loopgraven

We hebben dus een probleem waarvan ik vind dat het geen reet moet uitmaken van welke politieke kleur je bent.
Kom nou eens uit die loopgraven en sta op voor het recht van je zuster.
Bam, ik zeg nu maar gelijk waar het op staat.
Hoe haal je het in je harsens, waar is het gaan schiften onder de schedelpan om vrouwen die zijn aangerand of verkracht te gaan vergelijken met de man-vrouw verhoudingen in het Midden Oosten? Het is namelijk totaal niet relevant in hoeverre een Arabische man hoffelijk kan zijn bij de bushalte ergens in een fata morgana for crying out loud. Het is relevant of dat hij de wil heeft om zich aan te passen aan de vrijheden van de Westerse vrouw.
Daar zit het probleem, in het Midden Oosten kadert de man de vrijheden van de vrouw, in het Westen kaderen man en vrouw de vrijheden. Feit is dat wij in het Westen leven..heel simpel.
In het Westen hebben wij al decennia van emancipatie, feminisme achter de rug. We zijn nog steeds aan het strijden omwille van een aantal witte dan wel zwarte neanderthalers die menen dat zij het gereedschap hebben om voor de vrouw het recht op individuele vrijheid te bepalen omdat zij nu eenmaal fysiek sterker zijn.
Fuck them al, je blijft met je poten van de andere af…got it!
Hoe moeilijk is dat nou, en wat heeft dat te maken met je politieke achtergrond om die grens te stellen?
Godverdomme, denk je dat een aanrander of verkrachter geïnteresseerd is in je politieke kleur en achtergrond? HALLO..KNOCK KNOCK.
Iets van..Ach so, jij stemt Groenig links, dan laat ik je maar met rust want ik ga voor een nazi trutje…LOL.

Het is zo dat vluchtelingen, migranten, asielzoekers meestal uit een paternalistisch gespreid bedje komen voor de macho mannen. Dat is geen vooroordeel van mij want in hun wetten en culturele regelgevingen hebben vrouwen inbreng tot waar de man dat wil. In veel landen in het M.O. heb je sharia wetgeving.
In het Midden Oosten kan het gebeuren dat de individuele vrouw, die buiten de regels treedt, zichzelf in levensgevaarlijke problemen brengt.
Helaas zien wij dit ook steeds vaker in het Westen, momenteel is er bijvoorbeeld weer een rechtszaak gaande om eerwraak. Onlangs hadden we de hele discussie om kind- huwelijken.
Respect leeft niet samen met onderdrukking, en er bestaat geen vrijheid voor de vrouw waar religie in het spel is, in geen enkele religie.

Ik vind het dus dom gepamper, en kan mij er buitengewoon over opwinden dat de macho- mannencultuur recht gepraat wordt ten koste van vrouwelijke vrijheden. De overheden halen het draagvlak weg voor een duurzame goede opvang door te blijven verhullen en goedpraten wat er speelt aan culturele spanningen. Voor de overheid moet het centrale punt van aandacht de man- vrouw verhoudingen zijn in het land waar de gevluchte mannen zich thuis willen voelen.
Dus als die mannen zich thuis willen voelen in de landen waar zij naar toe vluchten dan moet dat geen nachtmerrie worden voor de vrouwen in wiens omgeving zij verblijven. Er is geen excuus, zij moeten zich aanpassen en anders Fuck them! Fuck alle mannen die hun poten niet thuis kunnen houden, maakt mij niet uit waar je vandaan komt.
De vrouw moet zich niet schikken in de omgangsvormen, het zal de man zijn die respect moet tonen voor wat in het Westen is opgebouwd aan vrijheden.

De overheid zal dus moeten kaderen, wij hebben wetgeving en pas die toe en zo nodig aan.
Stop dus met die poppenkast en kom op voor de opgebouwde rechten van de vrouw.

noot: ook met dank aan Ziva, een aantal van haar uitspraken heb ik verwerkt in dit artikel.

 

Advertenties

35 thoughts on “loopgraven

 1. Tja, in Noorwegen zijn ze maar begonnen met uitleggen aan de nieuwe mannen wat verkrachting en aanranding inhoudt, en tonen daarbij onder andere de volgende foto als voorbeeld dat je dit meisje niet zo maar mag verkrachten.

  Alsof het een bedreigde vogelsoort is. Ik vrees dat het een complexe zomer gaat worden in West-Europa.

 2. Ja maar die vraagt er ook om, is misschien wel haar stiekeme fantasie verkracht te worden. Schijnt dat veel vrouwen dat hebben.

  • Ik hoop maar dat je moe, dronken, stoned of op een andere manier wat troebel in je hoofd bent, en dit soort absurde gedachten niet daadwerkelijk leven in je hoofd als waarheid.

