Vrijmibeau: Der Untergang

tijd voor koud bier

tijd voor koud bier – Ireland – Vrijdag de 13e

Okay, okay, het is nog wel heel erg vroeg om bier en whiskey te gaan drinken. Ook nu het weekend is aangebroken. We houden het zelf voorlopig in ieder geval op koffie. Toch gaat de bar nu al open, want vandaag is het natuurlijk ‘de grote Micha gaat het OM vernietigen’-dag. Zelf jubelde de lasterplotter al kwijlend over een fatale fout van ‘de Ouderling’. Hoe Micha een fout ziet bij een Voorzitter van het Hof die onder meer verantwoordelijk is voor de procesorde en alleen daarom al mag besluiten wel of niet camera’s in zijn rechtszaal toe te laten ontgaat mij volledig. Maar het zal wel. Micha is immers de ultra expert wanneer het gaat om rechtbankprocedures. Dat niemand die man Minister van Veiligheid en Justitie maakt is volstrekt onbegrijpelijk.

Anyway, have fun. Teigertje heeft vandaag het BBQ-stokje van mij overgenomen dus die zet haar tanden uitsluitend nog in verse kippepootjes, sappige worstjes en hier en daar een wortel. Zelf ben ik ook niet al te beeldschermvast vandaag, maar zal mij ongetwijfeld als de rest van jullie een pijnlijke duim scrollen op mijn telefoon in de hoop de Untergang van het OM real time te ervaren. Camera’s zijn ‘verboten’ in Arnhem, de Saskia Belleman van de tweetplotters ‘Talk2Myra’ lijkt afwezig en not-interested net als de rest van ‘gekkie’ Nederland. Oh, en Chris Klomp rijdt zoals is te zien op de foto in Tel Aviv rond: iets met salarisonderhandelingen wordt gefluisterd.

Updates in de comments. Prognoses, speculaties of keihard gokken op de uitslag is toegestaan. De bar is open. De koffie vooralsnog gratis, en het bier staat koud voor de namiddag.

UPDATED: Koffie is op, de Limonana te soft, tijd voor koud bier.

Music: bauhaus – Nerves

148 thoughts on “Vrijmibeau: Der Untergang

 1. Deze deelde JDTV gisteren nog op de twitters, is wel een gepaste titel voor de situatie van Kat.

 2. De zitting begon vanochtend om 09:00 uur en inmiddels is het bijna twee uur later. Doorgaans is het van “good news travels fast” maar tot nu toe blijft het op alle bekende kanalen muisstil.

 3. Als je zo de plottertjes op Twitter even langs fietst, dan blijkt het Proces van de Eeuw volkomen langs ze heen te gaan.
  Met een beetje geluk staat de NWO vanavond nog fier overeind.

  • Henk kon niet aanwezig zijn vanochtend omdat hij weer eens de dupe was, nu weer van tot muggen gereïncarneerde raadslieden. Die valt zelfs letterlijk niet in de categorie “wakkere mensen”.

   • En als het geen muggen zijn, dan zijn het wel mollen #beestenboel

 4. Hoe zal het onze Micha vergaan?
  Hoog of laag kan hij springen,
  op zijn kale kop gaan staan,
  uit Psalmen of Profeten zingen…
  De rechtbank neemt daarmee geen genoegen.
  Katmans zal zich vroeg of laat
  voor een verblijf op kosten van de Staat
  bij Hotel De Houten Lepel moeten vervoegen.

 5. Het duurt wel heel erg lang voor dat Micha de ‘totale overwinning’ kakelt. Of dat Nico van den Ham weer een eindeloze rij herhaaltweets de timelines induwt. Hij retweet zelfs geen massa zielige lammetjes, konijntjes of muisjes.

  Ik ga bijna denken dat het Hof niet eerder stopt dan dat alle aanklachten, en dat zijn er best veel, zijn behandeld en dat Nico dus nog op het houten publieksbankje zit, en Micha vanzelfsprekend nog rillend onder zijn bed met zijn fles whiskey.

 6. Lees net op ROL de TOTALE OVERWINNING op ouderling Abbink.
  OMG, ik lees het verkeerd; het is de TOTALE OVERWINNING VAN ouderling Abbink.
  Onze aan een trisomie lijden brachychefaal is compleet onderuit geschoffeld.
  Een fijne vrijmibo toegewenst aan allen.

  • *zucht* Kat heeft weer een haakje voor uitstel… *mompelt* het houdt niet op.. niet vanzelf..

   Maar of Stapel hem die cassatie-procedure afraadt lijkt mij niet zeker. Dit meldde Stapel namelijk aan Micha:

   …Verder staat volgende week vrijdag (13 mei) de strafzaak in Arnhem weer op het programma. Ik zal daar naartoe gaan en zal in eerste instantie nog een keer het verweer voeren dat de door het Hof Den Haag toegewezen onderzoeken en getuigenverhoren alsnog gehonoreerd zullen moeten worden. Als dat niet lukt, dan zal er een inhoudelijke behandeling gaan plaatsvinden van de verschillende zaken waarvan je wordt verdacht. Een tweede wraking heeft geen zin lijkt mij. Het beste is het dan om maar zo goed mogelijke de verdediging te voeren (en dat is mij wel toevertrouwd), en vervolgens in cassatie de kwestie van de doorverwijzing en het niet honoreren van de onderzoekswensen door het opvolgende hof aan de orde te stellen. [mvg Thijs Stapel.]

   De zitting is dus precies zo verlopen als dat Stapel Micha al voor heeft gehouden. Dat moet ik Stapel nageven. Maar als ik vervolgens inderdaad (snel) lees wat een cassatie procedure inhoudt en hoe specifiek deze is en daarom expliciete expertise van de advocaat vraagt, én ik kijk dan naar de specialisaties van mr Thijs Stapel en het kantoor waar hij aan verbonden is, dan zie ik erg nuttige specialismen, maar niet ‘cassatie’, dus of Stapel de juiste raadgever in deze is?

   Een ander voordeel is, is dat Micha Kat na de uitspraak op 27 mei nooit meer kan mekkeren dat de criminele feiten waar hij voor veroordeeld is (tot aan hoger beroep) nog niet ‘echt’ zijn, of onherroepelijk. Inhoudelijk zal een cassatie procedure niets aan zijn criminele bewezen feiten veranderen, die zijn immers uitermate goed gedocumenteerd of vastgelegd op tape, vooral dankzij Kat zelf.

   Het super irritante is natuurlijk wel dat Kat, zolang die cassatie procedure loopt, weer – vermoedelijk jaren – door kan gaan met dat recidive gedrag van hem, want zo’n procedure bij de Hoge Raad zal wel niet binnen 14 werkdagen worden afgehandeld.

   En zo kabbelt het maar door…en door…en door.

    • Tijdens een cassatie wordt een strafoplegging toch wel gewoon uitgevoerd? Het zal hem deze keer niet uit de gevangenis houden. Na de 27e kan Micha er hier bij op de lijst.

