Toekomst

history 2015 - Israeli President Rivlin inspecting German troops - Present Day

Germany 2015 – Present Day – Israeli President Rivlin inspecting German troops

Ali, Ali..Ali ??? galmt het in Cluedo-plotterland. Ongezonde dikbuik Hans J. Mauritz en verknipt seksueel autist Wim Dankbaar strijden om de eer als eerste de nieuwe versie van “Het Verboden Dagboek – Deel 2” op de markt te brengen. Verveelrobot Dankbaar heeft naar zeggen zijn eigen nieuwe veelbelovende nog meer onthullende en meest spraakmakende boek ooit al klaar en beschikbaar voor het einde van de maand: niet goed, geld terug.

Advertentieverkoper en mislukt Bourgondiër Hans J. Mauritz heeft naar zeggen zijn eigen nieuwe veelbelovende nog meer onthullende en meest spraakmakende boek ooit al klaar en beschikbaar voor het einde van de maand (wegens omstandigheden en nieuwe scoops uitgesteld naar 23 juni 2015). Niet goed, geld verdwenen.

De boeken zijn (uiteraard) te bestellen bij Bol.com, alle grote, belangrijkste, en meest toonaangevende boekhandels, via de uitgevers zelf, en beide exemplaren zijn natuurlijk rijp voor verfilming; Dankbaar doet het in gedachten via een (technische) documentaire, en Hans J. Mauritz fantaseert lustig over een heuse speelfilm met Monique van de Ven in de hoofdrol.

Het is diep-, diep- en dieptriest. Op 1 mei 1999 wordt een 16-jarig meisje vermoord. Zo maar. Ze blijkt een passante. Het verkeerde moment, het verkeerde tijdstip, de verkeerde plaats. Het duurt 14 jaar voor de moordenaar wordt gevonden, voor een rechtbank gebracht en veroordeeld.

Eindelijk is daar, na 14 jaar, het moment van bezinning, van reflectie, van tot rust komen en misschien bouwen aan een toekomst. Voor de ouders, familieleden, vrienden, kennissen, en voor betrokkenen: rechercheurs, politie-agenten, buren, belangstellenden.

Helaas, het is ze niet gegund. Die rust, de tijd om eindelijk eens een decennium van onwetendheid, onzekerheid, onrust, ongeloof, bittere frustratie en vooral verdriet op een rij te zetten, samen te vatten, proberen te begrijpen, en als het even kan misschien af te sluiten, deels achter te laten. Te leren, te waarderen dat er een toekomst is. Vooral nu. Nu vooral.

Parasieten, uitschot, en volstrekt egoïstische idioten zoals Wim Dankbaar en Hans J. Mauritz misgunnen die voldoening, dat beetje geluk. Die toekomst. Dat nieuwe leven zonder de gruwelijke horror van het verleden te vergeten.

Er zullen altijd mensen zijn die een toekomst in de weg staan. Met een ideologie, met een fantasie, of een boek in de hand. Toch, voor hen – in de Toekomst – is er geen plaats. Niet meer. Nooit meer.

20 thoughts on “Toekomst

 1. Weet je, er is al veel over gezegd en geschreven door alles en iedereen. maar als je gewoon bij de kern blijft:

  -1- Een dagboek is geen feitenrelaas. Het zijn de diepe zielenroerselen van een individu die om wat voor reden dan ook destijds juist die woorden gebruikte om zijn emoties en meningen (over mensen) onder woorden te brengen. PUNT.
  -2- Het is juist een teken van beschaving / reflectie als je op eerder standpunten / meningen van jezelf durft terug te komen. Ik bedoel hiermee de Moeder / de familie / het OM / de politie / Peter R. Eventueel publiekelijk en eventueel met een grote sorry. PUNT.

  – Als je je boek baseert op een dagboek / valse verklaringen / slechte audioverslagen en heel veel indirect “”bewijs””,
  – Als je daarom zelfs durft te stellen dat de DNA-match met Jasper S wel vals MOET zijn….,
  – Als je desondanks blijft volharden in je maniakale overtuiging dat een ALI de moord heeft gepleegd en dat een Demmink de doofpot aanvoert…..,
  ben je geen knip voor de neus waard en verdien je het om keihard strafrechtelijk en financieel te worden aangepakt.

