Break the System: The Nico Files

Nico van den Ham is een stomme opa in 2500 woorden

Nico van den Ham is een stomme opa in 2032 woorden

Het zal je maar gebeuren. Doe je hartstikke je best om enorm wakker te zijn. Ben je dagelijks bezig met het system breaken. Heb je een suf wijsvingertje van het ‘liken’ van actie-fan pages word je plotseling uitgemaakt voor staatstrol. Dat is natuurlijk heel erg zielig. Vooral wanneer dat gebeurt door een verwarde mopperopa.

Het begon allemaal zo fijn en oprecht. Tijdens het dagelijkse rondje scrollen door Pedo-Nederland versus de wakkere burger was de jammerende bejaarde je niet ontgaan en zijn verhaal raakte je tussen de ontwaakte oogjes. Kordaat besluit je dan ook actie te ondernemen en de jammeraar in je schuur op te nemen. Opa zou namelijk op straat worden gezet. Door de pedo-onderdrukker. Allemaal enorm onterecht en zo, en ook nog eens rond de feestdagen. Het enige dat opa kan worden aangerekend , zegt hij, is dat hij goudeerlijke verhaaltjes typt op zijn weblog. Meer niet. Toch besluit het voltallige ‘satanische pedo zwarte toga’-tuig om deze lichamelijk verzwakte sociale held en strijder tegen het onrecht op leeftijd uit zijn eenkamerwoning te zetten. Megavet oneerlijk!

Haast is geboden. Opa heeft nog maar een paar dagen en de zielepiet dreigt al met het opblazen van zijn aardse nachtrust middels twee gloednieuwe canisters Helium. Kort kijk je in de kille TBS-ogen van je partner en een halve dag later staat de boedelbak vol oude mannen verzamelrotzooi veilig in je paardenstal. Opa inclusief vuilniszakken zijn gered uit de handen van de ontruimingsmaffia.

Dezelfde avond sta je hand in hand met je TBS-schatje vertederd te kijken hoe de arme oude man langzaam uit zijn verkleumde bibbertoestand herstelt en smakelijk geniet van de kipkerrie-toastjes die je speciaal voor hem hebt gesmeerd. “Is het niet een schatje”, zeg je nog, “dat ze nou zo’n poepie op straat wilden zetten?! De wereld is echt gek geworden.” Tevreden val je ‘s avonds in slaap: Break the system!.

Het is vroeg in de ochtend wanneer je wakker schrikt. Er klinkt gescharrel. Vrijwel onmiddellijk realiseer je je dat het Opa zal zijn. Blij spring je uit je bed. Opa doet het nog! Gelukkig. In de keuken zie je hem staan. Het lieve oude mannetje. Een beetje gebogen en in zo’n typische oude mannen onderbroek. Het opaatje maakt ook geluid. Het moppert. Je kijkt het glimlachend aan hoe het mannetje mopperend met de keukendeurtjes klappert. Dan vraag je blij: “Zoek je iets? Wil je iets eten lief opaatje?” “Nee”, moppert het Opaatje, “ik hoef niets te eten, want ik wil niemand tot last zijn. Ik ben immers maar een oude man. Maar ik zoek internet! Weet jij waar het Internet is?”

Je murmelt nog wat als “Dat zit toch op je computer, in dat icoontje met dat wereldbolletje en dat vosje?” maar je merkt dat het opaatje steeds onrustiger met de keukenkastdeurtjes begint te slaan. Het duurt dan ook niet lang of het mannetje staat letterlijk op zijn knieën te trillen, het hele fragiele lijf schudt als een bang hertje: “Niet doen, stop, niet doen, waar is het Internet?” kermt het trillende mannetje met dat akelige door merg en been snijdende accent.

Paniekerig begin je alle draadjes die je ziet liggen in de vrije gaatjes van opa’s computer te duwen. Het gekerm en gemopper van het dakloze ziekelijke mannetje is onverdraagzaam. Straks gaat hij nog dood, heb ik dat, denk je nog. Het lukt echter niet om Internet te vinden, en het mannetje druipt mopperend af naar de paardenstal. Dieren zijn nou eenmaal liever dan mensen moppert hij nog terwijl hij zijn videocamera strak tegen zijn borst drukt. Met dieren kan je praten. “Mensen zijn alleen maar uit op hun eigen Internet. Dieren en vooral paarden delen internet.” Je blijft een beetje beschaamd achter.