    • Ja, dat hoop ik wel, maar ik zag dit bij @saskiabelleman over dat andere criminogene boefje Badr Hari. Die is ook in hoger beroep veroordeeld tot onvoorwaardelijke gevangenisstraf, maar mept er nu blijkbaar nog olijk op los tijdens zijn vakanties in Marocco, omdat (?) hij tegen dat hoger beroep vonnis in cassatie is gegaan.

     • Overigens het grootste respect voor het werk van Belleman, maar volgens mij klopt het niet wat ze schrijft: een vonnis in hoger beroep is een “definitief” vonnis. Het enige wat de hoge raad kan is een vonnis vernietigen en het proces opnieuw laten doen door een lager rechtshof. Tot het moment van die “vernietiging” blijft het vonnis staan en wordt ook ten uitvoer gelegd, dat is niet ineens van tafel en er wordt niets geschorst tijdens het cassatieproces, vaak zelf niets eens erna als het vonnis vernietigd werd. Een veel beter voorbeeld dan Belleman’s speculaties over de zaak Badr Hari is dat van de cassatie Lucia de Berk. Haar vonnis werd vernietigd op grond van het feit dat je niet tegelijk levenslang en TBS kan geven, maar ze verdween geen moment uit de gevangenis.

      Micha gaat in ene poging tot cassatie die onvermijdelijk afgewezen gaat worden natuurlijk proberen een puntje te maken van die persrichtlijn. Maar richtlijnen liggen nou eenmaal niet verankerd in het recht, dus dat zal de hoge raad nooit meepikken in de besluitvorming. Bovendien staat er in de persichtlijn ook: “Op grond van de wet heeft de zittingsrechter te allen tijde de bevoegdheid
      tot het stellen van regels in verband met de orde ter zitting.
      “, dus de rechter mocht die beslissing nemen.

 7. Overigens dat grapje om zijn advocaat onder protest de zitting en zaal te laten verlaten heeft Micha Kat ook al eerder uit laten halen. Dat was met Gerard van der Meer en uit mijn hoofd tijdens de zitting in eerste aanleg over de ‘graffiti-zaak’.

  Het hielp niet echt; Kat werd daar veroordeeld tot onder meer 2 maanden voorwaardelijk en een forse geldboete.

 8. Cassatie wordt niet zonder meer toegewezen cq behandeld, dan moet er een nieuw aspect zijn. Tenzij Stapel staat ingeschreven bij de cassatiebalie, zal hij inderdaad niet meer de advocaat zijn.

  • Dat telt volgens mij niet meer las ik en als ik je goed begrijp. Het was zo dat je in civiele cassatie-zaken als advocaat gevestigd moest zijn in Den Haag. Niet bij strafrecht zaken, maar die eis voor civiele zaken bestaat ook niet meer als ik het goed begrepen heb.

 9. En wat @Ruud zegt tegen zichzelf:

  • Nope, dat is weer een andere zaak tegen Micha Kat. De ’10 maanden onvoorwaardelijk” staat gevonnist voor (herhaaldelijke) belediging van Marcel Gerlauff. Dat hoger beroep en vanaf vandaag dus ook ‘in cassatie’ staat nog ergens in de toekomst.

   Met dit hoger beroep van vandaag staan ‘slechts’ 240 dagen voorwaardelijk ter discussie van de 345 dagen gevangenisstraf die de Rechtbank Micha heeft opgelegd. Ook bijna 8 maanden, maar toch, net even weer iets anders 😉

 10. En daar is JDTV, die uiteindelijk altijd wel ‘wat’ weet op te leveren. Een beetje jammer van de persoonlijke frustratie die de boventoon voert – het is hem al vaker gezegd meer afstand te nemen van die totaalgekkies – maar toch een relevant extraatje:

  Inderdaad, Kat heeft, net als eerder met mr. Gerard van der Meer in de graffiti-zaak, het mandaat van zijn advocaat beperkt, zodat deze tijdens de zitting ‘gedwongen’ was de zaal te verlaten.

  Extreem onhandig IMO, maar ja, dat is Micha Kat: volkomen de realiteit bijster.

  JDTV aan het woord over de Micha zaak van vandaag

 11. Ik kan justitie begrijpen die dealen met Kat en die leipen. Tsja en dan is JDTV die met Kat op touw was voor hun niet betrouwbaar meer. Dat het ook mensen zijn die door die leipen worden gesard of een inmens geduld moeten opbrengen voor hun onzinnigheden (zie de vitalifeitjes met hun zingende advocaat), Ben van de Brink die zijn advocate ontsloeg vanwege haar make up (dat is een heks), of als laatste dat de rechtbank een lachertje is omdat justitie de NWO is of een verlengstuk van pedo’s.

  Het is simpel bij justitie zijn de regels anders. Hou het simpel, kom met een goede advocaat en beperk je tot de zaak. Dat er niet gefilmd mag worden is niet zo vreemd,het is een herhaling van zetten en daar werd op gerekend. Met een neuspeuterende griffier is het niet zo spannend. Het enige vervelende is dat dit soort zaken wel over de rug gaat van de belastingbetaler.

  • “Tsja en dan is JDTV die met Kat op touw was voor hun niet betrouwbaar meer.”

   Dat zegt meer over justitie dan over mij denk ik! Ik heb me tijdens zittingen altijd netjes gedragen. De ordeverstoringen zijn een leugen!

   • Het is heel simpel. Kat is een publicist met een kleine schare aanhang (waaronder Nico van den Ham) en staat terecht voor onder andere ‘opruiing’. Nico van den Ham heeft recentelijk al eens openlijk opgeroepen om rechtszaken te verstoren en ook Kat zelf is niet vies van dergelijke termen. Bovendien staat Kat bekend als iemand die rechtszaken en verhoren verstoort.

    Als er camera’s bij zo’n rechtszaak worden toegelaten, is dat voor lieden als Micha en Nico een katalysator om zich te gaan misdragen en de orde te verstoren. Nou was de kans klein dat Micha bij z’n eigen zitting zou zijn maar de rest van z’n achterban is net zo onvoorspelbaar als hij zelf. Ik vind het zelfs opmerkelijk dat er überhaupt publiek bij deze zaak werd toegelaten, zeker na meervoudige oproepen als “KOM NAAR MIJN/ZIJN ZITTING!!1!” op diverse sites.

    • Ze kunnen de situatie toch ter plekke inschatten. Er waren 7 bezoekers die de zitting van achter gepantserd glas moesten volgen. Ik begrijp uit het laatste bericht van Kat dat de volledige zitting alsnog is opgenomen. Mooi zooitje weer dus!

     Het hof was behoorlijk vooringenomen, camera’s verstoren geen zittingen. Een van de smoesjes die ze gebruikten om het filmen tegen te gaan was dat de zittingszaal dan opnieuw ingericht zou moeten worden.

     Als er mensen zijn die zittingen dreigen te verstoren, ben ik blijkbaar meteen de sjaak. Het hof heeft hiermee een zeer grote fout gemaakt. Ik ben het verloop van deze strafzaak gaan volgen omdat ik benieuwd was hoe rechtspraak en justitie hier mee om zouden gaan. Blijkbaar hebben ze inderdaad iets te verbergen. Na het vernietigen van mijn camera is dit het zoveelste voorbeeld dat dit vals spel is!
     Kan iemand bijvoorbeeld een voorbeeld geven van momenten dat ik zittingen verstoord heb tijdens het filmen?

