Wonder Women

Afgelopen zaterdag zag ik een tweet voorbijkomen met daarin de volgende tekst:

De tweet sloeg op dit artikel met de titel: Witte mensen moeten eens luisteren.

De vier vrouwen (ik geef ze de geuzenaam “Wonder Women”, zij noemen zichzelf “sisterhood”), die geïnterviewd zijn voor dit pareltje ^ van het NRC : Anousha N’Zume, Mariam el Maslouhi, Arzu Aslan en Seada Nourhussen, maken onderdeel uit van Black Twitter (Nederlandse community), en hebben o.a. gemeen dat zij op geheel eigen wijze tegen racisme strijden. Nobody f*cks with the Wonder Women.
N’Zume, zoals ze zichzelf noemt want van origine heeft zij een Hollandse naam, ken ik vanwege het simpele feit dat ik een block kreeg zonder haar ooit gesproken te hebben. Nu weet ik dat zij anti-Zwarte Piet is en mijn artikeltjes/ meninkjes zullen wel niet in de smaak zijn gevallen. *kuch*. Zij heeft wel eens geacteerd in een serie en werkt o.a voor de Vara. El Maslouhi studeert nog en schrijft voor Joop.nl, Nourhussen is journaliste en schrijft voor Trouw, Aslan is een juf op een basisschool. Vanwege mijn interesse in de anti-Zwarte Piet en anti- racisme issues volg ik deze dames al enige tijd op het internet en dus wist ik wel dat zij bepaalde meningen delen.

Om het heel kort te houden, ik was flabbergasted toen ik dit artikel las, dit is g*dverdoeme een zuivere vorm van reverse racisme. Allerlei termen vlogen mij om de oren, allen uit hun circuit en soort van codetaal.
Sisterhood, Agency, Male fragility, Unapolegetic, en als meest bizarre de Helper Whitey (de witte die het opneemt voor de zwarte en naar wie dan ineens wel geluisterd wordt), en of course de White Privilege waar ik het in een ander artikel al over had.
Zij spelen het klaar in dit artikel, wat zij van te voren hebben ingezien dus niet wegduiken nu, om alle mensen te reduceren naar hun huidskleur. Heel duidelijk is de passage die ik bovenaan dit artikel heb uitvergroot en de term “Agency“: aangezien ze op de ladder van ongelijkheid onderaan staan, staan zwarte mensen bovenaan als het om recht van spreken gaat. Dus afhankelijk van je huidskleur mag je een mening hebben over racisme volgens deze redenatie. Is dat racisme of niet?

Sunny Bergman, die o.a. bekend werd met het Zwarte Piet filmpje in Londen, kreeg de roe met de volgende bewering van El Maslouhi: „Het ging mij niet om de inhoud van de film maar om wie het zegt: Sunny Bergman. Hoort een witte vrouw zo’n film te maken? Ze had ook haar privilege kunnen delen en de film door een zwarte filmer laten maken. Heeft ze niet gedaan. Ik wil haar alleen maar zeggen: jij bent hier geen slachtoffer van.”
Met ander woorden: zij mocht deze docu eigenlijk niet maken want zij is wit. LOL hoor! Denken jullie nu werkelijk met deze redenatie dat je überhaupt nog door iemand, behalve zij die amoebes zijn, nog serieus worden genomen?
Ik schrijf over Zwarte Piet zijn cultuur en krijg van jullie de zak, maar deze vrouw die op haar manier voor racisme opkomt en veel vuil werk heeft opgeknapt wordt op deze wijze bedankt? Hahaha, nu wist ik toevallig wel dat er al een tijdje een fittie was en deze nonsens over Sunny is in dit NRC artikel herhaald, en dus niet uit de lucht komen vallen. Tjemig, wat ben je dan een kleinzielig persoontje zeg om je huidskleur als wapen in de strijd te gooien. En nu ik dit zeg ben ik natuurlijk ook een racist, yep want iedereen die er tegenin gaat is racist volgens jullie maatstaven. Eat it en beat it zou ik zeggen.

