Vrijmibeau Pourim

Gisteren was het lotenfeest, Poerim.
Poerim is een beetje te vergelijken met carnaval en dat wordt uitbundig gevierd met verkleedpartijen en lekkere hapjes en drank. Het komt erop neer dat zo ’n 2300 jaar geleden het Joodse volk gered werd van de ondergang door de Joodse koningin Esther. Het lot zou bepalen op welke dag het volk uitgeroeid zou worden maar koningin Esther wist dit te voorkomen samen met haar oom Mordechai.
Aan de betekenis van dit verhaal moest ik denken deze vrijdagmiddag.
Want nu zijn er verschillende terreurgroepen die ook hele volken willen uitroeien vanwege wat eigenlijk?

Zelf zeggen zij dat het om hun geloof gaat en hun regels. Kunnen we eens over discussiëren want ik denk dat het psychopathische moordenaars zijn die zich achter een geloof verschuilen.
Is aanhangers verstoppen zich in wijken met grote moslimpopulatie zoals Molenbeek en Vorst, waar zij het minst opvallen en zij steun krijgen van vrienden en bekenden.
Dinsdag 20 maart 2016 hebben zij dus een aanslag gepleegd in de grijze diplomatieke wijk van Brussel, waar het hart van de EU zit en die ochtend via de luchthaven van Zaventem en de metro Europarlementariërs aankwamen voor een vergadering.

Er komen er steeds meer feiten naar boven, er zijn fouten gemaakt in de opsporing en we moeten ons afvragen hoe onze veiligheidsdiensten beter kunnen antwoorden op de constante dreigingen vanuit  Raqqa in Syrië.
De controle en monitoring rondom deze misdadigers blijkt gatenkaas, kinderlijk eenvoudig kunnen zij zich mobiliseren in Europa. De vraag is wat nu, hoe nu verder?
Toch?
Behalve als je Micha Kat heet..dan pleur je een filmpje op het net waarin je je waanzin vrijelijk toont:

106 thoughts on “Vrijmibeau Pourim

 1. Voer voor psychologen, psychiaters, gedragsdeskundigen en misdaadbestrijders dit filmpje….hoe waanzinnig zijn de complotters nou eigenlijk?? Beter voorbeeld als Micha Kat kunnen ze zowiezo niet hebben.

  • Ondertussen weet ik gewoon niet meer of Micha nou bewust lollig loopt te doen of dat hij daadwerkelijk een voor hem boodschap probeert uit te dragen. De man begint steeds verder te vervreemden.

 2. Valt nog mee dat deze volslagen krankzinnig geworden idioot niet beweert dat Cruijff helemaal niet gisteren is overleden maar zichzelf de dinsdag ervoor heeft opgeblazen op Zaventem. Of zoiets. Micha kan zich beter nuttig maken en dat keukentje een beetje opknappen. Mooi therapeutisch klusje en misschien kan hij er zijn verblijf aldaar nog een paar dagen mee verlengen i.p.v. ook daar binnenkort weer weggetrapt te worden met zijn waanzin.

  Overigens…R.I.P. Johan

 3. Zo zo, Bakraoui door Rutte ontvangen in het Torentje. Daar zullen Demmink, de supergetuige uit de Betuwe en de korte dikke Ali dan ook wel bij zijn geweest …

 4. De niet al te snuggere Van Tours bij Rechtiskrom:

  ‘Bij nadere beschouwing valt mij nog wat op. Op het briefje staat het woord VOLMACHT. Een volmacht is geen OPDRACHT. Een volmacht geeft jou het recht te spreken namens een ander, dat is juridisch heel wat anders dan het hebben van een opdracht om te spreken namens iemand anders.’

  Nog even dan:

  Volmacht:

  Met een volmacht geeft u een ander de bevoegdheid namens u te handelen. Dat betekent niet dat u dit zelf niet meer mag doen. Als u hier niet meer toe in staat bent, kan iemand in wie u het volste vertrouwen heeft het van uw overnemen volgens de door u vastgelegde wensen

  • Tja, vanTours. Die begrijpt er getuige ook deze reactie werkelijk waar helemaal niets van. Maar we hebben ook nog zijn minstens even debiele broertje exTours.

   ExTours zegt: 25 maart 2016 om 09:07
   Maaike kom tot inkeer!!!

   Ja duh. Dat is nu juist aan de orde stelletje mega idioten. Maaike is tot inkeer gekomen dat Wimp met het continu opdringen van zijn waandenkbeelden de Vaatstra zaak meer kwaad dan goed heeft gedaan. En de zwaar geobsedeerde stalker Wimp blijft maar aan de gang met zijn geesteszieke gejank dat Maaike nog vierkant achter hem en zijn incompetente broddelwerkje staat. Dat moet nu echt stoppen want daar heeft het gezin Vaatstra-Terpstra al veel te lang heel veel last en verdriet van. En wie niet horen wil moet maar voelen. Dus moeders papkindje Wimp kan dreinen wat hij wil dat hij nu tegen zijn bleke scheentjes wordt teruggetrapt maar hij heeft het toch echt helemaal zelf over zich afgeroepen.

 5. Tja, Micha en zijn laatste filmpje. Laten we maar hopen dat het weer een dieptepunt in zijn falende humor is, en dat hij gewoon niet snapt dat het lollig proberen te doen over de rug van tientallen doden en honderden gruwelijk verwonde mensen enorm beledigend is.

  Maar ik vrees dat het toch zijn geestelijke aftakeling is. De waanzin spat van zijn gezicht.

 6. Overigens slaan alle ‘zorgtoeleiding’-gekkies een beetje door deze week.

  Martin Vrijland laat weer eens zien waarom geen enkele werkgever zin heeft om met deze arrogante nutcase een arbeidsrelatie aan te gaan door nog maar eens zijn ‘hoax-petje’ op te zetten en de omgekomen Nederlanders te misbruiken als click-bait.

  Meervoudig warrig AIRVD hypert door zijn kachel in een full blown paranoia aanval

  En mekker-opa Nico van den Ham laat in een enkel telefoongesprek met een geestelijke zorginstelling in een paar minuten blijken ernstig hulp nodig te hebben en dat een gedwongen opname niet eens zo’n slechte oplossing is. Knettergek en een volkomen verwrongen #demmink-zelfbeeld.

