Stop Die Man

verwarde man

verwarde man

Het is lala-dag voor Martin Vrijland, maar wij blikken vandaag nogmaals terug op Micha Kat die vanuit zijn zonovergoten vakantiebestemming weer eens zijn slachtoffer-broekje aantrekt. Het Calimero-trolletje meent nu werkelijk echt te weten dat het OM al jaren een ‘berufsverbot’ nastreeft voor de vooral in zichzelf gelovende prutser. Bron: Niburu.co

Dat vermeende ‘berufsverbot’ is natuurlijk een terugkerend fenomeen in de zelfbevlekking die Micha Kat zo hopeloos arbeidskansloos heeft gemaakt. De man is simpelweg niet in staat om met wie dan ook samen te werken, en wanneer daar dan heibel van komt, dan schalt het gekrijs over een zogenaamd ‘berufsverbot’ over de landsgrenzen.

Bart Mos, je kon het ooit goed vinden met Kat. Hoe heeft het zover kunnen komen?
Mos: “Ik heb Micha een paar jaar geleden aangedragen om correspondent te worden in Thailand, omdat ik vond dat hij goede verhalen kon maken. De chef buitenland heeft toen min of meer gezegd dat hij voor De Telegraaf kon gaan werken, maar de toenmalige hoofdredacteur is er toen voor gaan liggen. Hij had gehoord dat Kat in dronken toestand parlementair hoofdredacteur Kees Lunshof had uitgescholden in Nieuwspoort en tegen de muur had geürineerd. Dat was één stap te ver voor hem.”

Dat Micha werkelijk bij al zijn voormalige werkgevers met een enorme grote schop over het hek is gekieperd is een feit. Feit is ook dat Micha dat moment vast in zijn gemankeerde koppie heeft gemetseld en sindsdien er alles aan doet om zijn rancune om te zetten in strafbare handelingen. De gevolgen zijn genoegzaam bekend: 345 dagen gevangenisstraf na het hoger beroep in de ‘Vogelenzang-zaak’. 10 maanden onvoorwaardelijke celstraf voor het (herhaaldelijk) beledigen van NOS-baas Marcel Gelauff, een taakstraf voor een doodsbedreiging aan het adres van Telegraaf journalist Bart Mos, en nog een lange reeks van beledigingen, smadelijke en lasterlijke opmerkingen naar een uitpuilende rij van ex-collega’s, functionarissen of huisdieren die ooit het onaangename genoegen hebben gehad met Micha te moeten ‘samenwerken’.

Het is werkelijk ongelofelijk hoe een dermate beschadigde psyche zich nog zolang kan en mag handhaven in een maatschappij die zich toch vooral als rechtvaardig beschouwt. Kat gebruikt, verbruikt en vooral misbruikt duizenden euro aan gemeenschapsgeld voor zijn eigen psychische metastasis: een volstrekt ontspoord zelfbeeld vol met angst, onzekerheid en absurde compensaties dat zich ongecontroleerd deelt, herhaalt en stapelt. Natuurlijk, het is niet aan een rechtbank of zelfs een Hof om Kat te beoordelen op zijn psychologische of psychiatrische onvolkomenheden. Noch is het aan de Rechter om Kat te wijzen op zijn psychische tekortkomingen.

Toch is het belangrijk om institutioneel in te grijpen. De grens is bereikt. De man heeft bij herhaling bewezen niet ontvankelijk te zijn voor enige maatschappelijke autoritaire correctie. Hij legt zonder de minste vorm van zelfreflectie vonnissen of oordelen van bevoegde instanties naast zich neer, en schroomt niet om suffe intellectuele, bewust misleidende of spottende nuances aan te brengen in zijn gedrag. Nuances die louter manipulatief zijn. Bedacht als intellectueel spelletje. Een spelletje overigens waarmee donateurs worden gelokt die – gelet op zijn doelgroep – aannemelijk hun laatste tientje versturen; om zijn vakantie te bekostigen.

