Ganja Vrijmibo

Ergens heeft Barracuda gelijk: er is ook niets meer te beleven in koekwausjesland sinds de zaken Vaatstra en Demmink zo roemloos implodeerden en wat tegenwoordig nog doorplottert is nauwelijks het vermelden waard. Waar de neuk moet ik het over gaan hebben deze Vrijmibo. Revolutionaironline gaat vrolijk door in hetzelfde template als Klokkenluideronline maar nu met een donkere achtergrond; nog steeds gaat het om Micha’s slaapverwekkende obsessies met de Telegraaf, Mc Donalds en nietsvernoedende telefonistes, terwijl er van de revolutie waar we allemaal zo op wachten niets terechtkomt, Wim Dankbaar herkauwt in de tussentijd zijn mislukte Vaatstra project en heeft niet door dat hij vooral nog in zichzelf mompelt en dan hebben we nog de nieuwe site van Martin Vrijland, beyonddthematrix

Ook dit initiatief is vooral oude wijn in nieuwe zakken: wat paranoide-schizofreen gezwam van Rene van Daatselaar over halfbegrepen symbolieken en zijn willekeurige OlympicZion associaties daarbij, Johan Oldenkamp die zijn oude stukjes herkauwt en voor de zekerheid nog eens benadrukt dat het allemaal de schuld van de kwaadaardige khazaarzionisten is – waarmee hij overigens geen antisemiet is want hij is dol op Arabieren – nog wat KurzWeilSaturnus kunstmatig nanobot DNA uitingen van Martin Vrijland die schijnbaar ontstonden door de toepassing van de cut-up techniek op eerdere stukjes van hem, wat economische fictie van Pieter Stuurman en de pseudospirituele verwarde man Jeroen de Lange, met wat vage coffeeshop filosofietjes.

Voor een Vrijmibo is die nog wel de moeite van het overpeinzen waard, absoluut de moeite om eens een dikke joint op te steken bij zijn daseinsanalyse. Maken we er een Ganja Vrijmibo van en kunnen we eens diep filosofisch gaan doorpeinzen op de Lange’s briljante observaties. Wat dacht u bijvoorbeeld van deze:

Ik ervaar dat ik niet meer ben wie ik was, maar ook nog niet ben, wie ik zal zijn. Wij veranderen allemaal. Continu. En wat ik hierbij ook ervaar is dat ik daarin een behoorlijke vrijheid heb. Ofwel, ik ben nu wie ik in het verleden wilde zijn en ik zal waarschijnlijk in de toekomst diegene zijn die ik eigenlijk nu wil zijn. Maar wie ben ik dan, nu? Als ik je dus vertel wie ik nu ben, vertel ik je eigenlijk wie ik vroeger wilde zijn. Een schim. En als ik je vertel wie ik nu eigenlijk wil zijn, ben ik dat pas in de toekomst, misschien. Een fantasie?

Okeejjj…. (diepe haal van zijn White Widow jonko neemt), Jeroen is ontevreden met wie hij nu is, want hij is nu pas wat hij vroeger wilde zijn en nu ook nog niet waar hij had willen zijn. Bestaat hij eigenlijk wel, vraagt hij zich af. Beetje een vreemde grond om je dat af te vragen, want ambitie en existentie zijn natuurlijk verschillende dingen. Eigenlijk maakt het geen fuck uit wie hij is, zo betoogt hij, want we zijn allemaal een, En daarom moeten we naar zijn pad kijken in plaats van hemzelf, ofzo.

Nu even niet meteen “ja maar” of “ onzin” roepen, maar probeer het je gewoon even voor te stellen. Wil je dit pad met me meelopen? Gewoon om eens te kijken hoe dat is om het Leven zo te ervaren? Je weet waarschijnlijk al hoe is om het Leven vanuit afgescheidenheid te ervaren dus waarom niet eens een ander perspectief toelaten?

Nou ok, ik wandel mee! Benieuwd waar de reis ons zal brengen.

Als ik jou pijn doe, doe ik mij dus pijn; als ik mij pijn doe, doe ik jou pijn. Door die manier het Leven te ervaren, blijft er dan maar één relevante weg voor mij open en dat is de weg van “Ik Ben”.

IK BEN, DAT, WAT IK BEN.

-Zijn wietje nog eens aansteekt- maar ehh… IK BEN WAT IK BEN (Eheieh Asher Eheieh) is toch een super occulte kreet van de vuige kabbalistische ZionistenKhazaren, die het G’d zagen schrijven bij het brandend braambos? Dus je bent wat je bent omdat je ook een ander bent? Want ik ben wie ik ben. Apart wel, want eerder bestond hij niet en nu is hij weer wat hij is en zit hij helemaal in zichzelf omdat hij de Ander ook ervaart. Ofzo.

Maar daarom beste mensen, leven we in een Matrix. Dat u het maar weet.

73 thoughts on “Ganja Vrijmibo

 1. Ik gooi er nog een muziekje in en ga er weer eens vandoor.
  Deze was ook een mooie van Texas:

 2. Er kan natuurlijk niets winnen van Ofra Haza en een wijntje, maar toch..

  Als de bar nog open is: rode wijn graag, en wat Interpol

   • Now let it be first understood that I am a god of War and of Vengeance. I shall deal hardly with them.
    Choose ye an island!
    Fortify it!
    Dung it about with enginery of war!
    I will give you a war-engine.
    With it ye shall smite the peoples; and none shall stand before you.
    Lurk! Withdraw! Upon them! this is the Law of the Battle of Conquest: thus shall my worship be about my secret house.

     • Let the Scarlet Woman beware! If pity and compassion and tenderness visit her heart; if she leave my work to toy with old sweetnesses; then shall my vengeance be known. I will slay me her child: I will alienate her heart: I will cast her out from men: as a shrinking and despised harlot shall she crawl through dusk wet streets, and die cold and an-hungered.

      But let her raise herself in pride! Let her follow me in my way! Let her work the work of wickedness! Let her kill her heart! Let her be loud and adulterous! Let her be covered with jewels, and rich garments, and let her be shameless before all men!
      Then will I lift her to pinnacles of power: then will I breed from her a child mightier than all the kings of the earth. I will fill her with joy: with my force shall she see & strike at the worship of Nu: she shall achieve Hadit.

Reacties zijn gesloten.