Vrijmibeau: Gin o’clock

"no comment"

“no comment”

Nou daar zijn we dan. De vrijdag waarvan we wisten dat ze zou komen: arrest-dag voor Micha Kat. Na meer dan 3 jaar saboteren van een in beginsel al onzinnig hoger beroep weet het Hof in Arnhem eindelijk een arrest uit te spreken in de ‘Vogelenzang-zaak’ van Micha Kat. De hysterische lasterplotter mekkert al de hele week over Demmink-squads en ‘het is alemaal niet eerlijk’ tot en met de typische Kat-megalomanie: Bij voldoende steun zal Micha terugkeren naar Nederland om leiding te geven aan het herstel van de rechtsorde. We zullen het allemaal vandaag wel ergens lezen hoe de fantast uit Ierland beoordeeld wordt op zijn criminogene praktijken.

Echt lekker gaat het overigens bij de rest van het smaldeel ‘totaal geflipte lasterplotters’ ook niet. Zo zien we Nico van den Ham een ‘micha katje’ doen vanuit zijn tijdelijke slaapkamer; de kelderbox in zijn voormalige wooncomplex. Nico blijkt daar, naar eigen zeggen, met regelmaat te overnachten. Triester kan het eigenlijk niet.

Een ander psychiatrisch zorgenkind – Maud Oortwijn – doet het al niet veel beter. Deze dolgedraaide dame kondigt fier aan in hongerstaking te gaan, waarbij ze dan weer schandalig wordt aangemoedigd door een gekkie “Jimmy is Back”. Niet minder triest. Dat zijn dan drie zorgmijders – Micha Kat, Nico van den Ham, en Maud Oortwijn – die steeds verder, dieper en ernstiger in de problemen komen.

Wie ook diep in de problemen komt is beroepslasteraar Hans Mauritz die het weet te presteren om meer dan 250.000 euro aan dwangsommen te verbeuren nog voor hij een letter op papier heeft gezet voor één van zijn absurde boekjes. Dure hobby dat onder eigen beheer fantasie non-fictie boekjes uitgeven, want naast deze 250.000 euro kan Mauritz ongetwijfeld ook nog een deel van de ruim 200.000 euro aan verbeurte dwangsommen uit het Vaatstra-fiasco verwachten.

Helaas sluiten we dus ook deze week weer af met weinig orde uit de chaos en veel geestelijk leed. Tijd voor een drankje en muziek. De gin is gratis. Hapjes aan de bar op eigen risico, en voor de liefhebbers hebben we nog wat verse bloedworst. Schijnt heerlijk te combineren met een glas gin. Proost. De bar is open. Het is weekend.

music: Tina Karol – Show me your love

74 thoughts on “Vrijmibeau: Gin o’clock

 1. Maud kondigde enige tijd geleden al dat ze haar blog ‘binnen enkele weken ging afbouwen’. Maar ja, wat dan? Ze zit gevangen in haar eigen keldertje, en durft alleen gewapend met camera naar buiten. Haar buurtgenoten doen hun best om zo min mogelijk oogcontact te zoeken, want ze weten uit ervaring dat het geringste al genoeg is om Maud te triggeren. M.a.w.: terwijl Maud roept hoe iedereen haar stalkt is eigenlijk het omgekeerde het geval: iedereen probeert haar te vermijden.

  En dan dus maar een hongerstaking, in ‘Hannah van Gelder-stijl’. Ze kondigt al aan om melk en vruchtensappen te blijven drinken. Zowel melk als vruchtensappen (uit een pak, dus aangezoet) hebben minstens 400kCal per liter, vaak nog meer. Met 3 liter melk/vruchtensap heb je voldoende calorieen binnen om de dag door te komen tiepend/lezend op je kelderstoel. Dat kan je dus heel lang volhouden zonder irreversibele schade aan te richten aan je organen. En dat beseft ze heel goed.

  En natuurlijk snapt Maud ook wel dat dit haar geen steek dichter bij een oplossing gaat brengen. Ergens onbewust, lijkt me dit toch vooral een hartekreet om een uitweg te vinden uit deze hopeloze toestand. Ze geeft hulpverleners nu een goede reden om haar binnen niet al te lange tijd een keer op te komen halen. Dan zal ze schreeuwen en schoppen, maar ergens geloof ik dat ze best begrijpt dat dit haar enige redding is.

 2. Mmm, Gin vind ik maar een raaaaaaaaaaar drankje.
  Krijg er altijd zo’n 4711 gevoel bij.

  Die zon op de bolletjes doet onze plottertjes niet goed.
  Onze Maud zal wel weer bestookt worden door onze Papi, da’s ook wel weer triest.

  Graag iets met rum …..

  • Een interessant detail uit het vonnis van de wrakingskamer is de laatste zin:

   “Door de gewraakte voorzitter is verzocht om toepassing van artikel 515 lid 4 van het Wetboek van Strafvordering. De wrakingskamer ziet echter in de aard van het verzoek geen aanleiding om deze bepaling toe te passen.”

