VrijMiBeau: Feestweek

princeslave_swap

Het is weer vrijdag. Erev pesach om precies te zijn. Tijd dus voor wat beschouwing onder het genot van wijn. Veel wijn. Het is feest en vakantie. Al went een week lang matze pizza’s nooit. Afgelopen week had de feestweek moeten zijn voor de plotgekkies met een #demmink indicatie. “Had moeten zijn” want het feest werd weer een fiasco. Althans voor feestcommissie voorzitter Bart van Well, want die zag zijn doelstelling – aantonen dat de Nederlandse Staat jarenlang de sexslaafjes-netwerken gedoogd zou hebben – op geen enkel gebied gehaald, maar vooral zijn feestje gekaapt door de #demmink horde.

Het had ook een feestweek moeten zijn voor Nico van den Ham. Ronkend kondigde de mekkeropa van te voren aan de hoogtepunten van de getuigenverhoren vast te zullen leggen, zodat: De hoogtepunten van dit verhoor, zullen bij bevestigde toestemming door ons op deze site en andere sites, die de opnamen willen gebruiken en van ons uiteraard kunnen krijgen en gebruiken, worden gepubliceerd. De doorbraak van Nico als ‘burgerjournalist’ liep echter stuk op een halsstarrige Chris Klomp die tussen de verhoren door flink aan het schrappen was in Nico’s beeldmateriaal. Tot schrik van Nico benaderde Chris Klomp hem ook nog eens in de lobby van de rechtbank waar Nico net op het punt stond een haarscherpe analyse in zijn camera te brabbelen. Dat deze ‘close encounter’ voor de deur van een ‘mediation’-kamer plaatsvond maakte het voor Nico niet minder eng. De man is zo geschrokken dat hij nu nog onder een veldbed ergens op een achterkamer ligt te trillen.

Het grote voorbeeld van de mekkeropa Micha Kat, ook al zo’n angsthaas, wist ook niet te scoren tijdens de feestweek. Helemaal niet zelfs. Zelden is de criminogene meervoudig veroordeelde lasteraar zo genegeerd als deze week; zelfs de schoonmaker negeert Micha Kat tijdens de opname van zijn enorm belangrijke analyse-werkzaamheden. Dat zien we graag, dus houden we dat vandaag verder ook zo.

Hetzelfde gold voor de Vaatstra-stalker Wim Dankbaar die deze week de Rechtsstaat aan het omduwen was bij de Haarlemse Rechtbank, en daar – as we speak – nog mee bezig is. Inzet van de twee rechtszaken: Wim wil zijn geld terug, maar krijgt dat niet. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Dan als laatste natuurlijk het echte nieuws van deze week. Het plotselinge overlijden van pop-icoon Prince. Bizar nieuws. Wie gaat er nou dood aan de vooravond van pesach, waar juist gevierd wordt dat we in vrijheid kunnen leven. Het antwoord daarop zal binnenkort wel verschijnen vanuit de fantasie-kelders van Martin Vrijland. Tenminste als hij het niet te druk heeft met het belasteren en laf lastigvallen van een medewerkster van een anti-kraakbureau. Wachten doen we er in ieder geval niet op. De bar is open, de wijn gratis vandaag. Muziek naar keuze.

Muziek: Sheila E. – A love bizarre.

71 thoughts on “VrijMiBeau: Feestweek

 1. Vanuit onze studentkrant vandaag 🙂 (vandaag ook weer gigantisch Cream en strollin’gedraaid! – buren accepteren het..)..

  Maar dit dus uit studentenkrant:
  Pop in je moerstaal

  Laten we gek doen – Prins

  Zeer geliefde geliefden
  We zijn hier vandaag samen gekomen
  om door het ding heen te komen dat leven wordt genoemd
  Elektrisch woord leven
  Het betekent voor altijd en dat is behoorlijk lang
  Maar ik ben hier om u te vertellen
  dat er iets anders is, het hiernamaals
  een wereld waar het geluk oneindig is
  waar je altijd de zon kan zien
  dag of nacht
  dus als u die psychiater in Beverly Hills belt
  U kent hem wel
  Dokter ‘Alles zal goed komen’
  In plaats van hem te vragen hoeveel tijd je nog over hebt
  vraag hem hoeveel van je geest
  want schatje
  in dit leven zijn dingen een stuk harder
  dan in het hiernamaals
  in dit leven ben je alleen
  en als de lift probeert je naar beneden te brengen
  doe gek
  druk een hogere verdieping
  als je niet houdt van de wereld waarin je leeft
  kijk om je heen
  Je hebt in ieder geval vrienden
  zie je, ik belde mijn oude dame
  voor een vriendelijk woord
  ze nam net de telefoon op
  liet hem op de grond vallen
  sex,sex, is alles wat ik hoorde
  dus laten we de lift ons naar beneden brengen
  oh, nee, we gaan
  Laten we gek doen, laten we gek doen
  laten we zoeken naar de paarse banaan
  voordat ze ons terug in de vrachtwagen stoppen
  we gaan
  we zijn allemaal opgewonden
  maar weten niet waarom
  misschien omdat we allemaal dood gaan
  en als we dat doen
  waarom doen we het dan allemaal
  je kunt beter nu leven
  voordat Ijzeren Hein aan je deur komt kloppen
  vertel me of we de lift ons naar beneden laten brengen
  Oh nee, we gaan
  Laten we gek doen, laten we gek doen
  laten we gek doen, Laten we gek doen

