Een gevaar voor zichzelf

Het gaat niet goed met Nico en na de laatste uitspraak, waardoor hij binnenkort zijn huis verliest, dreigt hij nu met zelfmoord. Volgens mij moet dit signaal serieus geworden genomen, want hij heeft zich er helemaal op georiënteerd, las zich in en heeft de middelen (heliumgas) al in huis gehaald, terwijl die een behoorlijke aanslag op zijn niet al te grote budget vormen. Waarom wordt hij op basis hiervan niet gedwongen opgenomen? Volgens mij kunnen we nu echt vaststellen dat hij weliswaar geen gevaar voor anderen vormt, maar wel voor zichzelf.

41 thoughts on “Een gevaar voor zichzelf

 1. Je haalt het al aan hij is geen gevaar voor anderen maar wel voor zichzelf.
  Nico verteld al in het filmpje dat hij geen beste ervaring heeft met de GGD als ik het zo samenvat.
  In principe kan je aan het verhaal van Nico de teloorgang van de geestelijke gezondheidszorg zien. Opnemen, luisteren en liefdevolle zorg is contradictio in terminis. Ik begrijp wel waarom hij zich daar tegen afzet maar of hij werkelijk zelfmoord wil plegen betwijfel ik. Het onrecht dat bestreden moet worden is groot.

  Wat mij eerder zorgen baart is het kringetje waarin hij meedraait. Je zelf in brand steken in de rechtbank, de stopera of de woningcorporatie daar win je geen zieltjes mee. Hooguit dat er in de krant staat dat een verwarde man zichzelf in brand stak.

  Verder is zelfmoord niet voor ‘Jan met de pet’ maar het komt in alle kringen voor.
  In Japan denken ze daar anders over als iemand zelfmoord pleegt vanwege falen of gezichtsverlies hebben ze daar begrip voor.
  Dus Nico op naar de huisarts voor pillen tegen braakneigingen en naar de anti kraak sites.

 2. Ik vind het zeer zorgwekkend dat hij omringd is door mensen die hem serieus het advies geven zichzelf in brand te steken. Maar als je zelfmoord instructie boeken en heliumflessen gaat aanschaffen van een karig uitkerinkje, moet je dat toch wel als een serieus te nemen signaal oppikken. Als een GGZ instantie daar niets mee doet, vind ik dat eerlijk gezegd criminele nalatigheid. volgens mij moet iemand contact opnemen met Herman Plas, want dit gaat niet goed.

 3. Dat lijkt me geen goed idee. Herman Plas is sowieso volgens Nico in dienst van de vijand. Had Nico hem ook al niet lastig gevallen en het gesprek daarvan op zijn site gezet? Er staat me iets van bij.

  Er zijn veel mensen die online naar sites kijken over de mogelijkheden van zelfmoord maar dat wil nog niet zeggen dat ze het doen. Nico is idd een geval dat aandacht en hulp nodig heeft maar weert dat ook af. En dan kan je als hulpverlener weinig doen behalve dan dat in het geval van de heliumflessen je het wel kan gooien dat hij een gevaar is voor anderen. Maar het lost weinig op Nico is even van de straat maar hij wil zijn probleem niet inzien en gooit het erop dat zijn hulpverlener in dienst is van de staat. Het is een visicieuze cirkel.

  • Ik vind het eerlijk gezegd een heel goed idee en het lijkt me niet dat de paranoïde wanen van Nico leidend zijn daarin. Als iemand die nauwelijks geld heeft veel uit gaat geven aan heliumflessen en prijzige zelfmoordboeken met DVD’s erbij, is dat een heel sterk signaal dat zo iemand zelfmoord gaat plegen. Moet je niet negeren, maar op acteren. Wie Nico wel of niet vertrouwt boeit niet zo, want hij is om te beginnen al niet wilsbekwaam.

   Hij weert hulp af, maar met dit soort signalen kan je hem dus gedwongen op laten nemen, omdat hij een gevaar voor zichzelf vormt.

  • > En dan kan je als hulpverlener weinig doen behalve dan dat in het
   > geval van de heliumflessen je het wel kan gooien dat hij een gevaar
   > is voor anderen.

   De burgemeester is bevoegd. Wet BOPZ.

