Reflectie

Bernini @ galleria Borghese Roma, Italy.

Ratto di Proserpina di Bernini @ galleria Borghese Roma, Italia.

Het leven rolt door. Dat is nou eenmaal zo. Onze feestdagen, teamuitjes, bonussen voor het blootleggen van ‘gekkies’, of het simpelweg paranoia-borrelen op een vrijdag van multi-personality gekkies als AIRVD weerhoudt dat niet.

De HOAX van het vluchtgedrag. De zogenaamde zucht naar waarheid. Het verlangen om te ontwaken uit de misere van het dagelijkse leven. De schuldvraag beantwoorden. Het systeem bevatten. Begrijpen het liefst, en nog beter bestrijden. Het is allemaal zo ongelooflijk zinloos.

Zinloos, omdat een +1000 reacties tellend artikel over de “platte aarde” niets bijdraagt aan de nood van Nico van den Ham. Zinloos omdat een veroordeling van 10 maanden onvoorwaardelijk wegens smaad/belediging voor Micha Kat niets verandert aan het lot van duizenden vrouwen verhandelt als (sex)slaven binnen de vrije Europese Unie zone. Zinloos omdat het tijd, geld, energie, en nog erger denkkracht wegneemt van een oplossing voor een vluchtelingenstroom van ongekende grootte.

Het is zinloos om ons druk te maken over het feit dat de paardenstal waar Nico van den Ham nu zijn woonkamer van maakt groter is dan zijn voormalige appartement. Net zo, als dat het zinloos is om te begrijpen waarom een Micha Kat nog steeds voldoende donaties ontvangt om rijkelijk de criminogene Calimero uit te hangen. Zinloos, wanneer je bedenkt dat er dagelijks duizenden mensen sterven door buitenlandse bommenregens. In Syrie, In Irak, In Afghanistan. In Afrika. In de Ukraine. Het is zinloos om een verhaal te vertellen dat onze ‘nieuwe buren’ nooit zullen begrijpen. Hoe zinloos kan een belediging of een smadelijke opmerking zijn tegen de gruwelijkheid van een platgebombardeerd dorp? Het verlies van familieleden, vrienden, kinderen door oorlogsgeweld? Hoe zinloos is het om ‘huis en haard’ op te geven voor een (gratis) weblog?

Hoe vaak moeten we nog hoofdschuddend lezen dat charlatans als Luca van Dinter adviezen geven die gezinnen in onvoorstelbare financiële problemen brengen; zinloos woningen verliezen, afgesloten worden van basis-voorzieningen, of juridische mijnenvelden worden ingejaagd? Het is zo zinloos!

Er is geen basis om ongenuanceerd te reutelen over een ramp als de MH-17 wanneer je zelf niet in staat bent om je eigen leven op orde te houden. Er is geen basis om nieuwsanalyses te vloggen wanneer je dakloos en vluchtend een weg zoekt langs hostels in Ierland. Het is zinloos om overal een grote mond op te zetten wanneer je eigen leven een doorgesnoven puinhoop is.

Het is zinloos om doorlopend kritiek te hebben op alles en iedereen. Ook, en vooral dat. Dus, dát gaan wij bij Swapichou anders doen. In 2016. Gewoon, omdat al het overige zinloos is.

Happy, en vooral zinvol 2016.

Muziek: Senseless Song by The Ambassadors.

33 thoughts on “Reflectie

  • Je begrijpt dat dit een bedreiging is, toch babytrol?

   Maar als je het antwoord wil weten. Nee, het terras naast dit cafe is waar menig vrijmibeau-artikel is geschreven. Ik woon daar om de hoek namelijk. Het cafe waar nu mensen zijn vermoord kom ik nooit. Het is een LBGT-cafe, en er was vanmiddag een verjaardagsfeestje tot ze door een gek van buiten door het raam heen werden neergeschoten.

   Anyway, kruip alsjeblieft weer snel terug in één van de vele kamertjes van dat kapotte koppie van je, en probeer je aan de afspraken te houden die je met je psychiater hebt gemaakt. Is een stuk gezonder voor je dan proberen mee te kwaken om je zelfvertrouwen en minderwaardigheidscomplex onder controle te krijgen.

   BTW, heb je al een baantje? Of wordt het weer een jaar nietsdoen en een beetje leuteren op het internet?

  • Zeur niet piepkuiken, het is een bedreiging met een terroristisch motief. (dat laatste accentueer je nog even met je bovenstaande vervolgopmerking).

   Dat is strafbaar en wordt vanzelf door de veiligheidsdiensten opgepikt.