 2. en deze:
  Pop in je moerstaal

  Deze keer in pop in je moerstaal een liedje van Prince. Het is weer een lekker smeuïg liedje geworden, dit liedje over room. Ken je ook een liedje wat vertaald een vreselijke smartlap of vage tekst wordt lever het dan in bij de redactie van de Alsjeblieft!

  Room – Prins

  Dit is het – het is tijd voor jou om naar de
  draad te gaan.
  Jij wilt raken – omdat je het brandende
  verlangen hebt.
  Het is je tijd – je hebt de hoorn dus
  waarom zou je er niet op blazen?
  Je bent zo fijn – je bent zo vuil schattig
  en baby je weet het.

  Refrein:
  Room – ga naar de top.
  Room en jij zal het pakken.
  Room – Stop nooit.
  Room sh. Boogie Bop
  Je bent zo goed – er is niemand beter.
  Je zult nooit bij de brieven gaan.

  Je bent zo koud,
  alles watje doet is succes.
  Maak de regels, breek ze daarna
  allemaal.
  Omdat je de beste bent.

  Kijk op naar de lucht.
  Het is je gitaar.
  Doe je dans – waarom zou je langer
  wachten?
  Neem de kans, het kan je alleen sterker
  maken.
  Het is je tijd,
  je hebt de hoorn dus waarom zou je er
  niet op blazen.
  Je bent fijn – je bent zo vuil aardig, en
  baby je weet het.

  Nostalgie!! 🙂

 3. Maar staat het ook gezongen op tape @Xara, of zijn het gewoon teksten?

  Voor wat betreft dat ‘pop in je moerstaal’ ken ik eigenlijk alleen de Groningse band ‘werk in uitvoering’. Bestaat al lang niet meer, maar dat vind ik leuk om naar te luisteren.

  Hier een voorbeeld, en om binnen de context te blijven, speciaal voor de Groninger Wim Dankbaar het nummer: “Geen Poen”

 4. 3 juni is signing off-day voor Micha. Als er dan geen witte mars wordt gehouden, hangt hij de plotterpen aan de wilgen.

  Alweer.

  • LoL, Alweer inderdaad.
   Maar als de afgelopen plotterweek iets heeft laten zien is dat ze Micha Kat op geen enkele manier nodig hebben of zelfs missen. Sterker, de interview-technieken van dat meisje van We Are Change zijn een serieus aantal stappen beter dan die Micha Kat bezit. En zelfs een Myra laat zien dat ze in de ‘twitter-storm’ perfect stand kan houden tegen de Saskia Belleman’s en Koen Voskuil’s, en zelfs geregeld meer informatie in die 140 tekens kan proppen.

   Het bijbehorende ‘zwarte toga’ en ‘staatstrollen’-gewauwel kan dan verder door Nico van den Ham worden ingevuld; hebben de ‘bonusjes’ en ‘stout’-geestelijk gemankeerden ook nog iets om mee in slaap te vallen.

  • hahaha, ook grappig. Micha heeft al een aantal ‘stakeholders’ gemaild. Lees: Niburu, Nico van den Ham, Vitalifeiten en Steven Brown. Het ‘bevel van aanvallen’ is gegeven vanuit het Ierse ballingschap. Eerste opdracht. Het formeren van een ‘steering committee’. Lees: Micha’s onvoorwaardelijke leiderschap accepteren, erkennen, opvolgen en uitdragen.

   Het blijft ook een ongelooflijk megalomane clown. Die man ooit nog op een normale manier aan de maatschappij laten deelnemen lijkt mij een bijna krankzinnige opdracht.