Een paar dagen later – het Internet is inmiddels gevonden – sta je weer naar het opaatje te kijken. Het moppert nog steeds. Voortdurend eigenlijk. Gelukkig niet meer zoveel tegen jou. Dat kan ook niet, want het mannetje zit de hele dag naar zijn scherm te turen: mopper, mopper, mopper. Voorzichtig probeer je het mannetje te motiveren om achter zijn toetsenbord vandaan te komen. “Kom laten we samen je spullen uitzoeken. Die staan vocht te verzamelen in de paardenstal, en je wilt natuurlijk niet dat je lonten vochtig worden?!” Het mannetje reageert niet. Of het zou dat kleine piekje in het gemopper moeten zijn.

Een beetje moedeloos, maar nog steeds overtuigd van je goede daad, besluit je om dan maar zelf de vuilniszakken van opa uit te zoeken en te ordenen. Misschien, heel misschien laat het opaatje bij het zien van zijn opgeruimde spulletjes wel heel even het toetsenbord los.

Samen met een vriendin die de eetbare verzamelkast van het opaatje persoonlijk naar de voedselbank heeft geduwd – ze heeft er bijna een hernia aan overgehouden – duik je moedig in de stapel vuilniszakken. Honderden schroefjes, moertjes, boutjes, zakken muf duivenvoer en stapels papieren bedekken even later de vloer.

De aanblik maakt je moedeloos. Dit is het dus, denk je, ben je oud, en dan is dit het resultaat van je leven? Een berg roest en papier?! Break the system!! Je springt op, je moet het arme opaatje omarmen. Plotseling begrijp je hem en zijn gemopper.
Het is te laat. Je ziet nog net hoe het opaatje in de regen op zijn fiets het erf afrijdt. Vrijwel tegelijkertijd komt je TBS-liefje de keuken binnen. Ja, hij kwam het opaatje tegen bij de poort. Hij ging weer verder, zei hij, naar Venezuela.

Teleurgesteld, boos, gefrustreerd, en ronduit beledigd keer je terug naar de paardenstal en de papieren warboel van het opaatje. Je bent vastberaden. Dat mopperende oude mannetje eet niet van mijn kipkerrie salade en vertrekt dan zonder dank je wel te zeggen. Jij hebt ook je eer als gastvrouw.

Verongelijkt plof je neer naast de stapels papieren. Een voor een laat je ze door je handen gaan. Privé papieren. Dat is wel duidelijk. Aangiftes, rapportages, klachtenrapporten, waarschuwingsbrieven, en meer van dat soort officiële documenten. Veelal gaan ze jaren terug. Tot wel 1997. Er ontstaat langzaam een ontluisterend beeld van het opaatje. Het is een getergd en gemankeerd man. ‘Opmerkelijk’ wordt hij genoemd door een van de talloze hulpverleners die zich in de decennia rond hem hebben verzameld.

opmerkelijke man

opmerkelijke man

Je schudt je hoofd. Man, man wat heb ik mij vergist in het mannetje. Het is een gekkie. Al twintig jaar!. Je pakt je telefoon en begint geduldig alle documenten te fotograferen. Er is niemand die je daar toestemming voor verleent. Er is ook geen reden te bedenken waarom je daar recht toe zou hebben. Of waarom je het überhaupt zou doen. Maar je doet het toch. Zestig documenten fotografeer je. Alle documenten zijn strikt vertrouwelijk en zeer persoonlijk. Het boeit je niet. Niemand gaat immers je erf af zonder dank je wel te zeggen wanneer ze jouw kipkerrie salade hebben gegeten.

vorige eeuw gekkie

vorige eeuw gekkie

Een paar weken later. Het mannetje is inmiddels opgevangen ergens aan de Oostgrens. Het moppert weer lustig, langdradig en slaapverwekkend. Het is duidelijk blij met zijn nieuwe opvangplek en hekelt jouw paardenstal. Het oude mannetje noemt je een ‘staatstrol’, en je vriendin is asociaal want ze bestelt altijd dure verse jus d’orange. Dat pik je niet.