  • ==
   Maar het lost weinig op Nico is even van de straat maar hij wil zijn probleem niet inzien en gooit het erop dat zijn hulpverlener in dienst is van de staat.
   ==
   Volgens de wet BOPZ kan zonodig dwang worden toegepast.

 4. Dat zou kunnen maar zou je hem daarmee helpen? Nico geeft al aan dat hij samen met zijn huisarts hulp zoekt maar dat het gesaboteerd wordt. Daar kan je vraagtekens bij zetten. Maar met een man met waanideeën en heliumflessen kan je niet voorzichtig genoeg zijn.
  Intussen op twitter wordt er met Nico meegehuild maar niemand steekt zover een helpende hand uit om hem daadwerkelijk te helpen. Het is allemaal de schuld van de staat, dat is wel heel simpel gesteld.

  Maar goed als Nico alles al online neerplempt en er wordt meegekeken door de ‘vijand’ dan is het snel geregeld.

  • Ja, ik denk dat je hem daar uiteindelijk mee helpt, ook al zal hij dat niet direct zo ervaren als hij onder dwang meegenomen wordt. Nu zit hij in een voor hem levensgevaarlijke omgeving waar hij door andere gekken in de gestoordst denkbare wanen bevestigd wordt en er zelfs serieus tegen hem gezegd wordt dat hij zich in brand moet steken als hij aangeeft zelfmoord te overwegen. Dat gaat wel wat verder dan “niet helpen” en is voor hem levensbedreigend. Zo’n omgeving lijkt me voor een kwetsbaar iemand als Nico niet productief en daar moet je hem uithalen, want de kans is niet denkbeeldig dat hij het nog doet ook. Daarnaast is hij niet in staat om een alternatief te creëren voor zichzelf. Hij weet al tijden dat het op een uithuiszetting gaat neerkomen en hij is niet in staat om voor een alternatief te zorgen, ergens anders woonruimte te regelen, of zelfs maar zijn spullen veilig te stellen. Zijn basis is niet op orde en hij geeft kraakheldere zelfmoordsignalen af. Dan ben je een gevaar voor jezelf, zoals in de wet omschreven.

   Wiens “schuld” het precies is of aan wie hij die geeft is natuurlijk in de laatste analyse niet zo belangrijk. Schuldvragen en overleving zijn verschillende ordes van grootte. Van belang is de vraag hoe hij zijn aanstaande dakloosheid overleeft. Onbewust schreeuwt hij overigens al om precies deze hulp, want ik denk dat hij ergens ook wel weet dat als hij zulke expliciete signalen afgeeft waaruit blijkt dat hij een gevaar voor zichzelf is, dat hij opgenomen gaat worden. Zoals je wel eens bij bijvoorbeeld een seriemoordenaar die gestopt wil worden ziet dat hij fouten gaat maken, zodat hij gepakt wordt. Nico stond al op de lijst voor drangzorg en nu is het moment om te handelen. Hij biedt zich op een presenteerblaadje aan om ondanks zichzelf geholpen te worden.

   Volgens mij is Nico’s probleem vertrouwen en niet schuld (de schuld van een ander is nooit je eigen probleem) en gaat het nog een hele tijd duren voor hij daar achter is. Er gaat bij hem iets heel erg mis op alledrie de niveau’s waarop je vertrouwen kan bekijken: er gaat iets scheef in zijn transactionele vertrouwen (bijvoorbeeld dat je erop kan vertrouwen dat je in je huis mag blijven als je de huisbaas huurt betaalt en je goed gedraagt als bewoner), hij lijkt geen enkel zelfvertrouwen te hebben, maar hij heeft wel vals vertrouwen in nepfiguren als Micha Kat en Steve Brown. Als je zo iemand in therapie zet gaat hij nog wel een tijdje door met het de schuld geven aan alles buiten hemzelf, voor hij bij zijn kapotte vertrouwen komt, dat natuurlijk al veel eerder om heel andere redenen stuk ging dan waar hij het nu op betrekt.

   Overigens vind ik het wel lastig, want ondanks die wetstekst op basis waarvan je iemand die een gevaar voor zichzelf vormt gedwongen op kan nemen, vind ik zelfmoord op zich wel een mensenrecht. De vraag is alleen of hij voldoende wilsbekwaam is om die keuze te maken. Ik denk van niet.

