VrijMiBeau: Social Wolvin’

You sure are looking good…

Yes! En vooral Hoera! We hebben het gehaald. Het is weer vrijdag. Voor normale gezonde mensen was het weer een harde week vol met verplichtingen en verantwoordelijkheid. Dat is geen nieuws, maar bij de gemankeerde plotgekkies lijkt het verveelvirus zich massaal te verspreiden. He-le-maal niets hebben ze gepresteerd de afgelopen week. Ja, krijten op de motorkap van je auto. Alsof dat behalve grappig iets oplevert in regenland Nederland?! Maar goed, wij zitten er helemaal klaar voor. Het is vrijdagmiddag; de plicht roept. Tijd dus voor een link dump, drankje en een dikke sigaarAuwooooooh!!!

Misschien dat het iemand is opgevallen, maar de wolf is de mascotte van Swapichou. Het leek ons daarom wel leuk – bij gebrek aan plotgekkie-input – om eens te kijken naar alle supercoole gave en nog betere attributen die wolven hebben en waarom ‘ons soort’ al duizenden jaren als Canis lupus familiaris de beste vriendjes zijn met gewone mensen. Soms is het een beetje spannend en boring dat ‘touchy feely’ gedoe, en is er wat geblaf en heibel, maar het komt altijd weer goed met de roedel.

Dat is best bijzonder dus laten we eens een paar dingen van ons interessante leven benoemen:

 • Seks.
  Het is vrijdag, dus beginnen we hier maar mee. Gewoon omdat je de rest van deze post dan niet meer hoeft te lezen, en rechtstreeks naar de bar kan sluipen. Anyway wolvenseks is dus ultra übervet, vol met passie en als je connectie zoekt met een partner dan kan je het niet beter doen dan op zijn’wolfs’. Wij doen het misschien soms liever zo, maar dat is nog altijd mega veel beter dan stilletjes vibreren vanuit een paranoïde rukbunker, zoals plotgekkies graag proberen klaar te komen.
 • Sociale cohesie. Kijk, bij Swapichou deden we vanaf dag één slechts één ding goed. We deden het altijd samen. Kracht in nummers. Het is en was niet een Wim, een Martijn, een Micha of een Steve. Het is en was altijd een collectief. Daarom zijn we geen ‘losers’.
 • Eenzaamheid. Toegegeven, ook wolven zijn soms eenzaam. Sporadisch wordt één van ons uit de roedel gebeten of verdwijnen we even, maar we kunnen altijd terugvallen op de kracht van na stilte keihard en bijtgraag terugkomen. Plotgekkies doen dat anders en dalen na iedere gebeurtenis verder af in hun verslaving of verkeren in de neergaande cyclus van cognitieve dissonantie en DOOM.
 • Communicatie. Wij praten. Wij blijven praten of we nu hysterisch krijsen of een goed en gewoon gesprek hebben we blijven praten met elkaar. Is er soms ruzie? Ja zeker, en natuurlijk. Dat wordt vrijwel altijd netjes uitgebeten. Mits er geen andere keuze is. Dan worden we gevaarlijk. En happen we door.
 • Voedsel. Lekker eten vinden wij altijd belangrijk. Onze roedel heeft een paar exceptioneel heerlijke koks, die van ieder stukje mals en jong vlees een uniek ontbijtje weten te toveren. Eenvoudig knagen aan een bot of gewoon een lekkere Wagyu steak vinden we allemaal ook prima. Maar vooral zijn wij bereid om ons voedsel te delen door onze gezamenlijke interesse voor ‘overleven’. Dus ‘if needed’ doen wij niet zo moeilijk over een stuk vlees of een stukje van alles. Denk maar aan de ‘Lady en de Vagebond’

 • Territoriale driften. Luister. Dit is ons stukje oersteppe. Wij voelen ons hier fijn en beschermen dit met lief en leed. We hebben dus geen zin in zeurende zeikerds en domme aluhoedjes. Die bijten we diep en hard. Het is ons territorium en we verdedigen dat. Natuurlijk zijn wij expansionistische kutwolven want zo rolt deze roedel nou eenmaal. Maar de macht en kracht van de sterkste roedel roeleert altijd. Hoe graag je ook ROL (hihihi hoi Micha) of BTM (fair play Martijn) wil spelen.
 • Migratie. Yep. Wij blijven graag op ons stekkie maar soms moeten we en zijn we gedwongen om elders te trekken. Is dat gevaarlijk? Ja want niemand neukt met ons mits we dat geheel vrijwillig toestaan. Dus af en toe staan de huilende wolven aan de poorten van jouw territorium. Dus wat. En nu?

