Drama

for sale

te huur; zzp-verkoper; niet veel succes; kan NWO omduwen; alleen; beschikbaarheid in overleg met OM.

Daar zit je dan. Voor je indrukwekkende schrijftafel. Links en rechts staat een monitor te flikkeren. Achter je kraakt een stapel dozen onder het gewicht van onverkoopbare boeken. Leeggezogen en kaalgeplukt ben je. Met slechts tienduizend euro aan liquide middelen weegt je kapitale villa loodzwaar op je schouders. Het fraaie pand dat je ooit kocht voor een prikkie, maar al geruime tijd geluk mist en koud aanvoelt. Al probeer je het nog wel, met hier en daar een schamel bosje bloemen. Het staat te koop. Al twee jaar. Rechts van je staat een fraaie globe. Een reliek. Lang geleden stond het symbool voor je ambities. Nu kijk je vermoeid naar de stapel juridische documenten die voor je liggen. Civiele en strafzaken die er stuk voor stuk niet om liegen. Daar komt misschien nog een strafzaak bij. Die oude vrouw die je aanreed op je midlife crisis bromfiets. Onverzekerd. De fiets staat te koop. Al twee jaar. een drama.

Het begint allemaal zo fantastisch. Je verkoopt je aandeel in je succesvolle bedrijf. Nu bijna dertig jaar geleden. Je bent nog jong, maar kan gaan rentenieren. Je besluit om je eindelijk eens te gaan verdiepen in een oude passie: de moord op John F. Kennedy. Je begint voortvarend. Als voormalig verkoper weet je snel door te dringen tot de inner circle van de Amerikaanse JFK Research Community. Je nestelt je slim aan de top van het voor jou meest interessante complot: “James Files did it.” Met een oorlogskas gevuld tot aan de nok van je huis ga je sluw en doordacht op overname-pad. Je koopt links wat rechten, en rechts een bepalend aandeel in een uitgeverij en een goed gevulde web site. Je smijt met geld, het kost je honderdduizenden dollars, maar je kan de geur van onsterfelijkheid tot diep in je neus ruiken.

Het loopt anders. Je krijgt met iedereen ruzie. Onaangename telefoongesprekken volgen omdat je weer eens gefrustreerd raakt door het gebrek aan belangstelling van de media en daarom domme dingen gaat doen. Je komt ook hier en daar wat afspraken niet na. Je wordt een paria. Iemand waarvan openlijk wordt gezegd: “Dankbaar has done a tremendous disservice to the JFK Research community as well as to the American and International public by perpetrating the Files hoax along with others that Dankbaar “controls” with his blatant abuse of money.” Je publiceert nog wel een boek, en een DVD. Er is alleen geen belangstelling voor. Van niemand. Later mag je nog wel een keer op komen draven voor een interview met Maurice de Hondt tijdens een internet TV show. Peter R. de Vries maakt zelfs nog een reportage samen met je in de U.S. Het helpt allemaal niets. Al levert het kortstondige avontuur met de wel beroemde misdaadjournalist je een bezoek van een arrestatie-team op. Privacy is niet je sterkste kant. Dat akkefietje loopt met een sisser af. De rest? Het blijkt een drama.

Ondertussen ben je ongeduldig als je bent op zoek geweest naar een ander project om je mee te bemoeien. Je hebt de smaak te pakken van het ‘beroemd worden’. Je koekoeknestelt je in de Deventer Moordzaak. In het kort. `Het kost je handenvol geld, levert je een huisinval van politie, een rechtszaak, een veroordeling en een contactverbod op en het blijkt een drama.

Niet lang daarna parachuteer je jezelf voor de derde keer in een research clubje. Ditmaal rond de moord op Marianne Vaatstra; een Friese tiener. Het duurt niet lang of je bepaalt het beleid in het complotnest. Net als bij het James Files avontuur of de DMZ word je al snel – onhandig en ongeschikt als je bent – de spreekbuis voor het ‘alternatief’. Aandacht krijg je niet of nauwelijks, maar wel de interesse van de Brabantse scharrelaar J. Hans Mauritz. De imposante dikbuik praat je al snel in het project tot het publiceren van een boek over de Vaatstra-moord. Het boek komt er, met veel inspanning en geld. Het levert je rechtszaken op. Veroordelingen ook. Het boek wordt verboden door de rechtbank en de gedrukte exemplaren moeten allemaal vernietigd worden. Daarnaast blijkt de scharrelaar uit Dongen uiterst onbetrouwbaar en niet zo heel handig met jouw geld. De man is een wandelend drama. Jijzelf wordt bovendien als ‘een malloot’ achtervolgt. Het lukt je daarmee wel om de belangstelling van Justitie te krijgen. Het levert je een veroordeling tot een voorwaardelijke gevangenisstraf en een schadevergoeding voor de gedupeerden van 1500 euro ieder op. Dapper stap je over deze en je teleurstelling te zijn opgelicht heen en schrijf je eigenhandig een herziene versie van je Vaatstra-boek. Had je dat maar niet gedaan. Het blijkt een drama.

Daar zit je dan. Achter je imposante schrijftafel in een koud en stil huis. Voor je liggen de dagvaardingen, de vonnissen, en de facturen van je advocaat. Je hebt net het vonnis gelezen van een kortgeding dat je voerde om 200.000 euro aan verbeurde en geïncasseerde dwangsommen terug te vorderen. Het lukte je deels; 128.000 euro en een beetje lijkt onrechtmatig. ‘Lijkt’, want je gaat in hoger beroep, en dan is niets meer zeker, ook het vonnis van een rechter niet. Het is een drama. Zesenzestigduizend euro aan dwangsommen verbeurt voor een boek dat niemand wil lezen, en toch denk je een overwinning te hebben behaald. Je schudt vermoeid je hoofd. Je lijkt wel gek geworden.

Dan is het nog niet eens morgen. De dag dichterbij dat die andere overige zaken gaan voorkomen. Je weet het nu al. Dat wordt een drama.

114 thoughts on “Drama

 1. Een maand of wat geleden kraaide een volger van Dankbaar dat als Hebben zou getuigen dat hij dan ‘nat’ zou gaan. Aldus grijze duif. Wim is niet onoverwinnelijk, maar hij verzuipt zo langzamerhand.

  Het is al vaker gezegd; plotter zijn levert niets op. Kat in Ierland aan het simmen, Nico het huis uitgezet en Dankbaar bijna blut, de draadjes zijn los in het hoofdje en enige zelfkritiek ontbreekt. Diep triest.

  • Wim Dankbaar is een matig getalenteerd mens. Hij heeft de schijn mee omdat hij rijk is (was). Geld dat hij verdiende in een tijd dat je in de PC-wereld nauwelijks niet geld kon verdienen. Toch, en dat is zijn succes, wist hij dat heel sluw om te zetten in een aardige pot met goud.

   Dat was ook meteen zijn laatste succes. De rest is een groot drama. Van het hobby-en rond beroemd worden door moordzaken op te lossen, tot het beleggen, tot het adviseren, tot het.. nou ja.. bijna alles.

   Het schrikbarende is dat Dankbaar wederom laat zien dat je slechts een halve talentloze idioot nodig hebt om een groep mensen aan te sturen en ze alles – voorbij hun eigen vermeende beschaafdheid – te laten doen.

   Persoonlijk vind ik dat ‘scary’.

   Dat Dankbaar nu eenzaam en koud in zijn huis zit te plotteren en een rugzak met tandenborstel moet gaan zoeken voor zijn komende gevangenisstraf interesseert mij werkelijk geen seconde.

   Het gaat mij om de eenvoud dat simpele talentloze mensen groepen kunnen mobiliseren, en kunnen aanzetten tot actie; flyeren, distributie, active support, donatie’s, etc.

  • Plotter zijn levert niets op. Behalve wanneer je Alex Jones, Pamela Geller of David Ickes heet. Dan kun je er miljonair mee worden. Terwijl Jones toch écht nog een stuk krankzinniger is dan Dankbaar, dus dáár kan het hem niet aan liggen. Bij ons zijn het altijd van die heikneuters. Geen idee waarom wij geen goede plotters weten te produceren. Of is er in Nederland misschien uiteindelijk geen markt voor?

