Rood vlaggetje

waiting for May 13th

waiting for May 13th

Zo, na een hete Onafhankelijkheidsdag (68 jaar al weer, wie had dat gedacht) aan het strand genietend van de airshow van de aller- aller- allerbeste luchtmacht van de Galaxy en volkomen te zijn volgestopt met een ‘insane amount’ van het aller- aller- allerlekkerste vlees van de aller- aller- allerbeste BBQ’s door de aller- aller- allermooiste mannen, even een moment voor een ander ‘superieur’ wezentje: laster-, smaad- beledig- en dreigplotter Micha Kat.

Morgen is het zijn grote dag waar hij zich superieur mag tonen aan het Arnhemse Hof, alle MSM-journalisten, zijn slachtoffers en aan ons soort volk: de staatstrollen. Morgen zal Micha laten bewijzen – hij is zelf verhinderd wegens angstdingen – dat zijn veroordeling in eerste aanleg van 345 dagen gevangenisstraf gebaseerd is op louter leugens, list en bedrog.

Hoe Micha dit allemaal gaat uitleggen is echter nog volkomen onduidelijk. De eerste commando’s aan zijn raadsman mr. Thijs Stapel waren weinig belovend, en feitelijk zo absurd dat het leek alsof hij doelbewust aanstuurde op een breuk met zijn advocaat en daarmee zijn beoogde uitstel wilde forceren. Een tactiek die hij in een andere zaak (twee maanden voorwaardelijk in eerste aanleg) al eens succesvol heeft toegepast: het kostte hem de relatie met advocaat Gerard van der Meer.

De huidige advocaat mr. Stapel lijkt nog steeds aan boord, maar we kennen hier bij Swapichou Micha Kat al wat langer en we hebben een ‘educated guess’ dat hij met grote belangstelling het Holleeder/Stijn Francken moment heeft gevolgd: “Mijn zaak is ook zo ‘enorm ongelofelijk vet complex’ dat je gewoon moet eisen, Thijs, van het Hof dat je meer voorbereidingstijd krijgt, want jij kan dit nooit zo goed behandelen als Gerard die helemaal diep in mijn dossier zat en die door het OM of de Deken is geïntimideerd om mijn verdediging neer te leggen.” “En als het Hof dat weigert, moet je gewoon mijn verdediging neerleggen”. “Einde zitting”. Het zijn natuurlijk maar hypothetische roddelzinnen, maar niet geheel ondenkbaar. Kat is voldoende megalomaan gestoord om zichzelf en zijn zaak een dergelijke superieure positie toe te dichten, en het is hem alles waard om dit hoger beroep wederom ver, heel ver voor zich uit te schuiven. Daarnaast, een andere optie of betere strategie heeft hij klaarblijkelijk niet. Of het moet zijn dat idiote 20-puntenlijstje met niet terzake doende of volkomen idiote argumenten.

We zullen het zien. Wij hebben onze Ierse bar inmiddels schoongemaakt, en deze is klaar om de eerste Guinness Vrijdag de “13e-biertjes” morgenmiddag uit te serveren. Met popcorn. Dank aan het D-squad team dat in Ierland geduldig wacht op het bevel (van Chris Klomp vanuit zijn werkplek in Nieuw-Milligen uiteraard) het onderduikende vluchtende ‘rode vlaggetje’ naar Schiphol te brengen. Tip: Hij ligt waarschijnlijk onder zijn stapelbed.

Tot morgen, en voor nu, een interactief youtube-filmpje. Bekijk het op je smart phone of pad en ervaar de 360 degrees fly-over sensatie boven de aller-allermooiste stad van de wereld – Tel Aviv, vanuit de cockpit van een aerobatic-team van de aller- aller- allerbeste luchtmacht van de Galaxy. Enjoy.

Advertenties

25 thoughts on “Rood vlaggetje

 1. Ach wacht, er is een ‘strategie’, maar Micha heeft het verstopt in de comments waar hij samen met zijn eigen ‘sock puppet’ het aanvalsplan ontvouwt:

  Deel 1 (meet sockpuppet Caroly)
  Voorzet C: ..k wil je graag serieus nemen. Je hebt klassieke talen gestudeerd, dus ik neem aan dat je bekend bent met de argumentatieleer van Aristoteles. Jij maakt gebruik van klassieke drogredenen, die Aristoteles als ethos en pathos kwalificeert: de eerste is een aanval op iemands karakter, en de laatste is het wekken van emoties als angst en medelijden bij je publiek…

  Antwoord Micha: jajajajajajajja dank je blah blah

  We hebben wederom een “OOK GIJ BRUTUS” strategie bij MIcha, maar ditmaal is de Bijbelse Profeet Micha vervangen door..