Je besluit om een aantal van de documenten te publiceren. Een, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven… [De overige gepubliceerde documenten houden we voor onszelf. Red.]

De Nico-files: Burenoverlast en Ruzie

De Nico-files: Burenoverlast en Ruzie

Lager kan je niet zinken, Annet van Kleef. Heimelijk privé documenten fotograferen van iemand die je als gast in je huis hebt uitgenodigd, en die vervolgens ook nog eens publiceren op het Internet. Dan ben je echt Break the System. NOT.

Muziek: “Du Verräter”

65 thoughts on “Break the System: The Nico Files

 1. Ook opvallend is dat Nico beweerde dat hij dringend medische hulp nodig had, maar hij was de paardenstal nog niet binnen of de klachten verdwenen.

  • Ja, het is een ontluisterend beeld dat je daar krijgt van Nico. Deze ongein duurt dus al meer dan 20 jaar. Op zijn 43e zat hij al in dat sociale opvangappartement werkloos tegen alles en iedereen te mopperen en buren met fietspompen te meppen.

   Dit hele gedoe met zijn woningverlies is dus geen incident, maar onderdeel van een al heel lang spelend geestelijk en sociaal probleem.

   Nu zit hij in Assen, logeert hij bij een man in een 2 slaapkamer flat. Dat is natuurlijk geen oplossing.

   Wat je zegt. Wat een ellende.

  • Wel grappig hoe Wim het dan toch niet kan laten om nog even zijn Boekendoos voor 50 euro bij Saskia Belleman te pushen. Het blijft en is gewoon een verkoper.

   • Alleen jammer voor Dankbaar dat hij niet doorheeft dat alles wat hij zelf ‘produceert en publiceert’ van -JFK tot Vaatstra- onvoorstelbaar incompetent broddelwerk is waar geen normaal denkend mens ook maar één euro aan uitgeeft.

    • Nope, dat ziet hij niet. Ooit ontving hij deze feed back (buiten zijn fanclub):


     I was torn between rating this two and three stars, because Dankbaar needed an editor.

     The author lets you know that he invested a small fortune in re-opening the investigation with the assistance of FBI agents, and it makes you wish he would have left funds for at the very least a copy editor. I’m not saying this in a nit-picky sort of way, but there are hundreds of misspelled words and about as many basic punctuation errors. Some paragraphs are simply printed twice back-to-back, and even entire interviews are repeated.

     Also, despite the subtitle of the book focusing on James E. Files, those interviews are probably less than 25% of the 603-page tome.

     The two most maddening things about the format of the book are first that Dankbaar clearly cuts and pastes information from his website, including URL’s and an untold number of “click here’s”; second, he does a very poor job of not only providing citations but even making it clear who is conducting the interview at times.

     In short, there is some good information here but it is presented in the most unappealing manner possible. I sincerely hope there is a forthcoming edition that manages to trim the fat and tighten the narrative.

     Same MO, same results. Dankbaar on JFK, of Dankbaar on De Deventer Moordzaak, of Dankbaar on de Vaatstra case. Dezelfde kritieken, dezelfde resultaten, dezelfde fake-reviews, dezelfde PR, dezelfde fora, dezelfde slachtofferrol, dezelde non-sense.

     Totaal gestoord. Totaal kansloos verveeld.

     • Wimp heeft de comments alhier weer gelezen. Je kan er namelijk de klok op gelijkzetten dat hij dan meteen met een doorzichtig maar vooral kinderlijk dommig lulverhaal komt waarin de boekverkoop mede door zijn geweldige ‘dumpprijzen actie’ ineens aantrekt en de zwijgende meerderheid hem complimenteert met het ‘goede werk’ wat Wimp toch allemaal verricht.
      Hij kan het gewoon niet ‘handlen’ dat wij ‘minkukels’ hem met de harde realiteit confronteren dat hij hopeloos incompetent is en onverkoopbaar broddelwerk levert waarin geen hond geïnteresseerd is.
      Dankbaar is een volwassen vent maar leeft in de fantasie wereld van een klein kind. Het is en blijft een verpest moeders papkindje. Beschadigd voor het leven. En waar Wimp anderen beticht te liegen en bedriegen blijkt hij keer op keer zelf de grootste leugenaar en bedrieger te zijn.