     • > @Pyt heeft een visum.

      Voor Nederland?! Vanuit Friesland.

      Hij blijkt me op Twitter trouwens te blocken, na heel lang niet. Kan me niks herinneren over waarom niet. Mensen maken er links en rechts een gewoonte van. Laatst @benavra al voordat ik de kans had mijn tweets toe te lichten.

      Iedereen die een iets ander idee heeft: hup, weg ermee. Raar.

     • Nee, dat snap ik ook niet @Ruud.
      Wanneer je nou de hele middag zou zitten mekkeren over iets dat helemaal niemand interesseert, tja, dan zou ik het heel misschien kunnen begrijpen. Maar verder heb ik net als @teigertje geen idee.

     • @Ruud

      Ik zal je overigens maar antwoorden op je vraag: “Voor Nederland?! Vanuit Friesland.” Anders raak je weer onnodig in de war. Ik probeerde mijn opmerking over een ‘visum’ nadat ik het plaatste weer te verwijderen, omdat het om een context zou vragen. Maar je was sneller dan ik kon vermoeden. De context is dus nu – helaas – wel op zijn plaats. Hier voor jou, een ‘nieuwtje’

      Nee, beide aannames zijn fout. Het betreft hier een nieuw internationaal, of eigenlijk beter, supranationaal visum: de ‘POSSESS’-iD; Personal Online System Sanity Engagement Supra Services – identification. (probeer het maar niet te Google-en, je hoort het hier voor het eerst)

      Dit is een database-system waar jaren aan gewerkt is, en dat uiteindelijk voor iedereen een digitaal paspoort genereert. En daarmee ook een visum; het “POSSESS-iD” dus. Ik zal er wel een keer een artikel overschrijven (het is – uiteraard -een Israelisch concept). Nu is het nog net te vroeg.
      Bottom line? Je zal de sites waar je (terecht) geblocked bent nooit meer tegenkomen “in your (online) world they no longer exist’, en als ‘blog-eigenaar’ hoef je geen gekkies meer op je draadjes tegen te komen (they have no idea you exist). Een beetje zoals de wereld was ingedeeld voor het online-tijdperk; “Ons kent ons” versus ‘die anderen”.

      De “POSSESS” identificatie structureert je online-ervaring en identificeert pro-actief ‘trollen’, ‘probeemgevallen’, ‘draadjes-kapers’, ‘verwarde mensen’, ‘autisten met een issue’, ‘incitement’, etc. De besparing van kosten; ‘operationele kosten voor een online-outlet’, ‘exploitatie-kosten’, ‘indirecte maatschappelijke kosten’ of ‘overheidskosten’ (rechtbanken) zal enorm zijn. Het spaart levens. Letterlijk.

      Voor jou, met jouw POSSESS-ID hoef je ook nooit meer de frustratie te ondergaan dat je ergens niet kan reageren, je een te dure vakantie online wordt voorgehouden, te knappe vrouwen, of simpelweg ‘nieuws’ leest dat je bewijsbaar emotioneel of intellectueel niet kunt verwerken. Jouw POSSESS-iD configureert automatisch jouw ‘online-reality’. Kortom het gaat je een enorme hoeveelheid rust opleveren. Persoonlijk, en – laten we dat niet vergeten – maatschappelijk.

      Eerlijk gezegd ben ik er zelf heel erg van onder de indruk.

     • > hele middag zou zitten mekkeren over iets dat helemaal niemand interesseert,

      Het interesseerde @benavra wel, want hij schreef er een stuk over. Ik later ook, gedegener en langer, maar toen bleek hij me een week eerder al geblockt te hebben. Dan sta je dus niet open voor echte discussie over een belangrijk issue, maar wil je alleen bevestigd worden in je moslimhaat. Denk ik, maar ik kan het hem niet vragen, want hij schuwt de discussie.

      Datzelfde stuk dat jij “vaag autistisch gezeur” noemde of zo (ik citeer je niet letterlijk, hoor!), zonder op te wel degelijk belangrijke kwestie in te gaan. Maar ja, inhoudelijk en Ziva, dat wil niet erg.

     • Hint: er is bijna niemand hier die Benavra kent Ruud.
      Dan moet je toevallig wel eens @opiniez lezen maar dat terzijde.
      Dat is het punt namelijk niet, de man had waarschijnlijk geen zin om met jou verder te praten.
      Get over it, het is maar twitter.

    • Tja, @Ruud, begrijp je nu waarom zo’n POSSESS-iD voor jou een uitkomst is?

     Je hoeft dan nooit meer eindeloos te mekkeren in iemands timeline om er dan weken later achter te komen dat je al tijden geblocked bent. Het is dan vanaf dag 1 duidelijk dat je niet in die timeline past. Sterker, ik zeg beter, je merkt niet eens dat die timeline bestaat. De POSSESS-iD maakt je wereld precies zoals jij het graag ziet.

     Ik bedoel, misschien lukt het je dan ook om wat minder te drinken. Want zeg nou zelf, je moet wel behoorlijk bezopen zijn om dit over jezelf te zeggen:

     @hello @Ruud… Aarde hier.. je bent @Ruud remember?!

     POSSESS: ID_66609#זין01

   • Micha heeft toch redelijk wat succes gehad. Nog steeds zijn er trouwe aanhangers die Demmink als kwade genius zien en denken net als in Engeland dat de top vol zit met pedo’s. Dankbaar mocht even bij Peter R aanschuiven.
    Bij Geen Stijl grossieren ze er in die nemen alles vrij kritiekloos over. Dus plotters hebben wel succes bij hun volgelingen maar door hun waanzin zijn ze niet in staat de regels van het spel te doorzien. Dus als je last hebt van grootsheidswaanzin dan is het slecht kersen eten met justitie. Dus het spreekwoord; aan het succes ten onder gaan, klopt hier als een zwerende vinger.

 2. En hoppa! Dit is er ook weer één om veilig te stellen voordat Wimp terug nuchter is en e.e.a. met de staart tussen de benen weer aanpast cq verwijderd.

  In zijn benevelde overmoed denkt Wimp natuurlijk dat hij hiermee aantoont over ‘ballen’ te beschikken maar het is vooral dom. Heul erg dom.

  En Mama Dankbaar wordt ook weer eens door infantiele idioot en moeders papkindje Dankbaar geciteerd…

  Hoe kan je zo’n puinhoop van je leven maken. Volledig malende.

  • Yup Wim is in paniek nu blijkt dat de restvoorraad bij het centraal boekenhuis niet is vernietigd conform het arrest van de Rechtbank en hij dus goede kans maakt om die 200.000 euro alsnog volledig te verbeuren.

   Mooi ook hoe hij dan krom gaat redeneren:

   En volgens Yehudi had ik Mauritz in rechte moeten betrekken om hem te dwingen de restvoorraad te vernietigen. Zelf deed Yehudi dat niet, naar ik had het wel moeten doen! Een belachelijke eis gezien het feit dat Mauritz elke sommatie aan zijn laars lapt. Er is immers niks bij hem te halen, zoals Moszkowicz zelf ook toegeeft.

   Uh ja Wim, Yehudi interesseert het niet dat jij ruzie hebt met je partner Mauritz en de laatste niet met je wenst mee te werken. Heel vervelend allemaal dat jij dan uiteindelijk de volle rekening gepresenteerd krijgt. Dat is natuurlijk niet eerlijk, dus iedereen zal begrijpen dat je al dan niet via een rechtszaak een deel van je geld bij Mauritz probeert terug te halen. Maar dat gaat Yehudi natuurlijk niet voor je doen.

   En het risico voor Wim is dat deze ellende zich gaat herhalen bij een ‘verbod op het boek’ als vonnis in het kortgeding dat Hebben tegen hem en Mauritz heeft aangespannen. Dan verbeurt hij op twee sporen dwangsommen en dan is die tienduizend euro snel op.

   • Hebben gaat dat kortgeding winnen. Daar hoef je geen jurist voor te zijn om dat te begrijpen…..

    Dankbaar hoopt al de hele tijd dat Demmink of Brouwer een zaak tegen hem zouden beginnen. En die doen dat juist niet… Wat voor Dankbaar dan weer een bevestiging is dat er wel iets van waar is van wat hij beweert.

