Ah Gossie

garbage enzo - TLV - 2015

garbage enzo – TLV – 2015

Dit is een oproep voor hulp!

Toegegeven dat doen wij niet vaak bij Swapichou. Om hulp vragen. Wij drinken nog liever onze eigen whiskey dan dat wij ook maar om een vinger hulp bedelen of een duim uitsteken. Toch doen wij het nu wel.

Er ontwikkelt zich in razend tempo een groot probleem rond iemand die we allemaal kennen, en – eerlijk gezegd – waar wij allemaal zo onze gedachten en mening over hebben. Het is één van de eigenwijzere én onaangenamere personen uit het illustere gezelschap van het kleine Nederlandse plotgekkietheater.

Het is niet Micha Kat die vanuit een Iers opvangcentrum-hostel zijn straf ontloopt terwijl hij de Koning tot orde maant. Micha is (inmiddels) een volkomen hopeloos gekkie dat alleen nog maar interessant is wanneer hij zijn criminogene gedrag omzet in boetedoening (gevangenisstraf). Het is ook niet plotteropa-zelfmoordterrorist-useless eater Nico van den Ham die inmiddels zijn sociale opvangkamer is uitgekieperd en ergens ‘deep behind enemy lines’ zijn Hema-overhemden zit uit te pluizen om zijn toekomstige ’back-packer’ outfit – twee containers met Helium – op te stoppen. Wij wensen Nico veel succes op weg naar ‘the valley of the son of hinnom’. Het is aan het einde van de weg.

Nee, het gaat natuurlijk om Wim Dankbaar. De ultra eigenwijze tenniscalimero uit Overveen. Bekend mislukt amateur-speurder en geliefd bij een paar oude dikke wijven en uitgezakte mannen. Wim heeft hulp nodig. En dringend.

Wat is het geval. Wim heeft een boek geschreven over de moord op een jong tienermeisje. Een moordzaak die inmiddels is opgelost. De dader zit in de gevangenis. End of an awful story. Niet voor Wim. Wim beweert doodleuk (LoL) dat de veroordeelde moordenaar niet de juiste persoon kan zijn. Volgens zijn theorie uiteraard. Niemand gelooft hem – behalve dan dat paar dikke oude wijven en uitgezakte mannen – maar ‘so far so good’ een nieuwe zienswijze heeft wel vaker een onschuldig veroordeeld persoon uit het gevang geplukt. Of Hades uit zijn eigen Hel verlost. Er is dus niets mis met een alternatieve theorie. Zelfs niet wanneer iemand reeds veroordeeld is dankzij ondermeer een bekentenis en bijvoorbeeld aanvullend DNA-bewijs. Wat dat betreft moedigen wij óók betweters als Wim Dankbaar alleen maar aan om hun onverzettelijke autisme vooral onbehandeld te laten.

Waar vragen wij dan wel hulp voor? Nou dat is vrij simpel, maar toch gecompliceerd. Wim Dankbaar draaft namelijk een beetje door. Niet een klein beetje. Een beetje heel veel. En dat dreigt de boekverkoop niet gunstig te beïnvloeden. En daar gaat het uiteindelijk toch om. Let’s be fair.

Wim en zijn boekverkoop hebben het moeilijk. Het vlot niet zo. Er zijn honderden boeken verspreid, er staan dozen vol in consignatie bij tientallen boekhandels, maar er wordt er niet één verkocht. Dat kan niet. Niet voor de feestdagen. Er is niet één Sinterklaas geweest die het boek van Wim ongemerkt in een schoen heeft gepropt. En de Kerstman dreigt al evenmin veel interesse voor zijn meesterwerk te hebben. Dit is het simpele gedeelte; er worden te weinig boeken verkocht.

Dat kan echt niet. Wim wordt daar heel ongemakkelijk van. Heel vals ook. Hij is inmiddels helemaal ‘rambam’ aan het gaan. Medisch centrum niveau that is. Wim heeft een probleem, en nu komt het complexe gedeelte. Wim zijn theorie valt of staat met een bekentenis van een zekere Faek. Die ene Faek heeft Wim opgespoord, maar die jongen trolt hem als een professional. Net als – btw – zijn voormalige partner J. Hans Mauritz dat deed. Mauritz geniet nu nog van Wim’s euros, maar dat terzijde.