     Het zijn net zoals Kat gewoon een stelletje leugenaars!

     • Tokkies? …Geen zin? ….besmeuren?

      Wie zijn die tokkies dan?
      Waarom heeft de rechtbank er geen zin in?
      Waarmee zouden we de rechterlijke macht kunnen besmeuren dan?

      Volgens mij ben je de weg een beetje kwijt ofzo. Op het ogenblik is het de rechtbank die mij wederom onterecht besmeurt! Het is gewoon echt te triest voor woorden.

      ….Karma komt nog wel voor ze!

     • Ik begrijp uit het laatste bericht van Kat dat de volledige zitting alsnog is opgenomen

      Opa Nico c.s. snijden zichzelf hier dan weer mooi mee in de vingers. Minachting voor het Hof. Dus volgende keer niet alleen geen opnames maar gewoon helemaal geen publiek meer. En dat hebben Opa Nico c.s. helemaal aan zichzelf te danken met dergelijke destructieve acties en mag JDTVHQ gratis en voor niets in de malaise delen.

      Dom en kansloos volk.

     • Lieve JDTV

      Het gaat niet alleen om het besmeuren van de zitting zelf, maar de procesgang als geheel. Het feit dat complotgekkies de aanklager, rechter en als het even kan hun eigen advocaat gaan besmeuren met lasterlijke leugens en zwartmakerij, de manier waarop voor en na de zitting mensen lastiggevallen worden en zeker ook het gedrag van complotgekkies op de publieke tribune, zoals we dat in het verleden vaak zagen. Door jouw manier van verslaglegging in het verleden word je natuurlijk ook tot die groep geregeld, daar moet je niet verbaasd over zijn. Rechtszaken hebben een bizar soort van sociale functie gekregen voor de plottertjes, die niet past bij de werkelijke functie van een gerechtshof. Maar “Het systeem” laat zich uiteindelijk niet ontregelen door een paar individuele losers die suffe spelletjes met wraking, beeldvorming en vervelende, soms dreigend overkomende losers op de publieke tribune gaan spelen.

      Ik vind het heel goed dat Abbink daartegen optreedt zoals hij dat nu doet, die grenzen hadden al heel lang geleden aangegeven moeten worden. En als je ziet wat voor hetze Micha nu ook weer aan zit te jagen tegen zijn eigen rechter, zoals hij dat in het verleden met anderen deed die beroepshalve betrokken werden in zijn rechtsgang, vind ik hem nog mild overkomen. De overheid en het rechtsstelsel hebben al die spelletjes door en daar beleid op geformuleerd: rode vlaggetjes bij de politiedossiers van bepaalde gekkies, een wat strakkere handhaving van de rechtsgang als mensen zelf niet het vermogen hebben daar op een waardige manier mee om te gaan, zo moeilijk is het allemaal niet en na jaren van aanmodderen viel dat muntje nu dus ook bij justitie, rechtspraak en de politie. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.

      Het speelkwartier is voorbij en de rechtsspraak is inmiddels zo gewend aan de nogal suffe pogingen van plotgekkies om elk proces dat ze niet aanstaat waar mogelijk te ontregelen, dat de lijntjes wat strakker aangehaald worden. Is allemaal keurig binnen de grenzen van het wettelijk toegestane en het is ongepast als uitgerekend jij daar huilie over doet, want daar droeg je de afgelopen jaren in belangrijke mate aan bij met je aksiejournalistiek.

     • Het besmeuren van de procesgang? Ok en waar en wanneer heb ik dat gedaan dan? Een draaiende camera verstoort geen zittingen en liegt ook niet! Moet ik gestraft worden voor wat anderen voor mijn camera doen? Volgens mij ben ik net vrijgesproken van zo’n gevalletje!

      Het besmeuren van de procesgang is bijvoorbeeld het vernietigen van een camera nadat de rechter heeft geoordeeld dat die terug gegeven moet worden, of bezoekers na afloop van een zitting laten inrekenen door de mobiele eenheid!

      Vertel eens dan op welke wijze heb ik waaraan precies meegewerkt volgens jou?
      Kun jij voorbeelden vinden waar ik zittingen verstoor, want daar hadden we het hier volgens mij over!

     • Selectief registrerende camera’s liegen natuurlijk wel. Jij bepaalt wie er al dan niet voor je camera verschijnt en wat je ermee vast wilt leggen. Je bent een prima gast, maar objectieve verslaglegging is natuurlijk iets anders dan jouw sturende en suggestieve vragen van de categorie “when did you stop beating your wife” en je aksiejournalistiek.

      Hier een voorbeeldje van een liegende camera:

     • @Naomi

      Tijdens een zitting laat ik de camera gewoon draaien zoals altijd, daar knip en plak ik niks aan en bovendien ben ik geen partij die vragen mag stellen tijdens een zitting. Waar jij het nu over hebt snap ik dus echt niet!

     • Wilde je met droge ogen beweren dat je nog nooit een filmpje monteerde schat? Geeft niks hoor, van mij had je natuurlijk wel mogen filmen. Als jij dat in het belang van Micha wilt doen moet je dat natuurlijk zelf weten.

      Maar als je Nico’s seniele gezwam tijdens de zitting (27m21s) hoort, kan ik de beslissing van de rechter en ook de wrakingsrechter uitstekend begrijpen. Die debiel komt er nog even tussen alsof hij partij is in die wraking en toonde daarmee aan dat het geen goed plan is om te filmen. Was jij ook het slachtoffer van.

      Ik vond dit commentaar van het OM trouwens spot on

      28m25s:

      Dan kan het zo zijn dat de heer Kat denkt: “dat is een volgende stap in de richting van een veroordeling door een volstrekt vooringenomen hof”… ik denk dat de verwarring zit in het feit dat het niet zozeer om een vooringenomen hof gaat, maar eigenlijk dat de heer Kat vooringenomen is, omdat elke hem onwelgevallige beslissing leidt tot een wrakingsverzoek. Dat is een onjuiste gang van zaken. De beslissingen van het hof op de verzoeken van de verdediging en Kat zijn gestoeld op redelijke argumenten en ik verzoek u dan ook het wrakingsverzoek af te wijzen”

      Micha’s advocaat probeert daarna nog te beargumenteren dat het hof “vooringenomen” zou zijn omdat ze vrijwel ieder verzoek van hem en Micha afwijzen, maar dat kan natuurlijk ook komen omdat hij telkens maar weer met kansloze, een advocaat onwaardige kutverzoekjes komt aanzetten, waarmee hij in wezen naar de bekende weg vraagt.

      Dus tja.

     • Ik knip en plak niet als het over zittingen gaat. Alles wat ik mag filmen komt compleet online. Ik doe dit niet in het belang van Micha maar omdat ik het verloop van de zaak wil vastleggen, helaas heeft justitie de beelden waarin Micha aangeeft waarom hij de graffiti zet gewist. Hiermee hebben ze de complete docu over dit verhal war ik jaren aangewerkt heb dus ook vernietigd.

