Pride

tel aviv pride 2016

tel aviv pride 2016

Er zijn eigenlijk twee dingen waar ik op het strand het meeste plezier aan beleef. Het eerste is ‘a good fight of’ Matkot; een simpel racket-spel zonder regels waar je een balletje zo snel en hard mogelijk naar elkaar slaat (tenminste dat is zoals ‘wij’ het spelen). Het is goed voor je spieren, je lenigheid, je conditie en je reflexen en het is absoluut ‘fun’. Er zijn geen ‘winners or losers’. Wanneer jij mist, verliest iedereen, en andersom. Het gaat zo snel dat je tijdens het spelen geen tijd hebt om ergens anders over na te denken. Free your Mind op een gezonde manier.

Het tweede plezier is het lui hangen in een strandstoel en luisteren naar de Nederlandse plotteronzin. Ogen dicht en even een ‘escape’ naar een wereld die niemand om mij heen kent, of zelfs maar weet van heeft. Vooral dat laatste is heerlijk. ‘Free your Mind’, want het is enorm ontnuchterend om te realiseren dat al die hysterische ellende die door mijn koptelefoon mijn hoofd in gekrijst wordt, hier – op de plaats waar ik nu ben – he-le-maal niemand interesseert. Het brengt al die waanzin weer terug tot proportie. Kippenhok gejengel van een paar piepkuikens zonder enige invloed. Nobody f*cking cares. Het is van een lachwekkende non-importantie.

Zo moest ik vandaag erg hard lachen toen ik het skype-interview van die veroordeelde criminogene mafKat met Steven – doe mij nog een lijntje – Brown beluisterde. De veroordeelde en geroyeerde NvJ-lid en ex-‘docent klassieke talen’ Micha Kat kakelde helemaal gelukkig dat hij in één van zijn hoger beroepen is vrijgesproken van “Holocaust-ontkenning” en hij kieperde er meteen maar een “Micha schrijft geschiedenis” postje achteraan vanaf zijn Italiaanse vakantie-terras. Ik moest lachen. Heel hard zelfs. Niet omdat hij het weer eens volledig mis heeft. Kat is namelijk niet vrijgesproken van ‘Holocaust-ontkenning’, en NEE het Hof heeft met dit arrest de poorten niet geopend om ‘Holocaust-ontkenning’ te mogen ‘onderzoeken’. Het heeft slechts geoordeeld dat het – ondanks dat het een ‘misslag’ (de expliciete Holocaust-ontkenning dus) betreft – de uitlatingen van Micha Kat daaromtrent niet voldoende bewezen een ‘groepsbelediging’ acht en ‘verdachte’ dus op basis van dat strafbare feit (de groepsbelediging) vrijgesproken moet worden. Dat is natuurlijk heel wat anders dan dat het gemankeerde koppie van Kat er van maakt. Micha Kat blijft daarmee gewoon een Holocaust-ontkenner, maar beledigt daarmee niet per sé – volgens het Hof – een groep, i.e. de Joden. Althans, niet strafbaar genoeg middels de hem – op dat moment – tenlastegelegde feiten.

Persoonlijk vind ik dat een intelligente beslissing van het Hof. Zeker afgezet tegen de huidige tijd. Een tijd waar meningen niet meer geisoleerd worden binnen een sociale context, maar een veel groter bereik hebben gekregen. Beledigingen vinden sneller een slachtoffer – gewild of ongewild – wat niet alleen terughoudendheid vraagt van de ‘beledigende persoon’, maar zeker ook van de ‘beledigde persoon’. Met andere woorden, Micha Kat is een ‘holocaust-ontkenner’, maar zijn uitlatingen hoef je niet meteen als ‘beledigend’ op te vatten; een ‘straatschoffie’ zal je immers niet met ‘U’ aanspreken. Wen daar maar aan, want ‘het’ shopt tegenwoordig wel in dezelfde supermarkt als jij dat doet.

Micha Kat ziet dat natuurlijk anders. Hij ziet het als een eclatante overwinning. Geschiedenis schrijven zelfs. Ik moet daar heel hard omlachen. Zeker wanneer ik om mij heen kijk. De stad en het strand stroomt vol: het is Tel Aviv Gay Pride 2016. Een week waar mensen vanuit de hele wereld naar Israel komen om hun vrijheid te vieren. Om te lachen, te dansen, te genieten van elkaar, te zijn wie ze zijn.