Het is clownesk wanneer het niet zo enorm veel schade aanbrengt bij de werkelijke slachtoffers die deze dolgedraaide idioot veroorzaakt. En die slachtoffers zijn talloos. Vele malen meer dan die individuen die het ‘lef’ en ‘tijd’ hebben wel aangifte te doen tegen deze laffe vluchtende en criminogene trol.

De grens van de smoesjes is bereikt. De minachting voor de Rechtsstaat voldoende. Het is nu zover dat vermeende ‘kracht’ zich als ‘zwakte’ openbaart. ‘Zwakte’ dat een arrest doorboort waaruit blijkt dat je na een ‘veroordeling in eerste aanleg’ dus gewoon door mag gaan met je wanpraktijken. Een veroordeling in eerste aanleg geldt dus niet. Er volgt geen enkele consequentie. ‘Nulled’ in het gemankeerde koppie van een onverbeterlijke geesteszieke Internet-terrorist.

Dat is onjuist. Dat laat zien dat een sturend instituut als het OM, en zeker de Rechtbank, achter de werkelijkheid aanloopt. Dat het hopeloos vasthoudt aan een institutionele vanzelfsprekendheid die al ruim achterhaald is; respect voor de autoriteit van de Rechter. Die hoge toren van de macht bestaat niet meer. Die perceptie wordt reeds lange tijd anders ingevuld. Nu is het tijd om ‘gewoon te doen’. En ‘gewoon doen’ betekent in het geval van Micha Kat; stop die man.

#fuckingidiot

65 thoughts on “Stop Die Man

 1. Om Kat te laten stoppen: follow the money.
  En dan bedoel ik niet die paar armzalige eurootjes van zijn verwarde volgertjes.

  • idd follow the money, dat is vaak het leitmotif.

   Iedereen heeft ook zijn prijs hé. Voor een 100.000 euro wil ik ook wel een dagje Dankbaar boekjes uitdelen op het binnenhof en de hele tijd “Demmink is een Pedo” roepen. (wel EERST dat geld op mijn rekening, maar een 100.000 euro is veel geld (voor mij), daarvoor wil ik best een dag mijn principes over boord gooien en mezelf voor schut zetten. 😉 Daarna hoor je nooit meer van me en hoop ik alleen maar dat er niet te veel beeldmateriaal van wordt gemaakt wat nog tot in lengte van dagen op het internet te vinden is….

   Maar waar doet Kat het dan van? Hij leeft low budget maar ook dat heeft zijn prijs. Ik geloof inderdaad niet dat het van zijn armzalige volgertjes komt. Heeft hij ergens nog een verborgen spaarrekening? of krijgt hij stiekem toch nog wat geld geschoven van een Dankbaar? Heeft Kat een bijstandsuitkering (en geen arbeidsplicht om wat voor een reden dan ook…)??

   Zoals bekend: Het hele Demmink- bashen door Kat is gefaciliteerd door fam. Poot.

   Er is meer, er is altijd meerrr

 2. Ondertussen ergens op twitter, de zelfbenoemde pedojagers…daar moeten we het van hebben! Ik weet niet wat het ergste is:

 3. OT, een interview van een docu over de vader van Yehudi door broer Max, over hoe kwesties jarenlang kunnen doorsudderen door opeenvolgende generaties heen. Docu was vanavond op NPO 2 te zien.

 4. Ik heb het gezien en vond het pijnlijk. Maar Robert was wel eerlijk al merkte Bas Mos op dat de gedupeerden van Robert het ook zo ontroerend vonden? Volkomen gemankeerde familie de moszko’s.

  • Max de zoon van Robert, die deze docu maakte, bracht die gemankeerdheid heel goed in beeld. Vooral toen Robert op het kerkhof liep bij de plek waar ooit een zoontje van hem lag waar hij zoveel om zou geven. Intussen wist hij niet eens dat het grafje geruimd was, tja.
   De man speelt toneel, zijn hele leven al en om zijn slachtoffers zal hij weinig geven was mijn indruk.