     • Nee daar was geen back up van. ik heb de arrestatie gefilmd en daarna is de camera direct afgepakt ondanks het feit dat ik het beeldmateriaal heb aangeboden voor het onderzoek! Pure censuur dit en ze hebben de camera pas na het vonnis dat hij terug moest laten vernietigen. Vervolgens hebben ze namens mij een schadevergoedingsverzoek bij zichzelf aangevraagd en toegewezen. Ze willen me nu 25 euro geven voor een project waar ik jaren werk in heb zitten!

     • Een back up maken ging dus niet omdat het materiaal vrijwel direct in beslag genomen is. Het enige wat ik zou kunnen doen voortaan is livestreamen, maar daar heb ik nu e spullen nog niet voor.

   • Opa Van der Ham en JDTV zijn totaal niet met elkaar te vergelijken.
    JDTV is rustig, beleefd en redelijk objectief, en doet uitstekende interviews, zonder te schelden of te schreeuwen, en hij komt altijd sympathiek over, zelfs tegenover iemand als JD.
    Maar als Van der Ham rotzooi komt trappen (en voor types als Van der Ham is de “persrichtlijn” natuurlijk helemaal niet bedoeld; hij is geen pers, maar een ruziemaker), dan is dat vragen om een filmverbod. En dan kan de rechtbank geen uitzonderingen maken, en moeten de goeden maar onder de kwaden lijden.
    Bij de volgende zitting moet Van der Ham maar gewoon net als Assurancetourix aan een boom vastgebonden worden om de feestvreugde niet te verstoren.
    En dan kan iedereen, plotter of antiplotter, gewoon zien hoe de rechtszaak verlopen is.

    • P.S.
     Ik begrijp trouwens niet waarom Van der Ham zo nodig moet filmen, als JDTV dat ook al doet (van de 7 man publiek)

 12. Oei, het OM eist dus toch niet ‘neutraal’ zoals Micha graag ziet.

  het OM eist 105 dagen celstraf, en (wederom) verwijdering van de artikelen op (hoofdzakelijk) KLOL.

 13. Micha Kat kost(t) de maatschappij klauwen met geld, balans opmaken en een rekening in zijn mik schuiven, het is het enigste dat helpt om rechters en belastingbetalers te ontlasten van gekkieterreur!

  @Naomi
  Alles goed?

 14. Micha ik weet dat je dit leest; in je laatste “brief aan Abbink” laat je al zien dat je aan het zeiken bent. Je weet dat je fout zit, je weet dat hij alles goed heeft gedaan en jij was er niet eens met je “togastress” dus wat zeik je?? Wie criminele dingen uithaalt moet op de blaren zitten of in jouw geval achter de tralies, zo lang mogelijk!! En je site opdoeken, want een gezeiver eerste klas is het. Je weet het als je diep bent gezonken als Niburu je gaat noemen. Naast hun tig jaar dat ze aan het fantaseren zijn dat Niburu langskomt (ze dachten dat hij in 2010, 2011,2012, 2013 enz. de wereld kwam vernietigen) fantaseren ze ook dat jij gelijk hebt….wat je dus ook nooit hebt. Pas als Niburu langskomt, en dat zal nooit gebeuren…dus doei Micha, ga lekker ergens je verdriet verdrinken, koop daarna een ticket naar Nederland en kom gezellig staatsvakantie houden…

 15. Huilende Micha die een zelf verklarende ‘oude ‘opa’ (Nico) voor zijn karretje spant? Nico die rechtszaken voor hem opneemt (die verboden waren) zodat Micha los kan gaan? Hoe ver kan je zinken?

 16. En P.S. Eric Donk dat geld ook voor jou met je zogenaamde onschuld! Jij bent geen haar beter dan Micha! Micha betaalde jou ook voor zijn daden…nu niet huilen mafkees!

 17. Eric … om het te onderbouwen jij ging nogmaals mee met Micha om grafitty op het huis van de zogenaamde bildenbergers (tilburg geloof ik)aan te brengen…Micha liet je zien wat er in zijn tas zat voordat jullie weer daar na toegingen. Maar jij verletde steeds dat je niet wist wat Micha deed. Jij bent net als nu Nico….Jullie wisten van zogenaamd niks?????????????

  • Nope @Mart, dat is niet hoe het gegaan is.

   Bovendien was het Leiden en niet Tilburg.

   Zelf heb ik heel wat aan te merken op JDTV over die actie, maar het is niet gegaan zoals je dat nu stelt.

   Dan zou je eerder die actie bij de Leidse Universiteit kunnen noemen, waar Micha heel manipulatief een ander de graffiti-fles laat bedienen (ik zorg dat je juridische ondersteuning krijgt en ‘wij’ betalen de boetes). Niet dus, Micha verraadde letterlijk bij het eerste verhoor de ‘persoon met de hand in de graffiti-bus’, en van de beloofde juridische of financiele steun is het nooit gekomen.

   Micha als ‘verzetsleider’. Je zal het maar overkomen ;-(

    • Ben oprecht benieuwd hoe dat eruit gaat zien! Met JDTV’s capaciteiten als filmer en montage komt dat qua profi docu filmen wel goed. En dan als schaduw van Naomi oid? Zou best serieus iets leuks/goeds kunnen worden? Iets voor de vpro zou ik 20 jaar geleden zeggen? 😉

     • @Ik InQ Symposium is pas in juni. Moet je eerlijk bekennen dat ik ik me soms een beetje murwgeslagen voel door alle gedenkdagen, dus deze liet ik even aan me voorbijgaan. Na de transgender day of remembrance, day of visibility, vier mei en de herdenking van het bombardement op Rotterdam had ik het even helemaal gehad qua overkill.

     • Waar ik persoonlijk sgeitziek van word, is dat “goedbedoelende” (not) cisgender hetero gutmenschen het transgender wereldje koloniseren, voor het karretje van hun eigen narcisme en ongerelateerde politieke agenda’s proberen te spannen en tot overmaat van ramp bakken met subsidie wegsucken die je ook een relevante bestemming zou kunnen geven. Alsof transen zelf niet mondig genoeg zouden zijn ofzow.

      Voorbeeldjes: recentelijk werd het eerste transgender zangkoor opgericht, is het initiatief van een maatschappelijk werkster van Humanitas die zelf geen trans is. Ze kregen al twaalfeneenhalfduizend eurie toegekend terwijl je voor dat geld bijvoorbeeld ook een arbeidsbemiddelaar in had kunnen huren, maar om nóg meer geld binnen te kunnen harken werd er nu een (peperdure) abri campagne gestart, waarop prominent de foto van die cisgender vrouw staat met de uitspraak “stem op mij” eronder. Waarom de neuk stond er geen transgender op die abri als het zogenaamd over transgenders moet gaan, maar de levensgrote kop van een cisgender vrouw? Hoezo narcisme? Hoezo nutteloos met geld smijten? Hoezo gemiste kans op het vlak van trans visibility? Hoezo verkeerde prioriteiten?