 3. Hier kan ik geen wijs uit worden. Ja het is zo dat wat in Keulen gebeurde ontzettend fout is. Ja, dat als men van ver komt dat men de gebruiken in een ander land leert kennen. Maar het onderliggend probleem is eerder dat het groter is en het patriaal gedrag nog steeds bij veel religies ligt.

  Zolang er nog in Italie, Spanje en andere landen waar de RK vinger nog steeds vinger in de pap heeft en mishandeling, verkrachting binnen het huwelijk goedkeurt dan kun je niet stellen dat het probleem alleen bij de islam ligt.

  In VS heb je extremistisch rechts die hun vrouwen alleen zien als wandelende baarmoeders, een mooi voorbeeld ervan is de serie over de welbekende familie Duggar en hoe dat uiteindelijk uit de klauwen liep. Dan heb je in de VS het walgelijke purity ball. Ga ff googelen en je ziet wat voor leed daar uit komt. Kinderen die nog met hun barbies spelen worden in een mooie witte jurk gestoken en zweren samen met pappie dat hij waakt over haar maagdelijkheid.Geen kusje (behalve op de wang) dan voor ze met haar vriend voor het altaar staat. Vreemd genoeg zijn er weinig vrouwen van die tak die de geneugten kennen van een leuk seksueel leven, sterker nog in de andere tak die van de Duggars is het normaal dat de vrouw er alleen maar voor de man is of ze nu wel of geen zin heeft.

  In deze moderne tijden waarin we dus liberaal zijn is een vrouw nog steeds een slet als zijn een promiscuous seksueel leven lijdt. En vergis je niet de hedendaagse jeugd heeft daar net zo’n probleem mee kijk maar cyberbully of wraakporno.

  Kortom zoals een goede vriend al jaren geleden tegen mij zei: Het wordt eerder tijd dat mannen hun machoismo aan de kant gooien dat scheelt een hoop problemen.

 4. @dorothy

  Ja, uiteraard, en dat is natuurlijk ook wat Teigertje zegt; het foute gedrag naar vrouwen is niet voorbehouden aan de Islam or arabische cultuur. Je vindt het terug in iedere (grote) religie.

  Maar daar gaat het nu niet om. Sterker, dat bagatelliseert het gedrag van de ‘nieuwe mannen’ en dat is niet goed. Dat is het ‘ja, die parfum zijn ze nou eenmaal niet gewend’, en ‘ach het rokje was ook wel erg kort’. Daar schieten we dus helemaal niets mee op, en met abstracte voorstellen zoals die van je vriend al helemaal niet. Simpel, omdat het een onuitvoerbaar voorstel is, bovendien is ‘machoismo’ in zijn geheel niet altijd de drijfveer.

 5. @Ziva Misschien maar dit las ik net online. http://www.nrc.nl/handelsblad/2016/01/23/is-het-korte-rokjesdenken-voorbij-1579597

  Het is een hot topic waar we niet zo 1, 2, 3 uitkomen. Temeer omdat ik van de wat oudere generatie ben en waar toen net zo werd gedacht over vrouwen. Als je in een kort rokje liep dan was je een slet en als je een paar vriendjes had gehad was je een afgelikte boterham en dat is nog terug te vinden. Of dat als je verkracht werd de politie meeging met de verdachte. Je liet hem toch binnen? Of je was toch zo gekleed? Tel daarbij op dat in de westerse wereld nog steeds bij de politie dit soort gedachtes huist.
  https://en.wikipedia.org/wiki/SlutWalk

  Tel daarbij op dat seksueel geweld binnenshuis nog steeds een groot probleem is.
  Waar ik meer moeite mee heb is dat het een discussie wordt waarbij niet wordt gekeken naar het probleem an sich. Ja de aanrandingen zijn verschrikkelijk maar het mag nooit zo zijn dat het probleem bij de nieuwe man al wordt gelegd. Wie zonder zonde is werpe de eerste steen.

 6. @Dorothy, jij schreef dit ” Ja de aanrandingen zijn verschrikkelijk maar het mag nooit zo zijn dat het probleem bij de nieuwe man al wordt gelegd. Wie zonder zonde is werpe de eerste steen.”,
  Als de nieuwe man met zijn poten aan de vrouwen zit dan is het wel degelijk zijn probleem, net zoals het voor al de andere mannen een probleem moet zijn.
  Je blijft met je poten van de andere af en wel zonder uitzondering, mannen die in het Westen willen leven dienen zich aan onze regels te houden, die regels gelden voor iedereen.
  Ik weet niet waarom je zegt dat wie onder zonde is de eerste steen zou moeten werpen omdat er geen excuus is voor dit soort daden, geen enkel excuus.