 5. Als iemand zelfmoord wil plegen dan gebeurt het uiteindelijk toch wel. Maar in dit geval van Nico vrees ik:http://toegepastesocialewetenschap.blogspot.nl/2012/10/de-donkere-drie-psychopathie-narcisme.html.

  Soms kan zelfdoding ook een geval van narcisme zijn. Aangezien die mafklappers waar Nico mee omgaat duidelijk zwaar gestoord zijn en zo narcistisch als de neten.

  Tsja anders wordt het een gevalletje ontruiming waarvan de bewoner zelfmoord heeft gepleegd dat schijnt vaak voor te komen. In het geval van helium gas kan het ook fout gaan voor andere bewoners dus dat is al een gevaar op zich.

  Ik denk wel dat Nico wilsbekwaam is om de keus zelf te maken gezien hij al de pil van Drion (?) heeft gehaald en nog wat andere hulpmiddelen. Maar tussendoor zegt hij wel met dedain dat zelfmoord voor ‘Jan met de pet’ is. Dat valt niet te rijmen.

  Hij wijst ook duidelijk hulp van goedwillenden af met het excuus dat hij last heeft van braakneigingen. Maar in de winter staan ook campings leeg er is de antikraak dus als je wil kan er voor onderdak gezorgd worden. Maar idd het is een soort van ramptoerisme wat om hem heen hangt. Steek je zelf in de brand maar van je zelf een martelaar. Of Nico is de martelaar van het systeem.

  Leest de deurwaarder mee dan wordt het een koude kerst daarbuiten of bij het leger des heils voor Nico. Als hij zich niet als martelaar voor de goede zaak buiten spel heeft gezet. Helaas zijn mensen zoals Nico die zich buiten de zorg houden dat hoeft niet alleen aan hun te liggen maar niet altijd is er een goede psychiater voor handen of hulpverlening zeker met de bezuinigingen is het zoeken naar een speld in de hooiberg.

 6. Wat ik overigens walgelijk en volstrekt minderwaardig vind, is dat Jan Libbenga/ Barracuda zo iemand exploiteert voor op zijn blog. Wat hij daar vooral mee laat zien is dat hij met zijn “mild ironische” toonzetting over lijken gaat. Het heeft nul nieuwswaarde en doet erg denken aan de zaterdagse bezoekjes die mensen in de negentiende eeuw brachten aan het “dolhuis”, om zich daar met de kwijlende idioten te amuseren. Daar krijgt hij dan applaus voor van wat wandelende minderwaardigheidscomplexen, die hun maatschappelijke en persoonlijke falen proberen te compenseren door zich boven zulk soort mensen te verheffen.

  Kots.

 7. Het is echt schandalig dat mensen zoals Nico gecrushed worden door een woningbouwvereniging. Het is namelijk niet bepaald een luxe-appartement waar hij ondergebracht is, en zijn verleden is ook niet echt soepel verlopen. Zo ‘versmeert’ hij zich liet hij eens ontvallen. En dat hij voor zijn pensioen, helemaal alleen, al jaren op deze plek rondscharrelt is natuurlijk ook niet helemaal standaard.

  Maar een gevaar voor zichzelf en anderen is hij zeker niet. Hij mijmert (!) over zelfdoding. Maar die suggestieve signalen geven wel meer mensen, en dat blijkt dan gewoon weer manipulatief theater te zijn. Onvoorspelbaar vals, want het laat mensen enorm schrikken, maar meer dan irritant drama is het niet.

  Dat Nico twee canisters Helium heeft aangeschaft zegt ook niets. Props voor zijn theater, want het is uiteindelijk nog best ingewikkeld om je met heliumgas van het leven te beroven. Bovendien liep hij eerst rond te bazelen dat hij een grote koffer zou kopen, en naar het ‘buitenland’ wilde vertrekken om daar ‘te sterven’. Dat doet hij niet met zijn twee helium tanks op zijn rug.

  Daarnaast klaagt hij uitsluitend over zijn lichamelijke klachten. Die overigens allemaal vrij eenvoudig zijn terug te leiden naar zijn psychische toestand, Puur stress, angst, paniek etc. Beetje van alles waar Nico waarschijnlijk al heel lang in zijn leven mee te kampen heeft. Maar het is precies wat @Dorothy zegt; de zorg die hij daar voor nodig heeft mijdt hij.

