Vrijmibeau: Democratie

Stem voor Mij

Stem op Mij

Vrijdag. Weekend. Althans voor een deel van de Swapichou-roedel. Het andere deel ploegt zich nog door hard disks vol met persoonlijk leed, infiltreert facebook pagina’s, of jaagt op voortvluchtige partijleiders. Dankbaar maar vermoeiend werk. Iedere zondagochtend wanneer de rapporten en resultaten van de afgelopen week bij onze leiders worden ingeleverd klinkt er even later weer een oorverdovend schatergelach. Dankbaar, want daar doen we het toch voor. Vermoeiend omdat ieder gekkie tegenwoordig wel een twitter stream, weblog onderhoudt of youtube kanaal exploiteert om daarmee van het democratisch recht gebruik te maken door zijn/haar stem te laten horen. Allemaal superbelangrijk, dus dat moet allemaal gelezen en gemonitord worden. Erg vermoeiend en soms totaal creepy, al zijn er steeds meer erkende ‘staatstrollen’ die eenvoudig weigeren om het onzingereutel te doorstaan. Democratie is leuk en iedere stem of mening geldt, maar kent haar grenzen die soms wat ruimer vallen, en dan juist weer strakker worden bepaald.

Dat laatste principe geldt ook voor het (hernieuwde) moderatiebeleid van Swapichou, blijkbaar voor enkelen een continue bron van zorg. De grenzen zijn heropend en het toelatingsbeleid verruimd. De (meeste) bans zijn opgeheven, en slechts bij een eerste bezoek is een visum vereist. Een paar notoire recidivisten staan nog, ondanks een geldig visum, onder paspoortcontrole, maar hoeven van de grenswachters weinig problemen te verwachten mits ze zich aan een paar basisregels houden: niet extreem schelden; ‘eikel’ mag, ‘vieze gore pisnicht’ niet. Geen comment treintjes, dus niet reageren op een reactie door voor ieder woord of regel een nieuwe comment te plaatsen. En dat dan binnen een kwartier. Het is hier geen Twitter en het scrollt ook belabberd op je iphone. ‘Ad hominem’ mag – vinden we namelijk zelf ook leuk – zolang het maar fatsoenlijk blijft. Wat fatsoenlijk is blijft arbitraal, kan per moderator verschillen, en wordt niet keurig democratisch over gestemd. Klagen en verweer voeren helpt ook niet.

Midden in de nacht met je dronken hoofd komen schreeuwen dat ‘je Ziva keihard tussen haar wijdgespreide natte dijen wil kapotneuken’ is niet fatsoenlijk. Kunnen wij niet om lachen. Roepen dat iemand ‘een autistisch gekkie is met een megalomaan zeurprobleem’ is natuurlijk niet aardig, maar kunnen wij wel om lachen en mag daarom wel. Linkdumpen met uitsluitend het doel om je eigen warrige schrijfsels onder de aandacht te brengen vinden we niet prettig. Als je stuk interessant genoeg is om aandacht aan te geven schrijven we er wel over of lezen we de recensie’s in de comments. Hoef je zelf niet te doen. Oh ja, kritiek op ‘de leiding’ mag (weer), dus doe je best. Be Nice! Bezoek ook onze historische archieven. Your pleasure is our mission!

Tot zover. Eigenlijk zouden we nog aandacht besteden aan dat andere stukje democratisch beginsel; het recht om je eigen politieke partij op te richten. Zelfs wanneer je knettergek bent en een middelgrote bibliotheek aan dagvaardingen en veroordelingen hebt verzameld. Heel even dan. Anders doen we die aandachtprimaten weer te kort.

We hebben het natuurlijk over de Oranje Republikeinse Piraten van Erwin Lensink, waar tweede man Micha Kat inmiddels de eerste viool begint te spelen. Partijleider Lensink zelf is gevlucht voor de politie, net als – overigens – tweede man Micha Kat. De politie wil graag overleggen met de kersverse voorman over zijn democratisch recht om ruiten in te gooien van een museum en een politiebureau, want er wordt toch een meningsverschil tussen de partijen vermoedt. Kortom we verwachten weinig van die grote onzin. Twee totaalgekken aan het roer, beide gevlucht voor justitie naar het buitenland, beide met gekende psychische problemen, en beide meermaals veroordeeld en vervolgd. Tel daarbij op dat intellectueel gekkie Hans Vogel waarschijnlijk opteert voor het wetenschapsbureau waar ongetwijfeld Boudine Berkenbosch als arbeidsjuriste wordt ondergebracht en Andre Vergeer als archiefmedewerker. You do the Math.