 7. @ Teigertje voor geen enkele man geldt het excuus dat het rokje te kort was, de parfum of wat dan ook. Maar als je het artikel over slut shaming leest staaft dit mijn argumenten. Het is een wijdverspreid probleem een probleem dat zowel de ‘nieuwe’ man als voor de ‘oude man’ geldt. Maar je kan niet pretenderen dat het alleen aan de ‘nieuwe’ man ligt omdat de patronen hetzelfde zijn. Maar cynisch gesteld kun je stellen dat ze zich prima aanpassen, aanranden en vrouwen betasten doet de westerse man ook.

  DIt artikel is een staaltje gesundes Voklsempfinden. Net zo goed als Wilders met als partij genoot Dion Graus (https://nl.wikipedia.org/wiki/Dion_Graus) nu verzetsspray aan uitdelen is. Mishandeling, aanranding, verkrachting komt hier niet voor wel bij de testoronbommen die alhier gearriveerd zijn. Emotie is prima maar vaak misleidend.

  • Volgens mij stel ik heel duidelijk dar er veel problemen zijn met mannen.
   En ik vind de vergelijking met de verzetsspray van Wilders nonsens, het suggereert of ik racistisch ben als ik een reëel probleem aan de kaak stel. Daar heb ik niets mee te maken, ik sta voor het recht dat de vrouwen hebben opgebouwd in de Westerse wereld. Maar wel heel goed dat je het zegt want dit is precies de reden dat veel feministen hun mond nu dicht houden, bang dat rechts hun argumenten kaapt. Ik laat mij niet door angst leiden maar door een rechtsvaardigheidsgevoel.
   Angst is een slechte raadgever @Dorothy.

   Ondanks dat wij hier net zo goed veel huiselijk geweld en dergelijke kennen staat de vrouw hier bij wet gelijk aan de man. In het M.O. is dit de meeste landen niet zo en heeft de man bij de letter van de wet zeggenschap over de vrouw, de mannen kaderen. Als deze mannen naast ons willen leven dan zullen zij zich razendsnel moeten bijscholen, en ik zie niet in wat dit met verzetsspray te maken heeft. Zelf ben ik overigens meer van een gerichte trap in het klokkenspel, ik heb ooit aan kickboksen gedaan 😉 .

 8. Dit dus:

   • Even wiki erbij gehaald:
    “Men interpreteert het standpunt van de tegenstander zodanig dat dit standpunt gemakkelijk te weerleggen is en suggereert dan dat dat het werkelijke standpunt van de tegenstander is.”

    als ze zegt en/en, in de andere tweet Meer= erger, waar zie jij dan de stropop redenatie? Jij komt altijd snel met dat woord aanzetten, waarom?

    • Tja, dat staat dus in die tweets van mij, maar als je me blockt, kun je die niet zien, hè? Dat krijg je nou met al die oogkleppen, dan mis je de uitleg.

     Moet ik het nu hier in meer dan 280 tekens gaan uitleggen? Niet zo’n zin in, ik ben moe, morgen een drukke dag. Dus, teigertje en anderen: bekijk het maar (figuurlijk, maar vooral letterlijk).

     (Technische tip: als je even uitlogt van twitter, vallen zowel je eigen vooroordelen als die die je door anderen worden opgelegd, opeens weg, en kun je alle openbare tweets gewoon weer zien. Ik heb geen geheimen, de mijne mag je gewoon wel lezen. Fijn, hè?)

     PS. Morgen zit ik weer op m’n normale IP-nummer, dus in de automatische wegmoffelmoderatie. Veel plezier ermee.

     • Niet iedereen zit op twitter Ruud, en ja als je mij loopt uit schelden dan blok ik je.
      Mag ik ook zelf weten, ik laat mij niet uitschelden. Zet dat maar op twitter..
      Maar idd. je kwam via de achterdeur binnen, en goed dat moet jij dan weer zelf weten dat je dat zo doet.
      De strippenkaart is weer op voor vandaag Ruud.

 9. Nog effe en vrouwen moeten zich verantwoorden omdat ze geen kort rokje dragen. De discussie zou over crimineel gedrag moeten gaan, die oneindig veel verschijningsvormen heeft, en geen enkel raakvlak heeft met vluchtelingen.

  • Huh? ik heb een artikel geschreven die erover gaat dat alle mannen met hun poten van anderen af moeten blijven. Dus ook de mannen die hier naar toe komen omdat zij dit land hun thuisland willen maken. Simpel.
   Dit is een seculiere samenleving waarin de vrouw gelijk staat aan de man, en de mannen moeten zich daar aan aanpassen.
   Daar gaat dit artikel over.

