NEW: I need therapy – Rogier Hop

Street Art - Tel Aviv - 1401

Street Art – Tel Aviv – 1401

Vandaag werd Bart van U. volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard voor de moord op zijn zus en Minister van Staat Els Borst. De zwaarzieke man verdwijnt (vermoedelijk) voor de rest van zijn leven achter het glas van een gesloten TBS-kliniek. Weer een gekkie van de straat. Te laat helaas. Het kostte twee onschuldige vrouwen het leven.

Vandaar een nieuwe categorie bij Swapichou: “I need therapy”. Een simpele categorie om nieuwe gekkies op te vangen. Een soort van ‘racial profiling’ maar dan wel nuttig. Onbekende mafketels die vooralsnog onschuldig lijken maar zich (te) snel lijken te vereenzelvigen met de TBS-potentials van de plotgekkie-scene.

De eer voor het eerste “I need therapy” record is voor Rogier Hop: een onschuldig lispelend, eenzaam, niet geheel coherent denkend en pratend ‘wannabee-gekkie’. Rogier probeert al een tijd via Facebook aansluiting te vinden bij mekkerbejaarde Nico van den Ham. Tot nu levert dat Rogier niet veel op. Nico van den Ham is uiteindelijk vooral in zichzelf geïnteresseerd. Iets dat Rogier nog moet leren accepteren. Het is ook niet dat Rogier zoveel alarmerende onzin uitkraamt dat we hem in deze nieuwe categorie opnemen. Nee, het is het evangelische volggedrag dat Rogier zeker de afgelopen week begint te vertonen. En juist dat gedrag is iets dat met argusogen in de gaten gehouden mag worden. Daar kiemt het radicaliseren, en daar ontstaat het pad naar uiterst ongewenst gedrag.

Rogier vervuilt al een tijdje YouTube met vreselijk onzinnige video’s waar hij met al zijn beperkingen het leven, de wereld, en zijn omgeving probeert te duiden. Het is allemaal mega-slaapverwekkende onzin, maar de jongen is zo blij met zijn camera dat wij het hem uiteraard gunnen: zet jezelf lekker voor gek.

Nou doen wel meer mensen dat, en is het ook geen reden om opgenomen te worden in de Swapichou “I need therapy” database. Die reden is er wel wanneer je ‘volgelingen’-gedrag laat zien, en daarmee – ook al lijkt het allemaal onschuldig – gaat radicaliseren. En dat is precies waar Rogier deze week escaleert.

Topgekkie en bierplotter Micha Kat heeft onlangs weer eens via mail een ‘fatwa’ uitgesproken. Ditmaal tegen journalist Chris Klomp. De opdracht duidelijk: Val Chris Klomp maximaal lastig en schrijf hem ‘kapot’. Het Zeeuwse Boublog weigerde, maar de mekkerbejaarde Nico van den Ham gehoorzaamde trouw en liet het lasterlijke schuim flink langs zijn oude kin druipen. Rogier zag eveneens zijn kans en sprong gulzig op de trein: Chris Klomp is weer een gekkie in zijn twitter timeline rijker, en Rogier dus de opname in de Swapichou “I need therapy” database.

Nou hopen we natuurlijk dat Rogier op tijd wakker wordt en zich realiseert dat hij achter de verkeerde religie aanhobbelt, maar echt veel vertrouwen hebben we daar nog niet in. Daarvoor hebben we te weinig vertrouwen in het gevoel van verantwoordelijkheid van heren zoals Micha Kat en Nico van den Ham. Deze twee lasterpiraten interesseert het niets wanneer door uitspraken die zij menen te mogen publiceren een journalist gewoon onverbloemd wordt bedreigd.

Plotter incitement

Plotter incitement

78 thoughts on “NEW: I need therapy – Rogier Hop

  • 😉 @teigertje.

   Hmm, eerste stap het fatsoenlijk configureren van de ‘parental controls’ op zijn laptop, dan na 7 uur in de avond de WIFI router uit zodat hij ook daadwerkelijk gaat slapen en niet stiekem gaat ‘youtuben’ onder zijn dekbed.

   Lukt dat zonder teveel huilpartijen zou ik een ‘schep en emmertje’ voor hem kopen en hem verplicht minimaal 2 uur per dag buiten in het zand laten spelen. Hoewel, misschien gaat hij dan weer torretjes levend onder het zand begraven, of nog erger vlinders. Beter is het dan om hem gewoon op de stoepstenen te zetten en hem zeggen dat hij het zand er maar bij moet bedenken. Hij heeft fantasie voldoende om dat een paar uur uit te houden.