 5. Nog zo’n verwarde idioot die gestopt moet worden bij het onnodig blijven openrijten van wonden die toch al nooit geheel zullen helen en daarmee bij nabestaanden nog veel meer onnodig leed blijven veroorzaken.

  Ik persisteer in mijn klacht dat het OM mijn vragen inhoudelijk dient te beantwoorden

  Ik begrijp enerzijds de terughoudendheid van het OM om uit piëteit met de familie Vaatstra-Terpstra alleen vanwege deze zwakzinnige complot idioot niet weer een hele riedel door de werkelijkheid achterhaalde zaken op te willen rakelen. Anderzijds is het wel duidelijk dat Dankbaar (en ook zo’n Beetstra, zie zijn infantiele reactie bij Wimp) doodleuk alle grenzen zullen blijven overschrijden als er nu niet eens een keer keihard ingegrepen wordt.
  De volstrekt incompetente Dankbaar verkeert in de verknipte veronderstelling dat zijn vragen ‘inhoudelijk’ maar op 1 manier zijn uit te leggen. Ergo, alle antwoorden die Wimp niet wil horen zullen door hem bij voorbaat als ‘niet waar’ worden gelabeld. Ook al ziet iedereen met een beetje gezond verstand dat de suggestieve vragen van Wimp -inmiddels overigens al volledig achter de feiten aanstruikelend- de eenzijdige uitleg van Wimp met volledig legitieme antwoorden als baarlijke nonsens kan worden afgedaan.

  Overigens blijkt uit de brief van het OM dat Wimp voor verschillende uitingsdelicten strafrechtelijk is én nog wordt vervolgd. Dat laatste kan betrekking hebben op de aangifte van Wolfgang Hebben of er speelt vanuit het OM zelf al meer. En dat houdt Wimp natuurlijk nog even onder de pet omdat hij voor de buitenwacht stoer wil blijven volhouden dat ‘ze’ vanuit het OM geen aangifte tegen hem zullen doen omdat Wimp zijn ge-waan-denk-beelde ‘grote gelijk’ dan uitkomt. De Ombudsman is in ieder geval Wimp zijn laatste strohalm (geweest).

  Anyway, anyhow, in juridisch figuurlijke zin; opknopen aan de hoogste boom.

  • Het is werkelijk ongelooflijk hoe Wim persisteert in zijn eigenwijze zelfdestructie. Een normaal gezond denkend mens zou toch minstens even de pas inhouden wanneer zijn ideetjes uitsluitend ellende opleveren en zware persoonlijke, juridische en financiele problemen.

   Had Wim nou maar geluisterd naar de Rechter die hem verwees naar een pyschologisch en psychiatrisch onderzoek en zich keurig gemeld bij de betreffende instantie. Dat had Wim minimaal 200.000 euro bespaard, een beslag op zijn villa, en mogelijk verdere strafvervolging. Misschien had hij zelfs wel na een groot aantal sessies een nieuwe hobby gevonden: schatgraven in de duinen of zo. Of schapen hoeden. Zoiets.

  • Wimpie heeft niet in de gaten dat het niemand interesseert wat hij allemaal roept en dat instanties er zeker geen tijd en geld in gaan steken. Dat hij werkelijk denkt dat men hem niet aanklaagt, omdat hij dan de waarheid boven tafel zou halen, zegt genoeg over zijn verstandelijke vermogen en dat van diegene die daarin geloven.

   • Tja, ik vind het ook wel wonderlijk dat een Ombudsman het allemaal serieus neemt en de zaak opneemt met het OM. Het OM krijgt ongetwijfeld dagelijks enorme stapels emails van ‘verwarde burgers’. En ik hoop serieus dat ze die niet allemaal beantwoorden, en zeker niet door (de staf van) plaatsvervangende hoofd officieren van justitie.