Verder stelt Aslan, de dame die nota bene basisleerkracht is:,, Witte mannen moeten gebroken worden”.
Zozo, je zou maar eens één van je jongens bij deze juf in de klas hebben zitten. *slik*. Flikker toch op met je idiotie.
Iedereen mag in een democratie, en daar leef jij in Aslan, zijn mening geven. Zwart, wit, klein en groot zolang je je aan de wet houdt. Gebroken klinkt mij uiterst agressief in de woorden en dan denk ik aan wat iemand mij vertelde na de demonstratie n.a.v. de dood van Henriquez: de tijd van praten is afgelopen. Daar denk ik aan, aan agressie, aan mensen ophitsen tegen elkaar.

En zo zie ik dit artikel, vrouwen met een flink minderwaardigheidsgevoel, absoluut door de mand gevallen fopfeministen, die fulmineren tegen iedereen die anders denken dan zij zelf en niet willen meegaan in hun waanzin met de guilt by associaton.
Gefeliciteerd,met deze vrienden hebben anti- racisten geen vijanden meer nodig.
En nee, ik ga niet luisteren!

Update 09-11-15: Jemig, het lag allemaal aan die stoute Bas Blokker van Het NRC, natuurlijk weer zo ’n witte man!
http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/34662_luisteren_naar_een_ongemakkelijke_boodschap/
En kijk eens naar de reacties onder dit artikel.

53 thoughts on “Wonder Women

 1. Go Teigertje! Mooi stuk. Las het artikel inderdaad ook verbijsterd. Als je partners als Sunny Bergman en Peter Breedveld zelfs verliest in je strijd, is er toch wel iets aan de hand met je manier van doen.

 2. Blijft toch een gezellige kerel ^, die Gario.
  Heeft er zeker niks mee te maken..tjonge jonge.
  Dat is nu ophitsen.

 3. Zelfs aan de vooravond van Kristallnacht wil ik het zeker geen Joods – politiek tintje geven wat je zegt @teigertje.

  Maar toch, de wereld is niets veranderd. Dus:

  When Someone Tells You He Wants to Kill You – Take Him Seriously.

 4. http://www.nrc.nl/next/2015/11/09/alleen-maar-witte-mensen-1555288

  Freud is de vader van de psycho analyse veel van zijn ideeën zijn inmiddels achterhaald maar dat is normaal. De psycho analyse is veel anders geworden omdat de tijd niet stil heeft gestaan.

  Tsja verder ben ik het wel een beetje eens met de dames. In Nederland zijn we niet bepaald opgeschoten wat modernisatie van onze maatschappij betreft. Het continue gezeik over de ‘opgedrongen multi-culti samenleving’ van de verontruste burger (waar te veel naar geluisterd wordt) die hunkert naar de overzichtelijke jaren waarin alles overzichtelijk was. Daar was alles wit, de politieagent die nog gezag had door flink klappen uit te delen en alles wat anders was dat moest onder het maaiveld.

  Dan hebben we nog het feit dat we emancipatorisch ook niet echt meedoen. Het is nog teveel een mannenwereld en bij de ‘elite’ is het ook weinig anders. Je hoeft maar naar onze 1e en 2e kamer te kijken hoe het voor staat. Dat toen Abouthaleb burgemeester werd van Rotterdam het land te klein was.

  De dames gaan er van uit dat je deze discussie moet voeren door er flink tegen in te gaan en zo controversieel mogelijk te zijn. Wel dat is ze gelukt want de verontruste burger is wakker geworden die wil dit niet.

  Ik hou niet van Sunny Bergman, ik hou niet van dit gedoe. Het enige waar ik bezwaar tegen heb is dat die opgefokte lui een kinderfeest vernietigen.

 5. Gelijk aan elkaar =gelijk aan elkaar.
  Voor mij zijn er geen 1e, 2e of 3e rangs burgers maar dat is exact wat er staat in het artikel. Het is racisme bestrijden met racisme.

  Het heeft ook niks van doen met emancipatie, dat is het laagje vernis @Dorothy, wat ze erover heen proberen te lakken.
  Emancipatie staat voor gelijke rechten man en vrouw. Deze dames willen niet dat zaken gelijk zijn, zij willen en eisen ongelijkheid. Het is eigenlijk een paar stappen terug i.p.v. vooruit.
  Witte mannen moeten gebroken worden, wat heeft dat te maken met gelijke rechten?