   • Dat zelf erbij visualiseren op de stoeptegel zal idd. niet veel problemen geven.
    Natuurlijk wel erop letten dat hij niet in de felle zon gaat zitten want dan gaat hij achter iedere schaduw iets zien. Krijg je dat weer.

    Maar dat ouderlijk toezicht gaat hem niet worden. Die gaat gelijk de zaak saboteren.
    Je kunt het beste gewoon de Wifi eruit jassen. :).
    Gewoon weer de drie r-en: Rust,Reinheid en Regelmaat

 1. Die mafketels hebben allemaal een ‘Trigger inside’ hun bovenkamer die na te zijn overgehaald ‘Nowhere’ toe leiden anders tot ‘Isolation’.
  Dus in het kader van Therapy? eerst maar eens drie muzakjes…

  Cheers!

 2. Goed dat je wat ziekte-inzicht hebt gekregen Ziva, jij hebt inderdaad therapie nodig. Al vraag ik me wel af of het niet hard-wired is, dat je beter gewoon aan de medicijnen kunt gaan. Dat je gek bent maken je stukjes wel duidelijk. Met je tevreden. Haha

 3. I need therapy. En wel heel snel. Ik zie de Aarde steeds platter worden. Je weet inmiddels wie daarvoor verantwoordelijk zijn @Ziva

  • Je bedoelt wie er verantwoordelijk zijn voor het idee dat de Aarde een balletje is en niet een pannekoek? Ja, dat laatste kronkeltje uit je hoofd heb ik meegekregen: ‘the Jews did it”. Echt hilarisch grappig.

   Er is natuurlijk altijd meer @Don. Zo is het hebreeuwse woord voor ‘bal’ – ‘kadur’. Maar ‘kadur’ betekent ook ‘pilletje’ als een medicijn tegen je waanvoorstellingen. En dan betekent het ook nog ‘kogel’ als uit een schietgeweer. Mooi praktisch vind je niet? Drie oplossingen voor gekkies in één woord: bezigheid – behandelen – beeindigen.

   Maar ja, je weet de helft nog niet. De rabbit hole gaat nog veel dieper 😉

   • Als die rabbithole nog dieper gaat dan nog maar ff niet die kogel. Moet dan nog over een aantal zaken diep nadenken. Ik vertrouw op je begrip @Ziva.

  • Tja, de laatste keer dat je hier kwam spelen ging het weer mis, lieverd. We lieten je even alleen en onmiddellijk ging je weer met je holocaust-fantasietjes de zandbak verontreinigen. Dat mag niet, en dat weet je best, want je bent een grote jongen. Doe je het toch; dan krijg je straf.

  • Heb je inmiddels vijf stemmetjes in je hoofd?
   hmm, dat klinkt niet goed, het waren er lange tijd vier (wat al ruim teveel is) Wat is er gebeurd? Heb je na dat ‘kachel-avontuur’ van je als vlucht een extra compartiment in je koppie geknutseld? Hoe heet deze?

   • jaja, @AIRVD

    Alleen vrees ik dat wanneer jij bij je zevende stemmetje in je hoofd bent aangekomen de naam RENFIELD zal zijn:

    Dus, volg nou de adviezen van je GGZ-consulent op, en zoek iets dat beter bij je moeizame persoonlijkheid past. Halfedelstenen slijpen of zo.

    • Kun jij mij niet aan zo’n baan helpen als edelsteen slijper bij een van de broeders in Antwerpen of in Amsterdam als ze dat daar nog doen. Leipe edelsteen slijper.

     • Ik denk dat de meeste mensen hier -Ziva en teigertje voorop- jou best willen helpen @airvd. De vraag is echter, wil jij wel geholpen worden? Zo ja, plaats dan even een linkje naar je CV. Dan kijk ik in mijn netwerk ook wel even voor je. Ik bedoel, wie zit er nu niet te wachten op iemand die werkelijk van alle markten thuis is en deskundig is op wat voor gebied dan ook. Jij bent je gewicht in goud waard, kerel!

 4. Hahaha, ik zie die naam staan, Rogier Hop en dacht “hé die komt bekend voor” Ik kan me hem als 911 gekkie herinneren. Hij heeft YouTube filmpjes op internet waar hij met een aansteker bij een muur staat om te bewijzen dat een gebouw niet kan branden! Hilarisch. Op nujij reageerde hij onder de naam paradoxical. Hij is dus nog verder van het padje af dan een paar jaar terug, verbaast me niets!