 7. Die krankzinnige lach van hem, was naast de delirische nonsens, toch wel het absolute dieptepunt ( hoogtepunt), in dit filmpje.

  • Ja, die enorme snelle mood swings van Micha Kat verbazen mij ook iedere keer, en dat zijn geen vriendelijke uitbarstingen. Enorm agressief. Daar komen nog eens ongelukken van. Die man is een disaster waiting to happen.

 8. Ik word over een paar weken 53 en ik zat te denken over terrorisme.
  In mijn herinnering de Baader Meinhof groep http://www.npogeschiedenis.nl/nieuws/2009/februari/In-Europa-1977-De-terreur-van-de-RAF.html. Dan de koude oorlog, de I.R.A. die onrust zaaide en nu is er ander tuig dat het al dan niet in naam van Allah doet. Kortom hele generaties zijn opgegroeid met het idee dat ze over hun schouder moeten kijken en het zal nooit eindigen. Is Is verslagen dan duikt wel weer een nieuwe dreiging op in naam van een andere groepering.

 9. Zelf zeggen zij dat het om hun geloof gaat en hun regels. Kunnen we eens over discussiëren want ik denk dat het psychopathische moordenaars zijn die zich achter een geloof verschuilen

  We hebben het hier op FN al eens over gehad ivm Breivik. Ik ben fel tegen het ‘psychologiseren’ van politiek geweld (een betere term dan terrorisme, lijkt mij). De beweegredenen van Breivik waren politiek en kwamen niet voort uit een persoonlijkheidsstoornis. Hetzelfde lijkt me te gelden voor de strijders van ISIS.

  Het is niet zo dat het psychopaten zijn die een excuus zoeken om te gaan moorden. Een psychopaat kan zich niet inleven in het lijden van andere mensen, Breivik kon dat wél en de zelfmoordenaars en strijders van ISIS kunnen dat óók. Ze hebben politieke doelen voor ogen en achten hun daden gerechtvaardigd omdat die een hoger doel dienen.

  De massa-exectuties en de videoverslagen van die executies waarmee ISIS zich “faam” verwierf waren ook heel koelbloedig en berekenend. Het ging niet om het moorden als doel op zich, maar om het te bereiken effect: angst bij de tegenstanders – die wisten dat hen geen genade betoond zou worden – en maximale publiciteit. In beide opzichten hadden de video’s van die slachtingen succes.

  In de ogen van Breivik en strijders van ISIS is moorden gerechtvaardigd omdat het een hoger doel dient, of dat nou politiek of religieus gemotiveerd is (in het geval van ISIS is het oveigens moeilijk een onderscheid tussen die twee te maken).

  Ik stel voor ISIS (en Breivik en zijn) geloofsgenoten serieus te nemen, Dat begint met het serieus nemen van hun ideologie.

  • Laat ik beginnen met mijn stelling dat ik het eens ben met de mensen, meestal mensen uit het veld, die vinden dat we serieus moeten kijken naar de achtergrond van de IS aanhanger. Op uitzonderingen na komen zij als jongere uit een milieu van armoede, kansloosheid en achterstelling. Met een moslimachtergrond moet je harder knokken om iets te bereiken. Deze jongeren blijken helemaal niet vaker een moskee te bezoeken dan andere moslims. Zij zitten op het internet naar allerlei propagandafilmpjes te kijken die zij aangereikt hebben gekregen van ronselaars die rondhangen in de koffiehuizen in de banlieu/wijk waar deze jongeren naartoe gaan vanwege schooluitval, werkeloosheid.

   Deze jongeren die radicaliseren blijken toch wel heel vaak een strafblad te hebben Pyt, zij beginnen met kleine criminaliteit en dit uiteindelijk steeds zwaarder.
   Hoe verklaar jij dit dan? Ik denk dat het gedrag van een geradicaliseerde aangeleerd is, als je heel lang en vaak naar gewelddadige filmpjes kijkt dan gebeurt er iets met je geestesgesteldheid waarbij je zonder correctie van je omgeving in staat bent tot afschuwelijke handelingen. Je bent het contact met de werkelijkheid kwijt. Het is een opbouw, van kwaad tot erger.

   Een hersenspoeling dus, zie bijv. het experiment van Milgram waarbij de mens tot gruwelijke handelingen in staat is mits aangestuurd door een autoritair persoon.
   Dan ben je dus in staat tot criminele handelingen omdat zo ’n autoritair persoon je een motief en middelen geeft. Het motief zou dan moeten zijn religie maar ik denk dat de werkelijke reden hang naar controle is, aangereikt door de ronselaar en de filmpjes. Deze controle hebben zij niet in het dagelijkse leven.
   De controle is weer een machtsmiddel, jij wil dan jezelf iets doen toekomen wat een ander je niet geeft. Je raakt je inlevingsvermogen kwijt.

   Mensen kunnen dus gruwelijke dingen doen, wij zijn in onze aard beesten die hebben geleerd door opvoeding en correctie sociale omgeving/ wetten onze instincten en driften onder controle te houden. Door hersenspoeling ben je in staat tot psychopathische criminele handelingen.

   • Er is overigens nooit een “one size fits all” verklaring als je het over zo ’n grote groep aanhangers hebt.

    • Het lijkt me geen hersenspoeling, althans niet in de traditionele zin. Het klopt inderdaad dat recrutering niet plaatsvindt in moskeeën, maar in een informeel circuit. Het klopt ook dat veel strijders van ISIS over een magere kennis van de Koran beschikken en – althans in West-Europa – vaak afkomstig zijn uit een gemarginaliseerd, zelfs crimineel milieu.

     Het punt is dat ISIS gemarginaliseerde jongeren zingeving biedt: plotseling is het leven niet meer doelloos, maar ben je een rebel with a cause. Dat jij en ik dat doel waanzinnig of verwerpelijk vinden is niet bijzonder relevant, lijkt mij. Zij geloven er hartstochtelijk in en zijn letterlijk bereid er hun leven voor op te offeren. Ze gaan niet moorden omdat ze een excuus aangereikt krijgen de beest uit te gaan hangen, maar omdat ze een (politiek) doel hebben waarvoor ze bereid zijn te doden én te sterven. Om die jongeren te begrijpen zul je het ideaal wat ze proberen te verwerkelijken moeten begrijpen én serieus nemen – wat uiteraard iets anders is dan het onderschrijven.