  Ik durf zelfs te stellen, ook omdat ik zijdelings de achtergrond ken, dat de uithaal naar Sunny gevoed wordt door iets heel vrouwelijks namelijk jaloezie, ook weer met het stopwoordje white privilege overgoten. Het is werkelijk de enige in elkaar gefabriceerde reden die er staat als verklaring.
  Wat controversieel zeg..dit jankartikel.

  • Geen van die dames is een documentairemaker van het niveau van Sunny. Het slaat helemaal nergens op, want ze hadden er een slechte documentaire vol met derderangs Engels jargon van gemaakt

   • Gewoon belachelijk dat je voorrang zou moeten krijgen omdat je teint donker is, het moet toch gaan om je vaardigheden. Goh, dan ben je echt emancipatorisch bezig!
    Maar deze types hoor je trouwens ook niet over de feitelijke discriminatie op de arbeidsmarkt, dat boeit ze ook niet.

    Het is een hoop theater, ze zijn gewoon jaloers op Sunny en die fittie is dus al langer bezig. Peter R wordt er gewoon ter plekke bij verzonnen, het gaat om een fittie tussen vooral Aslan en Peter Breedveld als je het mij vraagt. Een Peter dus.

    Eerst zeg je dat je eigenlijk niet zwart genoeg bent om mee te doen aan het interview en één van je “sisters” geeft dat ook aan en vervolgens heb je de grootste smoel. Je schreeuwt het uit van kwaadheid in een grote landelijke krant.

    Twee dagen later leg je de verantwoordelijkheid voor de toon bij de journalist die je interviewde, niveautje hoor.

 6. Overigens nog een puntje…. Deze dozen zijn all over the place met hun racisme, maar de manier waarop ze zich als vrouwen presenter getuigt ook nog eens van cis privilege.

  * Antiblank racisme is even erg als racisme tegen negers
  * Hun mismaakte cis privilege is even erg als “white privilege”.

  Het is lood om oud ijzer. Hun gedrag is het spiegelbeeld van wat ze zeggen te bestrijden.

  • Ze zijn zelf actief onderdeel van het probleem racisme en maken actief gebruik van hun privilege.

  • Ik begrijp niet helemaal waarom de manier waarop zij zich als vrouwen presenteren getuigt van cis privilege. Misschien is dat omdat ik sowieso wat problemen heb met de term cis privilege, maar ik herken het ook niet in deze context.

   • @Ziva

    Misschien word ik te snel getriggerd omdat ik tijdens mijn studie veel vakjes feministische literatuurkritiek volgde. deconstructie enzo.

    De officiële definitie van cis privilege is:

    “set of unearned advantages that individuals who identify with their biological sex accrue solely due to having a cisgender identity”

    Hardcore feministen zoals deze “sisterhood” zijn best wel vaak nogal transgender vijandig en bieden in hun manier van redeneren geen enkele ruimte aan andere sekses. Hun hele verhaal staat of valt met een totaal binaire man/ vrouw verdeling (in dit geval ook nog eens op ras). Sterker nog, er zijn feministische organisaties die transgenders fysiek buitensluiten.

    Haatteksten zoals deze van Janice Raymond in The Transsexual Empire:

    “All transsexuals rape women’s bodies by reducing the real female form to an artifact, appropriating this body for themselves …. Transsexuals merely cut off the most obvious means of invading women, so that they seem non-invasive.”

    zijn de normaalste zaak van de wereld voor dames met dit slag van conflictgericht haatfeminisme. Dat er evengoed FtM transgenders bestaan wordt voor het gemak maar over het hoofd gezien. Waar sta je met je feminisme als gender een fluïde gegeven is geworden?

    Identificeer ik ze als dat slag feministen? Yup. Ze zijn erg van de “sisterhood” en sluiten andere genders buiten in hun manier van redeneren. Ik zou nooit een zuster van ze kunnen zijn. Vanwege mijn ras niet en al helemaal niet vanwege mijn geslacht, ook niet na mijn transitie. Ze willen witte, antiracistische mannen zelfs “breken”, zoals gesteld werd. De achterliggende genderopvatting, dat heel overdreven “wij vrouwen” ding met een fikse dosis zich als antiracisme vermommend slachtofferfeminisme erbij zodat ze de schijn kunnen ophouden dat ze geen machtige, buitengewoon invloedrijke vrouwen zijn, het is doordrenkt van het cis privilege.