     • Die presentatie van Wim Dankbaar heb ik vanochtend ook proberen te bekijken, maar ben eveneens afgehaakt. Eigenlijk al bij de eerste slide door ‘laten we maar met de deur in huis vallen met slide 1’. Ik dacht nog mooi, we beginnen in ieder geval bij slide 1, maar het was vooral die vreselijk slome nasale stem waar ik van moest gapen.

      Uiteindelijk klikte ik weg bij slide 5. Slide 4 was al een enorme lap tekst die Wim vervolgens letterlijk voorleest, en bij Slide 5 werd het alleen maar erger; meer tekst en meer nasale slome stem.

      Het is jammer dat Wim uiteindelijk de presentatie niet heeft gegeven in dat Haarlemse hotel. Ik had graag de volgende dag in een online krant gelezen: “Hotelstaf vindt 1000 gasten van een boekpresentatie slapend in de zaal. Presentator Wim Dankbaar is verbaasd dat iedereen in slaap was gevallen. Zelf had de man niets gemerkt. Hij was het wel gewend dat iedereen muisstil is wanneer hij spreekt, zo vertelde hij de verbouwereerde hotelstaf.’ Over de inhoud of het onderwerp van de presentatie kon de woordvoerder van het hotel geen mededelingen doen. Niemand van het personeel was aanwezig tijdens de presentatie en de spreker had vanwege de kosten afgezien van de koffie-catering.

     • Tja, dat is die presentatie voor een volle zaal sowieso; een droom.
      Ik maakte de droom alleen maar wat fijner. Het duurt bijna 2 uur. Dan is het best fijn als het een aangename droom is.

     • Dus aan de schier oneindige lijst van zaken waar Dankbaar hopeloos in mislukt is en/of vaardigheden waar Wimp totaal ongeschikt voor is kunnen we toevoegen:
      “Presenteren”

      Heb ‘het’ nog niet bekeken. Net zoals ik het soms dagen achtereen niet kan opbrengen om Micha’s ‘telefoongesprekken’ te beluisteren of Youtube’jes te bekijken. Vereist toch een bepaalde mindset en engelengeduld om dat geesteszieke gestumper aan te horen cq zien 😉

     • Precies, vroeger als ik niet kon slapen luisterde ik wel eens naar Talk2Myra met Wim en Mauritz. Wat ook wel goed hielp was Argusoogradio met Arend Zeevat. ;-).
      Those where the days.

 2. O.T.
  Twitter:
  Freddy Vaatstra ‏@freddy_vaatstra 3 u3 uur geleden

  “Dat de pathologische leugenaar Mauritz denkt zijn gelijk te kunnen halen bij de rechter. #vrijspraak van aanklacht mishandeling. #vaatstra”

  • Dat is heel goed nieuws @glennvan8, dit soort gasten worden echt veel te vaak uit de wind gehouden. Niet normaal, hoe die Mauritz families van vermoorde mensen blijft lastigvallen.

   • Ik vond die reactie van Freddy ook helemaal niet normaal. Zomaar langs de openbare weg mensen aanvallen, dat is terecht niet toegestaan (voorzover inderdaad zo gebeurd).

    Was die vrijspraak wegens gebrek aan bewijs, of omdat het rechter het gerechtvaardigd achtte? Dat laatste lijkt mij buitengewoon onwaarschijnlijk.

    Zonder vonnis geen zuivere beoordeling.

    • @Ruud

     “Zomaar langs de openbare weg mensen lastigvallen”

     LoL, dat is wel de meest slappe generalisatie die ik lange tijd heb gelezen. Van ‘zomaar’ is geen sprake, en van het algemene ‘mensen’ ook niet. We hebben het over een broer van een vermoord meisje dat al jaren het onderwerp is van een kleine groep vreselijke internetbullies en terroristen. JAREN-LANG geterroriseerd worden en dan komen die idioten ook nog eens super arrogant hun waanzin in je eigen omgeving uitventen door huis-aan-huis boekjes te gaan verspreiden waar de nagedachtenis van je zusje weer door het slijk wordt gehaald.