Dat trollen van Faek is het probleem. Hier wordt Wim superonhandig van, want het vreet als een palmkever het hart uit zijn betoog. Dus gaat slimme Wim allerlei dingen verzinnen als dat er bijvoorbeeld aangifte tegen hem is gedaan, en nog wat zelfgetypte persberichten later is er weer wat anders verzonnen. Wim doet ‘marketingles van Bert Brussen college 1’. Maar Wim doet ook rare dingen, liefst in de avond wanneer het donker is, zoals privé fotos op zijn eigen blog publiceren van Faek en zijn familie. Wim denkt dan dat dat heel normaal is, wat het natuurlijk niet is. En als de fles echt bijna leeg is vult hij het nog even aan met beledigende opmerkingen richting de echtgenote van deze Faek. De volgende ochtend, of middag, wanneer de kater bedwongen is, haalt Wim die fotos dan weer weg, en past waar nodig de tekst aan, waarbij hij de beledigingen aan het adres van de echtgenote weer laat staan. Hij ziet dat waarschijnlijk anders. Heel erg complex allemaal.

Maar daar gaat het dus fout. Superfout zelfs. En dat is de reden voor deze oproep. Willen wij met zijn allen nog langer genieten van de onzin van Wim Dankbaar? Koop dan alsjeblieft dat boek. Geef het aan een vierjarig nichtje, een demente schoonmoeder, of een infantiele zwager. Geef het – who cares als cadeau aan die bedelaars van het plaatselijke sufferdje en koop het dan gelijk terug voor een euro. Doe iets, want als die verkoop van dat boek niet beter wordt gaat Wim nog meer onherstelbare fouten maken; je beledigt namelijk niet gratis iemand zijn vrouw.

Bestel het boek nu! TIP!! Stuur het na 1 januari retour. Iedereen krijgt volgens de auteur (Wim Dankbaar), zonder verder gemopper, het aankoopbedrag terug. Naam en adres worden dan wel gepubliceerd op de Wim Dankbaar-site als ‘non-believer’ en mogelijk aangevuld met ‘staatstrol’, ‘hoernalist’ of ‘pedo’. Maar denk dan maar; ‘ah gossie’.

Bijpassend muziekje:

8 thoughts on “Ah Gossie

 1. Dit is de verklaring van heer Mauritz in t artikel van Klomp:
  “Naast Wim Dankbaar heeft ook uitgever Hans Mauritz een dagvaarding gekregen. Die maakt zich naar eigen zeggen geen zorgen omdat een eerder boek van zijn hand over de zaak Vaatstra al uit de handel is genomen. Een vervolg op het boek van zijn hand moet nog komen.”

  Tuurlijk joh, je had het vervolg niet eens geschreven dus doe niet zo interessant.
  maarre, ik denk dat jij je wel degelijk zorgen mag gaan maken want je lag natuurlijk al langer onder de loep van het OM, al veel langer liep jij familieleden lastig te vallen.
  Is geen laster hoor, is gewoon te lezen op het net.

 2. En niet te vergeten DE FILM!! met die bekende Nederlandse actrice. Dus Mauritz kan ook zijn knopen tellen. Al hoewel hij er misschien nog onderuit kan komen door publiekelijk te verklaren dat ie onzin verkoopt, dat het onder de noemer van expressieve vrijheid valt, dat ie nep-websites (“dat zie je toch zo..? je moet me niet serieus nemen”) in de lucht houdt. Als Hans Teeuwen ongestraft kan zeggen dat hij de koningin in de reet ramt… Dan kan je als Mauritz toch ook wel wat beweren?

  Maar goed, Dankbaar kan zich daar zeker NIET op beroepen. Die gaat nu eindelijk down. Helaas moest dit geïnitieerd worden door een burger die met zijn advocaat een civiele zaak aanspant. Waar was het OM? Lijkt me dat er toch wel wat strafbare zaken gepleegd worden door Dankbaar. Verkeerde prioriteiten? Andere prioriteiten? Dat zal het wel zijn. Door tijd- en capaciteitsgebrek? Tja… Je kunt er als OM toch ook een blik stagiairs opzetten, soort van Business Case?

  Misschien zijn er wel rechtenstudenten die zich hierin (complotgekkies / internetterreur / etc) willen specialiseren. Het is echt heel breed. Naast juridische (welke wetten kan je gebruiken, welke jurisprudentie is er, mist er wetgeving?) ook sociale, psychologische en zelfs economische aspecten).

 3. Chris stukje over Wimp werd gisteren om 17:09 uur geplaatst door het AD op het net. Nog geen 5 uurtjes later meldt Wim dat dankzij Klomp de boekenverkoop nu enorm is gestegen!

  Jaja…..

  • Wie is er bereid om voor via Blendle € o.69 soixante-neuf te betalen om de gekkiekoeien in de kont te kijken? Weet trouwens niet eens wie Chris Klomp is.

 4. Moi, en het was een interessant artikel.
  Tja, journalisten moeten ook sappelen, tegenwoordig staat er helaas steeds meer achter een betaalmuur.

 5. Of Chris wel of niet kan duiden, is voor mij niet aan de orde. Ik ben notabene geen journalist. Gekkie poenpoen Lange Frans pakt het anders aan, via (huis) kamervragen.

Reacties zijn gesloten.