    Als zij deel uitmaken van een clubje waarin ik op basis van mijn ras en mijn geboortegeslacht nooit bij kan horen, genieten ze een privilege dat ik niet heb, zoals andere “witte mannen” dat ook niet hebben. Ik vind het belangrijk om dat onder de aandacht te brengen bij vrouwen die de mond vol hebben van “white privilege”. Dat ze zelf ook gepriviligeerd zijn.

    • PS… Het viertal is niet raciaal geprivilegieerd want er zit ook een Turkse bij, maar wel gender geprivilegieerd, want het zijn alleen maar vrouwen. Overigens gebruiken ze zelf de term “Agency” om hun eigen privilege mee te verhullen.

     Zoals Breedveld schreef:

     Is ‘Black Twitter‘ machteloos? I think not. Mariam el Maslouhi, Arzu Aslan, Seada Nourhussen en Anousha N’Zume zijn zich ook heel goed bewust van hun macht als ze witte antiracisten in de verdediging drijven. Je kunt als witte antiracist dan maar beter je bek houden want anders illustreer je het punt dat de vier vrouwen maken. Je bent dan als witte antracist, zogezegd, behoorlijk machteloos.

     en dat is dus vanwege hun “agency”, ofwel privilege.

     • Tja, dan neem je wel de moeite om Janice Raymond op te zoeken, maar laat je het weer na om even verder te klikken naar wat artikelen over CIS gender en CIS privilege, waar je meestal al in de eerste alinea tegenkomt wat @naomi zegt, om dan haastig hier een comment te posten die er helemaal naast zit.

      Dan ben je niet van plan om iets toe te voegen aan de discussie, die zeer interessant kan zijn, maar dan ben je gewoon bezig om de comments van in dit geval @naomi onderuit (proberen) te halen. Ben jij het niet @Ruud die zegt daar zo’n hekel aan te hebben?

  • LOL, en maar klagen..het zijn toch geen stijf-gestreken puntmutsen maar hele lieve smurfenmutsen. Wat is nu weer het probleem?

  • > Ik heb er maar eens eentje voor de aardigheid doorgelaten
   > omdat Ruud er zo mee onderlijnt te dom te zijn om op te
   > poepen.

   Ja, ik realiseerde het me zelf ook opeens, een uurtje of zo later. Ik ken die hele cis-uitdrukkingen ook pas een week of wat, dus het is even wennen. Ik dacht nog aan Trans-Jordanië als ezelsbruggetje.

   Wat erg allemaal, hè? Kun je me lekker op afbranden. Dacht ik ook nog. Graag gedaan.

   • Dus dan kom je eerst hier om te proberen mijn comments onderuit te halen door spijkers op laag water te gaan zoeken en alsnog de plank grandioos mis te slaan en dan ga je je er vervolgens over beklagen dat je “afgebrand” wordt?

    LOL. Kan je niet een andere autistische hobby verzinnen? Doe eens wat met kunst of de natuur, schijnt voor mensen met jouw persoonlijkeheidsproblematiek even goed te werken.

  • Inderdaad Ziva, op een blog van oneerlijke mensen met een partijdige treitertrol aan de moderatorknoppen ga ik geen discussie voeren. Dat heb je goed begrepen.

   • dus je komt hier reageren om geen discussie te voeren, maar ik ben een “treitertrol”? Apart wel.

    Maar dit was ‘m weer voor vandaag. Verdere reacties van je haal ik toch maar niet meer uit de spambox. Als je zelfs in je eigen woorden niets toevoegt heb ik daar natuurlijk ook niets aan toe te voegen.

    • Dat is nu wat ik noem “de klassieke jijbak”.
     Een beetje cherry picking op reacties of een volgens jou foute woordkeuze of zin, maar never inhoudelijk op het artikel zelf ingaan.