 6. Nog een fraai inzichtje dat Wimp nu werkelijk op alle vlakken het spoor volledig bijster is; Met andere woorden: Iemand die vervolgd wordt, is geen volwaardige burger voor de overheid?

  Nee Wimp, het is volgens ongeschreven recht in het maatschappelijk verkeer juist betamelijk dat het OM over een kwestie, waarin strafvervolging is en/of wordt ingesteld, niet ook nog eens met diegene waartegen deze strafvervolging is en/of wordt ingesteld, over dezelfde kwestie in een soort van ‘alternatieve privé sfeer’ inhoudelijk gecorrespondeerd wordt.

  Volstrekt logisch. Voor Wimp is het echter weer hogere wiskunde die hem vér boven de pet gaat.

  • Ja om te eindigen met ‘fucking idiot’.

   Maar Kat heeft die megafoon zeer waarschijnlijk dezelfde middag nog gedeclareerd bij de familie Poot.

 7. Femke kent de wet niet: https://www.youtube.com/watch?v=7jdsx4zMeB4 . Toestemming is helemaal niet nodig, filmen op de openbare weg is gewoon toegestaan. Uitzenden eventueel niet, op basis van het portretrecht met een beroep op bijvoorbeeld de privacy. Maar dat is een beetje raar bij een politicus op campagne, die er zelf voor kiest in de publiciteit te treden. Dus het middel faalt en Erik D. heeft gelijk.

  Staat tegenover dat antwoorden niet verplicht is en je laten interviewen dus ook niet.

  *post edited by admin*

  mafkees

   • Ach ja, als ik dan terugdenk hoe jullie (Kat en jijzelf) die vrouw van de SP die, buiten functie en in burger, over een plein in Den Haag liep (bijna) fysiek belaagden en lastig vielen, terwijl ze duidelijk maakte niet in functie te zijn en met rust gelaten wilde worden, ach ja, dan denk ik *geef ze eens ongelijk*, want je komt wat misselijkmakend gedrag tegen als politicus.

  • Goed @Ruud, dat was weer de laatste kans voorlopig.
   Je gaat maar een ander blog zoeken om je reutelbasis te parkeren zodat je weer uren tegen jezelf in andermans Twitter-timeline kan reutelen.

   mafkees

   • > een ander blog zoeken om je reutelbasis

    Kan ’t weer niet normaal? Beetje gezelligheid, meteen uitroeien?!

    En nu wordt het veel weer heel stil op het margeblog Swappi Sjoe, waar bijna niemand iets te melden heeft en de rest wordt weggemodereerd of -gejaagd.

    De dood in de pot.

    • Nee mafketel. Je gaat niet hier ‘out of the blue’ een filmpje parkeren louter om daar dan 100 tweets over te versturen naar de timeline van @femkehalsema.

     Voor die twitterstalkpraktijken van je gebruik je maar een andere parkeerplaats.

    • Ik heb het wel eens voor je opgenomen, Ruud, b.v. tegen Jeroen, maar de laatste tijd ben je echt vervelend aan het zuigen. Tip: Probeer eens gewoon on topic te reageren.

  • Jullie hebben geen idee hoe dom en beledigend je overkomt met je onterechte modereerwegwiedbeleid. Ga dan in Noord-Korea wonen als je zo graag dictatortje speelt.

   • Nee @Ruud, je wordt niet onterecht gemodereerd. Beter zelfs, je wordt al jaren gemodereerd en af en toe laten we de teugels wat losser, maar dat blijkt iedere keer weer een onjuiste beslissing.

    Je staat in de moderatie omdat je – vooral diep in de nacht – de drang hebt ellenlange giftreintjes hier de reactiepanelen in te leiden. En dat vinden wij onprettig.