 2. Dag lieve mensen,

  Ik ben nog even wat energie aan het verzamelen en dan ga ik ook weer bloggen. Voor wie het nog niet wist: in plaats van een homoziekte aan mijn anus, zoals AIRVD en Don zo hartverwarmend veronderstelden, had ik op Koningsdag dus een hartinfarct. Ik had het even te druk met geopereerd worden, in het ziekenhuis liggen, hartrevalidatie, me instellen op nieuwe medicatie en wat gezonder leven qua dieet en roken. En natuurlijk meteen aan de Zen meditatie gegaan, want dat schijnt de kans op een infarct met vijftig procent te verminderen.

  Hoe dan ook: ik ben er weer.

  • Hej Jeroen, heel vervelend voor je man. Kan me er weinig een voorstelling bij maken, hoe zoiets moet voelen, maar het is vast erg naar/traumatiserend.
   Ik las dat je mediteert nu als remedie, misschien dat je deze muziek al wel kent, ik kan er in ieder geval onwijs goed bij mediteren. Het hele repetoire van Biosphere vind ik persoonlijk zeer rustgevend/geestverruimend.

   Sterkte en beterschap man,

   1:11

 3. @Jeroen, sterkte dan maar. je hoeft niet te bloggen hé, je kunt ook een tijdje overslaan. Om de één of andere reden reageren bepaalde figuren altijd heel sterk op jouw stukjes (als een rode lap op een stier, zeg maar).

  Zouden die AIRVD en Don nu afkickverschijnselen hebben omdat ze niets hebben om op te reageren? Geen reactie is geen actie, tog?

  • Van die discussies op de interwebs heb ik persoonlijk weinig last. In zoverre ik het niet vind kunnen doe ik er aangifte van en moet het recht zijn beloop hebben. Daar mogen anderen zich dan over buigen en houdt het me niet meer bezig. IRL heeft het weinig impact op me, vind ik het eigenlijk nog steeds leuk, inclusief agressie die ik bij sommige koekwausjes oproep. Als ze de grenzen maar in de gaten houden, qua smaad, laster, haatzaaien en bedreiging vind ik het prima. Ben zelf ook helemaal geen voorstander van zo’n bezopen internet rijbewijs dat ingetrokken kan worden, maar wel dat anonimiteit afgeschaft moet worden. Niet voor aan de “voorkant” van het internet, maar wel bij providers. Het moet veel simpeler worden om de persoon achter een IP adres te achterhalen als die persoon persoonlijke vrijheden van andere mensen schendt. Reeds vervolgbare strafbare feiten moeten ook beter en consequenter vervolgd worden. Dat vond en vind ik.

   Wat mijn hartje betreft: het is gewoon vette pech dat ik dit meemaak, maar had het op mijn vingers na kunnen tellen: ik ben zwaar genetisch belast van zowel vader- als moederzijde, mijn vader kreeg op dezelfde (jonge) leeftijd als ik hartklachten evenals mijn grootvader, altijd gerookt als een ketter en nu ben ik dus *fucked*. Het was zeker niet de “homo internetticus” die me een laatste zetje gaf. Eerder mijn puberale zoontje, als ik toch iets externs de schuld moet geven in plaats van mijn dichtgeslibte kransaderen (waarvan twee niet gedotterd konden worden want over een te grote lengte maar wel al 70% dichtgeslibt. Een accident waiting to happen).

  • Die zeven dagen voelen, 1 dag voor de Ziggo monteur komt, als zeven jaar. Nog langer en ik zou ook hart problemen krijgen.

  • En ik kan helaas geen foto’s plaatsen, maar ik maak er zojuist een met een chemtrail recht over mijn appartement heen. En ik woon hier nog geen week.

   Nu kruist een andere trail de eerste waardoor het toch bewezen is dat god bestaat. Dit kruis aan chemtrails een dag na Hemelvaart kan geen toeval zijn.

   Die nieuwe trail gaat overigens recht op Schiedam af. Ik had nooit iets in Spangen moeten kopen; veel te dicht bij Jeroen natuurlijk.

 4. Dat wist ik niet Jeroen dat je een hartinfarct hebt gehad. Neem magnesium pillen elke dag en granaatappels elke dag om je hart te versterken. Verders kun je veel makreel nemen gerookt, zalm en advocado,s en zoveel mogelijk raw food/raw veggies. Drink ook af en toe een wijntje om te relaxen.

 5. Jeetje. Ik volg de laatste tijd veel discussies op barra, frontaal n. en hier ook wel eens. Moest soms wel lachen maar ook fronzen.
  Daarom ook, Jeroen, veel sterkte en beterschap gewenst.

Reacties zijn gesloten.