  Ik heb daarom ook geen medelijden met hem. Hij doet het zichzelf aan, en als ik lees dat de psychiaters van amsterdam ingrijpen bij zijn huisarts wordt hij dus gewoon gemonitord. Dus dat komt wel goed.

  My 2 cents. Nico wordt zijn huis uitgezet, en voor een paar maanden gedwongen opgenomen. Daarna krijgt hij weer een huisje en horen we (hopelijk) nooit meer iets van hem.

  De man heeft hulp nodig. Zondermeer. Maar een gevaar voor zichzelf, en/of anderen. Nope.

  • @ziva

   Dat hij een gevaar voor anderen is beweerde ik nooit, hoewel ik mijn vraagtekens heb bij de ware toedracht van die brand in zijn appartementencomplex en ik sowieso een ongezonde fascinatie met vuur als rode draad door zijn uitingen herken. Dan weer zijn huis, dan weer zichzelf, het houdt niet op. Maar volgens objectieve criteria ben je natuurlijk wel een gevaar voor jezelf als je een filmpje op gaat nemen waarin je alle ingrediënten voor een succesvolle zelfmoord naast elkaar zet en ondubbelzinnig aangeeft die te willen gebruiken. Nets om van in paniek te raken natuurlijk, maar wel een glashelder signaal dat binnen het “protocol” past. Dan heb ik het over het protocol voor suïcidepreventie, zoals dat bij GGZ instanties gehanteerd wordt. Er komt daar natuurlijk al een tijdje een psychiater aan de deur en dit is de aanleiding die gezocht werd. Vanuit Nico bekeken is een gedwongen opname natuurlijk op een verwrongen manier een “terugtrekking met eerbehoud”.

   Je zult wel gelijk hebben hoor, zijn chronische slachtofferrol, manipulatief gedrag en dreigementen zichzelf iets aan te doen schreeuwen “borderline”. Doorgaans zijn dat loze en theatrale dreigementen, maar onderzoek laat toch ook wel zien dat je zulke signalen beter wel serieus kunt nemen:

   Manipulative, “just threats,” or suicide gestures are terms you may have heard or used to label suicidal thoughts and behavior in individuals with borderline personality disorder (BPD). These terms imply that the risk of injury or death is low, but evidence shows that BPD patients are at high risk for completed suicide 1-3 —and clinicians who use these labels may underestimate this risk and respond inadequately.

   Om medelijden gaat het wat mij betreft niet, maar wel dat ik liever in een samenleving woon waarin verwarde mannen als Nico een veilige plek voor zichzelf hebben en dat ook voor anderen zijn. En volgens objectieve criteria is hij nu natuurlijk wel een gevaar voor zichzelf. Volgens mij stuurt hij daar zelfs op aan.

   • Als student had ik een baantje als portier bij een nachtclub en daarnaast was een GGZ instelling. Op koninginnedag slaagde een meisje dat ik kende erin om daar op het dak te klimmen. Bij de rand twijfelde ze of ze zou springen of niet, maar een groep ladderzatte cafébezoekers ging toen dus aftellen. Bij “nul” sprong ze en overleed vlak voor mijn voeten. Als ik lees dat “vrienden” van hem zelfs gaan adviseren om zich in brand te steken zodat hij er een “statement” van kan maken, doet me dat erg aan dat aftellen denken. Zo iemand moet je volgens mij in veiligheid brengen.

 8. De man laat helemaal geen gedrag zien van een ‘borderliner’ dus ik snap niet precies waarom je dat voorbeeld aanhaalt. Hij laat meer iets zien in de hoek van ‘pleinvrees’.

  Daarnaast ben ik het niet me je eens dat ‘verwarde types’ zoals deze man ‘een plek voor zichzelf moeten hebben’. Dat is namelijk met dit type man precies waar het misgaat. Hij is opgesloten in een complex met louter verwarde, verslaafde of anderzins beschadigde mensen. Een f*cking hellhole. Geef dit soort mensen een tuintje, een cavia, een kat en een konijn, en ze halen hele dagen met een glimlach boodschappen voor alle bejaarden in het dorp. Nuttiger dan dat kan je ze niet gelukkiger maken.

  Nu wordt er een dom bureaucratisch en juridisch spel met hem gespeeld. Echt walgelijk.