   Artikel 515 WvS luidt:

   Artikel 515
   1. Het verzoek om wraking wordt zo spoedig mogelijk behandeld door een meervoudige kamer waarin de rechter wiens wraking is verzocht, geen zitting heeft.
   2. De verzoeker en de rechter wiens wraking is verzocht, worden in de gelegenheid gesteld te worden gehoord. Het gerecht kan ambtshalve of op verzoek van de verzoeker of de rechter wiens wraking is verzocht, bepalen dat zij niet in elkaars aanwezigheid zullen worden gehoord.
   3. Het gerecht beslist zo spoedig mogelijk. De beslissing is gemotiveerd en wordt onverwijld aan de verdachte, het openbaar ministerie en de rechter wiens wraking was verzocht medegedeeld.
   4. In geval van misbruik kan het gerecht bepalen dat een volgend verzoek niet in behandeling wordt genomen. Hiervan wordt in de beslissing melding gemaakt.
   5. Tegen de beslissing staat geen rechtsmiddel open.

   Kortom: Abbink heeft geprobeerd Micha een wrakingsverbod op te leggen. Het feit dat de wrakingskamer dat verzoek heeft afgewezen, haalt Micha’s gebrul dat zijn rechtszaak van hogerhand zou worden gesaboteerd flink onderuit. Wij wisten het al, Micha nu ook.

  • Apart zeg punt 4. Volgens mij heb ik die liegende creatieve agent toch echt op heterdaad betrapt terwijl hij aan het samenspannen was met een OVJ.

   • Micha schildert de agent op zijn website af als “crimineel”, inclusief een foto van de betreffende man. En dat mag dus niet hè, dat noemen ze ook wel “smaadschrift, terwijl de belediging wordt aangedaan aan een ambtenaar gedurende of ter zake van de rechtmatige uitoefening van zijn bediening.”. En daar mag Micha nu voor boeten.

 3. Betreffende Mauritz, die heeft idd.dus te maken gekregen met een deurwaarder (vanochtend, ondanks brief?). Het beslag wat ze hem wilden opleggen ging niet door, ik dacht dus gelijk aan zijn ouwe gouwe truc: al zijn zaakjes op naam van een ander zetten (vrouwtje).
  Misschien dat het later op de dag nog duidelijk gaat worden wat hier precies de reden van is. Bron: Klomp.

 4. Het arrest is inmiddels toch gepubliceerd op de link hierboven.

  Micha krijgt wederom 345 dagen cel waarvan 240 voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. En aangezien die onvoorwaardelijke celstraf van 105 dagen overeenkomt met z’n al uitgezeten voorarrest, blijven alleen de voorwaardelijke 240 dagen staan. Micha hoeft niet de cel in maar kan lekker door blijven plotteren…

  Saillant detail: Micha is in dit hoger beroep vrijgesproken van Holocaustontkenning, waarvoor hij in eerste aanleg wel werd veroordeeld. De motivatie van het hof:

  “Het uitsluitend betwisten van historische feiten betekent naar het oordeel van het hof echter niet dat een te onderscheiden groep mensen, die van die feiten direct of indirect slachtoffer is geworden, daarmee ook zonder meer tevens in haar eigenwaarde wordt aangetast, of openlijk in diskrediet gebracht wordt. Die enkele betwisting vormt op zichzelf immers geen ontkenning van de kwaliteiten – en daarmee van de eer en goede naam – van die personen.”

  Al met al mag Micha niet mopperen naar mijn idee.

 5. @ Teigertje het kan dat alles op de naam van zijn vrouw staat, maar dat werkt in de praktijk niet altijd. Als mevr. Mauritz bijvoorbeeld gaat scheiden dan heeft Hans helemaal niets meer. In de praktijk is het wel zo dat met dit soort schemerpraktijken niet zo goed aflopen zeker als er zo’n geldsom uit staat. Het is best mogelijk dat Mauritz wat compromissen heeft gepleegd.

  • Dit trucje flikte Mauritz al eerder, en dat werkte. Geen idee of dit nu ook weer het geval was.

  • Ruut, je zat toch voor het echtje in de spambox hoor.
   Je post hier niks…ok dan, en wat is dit dan? Laat trouwens ook maar zitten.

  • > aan de gin-tonic

   Nee, lust ik niet.

   > dus werd ie heel vrolijk

   Dat dan weer wel.

   > en dacht ff dat hij in Turkije zat.

   Nogmaals, ik citeerde letterlijk. Kan ook niet anders, ik ken geen Turks dus kan zoiets niet zelf verzinnen. Als je probeert te reageren onder een Twitter-account, krijgt je die tekst op een knop, vermoedelijk als vraag voor toestemming doorgeven gegevens.

 6. Zou Nico ff vakantie nemen vanuit z’n keldertje. Op naar Italië naar zijn geestverwant die gul een ticket en B&B betaald voor de moeite die Niek gedaan heeft.Overigens braken Ruud en ik nog ons hoofd over de wartaal van Kat. Maar ik ben er uit wat eloqentia manent is. Slaat helemaal nergens op!