    Als ik Demmink zou zijn, zou ik waarschijnlijk wel een zaak aanspannen. Die win je namelijk glansrijk. Het is nogal wat; met je kop op de cover en allemaal insinuaties in het boek dat je corrupt bent.

    • “Als ik Demmink zou zijn, zou ik waarschijnlijk wel een zaak aanspannen.”

     Je kan wel zien, dat jij Demmink niet bent 🙂

     Dan is het eind zoek, want het wemelt van de gekkies die van alles zonder enig bewijs over Demmink beweren. De Supergetuige (Demmink heeft Vaatstra ritueel geofferd samen met Friso), Maud Oortwijn (met de Koninklijke Familie in Bangkok), Kat (D snijdt babies aan stukken), Koos Woudenberg en een hele rits verwarde mannen, die zich 25 jaar later ineens herinneren, dat ze hem ooit gepijpt hebben, de Rolodexman (was erbij toen Manuel Schadwald werd afgezonken), Marcel Vervloesem (bezit foto van naakte Demmink en Schadwald in bed op de Apollo). Ieder zichzelf respecterend plottertje heeft een appeltje te schillen met Demmink, tot en met Nico – hashtag Demmink – van der Ham aan toe. En last but not least heeft de idioot Dankbaar de zaak Vaatstra met moeite zo krom weten te buigen, dat hij vanzelf wel bij Demmink uit MOEST komen, want anders tel je gewoon niet mee in dat circus.

     Demmink reageert hooguit op aantijgingen in de MSM (AD), en voor de rest interesseert het hem echt geen ene bal, want hij is zoals het er naar uit ziet volkomen onschuldig aan wat dan ook.

     Vergelijk het met jengelende en scheldende kleine kinderen (“homo! homo!”), die je op straat met mislukte sneeuwballen proberen te raken.
     Je negeert ze en je loopt door.

     • Het zit em ook in de beeldvorming. Het feit dat Demmink steeds maar weer de kop van jut is en niet bijvoorbeeld een andere hoge boom. Demmink beantwoordt aan de natte droom van elke complottert, want: (1) VVD-er (2) hoge ambtenaar geweest op een Ministerie wat nog steeds in opspraak is (3) homo (4) jonge vriendjes / ogenschijnlijk geen vaste relatie (5) niet echt een hunk, meer een morsig mannetje..

      En dan negeert Demmink ook nog Dankbaar als Dankbaar netjes om antwoord vraag op zijn vragen. Ja nee, dat is verdacht.

      Maar toch, het is voor Demmink makkelijk scoren om een kortgeding aan te spannen tegen Dankbaar. Je hoeft als burger toch niet alles te accepteren?

   • Niet alleen die tienduizend euro maar de 1 miljoen overwaarde op zijn al 2 jaar te koop staande villa -los van het feit of dat zoals @Ziva al stelde een reële inschatting is- is nu al aan het verdampen. Iedereen die voor die villa in de markt is, is er binnen een paar keer muisklikken achter dat dit pandje noodgedwongen in de verkoop staat. De vraagprijs gaat Wimp er in ieder geval never nooit niet meer voor vangen. Sterker, dat wordt straks een veiling waar Wimp -als hij geluk heeft- nog hooguit zijn schuldeisers uit zal kunnen voldoen.

    Kan Wimp na een jaartje ‘brommen’ met een label ‘psychisch gemankeerd’ en een rugzakje aan bezittingen gezellig bij Micha ‘deep behind enemy lines’ de NWO gaan zitten omduwen. Wat een feest hebben die 2 van hun leven gemaakt.

 3. Heb alles gevolgd vanaf het begin maar ik blijf mij erover verbazen dat je zo met je tijd en geld smijt en ook negatieve energie blijft zuigen van een familie die hierdoor bijna niet aan verwerken toekomen.
  Het is werkelijk een van de meest bizarre verhalen die ik ken.

  En Lou Reed, tja herinneringen.

  • Ik heb het ook altijd gevolgd. En ik heb nooit begrepen waarom hij zoveel waarde hechtte aan de woorden van Feik. Een jochie van 15 die iets riep, maar over het ‘wat en hoe’ wil(de) hij niks zeggen. Nu gaat het voor Dankbaar wel heel erg snel: Van miljonair naar bajesklant. Alleen voor zijn gezin vindt ik dat triest.

   • Daar heb je gelijk in, het is triest.
    Er zijn alleen maar verliezers.

    Dat van Feik snap ik wel, begrijpen is weer wat anders.
    Wim wil gewoon zo graag erkenning, dat alles wat hem het gevoel geeft die erkenning te bereiken aanpakt. Mauritz zag dit, dat is een roofvogel en Wim was een makkelijke prooi.
    Wim gaat letterlijk tot de bodem, en ziet niet wat hij onderweg aanricht.

 4. ROFL lol, detective WimP toch…..*g (waar had wimP m ontmaskert precies?

  PS: Sinds ik trol “Barracuda” een gezicht heb gegeven in de vorm van Jan Libbenga, is hij gestopt met bloggen. Althans dat zegt hij. Maar hij kan het toch niet laten om over mij te schrijven.

  • Tja, hij is zelfstandig journalist en staat ingeschreven in de Kamer van Koophandel. Dan heeft hij dus een eigen bedrijf, en dan krijg je geen uitkering. Dat dan zijn donaties tegenvallen is zijn probleem. Moet hij een beter product leveren of grotere donateurs zoeken.

   Hij woonde in een anti-kraakpand. Geen idee of je dat dan als woonadres mag opgeven bij de gemeente.

   Maar goed, wanneer ik zijn eigen reactie lees onder zijn laatste bedelstuk, dan ben ik wel weer klaar met hem: “Nee, nee, nee Maud Oortwijn is niet knettergek. Maud is van de AIVD en een van haar taken is om mij dwars te bomen en uit de eerste hits van Google te houden “
   Wat een sufferd is die jongen.

   *noot voor Ruud Harmsen* de een na laatste zin is geparafraseerd en niet een letterlijk citaat van Martin Vrijland.

   • Hij woonde in een anti-kraakpand. Geen idee of je dat dan als woonadres mag opgeven bij de gemeente
    Ja, dat mag. Het vormt geen belemmeing voor het aanvragen van een bijstandsuitkering.

    Dak- en thuisloos? Het enige dat de gemeente nodig heeft is een postadres, wat je kunt krijgen bij het Leger des Heils. Je ontvangt dan een lagere uitkering omdat je geen woonlasten hebt, maar je kunt in elk geval eten kopen.

    Tja, hij is zelfstandig journalist en staat ingeschreven in de Kamer van Koophandel. Dan heeft hij dus een eigen bedrijf, en dan krijg je geen uitkering. Dat dan zijn donaties tegenvallen is zijn probleem
    Niet helemaal juist. De gemeente heeft een zorgplicht en mag hem niet van honger om laten komen. Hij heeft recht op bijstand. Dat is uiteraard geen vetpot, maar het is in principe voldoende om de huur te betalen en eten te kopen. Voor de veel gunstiger IOAZ en BBZ komt Vrijland inderdaad niet in aanmerking.

    • Ik denk ook wel dat je recht op bijstand hebt vanwege de zorgplicht en je moet volgens mij enkel zorgen voor een correspondentieadres ( daar blijkt dus niet geheel verrassend het Leger des Heils voor te kunnen zorgen), dus daar hoef je niet te wonen voor bepaalde vormen van uitkeringen. Zwervers krijgen ook geld als ze er maar achteraan zitten, Nederland is geen ontwikkelingsland ondanks bezuinigingen.
     Dit weet Vrijland ook wel maar hij zal wel denken dat hij zo zielug als mogelijk is moet overkomen om wat geld te vangen. Ik zou zeggen, lever eens goed werk af want je bent aardslui met je copy past artikeltjes en zo ontzettend niet origineel. Verander dat en dan maak je wat meer kans, het plotter de plot nivo in Nederland is idd. verschrikkelijk. Je kunt als het ware voorspellen waar over geplot gaat worden dus het element van verassing is er compleet uit. Verzin eens wat anders dan over dode meisjes en hun familie, de platte aarde of welke kruidensoepjes het beste op de maag vallen. Het is zow saai.