     Uiteraard kan de motivatie verschillen. Zo hebben in Irak en Syrië veel mensen zich bij ISIS aangesloten om de tamelijk platte reden dat ISIS haar strijders goed betaald.

     Het gaat me nu even om de jongeren in Brussel die voor zover nu valt te beoordelen grotendeels dezelfde achtergrond hebben: afkomstig uit een gemarginaliseerd milieu, gezien als tweederangsburgers zonder toekomstperspectief. Mensen – en zeker jongeren – willen ergens in gelóven. ISIS biedt dat.

     • Mensen en zeker jongeren willen ergens in geloven.
      Dat is waar, maar je kunt ook geloven in een betere toekomst.
      Ik denk dat de platte reden meer geld niet opgaat voor een zelfmoordterrorist, wel voor zijn leiders en het hogere kader van IS die juist uit zijn op macht en geld net als iedere andere dictator en zijn cluppie dat is.

      Geloof jij dat jij religieus kunt worden binnen enkele weken, maanden?
      Dat gaat er bij mij niet in, wel dat je gehersenspoeld kunt worden en denkt dat er een beloning zal volgen als je voldoet aan de regels van de groep.
      Kijk maar naar hoe het in een sekte werkt. IS voldoet aan de kenmerken van een sekte.
      Maagden die op je wachten, geld en voorspoed voor je familie want jij bent martelaar.
      Moet je alleen wel eerst een dozijn mensen vermoorden wat volgens het geloof niet zomaar mag, maar ach je leidinggevende geeft er zijn eigen interpretatie aan en dan is het ineens geen probleem meer.

      Uiteindelijk gaat het om macht Pyt, de IS leiders willen macht en alle privileges die daarbij horen. Deze jongens zijn enkel kanonnenvoer. (bij wijze van.)

     • Lijkt alsof ik mijzelf tegenspreek als het over het geld gaat.
      Maar ik bedoel een zelfmoordterrorist gaat geen geld voor zichzelf verdienen.
      De familie krijgt geld.

 10. Het is weer hinken op meerdere gedachten door de plotters; Micha Kat heeft het over geblunder van V&J met het doorlaten van terroristen, maar vervolgens laat hij in zijn nieuwe filmpje zien dat het allemaal 1 grote film is geweest, slecht toneelspel en allemaal crisisacteurs, geen doden en zo hoor!! Kortom je verzint tig manieren om wie dan ook af te zeiken vanuit Ierland, zonder zelf maar iets uit te zoeken!! Het luie internetterrorisme zeg maar…geef de staat de schuld van alles maar zeg zelf niks over wat en hoe er wel dan is gebeurd…..

 11. Dorothyparker,

  Wat grappig, dat je hier refereert aan de RAF/Baader-Meinhof terroristen.
  Ik ben wat ouder dan jij en ik kan me nog goed herinneren welk advocatenkantoor er indertijd lovende woorden gebruikte over dit tuig.
  Baker Schut/Van der Plas dus.
  Goh, die naam zie ik ook steeds opduiken als het gaat over de onschuldige Turkse zakenman Baybasin.
  Verder denk ik, dat het toch uiteindelijk vaak gaat over de afgunst van de “Have not’s”ten opzichte van de “Have’s”

 12. zo die heeft vroeg de fles leeg, missen zelfs wat woorden en het font gaat ook inens naar punt 8 ofzo…. *stekende plaat ook die man zeg*

  “Hoe corrupt ben je wel niet als je durft te stellen dat je een cliënt vertegenwoordigt die haar eigen dagboek én het boek van Wim Dankbaar verboden wil zien, terwijl die cliënt zelf steeds weer zegt dat ze achter de inhoud van haar dagboek én het boek boek staat?”

  https://rechtiskrom.wordpress.com/2016/03/26/er-hangt-een-luchtje-om-mijn-naam-maar-niet-om-mij/#more-7150

 13. @ Karel Herman. De Bader Meinhof groep kwam bij me op omdat ze toen ook dreigden met acties in Nederland en dat het indruk maakte op mijn moeder, die was er bang van.

  @ Teigertje en Pyt. Het probleem ligt wat dieper. Hoe kwam het dat Hitler met zijn woorden in den beginne ook veel sympathy kreeg. In Engeland hadden ze ook zo’n griezel Oswald Mosly een facist welliswaar van goede afkomst, maar kon toch rekenen op veel bijval.

  Eigenlijk is het rekensommetje vrij simpel; de onderbuik gevoelens. Ongeacht waar je zit, welke religie je aanhangt er hoeft er maar eentje op te staan die ‘de waarheid’ preekt et voila zolang mensen zich miskend voelen of voor een (vermeend) ideaal vechten dan heb je succes. Kijk maar naar gekke Geert als je nadenkt prik je door zijn hele verhaal heen, maar vreemdelingenhaat verkoopt dus Geert zijn kostje is gekocht. We hebben zelf een reverendum door Jan Roos aangeslingerd, maar eigenlijk praktisch hetzelfde is. Het gaat niet om de Oekraine, maar het gaat om het nationalisme en dat is een groot gevaar.

  • Natuurlijk had ik ook wel aan Hitler gedacht die de schuld van de werkeloosheid en armoede in de schoenen van de Joden schoof @Dorothy.
   Voor de rest heb je ook gelijk
   Pyt geeft aan dat hij denkt dat religie een rol speelt bij de zelfmoordterroristen, ik vind dat ze psychopaten zijn die zich verschuilen achter een religie.

    • Wat bedoel je? Wat is er simpel aan mijn redenatie dat ik denk dat ze zich achter een religie verschuilen?
     Lees bijv. dit artikel: http://www.zamanvandaag.nl/nieuws/blog/11692/religie-inspirerende-krachtbron-excuus-voor-terrorisme.
     Dit artikel van De Dalai Lama, een man die ik bewonder: https://boeddhistischdagblad.nl/nieuws/60208-dalai-lama-terrorisme-heeft-geen-religieuze-bron/
     En zo kan ik wel een tijdje doorgaan, verdiep je eens in wat de betekenis van religie werkelijk is.
     Misschien juist op een dag als vandaag: Pasen.

