De parasitaire media

Vraag: Wat hebben Maurice Wasbauer, Don Quijotte, Martin Vrijland en Micha Kat met elkaar gemeen?
Antwoord: Het zijn allemaal parasieten die proberen te teren op de toch al lege portemonnee van labiele volgers en zo hun knip willen spekken zonder er ook maar iets noemenswaardigs voor te doen.

Met bovenstaande opmerking zal ik wel weer geen vriendjes in die sector maken, maar het is wel een feit. Allen willen geld verdienen met hun al dan niet gratis bij WordPress gehoste website, doen voorkomen alsof deze sites handenvol geld kosten.

Uiteraard hebben ze daar allemaal zo hun methodes voor en de één is gewoon wat minder dom dan de ander, maar ze maken zich er allemaal schuldig aan. Even een greep uit de collectie van veelgebruikte methodes van deze ahem… kuch… heren:

wasbauerMaurice Wasbauer: Zonder twijfel de intelligentste van het stel en daardoor ook gelijk het doortraptst. Probeert geld te verdienen met neplinkjes in de zogenaamde “nieuwsartikelen” en nu dat niet lekker meer gaat door ordinair om geld te bedelen met een leuk verhaaltje bezaaid met leugens en onzin.

don1Don Quijotte: Het andere uiterste en zonder enig spoor van twijfel de domste van het stel. Dit is niet alleen vast te stellen door de zwakzinnigheid van zijn commentaren en luiheid van zijn schrijfsels maar vooral zijn donatie pagina. Geen inleiding, geen verklaring waarom, alleen de tekst omdat het kan, en dus ook nul donaties.

mvrijlandMartin Vrijland: Dacht met Beyond the Matrix het grote geld te pakken. Hij denkt wel slim te zijn en leest zeker weten deze artikelen op Swap, want sinds mijn vorige stuk over zijn nieuwe webstek is er geen artikel meer van zijn hand verschenen en laat hij anderen het werk doen. Goed opgelet Martin! Helaas houdt meneer Alberda zich des te meer bezig met promotie (lees bedelwerk) op Facebook, want het wil niet zo vlotten met die donaties en de dreigementen dat de stekker eruit zal gaan samen met het in ruste zijnde Martinvrijland.nl moeten de verzoeken om geld kracht bijzetten. Om de paar posts op zijn FB page volgt een verzoek om geld door middel van inspiratieloos knip en plak werk van de eerdere bedel verzoeken.

mkatMicha Kat: Liet zich rijkelijk betalen door de familie Poot voor zijn Demmink hetze, en ondertussen klopte hij nog wat centjes uit de zakken van labiele medestanders met zijn Micha claim. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat hij op dit moment de enige is zonder gebedel of donatie linkjes op de nieuwe site. Of dat van lange duur is durf ik te betwijfelen, maar voor nu lijkt het erop dat hij de site probeert te bekostigen met zijn koddige “Tube Your Shop” werkzaamheden.

Vraag: Wat hebben al deze methodes om geld uit de zakken van de lezer te kloppen met elkaar gemeen?
Antwoord: Ze werken niet.

En daarmee heeft u het probleem met al deze parasieten in twee zinnen samengevat: ze hebben simpelweg geen kaas gegeten van het runnen van een succesvolle website en jagen allemaal het snelle geld na, een spoor van kapot gerunde sites achterlatend. Best jammer, want met een dergelijk hoog entertainment gehalte is daar toch best een succes van te maken, wanneer je bijvoorbeeld kijkt naar een webstek als De Speld.

23 thoughts on “De parasitaire media

 1. Zo zat ik laatst weer een bedel artikel op ‘wanttoknow’ te lezen met John Consekolder (what’s in a name ;-)) in de hoofdrol.
  Die vindt zichzelf helemaal geweldig want hij is neuropsycholoog, auteur, spreker, event/radio/tv-producent/programmamaker, interviewer, presentator, filmer én editor. Denk echter maar niet dat hij zichzelf (en zijn gezin) daarmee kan onderhouden, nee, daar heeft Consekolder toch echt ‘uw hulp’ bij nodig in de vorm van donaties. In plaats van de conclusie te trekken dat hij dus weinig tot geheel niet succesvol is in zijn activiteiten moeten mensen maar vrijgevig zijn zodat hij zijn ‘droom’ kan leven. En nu is hij dan ook nog extra zielig want hij heeft een ernstig auto ongeluk gehad.
  Over parasieten gesproken.

 2. Nabrander

  In plaats van de conclusie te trekken dat hij dus weinig tot geheel niet succesvol is in zijn activiteiten en hij dus beter iets anders kan gaan doen en misschien een normale baan zou kunnen gaan zoeken moeten mensen maar vrijgevig zijn zodat hij zijn ‘droom’ kan leven.

 3. Nabrander 2.0

  En die zogenaamd milieubewuste zwevers willen allemaal (zie ook de vitalifaaltjes) ook nog eens ten overvloede een auto onder hun bedelreten hebben.

 4. Micha Kat viert het ontslag van Juul Paradijs als zijn overwinning en gaat nu, nadat hij eerst zegt te willen terugkeren naar de Telegraaf om die krant ‘zuiver’ te maken, nu a.s. vrijdag de TMG opblazen met telefoontjes zoals hij zelf meld. Durft hij nu wel naar NL terug te keren om die ‘papyrusoverwinning’ te vieren met zijn achterban??

  • Dat vind ik dus jammer dat Olaf weggaat….. Lijkt me dit niet meer iets voor: Joost Niemoller?? De Russische taal kan ie zich daar dan meteen eigen maken 😉
   Of Vrijland, ook lache…

 5. mmm ik kom net een JDTV filmpje tegen op de site van kat. Dit filmpje staat echter niet op een JDTV youtubeaccount, maar op dat van schiedamsglorie.

  http://revolutionaironline.com/micha-zomer-2009-en-de-telegraaf/

  Schiedamsglorie staat ook wel bekend als pinkypaint, de pedo die op de Demmink demo kwam mee protesteren.

  http://jdtvnieuwsbullet.blogspot.nl/2012/10/pownews-en-pinkypedo-in-demminkcomplot.html

  http://barracudanls.blogspot.nl/2012/10/pinkypaint.html

  Blijkbaar heeft kat hier geen problemen mee. De eerstvolgende keer dat ik die kale lafbek zie breek ik daarom direct zijn neus en misschien zelfs wel zijn nek! Ik heb nu toch al een veroordeling voor openlijke geweldpleging achter mijn naam staan, dus wat dat betreft heb ik toch niets meer te verliezen.

Reacties zijn gesloten.