      Of de Hang-Out, een huiskamerproject voor LHBT jongeren, veelal allochtoon. Staat onder leiding van een cisgender hetero extreemlinkse vrouw uit de paardenstal van Asha ten Broeke, die acteert dat ze “genderqueer” zou zijn omdat je dan “hip & happening” bent. Elke trans kan bevestigen dat het grootste probleem op straat toch echt moslimjongens is kwa geweld, uitgescholden en bespuugd worden, dat de ouders van die jongens ook hun steentje bijdragen in termen van eerwraak en verstoting, maar zulke jongens en ouders moet je dus juist heel lief behandelen -want Wilders-. Als je daar wat van durft te zeggen omdat we nou eenmaal LHBT belangen behartigen en NIET die van de Islam, komt IS kasthomo Tofik Dibi je wel even vertellen dat je “je waffel moet houden” en opkrassen. In Hang-Out beleid vertaald moet je zulke moslims vooral niet confronteren met hun gedrag, maar zo’n beetje een bosje bloemen aan huis brengen als ze hun kind verstoten. Die LHBT jongeren wordt serieus aangeraden om nog maar even in de kast te blijven.

      Dan heb je het dus over kasthomo’s en cisgenders die over de rug van transgenders zichzelf en volkomen ongerelateerde politieke agenda’s aan het pushen zijn. In essentie ging Idahot Rotterdam daarover en over my dead transbody dat ik daar mijn medewerking aan verleen.

      Zo rolt Naomi nou eenmaal niet. Met zulke “allies” heb je geen vijanden meer nodig.

     • Ga je proberen Swapichou om te bouwen tot een transgender blog @Jeroen. Bij dat Amerikaanse blog hebben ze je weer uitgekotst dus. Jij kunt wel een beetje in de rondte lullen hier en zo af en toe een foto waar je met een belachelijke pruik opstaat openbaren maar volgens mij ben je 100 % NEP. Nep in alles.

     • Hoe kom je erbij dat ik op dat Amerikaanse blog “uitgekotst” zou zijn schat? Niks is minder waar.

     • Disclosing birth names. When a transgender person’s birth name is used in a story, the implication is almost always that this is the person’s “real name.” In fact, a transgender person’s chosen name is their real name – whether they are able to obtain a court-ordered name change or not. Many people use names they’ve chosen for themselves, and the media does not mention their birth name when writing about them, (e.g., Lady Gaga, Demi Moore, Whoopi Goldberg). Transgender people should be accorded the same respect. When writing about a transgender person’s chosen name, do not say “she wants to be called,” “she calls herself,” “she goes by Susan,” or other phrases that cast doubt on the transgender person’s identity.

     • De opnames en interviews van het WPATH symposium gaan toch heus in eerste instantie op susans.org geplaatst worden Don. En iemand die denkt dat de aarde plat is en de holocaust niet plaatsvond liet al zien onvoldoende hersencellen te hebben om te kunnen beoordelen wat wel en niet echt is.

      Overigens wil ik niets met Swapichou. Dat is helemaal Ziva’s en Teigertjes feestje en dat doen ze prima, los van jou hier laten reageren, of ruimte bieden aan de WAJONG wijsheden van Mind Fever. Maar dat houd je toch, leg ik me bij neer.

     • “WAAI-JONG. Wijsheden opgedaan tijdens gratis wereldreis.”

      Nog wat muziek voor die bedorven ziel van je. Misschien een gezondere uitlaat voor al die frustratie van je. Keihard opzetten. Geen genade met de buren.

     • Oei… bederft dergelijk zielloos technobehang mijn inktzwarte zieltje niet nog meer? 😉

      Zennnnn

     • Hehe dat is geen techno. De bedoeling is catharsis. De reiniging van je bedorven ziel. En dan niet door middel van middeleeuws koorgejammer, maar energetisch, genadeloos hard en tegelijkertijd psychedelisch/spiritueel achtig, in een poging om dat gemekker in je bovenkamer tot zwijgen te brengen. En dan de ziel de vrije loop te geven, dansen dus. In principle is dit geluid een opgekrikte versie van stam/tribal muziek, afgestemd op de moderne wereld. Vroeg of laat snap je het wel (dat word een leuke dag) genoeg frustrate in jou.

     • Prachtig hoe je een slechte muzieksmaak en de transfobie waar je meer dan eens uiting aan gaf met holle frases weet te larderen.

     • He ga nou niet zo zwak lopen doen. Hoezo kruip je meteen in de slachtoffer rol dan? Dat is toch te aandoenlijk (en overbodig lijkt me).
      Zon vreemd mechanisme waar je steeds in vast loopt.

      Dus als het kan leg even die achtervolgingswaanzin opzij en probeer in te zien dat ik probeer voorbij te gaan aan dat soort futiele bijzaken. Die interesseren me bar weinig. Ook al zijn ze voor jou van onwezenlijk belang, laten we zeggen cruciaal onderdeel van je identiteit, het hoeft niet altijd daarover te gaan. Of wel?

     • Ik vind het niet de moeite waard om een bloemlezing van jouw bizarre kwalificaties van mij op dat vlak te geven, want die weet je zelf ongetwijfeld ook nog wel. Daarnaast getuigt het niet van slachtofferschap dat ik dat aanhaal, dat is niet het gevoel dat ik erbij had. Eerder minachting, eerlijk gezegd.

     • He bah, het word altijd zon naar gesprek bij jou. Ik bedoel het allemaal niet zo serieus, en heb zeker geen slechte intenties terwijl je bij jou toch echt van kwaadaardigheid kunt spreken. Geen idee wat ze met jou gedaan hebben.
      Af en toe denk ik even de draak aansteken met die man ( OK vrouw) want echt ik en volgens mij niemand hier of waar dan ook zit op dat zelfgeobsedeerde transgender gezever van je te wachten. Het gaat alleen maar over jou namelijk, dat is ook het enige wat je leest. Oeverloos zelfbeklag. Je bent helemaal geen activist, daar ben je veel te gestoord voor. Echt niemand die met jou in zee wil.

      Sorry. Moet gezegd worden.

      edit het K*woord, dat gaan wij hier dus niet doen @mindfever, evenals je Naomi op haar transgender zijn gaat aanvallen wat jij er ook van mag denken. Doe dat maar privé maar niet op dit blog. vr. gr. teigertje

     • Ik ben al die persoonlijke aanvallen spuugzat, het is hier geen Barracuda all over again. Vertellen jullie het maar..gaan we normaal doen met zijn allen of moet ik gaan modereren.

     • @teigertje Het gaat niet over zijn transgender zijn an sich. Ik heb daar geen moeite mee, ik heb wel gekkere dingen in deze wereld gezien. Blijkbaar is dat niet duidelijk.

      Excuses verder voor taalgebruik.

     • Nee sorry, dit was echt een vreselijk triest en genant schouwspel weer, excuses van mijn kant aan allen. Was niet de bedoeling.
      Ga me hier even heel lang niet vertonen. Tijd voor introspectie.