   • Van rechtszaak naar hoger beroep lijkt mij meer actueel, want dat is wat hij de laatste jaren doet.

    De tijd daar tussen hobbelt hij langs sympathieke middenstanders waar hij een barter deal probeert te scoren met zijn wiebelcamera voor een lunch of om zo aan zijn potten vitamine/voedingsupplementen te komen die hem helpen het door stress en anxiety veroorzaakte opgeblazen en drukkende gevoel in zijn maag en darmen te verlichten.

 5. Vrijland die in een overheidspand wil gaan wonen. Volgens mij zelfs een oud justitiepand. In een gevangenisdorp. Hoe kom je op het idee. Of had hij dat weer eens niet door?

  Maar dan: een (antikraak)woning claimen omdat je hem als eerste ziet is toch wel van de zotte. Niet hij, maar de Rijksgebouwendienst bepaalt wie daar in komt te zitten en reken maar dat ze tijdelijke inwoners goed willen screenen.

  Daarbij heeft hij kennelijk nogal wat eigen beslagen verzwegen, want ik hoor hem alleen over een beslagen voor een energierekening praten.

 6. Dan als laatste natuurlijk het echte nieuws van deze week. Het plotselinge overlijden van pop-icoon Prince. Bizar nieuws. Wie gaat er nou dood aan de vooravond van pesach, waar juist gevierd wordt dat we in vrijheid kunnen leven. Het antwoord daarop zal binnenkort wel verschijnen vanuit de fantasie-kelders van Martin Vrijland

  De eerste die in mij opkwam om het ‘mysterieuze’ overlijden van Prince een ‘duiding’ te geven was ‘allround wetenschapper’ dr. Johan -wholly nutcase- Oldenkamp. Die was er bij het overlijden van Bowie tenslotte ook als de kippen bij. En dr. Johan komt morgen weer thuis van een door ‘gelijkgestemden’ gesubsidieerde heerlijke week ‘wholly nutcasen’ in het Sauerland dus we gaan het zien.

  • Nou, de 5-stemmige AIRVD wil ik ook niet uitsluiten. Dat meerkamerige hersenfoutje wordt altijd wakker wanneer hij weer eens vanuit allerlei hoeken een ‘tavor’ op zich gericht ziet. En Prince zijn ‘doorbraak’ band ‘The Revolution” bestond immers voor de helft uit bandleden met een Joodse achtergrond.

   Dan is het bericht dat Prince aan griep leed, en een ‘shot’ kreeg in een ziekenhuis snel gemaakt. Daar komt ongetwijfeld een experimenteel griep-vaccin op tafel met linken naar een Israelisch bedrijf. Zulke diepe geheimen blijven nooit onopgemerkt bij wizards zoals AIRVD.

   Johan kopieert het idee dan in een volgende nieuwsbrief of schrijft er een digitaal boekje over. Of voegt het toe als ‘gratis bonus’ bij aankoop van zijn 30-delige, totaal 60 uur durende, DVD reeks voor 200+ euro.

    • Ik had het over de slaapverwekkende onzin van Johan Pateo @Ruud.

     Dat is: In totaal bestaat de videocursus Wholly Science dus uit (tien maal drie is) 30 delen van gemiddeld ongeveer 2 uur per deel. Je kunt ieder deel in één keer bekijken, maar je kunt het tussentijds ook even stop zetten. Bovendien kun je ieder deel zo vaak bekijken als je zelf wilt.

     60 uur slaapstoornis.

     Geen idee waarom je dan denkt dat het een mooi moment is om jouw ‘nachtmerrie’ onzin te kunnen pluggen, maar tja, ik ben geen totaal autist dus wat er in jouw brein afspeelt zal in ieder geval voor mij altijd een raadsel blijven.

     Maar voor de record. Jouw gereutel over geld en hoe goed je het allemaal wel niet weet, vindt bij mij geen aansluiting. Ik denk dat je dat gezeur beter kan voortzetten op je twitter-account waar mensen je gewoon individueel kunnen blocken; wat ze dan ook en masse doen. Hier moeten we toch een soort van ‘consensus’ zien te bereiken, en helaas, jouw gereutel over geld haalt niet die consensus.

     WE WILLEN HET NIET @RUUD!!!!))!))!)! of zo.

     • > Geen idee waarom je dan denkt dat het een mooi moment is om jouw
      > ‘nachtmerrie’ onzin te kunnen pluggen,

      Humor en zelfspot, aan Ziva niet besteed. Vat alles letterlijk op, ziet geen dubbele bodems. Een bijna autistische manier van denken en reageren, hoewel dat dan weer niet aardig is voor mensen die echt met spectrumverschijnselen van diverse aard en ernst van doen hebben. Ach ja.