 5. Ik vraag me af of in de donkere uren de plotters nadenken over de voordelen van hun principes?

  Blut, dakloos, in het geval van Dankbaar (bijna dakloos). Als je met je ziel onder je arm zwerft er weer uitgegooid wordt en weer moet zwerven, komt dan de vraag niet op dat het een verloren strijd is geweest? Dat je failliet bent? Dat je niet meer terug kan?
  Dat je geen held bent maar wordt uitgelachen, dat er geen standbeeld of prijs voor de eenzame plotter is.
  Tsja als je dan in de nachtelijke uren het leven overdenkt dan moet je wel doorgaan om je eigen misere niet toe te geven.

  • Het is een vlucht naar voren. Het merendeel van de plotters is een maatschappelijk probleemgeval; (bijna) dakloos, (bijna) failliet, (bijna) verslaafd, (bijna) geestesziek, (bijna) maatschappelijk gestoord, (bijna) eenzaam, (bijna) sociaal eenzaam, (bijna) autistisch, (bijna) oninteressant.

   Af en toe komt een ‘held’ uit de bovenwereld zich bemoeien met de ‘gruwelijke werkelijke marteling van die maatschappelijke ‘benedenwereldbewoners’. Mensen zoals Maurice de Hondt (het kostte hem een paar ton), of driftig op zoek zijnde naar Koninkrijken door nep-Koningen als Wim Dankbaar. Dan heb je nog de gevallen prinsen zoals Micha Kat. Uitgekotst in de Bovenwereld, en fanatiek – volstrekt kansloos – rammelen langs de leidingen in de tunnels van de Benedenwereld om voldoende zielen te mobiliseren om ZELF weer in de Bovenwereld te kunnen verschijnen. Dat is dan Micha Kat’s persoonlijke doel. Maar ook dat van Wim Dankbaar. Niemand is namelijk geinteresseerd in die benedenwereld.

   Dan heb je natuurlijk nog de mensen die Micha Kat betalen, en die het prachtig vinden om die Benedenwereld via hem te controleren. Daar hebben ze best veel geld voor over. Dat geld gaat dan uiteraard naar – in dit geval – Micha Kat. Niet naar de Benedenwereld. Die krijgen 1x per 10 jaar een feestje met gratis drank.

   Het laatste feestje was in Schiedam.

   Lachen man, dat social engineering

   • >> Dan heb je natuurlijk nog de mensen die Micha Kat betalen, en die het prachtig vinden om die Benedenwereld via hem te controleren.

    Doel je op die dramaqueen uit donker-Amsterdam?

    • De boven en benedenwereld. Opeens moet ik aan the lord of the rings denken.
     Wie is Saruman, Gollum of Grima? De Orks de trouwe volgelingen op het net?
     Je zou het bijna gaan denken. Off topic. Laatst werd in in een quiz de boeken van Tolkien als kinderboeken omschreven. Daar ben ik het pertinent niet mee eens.

     • Waaruit maak je op dat Kat nog steeds door hem gesponsord wordt? Vorig jaar maart was dat nog zo (ik moest er even voor googelen…), getuige dit Skype-gesprek dat samenviel met de publicaties op ROL over McDonalds. Maar Kat lijkt al maanden totaal geen interesse meer te hebben in de hamburgergigant. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt en gezien er nu geen woorden meer worden gesproken, heb ik het idee dat er ook al een halfjaar geen kleffe hamburgerbroodjes meer worden verstrekt. En ik zie Kat ook geen moeite meer steken in enig ander project anders dan zijn eigen uitgekauwde persoonlijke projectjes.

     • Kat klaagde ooit dat dat boek voor geen meter heeft verkocht, een voorschot moet altijd nog worden verrekend met de betaalde oplage. Daar leeft hij dus zeker niet van. Het feit dat hij weer terug is in het hostel wijst er op dat hij letterlijk leeft van die paar tientjes die hij verdient met TubeYourShop.

   • Blijft een apart filmpje dit. Had er eigenlijk geen zin in, maar ik moest dit “feestje” nog wel even vast leggen. Het staat er wel weer heel mooi op zo met die klok aan het begin en hoe dat alarm afgaat op het moment dat er iets over het uitbetalen van de Micha claim gezegd wordt.

    Het is Micha inmiddels gelukkig duidelijk dat het copyright op het beeldmateriaal bij JDTVproducties ligt. Mijn in beslag genomen camera en beeldmateriaal heb ik helaas nog altijd niet terug gekregen van justitie, waardoor ik de docu over onze graffiti strafzaak ook nog steeds niet af kan maken. Ondertussen sta ik wel nog altijd met mijn DNA in de Europese databank voor geweldplegers geregistreerd, terwijl op deze beelden gewoon te zien is dat ik niks misdaan heb! …echt walgelijk!

 6. Ik weet niet of dit wel eens ergens eerder is besproken maar die kaft van dat incompetente broddelwerkje van Wimp, ik bedoel de foto’s van Ali, Demmink en omgevingsfoto van het plaats delict, die heeft Wimp niet zelf geschoten.
  Waar heeft Wimp deze plaatjes vandaan en schendt hij daarmee ook niet eventuele auteurs- en portretrechten? En wat te zeggen van alle plaatjes die Wimp op zijn debielenblogje publiceert?

  @Ruud
  Kom er maar in…

  • @Ruud Harmsen gaat je hier niet helpen. Die snapt daar niets van.

   Het is heel simpel. Zijn de foto’s vrij voor publicatie (dat kan dus een ambtenaar portret foto of foto van plaats delict zijn) dan mag je ze gebruiken (binnen een bepaalde context). Dat lijken deze foto’s.

   Maar (!!!) er is altijd ook nog iets als portretrecht, en dat gaat over ‘je eigen gezicht’. In dit geval zou Demmink of dat andere figuur dus kunnen claimen dat hun ‘portret’ onterecht wordt gebruikt in een omgeving waar zij nooit toestemming voor hebben verleend, ook al is die foto vrij voor publicatie aangeboden.

   Dat wordt moeilijker te beweren naarmate dat jouw ‘gezicht’ gekoppeld wordt aan een ‘functie’ of een ‘beleid’. Ergo, een portret van Hitler staat voor Nazi-Duitsland. Geen verdere vragen. Een foto van Eva Braun daarentegen heeft al meer kans op een
   succesvolle claim wanneer haar gezicht op een nazi-poster wordt geplaatst.

   Demmink wordt al jaren vereenzelvigd met het uiteen scheuren van babies, verkrachten van honderdduizenden babies,kinderen,pubers, etc etc. Zijn portret is een vereenzelviging van het Kwaad binnen een kleine cirkel van hardnekkige geruchten. Het wordt dan wel moeilijk om te beargumenteren dat je nu wel een probleem hebt met “Hoofd Doofpot” vanuit diezelfde cirkel geruchten. Je bent als het ware ‘geinstitutionaliseerd’.

   Het geeft ook Wim Dankbaar’s onkunde aan. Hij had nooit die relatie met Demmink zo prominent moeten uitspelen. Het is wel begrijpelijk die keuze. De doelgroep zit in het anti-Demmink kamp – wantrouwen voor justitie, OM, politie – en dus potentiele kopers van zijn boek, maar voor de context. Bad choice.

   Het anti-Demmink kamp is namelijk best wel groot, maar absoluut niet homogeen. De groep “anti-demmink” PLUS “vaatstra-bedrog” is klein. Kleiner dan de algemene Vaatstra-groep “Wat is er nou precies met dat meisje gebeurd?” En nog kleiner dan de groep die “Demmink” ziet als de elitaire ongecontroleerde vertegenwoordiger van de “Animal Farm” varkens. De combinatie van die twee ‘groepen’ levert Wim niet een succes, maar juist het tegenovergestelde; brak water.

   Wim heeft daar een inschattingsfout gemaakt. Maar ja, het was nooit een echt marketing wonder. Niemand neemt hem dat verder kwalijk.

 7. ==
  Die snapt daar niets van.