    Je werd ditmaal gemodereerd omdat je een reactie van jezelf hier bij Swapichou gebruikte (misbruikte in mijn ogen) om een stroom aan ‘twitter mentions’ in de timeline van Femke Halsema te kieperen. Dat rare ‘twitterstalkgedrag’ van jou – want je doet dat doorlopend bij verschillende mensen – gaan wij niet faciliteren, en daar laten wij ons ook niet voor gebruiken. Daarvoor gebruik je maar een andere ‘parkeerplaats’.

    Zo, misschien begrijp je het nu wat beter. Het is immers weer ochtend en je hebt hopelijk nog wat kunnen slapen vannacht. Verder ben je gewoon welkom – onder voorwaarden – zoals je dat altijd bent geweest. Een van die voorwaarden is dat je reacties eerst in de moderatie-map terechtkomen, en die worden bekeken door ons wanneer we tijd en of zin hebben.

    • Niet alleen in de ogen van Ziva, het is gewoon gênant om Femke te bestoken met ik weet niet hoeveel tweets zonder dat ze de kans krijgt er een te beantwoorden.
     Deze modereerwijven faciliteren dat gedrag idd niet, heel vreemd is dat maar toch echt waar.

 8. Deze is ook zo grappig. In 2010 klaagde Micha 12 rechters aan. Hij daalde helemaal af van zijn wijnzak in Laos naar Schiphol om tijdens een officiële persconferentie zijn word-document op de beamer te showcasen.

  Dat was 2010. Nu 6 jaar later is er niet alleen helemaal niets gebeurd, maar is de wereld ook vele malen sneller, dynamischer, meer digitaal en meer idioter geworden. Vandaag de dag is het aanklagen van 12 rechters niet meer voldoende. Vandaag doe je gewoon aangifte tegen maar liefst 58 rechters en/of officieren en/of staf.

  http://nicovandenham2.blogspot.co.il/2016/05/aangiftes-tegen-50-partijdige-criminele.html

  Echt, het begint allemaal wel een heel erg dure dagbesteding te worden die de Overheid aan dat selecte groepje van totaal verwarde burgers toestaat. Nog even en Erwin Lensink mag daadwerkelijk meedoen aan de Verkiezingen voor de Tweede Kamer.

  • Heb je al een kijkje genomen op het blogje van drs. E.M Groenendijk MSc./ PapaErik – school’meester’ @Ziva?

   Je hoeft niet lang rond te struinen in de infantiele papaweekendverslagen van deze ‘recht-zoekend burger en volhardend vader’ of je nekharen staan rechtovereind.
   En hier vind je een transcript (een beetje naar beneden scrollen) over hoe ‘PapaErik’ zich onvoorstelbaar respectloos manifesteert tijdens een zitting. Een transcript wat notabene door ‘PapaErik’ zelf trots wordt geopenbaard. En maar niet begrijpen dat het gedrag dat ‘Papa Erik’ etaleert totaal niet constructief is en nu juist precies het gelijk bewijst van een ieder waartegen hij zogenaamd rechtvaardig ‘in gevecht is’. Een compleet verlies aan decorum.

   Bizar.

   • Tja, ik heb het inderdaad (net) gelezen. Man, man, man, wat een bizarre vertoning van die ‘papa’ en hij bewijst doorlopend het gelijk van die mensen die het contact met papa wat terughoudend tegemoet treden.

    Het blijft ook volkomen weird dat mensen zoals dit figuur denken dat ze met dit soort gedrag en onzinnige acties hun gelijk gaan halen, of ook maar een paar credits verdienen. Ze graven doorlopend hun eigen graf, en worden dan boos wanneer ze er in vallen.

    • en rechtsonder zie je dan de favoriete blogs van dit heerschap..jawel hoor, Nico, Kat etc. etc.

  • Tja, die aangifte tegen ’58 corrupte en criminele rechters’.. Het is in dit geval dus niet Nico die dit doet, maar de getergde vader “drs. Erik M. Groenendijk MSc”.