      > wat er in jouw brein afspeelt zal in ieder geval voor mij altijd een raadsel blijven.

      Moeite zich in te leven in het gevoel van een ander. Ook een typisch verschijnsel van Asperger, of juist van andere spectrumvarianten, dat weet ik niet precies. Althans in mijn variant (van A of die andere A, of van iets anders) is dat inlevingsvermogen dan weer wel intact. Zo heb je allerlei vormen.

     • > Maar voor de record. Jouw gereutel over geld en hoe goed je het allemaal
      > wel niet weet, vindt bij mij geen aansluiting.

      Dat had ik ook helemaal niet verwacht en die streef ik ook totaal niet na. Bovendien ging de link die ik gaf (niet als promotie, maar als GRAP dus; ik leg het nog maar een keer uit anders snap je het weer niet) nou net niet over geld. Ik heb ook andere obsessies.

      > Ik denk dat je dat gezeur beter kan voortzetten op je twitter-account

      Dat had ik al intensief gedaan, gekkie, een paar dagen terug nog. Had dat slimme signaleerprogrammaatje waar je laatst zo hoog van opgaf je dat niet verteld?

   • Ben ik nu al gepromoot tot wizard, het gaat de goede kant op met jou. Ik heb Prince een keer op een paar meter afstand gezien bij Rotterdam-Airport bij Jetcenter (zeg maar terminal voor privé vliegtuigen), stapte hij in een limo met een grote donkere bodyguard. Was me zeker bewust van een bepaalde synchroniciteit, prince, prince, prince, prince…

   • Ik vond When doves cry altijd heel mooi, naast Kiss.
    Moet wel heel eerlijk zeggen dat ik veel meer met Bowie heb/ had. Dat hele gedoe met Jehova enz, ik heb er nooit wat mee gehad en ergens in de 90-er jaren ben ik Prince een beetje kwijtgeraakt.. Maar de man was een genie en ook ik heb veel mooie herinneringen aan hem.

    • En Sheila E, dat was geweldig. Ze was vorig jaar nog in Nederland bij een concert van Candy Dulfer en wat Nederlandse zangeressen (o.a.Trijntje Oosterhuis) ,zijn denk ik schitterende opnames van te vinden op You Tube.
     Sheila E staat voor kracht, een power women.

     • Same for me. Ik heb nooit sex gehad op Prince muziek, wel altijd lekker gedanst. Maar meer heb ik ook niet met hem. Wel met zijn ‘fuck you’ mentaliteit en hoe hij dat meesterlijk over kan brengen. Power women inderdaad. Zie Apollinia 6.

     • Ik was vooral gek op dat Funk gehalte. Inderdaad Sheila E., Apollonia 6, Sister Sledge. Geweldig. Bruno Mars is in mijn ogen nog een beetje degene die dat kan evenaren 🙂

  • Ik ben benieuwd, maar het zou mij niets verbazen als het juist niet over #demmink gaat, want daar gaan deze getuigenverhoren ook niet over.

   Deze getuigenverhoren gaan over Bart van Well, die al lange tijd helemaal in de war is en daarom voor zichzelf niet een normaal en succesvol leven heeft kunnen bouwen. Bart is in de war omdat hij tegen zijn wil vrijwillig is gedwongen deel te nemen aan een sexslaafjes-netwerk waar – naast hoge heren – mannen zonder enig verwijt van de overheid hem betaalden voor vrijwillige seksuele handelingen. Bart is daar nog steeds van in de war. Omdat – volgens Klaas Maasdam – hij er niets aan over heeft gehouden.

   Dat is inderdaad vervelend. Zeker wanneer je weet dat een werkelijk slachtoffer van misbruik Robert van de Luitgaarden, een man die jarenlang heeft gestreden op allerlei niveaus en tegen iedere muur, een zeer aantrekkelijke schadevergoeding heeft ontvangen voor het enorme onrecht dat hem is aangedaan.

   Bart is een peer, Robert een appel. Bart wil graag een appel zijn met een kers. Maar dat gaat niet gebeuren. Hoe vaak Bart dan ook vrijwillig heeft lopen zuigen binnen de gulp van #demmink, hij doet als hoer niets aan het werkelijke verhaal van Robert van de Luitgaarden.

   En wat mij betreft blijft dat ook zo.

   Kopen dus dat boek:

   Iemand die zo enorm lang dedicated zijn verhaal wil vertellen, verdient het om gehoord te worden.

