Welkom bij het gekkietribunaal

Wanneer je gekkies als Luca van Dinter en ook de wat simpelere varianten zoals Don en AIRVD bezig ziet, dan kan dat best leuk zijn. Doorgaans zijn de capriolen die ze uithalen hilarisch en u kan zeggen van de mafklappertjes wat u wil, een hoog entertainmentgehalte hebben ze wel. Tot zover alles leuk en wel, maar sta me toe het iets minder leuk te maken.

Stel u eens voor dat dergelijke gekkies de meerderheid zouden hebben in het land. Sterker nog, stel u voor dat u voor de rechtbank moet verschijnen en dat deze rechtbank is geschoeid op Amerikaanse leest, compleet met jury en zowel rechter als jury bestaan uit, u raadt het al, gekkies. Hoe leuk is het dan nog? Deze gedachte, hoe onrealistisch ook, is wel wat deze gekkies zelf voor ogen hebben. Laten we maar weer bij het begin beginnen

ITCCS

AnnettNiet zo lang geleden, in a galaxy not so far away was er in een ver land genaamd Amerika een wappie die luisterde naar de naam Kevin Annett. Dit wausje had grote plannen en verzon ter plekke het International Tribunal into Crimes of Church and State ofwel, ITCCS.

Tja daar sta je dan als complotgekkie met een coole organisatie, maar dan heb je nog wat schijnwerpers nodig, dus verzin je een tribunaal en veroordeel je de paus of zo. Uiteraard heb je door het ontbreken van een legitiem mandaat, geld en andere essentiële zaken om daadwerkelijk iets met zo’n gekkievonnis te doen geen enkele manier om gevolg te geven aan een dergelijke veroordeling, maar dat geeft niet, want daar zijn weer andere gekkies voor om je bericht omtrent de veroordeling van de paus te verspreiden via de daarvoor bestemde gekkiekanalen.

Dat ging mooi en zo kreeg Anett zijn 15 minutes of fame, maar zoals altijd zit er altijd wel een ander vervelend gekkie bij die dan met de waarheid op de proppen komt, en kaboem, hello reality. Kijkt u zelf maar even:

Het gekkie wat deze kwestie aan het rollen bracht heet Alfred Lambremont Webre en dat hele ITCCS gebeuren zat hem zo hoog dat hij besloot zelf de hele wereld te vertellen waarom hij besloot Oppergekkie Annett aan de schandpaal te nagelen. Uiteraard laten wij hem dat graag zelf even doen. Kijkt u weer even mee?

De Nederlandse variant

Tja, je kan van met name soevereine gekkies zeggen wat je wil, ze laten zich door zoiets triviaals als de werkelijkheid niet tegenhouden, en dus kwam er ondanks bovenstaande een Nederlandse variant op ITCCS genaamd het Volkstribunaal. Deze schertsvertoning is een initiatief van Casper Rutten en Toos Nijenhuis, Een quote van hun website:

“Na het enkele jaren volgen van Kevin Annett en zijn volkstribunaal is bij deze twee overtuiging ontstaan dat Nederland ook een volkstribunaal nodig heeft.”

Zegt het helemaal, dunkt me en ik denk ook dat het niemand zal verbazen wanneer ik vertel dat deze twee (ex)soevereine mensjes zijn en dat de eerste behandelde zaken van dit volkstribunaal gingen over soevereine kentekenplaten en andere zaken waarover Luca van Dinter al lang en breed daarvoor in de rechtszaal bakzeil haalde.

Uiteraard bestaan de kar trekkers van deze Muppetshow uit de usual suspects zoals de mafketel Tilasmi(Ronald) Frigge en wordt er druk geleurd op Facebook want er zijn “sherrifs” nodig om de vonnissen uit te voeren, en die vonnissen, tja die liegen er niet om hoor. Laat “rechter” Frigge het u maar even uitleggen:

Maar hoe gaat dat nou zo’n bijeenkomst van het volkstribunaal? Nou zo dus. Kijkt en lacht u maar weer even mee. Tenminste als u al weer wat bij bent gekomen van de uitspattingen van “rechter” Frigge. Anders even drie keer in het zakje blazen en dan kunt u verder met:

Bovenstaande is koddig en hilarisch in de wetenschap dat deze gekkies hetzelfde probleem hebben als Kevin Annett had in de VS: Geen mandaat, geen nagel om hun gat te krabben en dus geen mogelijkheden. Toch is deze ontwikkeling zorgelijker dan u wellicht denkt, want bedenk wel dat we hier nu gekkies zien die wel de bereidheid hebben gevolg te geven aan wat u Tilasmi Frigge hoorde oplezen, en dan is de stap naar actie zo gezet en heeft de politie weer wat verwarde mannen en vrouwen meer om de handen aan vol te hebben. Vooral als u bedenkt dat hun idolen de zelfbenoemde Pedo jagers zijn van stichting Morkhoven aangestuurd door een veroordeelde pedofiel genaamd Marcel Vervloesem. Kijkt u maar even hoe deze bewezen en veroordeelde pedofiel het tribunaal toespreekt:

De klapper van dit verhaal is nog wel dat dergelijk volk, dat mij persoonlijk aanzet tot het zijn van een voorstander van preventieve chemische castratie, echt denkt namens het volk te spreken. Ze menen daadwerkelijk de 99 procent te vertegenwoordigen. Vinden we het nu nog steeds leuk?

14 thoughts on “Welkom bij het gekkietribunaal

 1. Juist ja. Nou een ieder mens heeft zijn mening hè? Dat jij sommige meningen niet ondersteunt, dat mag en kan, dat is waarschijnlijk, denk ik, een zaak van perceptie en de breedte van het beschikbare denkraam.
  Maar ja, We leven in een tijd dat sommige verborgen dingen nu, dank zij het internet, aan het licht komen. Jammer voor de Maffia en de clans en andere complotdenkers, maar des te meer geluk voor het volk. Dat de eerste sprekers van de andere waarheid ‘exceptionele types’ zijn, dat hou je toch. Het zijn blijkbaar ‘mensen met een vlekje’ die als eersten de eerste waarheid spreken, ook al is deze geïnterpreteerd door dezelfden, de autisten, borderliners en diezelfden. Sommigen noemen dat de ‘callcenter-medewerkers’. Dezen denken zelf beter te zijn. Dezelfden oordelen zichzelf met hunzelven.
  Maar, wat je punt nu precies?
  Dat je wil punniken? Of wil je liever kleuren?

  “Uiteraard heb je door het ontbreken van een legitiem mandaat, geld en andere essentiële zaken om daadwerkelijk iets met zo’n gekkievonnis te doen geen enkele manier om gevolg te geven aan een dergelijke veroordeling, ”

  Wat vind jij een “legitiem mandaat”?
  De macht van de Elite?
  De gevestigde orde, of te wel de macht, het ‘recht’, verkregen door middel van geweld en eeuwenlange onderdrukken en uitbuiting? Ondersteun jij die roofridders? De oorlogzuchtige ceacars? De oorlogshitsers zoals de wapenfabrikanten?

  En spuw je op de mensen die bedenken dat er ‘iets niet klopt’?
  Ben jij er zo een?

  • @antisoof

   Ik heb het idee dat jij ervaart dat jij wordt beperkt in je vrijheid. Waarin? Door wie? Waarom?
   Is het niet zo dat wat jij aanhaalt allang is achterhaald door de werkelijkheid?
   Moeten we het Koningshuis afschaffen? De Banken? Wapens zijn (bijna overal) al verboden maar daar heeft IS lak aan.
   Dus wat gaan we met zijn allen wijzer worden van mensen die (dankzij internet!?) ‘ineens bedenken’ dat er ‘iets niet klopt?’

   Definieer eerst maar eens nader wat er volgens jou dan precies ‘niet klopt.’

   • Johan,
    Beperkt in vrijheid. Tja. Nou dat valt wat mij betreft wel mee. Wat echter tegenvalt, vind ik, is dat er weinig vrije grond is in Nederland. Mijn idee was dat we als mens recht hebben op de aarde en dat dat recht ingeperkt is. Mijn perspectief haal ik uit de natuur. Alles in de natuur is vrij binnen zijn grenzen, behalve de mens. Maar ja. ik kan er wel mee leven, mits een ieder zich fatsoenlijk gedraagt.

