- dat er vrij getimmerd wordt. Dan leren ze snel hun waffel te houden.

  • In het geval van de Deventer-moordzaak werkte een gerechterlijke uitspraak prima om WimP z’n kruistocht volledig te laten stoppen: hij heeft er bij mijn beste weten geen woord meer aan besteed.
   Ik heb ook het stellige idee dat dat “brief-van-mijn-lieve-moeder“-topic eigenlijk de handdoek in de ring was. “Ik heb wel gelijk, maar ik ga het niet krijgen, en omdat mijn moeder het vraagt hou ik ermee op”.

   • Tja, die mislukking van Wim heb ik nooit gevolgd, maar hij was toen wel lekker bezig ‘s-nachts op de familiecomputer.

    Mooie lange brieven typen aan de Voorzitter van de Hoge Raad der Nederlanden bijvoorbeeld (PDF)

    Dat heeft Micha – als enige journalist in Nederland – zelfs nog niet gepresteerd.

  • Nou ja, ik verzin het niet. Ik kijk gewoon naar het juridische antecedentenlijstje van Micha Kat.

   En Oscar Pistorius vind ik ook niet echt hetzelfde. Dat gaat wel over alle schijven heen, maar toch – ondanks de plotselinge interventies – een stuk sneller dan bijvoorbeeld alle zaken van Micha Kat.

    • Misschien kan Micha – als je toch meeleest – wat duidelijkheid geven over het gerucht dat hij samen met Victoria een dochter heeft gekregen. Niet dat wij hier bij Swapichou nou zo bijzonder geinteresseerd zijn in de kinderen van verwarde plotters, maar een kind ‘produceren’ bij een wandelende DSM -V waarvan je weet dat het babietje vanaf de kraamkamer rechtstreeks de ‘jeugdzorg’ in gaat zegt wel wat over je ‘leiderschaps’-kwaliteiten.

     En aangezien Micha daar veelvuldig aanspraak en privileges over opeist, lijkt mij dat een legitieme vraag. Op een ‘Leider’ die zich gedraagt als een onverantwoordelijke gek zit namelijk helemaal niemand te wachten.

     • Kom er maar eens in Micha, dit is idd. een vraag die ik ook al in gedachten had voor jou. Wij bijten niet hoor, kruip maar even onder het matras vandaan en kom even reageren bij Swappi.

     • hmm ja, het was Donkie die die roddel de wereld in bracht, of niet?
      Er zijn toch foto’s van Victoria uit de post-Michatijd? Foto’s waarop ze naar het gevang paradeert op bezoek bij haar volgend psychopathische lover? Valt er ergens een babybuikje te spotten?
      Het lijkt me stug, maar het zóu het antwoord kunnen zijn op die vraag: waarom blijft Micha toch hangen in Ierland terwijl er wel goedkopere plekken binnen de EU zijn waar je zonder inkomsten kan rondhangen?

     • Op die foto van Micha en Vicky samen zie je wel een babybuik, maar dat is die van Micha! Die had net voor het maken van deze foto namelijk weer eens gemalen babystamppot zitten eten. Om een of andere reden kan hij dat niet laten!

 4. Maar goed, dit was slechts het eerste gedeelte van ‘Operatie Hebben’. Naast de eis van 4 (of 5) maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf wacht Wim Dankbaar ook nog een civiel proces waar (wederom) naar zijn geld en inkomsten zal worden gehengeld. Plus een wat pijnlijke procedure van in iedere landelijke krant hardop zeggen dat: Ik (Wim Dankbaar) ben een ongelofelijke lasterlijke sufferd omdat ik allemaal hele gekke verwarde dingen beweer die niet waar zijn.

 5. Het Friesch Dagblad dus.

 6. *edit*
  Zit je nou je zelf uit te schelden aandachtsmanneke, je denkt echt dat wij hier een beetje dom zijn.
  Gewoon onder je eigen naam reageren, dan kijken wij wel of wij er zin in hebben, anders opzouten.