  Argumentatie 2 van sockpuppet Caroly:
  …je legt uit dat je met ‘guerillajournalistiek’bezig bent. Ikzelf ben bezig met een proefschrift over een middellatijnse tekst, waarin de hoofdpersoon dezelfde tactiek toepast. Misschien leuk om te weten dat je in een traditie staat, genaamd ‘crazy wisdom’of ook wel heilige dwaasheid. In essentie komt het erop neer dat je door provocatie en agressie hypocrisie aanpakt, over heilige huisjes heenwalst om de waarheid aan het daglicht te brengen, zoals machtsmisbruik door autoriteiten.Ga zo door, in mijn tekst is de hoofdpersoon niet bang om de doodstraf te krijgen, die hij ook krijgt aan het einde van het verhaal. Maar door zijn listigheid weet hij de dans te ontspringen. Ik wens jou hetzelfde toe.

  We zijn dus van de Bijbelse Profeet Micha opgeschaald of parallel getrokken naar de wat meer abstracte typering of indentificatie met: Heilige Dwaasheid

  En hier komt de begripvolle Caroly nog een keer terug met een zeer relevante vraag over de komst naar de rechtbank. Immers was op de (youtube/ROL)-draadjes al geconstateerd dat ‘komen’ zinloos is voor een half uur, want dan zou er al een ‘wraking’ of 3 zijn gepasseerd.

  Caroly lost dat op met:
  Caroly zegt:
  Hoi Micha, ik wil wel komen, maar kan niet voor 10 uur aanwezig zijn. Heeft dat nog zin?

  Dat is dus een uur te laat, want de zitting begint om 09.00 uur. Maar Micha reageert onmiddellijk:

  m k zegt:
  Ja Caroly ik denk van wel! groet, Micha

  Heel aandoenlijk en schattig allemaal. #TubeYourHogerBeroep

  • Ha @Naomi, ik miste je al. Deze “Heilige Dwaasheid’ leek mij al iets dat precies in jouw mentale bibliotheek past.

 2. “Reacties meer anti-Klomp dan anti-Micha”, gonst Kat over de reacties onder het artikel van Chris Klomp in het AD.
  Een onmiskenbaar “Dankbaartje”: “Mensen, ik heb een zeer goed ‘boek’ geschreven want er staan “overwegend positieve kritieken op Bol.com”.

  En allebei staan ze totaal berooid aan de vooravond van een definitieve en roemloze ondergang.

 3. Yup, die heb ik altijd wel opgezocht. wat namen voor een leuke Google search: Sabbatai Sevi, sommige Hasidim, de “Skyclad” Dakinis, Machik Labdrön, Chögyam Trungpa, Parcifal, Drukpa Kunley, mijn eigen leraar Tongnyi Dhontok Rinpoche, the Green Man, Duala, Mako, zoon van Seth, Harpocrates, Dionysus Zagreus. Bacchus Diphues, etc etc.

  Micha past niet in dat rijtje. Wat hij gemeen heeft met deze figuren is dat hij schijnbaar antinomische acties onderneemt: hij “dramatiseert de omkering van sociale normen”, zoals Feuerstein zulke acties definieerde. Kunley ging zich bijvoorbeeld vaak helemaal klemzuipen en neukte alles wat los en vast zat, om daar dan wijze neuk en zuipliedjes over te gaan zingen; Sabbatai Sevi (lees die biografie van Scholem) brak stelselmatig elk Joods taboe en voerde aan de lopende band “strange acts” uit. Maar er zijn wezenlijke verschillen met het platte criminogene gedrag van Micha en dit type heilige dwazen, al was het maar omdat zulke dwazen hun medewezens geen schade berokkenen. Bommeldingen, laster, smaad, belaging, vernieling, belediging, opruiing en holocaustontkenning zijn toch echt iets heel anders. Dat zijn dan weer misdrijven, terwijl je in geen enkele biografie van een heilige dwaas ook maar één werkelijk misdrijf zult zien.

  Heilige dwazen gedragen zich zo, om uit te drukken dat we vrij zijn. Antinomische daden worden uitgevoerd vanuit de overtuiging dat de vervulling van de “goddelijke wil” zich niet hoeft te conformeren aan algemeen aanvaarde religieuze normen of doctrines. Maar Micha is juist heel normerend en heeft een uitermate benauwend, zeer kleinburgerlijk en kleingeestig zwart/ wit denken als beweegreden voor zijn gestoorde acties, terwijl echte heilige dwazen altijd uitdrukken dat subject en object nonduaal zijn, Samsara en Nirvana één en hetzelfde, die dragen een heilig niet-weten uit. Micha “weet” het allemaal wel, zit in tegenstelling tot heilige dwazen opgesloten in een gevangenis van dualistisch denken, waarin de babies etende Demmink slecht is en Micha de personificatie van het goede en het juiste.

  Heilige dwazen zijn ofwel volledig nihilistisch, of ze anderzijds “Jenseits Gut und Böse. Dat is Micha zeker niet en daarom zijn zijn acties alleen maar grensoverschrijdend, gestoord en crimineel, gespeend van wat voor “heilige” glans dan ook. Hij is droesem, die nu hopelijk snel achter slot en grendel verdwijnt.

 4. Ik bedoelde: Heilige dwazen zijn ofwel volledig nihilistisch, of anderszins “Jenseits Gut und Böse. .

Reacties zijn gesloten.