Aap, Noot, Micha

bestrijden

Vaak is het hilarisch grappig om naar de video of audio opnames van plotgekkies te kijken of te luisteren. Soms ook ultra slaapverwekkend, maar meestal geinig. Bij een enkel gekkie is het echter altijd een ware opgave. Nico van den Ham is zo’n opgave. Die man jammert zo onaangenaam dat je na 5 minuten verlangt naar een extreem strenge winter. Een ander onuitstaanbaar communicatief corrupt gekkie is Steven Brown. Deze ex-boef, met een zwak voor onrecht dat vooral hem zelf is aangedaan, is onnavolgbaar verward. Er is werkelijk geen touw vast te knopen aan de lettersoep die deze man iedere dag weer publiceert. Volkomen onleesbare troep weet Steven uit zijn toetsenbord te rammelen, en zijn video’s zijn niet veel beter. Deze erbarmelijke breinproducties is de reden – voor ons Swapichou – om deze malloot geen aandacht te geven; niemand hier zit te wachten op letterhoofdpijn en grappig is die verwarde snuiver ook niet.

Toch – inderdaad – doen we het vandaag wel. Al is het kort. Een plotselinge dag vrij, mooi strandweer en niet in de laatste plaats de grootse vooraankondiging op de lasterplaats van Nico van den Ham maakten dat – met tegenzin – de oordopjes weer in de oren gingen om het gebrabbel van Steven Brown (in de rol van interviewer) en het gezever van Micha Kat (in de rol van toehoorder van Steven) aan te horen. Het onderwerp volgens Nico en Steven: moordaanslag op Micha Kat. En tja, dat wekt natuurlijk onze belangstelling. Zou Putin werkelijk de wapenrust in Syria aangrijpen door nogmaals een paar bommenwerpers naar Ierland te sturen om zijn nemesis Micha Kat uit te schakelen? Is er een FSB-team gestuurd om Micha te verleiden tot het drinken van een kopje polonium210-thee? Werd Micha wakker in de ochtend na een avondje fanatiek Guinness proeven en zag hij de muizenbestrijdingsdienst, aan het werk in zijn hostel, aan voor een Spetsnaz-team? Kortom, het wekte interesse.

Het werd natuurlijk een teleurstelling, zoals alles met Micha Kat een teleurstelling is. Er is geen moordaanslag op Micha gepleegd. None, nada, nooit. Zelfs niet een klein beetje. Wat er wel valt te horen in het onzinnige ‘Micha-interview’ van Steven is een brakke Micha Kat die halverwege bijna stikt in zijn eigen verpeste conditie; de alcohol slaat op zijn weerstand en longen dat is wel duidelijk.

De rest is het gereutel van twee zichzelf veel te belangrijk menende mannen die fantaseren over Camiel Eurlings, oorlelletjes, diamanten oorringen van 50.000 euro, zwijggeld van 500.000 euro en natuurlijk #demmink gelardeerd met het gebruikelijke leugenachtige Calimero-gejank van Micha Kat; Aap, Noot, Micha dus.

Alleen jij kan de hele wereld aan, Micha. *snik*

13 thoughts on “Aap, Noot, Micha

 1. He, wat is dat leuk om na jaren deze footage van Beck nog eens terug te zien. Beck, die zich door de jaren heen dubbel en dwars bewezen heeft als muzikale alleskunner. En dan staat ie hier: jong, en door een ‘toevals’-wereldhit op het toppunt van z’n roem. Dan krijg je de kans om je kunstjes te laten zien aan de wereld, en dan doe je dit! Geweldig!
  Niet omdat het zo goed gespeeld is – dat is het niet, hij kan veel beter – maar gewoon het gore lef om voor het oog van de camera zo’n knullig lo-fi actje te doen dat niet zou misstaan op een kraakpandfeestje. “Dit ben ik en dit doe ik”.

  Zo jammer dat popmuziek zo in een keurslijf zit dat zoiets al lang en breed niet meer mogelijk is, en dat iedere artiest omringd wordt door een managementteam dat dit soort fratsen meteen de nek omdraait.

 2. Wat een kromme zinnen en veel grammaticale fouten. Zit je zelf niet aan de drank of drugs? Of wat kan het anders zijn?

 3. De manier waarop die Brown uit zijn ogen kijkt verraadt zeer ongezond drugsbruik. Het verklaart ook zijn chaotische schrijfstijl. En die reaguurders van hem zijn zo te lezen even doorgesnoven.

  • Ach, hij heeft zoals alle boefjes een goed hart. Als hij af en toe zijn goed gevulde portemonnee niet trekt, liggen zowel Kat als Van der Ham binnen no time in de goot. En als dank zeggen ze dan iets lelijks over Peter R.

   • “”Als hij af en toe zijn goed gevulde portemonnee niet trekt, liggen zowel Kat als Van der Ham binnen no time in de goot””

    Hmmm dus Brown betaald die 2 …………. ???
    Ik had meer het idee dat ze anders nergens anders meer terrecht konden, en vervolgens dan maar elkaar gingen vuisten …….
    Brown heeft op elke alterntieve website wel zijn ei proberen te leggen, maar was vervolgens ook weer gauw uitgespeeld.

 4. Hey Ziva, mooi stukje weer. En ja, mooie muziek van Beck.
  Die toevallig ook samenwerkte met David Bowie.
  Ik kan er ook niks aan doen. 😉
  Hier nog Beck ’s variatie op Sound&Vision

 5. Hallo Mevrouw Ziva. Ik ben (Alex 12 jaar oud) en wou een solicitatie brief insturen naar uw fantastische krant. Hier komt ie: Wim Dankbaar zelf verklaard speur dedective dankzij de NCRV in de jaren 80, presenteert regelmatig speurwerk waarmee hij heel het land onderkotst. Wim de ex-miljonair uit Overveen gelooft in complotten en is zelfs wijs te maken na 3 jaar speurwerk van een plakkie kaas, dat de boer erin heeft lopen pissen (vandaar de zoute smaak) Wim gelooft alles zolang het maar tegen hem is. Niets is Wim te gek. Zelfs volgeschreven boeken waar een hoer niet aan kan tippen werden zo bij mensen door de brievenbus gedeponeerd in de hoop dat het land Wim Dankbaar als Koning zou onthalen. Wim die inmiddels niet doorheeft dat er nog slechts 15 labiele volgelingen zijn op zijn website die deze marteling hebben doorstaan al die jaren. Chapeau

  • Dank voor de sollicitatiebrief @Alex. Wij vinden het altijd bijzonder wanneer mensen graag bij of voor ons willen werken. Natuurlijk weten wij dat je de afgelopen jaren veel en vaak risicovol werk vrijwillig voor ons hebt uitgevoerd. Dat waarderen wij zeer en het maakt ons trots te weten dat we mensen kunnen inspireren; we inspire to inspire.

   Helaas kunnen wij je sollicitatiebrief niet zonder referentienummer in behandeling nemen. Ik verzoek je daarom om je sollicitatiebrief nogmaals, maar dan met het referentienummer voor de functie die je ambieert, naar ons toe te zenden. De referentienummers die gekoppeld zijn aan de huidige vacante functies staan vermeld in het laatste itsaboutusstupid-bulletin. Mocht je niet meer beschikken over de lijst dan kan je hier een verzoek plaatsen om deze nogmaals naar je te versturen.

   Remember. One world! Our world!!!

Reacties zijn gesloten.