  Het is heel simpel. Zijn de foto’s vrij voor publicatie (dat kan dus een ambtenaar portret foto of foto van plaats delict zijn) dan mag je ze gebruiken (binnen een bepaalde context). Dat lijken deze foto’s.
  ==

  O ja, en jij snapt het wel? Misschien dat bovenstaande volgens Israëlisch of Amerikaans recht ergens op slaat, maar in de Nederlandse context lijkt het me wartaal.

  Ach ja, Dunning-Kruger. Zij die weten, weten hoe weinig ze weten; die denken te weten, weten weinig.

  > een ambtenaar portret foto

  Wat bedoel je daarmee? Zowel taalkundig als juridisch als logisch kan ik hier niks van maken.

 8. > ook al is die foto vrij voor publicatie aangeboden.

  Wat is dat, “vrij aangeboden”? Dat bestaat helemaal niet. Fair use? Is Amerikaans, geldt niet in Europa. Persexceptie? Is in de praktijk door. Public domain? Bestaat niet in Europa. Licenties zoals Creative Commons, dat kan wel. Maar ik kan me niet goed voorstellen dat dat hier een rol speelt.

  • Vrij aangeboden is misschien niet dan de precieze term dat past in dat autistische koppie van je @Ruud Harmsen, maar het slaat op de ‘formele foto’s’ die beschikbaar worden gesteld door politici. Nederlandse politici, zoals deze man bijvoorbeeld.

   Please, download mijn gezicht, goed voor drukwerk, laat mijn lach zoveel mogelijk mensen verblijden.

   Meer kan ik er niet van maken, Misschien dat jij er nog een kritisch bittere noot aan kan toevoegen. Mij lukt het niet, Hier staat. Gebruik mijn gezicht (ook voor drukwerk). Rechtenvrij lijkt mij, tenzij je het in een context plaatst die wel heel erg buiten het verwachtingspatroon ligt. Precies dus wat ik beweer.

  • Je begrijpt niet wat ik hier bedoel @Ruud.

   Ik heb het over het ‘institutionaliseren’ van een portret. Niet over een vermeend verjaren van een portretrecht na overlijden.

   Bijvoorbeeld: mag een portret van een politicus symbool staan voor zijn/haar beleid? If so, mag dat portret dan gebruikt worden als symbool van dat beleid?

 9. Iets doet me vermoeden, dat Wimp donderdagavond zijn reaguurderspaneel op slot heeft gegooid, en dat hij sindsdien op zijn Spartamet door de duinen crosst om zijn hoofd leeg te maken.
  Misschien frist hij er lekker van op, en kijkt hij bij thuiskomst heel anders tegen het leven aan.
  Er zijn nog zoveel andere leuke hobbies te bedenken. Vissen. Biljarten. Eindelijk eens leren gitaar spelen (ook handig als je bijvoorbeeld op straat komt te staan). Keus genoeg. Dan maar niet onsterfelijk.

 10. LEES HIER HET COMPLETE ‘FUNCTIE-PROFIEL’ VAN DE KINDERVERKRACHTINGS-MAN * MICHA GAAT SOLLICITEREN

  Micha maakt van de functie van kinderombudsman spontaan kinderverkrachtingsman en besluit vervolgens te gaan solliciteren. Het zoveelste teken aan de wand dat er heel veel scheef zit in dat koppie van Micha.
  Hij krijgt het sowieso druk met z’n driedubbele baan: fulltime klokkenluider, lijsttrekker van de Oranje Revolutionaire (of Republikeinse, dat is niet helemaal duidelijk) Primaten en dan ook nog kinderverkrachtingsman.

  • Tja, Micha probeerde al eens om een functie te bemachtigen bij het anti-kinderporno politieteam. Probeerde hij telefonisch een recruiter te spreken, want Micha was toch wel de allerbeste expert op dit gebied.

   mega freak.

   • Zeker met secondanten als André V., Ramon W. en Tani G. is Micha K. inderdaad heel geschikt als expert op dat gebied. Overigens: ook dat is een zaak die al sinds 2012 loopt en (voor zover ik weet) ook nog steeds niet tot een einde is gekomen.

    • Die ‘zaak’ is vervallen. Het was Andre Vergeer die de kinderporno had geplaatst – Kat zat toen in het gevang – en zich in eerste instantie ook mocht verheugen op een bezoek van de politie. Vergeer ging toen in zielig modus – ‘sorry, kan niet goed concentreren, net herseninfarct gehad. Wat zei u ook al weer?’

     Uiteindelijk zag de politie af van verder onderzoek.

     • Krijg nou wat, die kinderporno afbeeldingen staan nog steeds online op klokkenluideronline?

      *edited*

      Ik zou ervan uit gegaan zijn dat ze er met een sisser waren afgekomen omdat ze de foto’s meteen offline hadden gehaald. Niet dat de politie het wel ok vindt dat Micha dit soort foto’s blijft publiceren.

      *edit Ziva* Ik heb je link door een image vervangen. Dit staat los van de mening van @swapichou en @teigertje btw.

      *edit* Kort overleg. Geen enkele verwijzing naar kinderporno. Ook geen images waar de link uit te lezen valt.

     • hmm, inderdaad erg niet okay @wietse845, maar ik twijfel even of ik je link moet laten staan. Waar ik leef is het linken naar dit soort troep namelijk al strafbaar. Daarnaast heb ik eigenlijk geen zin om Swapichou als portal naar kinderporno te laten misbruiken.

      Maar het is inderdaad schokkend dat Micha Kat ondanks al de waarschuwingen en kritiek deze onzin en ronduit walgelijke strafbare en verboden beelden gewoon laat staan op zijn site.

      Niets tegen jou, btw, maar links naar kinderporno, hoe relevant ook, lijkt mij niet ons ding.

      @teigertje @swapichou?

     • Excuus voor de directe link naar Micha Kat’s kinderporno pagina. Zij die willen controleren dat ik geen onzin verkoop, kunnen de pagina zo nodig zelf wel terug vinden.

      Ik heb inmiddels achterhaald waarom de pagina nog steeds kinderporno bevat zonder vervolgactie van de politie.

      Het meldpunt kinderporno stuurde mij de volgende reactie:
      “Hartelijk dank voor uw melding. Wij hebben deze URL al vaker gemeld gekregen en de politie is ervan op de hoogte. De afbeeldingen zijn inderdaad strafbaar. Het vervelende is dat de website steeds verplaatst naar een andere hosting provider/ ander land. Wij zullen de gegevens opvragen waar de website gehost staat (deze informatie wordt op dit moment beschermd) en dan zullen wij het melden aan de juiste instantie.”

     • Je mag aannemen dat Micha van dat wisselen van hosting provider op de hoogte is. Hij doet blijkbaar geen moeite om de afbeeldingen te verwijderen, ondanks de inspanningen van het meldpunt kinderporno. Ook dat zegt weer heel wat over Micha’s intrinsieke motivaties…

    • Micha als Kinderombudsman ;-(

     en die ‘garda was van zijn zaad af..’

     en zo gaat die freak show maar door. Jaar na jaar, na jaar na jaar..

     allebei knettergek, en niemand die dit stopt.

     Victoria die haar telefoongesprekken met haar lustmoordenaar-lover opneemt en doorspeelt..

     I’m alone this weekend. I bought a few serial killers DVD’s. I watched them all.
     [Graham] Good, they’re my favourites..

     Smile and shiver

  • Oops, Wim had nog een klein onbeduidend gedingetje voor iedereen verborgen gehouden. Zo’n nietszeggende procedure, die we allemaal wel kennen, die je 2x 100.000 euro hoofdelijke aansprakelijkheid kosten, en jij betaalt omdat de andere gedaagde partij blut is. Been there, done that. Dat niveau.

   Volgens mij is Wim’s jaar nu al verpest. En dan moet het voorjaar en de zomer samen met Hebben nog beginnen.

   K*t man, wereldberoemde wakkere NWO-omduwer spelen. Kost enorm veel geld en echt veel plezier heb je er ook niet van.