     • Dit is echt het flauwe spelletje dat ook al op barracuda gespeeld werd. Kan er in het kader van de Naomi bestrijding nou echt niets creatievers verzonnen worden? Maar over wiens haat gaat dit precies? Niet de mijne, want ik heb toch heus andere interesses dan deze steeds verder afkalvende niche in blogosphere. Er is een leuk gesprekje gaande tussen JDTV, IkinQ en mijzelf, @Mind Fever en @Don trekken dat willens en wetens het negatieve in door op bizarre wijze en zonder dat ik daar aanleiding toe gaf op de man te gaan spelen. Ik ga daar op mijn beurt vrij luchtig mee om, hoewel ik wel even aangeef dat ik het prettig vind aangesproken te worden met de naam waarmee ik inmiddels ook officieel geregistreerd sta en licht toe waarom deadnaming een slechte, respectloze gewoonte is. Niet dat ik daar zo wakker van lig hoor, geef het vooral aan ten behoeve van andere transgenders bij wie dat vaak gevoeliger ligt. Moet je niet doen, is dom en onbeschoft.

      Komt daar alsnog een anoniempje overheen om net te doen alsof het door mij zou komen, die me ook nog eens gaat deadnamen, om de vijandigheid nog even te benadrukken. Alsof ik verantwoordelijk ben voor andermans haat.

      Ik vind het vooral rot voor zulke dommertjes dat ze zich zo vastklampen aan hun haat en rancune. Maar dat zijn dan ook de enige drijfveren die het complotwereldje kent, geldt eigenlijk evenzeer voor de plottertjes als de debunkertjes. Jammer en dom van me dat ik daar zo lang mijn energie instak, hoewel het natuurlijk wel een bepaald maatschappelijk nut had, kijkend naar het spoor van vernieling dat de plotgekkies vroeger aanrichtten.

      Maar dat nut zie ik niet meer. De angel is er bij figuren als Dankbaar en Kat natuurlijk al lang en breed uit, maatschappelijke schade kunnen ze verder toch niet meer aanrichten. Om nou te gaan zitten genieten van het karma dat ze onvermijdelijk inhaalt, daar ben ik geloof ik niet sadistisch genoeg voor. En om nou te zeggen dat opa Nico of een verlepte drugscrimineel met een hersenafwijking in zijn taalcentrum nou de moeite van het bestrijden waard zijn….. ik zie het nut niet zo.

   • Sterker nog hij is zelf naar het politiebureau gegaan en heeft die persoon aangegeven terwijl hij anonimiteit beloofde. Eindresultaat een dikke boete voor die persoon die ze niet kon betalen. Omdat ik het zo’n klotestreek vond heb ik het uit plaatsvervangende schaamte uiteindelijk maar betaald. Als gevolg daarvan en omdat micha mij verder ook weigerde te betalen, kreeg ik later nog wat extra kosten in mijn nek wegens een huurachterstand. Echt een heldendaad dus weer van onze grote verzetsleider. Het is maar goed dat dit geen ww2 is anders was heel het verzet uitgeroeid dankzij deze held!

    Micha als je dit leest. ik kots op je en dit verhaal is nog lang niet over. Hier zul je tot je laatste dag op deze planeet aan herinnerd worden!

 18. Na cassatie bij de Hoge Raad kan je gerust naar het Europees Hof van de Mensenrechten in Straatsburg. Daar is alle aanleiding toe. Hoewel het Hof 90% van de klachten niet eens behandelt en zonder procedure al niet-ontvankelijk verklaart. De procedure duurt bovendien 4 tot 5 jaar. Tot zolang zal men toch geduld moeten hebben. Het Europees Verdrag kan op elk moment in een procedure worden ingebracht. Overigens schond Chris Klomp de Persrichtlijn die gebaseerd heet te zijn op het Europees Verdrag. Het gerechtshof Arnhem heeft de Persrichtlijn en daarmee her Europees Verdrag voor de Mensenrechten naast zich neergelegd. Voorwaar een moedig besluit van het rechtbankbestuur in Arnhem!

   • “”Het uitgangspunt is dat zittingen voor een ieder en dus ook voor de pers vrij
    toegankelijk zijn. De rechter die de zitting leidt, kan echter beperkingen stellen.
    In alle gevallen dat hij daartoe besluit, moet de rechter die beslissing motiveren en
    doet hij dat in het openbaar.””

    Klik om toegang te krijgen tot Persrichtlijn_web.pdf

    Vervolgens kan je afvragen of men Nico v/d Ham accepteerd, daarnaast had hij met zijn illegal opname genoemde namen moet weg werken middels een piep of anders.
    Daarnaast lijkt het me niet echt slim om alsnog een illgale opname te maken, wat vervolgens tegen je gebruikt kan worden.

    Anderzijds lijkt me dat Kat zijn advocaat wel bij de pinken is en een verslag van gedane zaak moet ondertekenen, en dus gewoon alles op schrift staat.
    En dus kortom Kat gewoon met zijdlingse zaken om de brei heen draait, ipv.daadwerkelijke veroordelingen aan te pakken.

    Anderzijds is het appart dat Kat de commando s geeft, lijkt me toch enigzins dat een advocaat de zaak moet uitspelen ……….misschien zie ik dat verkeerd …….maar vervolgens weer een makkie voor de advocaat vermoed ik, aangezien als het schip strand kan Stapel weer verder met andere noodlottigen.

 19. Kat is nu “zo geraakt” door de Abbink dat hij een paar dagen rust neemt. Lees hij is zijn hostel/hotel/b&b uitgetrapt wegens herhaaldelijk niet betalen en hij komt pas terug met schreeuwstukjes als hij weer een onderkomen heeft gevonden. Het geld is dus op en hij wordt wanhopig, wetende dat hij aan alle kanten aan het verliezen is. Geen huis meer, geen vrienden meer, geen geld meer, (bijna) geen advocaat meer….kom naar huis Micha en je hebt een jaar lang in ieder geval een dak boven je hoofd en wellicht maak je daar nieuwe vrienden….

  • Dan gaat het stil worden de komende dagen. Kat op een welverdiende vakantie (dagelijks twee of drie artikelen bloggen is knap vermoeiend) en Wimp die van de aardbodem lijkt te zijn verdwenen. Hebben we eigenlijk alleen Nico nog die de gemoederen bezig kan houden. Nico, grijp je kans en maak jezelf onuitwisbaar de komende paar dagen!

 20. Heel die Ton Hofstede en zijn lijntjes met Turkije heeft me nooit kunnen interesseren.
  Ooit las ik op Buurman Barra een stukje over zijn levensloop maar dat heeft me niet kunnen motiveren me verder in hem te verdiepen. Is misschien omdat hij niet gek genoeg is om komisch te zijn, zoals Wimp maar zeker Micha en Nico dat wel zijn.

  Baybasin heeft me ook nooit veel kunnen boeien, om dezelfde reden als Ton. Anders dan Myra raak ik niet bepaald opgewonden van ‘keurige Koerdische zakenmannen’ die volstrekt onschuldig vastzitten wegens vervalste telefoontaps. Reden voor mij om plotters te volgen is een zekere mate van vermaak. En juist dat schittert door afwezigheid bij wappies als Baybasin (lees: Myra), Ton en nog een paar soortgenoten. Nu zal het dus wel echt even saai worden met de noodgedwongen retraite van Micha en de absentie van Wimp. Die afwezigheid van Wimp, zou dat nog een achterliggende reden hebben?