Dan sta je als veroordeeld criminogeen “holocaust-ontkennende” en homofobe krijscalimero toch behoorlijk in je hemd. #telavivpride

music: SHEFITA – Pink (Moran Kariv Remix) [Aerosmith cover] – Tel Aviv Pride official 2016

24 thoughts on “Pride

 1. Ondertussen zitten de wandelende wietplantjes van Vitalifeiten compleet kinderlijk tegen zichzelf te stotteren.

  Man, de hele dag alle tijd en dan dit soort simpele creatieve dagvlijt kiezen. Dan verdien je het gewoon niet om gehoord te worden. Ook al zit je achter het mooie grote vureau van Micha.

 2. Ik heb net een uur van mijn leven besteed aan het luisteren van deze audio-file: http://stoppasfamiliedrama.blogspot.nl/2016/05/politie-vlucht-weg-voor-waarheid-boze.html
  (Directe link naar mp3 op Soundcloud). Ik was dat eigenlijk helemaal niet van plan.

  Tijdens het luisteren las ik dit artikel. “Het brengt al die waanzin weer terug tot proportie.” , “Het is van een lachwekkende non-importantie.“. Op heel veel dagen in het jaar zou ik Ziva gelijk geven. En nu niet.

  Een politieagent te Bussum maakt zich zorgen om ene Drs. Erik Groenendijk MSc en komt – zonder vooraankondiging – langs om een paar vragen te stellen. Wat die vragen nou precies waren zullen we nooit weten, want ondanks een gesprek van ruim een uur, kreeg ie er nauwelijks een woord tussen. Die momenten dat ie er toch een halve zin tussen kreeg leidt dat tot ongecontroleerde woedeuitbarstingen.

  Vanaf ~18 minuten wordt het gesprek eng. Heel eng. En daarna loopt het eigenlijk alleen maar meer uit de hand. Het valt eigenlijk met geen woorden te beschrijven.
  Maar deze Drs. papaErik MSc wordt dus gevoed, door precies die bovengenoemde non-importante mensen. Alles komt voorbij: de NWO, illuminati, en de baby-etende Demminks en pedo-Koningshuis.

  Je kan kibbelen over oorzaak/gevolg danwel kip/ei, maar als je een voorbeeld wil van een geradicaliseerde tijdbom die volledig onder invloed staat van het gedachtegoed van ‘the usual suspects’, dan luister je een uur naar de monoloog van Drs. Erik MSc.

  • Wat je dus al kan zien aan de linkjes op zijn site naar al deze figuren, dan heb ik al gegeten en gedronken zeg maar.

   Maar dit is dus ook doneerclub, de mensen die hun portemonnee moeten trekken voor de sieluge Kat of om Vrijland in de lucht te houden. Deze mensen hebben dat geld echt wel nodig om hun eigen leven op de rails te brengen, vaak hebben zij ook nog kinderen zoals deze man. tjonge..jonge..jonge.

 3. Tja @Jonas,

  Ik denk dat 80-90% van de posts op Swapichou juist jouw argument proberen aan te stippen: de (levens-)gevaarlijke bestuiving die ongecontroleerd wordt aangejaagd via commerciële, ongenuanceerde, of gesponsorde weblogs zoals klokkenluideronline.is/nl, revolutionaironline.nl of bijv Martin Vrijland en zijn setje van ‘matrix’-sites.

  De uitbaters van die sites hebben allen maar één ding gemeen, en dat is ‘geld verdienen’. Plus uiteraard voeding geven aan hun eigen psychologische onzin: “ik heb wat te vertellen”. “Ik ben een Profeet.”

  De werkelijkheid?! Het zijn parasieten. Niet meer en niet minder.

  Volg je dat, zoals Swapichou dat doet, dan ontkom je niet aan de meest schrijnende verhalen. Van slachtoffers tot aan de totale onzin van de Micha Kats of de absurde ideëen van Martin Vrijland die denkt dat hij een verhaal te vertellen heeft waar iemand zijn salaris voor wil betalen en dan pedant dreigt te stoppen met zijn: boodschap.