 11. Tja Dankbaar, ik heb als eerste een artikel over Mauritz (inzake Vaatsta),geschreven omdat ik zijn werkwijze al eerder gezien heb in de zaak Tinka van Rooy. Alles staat op naam van de vrouw van Mauritz etc etc. Je had het kunnen weten of als je mij niet geloofde had je het kunnen navragen.
  Je hebt, zoals altijd, adviezen aan je laars gelapt en nu is het zover dat de bodem van de geldpot in zicht is.
  Het is sowieso al totaal verkeerd om de familie Vaatstra voortdurend lastig te vallen met je speurneuzencomplex. Je bent bovendien met allerlei oplichters in zee gegaan of mensen die het wel interessant vonden om in het voetlicht te treden met een of andere getuigenis.

  Dat heb je namelijk altijd: notoire fantasten en oplichters in gevallen als deze. De familie Vaatstra heeft bovenop het gestalk er naar grote waarschijnlijkheid ook gratis wat waarzeggers, paragnosten en ander volk bijgekregen. Allerlei idioten die denken er een slaatje uit te kunnen slaan.
  Jij wilde ook laten zien wat jouw “kwaliteiten” waren en dit het gevolg.
  I rest my case.

  • Misschien ga ik wel mee met Wim’s aanbod om 8 boeken voor 50 euro te kopen.

   Lijkt mij leuk om ze straks in de zomer op zijn kosten per 1st class El Al terug naar Amsterdam te sturen wanneer Wim gedwongen wordt om de ‘Hebben-fantasie’ te deleten uit de wereld.

   Ik twijfel alleen nog aan zijn liquiditeit. Kan hij dat straks wel betalen? Ben ik straks schuldeiser van Dankbaar, en moet ik wachten tot zijn huis verkocht is, want ik heb eigenlijk geen interesse in zijn inboedel. Vreselijk oude saaie dingen.

   • Hmm, als het zo doorgaat kan Wim samen met Vrijland zich melden met de vraag om een postadres bij t Leger des Heils.

    • Ik moest het even opzoeken @Ruud, maar ik snap nu “Hoon”.

     Precies, dat is exact wat ik bedoel. Er is nu eenmaal weinig sympathie bij mij te vinden voor mensen zoals Wim die zo kansloos, zo enorm kansloos, zoveel geld weggooien.

     Echt, ik vind de man een oeverloze babbelmonnik, maar als ik dat kansloze geleuter van Dankbaar c.s. aanhoor, en ik ook nog eens lees wat die onzin cash kost, dan geef ik Francis Capelle op de ladder van dappere wakkere baanbrekers alle gelijk en mijn sympathie. Francis heeft helemaal gelijk: de alternatieve media is knettergek en door en door absurd;

     200.000 euro -> het netwerk.
     zou best veel mensen hebben kunnen helpen.

  • Man, man, man, wat een puinhoop.
   Ik lees net Wim’s analyse van het artikel uit het AD. Hij is er uiteraard niet mee eens en komt met een waslijst aan argumenten, die eerlijk gezegd weer helemaal de boot missen.

   Zo stelt de rechtbank, zegt het artikel in het AD, dat Wim te weinig actie heeft ondernomen om de boeken uit de handel te halen, ergo; jammer Wim, betalen.

   Dan komt onze Wim met een zielig verhaal dat hij dat helemaal niet kan, of beter, niet wil want dat kost geld; bijv. procedures tegen zijn ex-partner. Daarnaast had Wim natuurlijk een terugroepactie kunnen houden in alle belangrijke dagbladen etc. Kost ook geld, dus heeft Wim dat niet gedaan. Hij had bol.com kunnen aanschrijven met het verzoek een terugroepactie te doen. Kost waarschijnlijk ook geld, dus Wim heeft dat niet gedaan.

   Nu heeft hij dus niets gedaan anders dan een briefje sturen naar Mauritz, en kost het hem 100.000 euro, plus de hoofdelijke aansprakelijkheid bij Mauritz van nog eens 100.000 euro.

   Wim woont waarschijnlijk aan het einde van de zomer in een oude paardenstal ergens in de buurt van Dongen. Met een voordeel; het is er niet vochtig, want daar stonden maandenlang dozen met de zogenaamd verkochte oplage Verboden Dagboek deel 1.

   Lekker landelijk, rustig, en geen WIFI. Kan hij zich helemaal storten op de muziek aan de achterkant van de Maan.

   ‘zayeen ve coos’ 😉 Luister je mee @Alex “talk dirty to me’ Nieuwsbreker 😉

 12. Ach ja, ik weet al weer waarom Pyt van der Galiën @foaroan me geblockt heeft: ik werd te kritisch over zijn extreme Israëlstandpunten. edit, we gaan geen linkjes plaatsen naar jouw fitties. zet die maar lekker op je eigen site.

  Meer te vinden met zoekwoorden (in Twitter, niet Google):
  foaroan likoednl rudharcom

  • Nee @Ruud.
   Het gaat niet om de standpunten van @Pyt ten aanzien van Israel, Gaza, de Palestijnen oid. Het gaat om jouw oeverloze gemekker.

   @Pyt is hier zeer welkom. Inclusief zijn standpunten met betrekking tot enige Midden-Oosten problematiek inclusief de Judea Samaria-situatie. Sterker, wanneer @Pyt morgen besluit daar een artikel over te schrijven is hij welkom het hier te publiceren. Een verschil van mening is namelijk geen reden om de conversatie te stoppen. Integendeel, en als ik @Pyt zijn achtergrond een beetje ken, vice versa al helemaal juist niet.

   Dat je geblocked bent door @Pyt heeft dus zeer waarschijnlijk niets te maken met jouw ‘te kritische opmerkingen’ over ‘zijn extreme Israelstandpunten’, maar alles met dat dramatisch kansloze gemekker van je.

   Want laten we wel even normaal blijven doen. JIJ hebt geen enkele autoriteit om ook maar iemand ‘te extreem’ te vinden over Israel, en al helemaal niet het vermogen om met jouw mening iets te duiden. Ja, je schrijft een ultra-suf oppervlakkig stukje over sharia-rechtbanken, en benoemt Israel daar zijdelings (in een vraag), maar mist in het geheel iedere diepgang en kennis van spreken over dat onderwerp. Het hele artikel van je toont alleen maar aan dat je niets te zoeken hebt in een discussie over ‘extreme Israelstandpunten’.

   Israel is mijn land. Ik ben er geboren, en ik woon er. Dat is geen vrijbrief van spreken, maar er is niets in @Pyt’s mening dat mij ook maar een seconde laat bedenken hem minder interessant te vinden door zijn ‘extreme Israelstandpunten’. Ik zie die ‘extreme standpunten’ niet. Ik luister juist naar zijn standpunten. Zou jij ook eens moeten proberen.

   @Pyt mekkert namelijk niet.

  • Boeit niet Ruud, ik wil niet eens weten waarom je dit post. Bah.

   Het gaat ons geen bal aan waarom jij bent geblockt en door wie en waarom.
   Dat is jouw privé.
   Laat 1 ding heel duidelijk zijn, ik begrijp de mensen heel goed die jou blocken.
   Je zuigt.
   Het is weer genoeg geweest voor vandaag, de kaart is op wat mij betreft.
   Oh ja, ik haal de link naar twitter weg in je reactie. Helemaal geen zin in dat gezuig.

  • Ruud, ik vind je heel aardig. Dat meen ik echt. Volgens mij ben je een beetje gek (wat ik juist leuk vind) maar volstrekt integer. Het punt is dat jij niet weet wanneer je op moet houden. Jij blijft maar doorgaan. En doorgaan. En doorgaan. Dag in, dag uit. De specifieke aanleiding herinner ik me niet meer, maar dat zou best Palestina/Israël kunnen zijn geweest. Niet echt relevant, want het had nav elk willekeurig onderwerp kunnen gebeuren.

   Ik zal je weer ontblocken, want ik heb niks tegen jou of je opvattingen. Maar wanneer ik – of willekeurig wie – je vraagt te kappen, doe dat dan ook aub. Scheelt een hoop blocks.

   ik werd te kritisch over zijn extreme Israëlstandpunten Ik heb nooit een geheim gemaakt van mijn sympathie voor de Palestijnen, maar ik denk een stuk genuanceerder over dat conflict dan jij verondersteld.
   Fascistoïde idioten als Likoed.nl flikker ik uit mijn tl, maar dwazen die Zionisme gelijk stellen aan nationaal-socialisme gaan dezelfde weg.