    • Mijn idee was dat we als mens recht hebben op de aarde en dat dat recht ingeperkt is

     Je woont onder de rook van Schiphol en je wilt je moestuintje uitbreiden en hebt daar eigenlijk een paar meter van de Buitenveldertbaan voor nodig. En daar krijg je -gek genoeg- geen toestemming voor.
     Zoiets?

  • @Antisoof

   Ik zou je ertoe willen uitnodigen het begrip “ochlocratie” eens te bekijken. Vind je het wat? Ik niet.

   Maar ja, We leven in een tijd dat sommige verborgen dingen nu, dank zij het internet, aan het licht komen. Jammer voor de Maffia en de clans en andere complotdenkers, maar des te meer geluk voor het volk.

   Antisoof, er zijn helemaal geen “verborgen dingen aan het licht gekomen”. Geen enkele plotternarratief die nu gezien kan worden als justified true belief, als kennis. Er werden nog steeds geen satanische pedonetwerken aangetoond, niemand die ooit zelf de Annunaki zag, in zaken die complotgekkies oppakken als Vaatstra en Anass worden vooral ten koste van nabestaanden de eigen perverse fantasieën geprojecteerd en het “volk” wordt als toetje door plotgekkies gedesinformeerd met de smerigst denkbare Russische propaganda (lees ook: What It’s Like to Work For Putin’s Internet Troll Army). Dus nee, dat is zeker geen geluk voor ons.

   Dat de eerste sprekers van de andere waarheid ‘exceptionele types’ zijn, dat hou je toch.

   Het gaat er even niet om hoe “exceptioneel” ze zijn. Maar inderdaad, iemand die bijvoorbeeld in zichzelf mompelend over straat loopt en uit vuilnisbakken eet terwijl hij denkt dat de sinkholes voor de nachtopvang door zijn speciale krachten veroorzaakt werden, is in onze samenleving ook uitzonderlijk. Het gaat er dan ook niet om dat deze mensen exceptioneel zijn, maar vooral dat ze moeite hebben met basisdingetjes als oorzaak en gevolg, dat hun perceptie van de realiteit niet helemaal op orde is of sterk gekleurd werd door persoonlijke ervaringen en ze ook nog eens lijken te denken dat hun waarheid de waarheid is geworden, die ze aan anderen op moeten dringen met gimmicks als een kangaroo court zonder mandaat. Daar brengen ze andere domme mensen mee in verwarring.

   Het zijn blijkbaar ‘mensen met een vlekje’ die als eersten de eerste waarheid spreken, ook al is deze geïnterpreteerd door dezelfden, de autisten, borderliners en diezelfden. Sommigen noemen dat de ‘callcenter-medewerkers’.

   Los van het feit dat ze alles behalve “waarheid” spreken….Je gooit nu exceptionele en niet-exceptionele mensen op één hoop, want je kan veel zeggen over callcenter medewerkers, maar niet dat ze uitzonderlijk zijn. Ik geloof ook niet dat je één van de door je genoemde geestesziektes hoeft te hebben om het te worden, je hoeft de middelbare school nog niet eens voor afgemaakt te hebben. Heb ik er daarom geen respect voor? Hangt ervan af, ik heb meer respect voor inbound callcenter medewerkers die mensen vraaggestuurd verder proberen te helpen dan outbound, die mensen iets op proberen te dringen.

   Het wordt relevant om te vermelden dat iemand callcenter medewerker is, een talentloze grijze muis, als die bijvoorbeeld kwalificerende opmerkingen gaat maken over de schrijfkwaliteiten van iemand die literatuurwetenschap studeerde en decennia redactionele ervaring heeft. Zijn beroep zegt iets over het gewicht van die uitspraken. Parallel daaraan is het gewicht van zo’n “gerechtshof” ook nul.

   Wat vind jij een “legitiem mandaat”? De macht van de Elite? De gevestigde orde, of te wel de macht, het ‘recht’, verkregen door middel van geweld en eeuwenlange onderdrukken en uitbuiting?

   Wat een geleuter. “De elite” is een heel vaag, door elk complotgekkie met zijn machteloze rancune als leidraad weer anders ingevuld begrip. Niet werkbaar. De gevestigde orde is in Nederland een democratische rechtsorde en dat is een stukken beter vooruitzicht dan de willekeur van domme en gestoorde mensen.