  Het is allemaal walgelijk. De afgelopen jaren heeft het mensen, gezinnen, hun huis gekost en misschien nog wel meer; we kennen denk ik allemaal wel het tragische verhaal van Ben van den Brink.

  Het is helaas eenmaal zo. Er vallen onnodige slachtoffers. Revolutie en zo, weet je. Maar het zou best helpen wanneer de werkelijke idioten ook eens daadwerkelijk worden aangepakt. Mensen zoals Micha Kat. Mensen die andere mensen enorm beschadigen. Dat zou gewoon best eens een grotere prioriteit mogen hebben.

  Tot die tijd, schrijven wij er maar over. En lachen wij er om. Ik in ieder geval wel. Want ik ben geen Moeder Theresa. Ik schrijf niet voor de slachtoffers. Ik ben er om de daders pijn te doen.

 4. Het PAS of ouder verstoting is vrij controversieel. Niet iedereen is daarover uit, maar in het geval van Erik zal de wijkagent niet zomaar zijn langs gekomen. Nadat ik me even door zijn litanie had heen geworsteld is het wel duidelijk dat het niet allemaal de schuld van de moeder is.

  Als moeder toegeeft aan zijn eis dat ze subiet weer verhuist naar de woonplaats dan is er plaats voor onderhandeling en normaal co-ouderschap. Zo werkt dat niet en idd de rechters aanklagen en als een wilde om je heen slaan, daar win je de kinderen niet mee terug. Helaas worden wijkagenten ook ingezet als ouders overhoop liggen. Ik benijd die lui echt niet want die moeten de hele bs aanhoren vaak eenzijdig.

 5. Nu ik er over nadenk iets in de houding van onze drs doet me denken aan die andere idioot die hier lang geleden kwam venten. Vrouwenhater met losse handjes en nog wat gebabbel over een andere geldstroom. Die werd hier weggehoond.

 6. > Matkot; een simpel racket-spel zonder regels waar je een balletje zo
  > snel en hard mogelijk naar elkaar slaat (

  Badminton zonder net dus. What else is new.

  • Nee sufferd, niet als ‘badminton zonder net dus’

   Bij badminton gebruik je een ‘shuttle’ en bij matkot een rubber balletje (squash balletjes). Bij badminton hebben de rackets een nylon – bed en een lang frame. Bij matkot gebruiken we houten rackets met een zeer kort frame (een soort supergrote tafeltennis racket). Bij badminton win je punten wanneer de tegenstander de shuttle niet meer terug kan slaan, bij matkot verlies je punten wanneer je tegenstander het balletje niet terugslaat (het spelletje gaat om het totaal aantal gespeelde slagen). Bij badminton moet je tussen de lijntjes van het veld blijven. Bij matkot zijn er geen lijntjes. Bij badminton bestaat een ‘dubbel’ uit 4 personen, bij matkot uit 3 personen (2 attackers vs 1 defender). Bij matkot (tijdens toernooien) wint het team dat zoveel mogelijk slagen heeft gehaald in bijv 3 minuten, bij badminton wint het individu dat als eerste het aantal vastgelegde punten haalt omdat de tegenstander faalt.

   Dus nee, matkot met badminton zonder net vergelijken is zelfs voor jou ultra dom.

 7. Hij doet mij denken aan een combinatie van Nico, Koos en Ben vd Brink.
  Dat kinderachtige naampjeverzinnen voor alles wat ‘m niet zint van Nico, de manier van aangifte doen van Koos, en hetzelfde gezemel over ‘vervalste’ handtekeningen en dossiernummers van Ben.
  Want dat is waar een groot deel van zijn strijd over gaat: vormfouten. ‘De inhoud is wel identiek, maar de handtekening is vals, dus is het niet geldig, doe maar overnieuw’.

  Verder valt me op dat – na het lezen van een aantal van zijn artikelen en transcripties – echt een heleboel zinnen identiek zijn. Hij vertelt z’n verhaal steeds met identieke woorden, ook tijdens zijn woede-uitbarstingen (‘NIEMAND FUCKT MET GROENENDIJK!!!’, 23:18). Er zit dus niks ‘spontaans’ of ‘ad lib’ in die momenten. Ook al excuseert ie zich keer op keer dat ie moe is en dat ie normaal heel anders is. Wat betekent dat? (ZIva, kom er maar in) .