  • Maar dat ben ik met je eens hoor, waar hij nu zit is duidelijk geen veilige omgeving voor hem. Wat ik niet met je eens ben is dat hij niet aan de borderline criteria zou voldoen: manipulatie, dreigen zichzelf iets aan te doen, slachtofferrol, het is echt standaard gedrag. Daar bovenop beschrijft hij nu ook een paniekstoornis. Je moet er geloof ik vier of vijf uit zeven scoren.

   Dat juridische en bureaucratische spel wordt met hem gespeeld, omdat hij niet ontvankelijk is voor de zorg die hem aangeboden wordt en het belang van mensen die geen zorgaanbieder zijn, maar wel met hem te maken hebben natuurlijk ook meeweegt. Er stonden natuurlijk wel hulpverleners bij hem aan de deur. Dat heeft een beetje een patstelling veroorzaakt, die met een gedwongen opname doorbroken kan worden.

 9. De verwarde man en internet in beeld . De inmiddels overleden man die geen hulp kreeg of accepteerde, luceratief ondergeschikt was aan onze instortende en falende gezondheidszorg.

 10. Ik maak me eerlijk gezegd toch wel een beetje zorgen. gisteren om 22:19 heeft nico het volgende op zijn blog geplaatst.

  http://nicovandenham2.blogspot.nl/2015/12/noodoproep-nico-van-den-ham.html

  http://revolutionaironline.com/afperser-eric-donk-ontmaskerd-als-smerige-infiltrant/
  Aangezien ik volgens hem een smerige infiltrant o.i.d. ben, heeft het denk ik weinig zin om contact met hem te zoeken. Ik ben bang dat ik hem daarmee alleen nog maar meer stress en boosheid bezorg. Mijn goedbedoelde telefoontje naar de woningbouw en mijn vraag om de huidige situatie uit te leggen werden me ook niet in dank afgenomen. Nico is geen klootzak, dus ik zou het wel triest vinden als hij maandag echt op straat staat.

  • Helaas moet er waarschijnlijk eerst echt iets heel drastisch gebeuren, die huisuitzetting dus.
   Als hij geen enkele keuze meer heeft dan laat hij zich misschien eerder helpen.

   Wat goed trouwens dat je hem probeerde te helpen, al ziet hij dat nu niet zo.
   Jij probeert tenminste wat, die 10.000 volgers op twitter zo te horen niet.
   Tot zoverre de solidariteit en de menselijkheid.

 11. Tja Nico. Vorig jaar rond deze tijd werd hem al aangezegd dat de huurovereenkomst met hem ontbonden zou worden. De ontruiming stond toen gepland voor februari van dit jaar. Tevens verbeurde hij meer dan 10.000 euro aan dwangsommen. Volgens mij krijg je dan voldoende signalen dat je een te dure en te destructieve hobby hebt, en dat je een iets ander model voor je dagbesteding moet zoeken.

  Dat geldt alleen natuurlijk niet voor Nico. In plaats dat hij maatregelen neemt om deze zelfverkozen ellende te eindigen gaat hij steeds arroganter de plotteropa uithangen en zinkt hij op alle terreinen steeds dieper.

  En nu het dan eindelijk zo ver is, moet de SAR gescrambled worden om hem net voor hij kopje onder gaat uit het drijfzand te vissen.

  Hoe triest het ook is, maar wat mij betreft blijven die heli’s aan de grond, en gaat hij kopje onder. Het is zijn keuze, en zijn eigen schuld.

  • Het is vooral de totaal nietszeggende kabouter van een Arjan Gelder die zijn nutteloze politieke hobby-beweging wil.nu zit te promoten via de (integere) ellende van Nico van den Ham, en hem ook de Helium-container des zelfdoods zit aan te fluisteren. Die Arjan Gelder is DE valse kabouter.

   Steven Brown, hoewel volstrekt van de wereld gesnoven, kan ik wel waarderen. Recalcitrant als de pest, en niet vies van een sensatie hier of daar, maar wel – op zijn manier – een eerlijke vent. Hij was het die als enige de vorige kerst (Nico zou toen al zijn huis uitge-NWO-ed worden) met een uitgebreid voedselpakket bij Nico aan de deur stond te rammelen en zijn Kerstdagen aangenamer maakte.