   WEGGEJORIST – Robert van de Luitgaarden.

 7. @Ziva: ja dit waren idd stukken uit het studentenblad waar ik voor schreef 20 jaar geleden. Heb al zijn muziek op een cd, en op cassettebandjes (toevallig 5 maanden geleden een converter gekocht omdat ik project heb gedaan bij de gemeente hier ;)).. dus ik geniet volop. Prince was niet iemand die op spotify/youtube zat… dus dat werkt niet 🙂

   • Ja, via npo.nl is er geen restrictie op PAUW 😉
    Ik luister en zie nu een man met een bril die over Prince praat. En hoor Steve Nicks 😉

    Echt, dit vind ik so much fun.
    3000 km van elkaar verwijderd, maar we kijken naar dezelfde TV. Fascinating!!

    • Die man met de bril is Ad Visser van Toppop, was vroeger het muziekprogramma.
     Moet bij Toppop altijd denken aan Iggy Pop, Lust for live.

    • OK, ik heb het gezien.
     Volgens mij is helemaal niemand van deze MSM-journalisten overtuigd van de onschuld van #demmink en zijn vriendjes.

     • Nope, dat zegt niemand en het is ook best al vaker in het nieuws geweest:

      Waar het om gaat, denk ik, dat de plotters met hun sensationele bloederige verhalen de waarheidsvinding in deze juist moeilijker maken. Het is al erg genoeg dat er jongensbordelen waren zonder een Claus, Friso of de Vaatstra moord. En dan dat absurde gewauwel dat er tweets verdwijnen enz. Man man.

      Je moet je idd. veel meer zorgen maken over de Rolodex zaak die (zoals het eruit ziet),gesaboteerd is.

     • @Teigertje kinderen en filosofen vragen altijd, waarom???? Blijf lekker kind als filosofie je te ver gaat.

     • Waarom het gaat @teigertje, en dat is natuurlijk niet aan jou gericht, is dat er eindelijk eens een top-dog gepakt en veroordeeld wordt. Dat breekt de ‘status quo’.

      Sinds wij (of beter het gerechtshof) een zittende president van ons schuldig verklaarde en ook (uiteindelijk) veroordeelde, zijn er al veel politici richting de gevangenis gestuurd, en niet de simpelste namen: ex-minister-presidenten. En er zijn er meer die binnenkort zich mogen melden aan de gevangenispoort; wederom ex-minister-presidenten.

      Het werkt niet echt, want de ene ‘crook’ wordt door de andere ‘crook’ vervangen, maar het schrikt af. Deels. Maar goed, wij hebben een beter gescheiden idee van machten dan dat jullie dat hebben. Hier zijn ministeries bijvoorbeeld volkomen onafhankelijk van elkaar.

     • Dat hele gefocus op #demmink gaat nooit iets opleveren; #demmink heeft zelfmoord gepleegd in de bunker van berlijn. Let him be.

      De focus moet liggen op zijn adjudanten, zijn support-netwerk, zijn facilitators, en op zijn assistenten.

      Kijk eens naar bijv de advocaten die indirect zijn zaak steunen door tegenstanders proberen in diskrediet te brengen met het lekken van documenten. Wanneer je een dergelijk spel kan blootleggen, dan heb je in ieder geval een ‘case’ van waaruit je verder kan werken naar een bewijs dat iets dergelijks zou kunnen bestaan. Zeker wanneer je vanuit die case ook nog kan aantonen dat er verbanden liggen naar een volgend echelon, dat ook nog eens verband houdt met de oorspronkelijke verdachtmaking.

     • Haha zie je wel. Weet je waar het jullie aan ontbreekt, intuitie. Al bij dat filmpje van Micha waar hij hem op straat aanspreekt wist ik dat hij schuldig was, lichaamstaal liegt niet.

     • Je kan alles zeggen over deze gebroken gezonken man, maar dit blijft toch wel een hoogtepunt in de Nederlandse tv-geschienis. Ook hoogtepunt van zijn journalistieke carriere. Hij had hiermee met pensioen moeten gaan dan was alles goed geweest.

     • @Ziva, precies dat is is waar, je moet gestraft worden als je fout zit ongeacht je positie want anders is het natuurlijk een totaal verkeerd signaal. (klassenjustitie). Dus dat rolodex onderzoek daar moet veel meer op ingezet worden, ik las dat er een tweede rolodex onderzoek gaande is en daar wil ik meer over weten als burger.