     Waar ik nog nooit een zinnig antwoord op heb gekregen is mijn vraag wat je hier komt doen..met alle respect.
     En dat is de reden dat ik niet zit te wachten op je reacties Ruud, kritiek zo nu en dan prima maar doe nogmaals es inhoudelijk op het artikel zelf.

     • > maar doe nogmaals es inhoudelijk op het artikel zelf.

      Rot lekker op. Je denkt toch niet dat als ik een zinnige of interessante gedachte heb over deze belangrijke kwestie, ik die HIER ga uiten!? Op dit volkomen verziekte ruzieblog? Kom op zeg.

      Paarlen voor de zwijnen, ken je die uitdrukking?

     • Inderdaad, op zinnige gedachten heb ik je werkelijk nog nooit kunnen betrappen. Het is alleen maar dom, kwaadaardig en aanmatigend wat je te “melden” hebt.

      Maar eerst kom je alleen maar met debiele uitspraken aanzetten, je bent de enige die hier vijandig en ruziezoekend doet terwijl de rest een leuke dialoog voert, je zit te stalken op een blog waar je nog niet eens welkom bent en gaat dat vervolgens omkeren?

      LOL

     • My oh my Ruud.
      Maar goed om te weten dat JIJ jouw mening op dit verziekte blog NIET komt uiten, dan mag de lezer zelf uitmaken wat JIJ hier wel komt doen, ja tog..niet dan?
      Ik ga weer eens wat anders doen..bijv. aardappelschillen zoeken voor mijn avondmaal!

      20.10 *was vergeten de caps lock aan te doen, is nu hersteld* 😛

   • LoL wat ben je toch een zwartwit denkende zeurkous.

    Hoewel, ‘treitertrol’ vond ik dan wel weer leuk gevonden. ‘partijdige treitertrol’ : ik moest er hard van lachen.

    Maar is dat niet een pleonasme? treitertrol? Een taalmier als jij zou dit soort stijlfoutjes toch willen vermijden?

 7. Aha okay, tja er zit nogal wat haat op de lijn zo te zien. Niet alleen bij de feministen ten opzichte van transgenders, maar richting allerlei ‘not-like-myselfs’.

  In het voorbeeld van Dorothy herken ik inderdaad wat je bedoelt met CIS-privilege. Al vind ik het vooral discriminatie zoals: “Red cats should not be allowed to be named cats, cause the red hair is a sign of a genetic mutation which by nature makes them another (sub)species.”

  Anyways Ik begrijp wat je bedoelt met CIS privilege misbruik bij deze ‘sisters’, al geloof ik niet dat ik zelf welkom zou zijn bij hun feestjes, en zie het dus voornamelijk als domme agressie met een racistische ondertoon.

  Als zij deel uitmaken van een clubje waarin ik op basis van mijn ras en mijn geboortegeslacht nooit bij kan horen, genieten ze een privilege dat ik niet heb

  Ja dat is waar, maar dat zie ik niet snel veranderen. Nog los van het feit of ik dat wel op een dergelijke manier veranderd zou willen zien. Privilege betekent immers een onbalans, en een onbalans is vital voor beweging en dus groei. Daarnaast kan je dan natuurlijk wel eindeloos doorgaan. Lange mensen hebben een privilege tov kleine mensen etc.

  Natuurlijk heb je gelijk wanneer privileges niet zouden mogen voorkomen wanneer er ‘rechten’ uit voortvloeien, waarbij die rechten voor iedereen gewaarborgd moeten blijven. Zo vind ik het zeker een recht voor een mtf transgender om gebruik te maken van ‘dames-faciliteiten’, maar niet per definitie een gegeven. Mensen zijn geen mind-readers en een fysieke mannelijke verschijning in de kleedkamer wordt terecht niet gewaardeerd zonder dat daar een verklaring voor wordt gegeven. Het ‘recht’ om niet door mannen in een kleedkamer lastiggevallen te worden geldt namelijk ook.

  Ga je dit activistisch bestrijden, dan loop je de kans om een anti-identity programma te starten, en dat lijkt mij niet de juiste weg. Ook volledig in tegenstrijd overigens met de worsteling van transgenders.