  • (…) waar hij met een aansteker bij een muur staat om te bewijzen dat een gebouw niet kan branden!

   Hahaha
   nujij ja…mijn god, daar heb ik ook heel wat afgelachen. Zo was er een knakker -nick vergeten- die gewoon bleef volhouden dat die vliegtuigen (want van aluminium) zo plat als een dubbeltje vanaf die Twin Towers (want stalen constructie) hadden moeten afketsen.
   Daar steekt een platte Aarde theorie dan eigenlijk best nog wel op één of andere manier pienter bij af.

 5. De website van Koos van Woudenberg is echt lachen. Vergeleken met Koos is Nico van den Ham maar een heel klein querulantje.

 6. Wimp heeft weer eens lopen huilebalken bij Bol.com. Voordat hij zelf de tekst weer van zijn debielenblogje haalt ff een copy/paste alhier. Kunnen we er wat langer van blijven genieten 🙂

  Totale onzin van een abjecte querulant

  Sanspareille
  40-49 jaar
  10 april 2016

  Het is niet duidelijk of Wim Dankbaar zelf werkelijk (nog) gelooft wat hij verkondigt, vanuit ingesleten ‘cognitive bias’ of dat hij op een ziekelijke manier alsnog zijn gelijk moet halen, hoe dan ook, hij blijft maar volharden in het uitventen van volledige ongestaafde beweringen en pure laster, geput uit zijn langdurig stalken van betrokkenen en zijdelings betrokkenen. Met ongerijmde als-dan constructies plakt hij zijn hersenspinsels aan elkaar met de ouwe koe-verhalen van allerlei aandachtsjunks en malloten (de meesten van voor de deconfiture van boer Jasper S., wereldvreemde interpretaties en gevolgtrekkingen tot er een soort takkenbos van onzin is onstaan die hij zonder enige gene als ‘De Waarheid’ opdist. Wim Dankbaar leeft in een parallel universum dat niets met de realiteit te maken heeft.

  Minpunten:
  Geen diepgang, Voorspelbaar, geestesziek

  • Wimp kan niet meer als een vent incasseren nu zijn boek is geflopt.

   Toen hij nog droomde van 100.000 exemplaren, lag hij helemaal nog niet wakker van dit soort reviews:
   – 4 sept 2015 Dankbaar maakt er een potje van
   – 18 juni 2015 Onmogelijk bijeengeraapt verhaal
   – 13 juni 2015 mijn review (Douwer dus)
   – 12 juni 2015 Broodje aap
   – 10 juni 2015 Diep teleurgesteld in het boek van Wim Dankbaar
   – 7 juni 2015 Redelijk pretentieus en slecht onderbouwd

   En Wimp, als je dit leest (en dat doe je), dat gezeur over die staatstrollen, die Brouwer en Demmink met negatieve reviews proberen te “beschermen”; als je dat echt gelooft, dan ben je qua bizarre fantasieën onderhand net zo diep gezonken als Kat met zijn Demmink Squads.

   Van de 17 miljoen Nederlanders hebben er 16.999.500 geen interesse in jouw prutswerk, gebaseerd op een waar verzonnen verhaal van Hans Mauritz.
   Deal with it, get a life en zoek een hobby.

   • En Wimp, als je dit leest (en dat doe je), dat gezeur over die staatstrollen, die Brouwer en Demmink met negatieve reviews proberen te “beschermen”; als je dat echt gelooft, dan ben je qua bizarre fantasieën onderhand net zo diep gezonken als Kat met zijn Demmink Squads

    Wimp staat elke avond voor het slapen gaan nog geruime tijd in zijn JFK pyjama uit één van zijn zolderraampjes te turen of er niet een Stealth bommenwerper boven Overveen rondvliegt, gooit vervolgens drie dartpijltjes met een venijnige grimas op zijn gezicht in een manshoge poster van Yehudi en kruipt dan uitgeput van weer een dag intensief superduper speuren onder zijn met een Jerry Cotton hoes overtrokken dekbed. Voor Wimp het moede hoofd te ruste legt kijkt hij nog even indringend naar een foto van Maaike die op zijn nachtkastje staat. Naast de foto staat een potje. Met een haarklemmetje erin.

     • Bij onze instellingen staat 4, maar idd, je hebt gelijk. Het zijn 4 linkjes.