     Dat is dus niet ‘zomaar’, maar volkomen begrijpelijk en in mijn ogen nog terecht ook. Een goed pak slaag hadden die Mauritz en Dankbaar moeten krijgen, waarbij alle omstanders in een stem zouden moeten verklaren dat ze niets gezien hebben.

     Dat zou ik normaal vinden.

     • Ziva schreef:
      ==
      Dat is dus niet ‘zomaar’, maar volkomen begrijpelijk en in mijn ogen nog terecht ook. Een goed pak slaag hadden die Mauritz en Dankbaar moeten krijgen, waarbij alle omstanders in een stem zouden moeten verklaren dat ze niets gezien hebben.

      Dat zou ik normaal vinden.
      ==

      Dat je tegen de rechtstaat (rule of law) bent, wist ik al langer. Kwalijke mentaliteit.

     • Je hebt helemaal gelijk Ruud, het is een hele kwalijke zaak, dat niet let-ter-lijk citeren van jou. Hoe is het toch mogelijk.
      @Ziva, we moeten eens nodig een hartig woordje wisselen over deze gang van zaken. Kan echt niet zo.

     • Wetten zijn niet heilig, geen absolute waarheden. Wetten zijn er om een maatschappij leefbaar te houden, en staan dus altijd in dienst van een maatschappij. Soms zijn er situaties waarin wetten en regels niet toereikend zijn.

      Zo’n situatie is bv. wanneer opzettelijk een familie gekweld wordt door een paar onbehouwen eikels die letterlijk over lijken gaan voor wat publiciteit. In zo’n geval is het volledig te begrijpen dat dan iemand een baksteen gooit. Als Mauritz daar ter plekke was doodgebloed was de wereld een betere plek geweest.
      Mag je inderdaad hopen en verwachten dat alle omstanders ‘niks gezien hebben’.

      Dan zal je er maar één autistische eikel bij hebben zitten als Ruud Harmsen die dat niet snapt en je gaat verlinken. Kwalijke mentaliteit.

     • Ook BarendBarend is dus vóór eigenrichting, ook met geweld, en tegen de rechtstaat. Een fascist dus eigenlijk. Weten we dat ook weer.

      Fascisme is weer helemaal in de mode nu. Raadsvergaderingen verstoren, hekken om- en ruiten ingooien, gemeenteraadsleden bedreigen en intimideren. Dat werk. Wat een rottijd leven we in.

     • Ruut heeft geen moreel kompas en een empatisch vermogen van nul komma nul..
      Daarom leunt hij ook altijd zo zwaar op internet (iusmentis, wikipedia) om het verschil tussen Goed en Kwaad vast te stellen.
      Ruuts gestalk op internet (twitter, email, reaguurpanelen) is een typisch voorbeeld van gedrag waarin het strafrecht niet voorziet, dus vindt hij dat hij dat mag doen.
      Ruut is eigenlijk gewoon een Nico van der Ham (en ik verdenk hem ervan, dat hij exact hetzelfde verongelijkte stemmetje heeft, dat maar niet ophoudt)

     • Blue Bog schreef:
      ==
      Ruut heeft geen moreel kompas en een empatisch vermogen van nul komma nul..
      ==

      Goh, laat ik nou net net een lang artikel (3175 woorden; TL;DR?) hebben afgerond, dat binnenkort gepubliceerd wordt, en dat vrijwel geheel daarover gaat.

      Geen empathisch vermogen. Man man man, je weet echt niet waar je het over hep. Eikel.

     • Blaubeks kasteel opperde:
      ==
      Ruuts gestalk op internet (twitter, email, reaguurpanelen) is een typisch voorbeeld van gedrag waarin het strafrecht niet voorziet, dus vindt hij dat hij dat mag doen.
      ==
      Lees het artikel over belaging nog eens door, juridische nitwit.

      ==
      Ruut is eigenlijk gewoon een Nico van der Ham (en ik verdenk hem ervan, dat hij exact hetzelfde verongelijkte stemmetje heeft, dat maar niet ophoudt)
      ==
      Tja, als je beter kon zoeken, had je het kunnen weten. Maar ik ga je de links niet voorkouwen.

