Winning

winning in Ireland

winning in Ireland

Het jaar begint niet goed. Althans niet voor Micha Kat. We zijn pas 20 dagen na de eerste terroristische aanval van dit jaar en de zaniksmurf draait al weer overuren. Met man en guinness timmert de geesteszieke justitie-vluchteling aan zijn zelfbeeld van top-top de allerbeste en meest ‘winning’ journalist van het hele universum.

De strekking van zijn aanhoudende supermuis gekakel is duidelijk: de totale overwinning is bereikt. We gaan het hier niet allemaal linken of herhalen al willen we het interview dat Het Haagse Complot met Kat voerde niemand onthouden. Het geeft een luguber beeld van de geesteszieke bubble die Micha rond en vooral over zichzelf heeft gevormd. Verder verwijzen we gewoon naar zijn weblog en youtube-kanaal. Die spreken beiden voor zich. Bovendien kent Swapichou inmiddels haar Calimero’s en weten wij het gedrag van de plotgekkies aardig in te schatten; des te harder dat Micha Kat roept hoe geweldig ‘winning’ hij wel niet is, des te groter de paniek die zich in zijn kale koppie manifesteert.

Die paniek kan overigens weleens terecht zijn. Fantaseerde Kat tijdens het interview met HHC nog dapper dat het OM de hoger beroepen van hem bewust traineerde en deze moedwillig uitstelde of zelfs afstelde blijkt dat een paar dagen later zeker niet het geval. In oktober mag Kat opnieuw (de derde keer btw) verschijnen in de zaak die het OM tegen hem aanspant vanwege een doodsbedreiging aan het adres van Telegraaf-journalist Bart Mos. Het leverde Micha in eerste aanleg een veroordeling op van 60 uur taakstraf onvoorwaardelijk.

Maar er is natuurlijk meer. Er is altijd meer zoals Kat zelf graag getuigt. Naast de Bart Mos-zaak lopen er nog 7 andere rechtszaken tegen Kat, al dan niet in hoger beroep. Dat is best fors. Zelfs voor een gekkie. Daar komen mogelijk nog diverse zaken bij. Journalist Chris Klomp bijvoorbeeld heeft al aangegeven dat hij het beledigende gedrag van Kat spuugzat is, maar ook voormalig medewerker Eric Donk van JDTV heeft juridische stappen ondernomen om de aanhoudende smaad en laster van Kat richting zijn persoon en bedrijf te stoppen. Ook liggen advocaat Yehudi Moszckowicz vanwege Kat’s rol in de Vaatstra-zaak en AD-journalist Marcel Haenen wegens smaad en/of laster op de loer. Het aantal zaken en de recidive komen nu akelig dicht in de buurt waar een ISD-maatregel gerechtvaardigd wordt geacht. En dat betekent dat Micha wanneer iemand bereid is hem uit zijn hostel te plukken voor een aantal jaar de gevangenis dreigt in te gaan. Genoeg reden voor paniek dus.

Een ‘blessing in disguise’ zal ongetwijfeld later in de toekomst blijken want ‘het einde is wel daar’. Het lijkt natuurlijk allemaal super dapper en romantisch om iedere avond je rugzak weer in een ander hostel uit te pakken, maar dat is het natuurlijk niet. Het is intens armoedig en een ongelooflijk eenzaam bestaan. Het is niet fijn om iedere ochtend je email te checken en daar weer talloze berichten te vinden die afkomstig zijn van Justitie, deurwaarders, advocaten, of andere instanties die je dag terstond compleet verzieken.

Het is niet grappig om in de krant te lezen dat je voormalige vriendin en woonproject inmiddels haar rok optilt voor een veroordeelde moordenaar. Dezelfde man waardoor en waarom je nota bene zelf een vervelende fittie met de Ierse Justitie moet ontvluchten. Dat ze dat superstrakke zwart leren pakje niet voor jou, maar voor hém had aangetrokken. En dat terwijl je haar zo enorm hebt geholpen. Het is tamelijk kansloos om je te moeten wenden tot ‘dating sites’ om woonruimte en onderdak te vinden (Dank dhrDemink). Daar is allemaal niets ‘winning’ aan.

