complot-koppel-vakantie

energy & love

complot-koppel-vakantie = energy & love

Het is natuurlijk een zuiver vrijmibeau topic: complot-koppel-vakantie. Een nieuw initiatief van Micha Kat. Beter hadden we ook gewacht tot het initiatief de Guinness-bar had verlaten en in ieder geval de ondersteunende site online was gezet. Toch doen we dat allemaal niet. Twee redenen. De eerste; Micha ziet de eerste samenkomst van single man en vrouw complotters onder zijn leiding plaatsvinden in ‘augustus-september’. De mooiste maanden in Ierland noemt hij het zelf. Inderdaad, wanneer wind en regen je opwinden, of je plezier vindt in het zoeken naar een goudschat aan het einde van de regenboog. Dat doen wij dus niet.

De tweede; 49 dode jonge mensen en 53 gewonden die een leuke ‘latin night’ dansend wilden doorbrengen in Orlando. Een vader en een moeder, beide in dienst van de Franse overheid, die in het bijzijn van hun 3-jarige zoontje met een mes worden afgeslacht. Een Tunesische transgender die – gevlucht uit zijn geboorteland – in België alsnog op een misselijkmakende manier meermalen wordt gestoken met een mes door terroristen die hem ook nog eens mededelen hem al vanuit Tunisia te volgen, beter gezegd: op te jagen. Allemaal in een paar dagen. En dan hou ik de lafhartige aanval in Tel Aviv nog maar even aan de zijlijn. Een ronduit gruwelijke week dus.

Het is tijd voor wat lucht. Wat plezierigs. Of in het slechtste geval: we zijn aan vakantie toe. Een moment van bezinning. Wat leuke gesprekken onder elkaar. Wat delen van stoute, interessante, geheime, of uitdagende dromen, ideëen, fantasiën of ervaringen. Wat? Ach, dat maakt helemaal niet uit. Het wordt lachen, gieren, brullen. Hoe? Nou simpel. Je boekt een vakantie naar swapichou.wordpress.com. De boeking kost niets. De site is voor alle beeldschermen gratis bereikbaar.

Nu het netwerken. Of te wel het koppelen. Dat is simpel. Je maakt gewoon een opmerking, stelt een vraag of doet een verzoek aan personen aanwezig in de reactiepanelen of redactieleden van Swapichou. Meestal is dat gratis, maar soms zal je er voor moeten doneren. Dat kan hier. Realiseer je wel dat wij van de donaties alleen maar alcohol kopen.

Je hebt puur zin in sex? Kan dat ook bij Swapichou? Uiteraard! Doneer, en stel de juiste vragen. Je bent op zoek naar een duurzame relatie? Eentje waar je op niveau kan samenzijn op het strand om het begin van de Derde Wereldoorlog te aanschouwen? Nee, dat kan niet. Bij Swapichou houden we het idee van een Derde Wereldoorlog liever als een te voorkomen ellende. Wij houden van het leven. Wij hebben op dat strand liever schaamteloze sex. In onze optiek een stuk aangenamer dan kijken naar de ondergang van de wereld. Leest er iemand bij Swapichou voor uit de lokale krant? Nee, ook niet. Het kan wel wanneer er voldoende vraag naar is, maar dan alleen de recepten-pagina. @Dorothy doet dat, maar die kan niet koken, dus daar heb je verder ook niets aan.

Ierland. Bruine boterham met garnalen en bier.

Ierland. Bruine boterham met garnalen en bier.

Anyway, boek je vakantie nu. Kies. Je kan voor minimaal 1000 euro de barrekening van Micha Kat betalen, of gewoon gratis plezier hebben bij Swapichou. Wij hebben dat reisje naar Ierland al voor jullie gemaakt. Mooi land, geen twijfel over mogelijk, vreselijk vet en vervelend eten ook, en regen, regen, regen, en nog eens regen.

Kom deze zomer naar Swapichou!

music: Visage – Fade to Grey.

51 thoughts on “complot-koppel-vakantie

 1. Voor Micha’s ‘finest hour’ in Ierland moeten we een beetje terug in de tijd:

  Maar was het niet, en werd het niet: ‘criminal contempt of court’ waarvoor Kat tot de dag van vandaag óók in Ierland op de vlucht is.