     • Nouja meer in de zin (als ik het helder kan verwoorden) dat ze eenvoudig als pschopaten afstempelen veel te simplistisch is, alhoewel ik graag mee zou gaan in die gedachte, verleidelijk als ze is. Zeker zijn ze religieus niet zuiver, maar dan wie is dat wel? De dalai lama? Maar als ze religieus niet zuiver zijn dan word de vraag nog meer, waarom doen ze het? En dan zeg jij: omdat het gehersenspoelde psychopaten zijn. En ergens is dat natuurlijk ook grotendeels waar. Desondanks moet er, zoals Pyt dat aangeeft een gecompliceerder hoger motief achter de motivering tot deze acties liggen. Het is makkelijk om te zeggen ISIS wil puur macht en de rekruten zijn gehersenspoeld. Ja zoiets soortgelijks zou je ook over het westen kunnen uiten, en met name over de dingen die zij het midden oosten geflikt heeft gedurende afgelopen decennia. En daar ligt nu net althans dat denk ik een mogelijke clue tot het begrijpen van de drijfveren van deze vreemde groep. Kortom. De dingen liggen ingewikkelder, ongeacht de barbaarse middeleeuwse simpliciteit van hun acties.

     • Zoals ik eerder schreef:
      “Er is overigens nooit een “one size fits all” verklaring als je het over zo ‘n grote groep aanhangers hebt.”

      Dus ik begrijp de mensen (denk ik), wel die van mening zijn dat IS terroristen een gecompliceerd motief moeten hebben, een religieus motief.
      Mijn stelling is denk ik al gecompliceerd genoeg, ik zie IS als een afscheiding van iets wat wel religieus is: de islam, IS komt op mij over als een sekte.
      Als zo ’n groep zich gaat afscheiden en de kernen van de islam gaan herinterpreteren om zodoende te kunnen roven, vernielen, verkrachten, vernederen en vermoorden dan heeft dit uiteindelijk niks meer met religie te maken.

      Religie ligt juist veel dieper, en gaat juist om de kracht te kunnen vergeven, elkaar te helpen. Dit is de kern van wat er in een bijbel staat maar ook in de koran.
      Niets van wat IS doet heeft te maken met dit soort zaken.
      De leiding van de sekte IS wil macht, controle en probeert dit te bereiken door ons allen maximaal angstig te maken, zodat wij vanuit die angst domme beslissingen maken en zij de baas worden.

      En ik bewonder de Dalai Lama, maar laat ik wel duidelijk maken dat ik niet geloof dat er met IS te praten is, zij zullen tot in de diepste kernen uitgeschakeld moeten worden.
      De wereld heeft wel een belangrijke taak om te zorgen dat er niet meer is-leden komen, wij moeten investeren in elkaar als mensen. We moeten eens leren ophouden met die “ieder voor zich” maatschappij en het populistische denken.

      Investeren in onze jeugd, scholing en jeugdwerkers. Bezuinigingen hierop zijn misdadig, daar komt rottend fruit van.

   • Ik dacht dat de bans eraf waren @Teigetje. Toch komt geen van mijn reacties door. Sommige bloggers lijken hun uitspraken niet na te willen komen. Foei Teigetje 😉

    *edit* Ziva:
    Ik zou het met jouw reputatie hier op dit blog even houden op inhoudelijke comments. Persoonlijke aanvallen op admins van dit blog resulteren altijd in een perma-ban (gewoon omdat wij de baas zijn). Dat je nu dus niet in de permanente prullenbak ligt is bijzonder. Koester dat. Je krijgt niet een volgende kans.

   • Hij gaat het nog duiden.
    Zegt hij.
    Toen hij het met zijn dronken harses op zijn site zette was dit Het Bewijs voor de miljoenen verslindende doofpot of the century. Hopelijk kan hij het zich in de loop van de dag na een liter pikzwarte koffie nog herinneren.
    Het lijkt me meer een gevalletje: bit.ly/1VPXt96

    • Ik dacht al dat ik het kende. Dankbaar heeft er al eerder op zijn website over gehad. Het enige verschil is dat het nu met schermprint is…

     https://rechtiskrom.wordpress.com/2015/05/05/email-aan-peter-r-de-vries-en-henk-mous/

     Dat hij het nu nog eens gaat duiden, is gewoon weer een bekende prak opwarmen.

     De hamvraag is natuurlijk, hoe komt Dankbaar aan die mail? Via Mauritz natuurlijk, die had het natuurlijk zogezegd via de oud-advocaat van Rachid…

     Zou die Dankbaar nou niet 1 minuscuul helder momentje hebben?

     • Het meest explosieve bewijs was gisteren een mailtje, vandaag is het meest explosieve bewijs een filmpje (dat geen hond gaat bekijken), morgen is het meest explosieve bewijs weer een kerstkaart van Maaike uit 2007 en woensdag is het meest explosieve bewijs een verhaal van Frides Lameris, vertrouwenspersoon van de familie Van den Brink of het een of andere campingverslag van die bolle.

      Alleen die verklaring van Feik over de Moord in de Pipowagen krijgen we nooit te zien.

      Nuff said.

     • Je vraagt je vooral af waarom Wimp in juni 2015 een filmpje uploadt dat hij pas 9 maanden later aanvoert als “explosief bewijs”. Dat flikken die plotters iedere keer: hard brullen dat ze het explosieve bewijs hebben maar ze tonen het nooit of pas als het al is gaan schimmelen van ouderdom.

      Een niet-ontplofte bomgordel is explosief bewijs Wimp, niet een gedateerd Youtubefilmpje.

 14. The Animal and Aircraft zone, als je hier meeleest: kappen met die expliciete bedreigingen aan het adres van Micha. Wat je doet is strafbaar en bovendien moreel verwerpelijk. Je mag Micha een flapdrol vinden maar dat wil niet zeggen dat je hem zomaar alles toe kunt wensen. Wees een vent en zorg dat je boven Micha’s eigen niveau staat.

  • De komkommertijd bij de journalist Kat duurt inmiddels 12 maanden per jaar.
   Hoog tijd, dat de NWO een poema los laat op de Veluwe.

   • Ik had nog een uitgebreid videoverslag van St. Patrick’s Day in Sligo verwacht eigenlijk. Maar toen was Micha waarschijnlijk druk aan het werk. Geen tijd voor pinten Guinness.

