Hart onder de Riem

street art - TLV 2015 - oranje wortel met duif

street art – TLV 2015 – oranje wortel met duif

Het is wat rustiger bij Swapichou, maar dat betekent niet dat wij minder begaan zijn met de geestestoestand van de plotgekkies. Integendeel, wij leven enorm met hen mee. Ook deze dagen. Vóóral deze dagen. Zo begrijpen wij de extreme druk die Martin Vrijland moet voelen nu hij binnen zijn verlichte, maar vreselijk slaapverwekkende concept van ‘beyond the matrix’ niet meer openlijk mag masturberen over de rauwe naakte beelden van de aardbeving in Nepal: HAARP, Mossad, Matrix, en afgerukte lichaamsdelen. Mjum! Opgewonden wordt natuurlijk niemand van dat quasi filosofisch gereutel bij BTM, dus het zal maar in je onderbuik blijven zweven; de inspiratie en de bloeddorstige duidingen die opborrelen na het zien in de MSM van die opwindende beelden met duizenden verse lijken. Enorm frustrerend. Hou vol Martin; wij en duizenden nabestaanden steunen je!

De ramprukkers, zoals Martin Vrijland, daargelaten wij hebben vandaag toch enige sympathie voor de afvalligen en buitengesloten feestneuzen van de plotgekkie-kliniek; ‘the little people.’ Die hebben het momenteel zwaar. Het is immers de vooravond van Koningsdag, en de ‘watch-lists’ zijn verspreid onder de politie-agenten die gaan zorgen dat het voor iedereen een leuk feestje wordt. En dat betekent eigenlijk (gelukkig) altijd een feestje zonder ‘the little people’. Ons hart gaat daarom – natuurlijk – uit naar Erwin Lensink die hopelijk al is opgepakt en preventief vastgezet; veel plezier Erwin, maak er iets moois van. Het duurt maar 48 uur en dan heeft niemand meer last van je.

Met pijn in ons hart denken we ook aan Micha Kat die eenzaam en alleen in Dublin zit en zelfs niet welkom is op het Ambassade-feestje; de grenzen lijken voor hem definitief gesloten. Althans wel toegankelijk, maar niet zonder eerst wangslijm te doneren, want dan weet tenminste iedereen in de hele wereld welk kaalkoppie bij het onderkalken van de privé-woning van een bejaard echtpaar ‘gematched’ kan worden. Dat is plezieriger en vooral veiliger voor alle mensen op Aarde. Goedkoper ook, want dan hoeft niemand meer jarenlang naar dat kansloze ‘ik heb het niet gedaan’ gewauwel te luisteren, of ‘verrast’ te worden met voorspelbare ‘paniekaanvallen’ of andere Cluster-B symptomen. Kan er meteen begonnen worden met de strafuitvoering of de behandeling. Maar voor vanavond hopen wij dat Micha een kamer voor zichzelf heeft en deze niet hoeft te delen met mede-gedetineerden of exotische vluchtelingen. Denk ‘Bat Yam’. Het kan Micha. Ook voor jou. Zelfs jij!

Wij gunnen Nico van den Ham een mooi plekje op de rand van de Magere Brug om van het finale vuurwerk te genieten. Kort en krachtig, want meer verdient die bejaarde huilebalk niet; zorgmijden betekent ook geen aandacht krijgen. Voor Boosplotter Don Quijotte hebben we lachend een hele doos Oranje Bitter op de juridische koeriersdienst gezet; proost, geniet nog even van je vrijheid. Martin Vrijland gunnen we deze week een ‘tientje’ om een biertje én een ijsje te kopen; dus hier, hier of hier storten lieve mensen! Het is immers Koningsdag. Een dag van saamhorigheid, broederschap en gelijkheid. Een dag om elkaar een hart onder de riem te steken.

Het is feest. Geniet ervan. Waar je ook bent. In een politiecel. Op je kamer in een goedkoop jeugdhotel. Achter je computer met een fles Oranje Bitter, op je zolderkamer met een rauwe oranje wortel als post-ruk genot, op óf onder de Magere Brug, dan wel vrolijk dansend in de zon genietend van al die gekkies om je heen. Maak een feestje; we zijn wie we zijn. Daar is geen ontsnappen aan.

Muziek: The Sound – I can’t escape myself. Video van David Lynch.

4 thoughts on “Hart onder de Riem

  1. Kijk vooral eens op Blikopnosjournaal…..openlijke censuur en het laf ja-knikken voor je lezerspubliek wat totaal niet tegen een klein beetje kritiek kan….heerlijk!! Ik geniet opperbest op deze Koningsdag en drink nog een extra oranjebittertje en biertje op al die dwalende zielen die tegen eigenlijk alles zijn maar het totaal niet weten waar ze het over hebben. Mogen zij snel vrede vinden in een of andere sekte die internet verbied, hebben wij ook weer de rust gevonden….

Reacties zijn gesloten.