   Smijten met (onbeduidende) wetenschappelijke titels is altijd de give-away dat je die titels eigenlijk niet waard bent. Weer een meneer die zijn argumenten zonder uitzondering “100% bewezen en onderbouwd” ziet, overtuigd van zijn gelijk, maar wat is dat waard als iemand doodleuk achter stumpers als Kat en Nico aanhobbelt?
   Heel opvallend dat ie – voor zover ik gehoord heb – z’n ex helemaal niet noemt in zijn betoog. Het is ZIJN strijd, TEGEN justitie, VOOR de kinderen. Als je het bestaan van je ex al niet erkent, hoe realistisch is het dan nog dat je ooit tot een bevredigende oplossing komt?

   Hoogstwaarschijnlijk en gelukkig geheel onterecht, maar de eerste gedachte die dan bij me opkomt is: ‘zo had bewegend beeld van de vader van Ruben en Julian er waarschijnlijk uigezien‘. Ik moet dat niet zeggen, ik deed het toch.

   • @jonas
    ‘zo had bewegend beeld van de vader van Ruben en Julian er waarschijnlijk uigezien‘

    Nou, zo misplaatst is die opmerking niet. Deze Groenendijk noemt deze twee namen expliciet in zijn tirade tijdens de zitting, in een IMO verkapte dreigende context dat hij dan vervolgens afzwakt door te roepen dat hij ‘dat’ nooit zou doen, want ‘de beste vader ever’, en dan door te gaan met ‘de moeder moet ik niet in een donkere steeg tegenkomen’ en dat weer afzwakken door te zeggen dat hij ‘haar niets zou aandoen’, want ‘kinderen hebben een moeder nodig’. (of woorden van gelijke strekking)

    Een wandelende tijdbom die drs Groenendijk MSc.

    • Nu ook de transcriptie gelezen die @Johan Kolderkamp linkte. Oef..
     Dat je tijdens zo’n zitting emotioneel bent is één ding, maar als je dat ook nog doodleuk letter voor letter opschrijft denkende dat het in je voordeel spreekt, dan is het goed mis. Jammer dat ie wraakte op het moment dat de advocaat van de moeder begon over gebrek aan empathische vermogens en psychologische onderzoeken. Kennelijk werd het toen te heet.

     Het laat nog eens zien hoe waanzinnig lastig het werk van Jeugdzorg en aanverwante instanties is. Je doet het nooit goed. Worden de rechten van een vader met voeten getreden? Wordt er een volgend gezinsdrama voorkomen? Captain Hindsight heeft het antwoord.

     • Dan zijn er vaders die doordraaien, he, Ruben en Julian, ik heb er nog een paar opgeschreven, nou noem ze allemaal maar op. Er kleeft bloed aan de handen van Jeugdzorg, dat durf ik te beweren, ja. Ehm, er zijn vaders die dan doordraaien, ik níet! Ik houd van mijn kinderen; ik zou mijn kinderen nooít wat aandoen!”

      Hij legt de oorzaak van dat drama dus volledig bij Jeugdzorg. Jeugdzorg liet de vader doordraaien, en daarom zijn de kinderen dood. Jeugdzorg did it.
      Hij gaat dat niet doen omdat ie niet doordraait omdat ie van z’n kinderen houdt.
      Maar wat als ie wél doordraait? Wat dan? Is het dan een legitieme daad? En hoe waarschijnlijk is het dat ie doordraait? Is ie al doorgedraaid?
      Hoe dan ook: áls het ooit zo ver zou komen (en dat hopen we dus niet), dan heeft ie zichzelf hier al witgewassen.
      Ernstig.