      En bijv. Krol, Ziva ik heb over hem geschreven en bij die mening blijf ik. Krol is sowieso een overbodig opgeblazen en vervuilend element binnen onze politiek, wegwezen met die handel. Maar ga idd. eens achter de grotere vis aan in dit kikkerlandje.

      @Don, ik hoop dat ik voor een gedeelte kind blijf. Dan ben je namelijk niet zo zuur.

  • @teigertje: zou ook net die link posten :). Je was me voor.

   Wat betreft Demmink. Je hebt, naar mijn mening, onder een steen gelegen als je niet weet van het grote kinder-pornonetwerk en pedofilie in Nederland. Denk ook dat iedereen dat wel weet. Het is inderdaad schadelijk dat mensen (zoals een Koos) dingen gaan fantaseren, er klopten heel veel dingen niet in zijn verklaring. Eerst had hij nooit sex gehad daar (zelfbescherming), daarna ineens weer 3 tot 4 keer. Schaamte kan ten grondslag liggen maar wees open, hoe moeilijk dat ook is.

   Gisteren zat ik nog even te denken aan de jaren 80 en bij onze overbuurmannen kwamen begin jaren 80 jongetjes thuis. Gordijnen zaten altijd potdicht. Tuurlijk spraken we daar over als buurtbewoners, maar in die tijd werd het gewoon gedoogd. Ik heb nergens kunnen vinden dat ze aangifte hebben gedaan later. Maar het was zo’n andere tijd. Alles kon toen maar. Ik vind het goed dat het eens wordt aangepakt. Helaas dat van Well zo’n zwakke getuigenlijst heeft.

 8. “Wat betreft Demmink. Je hebt, naar mijn mening, onder een steen gelegen als je niet weet van het grote kinder-pornonetwerk en pedofilie in Nederland. Denk ook dat iedereen dat wel weet.”

  Nee, ik weet dat niet. Ik wil bewijzen, geen echokamers van geruchten. Daar ben ik een hele rare in.

  • @yshiyahu: hoe oud ben je? Dat kan misschien het 1 en ander verklaren. Iedereen wist het in de jaren 80, ook ik als meisje toen.

   • @Yoshiyahu: ken je het boek van Yvonne Keuls ook? David S. heet het geloof ik.. Nou dat zijn heel veel herkenbare situaties voor mensen die opgroeiden in de jaren 80.

 9. Ik ben bang dat Wimp het weer eens niet helemaal goed begrepen heeft.

  Rechter zette vraagtekens bij de consequente afwezigheid van Maaike en het spoedeisende belang.

  Een spoedeisend belang is er altijd bij degene waar beslag is gelegd en die dat opgeheven wil hebben vanwege de onrechtmatigheid ervan. De rechter heeft dus vraagtekens geplaatst bij het spoedeisende belang van de beslaglegging van Wimp.
  De juridische gronden waarop en de ondubbelzinnige verklaring(en) van Maaike waarmee Moszkowicz zijn client in bescherming neemt zijn volkomen legitiem. De rechter zal dus juist ook wel vraagtekens plaatsen bij het gedram van Wimp die gewoon keihard lastert met zijn beweringen dat alles in scène gezet en gelogen is.

  Ik heb een vonnis dat Moszkowicz veroordeelt tot terugbetaling. Het zou wel erg vreemd zijn als de rechter zou oordelen dat hij niet aan dat vonnis hoeft te voldoen, (…)

  Daar heeft Wimp strikt genomen wellicht een punt maar hij doet nu net of er geen 2e vonnis ligt waarbij hij wel voor de volle 200.000,- euries het schip is ingegaan. Ergo, op grond van het ene vonnis kan hij formeel van de 200.000,- euro die bij hem geïncasseerd zijn dan wel 130.000,- euro terugeisen maar per saldo is Wimp 270.000,- euro verschuldigd en heeft Moszkowicz juist nog een vordering van 70.000,- euro bij Wimp open staan.

  (…) te meer daar zijn argumenten allesbehalve sterk waren.

  Tja, je kan wel in de veronderstelling verkeren dat 19 kantjes incompetent ‘Vergeer geleuter’ juridisch relevant zijn maar dat is natuurlijk onzin. Een goed jurist haalt alleen de juridisch relevante argumenten aan en hoeft slechts op die juridische punten te overtuigen om zijn juridische ‘gelijk te halen’. Een goed verhaal kan ook gewoon kort en to-the-point zijn. Wimp heeft erbij gezeten en het e.e.a. gehoord maar trekt zoals te doen gebruikelijk natuurlijk weer de geheel verkeerde conclusies.