INSTANT UPDATE
JDTV meldt dat de anti-Demmink-cel die tijdens de afscheidsreceptie van de Polder Gargamel werd gearresteerd is vrijgesproken. Het zit Micha Kat niet mee. Als ‘leading voice’ tijdens dit historisch verzet was hij niet ontboden (de overige aangeklaagde leden van de Cel wilden liever niet dat Micha onderdeel uitmaakte van de zitting, maar dat terzijde), en nu is er ‘vrijspraak’. Is er eindelijk een ‘vrijspraak’ en mag Micha niet meedoen. winning

18 thoughts on “Winning

 1. Heb net hele interview gelezen, de details laat ik graag aan andere reageerders over. ;-).
  Dit was de reactie van Bart Mos op twitter:

  The man who sold the world…..
  Dit is trouwens nog een pas uitgebrachte you tube van het legendarische optreden David Bowie bij Saturday Night Live. Het zijn er drie in totaal, de andere twee staan er heel kort op dus die heb ik niet gebruikt.
  Let op zijn twee achtergrondzangers Klaus Nomi en Joey Arias, twee bekende drag queens.

 2. Wat is Kat toch een ongelofelijke verliezer…

  Het ironische is dat de vrijspraak van die demonstranten slecht nieuws is voor Kat. Die is zo overtuigd (of speelt dat te zijn) van Demminks rol als kwade genius van mythologische proporties dat deze vrijspraak in geen enkel opzicht te rijmen valt met zijn jarenlange kletspraatjes over Demmink en diens vermeende moordcommando’s, beïnvloeding van rechtszaken en pogingen alle “wakkere burgers” het zwijgen op te leggen. De laatste lichting verdachten gaat vrijuit, Kat krijgt juist weer nieuwe dagvaardingen op de mat. Sjezus wat zal het allemaal frustrerend zijn voor hem. En ondertussen gaat inderdaad de hele reden van zijn vlucht naar Ierland ervandoor met de man waar hij een dagvaarding voor zichzelf voor over had. Wat moet hij zich ongelofelijk ellendig voelen…

  • Deze mensen hebben expliciet verzocht – overigens al in een eerder stadium – hun zaak los van Micha Kat te laten behandelen.

    • Ja, Micha veinst wel dat hij niet weet waarom hij vandaag niet opgeroepen is voor deze zaak, maar hij weet heel goed de reden.

   • Dat was me bekend en dat lijkt me ook de juiste beslissing van die personen. Neemt niet weg dat ze nu zijn vrijgesproken in een zaak die met Demmink te maken had. Kat heeft Demmink al zo vaak lastig gevallen en is daar ook meermaals voor veroordeeld. Deze mensen worden nu vrijgesproken in een soortgelijke zaak en Kat zit daar niet bij. Sterker nog, de inmiddels door Kat verguisde Erickck Donk zit er wel bij. En dat is dus de zoveelste reden tot jaloezie bij Kat.

    • Nog sterker, Eric Donk is al eerder vrijgesproken in een zaak waarvoor hij samen met Kat was gedaagd; de Graffiti-zaak. Nota bene de zaak waarvoor Kat zijn DNA dient in te leveren.

     Kat komt/kwam nooit opdagen in die zaak, en heeft zelfs zijn vertrouwde advocaat Gerard van der Meer opgeofferd rond die rel. Donk is inmiddels vrijgesproken, maar Kat leeft maar voort onder de hoogslapers van anonieme Ierse hostels in de hoop dat niemand met een watje het slijm uit zijn mond sleept.

     Ik snap wel waarom Eric Donk hem een ‘lafbek’ noemt.

     • Mijn moeder heeft me gelukkig wel netjes opgevoed en daarom heb ik hem afgelopen week nog maar een mailtje gestuurd, waarin ik hem vraag gewoon terug te komen.10 maanden staatshotel en de kans je leven weer op te bouwen lijkt me een stuk beter dan openlijk op internet moeten bedelen om in een stapelbedje te slapen**. Als hij destijds die 10 maanden was gaan zitten was hij nu al vrij geweest en hoefde hij zich ook geen zorgen te maken of hij bij die begrafenis aanwezig kan zijn en had hij ook nog flink wat minder kosten gehad voor zijn levensonderhoud.

      Als complotdenker vraag ik me wel af of Kat het echt zo moeilijk heeft als hij doet voorkomen. Natuurlijk is het leven duur, maar kat heeft een jaar geen huur betaald, een flink bedrag van JDTV in zijn zak gestoken en ook nog een van zijn exen voor een aardig bedrag opgelicht. Ik heb de bankafschriften in mijn bezit!