     • “Goh, laat ik nou net net een lang artikel (3175 woorden; TL;DR?) hebben afgerond, dat binnenkort gepubliceerd wordt, en dat vrijwel geheel daarover gaat.”

      Vrij vertaald: dat vrijwel geheel over Ruut gaat.
      En jij denkt echt, dat iemand dat gaat lezen, hè?

   • > Dat was het weer, genoeg voor vandaag!

    Tuurlijk, teigertje. Als ik onheus wordt bejegend, en ik verdedig me, krijg IK de schuld en mag ik niks terugzeggen. Onrecht is het basiskermerk van de swapichou-moderatie, teigertje, dan ben ik inmiddels van jullie gewend.

    Zie je nou nog zelf niet waarom zulk onrechtvaardig gedrag zoveel boosheid opwekt bij mensen? Je lokt het allemaal zelf uit hoor. Had je de aanvaller in de kiem gesmoord, zoals elke goede moderator zou doen, dan was er niks aan de hand geweest.

    • Tuurlijk Ruud, allemaal mijn schuld.
     Jouw aandeel is nihil. Mea culpa.
     Maar zoals ik al zei, genoeg=genoeg.
     De strippenkaart is weer op, je hebt zelfs nog 1 gratis ritje gehad.
     Zo kun je het ook bekijken.
     Welterusten Ruud.

 3. Het was Johan Ruud, en niet Freddy.
  Freddy noemt Mauritz een pathologische leugenaar..dus misschien een gevalletje gebrek aan bewijs. Ik weet het niet maar ik heb alle begrip voor de familie Vaatstra in deze. Hij terroriseert families van vermoorde meisjes.

 4. De Vaatstra’s zijn totaal ongeloofwaardig geworden na de verkoop van hun ziel over de rug van hun vermoorde dochter/zus Marianne. De Vaatstra’s dus niet Maaike Terpstra.
  En Bouke Vaatstra maar blij zijn met zijn Machiavelliprijs!!! Machiavelli die veroordeeld werd voor het anaal verkrachten van Florentijnse meisjes!!!

  • @dorothy Wat betreft Machiavelli en de d’Medici’s kun je een boek schrijven. Machiavelli draaide met alle winden mee. Caesar echter heeft nooit buiten de geschiedenisboeken bestaan. Een zogenaamd fantoom figuur dus. De hele klassieke Griekse en Latijnse geschiedenis moet nodig op de schop. Een Tacitus bv is een verzonnen historicus om een verzonnen geschiedenis te onderbouwen. Zo waren er vele.

   • Nou @Don, dan raad ik je de trilogie van Boudine Berkenbosch aan.

    “De Kinderen van Kadmos” deel 1 t/m 3

    BTW je gaat nu toch niet beweren dat het hele idee van ‘Crossing the Rubicon” gebaseerd is op een leugen? Dus Caesar is nooit een riviertje overgestoken, en zitten wij allemaal keihard een prachtig verhaal na te vertellen en moreel inspiratie uit te halen, terwijl het keihard niet waar is?

    D*mn, gelukkig hebben we Neil Armstrong nog als held. Of Maarten Luther King. Mandela ook, en natuurlijk Golda Meir.

    Wacht, ook allemaal ‘hoax’ natuurlijk. K*t kabouters.

    • Net zoals Truman Burbank in The Truman Show het ruime sop koos en tegen een geschilderde wand aanbotste die zijn einder ‘Fata Morgaande’, pleurt donquijotte uiteindelijk over de rand van de platte Aarde. Dat wil zeggen, de platte Aarde die wij voor hem hebben gecreëerd. Want het leventje van donquijotte zelf blijkt de grootste HOAX te zijn.

     En terwijl wij genieten van onze eigen Hollandse Truman Show denkt donquijotte dat al diezelfde auto’s die altijd door zijn straat rijden van Demmink, de NWO en pedo-elite zijn.
     Sufferdje dat je bent, donquijotte. Het zijn allemaal acteurs…

     • 😉 hahaha, nee, helaas. Er gebeurden al eerder interessante dingen dan sinds Google bestaat @Don. Alleen toen moest je om daar van kennis te nemen naar school of naar de bibliotheek waar je boeken kon vinden. Je weet wel, van die rechthoekjes met allerlei vastgeplakte papiertjes met daar letters opgedrukt. Je kent ze vast nog wel uit een film of zo.