  • Is overigens een stokoud conflict tussen de trans en de radicaal feministische beweging. dit is een heel mooi achtergrondartikel daarover in “The Newyorker“.

   Niet dat ik hun zuster zou willen zijn, maar dat houd je toch. Niettemin zie ik me niet alleen als vrouw, maar ook als een feministische vrouw. Alleen niet zo. en inderdaad, jij zou weer te “white privilege” zijn om zomaar bij hun clubje te mogen. Dan heb je toch te weinig “agency”.

   Overigens ben ik tegen privilege, omdat ik meritocraat ben. Ik ben ervan overtuigd dat mensen die het meeste bijdragen het meeste voor het zeggen moeten hebben en mensen die weinig bijdragen verder dan ook hun muil moeten houden, op minder voorrechten aanspraak maken. Zo werkte het in de op anarchistische leest geschoeide kraakpanden waar ik vroeger vaak was echt het beste. Jij vertimmert die etage? Dan is het jouw etage. Jij irrigeert dat verdorde stuk woestijnland dat daar al eeuwen braak lag? Dan is het jouw stuk land. Maar dat is op grond van verdienste, niet op grond van afkomst, geslacht of ras. Bevoorrecht is beter dan geprivilegieerd en creëert dezelfde onbalans die je denk ik bedoelt. Ik vind jouw argument van onbalans als waarde in zichzelf niet zo sterk, want de Duitse Autobahnen waren ook vital voor beweging en groei. Tumoren kunnen ook bewegen en groeien in het lichaam. Wat zegt dat nou? Sommige onbalansen pakken goed uit en andere weer wat minder.

   Je schreef:
   Zo vind ik het zeker een recht voor een mtf transgender om gebruik te maken van ‘dames-faciliteiten’, maar niet per definitie een gegeven. Mensen zijn geen mind-readers en een fysieke mannelijke verschijning in de kleedkamer wordt terecht niet gewaardeerd zonder dat daar een verklaring voor wordt gegeven.

   Lees dat stuk in de newyorker…. die bathroom discussie begon al in 1973, wist je dat? Kan je jezelf nader verklaren? Want als een man die als man gekleed is in het vrouwentoilet gaat beweren dat hij zich “vrouw voelt” kan ik met je meegaan, maar als een man die duidelijk vrouw probeert te zijn maar nog onvoldoende “passabel” is in de ogen van die CIS geprivilegieerde vrouwen, kan ik daar absoluut niet in meegaan.

   Ken je die “bathroom scene” uit Transparent?

   “THERE ARE YOUNG WOMEN IN HERE THAT YOU ARE TRAUMATIZING”

   😉

   • Een voorrecht is – denk ik – hetzelfde als een privilege, maar mijn taalkennis kan mij daar in de steek laten.

    Wel heb je volkomen gelijk dat een voorrecht niet mag voortkomen uit een geslacht, afkomst of ras. Zelfs niet uit identificatie. Zelfs niet vanwege voorkeur. Wil je trouwen met je sex robot om voor jou belangrijke redenen? Do it!

    Maar voorrechten/privileges zullen dus altijd bestaan. Zelfs in jouw voorbeeld. Dat gaat de komende jaren denk ik nog wel verder uitgediept worden, en worden voorrechten van te voren toegewezen en mogelijk zelfs gerealiseerd. Transhumanism. Mensen met speciale robotics of genetische manipulatie die bij voorbaat geschikt zijn voor specialistische werkzaamheden of taken. De eerste designer baby is al geboren. Het kind is ‘privileged’ omdat het een broertje kan helpen aan het juiste beenmerg om te genezen van een ziekte. Dit is niet het einde, maar het begin.

    Vwb je Duitse Autobahn analogie. Ja, dat heeft weinig leuke dingen gebracht, en daar waren ze ook niet voor bedoeld; vanuit ons perspectief. Dat betekent dus dat groei niet afgerekend mag worden op grond van” “Is het voor mij wel of niet gunstig”. Groei is groei en eigenlijk neutraal. Dat het effect negatief is, maakt het principe groei niet minder vitaal.

    Verder ben ik het volledig met je eens over de ‘bathroom-scene’, die ik overigens niet kende. Dat is precies wat ik bedoelde.