Mooi genoeg bij elkaar gehuild. Voldoende inzicht in onze psyche? Volkomen verveeld jezelf door al deze woorden geploegd. Zit je zuchtend voor je uit te kijken, en te balen van al die ‘wasted time’? Heel goed, dan is het nu tijd voor een drankje en wat muziek.

Vanwege dit lange verhaal is de eerste ronde op kosten van Jeroen. Dorothy heeft haar doos vol sigaren meegebracht. Teigertje schenkt haar bijzondere Gin. Jeroen stopt voor een paar uur zijn Voodoo-poppen weg. Ziva hangt haar wapen aan de kapstok en trekt haar bikini recht, Everwijn heeft zijn persoonlijke porno-collectie meegenomen, en ikzelf ga even een potje ‘huilen’. Tijd voor een muziekje! De bar is open. Have fun!

55 thoughts on “VrijMiBeau: Social Wolvin’

 1. Een cupido teigetje engeltje, hahaha..
  Ach, ik ben maar een simpel teigertje…
  *sluipt weer naar de bar*
  *sleept snel vleestaart weg voor de wolven*

 2. Gelukkig, Jeroen is er ook. *Kruipt in zijn armen want het gaat weer goed met hem*

  Dan wil ik wel een glas wijn. Wit, iets met de smaak van een zoete truffel.

  • Zoete truffel? Sinds wanneer bestaat die. Truffels stinken en smaken goor. Alleen bij de juiste gerechten gaat het en is het super!! Jullie faken allemaal!!!

   • Tssk, tssk, plotboertje… niet galmen wanneer je dieet uitsluitend bestaat uit havermoutpap en aardappelen, en het (te) lang geleden is dat je in een fatsoenlijk restaurant hebt gegeten.

    Perigord Truffels, bewonderd juist om de zoete smaak.

    Nou, hup, weg van je monitor, en ga ‘revolutionair’ spelen. Micha kan al de hulp die er is gebruiken.

 3. Lekker nummer Don. Ik geniet ervan. Jammer dat je nog steeds niet mee mag spelen in de speeltuin wegens het feit dat je een naar en akelig stuk mens bent. Ik heb ook een liedje voor je Don.

 4. Hahaha lachen hoe de spambox volstroomt met de reacties van een verongelijkte peuter. Kom op Don! Je kan beter, nog wat bedreiging aan Ziva en mij misschien? Of zijn wij te moeilijk voor je? Het wordt allemaal genoteerd Don. Je hebt geen idee in wat voor zwaar vaarwater je bent bezeilt. Oen.

  Liedje voor je domme peuter:

 5. Ik stel mij Don altijd voor als zo’n zwakke sukkel die de lef niet heeft om echte vrouwen te krijgen of met echte mannen te vechten en daarom maar probeert de ‘in zijn ogen’ zwakkeren te pakken. Een Hyena, Gier, een smerige aaseter. Te zwak om zijn eigen stukje vlees te jagen. Don. Luister. Wij Wolven eten wezens zoals jij en zeker als je onze puppies pakt.

  Wraak is een gerecht wat het beste koud gegeten wordt.

  😉

 6. Is Don bezopen?

  “But I will be fair. Allways!”

  Dat klinkt een beetje zoals de Opa die zijn kleindochter een tientje geeft voor haar ‘diensten’ omdat het ‘fair’ is.

 7. Eigenlijk is dat ook best zielig. Dan is het VrijMiBeau vrijdag en dan loop je een beetje tegen een spambox te leuteren. Ik bedoel als dit nu tegen de minister-president van Nederland was dan was het al zielig maar dan ben je een volwassen (peuter) man en dan ga je op vrijdagmiddag een spambox volmieteren met domme reacties en dan heb je het grootste geluk dat de altijd lieve Ziva de moderator is van dienst. De droevigheid. Ik word er verdrietig van….

  Iemand een zakdoekje?

  • Ik geef altijd antwoord wanneer iemand iets tegen mij zegt @Swap. Dat heeft mijn vader mij geleerd: Altijd, altijd tegemoet treden, en nooit, maar dan ook nooit hopen en wachten dat het als vanzelf goed komt.

   • Grappig.