Tijd voor muziek. De bar is open. Het is vroeg dat begrijpen we, maar aan de reacties van sommige bezoekers te merken is het tijd voor een borrel en wat ontspanning.

Muziek en drank naar eigen keuze. Geen carnavalskrakers! Liefhebbers van dat genre verwijzen we door naar de comments onder dit warverhaal van meerstemmig gekkie AIRVD waar blogmijt Waterman zijn greatest carnavalhits heeft gedumpt. “Have fun! The End is Nigh, we’re all gonna fry”

The End is Nigh – Lady Gaga special “Gekkie” version

46 thoughts on “Vrijmibeau: Democratie

  • Jawel @Wim.
   Helaas niet inhoudelijk, want ik heb het niet verder dan Slide 5 volgehouden. En ik was niet de enige heb ik begrepen. Echt, wat een ongelooflijk slechte presentatie. Zeker van iemand die toch een succesvol verkoper is geweest. Echt je lijkt wel alle elementaire presentatie technieken bewust over boord te hebben gegooid en je samen met een fles whiskey door je tekst te hebben geduwd.

   Het is niet de bedoeling dat je toehoorders al in de eerste 3 minuten in slaap vallen Wim. Tenzij je natuurlijk wilt dat ze niet opletten en weinig kritisch naar je verhaal zijn.

   Verder staan hier nog een paar recensies over je presentatie.

   Bottom line? Keislecht.

 1. “Oh ja, kritiek op ‘de leiding’ mag (weer), dus doe je best.”
  hmmm.. it’s a trap!
  En voor de rest moet Ziva blij zijn dat er nog mensen dronken genoeg worden om in de buurt van haar dijen te willen komen.

  Van ‘You and I’ naar ‘You and me’. Alvast voor Valentijnsdag.

  • Jawel hoor. Alleen niet ’s nachts met je dronken hoofd wanneer ik lig te slapen. Dat is een slecht idee en niet grappig. Vraag maar aan Julian Assange.

 2. Zo, dat doet ze dus gewoon eventjes ergens op een terrasje.
  Weer een ouderwetse vrijmibeau.
  Proost.
  Ik heb trouwens nog een rete goed artikeltje, gaat over Lange Frans.
  Lol, die had dus meegewerkt aan een advertorial.
  Gisteren hadden we een gezellig onderonsje met zijn vrouw/ ex weet ik veel Danielle, die was niet blij met het artikel. Uiteindelijk trok ze een beetje bij toen ze inzag dat het onschuldig vermaak was van de kant van retecool.
  http://www.retecool.com/straling-lange-frans-heeft-een-rvs-piemel-voor-zijn-tv/

 3. Sorry, dat ik gistermiddag niet even gezellig kon ‘meeborrelen’ alhier. Ik was binnen een paar seconden in slaap gevallen tijdens het beluisteren van Wim z’n presentatie over….. pff waar ging het nog meer over?

 4. Pfff en niemand die ook maar bedenkt dat er ook nog zoiets bestaat als een OVfiets???

  https://rechtiskrom.wordpress.com/2016/02/11/presentatie-het-vaatstra-complot/#comments

  “PS: Ik heb nog even nagekeken wat voor weer het was op 8 februari 2014, de dag dat Els Borst vermoord werd. 7 graden, regenbuien en wind. De afstand van Rotterdam naar Bilthoven is ruim 70 km. Als je hard fietst doe je er nog zeker 3 uur over (moet je wel meer meer dan 20 km/per uur doen) . En dan nog ‘s avonds ruim 3 uur terug. Vind je het ook geen raar verhaal?

  Mvg

  Wim”

 5. Tja, Wim schuift zoals gewoonlijk de ‘rest’ van de feiten weer gemakkelijk weg.
  Combinatie trein en fiets dus.

  “Uit treinkaartjes die Van U. in bezit had blijkt dat hij een paar dagen voor de moord in de buurt van Bilthoven was. Van U. reisde van Rotterdam naar Amersfoort en daarna vanaf Utrecht-Overvecht terug naar huis. Tussen Amersfoort en Overvecht loopt een fietsroute die langs het huis van Borst loopt.