  Het is al weer een tijdje geleden dat Micha – hij was toen nog aan het ontdekken hoe je Ierland kan vercommercialiseren – om hulp vroeg voor zijn Ierse juridische problemen: criminal contempt of court (o.a. door het bovengenoemde filmpje)

  en we nog mooie depressieve footage kregen te zien waar Micha het hogerop zocht, en zich richtte tot de voorzitters van internationale (hulp-)organisaties.

  Mooi om te zien hoe zo’n man toch nog kan groeien en nu gewoon 250 euro kan vragen voor zijn aanwezigheid met JOU in de Ierse kroeg.

  Echt, zwaar ingewikkeld dat EU: je kan als burger werkelijk helemaal niets.

  • Ik weet niet of je het weet Ruut, maar jij verblijft al op vakantiepark swapichou.wordpress.com, Nou ja we moeten je iedere keer uit ons stouthoekje plukken om de hoek van de speeltuin….

    • Het is @ruud_SBW humor. De ‘g’-klank heeft hij verhebreeuwsd door ‘ch’ te gebruiken. Als in חבר = ‘chaver’ -> xaver -> gabber. (vriend) BTW De letter “ב” (beit) is aan het begin van een woord altijd een “b” in het midden van een woord een “b” of een “v” en aan het einde van een woord altijd een “v” (xa[V]er vs ga[Bb]er) a[B]raham vs a[V]raham, [B]eershe[V]a vs [B]eershe[B]a 😉 [.]=”ב”

     Alleen doen we dat niet meer en gebruiken ipv ‘ch’ de ‘x’ om die klank in Engelse letters uit te drukken, want veel Amerikanen met ‘ch’ die ‘charlie’ of ‘cheese’ denken en verward raken. Houden we niet van: verwarde mensen.

     [einde les 1 van complotkoppelvakantie swapichou-style. Over 2 uur gaan we uit de krant voorlezen]

     • Nee, dommie, met Hebreeuws heeft HET niks te maken en met Amerikaans onbegrip heb IK niks te maken. Het gaat alleen maar over Nederlands, en dan de variant met de harde g die in een zachte en harde (in een andere betekenis) uiteen valt, al willen velen dat niet geloven. Daarvolgens zou getsie theoretisch de g van lagen moeten hebben, maar mijn native taalgevoel vertelt me dat het woord de ch van lachen heeft.

      Staat uiteraard allemaal uitgelegd je weet wel waar, maar ik mag geen ligamines geven hè? Doei jie!!

     • hmm jammer @ruud, ik had het wel subtiel van je gevonden wanneer ‘mijn’ oplossing je intentie zou zijn geweest. Nu is het weer zo’n typisch claustrofobisch Ruud dingetje. Jammer. Heel jammer.

     • Nee.
      Taalwonder @Ruut: gedverderrie is net als godjandosie en godverdriedubbeltjes een bastaardvloek met als grondvorm godverdomme.
      En in mijn natieve taalgevoel maar ook volgens de meerderheid van de spellingsnazi’s schrijf je de naam van het opperwezen met een G.
      Punt. Uit.

 2. Doe niet zo “eng” Maud, mijn vrouw heeft een roosje op haar arm.
  Moet ik haar nu 24/7 gaan bewaken of een echtscheiding aanvragen?

 3. Tis wat!

  Stil sigaarbormig object in Wijchen

  Door Anoniem op vrijdag, 6 mei 2016 (23:43) — 0 Reacties

  Wat
  1 sigaar-vormig object
  Wanneer
  6 mei 2016 (23:38)
  Waar
  Soest (Utrecht)
  Objectrichting: Noordoost Windrichting: Zuidoost @ 9,3km/u (23:25)

  Ik reed met mijn scooter in Wijchen toen ik een rode en een groene lamp (zo’n 6 meter uit elkaar) op zo’n 30m hoogte boven de praxis zag zweven. Toen ik de oprit van de Praxis op reed om het object beter te kunnen zien hoorde ik geen geluid, ik dacht dat het misschien aan mijn helm lag dus die deed ik af, en toen ik een duidelijker beeld ban het object kreeg ging er ineens een witte lamp aan de voorkant aan en vloog het rustig in stilte weg.

   • Nautisch gezien heeft het meer weg van een stuurboord en bakboordlicht @Douwer. Mede gezien de geschatte tussenmaat, gaat het waarschijnlijk om een vliegende boot. Ondanks de vele miljarden smartphones, zie je maar weer dat het komkommertijd is waar het gaat om de kunst van het vastleggen van waarnemingen.