   Succes met solliciteren, en kijk eens in de spiegel of oranje je staat, of toch extra bleek maakt in je magere gezichtje.

 1. Na alle verkapte bedreigingen, beledigingen en psychiatriseringen was het solliciteren me wel even vergaan. Nu weer psychiatriseren, “of het simpelweg paranoia-borrelen op een vrijdag van multi-personality gekkies als AIRVD”. Waar is dat precies voor nodig en vooral ook waarom.

  • Ach gossie, daar is het slachtofferschap weer. Wat een miserabel leven heb je toch. Allemaal de schuld van ‘die anderen’. Dat het een flipperkast in je koppie is heeft met het volstrekt mislukken van je leven he-le-maal niets te maken. Het zijn ‘die anderen’ die omdat ze zo stout doen jou hebben doen mislukken.

   Ik begrijp je wel hoor, ik heb wel vaker van dat soort verhaaltjes gehoord over het leven van zelfmoordterroristen, moordenaars, of ander gespuis dat uiteindelijk zo ver ontspoort dat het onschuldige mensen meeneemt in de dood omdat ze zelf ernstig in de war zijn geraakt door het mislukken van hun eigen leven.

   Ik heb geen enkel goed woord over voor dat soort ‘weaklings’. Nul, zero, helemaal niets. Laffe kleine en extreem zielige mensen vind ik dat soort lui. Jouw soort lui. Het is ook niet nodig om jou te psychiatriseren. Dat doe je vooral zelf.

   Je wordt daarnaast al gemonitord door de GGZ, dus die lezen al je wartaal vrolijk mee, en bepalen ongetwijfeld je verdere behandelingsplan. Die bedreiging die je hierboven plaatste neem ik verder dan ook niet zo serieus. Je bent een meelopende kletskous.

   De reden dat ik het laat staan is omdat ik je al eerder een keer heb gewaarschuwd dat je niet zo stoer moet doen. Zeker niet wanneer je het niet bent. Je bent een problematisch figuur dat met moeite zijn weg weet te vinden in de maatschappij. Ga dan niet allerlei stoere praatjes verkondigen die je (nog) verder in de maatschappelijke en sociale problemen duwen. Je wint er geen vriendjes mee. Of denk je dat je een opvallend of gewaardeerd persoon bent in dit plotter-cult-schijnwereldje? Toch niet echt, hoop ik?

   Werk nou eens aan een betere wereld en vooral leven voor jezelf. Je moet nog een aantal jaren, en je kan niet de rest van je leven als loser in je appartementje iedere dinsdag je lege keukenkastjes dwangmatig schoonmaken. Dat mag best veranderen. Misschien vind je dan nog wel voor je oud en bejaard bent een female gekkie die je onderbroek wil zien. Heb je ook eens een fijne dag.

   • ==
    en je kan niet de rest van je leven als loser in je appartementje iedere dinsdag je lege keukenkastjes dwangmatig schoonmaken.
    ==
    Zijn er mensen die dat doen dan? Hoor het idee nu voor het eerst. Gevalletje projectie?

    • Ja @Ruud, die mensen heb je. Het is echt ongelooflijk wat voor een dwangmatige typetjes er rondwanen.

     Zo heb je ook hele rare types die uren, wat zeg ik, dagen lang reageren op een enkele tweet van een persoon, en daar dan een hele muur aan antwoorden op loslaten zonder dat de persoon die de bewuste opmerking plaatste daar ook maar een enkele keer op reageert. Het is ongelooflijk, behoorlijk obsessief, manisch zelfs, en druipt van de megalomanie, maar het gebeurt wel. Dagelijks zelfs. Niet één keer, maar gewoon meerdere keren bij verschillende personen.

     Je kan je als gezond mens afvragen wat dat soort mensen bezielt, motiveert of zelfs maakt dat ze niet in de gaten hebben dat niemand geinteresseerd is in hun gereutel, maar dat is zinloos. Ze denken dat ze bijdragen, het recht hebben, of iets anders heel erg belangrijks aan het doen zijn.

     Hopeloze gevallen. Nog erger dan taalnazies.

     • Hey Ruud, ik heb een reactie van je doorgeplaatst omdat wij de kwaadste niet zijn.
      Wij hebben echter, zoals je ook al weet maar niet wil weten, geen zin in dat treintje aan reacties op woordjes of soort van pluggen van je eigen site.

     • @Ruud

      En het komt verder niet in je op dat je met dat ‘vertelgesprek van mijn kant’ niet de timeline van een ander persoon moet misbruiken?