      Ik heb vroeger voor een man gewerkt die veel succes heeft gekend in zijn leven en veel ervaring met mensen had. Zijn lijfspreuk was “Hij die slim is, is meestal dom”
      Micha Kat is hier misschien wel het beste voorbeeld van dat ik ooit ben tegengekomen!!!

      Als ik hem was zou ik het wel weten en naar huis komen. Een DNA afname duurt nog geen 30 seconden en met de hoeveelheid spuug die hij verliest als hij praat verspreidt hij zijn DNA toch al overal vrijwillig in de rondte. Wat dat betreft heb ik trouwens ook wel medelijden met de kinderen die hem als leraar gehad hebben vroeger. Als sportieve cameraman kon ik die ranzige kledders meestal gelukkig wel ontwijken, maar je zou als onschuldige leerling maar een uur lang verplicht stil op je stoel moeten blijven zitten op de eerste rij in zijn klas!…pure horror!!!

      Micha als je stiekem mee leest….

      Ga eens lekker in die helikopterview van je en kijk waar je nu eigenlijk mee bezig bent. Weet je trouwens dat een ticket bij Ryanair of easyslet eigenlijk helemaal niet zo duur is? Voor je het weet ben je weer lekker thuis, gezellig met je favoriete vrinden van de NOS op de buis!!! 😉

      ….Lafbek!!!!

      Nou ik hou het hier maar weer bij voordat ik echt ga demoniseren. Anders krijg ik straks ook nog te horen dat ik de persoonlijke assistent van Satan ben enz. enz.

      (*Wel weer een vaag verhaal want zijn opa was toch zijn vader volgens micha?)

      (**Hij kan natuurlijk ook gewoon nog altijd aan victoria vragen of er een baantje vrij is bij de propagandadienst op een of andere Russische onderzeeër!)

     • Ik las je verhaal op Youtube @JDTV.

      Ergens had ik nog wel het idee dat Micha Kat nog enig decorum bezit. Iets erudiet, al is dat weggezonken door zijn (geestelijke) problemen, maar als ik je anekdotes lees over hoe hij het ‘een sport maakt om zonder te betalen te eten in een restaurant’ dan moet ik toch wel even knipperen met mijn ogen. Dat had ik niet van hem verwacht. Dat het een pure egoist is, dat is wel duidelijk, maar dat hij dit soort onnodig kinderachtige en kwaadaardige spelletjes speelt met mensen dat past nou niet in het beeld. Ik zag hem dan eerder als de ‘grote gulle luidruchtige betaler’. Zoals hij zo flamboyant destijds Martin Vrijland uitbetaalde in het midden van een receptie.

      Maar goed, ik herinner mij ook een filmpje van hem waar hij net in een antiekwinkel een stukje ‘Eerste Wereldoorlog’-kunst had gekocht voor iets meer dan 100 euro dat hij in een etalage had zien staan. Hij was er erg blij mee, maar hij vertelde het vlak na een periode waar hij heel erg zielig om financiële hulp had zitten bedelen bij zijn fanclub. Alsof hij zich niet bewust is van de gevoelens bij anderen anders dan hoe hij deze gevoelens kan omzetten voor puur eigen gewin; de narcissist 😉

    • Ik was er niet bij gelukkig! Deze beelden zijn destijds door iemand anders gemaakt.
     Het is aan haar te danken dat deze mensen nu zijn vrijgesproken. Nadat de rechter de beelden gezien had, gaf hij direct aan geen behoefte meer te hebben om de getuigen nog te horen.

     Het blijft jammer dat ik dit niet heb mogen filmen, geen slimme zet van de rechtbank!

     • Misschien moet je een andere ‘schaduw’ unit inrichten om dit soort vlaggetjes achter je naam te omzeilen.

      Je bent sowieso wel toe aan een herijking van je bedrijf. JDTV dekt de lading niet meer, en is in de toekomst alleen maar minder relevant of waardevol. Een nieuwe naam en indien mogelijk een andere extra naam binnen je bedrijf die dan dit soort verzoeken indient. Groei zit in beweging 😉

 3. Wel Ziva ik heb een Joods Nederlandse dame ontmoet van 24 die ook voor hun opereert. Ze waarschuwde me al op de chatsite dat ze een duiveltje was. Jij gaf toch nooit niks om mij dus ok prima.

Reacties zijn gesloten.