  • Eind 2013 heeft de Rechtbank Groningen in een smaadzaak jegens Wimp o.a. een multidisciplinair onderzoek gelast (wat inhoudt dat een psychiater en psycholoog zich een oordeel moeten vormen over -in dit geval- Wimp’s geestelijke gesteldheid). Chris Klomp twitterde daarover: “Wim Dankbaar vierde verwijzing naar meervoudige kamer als overwinning. Vraag me af of hij verwijzing naar psychiater meegekregen heeft.”

   Megalomane Wimp heeft daarna nog wel eens tussen neus en lippen vermeld dat hij een psychologisch onderzoek te gek voor woorden vond. Het feit dat Wimp het er voor de rest nooit meer over heeft gehad doet bij mij het vermoeden rijzen dat Wimp de uitnodigingen tot dit multidisciplinaire onderzoek -gestoord als hij is- stelselmatig heeft genegeerd. Wellicht is hij dus uiteindelijk thuis opgehaald en zijn ze bij het Pieter Baan Centrum zo geschrokken dat ze Wimp meteen hebben gehouden? 😉

   • Herinnerde me ook nog dat Wimp naar aanleiding van zijn ‘aangifte’ tegen Demmink en Brouwer in onderzoek Marianne Vaatstra uiteindelijk een gesprek had op het politiebureau Zandvoort.
    Volgens Wimp: (…) Een doel van het gesprek was ook om vast te stellen of ik gek ben.(…)
    Baarlijke nonsens als je het mij vraagt. Ik denk dat het zo is dat Wimp op het politiebureau Zandvoort werd ontboden om hem er op te wijzen dat hij toch echt moet ingaan op de uitnodiging(en) van een multidisciplinair onderzoek en een afspraak dient te maken. Anders gaat dit kwaadschiks gebeuren. Maar in plaats daarvan fantaseerde Wimp in zijn verknipte werkelijkheid dat hij niet ontboden was maar juist ‘aangifte’ tegen Demmink en Brouwer in onderzoek Marianne Vaatstra ging doen. Met de ruggensteun van tientallen handtekeningen (die in werkelijkheid Wimp’s stelling zouden moeten steunen dat hij helemaal niet gek is). Hetgeen politieman Ergun Erol maar wat graag beaamde. Tuurlijk.

    Wimp is waarschijnlijk gestoorder dan wij met zijn allen allang bevroeden.

 21. @Naomi,

  Ik zit je gedrag hier echt met verbazing gade te slaan. WTF?

  Ergens zou ik er van alles over willen zeggen, maar dat doe ik niet.
  Wel dit, nog even doorgaan, en ik zet je eigenhandig in de spambox. Je gaat hier niet de boel onder zitten pissen met je eigen agenda.

  • Haha, ongezien de tiefus, achterbaks wijf. Je dacht toch niet serieus dat ik daar ook maar een seconde wakker van lig?

   *edit*Bye Naomi, veel plezier in een andere speeltuin.

   • Ach, Jeroen laat weer zijn ware gezicht zien. Komt weer even terug en direct zakt de sfeer weer. Van zijn Amerikaanse blogjes weer afgetrapt denk ik.

     • Jij zegt het Rogierd, ik denk het.

      Hopelijk gaat het uitzwaaien van Naomi (stoot je je niet aan de deur?) gepaard met de terugkeer van Douwer. De bijdragen van laatstgenoemde zie ik zeer graag op Swapichou verschijnen. We’ll meet again mag wat mij betreft best letterlijk worden genomen.

 22. Kan het nog weerzinwekkender? Nog ongelofelijker? Nog waanzinniger?

  Ja, dat kan: Complotdenker wil Boeing in gebouw laten vliegen

  Wat Demmink is voor Neerlansch’ plottertrots, is 9/11 voor hun Amerikaanse wapenbroeders. Uiteraard zit niet Al-Qaeda achter de aanslagen op het World Trade Center maar de Amerikaanse overheid / de CIA / George Bush zelf / de Illuminati / Bilderberg / you name it.

  Nou is het percentage paranoia plotters in de Amerikaanse bevolking misschien niet groter dan in Nederland maar hun absolute aantal is dat zeer zeker wel. En ben je met veel dan is de kans dus ook groot dat er een paar zijn die er echt succes mee hebben, veel meer succes dan de Nederlandse commerciële uitblinkers in de plotterscene. Want waar bijvoorbeeld Wimp Dankbaar geld denkt te kunnen verdienen aan een compleet waardeloos boek over een reeds opgeloste moordzaak en Micha Kat met een fanatieke bedelcampagne vermomd als lachwekkende videomarketing, kan een gesjeesde Amerikaanse zakenman dat hoogstwaarschijnlijk wel aan het al compleet uitgemolken complot over 9/11.

  Deze Paul Salo wil een miljoen euro bij elkaar crowdfunden voor het reconstrueren van de aanslagen op het WTC. Dat wil hij doen door in Thailand een volgeladen Boeing 747 een leegstaand gebouw binnen te laten vliegen en te kijken wat er dan gebeurt. Wijken de observaties af van die van 9/11 dan is er natuurlijk sprake van een complot.

  Doelgroep van de crowdfunding zijn de hordes Amerikanen die hardnekkig geloven dat deze aanslagen deel zijn van een groter complot. Die doelgroep is enorm en heeft er ongetwijfeld ook veel geld voor over om dit te zien gebeuren. Want niet alleen ieder weldenkend maar ook ieder wat meer paranoïde mens weet of voelt dat de uitkomst van dit “onderzoek” op ontelbare punten gaat afwijken van de gevolgen van 9/11. Een totaal ander kantoorgebouw, een ander vliegtuig met andere belading, andere weersomstandigheden: de hoeveelheid niet-matchende parameters is enorm. De uitkomst gaat dus zijn: veel punten wijken af en DUS zit er iets achter. Wie erin gelooft, gaat z’n zin krijgen. En dat weet de snelle zakenman Paul Salo dondersgoed en vermoedelijk gaat hij de benodigde centjes snel bij elkaar hebben. En uiteraard wordt Pauls persoonlijke doel van dit onderzoek niet genoemd. Maar een beetje plotterkenner weet natuurlijk precies waar gesjeesde plotterzakenmannen op uit zijn.

  • Dit artikel wordt u overigens aangeboden door Chris Klomp, met stip op 1 binnen in de Antiplotter Top 40. Chris heeft vermoedelijk in een jaar al meer centjes verdiend aan en carrière gemaakt door de plotterwereld dan alle plotters bij elkaar.

   • Ik weet niet of hij het al met zoveel woorden heeft gemeld, maar Chris is volgens mij een boek aan het schrijven over de complotscene. Hij heeft al een paar “blender” artikelen op zijn naam staan, maar volgens mij is dit slechts een voorbode voor meer.

    Vandaar ook het zoeken naar interactie van hem met Kat / Nico / Dankbaar / etc.. Succes gegarandeerd.