    • Grappig ook om in de ‘aangifte’ video te zien hoe het er aan toe gaat tussen foeter-opa Nico en papaErik. De foeter-opa vindt zichzelf de bovenliggende partij vanwege het feit dat hij dit allemaal met zijn cameraatje faciliteert maar de papa dreigt regelmatig de regie te kapen. Dat leidt tot wat door elkaar heenpraterij. papaErik probeert zichzelf natuurlijk wel als onwijs aardig en goedbedoelend voor te doen maar een beetje mensenkennis is voldoende om te proeven dat je hier met een wolf in schaapskleren te maken hebt. Een onuitstaanbaar en licht ontvlambaar dictatortje die echt over alles wat niet precies op zijn manier gaat in toorn ontbrandt, vervolgens de verkeerde dingen zegt en doet ten opzichte van zijn kinderen maar dat later allemaal weer probeert te bagatelliseren.
     Zou er overigens wel wat voor over hebben om zo’n logeerpartijtje van foeter-opa Nico bij papaErik gade te slaan. De vraag is namelijk niet óf deze twee gebrouilleerd raken maar wanneer. Heel erg eng en verontrustend is het trouwens allemaal wel als je het blog van de geestelijk onvolwassen papaErik van de Papastraat te Bussum bekijkt. De man is zo ziekelijk geobsedeerd dat dit hele verhaal in een drama gaat eindigen als er niet passend(er) ingegrepen wordt.

 9. De verwarde burgers zorgen ervoor dat de gewone burger die aangifte doet- naar de aangifte kan fluiten. Maar goed Nico schiet in zijn eigen voet, misschien laten ze hem met rust, maar ik vrees dat Nico leert dat het met het ‘toga-tuig’kwaad kersen eten is.

 10. Micha had gewoon in Laos moeten blijven, bij die struise blonde Friezin. Lekker een beetje rondfietsen met toeristen en nooit meer aan de NRC of Demmink denken. Maar zijn getroebleerde geest zoekt het conflict…

  • Tja, ze moeten wel, want Vervloesem heeft met zijn dreigement de ‘tapes’ te openbaren de #demmink-kelders op scherp gezet, en als dat ballonnetje niet voor 3 juni wordt doorgeprikt ontploft het in eigen kring.

   Maar Micha sopt nog lekker even door vanuit zijn vakantieadres en fantaseert weer vrolijk door op de ‘baby eten’-passage van Ton Hofstede:

   EXTRA: TON HOFSTEDE BEVESTIGT WAT MICHA AL JAREN SCHRIJFT: JORIS DEMMINK EET BABY’S * HORROR, HORROR, HORROR IN HOLLAND

   *facepalm*

  • Die plottertjes komen er wel erg laat achter dat die morkhoven groep grote onzin is. Plotters zijn gewoon te goedgelovig. Alsof die morkhoven groep echt ’s nachts op pad gaat om kinderen te bevrijden, waarvan vervolgens nooit iets in het nieuws komt. Wat een fantasten….

 11. Nou valt er inderdaad wel het een en ander op jeugdzorg aan te merken. Zeker als je voor jeugdzorg werkt doe je het gauw niet goed, maar steken lieten ze wel vallen.
  Het is inderdaad waar dat vaders in het verleden door voorheen de kinderbescherming in de kou werden gezet.

  Mijn vader was er ook het slachtoffer van, mijn moeder ging een vechtscheiding aan, omdat hij haar verlaten had. Ik was amper 3 en mijn vader had het nakijken. Hij werd gesommeerd bij een maatschappelijk werkster die hij nog nooit gezien had en daar werd doodleuk verteld dat hij me niet meer mocht zien. Mijn vader heeft toen zo hard met de deur van haar kantoor gesmeten dat de ramen sneuvelden en hij nooit meer een voet in het gebouw mocht zetten.

  Het is terecht dat vaders in actie kwamen , want in vele gevallen hadden die wel het nakijken. De moeder was in de ogen van de kinderbescherming heilig en in enkele gevallen als het te gortig werd- kreeg de vader het gezag.

  Aan jeugdzorg valt veel te sleutelen omdat ze te star zijn, niet wendbaar en best hun macht misbruiken. Maar dat is een maatschappelijk probleem omdat kinderen nog niet voor vol worden aangezien en hun behoeften en recht op veiligheid vaak met voeten worden getreden door volwassenen.

