Achterkamer

Het feest is over. Het leek zo mooi, maar helaas. Dachten we een paar weken geleden nog dat Micha Kat-impersonator Nico van den Ham alsnog veilig was ondergedoken in een landelijk gelegen paardenstal blijkt de plotteropa inmiddels toch weer een paar treden dieper richting zelfdestructie afgedaald.

In een maar liefst 22 minuten durende ‘urgent call’ mompelt Nico de pure ellende van de afgelopen weken van zich af; het-was-een-hel Zijn weldoeners uit Wijk bij Duurstede blijken ‘staatstrollen’ die Nico hebben bestolen. Niets meer en niet minder.

Het is een donker verhaal dat Nico met behulp van zijn kladblok aantekeningen oplepelt. Dure drankjes bestellende ‘mooi weer’-spelende meisjes (Debbie, maar waarschijnlijk trollennaam), en een vloekende gastvrouw Annette die denkt dat haar Deense Dog dement is, vindt dat je beter 10 varkens kan slachten dan twee bomen kappen om tofu te eten, en een slechte verhouding heeft met service-medewerkers; “k*twijf, hij zit wel in het goede gaatje” hebben hem geraffineerd als ware ‘plotterdiggers’ van zijn laatste bezittingen beroofd; een z.g.a.n. lasapparaat, zaagstukjes, e.m.

Een aaneenschakeling van simplistische, soms hilarische anekdotes komen voorbij, maar vaak getuigt het van tenenkrommende nietszeggende en decadente onzin. Nico zegt niets, anders dan dat de integriteit van de zogenaamde ‘wakkere’ compleetdenkers weer eens als een kaartenhuis in elkaar zakt. Het duurt niet lang of zelfs hij deelt strijdlustig adresgegevens, laat zich in met dreigementen over en weer geuit. Echt niets van die betere, eerlijkere, tolerantere en vooral integere wereld blijft overeind.

Het duurt ook niet lang voor je – als toehoorder – bedenkt dat je zit te kijken naar een oude aap die van zijn rots is of wordt gejaagd. Nico krabt nog net niet openlijk op camera aan zijn kont, maar het scheelt niet veel. Het is een beschamende vertoning van een gemankeerd man, en het behoeft weinig fantasie om te bedenken waar deze puinhoop toeleidt; complete zelfdestructie.

Dat is jammer, want zijn gedwongen onderduiken in die paardenstal op het platteland lijkt Nico goed te doen. Althans fysiek. Hoorden we eerder een vermoeide man klagend mompelen over zijn kapotte lijf en nachtelijke ongemakken zien we nu een energieke bejaarde strijdvaardig poepscheppen in een paardenstal. Sterker, Nico fantaseert zelfs hardop over een ‘baantje’. “Werken”, écht de gedachte alleen al is een ongelofelijke doorbraak en mijlenver van de trieste lachgas canisters die hij heeft ingeslagen om zijn eigen dood in te snuiven. De geur van mest en zuurstof doen dat geïndoctrineerde eenzame koppie zichtbaar goed.

Helaas dus, het is over met het vrije uitloopleven op de boerderij voor Nico. Het waren weliswaar Staatstrollen die hem die weken herstel gunnen, maar dat wordt bepaald niet gewaardeerd.

Herstel, ja zeker. Want hoorden we eerder een vermoeide man, die steunend en kreunend zijn nachtelijke ‘urgent calls’ vastlegt, nu zien we een strijdbare <em‘read my lips’-bejaarde die spugend verhaalt over zijn vlucht uit de klauwen van de Staatstrollen; met zwaar bepakte fiets – inclusief computer – van Wijk bij Duurstede naar station Bunnik – Bunnik station gesloten – van Bunnik Station fietsend naar Utrecht CS – lift kapot wegens brandalarm – met trein toch naar Amsterdam en als een waar Ton Hofstede-commando op een matrasloos bed geslapen alvorens het ‘extraction-team’ hem naar zijn recente onderduikadres brengt.

Inmiddels is Nico dus weer een nieuwe ‘Achterkamer’ gegund. Hij is vooralsnog veilig, de kachel brandt en het ‘internet’ zit in het goede gaatje. En, laten wij dat vooral niet vergeten; het was best een lange, koude, eenzame, en vervelende fietstocht.

Look out, here comes tomorrow

14 thoughts on “Achterkamer

 1. Waarom deze Nico zo aanvallen. Hij heeft niets meer en volgens jullie heeft hij bovenin wat problemen. Dan kan ik dit alleen maar als natrappen op iemand die al ko op de grond ligt zien. Niet echt stoer voor een IDF meid.

  • Nico is vaak onderwerp geweest van een post bij Swapichou, maar nooit zoals jij zegt als “natrappen terwijl iemand KO ligt’. Integendeel zelfs. Nico heeft van ons meerdere keren achter de schermen hulp aangeboden gekregen. Hij reageerde daar niet op, wat uiteraard zijn recht is.

   Wat wij doen is het ‘hallelulja’ gehalte uit dat koppie schrijven. Niet omdat wij denken dat Nico dat nodig heeft, maar wel om te voorkomen dat andere mensen die net zo labiel zijn gaan denken dat het leven van Nico helemaal ‘top’ is.

   Dat is het namelijk niet.

 2. Tsja staatstrollen. In wat voor wereld leef je dan? In ieder geval heeft Nico het voor elkaar gekregen dat hij veilig zit. Er zijn ook probleemgevallen die gewoon de straat op worden gegooid zonder adres. In ieder geval klagen helpt, we leven in een schurkenstaat en de NWO heeft de afvalligen op de radar. Zo is alles weer goed.