   Op Palestina/Israël kom ik – mede als reactie op wat Ziva hieronder schrijft – binnenkort nog terug.

   • “Fascistoïde idioten als Likoed.nl flikker ik uit mijn tl, maar dwazen die Zionisme gelijk stellen aan nationaal-socialisme gaan dezelfde weg.”

    En jij hebt de waarheid in pacht @Pyt?
    Deblokkeer je mij ook?

   • Ok dan @Ruud, ik zal hetzelfde doen als Pyt en onder dezelfde voorwaarden.
    Geen eindeloos gezever, laat mensen hun eigen mening hebben en wacht een antwoord af voordat je met nog meer tweets komt, als er geen antwoord komt..so be it. Dit maken we allemaal wel eens mee en is niet het einde van de wereld.
    Over jouw integriteit heb ik ook geen twijfels, daar heeft Pyt gelijk in.

    @Pyt, je weet mij te vinden als je een artikel wil schrijven :).

 13. Teigertje de ontbrekende filmpjes effe googlen………..

  Ik heb vermoeden dat de laatste filmpje (fotoboek waar demmink uit wordt gevist) (scroll down)is op de pagina van de advocate vder Plas is http://www.bs-foundation.nl/sectie/demmink/de-zaak-demmink/mustafa-de-zaak-demmink/

  Volgens mij had de rechter nog een opmerking over de procedure gemaakt richting de oud Irt medeweker, waarbij de rechter dus twijfels had aan de procedure die gevolgd was aka niet juist.

  Overigens is er ook een foto beschikbaar van Joris 2? De Joris waarvan is bewezen dat hij het verkeerde pad heeft bewandeld.

 14. ==
  Ok dan @Ruud, ik zal hetzelfde doen als Pyt en onder dezelfde voorwaarden.
  Geen eindeloos gezever, laat mensen hun eigen mening hebben en wacht een antwoord af voordat je met nog meer tweets komt, als er geen antwoord komt..so be it. Dit maken we allemaal wel eens mee en is niet het einde van de wereld.
  ==

  Nee hoor, zo werkt het niet. Jij hebt mij geen voorwaarden op te leggen. Gewoon niet. Doei!

  • Ok, dan zet ik je weer op block. Dat knopje is niet voor niets door twitter uitgevonden.
   Want hopla binnen 1 minuut staat er dit na deblockeren:

   En godverdoemme, ik maak dus wel uit hoe jij met mij omgaat op twitter.
   Flikker eens even snel op. Het is een keuze @Ruud en geen moetje om met jou contact te hebben.
   Er stonden 21 reacties van jou in de spambox mafklapper! En maar doorgaan.
   Heb er twee doorgelaten die voor mij waren en zo doe jij dat dus als je jou 1 vinger geeft., en voor de rest vervuil jij het nest niet meer vandaag..opgesodemieterd.
   Geen idee of Ziva nog zin heeft wat van je spam te beantwoorden. Bekijk het maar.

   • Geen idee of Ziva nog zin heeft wat van je spam te beantwoorden. Bekijk het maar.

    Nope, totaal niet. Ongelezen de trash-bak ingekieperd.

  • Dat klopt Flip, als je voor het eerst komt reageren verschijnt je reactie niet direct.
   Je reacties verschijnen vanaf nu wel direct.

   Foto van Joris2, eh nee want ik heb geen smoelenboekje bij de hand. 😛
   Moet je zelf even googlen.
   Ik zal eens kijken op de site van de advocate v.d. Plas of er daar ergens een filmpje te vinden is van de twee Turkse getuigen. Op You Tube kon ik het in ieder geval niet vinden met bepaalde zoektermen.

 15. Je hebt de discussie voor de zoveelste keer om zeep geholpen door selectief, partijdig, onrechtvaardig en onterecht knippen. Dan is de discussie dus dood en hoef ik er ook geen tijd aan te verspillen. Veel succes met je nietszeggende blogje.

 16. Kun je zo onthutsend dom zijn om -wanneer je al serieus diep in de problemen zit- deze zonder blikken of blozen nog erger trachten te maken dan ze al zijn? Jawel hoor, Dankbaar doet het. Want naar aanleiding van dit schrijven barst Wimp in woede uit, smijt schuimbekkend een prop van de brief in een hoek van zijn kille ‘werkkamer’ om vervolgens te gaan zitten krom- en domredeneren in een volledig disfunctioneel en zinloos stukje. Uit de toonzetting blijkt een totaal misplaatst idee van superioriteit, verhevenheid en een volledig gebrek aan respect. Niet dat Wimp dit nog snapt. Die snapt al heel lang helemaal niets meer.

  Ik kan er alleen niet uit opmaken of Wimp dit integraal ook op enige andere wijze aan mr. C.M. Telman kenbaar heeft gemaakt of dat hij werkelijk in de veronderstelling verkeert dat de hele wereld zijn debielenblogje volgt. Want de megalomanie kent geen grenzen bij Wimp. Het is totaal onaangepast en grensoverschrijdend gedrag wat voortvloeit uit een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Het is evident dat van enig moreel besef en gevoel voor maatschappelijke verhoudingen geen enkele sprake (meer) is. Wimp kent en functioneert nog maar volgens zijn 2 eigen regels. Regel 1: Wimp heeft gelijk. Regel 2: Wanneer onverhoopt blijkt dat Wimp ongelijk heeft, treedt regel 1 in werking.

  Het gaat nu van kwaad tot erger en ongetwijfeld tot nóg erger. De man is knettergek. In die zin is -paradoxaal genoeg- de reactie van Wimp richting mr. C.M. Telman eigenlijk juist weer heel functioneel en zinvol. Want geen gezond en weldenkend mens komt er meer omheen dat -na Wimp’s faillissement- een gedwongen opname in het verschiet ligt.

 17. Ja, het is opvallend hoe ‘zakenman’ Wim Dankbaar iedere keer weer laat blijken het vermogen om zakelijk te redeneren en te reageren volkomen ontbeert.

  • Het boeit niemand @Ruud wat de NOS brengt of fout refereert. De NOS is niet de Rechtbank of een erkende archivaris, en een artikel op een nieuwssite is niet een rechtbankvonnis of een officiële notitie voor de Dikke van Dale. Daar heb je wel vaker moeite mee, maar echt, het is niet zo.

   Verder kan Dankbaar dit wel beweren:
   Maar het Hof heeft er wel bijgezegd dat als er dwangsommen verbeurd zouden zijn, Mauritz voor de helft daarvan aansprakelijk is en de dwangsommen dus niet voor de volle mep bij mij gehaald mogen worden.

   Maar met Dankbaar’s track record van zaken anders lezen dan er staan zou ik die formele conclusie willen zien voor hem gelijk te geven.
   Daarnaast kan zelfs wanneer Dankbaar het correct leest, het nog steeds niet betekenen dat er onterecht het gehele bedrag is afgeschreven van zijn huishoud-rekening. Er kan immers wel degelijk sprake zijn van een hoofdelijke aansprakelijkheid voor de gehele dwangsom, waarbij Dankbaar dus opdraait voor het volledige bedrag wanneer Mauritz niet betaalt, of niet kan betalen.

   Het staat Dankbaar vervolgens natuurlijk vrij om het deel van Mauritz bij Mauritz te claimen, maar dat is niet de verantwoordelijkheid van de Rechtbank of de advocaten van de andere partij. De rechtbank geeft hem alleen op voorhand gelijk wanneer hij dat zou doen.

   Bovendien zijn die vonnissen: Uitvoerbaar bij voorraad. Dus die bodemprocedure die Dankbaar nu overweegt redt hem niet van het betalen van die verbeurde dwangsommen.

   In dat geval heeft Wim Dankbaar dus gewoon pech, want zoals hij zelf schrijft:
   Het Hof ging mee in de argumentatie van Moszkowicz dat ik niet voldoende gedaan zou hebben om de restoplage door Mauritz te laten vernietigen

   Ergo, dwangsommen verbeurt. Jammer, betalen.