 15. Over “Quasi modo’s” (bijna mens) zoals Wimp. Micha, van der Ham, Hofstede, Vrijland enz. heb ik wel eens horen zeggen dat ze lijden aan het syndroom van de debiele haan.
  Een debiele haan denkt nl. dat de zon op komt omdat hij kraait.

  • “heb ik wel eens horen zeggen dat ze lijden aan het syndroom van de debiele haan.”

   Dat is wel een uitstekende analyse. Dit syndroom kan je namelijk over een breed spectrum uitmeten. Het zijn per slot van rekening wel allemaal de ‘net niet’ mensen die zich later een ego aanmeten die niet passend is en enkel voor andere ‘net niet’ mensen aantrekkelijk is.

 16. speaking off Ben…. heeft die een langdurige gevangenisstraf, internet verbod, nog wat anders…?Mega stil qua jeugdzorg bedreigen en opvanghuis “protesten” met elke week “ontwikkelingen”

 17. Heb me zojuist door het blaartrekkende verhaal van Adele van der Plas geworsteld met als titel:”101 ernstige vermoedens”. Dit is een 3e toelichting op het herzieningsverzoek voor haar klantje die bekend staat als de Koerdische zakenman Baybasin.
  Technisch gezien een interessant verhaal, waar mw. van der Plas zelf hoogstwaarschijnlijk geen bal van begrijpt.
  De kern van het verhaal is, dat er op allerlei punten in het onderzoek door onvolkomemenheden in de “techniek” steeds de mogelijkheid van manipulatie heeft bestaan.
  Ik twijfel daar niet aan; daarvoor heb ik zelf te lang in het vakgebied gezeten.
  Maar dan schiet mw. van der Plas in de complot-mode.
  Als manipulatie mogelijk is geweest, dan is dat DUS ook gebeurd, waarmee ze de integriteit van alle betrokkenen in dit onderzoek zonder meer in twijfel trekt.

  Honi soit qui mal y pense (tekst op het lint van de Orde van de Kouseband)

  • “daarvoor heb ik zelf te lang in het vakgebied gezeten.”

   Hmm, nooit zo heel chique om je op je werkervaring te beroepen als je onder een pseudoniem reageert. Gebruik gewoon inhoudelijke argumenten, dan beoordelen de lezers wel in hoeverre je overkomt als een deskundige.

   Het lijkt me dat juist iemand met ervaring in dit vakgebied dit wel begrijpt: “Argumentum ad auctoritatem” 😉

   • Beste Barendbarend,

    Barendbarend maakt op mij ook wel een erg pseudoniem-achtige indruk.

    Verder het volgende.
    Het staat mij op het ogenblik niet vrij om onder mijn werkelijke naam te reageren, hoe graag ik dat ook zou doen, want ik strijd graag met open vizier.

    Spijtig, maar het is niet anders.

    • In deze contreien van het interwebs een digitale bivakmuts over je identiteit trekken, is niet zo vreemd. Dat doen de meesten hier, en ook met een goede reden. Maar inderdaad, jezelf onder pseudoniem kwaliteiten toeschrijven is ten eerste niet netjes en ten tweede een van de lelijkste drogredenen IMHO, Blijf lekker anoniem reageren maar let daarbij extra scherp op wat kan en wat niet. Word geen plotter! (het zou een slogan kunnen zijn).

    • Ja dat dus. 😉

     Onder een pseudoniem reageren is alleen verstandig, dus dat mag.
     Iedere zin op een nieuwe regel beginnen “mag” ook. Maak je jezelf wel herkenbaar mee, want andere advocaten begrijpen doorgaans het concept van alinea’s. Jus’ sayin’. 😉

   • LoL @karel

    “Het staat mij op het ogenblik niet vrij om onder mijn werkelijke naam te reageren”

    Yup, dat begrijpen we, want dan moet je vanavond meteen je “zwarte Ducati Monster 600” en “S&W 357 Magnum” inleveren bij het arrestatie-team.

    • Beste Ziva,

     Als je wat verder had doorgespit, dan had je kunnen weten, dat de Ducati’s en de Magnum’s al lang niet meer zullen worden ingezet tegen de “Quasi modo’s”.
     Die hebben inmiddels bewezen absoluut niet gevaarlijk te zijn voor hun omgeving.
     Hooguit voor zichzelf in hun niet te stuiten zelfvernietigingsdrang.
     Lemmingen zijn het.

     L’chaim Ziva.

  • Wanneer er op meerdere punten in het onderzoek niet uitgesloten kan worden dat manipulatie niet heeft plaatsgevonden, en er onder andere meerdere audio-technische (internationale) experts twijfelen aan de integriteit van de geluidsbanden, dan vind ik het niet vreemd dat de advocaat van in dit geval Baybasin daar een groot probleem van maakt.

  • En laat dit nu nou juist het “dingetje” zijn wat ik persoonlijk nou altijd “raar” in de zaak Baybasin gevonden heb. Er lijken echt verkeerd verstaande/vertaalde citaten in de tapverslagen te staan. De bekendste is wel de “to make him cold,” waarin Baybasin een moordopdracht zou geven? Nu is iemand “koud maken” een nogal nederlandse uitdrukking, en als je beter luistert lijkt hij ook te zeggen: “to make him talk” ipv “cold”.
   En mensen met echt aantoonbare kennis van tappen en tapes die vraagtekens plaatsen of op zijn minst bevestigen dat ze rare dingen horen?
   Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik de zaak niet meer zo volg na laatste Zembla uitzending oid, dus het kan zijn dat ik iets gemist heb in de tussentijd? 🙂

   • Ja, dat geldt voor mij ook. Het lijkt mij dat je een probleem hebt wanneer er zoveel gaten zitten in de voornaamste bewijsvoering en dat de mogelijkheid van manipulatie (te) groot is om iemand tot levenslang te veroordelen.

    Dat staat los van dat Baybasin zeer waarschijnlijk gewoon een keiharde internationale drugs kingpin is. Maar ja, als je je bewijs niet rond weet te krijgen dan gaat het verhaal van de boef achter de tralies niet door.

    Gelukkig maar.

    • Die tapverslagen zijn al diverse keren door allerlei deskundigen bekeken, en tot nu toe was er te weinig bewijs voor manipulatie. In juni komt er een besluit over het herzieningsverzoek.