    Dat zei mijn vader ook altijd. Vreemd genoeg zie ik hem, hij is inmiddels overleden, als een Viking. Bruut. Gemeen. Hard. Frontaal. Maar mijn vader was dan ook een Germaan.

    P.S. en nee DON ik ben niet vergeten hoe jij na de dood van mijn vader de rouwadvertenties ziekelijk ging afstruinen. Je bent ziek. Heel ziek.

    • Wow, deed DQ dat?

     Dat is inderdaad best niet okay?

     Wat is dat toch met die haatdragende plotgekkies dat ze zo vol zitten over die mooie wereld ‘beyond the matrix’ maar iedere keer weer laten zien zelf helemaal niets van hun eigen utopia aan te trekken?

     Vorige week hadden we het tijdens de VrijMiBeau over ‘horror-movies’. Ik wil terugkomen op mijn meest enge film ooit gezien.

     De meest gruwelijke film die ik ken is bij nader inzien: Animal Farm. Het ‘einde” is gewoon echt angstaanjagend.

    • Maar mijn vader was dan ook een Germaan.

     Mijn vader is een Jood. Maar lijkt net een mens als ik jouw Germaanse vader kwaliteiten begrijp.

 8. A gaunt and relentless wolf, possessed
  Of a quite insatiable thirst,
  Once paused at a stream to drink and rest,
  And found that, bound on a similar quest,
  A lamb had arrived there first.

  The lamb was a lamb of a garrulous mind
  And frivolity most extreme:
  In the fashion common to all his kind,
  He cantered in front and galloped behind.
  And troubled the limpid stream.

  “My friend,” said the wolf, with a winsome air,
  “Your capers I can’t admire.”
  “Go to!” quoth the lamb. (Though he said not where,
  He showed what he meant by his brazen stare
  And the way that he gambolled higher.)

  “My capers,” he cried, “are the kind that are
  Invariably served with lamb.
  Remember, this is a public bar,
  And I’ll do as I please. If your drink I mar,
  I don’t give a tinker’s ——.”

  He paused and glanced at the rivulet,
  And that pause than speech was worse,
  For his roving eye a saw-mill met,
  And, near it, the word which should be set
  At the end of the previous verse.

  Said the wolf: “You are tough and may bring remorse,
  But of such is the world well rid.
  I’ve swallowed your capers, I’ve swallowed your sauce,
  And it’s plain to be seen that my only course
  Is swallowing you.” He did.

  THE MORAL: The wisest lambs they are
  Who, when they’re assailed by thirst,
  Keep well away from a public bar;
  For of all black sheep, or near, or far,
  The public bar-lamb’s worst!

 9. Dus Don was bezig de rouw advertenties af te struinen na jouw vaders dood, Swap? Hmmm dat is wel heel erg obsessief van Don? En wat schiet hij er mee op? Behalve dat hij een sloot rouw advertenties moet doorspitten, komt hij niet nader bij zijn doel.

 10. Omdat de verbazing bleef, heb ik deze ook gedeeld met/bij AIRVD. Daarop volgde uiteraard een warrige reactie, waar ik dan weer op reageerde. Een uurtje later deed ik gelukkig een “ctrl-s” alvorens te “F5-en”. Gelukkig, want…: And it’s gone. Niet alleen de/mijn reacties, maar het hele archief. Wat rest is de “we stoppen ermee” , met weer een grandioze zelfoverschatting erin:

  Het lastige is alleen dat de autoriteiten weten wie ik ben en zo alles aan mij persoonlijk gekoppeld is. Ook de naam AIRVD trekt natuurlijk de aandacht van de autoriteiten, immers verwijzing naar RVD en AIVD, satirische verbastering.

  Naja, ik heb de screenshots nog.

  • Ja dat is het lastige met AIRVD: de stemmetjes in zijn hoofd. Nu heeft het stemmetje “Blue (ssshhhht)” weer controle over dat koppie. Duurt een paar dagen en dan is AIRVD weer terug, of zijn God(@MasterofGod) verschijning.

   En dan begint hij weer een blog dat niemand leest over: “kippen zijn stom”. Of zoiets. Dat duurt net zolang tot die “Blue (ssshhhht)” weer het overwicht krijgt in dat koppie, en dan gaat hij weer opnieuw hetzelfde cirkeltje in.

   Fascinerend in de war. Maar wel gewoon monitoren, want knettergek en onbruikbaar.

 11. Die AIRVD met zijn eeuwige ‘we’ heeft geen enkel schrijftalent, dus niemand zal hem missen.

Reacties zijn gesloten.