   Het staat je vrij om ergens te gaan bloggen over crimineel gedrag en dat dat oneindig veel verschijningsvormen heeft, en geen enkel raakvlak met vluchtelingen.
   Ik begrijp eigenlijk je hele reactie niet.

 10. Moet ik hier nog serieus op ingaan want het kan ook zijn dat je gewoon op een reactie uit bent zodat ik als een soort clown met allerlei gegevens van het tegendeel kom aankakken.
  Maar weet je wat. kom onder die steen vandaan en ga zelf maar wat rondneuzelen op google om uit te zoeken wat er waar is van deze uitspraak van je. Heb helemaal geen zin om dat verder uit te leggen.

  Jij bewijst alleen maar dat er bij lange na niet genoeg geschreven wordt over deze misstanden.

 11. Selectieve verontwaardiging van mevr Hoogwout. Zou zij ook zo in de boom zijn geklommen bij een groepsverkrachting in India? Of om kleine meisjes en jongetjes die in Afrika aan bordeel worden verkocht en daar dagelijks worden verkracht door perverse mannen?

  Zolang het een gegeven blijft dat een vrouw een 2e rangs wezen is wordt daar op grote schaal misbruik van gemaakt. Seksueel geweld kun je idd niet weg relativeren, maar dat er gradities in bestaan dat is duidelijk. John Lennon zong het al.

  • Kan aan mij liggen hoor @Dorothy, maar volgens mij staat er toch echt en/en.
   Ik kan niet aan de tweet aflezen dat zij verschil maakt, maar waar schrijft zij dat dan?
   Of had ze er een hele lijst van seksuele misstanden aan toe moeten voegen?

 12. Discussie voortgezet op https://twitter.com/rudharcom, daar kan het tenminste wel zonder storende censuur, zoals een vraag stellen, aandringen op antwoord, en als ik dan het antwoord geef maar door een foutje de link niet, mijn correctie met link NIET doorlaten. Wat is dat nou toch voor manier van werken? Je dringt aan op een antwoord omdat je het antwoord NIET wil weten?

  Als je niet snapt hoe dat werkt en moet, het modereren van een discussie, doe het dan gewoon niet, of trek iemand aan die dat wel kan.

  • Zo, dit is er dan weer eentje die er nog tussen zat.
   Kijk het werkt zo, je geeft geen antwoord maar begon over iets anders en daarop gelijk weer de toon van 25 januari, 23.45.
   Ondertussen begrijp je niet dat mensen die niet op twitter zitten niet automatisch naar twitter kunnen gaan om jouw antwoord te kunnen zien, wat ik je al eerder probeerde uit te leggen. Ik toon afbeelding van twitter zodat mensen het wel kunnen lezen en dat is het verschil.

   Omdat je zo communiceert, sta je in de moderatie.
   Is al vaak door verschillende mensen aan je uitgelegd.
   Nou niet zo zuur doen en een prettige dag verder.
   Vandaag stopt de bus hier niet voor jou.

   Eh nee, ik heb dan weer geen zin om te gaan speuren naar wanneer je mij precies aan het uitschelden was.
   Ik denk dat iedereen zich wel een beetje een voorstelling kan maken van hoe jij doet zonder dat ik op twitter moet gaan zoeken waar je al 1,5 jaar of langer geblokt bent. man o man.

 13. De andere kant van de loopgraaf. Meet de terror-twins:

  Terreur tweeling Diana en Nadia Hweila (1997), uit Shwiaka, vlakbij Tulkarem, besloten samen om terroristische aanslagen tegen Israeli uit te voeren.

  Wapens, waaronder pijpbommen en materialen bestemd voor de bouw van zelfgemaakte explosieven werden gevonden verborgen in het huis van de tweeling-terrorzussen, evenals Hamas parafernalia en materialen die worden gebruikt tijdens de gewelddadige rellen.

  Tijdens het onderzoek bekende Diana de aankoop van chemische stoffen en het kijken naar online instructievideo’s om explosieven te vervaardigen. Diana had de bedoeling de explosieven te gebruiken om terreuraanslagen uit te voeren. Haar zus, Nadia, was verantwoordelijk voor het verbergen van de wapens in hun huis.

  Verder is bekend dat Diana werd blootgesteld aan en gedreven door online opruiing en radicaal-islamitisch materiaal (Kill all Jews enzo), en was ze actief in het bevorderen en het stimuleren van de Palestijnse vrouwen om een ​​actieve rol in daden van terrorisme tegen Israeli te nemen.

  Aanklachten tegen beide terroristen voor de vervaardiging van explosieven en de handel in militaire goederen werden bij de militaire rechtbank in Judea en Samaria ingediend.

  Zo zie je maar weer. Niet alle vrouwen zijn heilig.

Reacties zijn gesloten.