     • Volgens mij zijn er verschillende experts, waaronder iemand van de makers van de tap software, die gezegd hebben ernstige twijfels te hebben bij de integriteit van de tapbanden in het dossier of de onwaarschijnlijkheid van manipulatie.

      Ik heb nog nooit ergens een expert horen zeggen dat die beweringen onzin zijn of dat de tapbanden authentiek en integer zijn.

    • Welk referentiekader heeft een tapverslag als het om kwaliteit gaat? In principe is elke tap sneaky, dus niks bijzonders aan de hand.

 18. Ach kijk, de dolgewaaide zeeuwse Boudineke komt WIm een tomaat-uit-eigen-tuin onder de riem steken bij zijn suggestieve analyse van een vaag filmpje.

  Inhoudelijk komt Boudineke weer niet verder dan haar simplistische gebabbel in een paternalistisch toon verpakken, maar het wordt tergend irritant wanneer ze zich de zin “Ze was toen nog niet naar behoren leeg gebloed.” laat ontvallen.

  “Niet naar behoren leeggebloed”. Man, man, man, wat een medeleven laten deze wereldverbeteraars toch iedere keer weer zien met die stuitende onachtzaamheid om ‘het verhaal’ maar binnen het eigen gelijk te kunnen spinnen.

  • Boudineke heeft weer een nieuwe adoratie, Ole Dammegård. Zo iemand wordt door haar weer ‘onderzoeker’ genoemd, het moet immers een beetje serieus lijken, maar het is een gewoon de Deense David Icke, die in alles een valse vlag ziet. Op een of andere manier kan ze maar geen onderscheid maken tussen serieuze en niet-serieuze informatie.

  • Gezien het tijdstip zat Boudineke op dat moment lekker te genieten van een kopje thee en bruine boterham met kaas.
   Echt maar dan ook echt knettergek!

 19. Ter overdenking.

  In Nederland zijn er enkele advocaten, die er als de kippen bij zijn als er ook maar een schijn van twijfel is aan de juistheid van een gerechtelijk vonnis.
  Ik noem een Knoops, een Zegveld, een Franken een Plasman enz.
  Tot op heden heb ik uit die hoek geen enkel commentaar gehoord op de veroordeling van de Koerdische zakenman Baybasin.
  Dat geeft te denken.

  • “Dat geeft te denken.”
   Wat geeft dat te denken dan? Ik meen dat een plotter ooit Knoops zelfs aangeschreven heeft met het verzoek van der Plas te ondersteunen in haar zaak. Antwoord was een vriendelijk en beleefd briefje terug dat het toch wat ongewoon zou zijn om je diensten ongevraagd, en zonder enig verzoek, aan te bieden in een zaak van een confrère?

 20. Wat een treurnis. Bij Micha heeft de Guinness inmiddels plaatsgemaakt voor een grote fles Jan Wandelaar. Het is dat hij een vrolijke clownsneus op heeft gezet, anders zou je zijn situatie toch somber in gaan zien.

  Micha is zo te zien de wanhoop nabij. De voorlaatste zin van z’n gebral doet ook niet al te veel goeds vermoeden.

  Micha, misschien wel voor de laatste maal: pak van je laatste centen het vliegtuig naar Nederland en laat je arresteren. Je zit rock bottom, ellendiger dan dit gaat het echt niet voor je worden, eerder beter. De opwaartse weg uit dit dal wacht op je in Nederland. Vergeet Victoria, vergeet het zinloze TubeYourShop, vergeet de Ierse waterwetten, vergeet je Contempt of Court. vergeet de treurige, eenzame hostels en kijk vooruit. Geef jezelf op 6 april het beste verjaardagscadeau dat je ooit hebt gekregen.

  • Ow men…. Daar is nou iemand met wie ik echt niet zou willen ruilen. Advocaat met Micha, Dankbaar en ouwe neuzelaar Nico van den Ham als klanten…
   Zou hij inmiddels al doorhebben in welk wespennest hij terecht gekomen is? 🙂

  • Ergo: dit was Nico van den Ham, signing off…

   Ik heb geen woorden om uit te drukken hoe ongelofelijk stupide ik deze man vind. Ergens had ik nog een greintje medelijden met hem: op zijn leeftijd je huis uit worden gegooid is vreselijk, ook al heeft hij het geheel en volledig aan zichzelf te danken. De man is een schoolvoorbeeld van querulantenwaan en had al lang en breed psychische hulp moeten accepteren. Het is dat hij in principe geen direct gevaar voor zichzelf is, anders was hij vast al gedwongen opgenomen.

   Maar m’n laatste restje mededogen voor Nico is na dit telefoontje echt helemaal verdwenen. Hij doet zelf helemaal NIETS om nog iets te redden. En maar roepen dat hij alles heeft uitgezocht. Hij geeft te kennen dat hij er werkelijk niets van begrijpt. Voorbereiden van een zitting, pleitnota’s, griffierechten, memorie van grieven, hoger beroep – zelfs van het begrip “het hof” blijkt hij de betekenis niet te kennen. Z’n laatste kans op een dak boven zijn hoofd heeft hij verspeeld door dit gesprek te voeren en tot overmaat van ramp ook nog online te zetten. Hoe je zo vreselijk onbeschoft te keer kunt gaan tegen je allerlaatste strohalm, is werkelijk onbeschrijfelijk.

   Nico, ik hoop dat je je na dit telefoontje heerlijk kunt wentelen in voldoening als je vanavond met je oude lijf onder een brug ligt. Je hebt al je morele rechten om over anderen te klagen bij dezen verspeeld. De volgende plek waar je met iedereen ruzie gaat maken, is het Leger des Heils. Dat is over een paar weken vast ook een “criminele organisatie” als je er niet als volksheld of martelaar onthaald wordt.

   • Hahahaha, dat je zo’n toon aanslaat tegen een advocaat die je niet hoeft te betalen (behalve griffiekosten, die hij niet heeft).

   • Ik vind niet zo gek veel over Thijs Stapel behalve een zaak uit 2005 waar ie iemand bijstond die tot levenslang werd veroordeeld. OK, dat was een duitse junk, maar toch, dat is niet de kleinste zaak. En als je dan 10 jaar later Wim, Micha en Nico als client hebt kan je je wel afvragen hoe vrijwillig meneer Stapel zich met dit soort zaken bezighoudt. Of is het ook gewoon ‘bij gebrek aan beter’?
    Het kan toch niet echt goed voor je business zijn als google je naam vooral koppelt aan de mafketelsites van bovengenoemde clienten.