  Maar als ong. 2 minuten luistert vanaf 17m14s, dan vind ik ’t dus echt eng. Wéér begint ie uit zichzelf te refereren aan de Ruben&Julian case (18:40). De manier waarop ie begint te fluisteren alsof ie een duister geheim vertelt. En dan wel er achteraan zeggen dat ie z’n kinderen niks zou doen, maar wel z’n vrouw in een donker steegje een paar flinke klappen zou willen geven. En dat zegt ie dus tegen een geuniformeerde politieman, hij wil niet meer zeggen, dan dat…
  Het gevaar voor die vrouw is reeel. No kidding.

  Maar die man staat dus voor de klas; hij helpt VMBO-leerlingen ‘overleven’, zegt ie. En dan hoor je ‘m dus ieder niburu.co/kat/alexjones complottercliché oplepelen. En dan denk ik: hoe gaat dat in zo’n klas? Seriously.. hou die man in de gaten.

  • Overigens is hij er na drie jaar buffelen eindelijk achter gekomen dat hij zijn brood niet kan verdienen met ‘plotteren’. Hij krijgt een uitkering, maar moet vrijwilligerswerk doen. In de aanloop daarvan perst hij er nog gauw een paar stukjes uit.

  • ja mooi hoe Martin zich plotseling zo afzet tegen die Desiree Stokkel. Het zit hem nog dwars dat zij zijn onzintheorietjes over MH-17 en dat jongetje Anass nog onzinniger wist te maken. Daar gaat zijn ‘goede naam’. Nou kan hij nooit meer een goede baan vinden.

   Ook mooi inderdaad hoe hij nu een sponsorcampagne begint (200 subscribers anders stop ik) om niet zo zeer zijn bijstanduitkering te ontlopen, maar vooral om het daaraan gekoppelde (verplichte) vrijwilligerswerk te ontlopen. Echt te lui om aan te kijken die jongen, en hij had zichzelf deze zomer natuurlijk al allerlei fraaie bikini’s beloofd aan het strand.

   “haai… ik ben Martin… journalist.. heb jij weleens van de matrix gehoord.. alles is nep. Echt.. ik ben onderzoeker” en ik publiceer mijn werk op het internet voor 1000.000 lezers

   Klinkt toch anders dan:

   “haai, ik ben Martin, ik heb een bijstandsuitkering en op maandag en woensdag schep ik koeienmest bij een boer in Friesland: vrijwillig.”

 8. Haai, ik ben Martin en ik doe een onderzoek naar de bio-industrie voor de Matrix. Dan nog even voor het bikini’tje zeggen dat ie vega is en milieubewust. Dan kan hij zijn bijstandsuitkering wegmoffelen. Als het bikinitje nog blondt is heeft ie een mooie zomer.

 9. “Een Racquetsport is een sport waarbij de spelers gebruikmaken van een racket om de bal of pluim te raken. ”

  Geleuter om een informeel ping-pong strandspelletje dus, niks meer, niks minder.

  Haha, : Racquet Matkot Paddles מטקות‎‎ lit. “racquets”.

  • En toch, zelfs na jarenlang vrijwel dagelijks plaatsen van de meest warrige monologen, ziet deze mevrouw er altijd zo verzorgd uit. Dat valt me op. Nette kleren (vaak iets roods) en dito lippenstift. Daar kunnen andere youtube-prekers nog wat van opsteken.
   Ik denk dat haar gezicht echt zou stralen als ze een keer zou lachen. Hoe lang zal dat geleden zijn? Een oprechte lach.
   Ze zit zo muurvast in haar eigen wereldje. Slachtoffer van zichzelf. Niemand vindt een aanleiding of een manier om haar daaruit te bevrijden. Ze zal niet ‘gevaarlijk’ of ‘dreigend’ genoeg zijn. Het moddert door, jaar in jaar uit. Zo treurig.

 10. Haar doelgroep bestaat hoogstwaarschijnlijk, en vrijwel zeker uit mensen die haar luceratief onderhouden, zo fucking simpel is het! Vul zelf maar in, @Jonas.

Reacties zijn gesloten.