  • Ja, mee eens, maar zo zijn er altijd wel verzachtende omstandigheden te bedenken voor individuele gevallen waar het volkomen mis dreigt te gaan. Zo hebben we hier veel vrouwen die simpelweg niet van hun (ex-)echtgenoot kunnen scheiden omdat deze vlucht. Echtscheiding is hier een zaak van de religieuze rechtbanken, en ligt ‘de beslissing bij de man’ om de vrouw te scheiden, terwijl de man de scheiding als ‘feit’ mag beschouwen (hij mag dus een nieuw gezin stichten). Het levert een schrikbarend grote groep vrouwen op die ernstig in hun civiele rechten worden geschaad (eventuele kinderen uit een relatie na die ‘onuitgesproken’ scheiding worden ernstig in hun maatschappelijke status tekort gedaan), terwijl ex-manlief vrolijk een volgend gezin kan stichten met alle rechten aanvaardt.

   Het is bitter dat met name kinderen worden beschadigd door het gebrek aan beschaving of verantwoordelijkheid bij ouders. Vechtscheidingen, hoe verklaarbaar wellicht, zijn bizar. Zeker wanneer er kinderen in het spel zijn. Dat ontslaat beide ouders. Maar het dwingt ook overheidsinstanties zoals een BJZ oid te kiezen. En je kan ze niet kwalijk nemen dat ze soms niet de beste keuze maken.

   Het probleem ligt bij beide individuele ouders. Niet bij de instantie die uiteindelijk ingrijpt en een keuze min of meer forceert.

   • Ziva:
    ==
    Echtscheiding is hier een zaak van de religieuze rechtbanken, en ligt ‘de beslissing bij de man’ om de vrouw te scheiden,
    ==
    Goh, wat interessant, Ziva. Daar had ik laatst een heel stuk over geschreven, weet je nog? Maar dat vond jij maar irrelevant geleuter. Als JIJ ermee komt is het natuurlijk opeens wel wat.

  • Ik ga zeker niet ontkennen dat er nogal wat mis is met Jeugdzorg, zeker met betrekking tot vaders, en natuurlijk is het spijtig dat jij daar ook een slachtoffer van bent. Maar gezinsdrama’s zoals Ruben&Julian zijn ook een feit waar ‘de maatschappij’ een verantwoordelijkheid voor heeft.

   En dan vind ik het eigenlijk wel frappant dat ik deze man een paar minuten zie, even snel door zijn website blader, dan meteen het beeld krijg dat er iets ernstigs mis is met deze meneer, en als ik dan iets verder lees op mijn website blijkt al snel dat het R&J-drama meermalen expliciet genoemd wordt als reden waarom de weekendbezoeken aan deze vader gestopt zijn in maart 2014.

   En als ik dan zie hoe deze meneer zich blijft omschrijven als ‘supervader’, terwijl ie de verantwoordelijkheid voor het ontstaan van deze situatie voor 100% legt bij BJZ en zijn ex, dan snap ik dat er hele goede redenen zijn voor BJZ om de kritiek dat rechten van vaders te makkelijk genegeerd worden voor lief te nemen, en deze zaak met de grootst mogelijke voorzichtigheid te behandelen.

   • WTF, wat is dat voor een empathieloos en egoistisch verslag van een ‘papa-weekend’.
    Die man spoort niet.

    Vader verzorgt het innerlijke kind met appels (mmm, lekker papa – Elstar) en tosti’s, komkommer als lunch. Inmiddels is het droog geworden en schijnt de zon een beetje.

    Ik werd echt bijna misselijk toen ik die passage las. Wat een totaal gemanipuleerde onzin is deze ‘papa’.

 12. Ruud Harmsen schreef:

  @yoshiyahu wat is je twitter account? dan block ik je daar.

  Ik doe niet aan twitter en fakebook, Ruud.

Reacties zijn gesloten.