      Overigens een aardig boek van Ruppert dat ‘crossing the rubicon’. Beetje jammer dat hij zo’n freak liberal fringe was, maar verder leuk boek.

 5. Shit kan ik die hele biografie over Julius weggooien? Cleo bestond ook niet?

  Maar om ff terug te komen op Niccolo Machiavelli die heeft gewoon geschreven hoe de macht werkte. Dat hij met alle winden mee waaide is wat simpel gezegd omdat de politiek een paar eeuwen terug wat anders was dan in deze tijden.

  Julius Ceasar heeft wel degelijk bestaan, en het verhaal over de verkrachtingen zijn waar. Seks was voor Caesar een drijfveer er waren zeker willige vrouwen, maar als die er op dat moment niet beschikbaar waren dan ging hij zelf wel op pad en hij maakte op dat moment niet uit of ze dik/dun/mooi/lelijk/oud of jong was.

  Zeker zijn er in de geschiedenis overdrijvingen om Caesar te verheerlijken maar dat hoort er gewoon bij. Ik snap niet hoe je aan het ‘fantoomfiguur’ komt maar ach ja, in bepaalde plotterskringen is de geschiedsvervalsing grosso modo. Helaas.

  • “Julius Ceasar heeft wel degelijk bestaan, en het verhaal over de verkrachtingen zijn waar.”

   Hoe kun je dat zo zeker stellen? Was je erbij? Ik denk dat je het ook uit de boekjes hebt. Wie schreven deze geschiedenisboeken en op basis waarvan en waarom? Goedgelovigheid is geen vorm van intelligentie maar een vorm van naïviteit @Dorothy.

   • Caesar is verschillende malen beschreven, niet alleen als de held- maar ook als de anti held. Dus daaruit kun je al nagaan dat de geschiedenis niet zo simpel is als jij wil geloven. Ben jij niet degene die zegt dat de aarde plat is? Over naiviteit gesproken!

 6. Oh, @Dorothy, het maakte Caesar wel degelijk uit hoe zijn image werd geportretteerd. Wat dat betreft verschilt die tijd helemaal niets met de huidige instagram beeldvorming.

  Fysieke elementen, belichtingshoeken, photoshoppen met marmer, green screens, ideale lichaamsvormen. Het was de heersers van Rome allemaal niet vreemd, en ze maakten er dankbaar gebruik van, of intstrueerden hun hof-marmerhakkers in detail.

  Image is everything. Zelfs de Romeinen wisten dat.

 7. @Don (Je weet wel, een internetgekkie) zegt;
  “Machiavelli die veroordeeld werd voor het anaal verkrachten van Florentijnse meisjes!!!”

  Wat denken we hiervan?

  • Natuurlijk wisten ze dat. Julius wordt mooier afgebeeld dan hij is. Hij was namelijk kaal. Cleopatra werd ook mooier gemaakt op afbeeldingen dan ze eigenlijk was, laten we stellen dat Cleo het meer van haar intelligentie en persoonlijkheid moest hebben dan van haar uiterlijk.

 8. “You need to help me understand here” @geen.

  Waarom plaats je dit filmpje? Je leest de post. Je gaat door de comments, en “at that moment you decide..” om dit filmpje te plaatsen. “is that how it happened?”

 9. @Ziva

  Kijk eerst het filmpje eens, een echt gestoord mens in beeld, in gesprek met…. De nuance op het web is m.i. compleet zoek geraakt. Alsof social media het centrum van de wereldproblematiek zou zijn. Asscher gaf het vandaag op een sublieme wijze weer, dat de kuttekoppies eerst eens bij hun moedertje te rade moeten gaan, alvorens een grote bek op te zetten. Lees je mee @Don?

  • Ik heb het filmpje bekeken @geen. Daarom antwoordde ik je ook met zinnen uit het filmpje.

