Uit de keuken van Swappi: Carolina reaper chillisaus

Het regent weer eens in Nederland deze vrijdagmiddag. De headlines op de pagina ’s van ROL zijn nog steeds: of dat iemand zin heeft in een plotter de plot vakantie naar Ierland? I don ’t think so Micha Kat. Ierland is mij te…groen. Ja, te groen wat wil zeggen… regen. Waarom zou ik in Godsnaam 250 excl. betalen plus vliegreis naar de regen. Natuurlijk hebben wij in de eerste plaats ook helemaal geen zin in die verhaaltjes van Micha overgoten met mislukte plotsaus. Bovendien, ik ga liever zelf koken. Niet van die zoute zooi die Alex Nieuwsbrekert graag eet of gebakken aardappeltjes uit de tuin van Boudine maar iets superheets en lekker voor bijv. bij de kipkluifjes BBQ in de zomer. Dus geef ik vanmiddag maar weer eens een recept vrij om wat pit toe te voegen aan al die flauwekul inclusief het megasaaie gebabbel over native taalgebruik. (give me a break)! Ga dus koken, zoals Dorothy al aangaf. Pas wel op dat je je bekkie niet gaat branden, (tip).
Na dit hete spul hebben jullie vast wel dorst, dus de bar is weer open.
Hier is ie dan:

Zoet-hete Carolina reaper chillisaus.

4 gram gedroogde Carolina reaper pods zonder zaden.
100 gram suiker.
1 gram zout.
3 gram uienpoeder.
4 gram knoflookpoeder.
100 gram azijn.
beetje xanthangom(optioneel).
1/2 tot 1 theelepel aardappelzetmeel(net of je wat dikkere saus wilt of niet en de aardappelzetmeel is om de saus wat transparant te houden en maizena kan dus ook).

Ik heb de pods met de suiker gemalen (dan krijg je fijner poeder van je pods), de gemalen suiker en chili met de azijn met suiker, zout, uienpoeder, xanthangom en knoflookpoeder in een pannetje aan de kook brengen en dan het bindpapje erin doen en nog 1 minuut laten koken. Is de saus je te dik dan iets kokend water erbij tot de gewenste dikte van de saus.

Het is voor rond de 150 ml saus.
bron.

52 thoughts on “Uit de keuken van Swappi: Carolina reaper chillisaus

  • Toen ik nog klein was kreeg kende ik de rode peper nog niet en dacht dat het een paprika was. Slik..

 1. Nee, wel ooit eens pilav gemaakt waar ik te scheutig was met de sambal. Mijn vader kwam op dat moment net langs en vond mijn vriend en ik maar aanstellers dat we dat lieten staan. Hij wou het goede voorbeeld geven door het zelf te gaan eten maar naar 1 hap bedankte hij.

  • Ja echt bizar.
   En dan nog voortdurend klagen dat niemand Martijn Alberda aka Martin Vrijland nog serieus neemt en hem een ‘Woodstock Bloemendaal” verantwoorde baan aanbiedt.

   De arrogantie en het bewust aanmatigende karakter van dit soort idioten is serieus problematisch. Het is een nieuwe variant van psychopathie als je het mij vraagt. Passend overigens in de lijn van de ‘lone wolfs’.

  • Wat is dat voor een ZIEKELING die die site runt… Wat hagel op hem knallen, kijken of het dan nóg plastic poppen zijn… Stelletje zaagselhoofden… Kan daar soms ZO BOOS om worden, net vieze aasgieren, die plottertjes. Alles voor een beetje aandacht……..

 2. @Don Corleonee kan maar niet begrijpen dat je een oriëntale groentensoep kan maken met ingrediënten zoals wokgroenten. Teveel en te moeilijke assiociaties met bakken en braden. En dan is het gewoonweg onmogelijk, zoniet een leugen. Wokgroenten horen volgens hem nu eenmaal in de bami, en al het andere vreet hij niet, en is dus zeer verdacht.

 3. Wouw… inderdaad leven bij RIK. Er wordt weer naar hartenlust gereageerd… En dan komen de comments van Bou nog niet eens allemaal door…. 😉

  Ik bespeur wat strubbelingen tussen de vaste complotvrienden…. Bou moet het even ontgelden… maar uiteindelijk zullen ze elkaar wel weer vinden hoor. Ze hebben elkaar ook gewoon nodig.

  Over Vervloesem zijn ze het nu nog even oneens, straks zal de boodschap zijn (of woorden van gelijke strekking):
  “Vervloesem heeft zich verstrikt in zijn eigen leugens en helaas moeten we vaststellen dan er GEEN beelden zijn van hooggeplaatste pedofielen in compromitterende houding. Dat wil evenwel niet zeggen dat Vervloesem verder niet de waarheid spreekt. E.e.a. wordt onderbouwd door getuigenissen, onweerlegbare feiten en gedegen onderzoek”

  Kortom dat lijkt dan weer heel erg op:
  “Mauritz heeft zicht verstrikt in zijn eigen leugens (…..) er zijn geen kluisverklaringen. Dat wil niet zeggen dat Mauritz verder niet de waarheid spreekt …(….) enz enz….”