      Dit staat er bij ons: “Een reactie in de wachtrij houden als er meer dan ( keuze 4), links vermeld worden (een typisch kenmerk van spam in reacties is een groot aantal links)”

  • hahaha, ja hilarisch. Die totale zelfdeceptie.
   Wim laat alle negatieve recensies wegmodereren, en pushed zijn theekrans om positieve reacties achter te laten waarbij hij ook niet schroomt om zelf wat extra Dankbaar sockpuppets in te schakelen.

   Natuurlijk weet Wim dat alle recensies totaal ‘fake’ zijn, en toch blijft hij vrolijk roepen: “Kijk eens wat veel positieve recensies!!!”

   Jezelf voor de gek houden doen we natuurlijk allemaal, maar op dit niveau is toch wel bijzonder.

   En er dan nog geen boek extra door verkopen. Dan ben je best wel een sufferd.

   • “En er dan nog geen boek extra door verkopen”
    Da’s niet helemaal waar.
    Trots als een aap met zeven lullen meldt deze voormalige miljonair op zijn website, dat hij een doosje met 8 boeken heeft verkocht voor 50 euro. Jawel!
    Uit de correspondentie met Mauritz blijkt, dat de kostprijs van een exemplaar rond een tientje ligt, dus reken maar uit wat dit succesje deze ondernemer oplevert.
    Dat wordt vandaag wéér bij zijn moeder eten; kan hij gelijk zijn was laten doen.

   • hahaha, inderdaad, Wim mag een doos verschuiven.

    Maar als je de reactie van de besteller leest, lijkt het een bejaard gekkie dat vooral een fittie heeft met een projectontwikkelaar, die – google quick search – vooral AZC’s aan het uitrollen is. En daarmee zitten we weer midden in Wim’s feitelijke doelgroep, de wat kortzichtige vreemdelingen hatende simpele (friese) dorpsbewoners.

    • Tis een Groninger, geen Fries.
     Maar dat het een wereldvreemd gekkie is blijkt wel uit het feit, dat hij maandag pas de betaling in orde kan maken.
     Hopelijk vergeet hij het niet. Want dan kan Wimp fluiten naar zijn maandinkomen.

     • My 2 cents?

      Ik ervaar het dan ook als burgerplicht het gelezen boek door te geven en de nog te ontvangen boeken uit te delen aan mensen in mijn directe omgeving.

      Een dergelijke zinsnede riekt m.i. naar een hele grote “Kate Lans” sigaar uit eigen doos. Je moet niet vergeten dat Wimp helemaal leeft in ‘The American Dream’. Als je maar lang en intensief genoeg in iets gelooft dan komt die droom uiteindelijk uit. Jammer voor ex-bofkont Wimp is dat hij niet heeft ingezien dat hij dat momentum had ten tijde dat hij miljonair werd toen hij zich liet uitkopen uit de onderneming waarvan hij mede eigenaar was. Daarna heeft de hopeloos incompetente Wimp allerlei infantiele fantasietjes uitgeleefd en hersenschimmen nagejaagd die hem uiteindelijk slechts een moreel en materieel failliet hebben opgeleverd.

   • Je zal maar zo’n totaalcreep rond je appartementencomplex hebben rondscharrelen die met zijn selfiestick en een aansteker de muren van het pand in brand probeert te steken.

    Volkomen geschift, en het zou geen kwaad kunnen om de beslissing om hem zelfstandig te laten wonen nog eens te herzien.

    Het creepie escaleert namelijk en dat kan je wat mij betreft niet vroeg genoeg aanpakken.

    Hier, nog zo’n voorbeeld van de oneindige domheid en boordevol signalen dat Rogier een ‘disaster waiting to happen’ is.

 7. Ik ben er een beetje stil van.
  Je weet dat er zulke mensen zijn, toch blijft het me verbijsteren.

  • De verkoop stagneert een beetje vanwege de totale mediaboycot van dit belangrijke boek (…)

   Hoe kom je er toch bij, Wimp? Het is een ongelooflijk deerniswekkend prutswerkje waarmee je je laatste centjes in rook hebt zien opgaan. Te belachelijk infantiel geschreven om serieus te nemen. Punt.
   Bovendien, iets wat nooit op gang is gekomen kan ook niet stagneren. Lutser.

  • Het is eigenlijk zielig om te zien hoe hij zij prullaria probeert te slijten. Hij beseft ‘misschien’ ook wel dat ‘het recht zal zegevieren’. Punt. Ik volg hem niet meer; er zijn leukere dingen in het leven om mijn tijd aan te besteden. 🙂

Reacties zijn gesloten.