   Er zit geen hersencel meer op zijn plek in dat koppie van Steven Brown, maar ik mag hem wel. Het is dat addermuisje Arjan Gelder (overigens de auteur van dat stuk op Steven Brown’s vuilnisbelt) dat meer kwaad dan goed doet.

   Dat stuk van hem is bijna (ik denk dat het aan het gebrek van Arjan Gelder’s schrijftalent ligt dat het ‘bijna’ is) bijna dus, een memoriam (is). Het mini-ratje doet zelfs uitspraken als:

   Deze week heb ik nog een interview met Nico opgenomen, wat waarschijnlijk zijn afscheid interview zal blijken te zijn

   En wat dat dacht je van deze zin:

   Niet voor niets houden wij volgens traditie iedere zaterdag na Prinsjes Dag De Nationale Herdenking Zelfdoding ten gevolge besluiten van onze Overheid cq De Rechtspraak. Wij zullen Nico zeker ieder jaar blijven herdenken als een held die vocht tegen een groot lichaam zijnde de Woning Coöperatie Stadsgenoot, die honderden mensen in gevaar heeft gebracht door niet adequaat op te treden tijdens diverse branden.

   Die Arjan Gelder is een kleine gnoom die echt gewoon een harde tik op zijn neusje moet krijgen.

   Steven Brown daarentegen is een schatje. Schatje met een probleem, maar een eerlijk schatje. En dat kan je van die Arjan Gelder niet zeggen. Dat is gewoon een kleine muis met een rat probleem.

   • iemand die labiele mensen aanraadt zich in brand te steken, daar moeten we misschien iets mee doen. Ik kende die Arjan Gelder niet….

    • Die Arjan Gelder ‘managed’ Nico. Via Arjan Gelder komt Nico bij die ‘schrijnende voorbeelden’ van het ‘Kwaad’.

     Die Arjan Gelder neemt veelvuldig filmpjes op met Nico, en is ook de drijvende kracht achter Nico’s “we moeten wat doen aan die zelfdodingen per jaar”.

     Arjan Gelder gebruikt Nico om in het alternatieve media wereldje te komen en invloed te winnen. Zonder Nico, bijvoorbeeld had deze kabouter nooit een podium plaats tijdens de ‘Break The System’ demonstratie gekregen, of een ander van zijn verhaaltjes over het voetlicht gekregen. Die Arjan Gelder is wat ik zeg; “een kleine muis in een rattenpak”.

     Arjan Gelder van Wil.nu gebruikt mensen. Kwetsbare mensen. Voor zijn eigen doeleinden. Namelijk; Arjan Gelder.

     Die Arjan Gelder is het waardig om eens kennis te laten maken met ‘ons de gewone trollen’.

     En die van onze speciale teams. Je weet wel, de betaalde sectie. 😉

     • Yup, het is een kandidaat voor wat special ops trollen :). Maar ik begrijp hem nog niet helemaal. Naar het zich laat aanzien ziet hij vooral een verdienmodel in de zwakken van deze samenleving, zo vraagt hij al veertig euro voor het zijn van een “klankbord“.

      Hij heeft sowieso iets met kwetsbare mensen, die lijkt hij graag op alle fronten te willen exploiteren. Ik ruik oplichterij, proef een zweempje van necrofilie, maar ben er nog niet helemaal achter wat hem nou precies drijft.

    • Arjan Gelder gaf Nico van den Ham zijn helium containers, het boek en de DVD met daarin de instructies “how to kill yourself with Helium’, en de aanmoedigingen.

     Die Arjan Gelder is een ‘little demon’.

 12. Iemand die spot/dreigt met de dood, is m.i. strafwaardig cq rijp voor gedwongen opname al dan niet in een of andere vorm van detentie. Mij, en zijn mede beoogde dode potentiëlen kan het geen moer schelen of de man zelf in leven blijft. Signalen zijn er om te reageren. Vreemd dat dit mandaat in de schoenen van een burgemeester geschoven is.

  • Dan mag je dat hele Christelijke gedoe wel afschaffen @geen, want daar wordt behoorlijk stevig met (consequenties van) de Dood gemanipuleerd.

   Don’t blame us, wij hebben die aanstichter meteen met een stuk hout door de gangen van onze hoofdstad Jerusalem gejaagd. Helaas, ‘jullie’ vonden toch weer een rollende steen om er een gevolg aan te geven. Christ wat een mislukking. Vrolijk Kerstfeest!