 23. @mind fever Wat betreft de platte Aarde kan ik je bevestigen dat ik zeker denk te weten dat die plat is. Verder denk ik dat we nooit in de ruimte zijn geweest dus laat staan op de maan en dat satellieten niet bestaan. Waar eindigt de zwaartekracht van de Aarde en begint die van de Maan? Hoezo kan er op weg naar de Maan dan sprake zijn van gewichtloosheid? Zo maar wat vraagjes waar je wakker van kunt worden. Sorry voor de late reactie.

  • Jij beweerde kort geleden nog dat je veel van de wereld gezien hebt….. blijkbaar was dat grote onzin, anders zou je wel beter weten.
   De zwaartekracht van de maan is kleiner dan die van de aarde, aangezien de massa van de maan ook een stuk kleiner is…. dit even ter info. Dat zijn vragen waar jij wakker van wordt? Dat zegt wat over je verstandelijke vermogen, of je opleiding, als je die genoten hebt.

   • @Kangeennaamvinden Maar volgens Galilei en de huidige kerk van de wetenschap werkt de gravitatie van de Maan ook op Aarde. Als bewijs hiervoor verklaren ze eb en vloed o.m. aan de hand van deze gravitatie kracht. Dan zal omgekeerd de zwaartekracht van de Aarde ook moeten inwerken op de Maan in een verhouding 6 staat tot 1. Hoe verklaar je dan de gewichtloosheid op weg naar de Maan. Bovendien hoe verklaar je geostationaire satellieten met dit gegeven? Onzin dus wat ze bij jou hebben ingeprent via onderwijs, media en andere indoctrinatiemiddelen. Dat wordt schrikken als je uit je coma ontwaakt.

    • Sterker nog de maan valt zelfs naar de aarde toe door de aantrekkingskracht van de aarde, maar door de snelheid om de aarde heen, blijft hij op afstand. Je vergeet dat aantrekkingskracht ook met afstanden te maken heeft. Hoe groter de afstand hoe kleiner de aantrekkingskracht. Tussen de maan en de aarde is dus wel degelijk zwaartekracht, zelfs die van jupiter en de zon werken daar nog, echter in zeer kleine mate. Die invloed merk je niet als je zweeft in een capsule, maar die is er wel. De capsule gaat net zo snel als de astronaut en dus lijkt hij gewichtloos (in vrije val is een beter woord, want alles heeft gewicht, ook in de ruimte). Zelfde als dat je in een vliegtuig met vrijval naar beneden duikt en jij in het vliegtuig zit (zo trainen ze gewichteloosheid overigens). Zo zal je dus ook rekening moeten houden met die zwaartekrachten als je een sateliet in een baan om de aarde brengt, dat is goed mogelijk, anders zouden ze naar de aarde vallen of de ruimte inschieten. Met sneleid (middelpuntvliegende krachten) zorg je dat hij niet valt en door niet te hard te gaan vliegt hij niet weg. Bij een sateliet die geostationair is, lijkt mij dat de afstand dus een rol speelt. Hier is genoeg over te vinden op internet, zelfs in kindertaal, zodat jij het begrijpt.

     Is de maan volgens jou ook plat?

     • Ik mag en zal niet verder op de platte Aarde ingaan hier maar deze uitleg komt zo uit een kinderboek. Voel je welkom op mijn stekkie dus als je meer wilt weten over de platte Aarde.

     • @DonQ.
      Ik zou eigenlijk weg blijven maar moet toch even reageren want ik zit echt keihard te spacen op dit visiuele beeld van een platte aarde waar de (ook platte) maan omheen circelt, en dat circelt dan om de ook platte zon heen. Alles plat. Kometen, astroides en alle andere planeten zijn dan ook plat. Haha, nee is wel een ander perspectief even.

      Naar dat depressieve gemekker van de crackberries kan ik niet en heb ik nooit kunnen luisteren. Gaat ook niet lekker samen met mijn visuele trip. Dit wel: 😀

    • Ik vertel het zoals in een kinderboek, omdat jij het anders niet begrijpt. Daarbij, de materie is zo simpel dat het in een kinderboek uitgelegd kan worden, zodat het voor kinderen zelfs te begrijpen is.
     Ik hoef niet meer over de platte aarde te weten, aangezien het onzin is.

 24. Beste Don,

  Je vraag betreffende de zwaartekracht kan door iedere 2e jaars leerling HAVO of VWO beantwoord worden.
  Conclusie: veel opleiding heb je niet genoten, maar daar waren we al van overtuigd.

  Droom lekker verder.

  PS.

  De maan is ook niet van groene kaas; het is maar dat je het weet.

  • @Karel Herman Wat speel je weer op de persoon zonder inhoudelijk te zijn of te proberen een vraag te beantwoorden. En jij vindt dat oude volk van jou uitverkoren? Ter info, ik heb gewoon mijn VWO afgemaakt en heb dus ook het 2e jaar gedaan. Ik hoef me dus niet te verlagen tot jouw domme en doorzichtige Hasbara tactieken.

  • @Karel Herman Maar probeer gewoon met die enkele hersencel die je schijnt te hebben eens een antwoord te formuleren omtrent mijn hierboven gestelde vraag over de zwaartekracht. Gun me het genoegen kennis te maken met jouw onmetelijke domheid welke op zeker uit je antwoord zal blijken.

 25. Platte zwaartekracht tast hersencellen aan, en herken je aan de ezel waar o.a. @Don mee rondzeult. Ronde zwaartekracht is alleen voor gezonde mensen waarneembaar, echt waar!!

  • @Geen01 Voor jou hetzelfde antwoord als hierboven @Karel Herman. Dus graag op inhoud ipv ad hominem indien je jezelf er teminste toe in staat acht. Ik heb grote twijfels wat betreft jouw capaciteiten maar laat me graag verrassen door een plotselinge oprisping van een intelligente opmerking van jou kant.

  • Ok, dank voor het aantonen van mijn gelijk door weer ad hominem te reageren zonder op de vraag in te gaan. Wie is hier nu een gek? Ik denk daar het antwoord op gevonden te hebben omdat ik het niet ben. @Gekkegeen01

 26. tjonge jonge wat is dat toch met dat sfeertje hier, kunnen jullie niet gewoon eens lief doen tegen elkaar en samen een liedje gaan zingen ofzo?

 27. @Don Q, Geen en andere ‘platte aarde’ leuteraars. Gewoon ophouden. We hebben geen zin in ultradomme discussies over de ‘platte aarde’. Doe dat maar in de speeltuin van Don Q.

  Echt, soms heb ik het idee bij Swapichou meer ‘crazies’ rond mij heen te zien rennen dan ik in mijn dagelijkse leven meemaak. En dat is best bijzonder. Man, manman.

  • Hahaha…. Je hebt gelijk. Ik begon met gewoon te antwoorden op een vraag van @mind fever en kreeg daarna wat mest over me heen van derden waar ik op inging. Klein beetje dom van me @Ziva

  • Wie is Sylvana Simons nu weer dat ze zo in de belangstelling staat? Zonde na te denken over zulke nietszeggende meisjes. Ze weet niet eens wat Koerden zijn ben ik bang.

 28. Onderstaand filmpje laat feitelijk zien dat we in een noodvaart achteruit hollen anno 2016. Wijsneusjes met een platform, en een herhaling van zetten als het gaat om bizarre inzichten.

Reacties zijn gesloten.