      ‘Vertelgesprekken van mijn kant’ tegen jezelf voer je in je eigen timeline en niet in die van een ander persoon door iedere zin van je vertelgesprek te ontsieren met ‘@mentions’ naar personen die niet geïnteresseerd zijn in jouw ‘vertelgesprek’.

      Maar dat ontgaat je waarschijnlijk volkomen. Hopeloos megalomaan, zoals ik al opmerkte.

   • Waarom plaats je die link niet? Je bent wel zo stoer om te psychiatriseren en te beledigen maar een reactie daarop kun je niet toelaten. Begin me echt serieus af te vragen of Ziva geen transgender is of travestiet.

    • *zucht*. Je krijgt hier aandacht @AIRVD, niet op je blog. Pluggen is voor foute clubs aan de Spaanse Costa, niet hier. Doe dat maar bij je vriendjes. Bovendien is het geen reactie op een comment van mij, maar voor de zoveelste keer weer een verwarde brij woorden uit dat manke kopje van je.

     Ik ben een alien @AIRVD, een hele valse, met maar één doel; totale vernietiging van de Aarde.

 2. Wat een lasterlijke onzin, gemonitord door de GGZ. Heb daar een paar gesprekken gehad in verband met de bedreigingen van jullie, maar zij vonden ook dat alles in orde was, gezonde kerel waar niets mis mee was behalve dan dat er nu economische misère is en het moeilijk aan een baan komen is. En dat is altijd moeilijk maar dat zullen ‘mensen’ zoals jij met empathisch vermogen van een pinda wel niet begrijpen. Goyim zijn gewoon gespuis of terrorist.

  Meelopende kletskous? Met wie loop ik mee dan, al vaker gevraagd zonder antwoord. Met Kat? Kat loopt eerder met mij mee.

  Stoer doen. Jullie tijd gaat komen vroeg of laat.

  • Ja, je bent zielig. Dat weten we inmiddels wel.

   Maar je hebt nu weer even voldoende aandacht gekregen, vind je ook niet? Ga de rest van de avond fijn een stripboek lezen, televisie kijken, de wc schoonmaken, of fantaseren dat je alles en iedereen begrijpt.

   Mag je volgende week weer een bezoekje brengen aan die leuke dame van de gemeentelijke psychiatrische hulpverlening.

 3. Hahaha , @airvd zegt;

  “gezonde kerel waar niets mis mee was behalve dan …”

  Herman Finkers gisteravond ; ” Praten als een kip zonder kop, ja dat lucht op”. Topsatire!

  Dat is wat @Ruud en @AIRVD niet inzien, ze nemen en bedreigen alleen zichzelf, en vooral serieus!

 4. Ik wens jullie een heel mooi 2016!! Ik hoop dat de angst onder de bevolking niet meer zo zal regeren. Ik houd hoop :).. Het kan alleen maar beter worden!

  Dikke knuffel allen!

 5. Gelukkig 2016 everyone dat het een goed jaar mag worden.

  Tsja Nico die heeft het geluk dat hij een opvang heeft gevonden waar hij aan de arbeid wordt gezet. Gewoon een paar klusjes doen en het heeft effect zoals al aangetoond wordt. ZIjn hoofd is leeg en paarden zijn lieve dieren die vertroeteld dienen te worden. Dus in principe heeft hij een 2e kans gekregen en het is te hopen dat hij die door zijn obsessie niet verpest.

  In het geval van woning corporaties is het zo dat de aanpak verschilt van cooperatie tot cooperatie. Ik weet dat er verschillende cooperaties zijn die bij 2 maanden huurachterstand al op het matje staan bij de huurder om tot een gezamenlijke oplossing te komen zodat huisuitzetting kan worden vermeden.
  Het is te simpel om dan gelijk alle woningcooperaties als tuig en onmenselijk zijnde weg te zetten.

  In het geval van Nico zou het interessant zijn om de kant van zijn verhuurder te horen.

  In ieder geval aan Swap, Ziva, Teigertje, Ruud, Geen en medelezers:

  • Ik heb de verhuurder gebeld en gevraagd of ze iets wilden vertellen over de zaak van Nico. Ze gingen hier i.v.m. zijn privacy niet op in. Nico nam me mijn poging tot wederhoor ook niet echt in dank af!

   …..zinloos weer dus!

   Iedereen een gelukkig en vooral vreedzaam jaartje toegewenst!

 6. Als ik @Ruud lees, doet mij dat denken aan deonderstaande aardbewoner, zoals aard van de grossier van bannensetjes en taalvauten nu eenmaal is.

Reacties zijn gesloten.