 13. (Lieve)@Ziva
  Klopt als een zwerende vinger wat je zegt, neemt niet weg dat onze virtuele “Nico” geen volksvertegenwoordiger is, en een exploot in zijn mik geschoven krijgt. Beter als een een middeleeuwse schandpaal, of een onthoofding uit de oertijd. Hij kan nog kiezen.

  • Nope, dat geeft het niet weer @geen. Het heeft veel meer met ‘hope’ te maken.

   Zoiets als dit:

   Do you remember a guy that’s been
   In such an early song
   I’ve heard a rumour from Ground Control
   Oh no, don’t say it’s true

   They got a message
   from the Action Man
   “I’m happy, hope you’re happy too
   I’ve loved
   all I’ve needed to love
   Sordid details following”

   The shrieking of nothing is killing
   Just pictures of Jap girls
   in synthesis and I
   Ain’t got no money and I ain’t got no hair
   But I’m hoping to kick but the planet it’s glowing

   [CHORUS]
   Ashes to ashes, funk to funky
   We know Major Tom’s 4
   a junkie
   Strung out in heaven’s high
   Hitting an all-time low

   Time and again I tell myself
   I’ll stay clean tonight
   But the little green wheels are following me
   Oh no, not again
   I’m stuck with a valuable friend
   “I’m happy, hope you’re happy too”
   One flash of light
   but no smoking pistol

   I never done good things
   I never done bad things
   I never did anything out of the blue,
   Want an axe to break the ice
   Wanna come down right now

   [CHORUS]

   My mother said
   to get things done
   You’d better not mess
   with Major Tom

 14. In ons landje sterven er alleen al elke dag ongeveer 500 mensen. Deze ” virtuele Nicoclown” zal de gemiddelde nederlander zijn of haar reet roesten!
  Cultuur en geloof kan ook stompzinnig zijn…

 15. @Geen dat is niet helemaal waar wat je zegt. Vaak is het vrij complex allemaal.

  Hier hebben wij 2 inrichtingen gehad en vanaf Haarlem station mocht er geen machinist destijds dezelfde rit rijden omdat het aantal springers berucht waren.
  Het waren er gemiddeld 2 per week als ik me het nog kan herinneren, dat haalde de krant niet eens meer.

  Iemand die toen voor de trein was weggehaald zei gewoon dat het uitstel van executie was en inderdaad het gebeurde een tijd later dat hij zijn plan uitvoerde ditmaal lukte het wel.

  Vaak zitten familie en vrienden met hun handen in het haar als ze iemand in hun directe omgeving hebben die psychisch zwaar ziek is.

  Maar met het neo liberale klimaat waar Rutte c.s. zo trots op zijn is de sociaal ‘zwakkere’ wel de dupe want de bezuinigingen treffen hun het hardst. Veilig thuis is geen veilig thuis meer en zoals voorspeld werd is de afvloeingsregeling van het rijk naar de gemeentes een ramp. Wachtlijsten langer het moet goedkoper en vaak vinden gemeentes het wel best families zoeken het zelf maar uit.

 16. Ik woonde 5 jaar langs het spoor, diverse zelfmoorden van zeer dichtbij meegemaakt Zoals een klasgenootje van mijn dochter, en een buurtbewoonster die er genadig vanaf kwam, en “slechts” een voet onder de trein achterliet. Tis allemaal wat. Of een verkoper die zijn omzet niet haalde, en uit het raam sprong. Een tante die langgeleden ook voor de trein sprong. Kan nog wel even doorgaan zo. Kwestie heeft volgens mij te maken, met een op holgeslagen gezondheidsmachine, die zich richt op gezondheidsmarketing, i.p.v. individuele gezondheidszorg. Toch vreemd dat we dit een industrie noemen alsof het de normaalste zaak van de wereld is, terwijl er ieder jaar (premie)geld bij moet, terwijl we steeds zieker lijken te worden. Dan klopt het fundamenteel al niet. Moet anders dus.

 17. Ach toch, de virtuele viespeuk Nico gaat vanwege zijn huisuitzetting voortaan prepaid , en als alternatief voor zijn ontvlambare Helium dreigementen, deep behind de enemy lines wonen. Staat gewoon op zijn anonieme site, beste mensen!

Reacties zijn gesloten.