 3. Ach, Nico zit natuurlijk helemaal niet ‘veilig’. Ik sluit dit stukje natuurlijk niet voor niets af met ‘look out, here comes tomorrow’.

  Wat mij wel blijvend verbaast is dat mensen zo’n ongelofelijke puinhoop van hun prive-leven maken, en dan toch nog denken dat ze een voorbeeld zijn voor anderen, of zelfs bedenken anderen te kunnen helpen.

  Echt, dat concept in die koppies vind ik fascinerend. Ik bedoel, ze menen het echt. Onvoorstelbaar.

 4. BTW, technisch gezien staat Nico ook gewoon op straat hoor. Hij wordt opgevangen vanuit het ‘break the system’ netwerk, maar zonder dat netwerk is het ook voor Nico op dit moment de ‘magere brug’.

  Ik vind het dieptriest wanneer mensen zoals Nico uit ‘afvalhuizen’ waar hij was geparkeerd worden verbannen, omdat hij een marginaal blogje bijhoudt met ‘ik-ben-boos-en-een-gekkie”-stukjes. Het is niet echt een yuppie-flat waar Nico woonde. Iedereen op zijn gang is een gekkie, Nico inclusief. Dat weet die woningbouwvereniging, dus wanneer je dan een Nico helemaal kapot gaat procederen, dan ben je niet helemaal helder bezig. Dan ben je gewoon je gelijk aan het halen, en mis je de reden waarom dat appartementen-complex sowieso bestaat. Kortom, ik vind het gewoon een dom gevecht tussen een UVA-meisje en een oude eenzame man die juist door die strijd de aandacht krijgt die hij al jaren mist en tekort komt.

  Nico zorgde voor de duiven, vroeger toen hij nog genoeg had aan zijn eigen eenzaamheid – en was bekend als de ‘duivendokter’ op de Dam.

  Nu, nu is het hopeloos, en gaat hij Micha Kat filmpjes opnemen tussen paarden. Jaren geleden zou hij nooit nagedacht hebben om dergelijke filmpjes op te nemen tussen die paarden; dat hij tussen paarden staat zou hem in een gelukzalig moment hebben gebracht. Ver weg van de Micha Kat’s, of ander geneuzel.

  Nu niet, nu is de redenatie dat alles wat Micha Kat doet heldhaftig is, en dat wordt pijnlijk exact gekopieerd. Nico’s leven is een puinhoop. Hij wil leiderschap. Micha neemt dat op dit moment, maar – laten we eerlijk zijn – dat is nou niet bepaald een echte leider.

  Jij, Dorothy, jij begeeft je in het speelveld dat juist hier een verandering kan brengen.

 5. Toen Nico nog in zijn flatje woonde kwam er wel eens iemand van de GGZ aan zijn deur, Ik geloof dat Nico hem een psychiater noemde.
  In Nederland heeft een potentieel “cliënt” veel rechten op vlak van zelfbeschikking, ik bedoel daarmee het weigeren van behandeling. Het zou toch goed zijn als deze wettelijke kadering onder de loep zou worden genomen voor types als Nico.

  Het is zo onnodig allemaal, die man heeft een veilige opvang nodig, aandacht en fatsoenlijk eten en wat mensen die hem zo nu en dan terug op aarde brengen. Dit is ook allemaal wegbezuinigd in Nederland, ik vind dat misdadig van onze regering.

 6. Gelukkig ken ik iemand die in de wereld van de woningcorporatie heeft gewerkt, dan hoor je ook wel eens de andere kant van de probleem gevallen. Zoals ik al heb al heb opgemerkt het verhaal van de andere kant zou heel anders zijn.

  Als je Nico’s blog hebt gevolgd kan ik het wel snappen dat er rechtszaken regenden want Nico ging aardig over de schreef. Het is 1 ding om misverstanden aan de kaak te stellen maar het is een ander iets om dan maar gelijk je vijanden met naam en adres op je blog te zetten. Dan heb je grote kans dat die inderdaad naar de rechter gaan.
  Of het rampzalig is dat er bezuinigd wordt op de GGZ is een vraag dat is intussen ook een fabriek geworden. Helaas is het zo dat de goede medewerker die wars van het boekje en op een respectvolle manier met de psychaterische patient kon omgaan is weggegaan.

 7. Wel tijd om de Illuminati en het Illuminati spel kapot te maken. Ik trek het niet meer en keert weer terug naar mijn oude leven. Ik ben erachter gekomen dat hier iets gaande is waar ik deel van uitmaak en het proces alleen maar versnelt in hun voordeel. Als ik verdwijn zal alles instorten let op mijn woorden. Ik speel niet meer mee met wat er ook gaande is. Ik gaat me totaal afsluiten van internet, tv nieuws.

  • je hebt groot gelijk @Alex. Sluit alles af, keer terug naar jezelf, train heel hard, en dan zien wij je over een maand of twee wel terug om ons trots te vertellen dat je de ‘one finger stand’ meester bent.

   Een beetje extra mentale en fysieke bescherming kunnen we na het instorten van alles wel gebruiken. De rest van de Illuminati-slayers hangt namelijk zuipend en blowend in de bank papieren vliegtuigjes vouwen van de dwangbevelen , ontruimingsbevelen en overige dagvaardingen. Hebben we verder weinig aan.

Reacties zijn gesloten.