    • Ben toevallig recentelijk in Enschede nog langs de herdenkingssteen gelopen die op de plek van de moord op Jan Wind ligt. Dat was een flinke zaak, met landelijke bekendheid en veel maatschappelijke impact. Wel lullig dat je als advocaat in de file staat op het moment dat je in de rechtszaal had moeten zitten tijdens de uitspraak. Dan snap je de vraag van Nico of hij zelf ook naar de zitting moet komen toch wat beter 😉

     Figuren als Micha, Wim en Nico verdedigen heeft nadelen maar ook voordelen. Je weet als advocaat namelijk van tevoren precies waar je aan toe bent: eerste aanleg –> wraking –> hoger beroep –> door cliënt gedumpt worden. Het traject dat ze willen doorlopen, is steevast hetzelfde, langdurige verhaal. Ze laten je eindeloos boze brieven schrijven (€), telefoontjes plegen (€), overleggen (€) en andere manieren verzinnen (€) om de zaak zo lang mogelijk te rekken. Querulanten zijn precies de cliënten die je eindeloos uit kunt melken zonder veel moeite. Ik zou wel eens willen weten hoeveel bijvoorbeeld Micha inmiddels aan Stapel over heeft moeten maken, terwijl laatstgenoemde donders goed weet dat al zijn inspanningen niks op zullen leveren.

     • Zie jij Micha Kat al bedragen overmaken vanuit Ierland? Of Nico vanuit een vluchtboerderij? Dankbaar, daar valt misschien nog wat te halen, maar die anderen?

     • Nou weet ik niet veel van advocatuur af maar ik mag toch hopen dat al die extra diensten die Stapel voor Kat heeft verricht niet met mijn belastingcenten gesponsord zijn!?

     • Uit het gesprek met Van den Ham blijkt dat Stapel door rechtsbijstand wordt betaald, dat zal dan ook wel gelden voor de berooide Kat.

     • Ik geloof niet dat je mbv Rechtsbijstand willekeurige civiele zaken kan beginnen. Ik neem aan dat dat echt voor rekening van Kat is.
      En het mag wel wezen dat je deze querulantjes lekker kan uitmelken (zolang de voorraad strekt), maarik krijg de indruk dat meneer Stapel het niet zo voor het kiezen heeft.

  • Dit is gewoon echt niet te geloven zo dom……wow!

   Volgens mij is hier echt een nieuw dieptepunt bereikt. De manier waarop Nico zijn eigen glazen in gooit is echt verbijsterend. Aan de inzet van Mr. Stapel heeft het in ieder geval niet gelegen. Wat een geduld heeft die man.

 21. In beginsel is gesubsidieerde rechtsbijstand ook mogelijk bij civiele zaken (arbeidsconflicten, huurconflicten enz).
  Ik weet echter niet hoe de toetsing verloopt.
  Ik vrees echter, dat, op Wimp na, de gedegenereerden op kosten van de belastingbetaler eindeloos kunnen doorprocederen, omdat ik me inderdaad niet kan voorstellen dat deze armoedzaaiers ook maar iets kunnen (lees willen) bijdragen.

 22. “”Uit het gesprek met Van den Ham blijkt dat Stapel door rechtsbijstand wordt betaald, dat zal dan ook wel gelden voor de berooide Kat.””

  Yep indeed, destijds heeft een ex advocaat medegedeeld dat Kat, bijstand krijgt. Of dit heden nog het geval is??

  Overigens betreft de laatste brief van de advocaat aangaande de NVJ. ……

  1. Opening De waarnemend voorzitter Bert de Jong, opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Het agendapunt “actualiteiten” wordt als eerste behandeld.
  2. Actualiteiten/Besluit Micha Kat Algemeen secretaris Thomas Bruning, verwijst naar het feitenrelaas: de heer Kat is schriftelijk in kennis gesteld van het besluit van royement. Beroep kan binnen 1 maand na ontvangst van de kennisgeving bij de Verenigingsraad worden ingesteld. Anderhalf jaar later echter laat de advocaat van de heer Kat weten dat de heer Kat op wenst te komen tegen zijn royement. In de tussenliggende tijd heeft de heer Kat op zijn website over de beëindiging van zijn lidmaatschap gepubliceerd. De Verenigingsraad moet derhalve een besluit nemen over de ontvankelijkheid van het beroep, nu de heer Kat het beroep te laat heeft ingesteld: ruim anderhalf jaar na ontvangst van de kennisgeving. De heer Kat heeft de kennisgeving na ruim 3 maanden op zijn website gepubliceerd en heeft dus kennisgenomen van het royementsbericht. Het bestuur is van mening dat de heer Kat derhalve niet ontvankelijk dient te worden verklaard in zijn beroep. Volgens de statuten mag de heer Kat zich verdedigen.
  Micha Kat, vraagt om eerlijke behandeling. Helaas moest deze spreektijd via de advocaat verkregen worden. Kat is geroyeerd vanwege een veroordeling voor doodsbedreiging aan het adres van een ander NVJ-lid. Kat stelt echter dat hij tegen deze veroordeling in hoger beroep is gegaan en dat de veroordeling dus nog niet onherroepelijk is geworden. Zolang er geen definitieve veroordeling is, is een royement ongepast. Micha Kat verlaat de zaal.

 23. Overigens welk belang heeft Kat hierin??

  Krijgen de journalisten een finaciele bijdrage in periode s van magere tijden??
  Of heeft dat met vrijstelling van bepaalde uitspraken te maken, onder het mom van journalistiek ………… en Kat vrolijk verder kan gaan.

  • @Flip

   Kat geeft er alleen maar blijk van een domme rancuneuze huilebalk te zijn en werkelijk over niet één enkele nog normaal functionerende hersencel te beschikken. Kat publiceert nu een email van zijn advocaat aan de NvJ om zijn royement ongedaan te maken en hem met terugwerkende kracht weer als lid toe te laten. Maar tegelijkertijd noemt Kat de NvJ in de aanhef -in de gebruikelijke kapitalen- een weerzinwekkende club verraders en collaborateurs.