  Denk ik 🙂

 10. @Kolderkamp: Nou, volgens mij moet Mauritz ook nog gewoon de helft mee betalen. Bovendien heeft laatstgenoemde verzaakt de boeken terug te halen.. en is door gegaan. Tsja, van een kale kip… Maar Wim had ook meer kunnen doen, die had eigenlijk direct een advertentie moeten plaatsen in dagbladen, maar ja, beetje mosterd na de maaltijd nu..

 11. @Xara:
  Natuurlijk weet ik dat er seksueel kindermisbruik plaatsvond en plaatsvindt. Maar er worden hier dingen door elkaar gehaald. Je schrijft niet: “Wat betreft seksueel kindermisbruik in Nederland”, maar, letterlijk, “Wat betreft Demmink”. Je geeft dus aan te geloven in het bestaan van pedonetwerken in hogere kringen, met alle beschuldigingen die daar bijhoren – zie voor een overzicht het “boek” van Micha Kat over deze materie.
  Het bestaan van die elitenetwerken wil ik graag bewezen zien, maar ik hoor al sinds de bekende Netwerk-uitzendingen van 1998 alleen maar telkens herhaalde geruchten. Om een uitspraak van Docters van Leeuwen over de jacht op Demmink aan te halen: “Minister Donner belde me ooit en vroeg: ‘Weet jij iets?’ Mijn antwoord was: ik heb veel verhalen gehoord. Toen ik plaatsvervangend directeur-generaal op Justitie was. Toen ik hoofd van de BVD was. En toen ik procureur-generaal was. Maar nooit is er eens een beetje betrouwbare getuige opgevoerd, nooit eens een beetje leuke foto getoond. Alleen maar hearsay.” (Niet zo fijngevoelig overigens, die “leuke foto”…)
  Zolang niemand een geloofwaardiger getuige kan produceren dan Frank L., Bart van W. of Koos van W., is er geen sterke zaak. Vind je het niet opvallend dat vrijwel alle beschuldigingen tegen Demmink afkomstig zijn van mensen die zich door Demmink zelf of door het ministerie van Justitie benadeeld voelen of die anderszins nogal rancuneus in elkaar zitten? De heren Poot, Baybasin, de gevangenisdirecteuren die voor De Roestige Spijker getuigden, verbitterde ex-jongenshoertjes…
  Wat Yvonne Keuls betreft: kindermisbruik is wijd verbreid, daar twijfel ik niet aan. Het wordt vooral bedreven door bekenden van het kind: vaders, broers, ooms, neven, hun collega’s, hun vrienden, een enkele medeplichtige vrouw. Ook gedwongen of semi-gedwongen prostitutie komt zeker voor. Maar daaruit volgt niet dat de hooggeplaatsen die door de Demminkjagers (laat staan Micha Kat) worden genoemd schuldig zijn. Hun schuld, ik herhaal het, moet eerst bewezen worden. Het uiten van een valse beschuldiging heet laster of smaad en is strafbaar. Met al die GeenStijl-reageerders en twitteraars die, niet gehinderd door enige achtergrondkennis, “zeker weten” dat de genoemden schuldig zijn komen we geen stap verder.

 12. Geachte Yoshiyaho,

  Hulde voor je commentaar.
  Als je mijn reactie op Flip Flipflap in het item “Weggejorist” heb gelezen, dan weet je, dat ik het voor 100% met je eens ben.
  In al die jaren geen soor van een snipper van een begin van iets van bewijs.
  Alleen maar geraaskal van alerlei psychopaten, die allemaal om verschillende redenen iets tegen Justitie hebben en dan is een Demmink een gemakkelijk doelwit.

  Nogmaals, voor het eind van dit jaar stort het complotterbolwerk geheel in elkaar en dan mogen ze nog blij zijn als er geen aangiftes wegens smaad, laster, stalking enz. worden gedaan.

   • Sterk argument Don!

    Wat ik lollig vind, zijn de “waar rook is, is vuur” roepers. Er staan al jaren een rijtje rookmachines te loeien (Poot) en te pruttelen (AIRVD). 99% van de rook is in ieder geval afkomstig van deze machines, en in hun stupiditeit beseffen ze niet dat de brandweer de brandhaard niet kan vinden, zeg maar.

 13. Precies, het “waar rook is, is vuur” verhaal werd vrijdag op RTL Z ook nog eens extra duidelijk gemaakt door Koen Voskuil en Chris Klomp bij van Liempt.