    • Mooi he, “Transparent”. Ik vond het zelf een geniale serie (kijken!) en keek die samen met mijn zoon om het gesprek over transdingen met hem te kunnen voeren. Sloeg niet zo aan, was toch iets te volwassen drama denk ik. Maar Sense8 vond hij prachtig! Het transkarakter daarin heet trouwens “Nomi”, dus daar had ik ook wel een soort van sympathie mee:

     Ik zag de term “privilege” een beetje in de context van de discussie, waarin ik vooral keek naar gebruik van de term in “white privilege” en “cisgender privilege”; daarin hebben ze het over “unearned advantages”. Weet niet of ik de juiste termen gebruikte, maar ik vind die “advantages” alleen goed als je ze verdiende.

     Overigens ben ik vanzelfsprekend een voorstander van de transhumanistische beweging, maar weet niet of ik die genetische veranderingen waarmee je anderen kunt helpen persoonlijke privileges zijn. Lijkt me dat dat speciale beenmerg eerder een “advantage” is voor degene die dat nodig heeft, dan degene die dat doneert vanwege zijn genetica. Is best wel een pijnlijk proces, toch?

     Maar iemand kunnen helpen is ook weer een voorrecht.

     • Het afnemen van beenmerg is geen pijnlijk proces, al jaren neemt men die af via de bloedbaan. De week (iets meer),vooraf krijg je dan injecties waardoor de stamcellen vanuit je beenmerg naar de bloedbaan gaan. Vervolgens wordt je aan een soort van wasmachine met centrifuge gezet die de stamcellen uit je bloed filtert. Dit duurt bij sommige een paar uren, bij anderen kost het wat meer tijd want het hangt af van het aantal stamcellen wat in je bloed zit.

      Voor degene die het ontvangt is het idd. heel vervelend, meer vanwege de intens zware chemo die alles plat legt en je leven een aantal weken tot een hel maakt.

     • Nee, dat doen ze wel om vast te kunnen stellen hoever de kanker gevorderd is.
      Die puncties zijn dus wel uiterst pijnlijk.

  • Ik weet het nooit met Hassnae. Er zit bij haar altijd een rare ondertoon dwars. Of het is een soort van misplaatst intellectueel willen doen, of ‘professioneel verongelijkt willen zijn’, of het is ronduit naief of overdreven.

   Zo haak ik in dit stuk meteen af als ze ‘intellectueel’ gaat doen over haar vroege passie voor Malcolm X en het lot van de zwarte amerikanen. Dat heb ik werkelijk nog nooit ergens in haar stukken terug zien komen, dus die passie valt wel mee of is zelfs overdreven dan wel verzonnen.

   En dan dat verongelijkte aan het einde waar ze de RTL-flop aanhaalt die ze samen met Peter heeft ondergaan. Okay, denk ik dan, dan ga je dus een format voorstellen bij een commerciele omroep en dan ga je niet bedenken dat juist die partijen denken in doelgroepen die afgestemd zijn op adverteerders?

   • Malcolm X zie je wel vaker voorbijkomen in onderlinge tweets van de volgers van Hassnae en Peter. Bijv. Appa, die is er gek op.
    En ja daar heb je gelijk in, die slachtofferrol komt vaak terug, meestal in stukjes van Peter en dan in de laatste alinea.

    Ik bedoelde eigenlijk meer de rode draad in het artikel, dat veel lijkt op die van mij in bovenstaand artikel.

 8. Hassnae haar blog heb ik gelezen ook de link bij Joop waar de wonder woman het dunnetjes over doen. Ik merk echt dat ik 52 ben en er geen geduld meer voor heb.
  Het is gezeik, het slaat nergens op en de vrouwen die mee zou doen aan het artikel zijn heel slim dat ze hebben afgezegd.

  Bleven 4 verongelijkte vrouwen over die niets anders deden dan miepen en zichzelf veel te serieus nemen.
  Dat ze worden afgefikt is terecht wat Bas Blokker bezielde dat weet hij alleen.