  De 39-jarige Van U. had op zijn laptop een verzameling van meer dan dertig adressen aangelegd. De naam Els Borst kwam daarin meerdere keren voor.”

  Laat die scheermes van Hanlon maar in het badkamerkastje liggen Wimp………

 6. Goh Wimps volgers lezen ook weer mee @trein

  ” ExTours zegt:
  13 februari 2016 om 23:17

  Ach, Bart kan ook met zijn fiets per trein gereisd hebben. Maar of het logisch is dat hij zijn treinkaartje een jaar bewaart als hij een dergelijke misdaad begaan heeft, is niet erg geloofwaardig!”

  Lijkt mij helemaal niet heel erg vreemd:

  http://www.ad.nl/ad/nl/30180/Overlijden-Els-Borst/article/detail/3838655/2015/01/28/Ik-woonde-jaar-bij-van-moord-verdachte-Bart-van-U-in-huis.dhtml

  ,,Bart was niet ‘gewoon een beetje raar’, het was meer dan dat. Zijn kamer was ook één grote chaos: zoals je wel eens op tv ziet bij mensen met verzamelwoede. Helemaal vol met zooi.

  • Over Bart van U: Volgens de advocate van Bart van U., heeft de man een ernstige moeilijk behandelbare vorm van schizofrenie. Helaas heb ik geen link, het stond enige tijd terug in een krant.
   Zij helpt deze man al vanaf 2011, dus al voor de moorden.

   En verder: weer ongelooflijke flauwekul, waarom zou die man niet zijn gaan fietsen. Het is een hele afstand maar goed, dat gebeurt wel vaker. Zoals zo vaak uit de plothoek is er te weinig inlevingsvermogen in een situatie.
   Dit is gewoon zo ’n drama voor de familie van Borst en voor de familie van Bart van U. Altijd als een mug springen op verhalen van mensen die bekend (zijn geworden -> zie Marianne), en geen hond van die wakkere zielen die zich afvraagt waarom.

  • Bizar verhaal weer. Het gebeurt toch wel vaak hoor met die verwarde mensen. Laatst al iemand in mijn getogen dorp Drachten, die de boel opblaast, en ook laatst hier in Groningen weer iemand die de boel in de hens wilde gooien. Wat is het toch met die verwarde mannen..

  • Fietsen kan altijd, met of zonder trein, ook op een lekke band kun je zelfs fietsen ook al is het niet erg comfortabel
   Wat is dat toch met plotters en fietsen?

 7. Micha heeft wat te vieren. Het eerste TubeYourShop-filmpje met > 1000 views is eindelijk een feit! Misschien niet geheel toevallig is het het filmpje van de seksshop dat als eerste door de magische grens is gegaan.

  Beetje statistieken: van de 129 filmpjes zijn er slechts 45 met meer dan 100 views. Dat is een schamele 35%. En daarmee heeft Micha nog geld mee verdiend ook. Een topprestatie als je het mij vraagt.

 8. LOL

  Wimp’s ‘presentatie’ gaat ‘viral’

  Wimp en nog een paar idioten zitten zich de krampen te klikken om het tellertje te pimpen. En Wimp merkt het ook aan de boekverkoop. Allicht, Wimp schuift gewoon onder het tapijt dat hij na het online zetten van zijn kinderlijke en hilarisch incompetente geneuzel -als ware het de allereerste spreekbeurt op de lagere school- al helemaal geen hond zijn ‘boek’ meer koopt. Daar kan geen dumpprijzen actie tegenop.

 9. hoe vaak kijkt wimp naar zn eigen teller? terwijl die het filmpje start ik bedoel…. lol meer dan 2k keer….en dan meer boeken verkopen (sure wimp sure)

 10. Tja hoera, 1000 views per dag erbij! (als 1 iemand z’n tabje 1x per minuut auto-refresht haal je dat al makkelijk 😉 ). Uiteraard zijn er geen likes/dislikes en worden evt niet-zo-positieve comments geweerd en/of verwijderd. En zo houdt Wimp zijn zelfgecreëerde illusie in stand.
  “Kijk eens, 50000 views!”, roept ie over een maandje. En het betekent weer eens helemaal niets.

Reacties zijn gesloten.