 14. Ach het is allemaal gelul… Als je niet kan “leveren” hou dan je mond. Dan is het roddel en achterklap wat op een gegeven moment naadloos overgaat in laster en smaad.. Onzin dat je zogezegd niet durft te vertellen omdat je je leven niet zeker bent (Bart van W). Hij initieert wel voorlopige getuigenverhoren maar zichzelf laten getuigen is dan weer een drempel te hoog.

  Echt, als je brisante informatie / bewijzen hebt, dan zijn er genoeg kanalen om je verhaal kwijt te kunnen. Vertrouw je het OM niet? kan je nog Peter R. Vertrouw je die ook niet? ga dan naar Koen Voskuil. Vind je het dan nog te gevaarlijk? Doe dan iets met kluisverklaringen.. of anonieme enveloppen naar de MSM met usb sticks etc erin. Echt, als je een verhaal hebt, is er echt wel een journalist die voor jou door het vuur wil. Het is Nederland hé. Je wordt als journalist hooguit gegijzeld als het OM meent te vinden dat je je bronnen prijs moet geven.

  Er is geen video waarin Manuel S wordt vermoord. Er was in België geen netwerk van hooggeplaatste pedo’s waaraan Dutroux leverde. Als dit laatste wel zo was, hadden we dat allang van Dutroux gehoord of had hij anderszins wel een dodelijk ongeluk gehad in zijn cel…. Er is echt niemand in België bang dat Dutroux ooit nog eens uit de school klapt. Er is niets. Dutroux is slim genoeg om de suggestie “dat er een netwerk is” in stand te houden door niets te zeggen. Op het moment dat hij wél namen noemt die vervolgens aantoonbaar niet kloppen, zit hij voor altijd in de hoek van de gekkies.

  Demmink is kapot gecontroleerd door instanties als de AIVD enz. Ga daar maar van uit. Als er de minste twijfel was geweest, was hij zo op non-actief gesteld of überhaupt niet op die functie gekomen. Wat je van Demmink kan zeggen, is dat hij zijn werk goed gedaan heeft als ambtenaar. Voor zijn SG-tijd was er altijd heibel en na zijn SG-tijd is er ook steeds heibel (bonnetjes / teevendeal). Toen hij SG was, moest er ook bezuinigd worden. Nou dat heeft hij geweten, nu lopen er van die rancuneuze ex-gevangenis directeuren rond.. Hoort er bij.

  Demmink wordt met veel in verband gebracht:
  Demmink / Rolodex onderzoek – Heel veel rook, maar er is dus niets (wb Demmink) wel moet het stuklopen van het onderzoek eens goed onderzocht worden.
  Demmink / Turkije – geïnitieerd door een Koerdische crimineel, Heel veel rook dus
  Demmink / Vaatstra – noem em toch maar even, maar dit kan je niet eens serieus nemen, er is niet eens rook….
  Demmink / Anne Frank Plantsoen – Dit blijft eigenlijk als enige pruttelen. Moet ook eens nader onderzocht worden. Jammer genoeg werd dit item dan weer gekaapt door een Henk Krol die dan weer een hoop suspense toevoegt aan het verhaal.

  Het zal wachten zijn op het getuigenverhoor van Demmink. Ik ben benieuwd hoe hij er in zit.

 15. Huishoudelijke mededeling; schijnbaar dringt het nog steeds niet door maar wij willen liever niet modereren. Stop met die op de man ruzie zoekende reacties en dan kun je gewoon vrij reageren.

  • karel herman april 24, 2016 om 17:03 Beantwoorden
   He, wat ruik ik toch?

   Oh, de met rioolratdiaree gevulde schedel van Donnepon loopt weer eens over.

   Even een raam openzetten.

   Wat is dit dan @Teigertje

   • Maar je reageerde niet op hem, maar op weer iemand anders dus hou a.j.b. eens op. Jij ging om 22.00 24-04 nog een stapje verder met je insinuaties Don. En nee, daar ga ik niet over discussiëren. Afgelopen nu met deze discussie, speel geen spelletjes met ons en test ons niet iedere keer uit.

 16. OT…… zou het zomaar kunnen dat Wim Dankbaar aan een vreemde ziekte lijdt, waarbij hij in het verleden leeft. Hij post alsmaar zaken van voor Jasper zijn aanhouding. Zaken die dus achterhaald zijn. Toch post hij dit soort zaken alsof ze nieuw licht op de zaak schijnen……. Nu weer een brief van Teeven aan de moeder van marianne en weet je wat, Teeven heeft woord gehouden en mede ervoor gezorgt dat de zaak opgelost is, door een verwantschap onderzoek toe te staan.

Reacties zijn gesloten.