  Dit weekeinde is de Sinterklaas intocht en ik hou mijn hart vast. Vorig jaar liep het al uit op een opstootje tussen betogers en politie – al dan niet in burger. Kinderen werden bang en ik vrees dat door het gedram van de tegenstanders kleine kinderen ontroostbaar worden. Die geloven in Sint en Piet en weten bij God niet wat slavernij is.

  Dat die dozen nu nog zeiken over de reacties die ze kregen is vreemd. Ze hadden het kunnen verwachten, dus zelfs daarin zijn ze geen heldinnen.
  Arzu Aslan, Mariam El Maslouhi, Seada Nourhussen en Anousha Nzume reageren op het interview met hen in NRC Handelsblad

  • Nou inderdaad, dat is geen kapotte laptop, ziet er zeker niet uit als een hardware probleem. Ben verder geen windhoos expert, maar zou hij niet gewoon “start system normally” moeten selecteren in plaats van “system repair” zoals hij nu doet? Volgens mij is er niets aan de hand met die laptop en is het gewoon een desparate leugen om kijkers geld af te troggelen nadat zijn pogingen Hans Vogel wat geld uit de zak te kloppen niet werkten, of onvoldoende opleverden. Wat niet klopt aan zijn verhaal is ook dat hij ‘m dus al liet opabreren bij de poppendokter en die laptop het alsnog niet doet. Maar dat betekent dat hij gewoon terug kan gaan naar die winkel en zich erover beklagen dat ze hun werk niet goed deden. Helpen ze ‘m vanzelfsprekend gratis.

   Anders kan hij nog altijd met een megafoon naar Microsoft Ierland gaan, die zit in Dublin in het Sandyfort Industrial Estate. Ik weet zeker dat ze hem gaan helpen als hij daar stennis gaat schoppen. Hun communicatie afdeling is best gevoelig voor dergelijke publiciteit.

   Hij moet in zijn kracht gaan staan en dat is nog altijd het voeren van haatcampagnes. Als je met Microsoft Ierland wilt fucken moet je het over de privacyschending gaan hebben van de emails die ze daar opslaan. Was nogal een probleempje tot afgelopen september, they put it to bed en als Micha dat daar met een megafoon gaat staan oprakelen, worden ze daar niet gelukkig van. Die hebben er best een nieuwe laptop voor over met gratis office 365 abonnement erbij als hij ophoudt.

   Microsoft stands in contempt of court right now for refusing to hand over to US authorities, emails held in its Irish data centre. This case will surely go to the Supreme Court and will be an extremely important determination for the cloud business, and any company or individual using data centre storage. If Microsoft loses, US multinationals will be left scrambling to somehow, legally firewall off their EU-based data centres from US government reach.

   Dan roer je ook eens lekker waar het stinkt. Zeg maar big pedogovernment vs the babyaanstukkensnijdcloud (om zijn jargon te gebruiken) en wie er het meeste recht op heeft je privacy te schenden. Zou Micha toch iets mee moeten kunnen.

 9. Als je als ‘redder van het Nederlandse volk’ verlaten in een Iers hostel zit dan heb je een realiteit check nodig. Dat Kat denkt dat hij ijzersterk staat in zijn zaken is een des illusie maar dat weet hij zelf ook wel.

  Hoelang blijft hij nog in het hostel? Voorgoed?

 10. Klinkt goed Naomi, maar ik weet niet of MS daar gevoelig voor is, hij heeft een Toshiba laptop dus een OEM versie windows, dus fabrikant verantwoordelijk. Dan nog als jij je OS upfucked is dat niet aan de fabrikant. Die bouwen een mooie verborgen restore partitie in en als je tijden het opstarten een paar keer op F9 (of wat dan ook bij Toshiba) ramt willie gewoon alles terug zetten hoe het uit de fabriek kwam (kan een kleuter), werkt dat niet is gewoon je harde schijf naar de klote, geef je een paar tientjes uit, download even een windows 7 vergelijkbareversie van je OS en installeert die (met behulp vanhet nummertje op je laptop), uurtje werk en klaar is Kat (je bent alleen wel al je documenten kwijt….
  Maar speaking of privacy die heeft ie vast allemaal al op een OneDrive account bij Microsoft staan ;

Reacties zijn gesloten.