Winning

whatever

whatever

Paniek, paniek. Het Ierse vluchtelingenhostel stroomt de afgelopen dagen vol met angstzweet en paranoia speeksel. De criminogene lasterblogger Micha Kat – de man die een jaar geleden nog manmoedig de strategische bommenwerpers van een jaloerse Putin wist te keren – is defcon-1.

Reden; een van zijn ‘winning’ hoger beroepen gaat live. Vrijdag 13 mei a.s. gunt het OM hem het podium om te bewijzen dat het volkomen corrupt is en ‘alle’ zaken tegen Micha ‘verzonnen zijn’. De ‘vogelenzang’-zaak staat op de rol. Inzet – gevangenisstraf. Het belooft een spektakel.

Tja, en dan toch niet. Ik bedoel, je zou verwachten van iemand die deze zaak al minstens 4 jaar voor zich uit weet te schuiven dat hij wel enorm scherpe argumenten produceert. Argumenten die werkelijk alles voorbij streven. Of gewoon waarvan je onmiddellijk weet: daar is over nagedacht. Een hoger beroep is bedoeld een Rechtbank extra – wellicht ongeziene – argumenten te geven om een eerder oordeel nogmaals te wegen of te duiden.

Een ‘hoger beroep’ is natuurlijk niet een instrument om straf-vervolging te ontduiken. Het is geen vrijbrief om een oordeel van een Rechtbank naast je neer te leggen en de bureaucratie van het systeem te misbruiken. Zelfs niet wanneer je eigen manke koppie daar fantastische argumenten voor fabriceert.

Het is natuurlijk ook niet zo dat een ‘vonnis in eerste aanleg’ niet bestaat. Integendeel. Je bent gewoon veroordeeld. De straf-uitvoering is opgeschort, omdat een hoger beroep een alternatief oordeel kan vellen, maar de initiïele veroordeling staat. Bovendien moet je nog maar ‘duimen’ wanneer een hoger beroep dient en het Hof je recidive-gedrag niet koppelt aan eerdere veroordelingen.

We begrijpen dat panische gekrijs vanuit dat simpele hostel in Ierland wel. Jij zit daar alleen. Tegen iedereen vertel je dat je een journalist bent. Maar in de echte wereld stapelen de problemen zich op; je gaat gewoon de gevangenis in.

11 thoughts on “Winning

 1. “Komt allen”

  Druk zal het niet worden op een enkele waxinelichthoudergooier of een Vitalifeitje na.
  Grand old man Nico van der Ham gaat filmen, maar hij zal de kans ook niet voorbij laten gaan om flink ruzie te trappen met Micha’s advocaat Thijs Stapel (die volgens opa werkt voor Misdaadgroep Stadgenoot).
  Met een beetje geluk verstoort opa daarmee zelfs de zitting.
  Echt zo’n vrijdag de 13e om naar uit te kijken dus.

 2. komt allen naar Arnhem ………… 🙂 ja leuk als de zaak binnen no time wordt gewraakt of iets van die geest. Mag je vervolgens weer na half uur weer op de trein stappen ………..

 3. Mmm, artikel Ebru wegggg en gone ….. @Ziva ?

  Wilde net voorstellen een bevrijdingssessie op te zetten voor ons ijsmeisje.

  *neemt ijsje / cocktail / zet nieuwe Radiohead op*

  • 😉 kalender technisch had het pas donderdag gepubliceerd moeten worden, maar wegens klikken op het verkeerde knopje werd het te vroeg geboren.

   Ik zal het (opnieuw) publiceren. Al is het net te vroeg voor de verjaardag.
   Maar de nieuwe Radiohead maakt een hoop goed. 😉

 4. Vrijdag de 13e ligt Micha hyperventilerend onder zijn bed, bang dat de Demminksquads komen en hem bij zijn lurven grijpen en hem op het vliegtuig zetten. En voor alle zekerheid zijn beker meenemen voor de DNA. Hoewel…..misschien zijn ze al in de hostels geweest en hebben discreet een zakdoek of koffiekopje al in hun jaszak verborgen. Of is ome Putin hen voor geweest. Je weet ’t maar nooit.

  • Waar denk je dat die foto van de laatste vrijmibeau is gemaakt @Dorothy, of hoe toevallig het is dat het een ’13’ biertje is.

   Er is altijd meer………..

Reacties zijn gesloten.