  Vreemd dat Dankbaar zelf die parallellen niet ziet. Hij weet zelf Vervloesem aardig te fileren… en zet daarbij Vervloesem graag weg als onbetrouwbaar. Bij zijn “eigen” Vervloesem -> Mauritz doet hij dit dan weer niet…. Andere belangen he…. Maar Dankbaar (als je mee leest) Hoe zit het nou met dat haarklipje??? waar je zo triomfantelijk mee aan het zwaaien bent, toen je boeken aan het uitdelen was…. Vond je het stiekem niet een heel vreemd verhaal van Mauritz….? Toch ging je er blind in mee…

  Het zogenaamde campingverslag staat vol onzin, maar het enige waar Dankbaar nu op focust, is dat er wel een gesprek heeft plaatsgevonden. De inhoud van het gesprek, 1 van de vele leugens van Mauritz…, daar hoor je Dankbaar niet over.

  Volgende week begint trouwens de definitieve ondergang van Dankbaar.

 4. Wat Wimp en de rest ook niet zien is dat Vervloesem altijd iemand anders in de vuurlinie zet. Jaren ’90 was dat Buro Zoeklicht daarna volgden vele anderen.

 5. Laatste nieuws over het Blufpokertournooi in de plotterscene.
  Wimp biedt Vervloesem 100.000 euri voor de Apollo tape met JD & Claus.

  • Voor de goede orde: volgens een bericht van vanochtend van de Grijze Duif op Boublog.
   Boudineke heeft het betreffende bericht inmiddels weggejorist.

  • Sorry voor het flooden maar hier istie dan:
   Wim Dankbaar
   Al je zogenaamde openbaringen zijn oude wijn verpakt in nieuwe zakken. Al die documenten zijn al meer dan tien jaar geleden gepubliceerd! Als jij komt met beelden van Demmink of Claus die een kind misbruiken dan krijg je 100.000 euro van me. Waarvan akte! Zo zeker ben ik van de zaak dat jij de boel loopt te flessen! Je bent een smerige oplichter! Probeer dat nou niet te verbloemen met vragen over mijn Vaatstra boek, want dat maakt je alleen zwakker.
   Vind ik leuk · Rapporteren · Gisteren om 19:21

   • Ha, wat een heerlijke discussie weer daar op FB, met René Voogt en Ingrid Bloemheuvel, all the usual suspects..
    Heeft WimP toch mooi weer wat afleiding van al die nare dingen die nog komen gaan.

    Ik hoop dat Yehudi en de advocaat van Wolfgang H. ook meelezen dat WimP niet op een tonnetje meer of minder kijkt.
    Z’n villa is verkocht, met een overwaarde van een kleine miljoen. Er valt dus weer genoeg te halen. 🙂

   • Het komt er op neer dat Wimp zijn eigen tekortkomingen en incompetente Vaatstra broddelwerkje ijverig op Vervloesem aan het projecteren is.

    Het is tevens alvast afreageren want hoe gestoord hij ook is, Wimp weet ergens wel dat hij morgen wéér geen gelijk krijgt om de doodeenvoudige reden dat Wimp ook helemaal geen gelijk heeft. Echter, kinderachtige en moeders papkindje Wimp gaat bij voorbaat alweer lopen huilebalken over een ‘oneerlijk proces’. Maar Wimp is domweg geen haar beter dan Vervloesem en fantaseert net zo goed zaken in zijn bezit te hebben (zogenaamde verklaringen die tegenover Wimp zouden zijn gedaan) waar Wimp helemaal nooit geen bewijzen voor heeft kúnnen en/of zál kunnen leveren. Het is de omgekeerde wereld dat er mensen zouden moeten worden opgeroepen om onder ede verantwoording af te leggen over wat Wimp over hen heeft verzonnen. Wie stelt moet bewijzen. Een omkering van de bewijslast is niet aan de orde.
    Ten overvloede, hoe Wimp fantaseert cq redeneert is sowieso een gebed zonder eind want als het zover zou komen -en ergens hoop ik het- dat betreffende personen toch zullen worden opgeroepen en onder ede de beweringen van Wimp naar het Rijk der Fabelen verwijzen, dan zal Wimp gaan roepen dat deze mensen door het OM (lees: Demmink/Mous etc. etc.) omgekocht zijn en meineed plegen. Wimp is in een vicieuze fantasiewereld vol leugens en nergens op gebaseerde overtuigingen verstrikt geraakt waar hij met geen mogelijkheid meer uit kan ontsnappen.

    De. Man. Is. Psychisch. Gestoord.