   Tja, een volkomen verknipt figuur zit daar tegenover Dr Phil. Lekker makkelijk. Die jongen is nog gekker dan Micha Kat. Met één voordeel, hij geeft zijn verknipte daden toe. Daar is Micha Kat nog niet aan toe.

   Social Media vormt deels het centrum van de wereld, maar niet dat van de problematiek. Het highlight de problematiek, en dat is (soms) maar goed ook, maar vormt het natuurlijk niet.

   Hoe zit het eigenlijk? Nederlandse F-16’s hebben burgerdoden veroorzaakt in sorties boven Irak? Zijn die piloten al gearresteerd? Net als hun commandanten? Of hun politieke leiders? Ik bedoel, dat is de normale reactie toch? Of geldt het niet wanneer er geen Israelische vlag op het vliegtuig staat?

   Of bedoel je dat niet met:
   dat de kuttekoppies eerst eens bij hun moedertje te rade moeten gaan, alvorens een grote bek op te zetten.

 10. Ziva, ik zie dat je laatste week bijna dagelijks mijn weblog hebt bezocht. Doe aan user based content, dus heb je een voorkeur waarover ik moet schrijven?

  • Wat is het toch een merkwaardig fenomeen dat al die gekkies in de veronderstelling verkeren überhaupt de edele vaardigheid van ‘het schrijven’ te beheersen? Ze weten zelf niet eens waar ze het over hebben, laat staan dat ze dat in een samenhangend en helder verhaal op een debielenblogje duidelijk kunnen maken.
   Mijn advies @airvd, gewoon lekker zo blijven doorgaan. Niemand heeft en/of mist er iets aan en jij kan lekker blijven fantaseren voor een groot publiek ‘te schrijven’ en iets bij te dragen aan (het verbeteren van) de maatschappij. Dat is beter dan op straat hangen, publieke eigendommen te vernielen, winkelend publiek lastig te vallen met onsamenhangend, onbegrijpelijk en onverstaanbaar gemompel en wildplassen. Blijf jij maar lekker thuis achter je beeldscherm zitten. Dat is beter voor iedereen. Klassieke win-win situatie.

   • De meeste mensen kunnen schrijven @Kolderkamp. Dat jij bepaalde voorkeuren hebt staat daar los van. Bovendien kom jij niet verder dan reageren en vooral afzeiken. Of heb je stiekem zelf ook een blog maar ben je bang dat mensen de stijl niet “edel ” genoeg vinden en verzwijg je het derhalve. Om eerlijk te zijn kom jij een stuk zuurder op mij over dan azijnpisser van der Ham.

   • Een drol zoals jou neem ik niet serieus. Elke keer hetzelfde riedeltije: ze houden je blog 24/7 in de gaten maar het stelt allemaal niks voor maken ze zichzelf wijs. Waarom moeten jullie het dan zo obsessief volgen en erover schrijven?

    De rest van wat je zegt is helemaal zielig, vreemde fantasieën.

    Niets van wat je beweert klopt.

    En teigertje die dan weer een nergens op gebaseerde conclusie trekt. Stelletje dombo’s.

    • Een drol zoals jou neem ik niet serieus

     Talking to me?
     En betekent dat nou dat je mijn advies om gewoon lekker door te gaan met je ding zomaar in de wind slaat en je bij deze je afscheid als ‘schrijver’ hebt aangekondigd?
     Potverdorie! Dan moet ik als de wiedeweerga de Ziggodome afhuren voor je afscheid. Want alle geheime diensten die je debielenblogje 24/7 volgen zullen met een grote delegatie aanwezig zijn hoor. Het is toch op kosten van de Staat. En je medegekkies krijgen naast gratis entree ook 50 consumptiebonnen p.p. (iedere consumptiebon is tevens te besteden aan een garnituurtje van 8(!) bitterballen).
     Dat wordt een volle bak en onvergetelijke avond.

  • Met zijn interessante uiteenzetting over de bolvorm van de aarde heeft AIRVD toch een flinke doelgroep te pakken, dunkt me. Een grotere doelgroep dan Don, wat betreft deze materie. Voetbal en auto’s schijnen ook interessant te zijn, en wie de Mol is. Schrijf eens over de Mol, @AIRVD, en je blog wordt stukgelezen.

Reacties zijn gesloten.