 7. https://rechtiskrom.wordpress.com/2016/06/22/slecht-nieuws/
  “In mijn naïviteit heb ik de macht van het OM om het “recht” naar hun hand te zetten zwaar onderschat.”
  Nee Wim, je hebt je eigen speurderscapaciteiten zwaar overschat. Daar ligt je probleem. Gebrek aan zelfinzicht.

  Ga het nog maar lekker rekken met een hoger beroep en een cassatie; omdat het kan. In de tussentijd mag je NL rondrijden om je boekjes weer op te halen, op straffe van nog een paar ton aan dwangsommen. Erwin kan niet meer voor je het land doorcrossen.

 8. “Ik heb zes boeken gedoneerd aan de bibliotheek van de PI Zwolle, het hotel waar Jasper momenteel verblijft. Ik nodig alle fellow inmates van Jasper uit om het boek op te halen en te lezen. Wie weet haalt het wat uit als zij zeggen: Wat ben jij voor een malloot om een moord te bekennen die je niet hebt gepleegd?”

  Met een beetje mazzel komt Wimp zelf in de PI Zwolle.
  Als Wimp hem vijf maanden lang over fietsbanden gaat doorzagen, bekent Jasper op den duur gegarandeerd, dat hij onschuldig is.

 9. Wimp gaat dus terwijl een smaadzaak aanhangig is rond een boekje waarover een andere rechter al heeft geoordeeld dat het -omwille van het onterecht verspreiden van een dagboekje van de moeder van Marianne Vaatstra- uit de handel moest worden genomen een volgend flutboekje verspreiden waarin -buiten het verwijderen van genoemd dagboekje en het toevoegen van een hoofdstuk over voormalig co-auteur Mauritz- qua smaad precies hetzelfde delict wordt gepleegd?

  Ben ik dan de enige die constateert dat iemand -die keer op keer laat zien zó ver van de realiteit af te staan zoals Wimp dat hier weer presteert- niet gebaat is bij een gevangenisstraf maar per direct langdurig dient te worden opgenomen op een gesloten afdeling van een GGZ instelling?

  • Ergens had ik nog een kleine hoop dat met deze mokerslag de werkelijkheid weer in Wim’s koppie gekickstart zou worden, maar dat blijkt helaas niet het geval. Integendeel zelfs denk ik wanneer ik deze comment van hem lees.

   Man, man, man. Het kost je honderdduizenden euro, maanden gevangenisstraf, je sociale en maatschappelijke leven (het wordt toch moeilijk reizen naar de USA om je bulkvoorraad JFK-boeken te bewonderen met een strafblad) en economisch wil ook niemand meer wat met je te maken hebben. Zou het ‘boek’ nou een commercieel succes zijn, dan had hij nog een reden. Maar dat is het ook al totaal niet.

   En dan toch gewoon doorgaan. Tja, dan ben je inderdaad ziek, en moet je gewoon opgenomen worden.

   • En hoe weet Wim eigenlijk zeker dat zijn boekies in de huisbiblio staan? Wil niet al te lullig doen maar grotere kans dat deze meesterwerken gewoon in de kliko terecht zijn gekomen.

   • Het is eigenlijk een onvervalst Dankbaartje (je eigen tekortkomingen en incompetentie projecteren op een ander (in casu Vervloesem)).
    Johan projecteert zijn eigen drang naar aandacht, erkenning, doldrieste wereldontwrichtende ‘ontdekkingen’ en koekwauzen bestaan op Martijn.

   • Kat gaat nauwelijks in op de zaak Dankbaar, maar begint na drie regels alweer over zichzelf.

 10. Yep, de Ieren liggen eruit, het is afgelopen met het gratis bier. Er komt weer een donatieartikel aan.

  • ik heb te vroeg gesproken…ze blijven er toch in. De Belgen hebben er net eentje ingejast. Micha zit weer aan t gratis bier.

Reacties zijn gesloten.