   • Jawel hoor!
    Nautisch gezien heeft het meer weg van een stuurboord en bakboordlicht @Douwer. Mede gezien de geschatte tussenmaat, gaat het waarschijnlijk om een vliegende boot. Ondanks de vele miljarden smartphones, zie je maar weer dat het komkommertijd is waar het gaat om de kunst van het vastleggen van waarnemingen.

 4. Ons Emmer huisgekje Don Quichotte heeft weer iets ‘aparts’ ontdekt aan de Jo Cox zaak, namelijk de rode kleur van haar jurk.

  ‘Als je de foto’s zoals gebruikt in de reguliere media bekijkt dan valt op dat de kleur rood opvallend prominent voorkomt in bijna alle foto’s. Zou deze symboliek staan voor “Code rood”? Het is nu erop of eronder? Zeg het maar, ik weet het niet. Het valt me gewoon op. Vooral die rode handschoenen van die zogenaamde dader c.q. patsy.’

  Dat zit allemaal in dat knappe koppie van hem. En maar malen, iedere dag.

  https://donquijotte.wordpress.com/2016/06/17/de-jo-cox-false-flag-of-hoax/

  • Dat verveelde eenzame gereutel om zogenaamd te bewijzen dat iets een ‘hoax’ of ‘false flag’ is lees ik niet eens meer. Dat overuren draaien op het navelstaren naar foto’s van aanslagen of scrollen door de fringe-posts van Amerikaanse gekkies ken ik nu wel.

   Martin Vrijland “ik kan geen baan meer vinden want ik word onterecht geshamed op trollensites’ draait de laatste dagen overuren. Het bijstand-yuppie kan het nauwelijks meer bijhouden met zijn ‘analyses’.

   En het dan gek vinden dat niemand je serieus neemt. Zo vreselijk kansloos.

   • Vrijland jat trouwens opvallend veel foto’s waarop gewoon auteursrecht zit. Of kan het hem dat werkelijk niks schelen?

    • Martijn mag alles. Een ‘waarheidsjournalist’ die herhaaldelijk zijn lezers meedeelt dat zijn ‘werk’ een dagenlange inspanning van hem vraagt, en juist daarom de donaties zo belangrijk zijn als het om het voortbestaan van zijn journalistieke (creatieve) carriere gaat, juist zo’n ‘waarheidsjournalist’ kan natuurlijk vrijelijk beschikken over de creative werken van anderen.

     Je mag van Martin voor slechts een tientje zijn ‘boekwerkje’ voor een maand ‘lezen’ NIET downloaden, maar hij mag daar natuurlijk wel beeldmateriaal voor gebruiken waar hij nul rechten overheeft.

     Dat mag, want hij is wakker en wij/zij lekker niet.

     Een hypocriete luilak is het.

   • Sorry voor het voorafgaande dubbele berichtje. Bij deze.

    Vrijland met zijn fopverhalen, begint overigens steeds meer op een fanatieke uitbuitende gewetenloze ronselaar van de zwakke medemens te lijken. Leuk dat anonieme internet. Leve de persvrijheid,heur!

  • Overigens spelen de “media” het spel natuurlijk ook niet altijd zuiver. Neem het bericht uit de Telegraaf over Ebru Umar dat ze ‘verhuisd’ van Amsterdam naar Rotterdam als gevolg van de bedreigingen aan haar adres. Dat is gewoon keihard gelogen. Nog voor dat Ebru *landarrest* kreeg in Turkije was ze al bezig om van Amsterdam naar Rotterdam te verhuizen. Daar keuvelde ze ook lief over op haar twitter timeline.

   Maar nu is die verhuizing plotseling geworden tot een ‘vlucht voor die gekkies’.

   foute sturende journalistiek IMO. Dit kan veel eerlijker

 5. Ja Ebru is in vorm de laatste tijd. Samen nog even met ‘dinnetje Annabel Nanninga over dobbernegers die zo smakeloos was dat zelfs haar aanhangers dat te ver vonden gaan. Daarna nog even voordat ze verhuisde nog even Job Cohen aan de sociale galg hangen. Echt toppie die Ebru.

Reacties zijn gesloten.