   Mocht de NvJ op deze email reageren dan kunnen ze erg kort zijn. Iets in de trant van dat het nogal merkwaardig is dat Kat lid wil worden van een vereniging waar hij op zijn blogje in niet mis te verstane woorden meerdere keren -zachtjes uitgedrukt- tamelijk laatdunkend, beledigend en smadelijk over schuimbekt. Dat mag hij dan eerst eens uitleggen. Maar zelfs dan kan de NvJ eventueel gerechtelijke stappen van deze volslagen krankzinnige idioot met het volste vertrouwen tegemoet zien.

   Het bulderende hoongelach op de burelen van de NvJ was vanmiddag nog geruime tijd te horen…

   • Tja, ach, Micha en de NVJ.. Klein overzichtje:

    Deze brief schreef Micha, samen met Bernadette de Wit in 2003, dat ze zich als internetjournalisten miskend voelden door de NVJ en ze ‘dreigden’ hun lidmaatschap per 2004 op te zeggen als ze geen antwoord konden krijgen.

    In februari 2011 diende de rechtzaak waar Micha veroordeeld werd voor de doodsbedreiging aan Bart Mos.
    Dan volgt het royement van de NVJ

    Gedurende 2011 blijft Micha hardnekkig Bart de Mos bellen, zoals in dit gezellige filmpje uit nov 2011, waarin Micha vertelt dat ie het hoger beroep heeft aangespannen zodat ie in de rechtzaal Bart Mos recht in zijn gezicht kan zeggen dat ie ‘een weerzinwekkend nazi-journalist en een smerige, corrupte, geperverteerde verrader‘ is.
    Lekker bezig, Micha!

    Dan in maart 2013 belt Micha met Thomas Bruning, om hem te informeren dat ie helemaal niet terug hoeft naar de NVJ omdat het ten dode is opgeschreven en dat ie zelf het alternatief aan het oprichten is: (het nooit van de grond gekomen) Samenwerking Nieuwe Media Groep (SNMG)

    Na veel gedoe mag ie tijdens de ledenvergadering van 13 nov 2013 zich verdedigen tegen het royement. Dat gedoe was omdat ie pas anderhalf jaar nadat ie geroyeerd was daar bezwaar tegen maakte, ipv binnen een maand zoals de statuten voorschrijven. Op die vergadering wordt definitief besloten dat Micha geroyeerd is en blijft zolang ie niet in hoger beroep is vrijgesproken.
    Micha kondigt ook in 2013 aan dat ie een kort geding aan gaat spannen.

    3 maart 2014 is dan eindelijk de hogerberoepzitting gepland waarbij ook Bart Mos als getuige moet komen opdraven. En ja hoor: nog voordat het begonnen is, is er alweer gewraakt omdat er niet gefilmd mag worden. Het begin van nog jaren uitstel..

    Ondertussen wordt Bart de Mos voor rotte vis uitgemaakt, wordt de NVJ voor rotte vis uitgemaakt.

    Dan is het bijna 1 april 2016, en komt er maar weer eens advocatenbriefje dat er toch echt wel zeker heel misschien een kort geding gaat komen omdat de NVJ het royement maar niet wil herzien zonder dat het hoger beroep heeft gediend.
    Exact hetzelfde kort geding waarvan Bruning al in augustus 2013 zei dat ie daar graag en vol vertrouwen naartoe zou komen om het standpunt van het NVJ uit te leggen.

    Hoera.

    • @Barend

     je vergeet nog het ultradomme doorstalken en bedreigen wat Micha Kat lijkt normaal te vinden. Neem bijvoorbeeld deze ‘schriftelijke SMS’ naar Bart Mos.

     //platform.twitter.com/widgets.js

     Gewoon keihard ‘afdreigen’, en niet geheel intelligent, want de ‘originele doodsbedreiging’ staat gewoon op tape.

     Maar ja: In 2009 vond Micha het nog onbegrijpelijk dat een journalist met een ‘taakstraf’ een positie kon innemen bij een NVJ-medium. Criminelen en journalisten is als water en vuur, thus spoke Micha Kat.

    • Deze tirade van Micha Kat (2009) is natuurlijk priceless: “Hoe kan een veroordeelde crimineel UBERHAUPT een functie als ‘journalist’ krijgen??????

     Dat was nog ver voor dat Micha niet alleen straftijd in voorwaardelijke dagen, maar vooral in onvoorwaardelijke weken en maanden verzamelde.

 24. “Stapel werkt op basis van een toevoeging.”; zegt Micha vandaag. Dus toch.

  Ik moet zeggen dat het me wel verbaast dat dit gewoon kán. Als ik in de gauwigheid de voorwaarden voor rechtsbijstand opzoek dan staat daar de vage regel: “U moet een goede reden hebben om rechtsbijstand aan te vragen.“.

  Een goede reden‘, wie toetst zoiets? Vallen deze hopeloze pogingen die eigenlijk niks meer zijn dan een roep om aandacht (waar moet Micha anders nog over schrijven?) echt onder ‘een goede reden’?
  Is het aan de advocaat om te bepalen of dit een ‘goede reden’ is? Ik weet niet of ik Douwer’s respect voor Stapel wel deel. Ik begin een beetje het idee te krijgen dat Stapel doelbewust dit soort kansloze querulanten gebruikt om het hoofd boven water te houden, ergo: op kosten van de belastingbetaler.
  Wellicht zit ik er helemaal naast. Idealisme? Ik heb mijn twijfels.

 25. @ bb
  Dit vond ik op de site rechtsbijstand.nl:

  “Het besluit waarmee de Raad voor Rechtsbijstand gesubsidieerde mediation of rechtsbijstand toekent heet ‘ toevoeging’. Wanneer u een toevoeging krijgt, betaalt de Raad (een groot gedeelte van) de salariskosten van de mediator of advocaat. Een toevoeging kunt u aanvragen via uw mediator of advocaat. In sommige gevallen (strafzaken) beveelt de rechtbank dat de Raad voor Rechtsbijstand een toevoeging moet verlenen. Dit heet een last tot toevoeging. ”

  Ik begrijp ook niet waarom Kat voor elke Kul rechtsbijstand kan krijgen.
  Is er geen max…
  Je zou bijna gaan denken dat hij een ‘kruiwagentje’ oid bij de Raad heeft.

Reacties zijn gesloten.