   • > Het boeit niemand @Ruud wat de NOS brengt of fout refereert.

    Dus dit vind je vast ook niet relevant; edit

    Motto: als we maar lol hebben, niets doet ertoe. Gevoelloos gaan wij schaterend door het leven,

    edit; de mensen die het willen weten kunnen naar jouw site gaan.
    Wij pluggen het hier niet voor je zoals je weet.

    • Ik ga de komende week naar de zitting van de smaadzaak die Baybasin tegen de NOS heeft aangespannen. Dat is nog best interessant hoor! Zelf heb ik de NOS ook al eens betrapt op smadelijke uitlatingen in deze zaak en dit op beeld vastgelegd.

     • Je vraagt er weer eens om, dus hier is ie:

      Ruud Harmsen
      ‏@rudharcom

      @Gladstoned66 Zo kan ik t me niet herinneren. Maar t interesseert me ook niet. Ze deugen allemaal niet en hebben ook niets te melden.

      Constant dreinen, doorgaan en maar doorgaan. wat kom je hier doen als wij dan toch niet deugen? (jouw woorden).
      Het interesseert je ook niet dus wat is de bedoeling? Stalken? Het wereldje van Ruud dat draait om Ruud?
      Je komt toch echt uit jezelf hier reageren en gaat iedere keer over tot dit soort van acties.
      Daarom sta je op moderatie, en wij zijn heus niet de enige.

      Ik laat je reactie door maar ik ga die spuuglelijke site van je niet pluggen en dat is je niet 1, niet 2 maar oneindig vaak verteld. Het is echter nooit genoeg bij jou en het ligt altijd aan anderen.
      Toedeloe Ruud.

     • Echt @Ruud.

      Wat is het toch in dat verwrongen koppie van je dat denkt dat wij (of iedereen anders) jouw gereutel serieus moeten nemen? Er is werkelijk geen enkel haakje in je teksten waar je ook maar van denkt: nou ja, hier heeft @ruud wel een puntje.

      Neem deze tekst. We zijn inmiddels al een tiental zinnen ver in dat onbegrijpelijke van de ene tak op de andere springende gebrabbel van je:

      “Eerst deze opmerking: Sander van Hoorn zegt op tijdstip 13m00s in de uitzending “die zou zijn doodgemarteld”. Harald Doornbos schreef in zijn vertaling “He died due to extreme beating he received during interrogation.”. ‘Martelen’ is ‘torture’ in het Engels, dat is niet hetzelfde begrip.

      Mogelijk is het onderscheid in het Arabisch lastig te maken. Dat kan ik niet beoordelen, want ik ken de taal niet. Ik kan wel met veel moeite de letters uitspellen, en ik heb het beroemde woordenboek Arabisch-Engels van Hans Wehr en J M. Cowan, en een Prisma miniwoordenboek Nederlands-Arabisch, door Anton Mossaad.

      Zo weet ik dat de wortel van slaan (in de zin van ‘slaag geven’) ضرب is, en dat woord komt voor in de tekst (met lidwoord: “الضرب”), met iets verderop het getal 11; de wortel van ‘martelen’, عذب, vind ik in de tekst niet. Maar dat zegt weinig, want afgeleide vormen worden vaak met extra letters gespeld, en ik weet veel te weinig van de taal om effectiever te kunnen zoeken. Ophouden dus.

      Well, @Ruud. Twee opmerkingen. De eerste. Wanneer je doodgeslagen wordt tijdens een ondervraging wordt dat redelijkerwijs als marteling gezien. Een taalkundige discussie forceren over een dergelijk feit door iemand die nota bene ook nog eens toegeeft de taal niet machtig te zijn is – naast een marteling voor de lezers – een extreme vorm van decadente arrogantie; die jongen is doodgeslagen tijdens een verhoor, en jij gaat zeuren over taalkundige nonsense? mafketel!

      De tweede opmerking. We hebben het hier toch over IS-jihadi? So, who cares. Moordenaars, verkrachters, dieven, en slavenhandelaars: -8
      Lijkt mij een prachtig begin van de week.

     • Het gaat om het grote gelijk Ziva, daarvoor moet alles en iedereen wijken.
      Meneer maakt zelfs een omleiding naar onze site, om mensen te laten reageren op zijn eigen site.

      Waarom begrijpen mensen niet dat het heel belangrijk is om te discussiëren over de precieze vertaling van doodgemarteld versus doodgeslagen.
      Het moet een ware marteling zijn om te zien dat mensen waar jij stiekem zo heel graag bij wil horen zich niet willen inleven in jouw bizarre interesses. ^.
      Ik leef met je mee Ruud. Het is puur onrecht en een schande dat deze tierende en onbeschaamde vlerken geen rekening houden met jouw gevoelens.

      Btw: kun je niet ergens een klacht indienen, om ons te dwingen te doen wat jij wil Ruud.
      Is er geen enkele instantie die jou hierbij kan helpen?

     • ==
      een extreme vorm van decadente arrogantie; die jongen is doodgeslagen tijdens een verhoor, en jij gaat zeuren over taalkundige nonsense? mafketel!
      ==
      Mij interesseert waarom een journalist niet gewoon het nieuws brengt, maar zelf dingen weergeeft met andere begrippen én essentiële dingen weglaat. Dat vind ik belangrijk. Jij niet, dat is jouw probleem.

      En inderdaad is het allemaal verschrikkelijk, wat daar gebeurd is, als het inderdaad gebeurd is. Maar als ik dat bij elke zin moet gaan benadrukken, wordt de formulering nog ingewikkelder en onleesbaarder.

     • ==
      De tweede opmerking. We hebben het hier toch over IS-jihadi? So, who cares. Moordenaars, verkrachters, dieven, en slavenhandelaars: -8
      ==
      Aha. Dus je verwijt mij zeuren over onbelangrijke details in het licht van leed, en zelf ben je nog veel ongevoeliger.

      Verderop zei ik trouwens iets over IS en die Nederlandse jongens (hoewel onjournalistieke vermenging van feiten en meningen). Heb je waarschijnlijk niet gezien.

      Toen de eerste berichten erover verschenen, had ik trouwens de neiging eronder te tweeten “Afrekening in het criminele circuit”, want dat zijn het, IS’ers, oridinaire criminelen. Maar ik tweette het niet, vond het te cru, en sloot me aan bij wat presentator Chris Kijne in zijn inleiding zei.

      Alles bijeen: het laat je zien hoe ik je ken: met een “wat maakt het allemaal uit?” mentaliteit. Onzorgvuldig. Ben ik het niet mee eens, ga ik niet mee akkoord, ga ik me niet aan aanpassen.

     • Teigertje:
      ==
      Het gaat om het grote gelijk Ziva, daarvoor moet alles en iedereen wijken.
      ==

      Nee, daar gaat het niet om. Als je me echt zou lezen, had je dat geweten.

      Ik feite projecteer je nu: je kan zelf geen enkel tegengeluid of andere mening verdragen, uit onzekerheid, vandaar dat driftige onderdrukkende modereren, die elke discussie verstikt. Echte discussie begint met zelfvertrouwen, dan openstaan voor de mening van anderen.

     • Natuurlijk, dat had ik moeten weten. Je hebt helemaal gelijk Ruud..mea culpa maar nu over tot de orde van de dag,
      Hoeveel reacties staan er momenteel in de spam…8, ik weet het niet eens ;-).
      En ik maar denken dat je een volle maand niet zou komen reageren, meh.
      Die reacties uit de spambox ga ik idd. niet allemaal doorlaten en sterker nog, deze lijkt mij wel weer genoeg.
      Er stopt vandaag geen bus meer bij halte Swapichou.

     • Ziva schreef:
      ==
      en jij gaat zeuren over taalkundige nonsense? mafketel!
      ==

      Ik mag van jou niet zijn wie en zoals ik ben. Je bent onverdraagzaam, je discrimineert. Daar maak ik bezwaar tegen. Ik vind het een mensenrecht dat iedereen mag zijn zoals hij is, een eigen karakter en identiteit mag hebben. Jij bent kennelijk meer van de gelijkschakeling, uniformiteit en onderdrukking.

Reacties zijn gesloten.