 6. LOL
  Die good old Joop toch…

  Joop Oudhof zegt: 20 juni 2016 om 11:39
  Hallo Wim,
  Wat op dit moment belangrijker is, is denk ik dat je je nu op morgen gaat concentreren.
  Je hebt alles goed op een rijtje en het lijkt me goed om daar nu geen andere zaken meer doorheen te laten lopen.
  Ik kan er helaas niet bij zijn maar volg je vanuit het zonnige zuiden.
  Heel veel succes morgen de 21e.
  Joop

  “Je hebt alles goed op een rijtje”. Nou, Joop, dáár zijn de meningen over verdeeld. En dat is een eufemisme.

  • Briljante insteek. Je betaalt alles zelf, je regelt je eigen vervoer, vermoedelijk betaal je ook voor Micha die in de pub alle rondjes probeert te duiken en dan geef je Micha ook nog eens een honorarium in de vorm van 250 euro.

   En dat is nog niet alles. Nee, vooraf word je gescreend of er wel een klik met de reisleider is (lees: of je wel of niet makkelijk te manipuleren bent zodat je met extra financiële lasten ten bate van Micha wordt opgezadeld).

   Snel boeken mensen, anders zijn alle leuke vrouwelijke complotters bezet!

   • Twee leuke vrouwelijke collega’s van het NWO arrestatieteam hoeven we alleen maar een undercover boeking te laten doen en alles wat die dames vervolgens van Dublin te zien krijgen is Dublin Airport. Binnen een uur zitten ‘onze charmante collega’s’ immers weer op een retourvlucht richting Schiphol. Met in hun gezelschap een verbouwereerde en in de boeien geslagen Micha.
    Leuker kan Micha het niet maken. Wel makkelijker 😉

  • Ook grappig, dat prijsverschil: Een weekend met 2 overnachtingen kost “slechts” €50 aan (vooraf te betalen zonder algemene voorwaarden) boekingskosten. En een week ierland met 6 overnachtingen kost €250.
   En dan lees je de reisbeschrijvingen wat beter, en zegt Micha in het Ierlandverhaal dat hij alles voor je regelt, maar in dat hele Duitslandverhaal komt zijn naam niet voor. M.a.w.: daar is ie helemaal niet bij, maar dát zegt ie dan weer niet expliciet. Maar daarom dus “maar” €50, voor Micha. Kan ie weer een avond zuipen.

   Gelukkig maar dat Micha’s doelgroep toch geen cent te makken heeft, dat bespaart ze weer een teleurstelling..

 7. Waarom ook al weer?
  De Telegraaf schreef op 19-4: De tweede getuige die werd gehoord was Koos Woudenberg. Die zegt als tiener slachtoffer te zijn geweest in het pedofielencircuit. Hij noemde de namen van onder meer oud-burgemeester Ed van Thijn en oud-minister Onno Ruding als seksklanten. Nauwelijks te verifiëren aantijgingen. Woudenberg baarde eerder opzien door vijf moorden in Friesland op zijn website toe te schrijven aan ’orthodox gereformeerden’ die bij de politie werken.
  P.S. Het Rudingverhaal is op de dag van het verhoor al doorgeprikt; Ruding werkte in die jaren bij het IMF in Washington.

 8. Kunnen Erwin Lensink en Maud Oortwijn niet samen op complotvakantie naar Ierland? Ze zijn allebei in hongerstaking, zijn allebei zo paranoïde als een wild konijn en zitten allebei dringend om gezelschap verlegen. Micha, als je meeleest: ik zou ze uitnodigen en er een filmreportage van maken, da’s goede reclame. En bovendien: met Maud erbij ben je verzekerd van een goed verhaal want er duiken altijd wel ergens beroemde filmsterren of leden van het Koninklijk Huis op.

 9. Als je niet beter weet zou je zweren dat dit een parodie is:

  De vakanties zijn primair bedoeld voor ‘complotdenkers’. We hoeven dat hier niet te definieren. Complotdenkers hebben het niet makkelijk in onze samenleving en worden gediscrimineerd en gemarginaliseerd. Sociaal komen ‘complotters’ vaak terecht in een isolement. Huwelijken tussen complotdenkers en ‘doofpotters’ houden vaak geen stand. Complotters hebben vaak problemen bij het vinden van een partner en zelfs op hun werk wordt hun positie meer en meer ondermijnd. Tijdens Micha’s complotvakanties kunnen complotdenkers zich vrij bewegen en uiten onder geestverwanten en ervaringen uitwisselen. Wellicht kunnen vrienschappen worden gesloten of zelfs relaties worden aangegaan. We streven dan ook naar een bepaalde balans in elke groep tussen mannen en vrouwen.

 10. Wat vreselijke duur allemaal. In Vietnam kom je met 10 tot 20 per dag rond, en dat is eigen kamer, eten, benzine etc. Voor 8e luxe kamer met airco badkamer tv wifi balkon uit zicht op bergen en zee.

 11. Geen enkele twitteraar aanwezig bij de smaadzaak vandaag. #demmink #dankbaar
  Dat wordt ergens in de loop van de week afstemmen op Opa van der Ham 😦

Reacties zijn gesloten.