  • Micha is bewezen onkundig in het belonen van zijn medewerkers. Ik vrees dus dat Nico niet verder gaat komen dan een stoffige campingstretcher ergens in een achterstandsflat waar hij van zijn gastheer tussen 2 en 3 uur ’s nachts het internet mag misbruiken.

 7. Ik verwachtte niets anders Ziva maar ik gun het Nico wel vanwege zijn noeste arbeid. Zet die 2 bij elkaar en je hebt voldoende materiaal voor een reality show. Win win 2 idioten bij elkaar met gast optredens van Dankbaar, vitalifeitjes, Myra, dr. mrs. Bou , Hans Mauritz en je hebt een kijkcijferkanon. Vooral als je een dagelijkse ruzie en de uitzetting uit het B&B filmt. Is er nog een onafhankelijk producent in ons netwerk?

  • Op zich zou ik er graag gaan filmen om het zaakje daarmee ook af te sluiten. Kat speelt er tijdens de zitting verder geen rol dus dat is op zich geen probleem. De persvoorlichter van de rechtbank heeft me er vorige keer wel door 4 agenten uit laten gooien, omdat ik Teeven een vraag stelde. Ik denk dat hij me deze keer niet eens in de rechtbank toelaat. Daarnaast zijn de centen ook gewoon op. Ik had nog flink wat tegoed van onze kale vriend, maar we kunnen nu weer zien nu hoe hij dat lekker in Italië uitgeeft. Ik ga mijn best doen om er bij te zijn, maar er staan eerst nog wat andere dingen op de lijst die weggewerkt moeten worden voordat ik op pad kan.

   …..en anders hebben we altijd Nico nog he! 😉

 8. Hahaha, wat een giller. Micha die opeens in Italië blijkt te zitten, zichzelf helemaal vergelijkend met Romeinse keizers en filosofen. Dat is het leuke aan Micha: hij houdt het altijd spannend en schroomt daarbij niet om zichzelf onsterfelijk belachelijk te maken.

  Maar wat me nog het meest verbaast is dat hij nog kan reizen binnen de EU zonder op het vliegveld in de boeien te worden geslagen. Er liep nog een akkefietje met de Ierse justitie maar die zien hem blijkbaar niet als vluchtgevaarlijk.

  • Er is een kans dat ie het koude Ierland verder voor gezien houdt. Wat bindt ‘m nou eigenlijk daar?

   Is TubeTuoNegozio.com nog vrij?

   • Niets natuurlijk. Het was zijn ‘samenwoonproject’ Victoria dat hem naar Ierland bracht. Toen dit mislukte omdat Victoria nog gekker is dan Micha is hij blijven hangen uit angst dat hij anders opgepakt zou worden. Het arrest in zijn Vogelenzang zaak maakte dat hij toch de kans waagde – let wel: voor het arrest werd uitgesproken – en wederom vluchtte, ditmaal naar Italië, waar hij nog een contactpunt heeft bij Hans Vogel. (De ‘wereld’ is voor Micha niet echt veel groter)

    Dat hij puur in Ierland zat voor zijn manipulatie van Victoria was natuurlijk al bekend. In 2014 legde @DeMink Micha nog maar eens de werkelijkheid uit:

    • Achteraf gezien is het geen verrassing dat hij daar zit. Op 18 mei (“Even een korte time-out van een paar dagen… shock van Abbink-gate is erg groot”) is hij stilletjes vertrokken naar Italië. We hadden op de 24ste al kunnen vermoeden dat hij daar zat, gezien de typisch Italiaanse Savonarola-stoel en de wandschildering met Italiaans signatuur die in het filmpje resp. helemaal rechts en linksonder te zien waren. Ik vond die stoel al zo niet-Iers toen ik het filmpje zag, niet beseffende wat het dan wel was.

     Hij lijkt overigens niet in B&B Piazza del Popolo te zitten, dat lijkt me geen accommodatie waar ze scheerspiegels op witte bureaus zetten. De kans dat hij weer terugkeert naar Ierland lijkt me klein: hij heeft er inderdaad niets meer te zoeken verder.

     Dit is de zoveelste spannende wending in het woelige post-Schiedamleven van Micha.

  • ==
   dat hij nog kan reizen binnen de EU zonder op het vliegveld in de boeien te worden geslagen
   ==
   Met de boot Ierland-Frankrijk om niet-Schengen Brittannië te mijden en dan met de trein naar Romeinenland? Nergens controle dan toch?

 9. Micha was altijd al geobsedeerd door de ondergang van de beschaving. Vijftien jaar geleden tracteerde hij het verbaasde NRC-publiek op een tirade tegen de Amsterdam Gay Pride Canal Parade. Die ontuchtige vertoning was volgens Kat niets minder dan het begin van het einde.

  • Yup, in 1998 op meer precies te zijn. De column was getiteld: “Erotische genotscultuur duidt op verval”, en is hier nog na te lezen.

   In hetzelfde NRC werd Kat van repliek gediend door onder andere Frits Huffnagel. Zie hier de basis van Kat’s rancune richting Huffnagel en de uiteindelijke strafbare en veroordeelde handelingen van Kat richting die man.

Reacties zijn gesloten.