   Hmm, “onderdrukking en uitbuiting”. Ik probeer met je mee te denken. Je zou kunnen beargumenteren dat ons rechtsstelsel, dat zijn oorsprong vindt in de code Napoleon, ons door een bezettende macht opgedrongen werd. Evengoed kan je stellen dat de grondslag van bijvoorbeeld ons wereldwijd geroemde “poldermodel” te vinden is in het corporatisme, dat ons opgedrongen werd door de nazi bezetter.

   Zijn het daarom slechte systemen zonder enig mandaat? Natuurlijk niet. We leven in een democratie en het is de door ons gekozen wetgevende macht toegestaan om er iets aan te veranderen. Het is zoals het is omdat we met z’n allen vinden dat het werkt. Als je vindt dat het rechtsstelsel niet klopt, gooi het op de schop door er met een nieuwe partij de boer mee op te gaan. Als die geen stemmen krijgt, jammer dan. Is de meerderheid van Nederland het schijnbaar niet met je eens.

   Je kan een partij beginnen, maar je parallelle “rechtssysteem” opzetten is natuurlijk geen optie, of jezelf buiten de wet plaatsen door je “soevereiniteit” te verklaren.

   • Jeroen,
    Laat ik duidelijker zijn. Wat mij opvalt is dat er mensen zijn met een mentale ‘eigenaardigheid’ zoals bijvoorbeeld autisme, die eerder geneigd zijn de dingen bij de naam te noemen, ook al wil dat natuurlijk niet zeggen dat dat dan meteen de waarheid is.

    Hiermee wil ik geen waardeoordeel over mensen uitspreken, ik geef enkel aan wat mij opviel op het Internet.

    Het spijt me dat mijn comment nogal uitgebreid is. Ik had het beter kunnen beperken tot één of twee aspecten.

  • Eric,

   Als ik jou in jouw ijver aan zogenaamde waarheidsvinding te doen (IS) en jou daarin voorzie van professionele opnameapparatuur (wapen) en vervolgens blijkt dat ik je eigenlijk alleen maar in je vooringenomen persoonlijke agenda en zwakbegaafde achterlijkheid facilitair, dan rest mij vanuit voortschrijdend inzicht niets anders dan je je cameraatje weer af te pakken en je terug te trappen in je muffe zolderkamertje.

   Catch my drift?

 2. LOL @Kraven

  Ik las dat Luca van Dinter en Johan Oldenkamp in de aanval gaan!

  Over de aangekondigde ‘acties’ van het juridisch orakel Van Dinter hoeven we het eigenlijk niet eens te hebben want hilarischer is het natuurlijk dat Oldenkamp zelfs ‘zijn’ Pateo TV ter beschikking wil stellen om ‘trollen’ in het zonnetje te zetten.
  Welnu Johan, haal je wel genoeg bier in huis…ehhh…het flatje van je vriendin? En geen Euroshopper bier maar wel een beetje normaal bier zoals Hertog Jan ofzo. Dat kan je vriendin toch wel betalen en dat heeft ze toch wel over voor ‘jouw’ gasten? Hoeveel ‘trollen’ kun je trouwens kwijt bij jou thuis…ehhh…het flatje van je vriendin en kijk je wel uit niet over de vele hoofden te struikelen? Want stel dat je valt en een arm breekt. Wie gaat de behandeling en dat gips voor je betalen omdat jij geen ziektekostenverzekering hebt?

  • Grappig dat hij denkt dat Barra Jan Libbenga zou zijn.
   Ik heb keiharde bewijzen dat hij hiermee erg koud zit, maar Jan kan zich gelukkig zelf goed verweren tegen deze ‘aanval’.

   By the way: @ teigertje, IK MIS JE……….

 3. Wordt het in dit kader niet eens tijd dat we bekend maken in welk flatje Johan zich schuilhoudt voor belastingdienst, gemeenten etc?

 4. Dit is ook een knap staaltje “het staat op het internet dus het is waar.

  Het artikel waar naar gelinkt word, leest alsof het van de hand van een complotter komt. Ik weet de fuck van Zweden, dus hou me ten goede. Maar komen met een “Mogelijke deal”, vervolgens vier mogelijke effecten opnoemen en daarna suggereren dat een paar daarvan ook wel een feit zouden zijn…

  Alle steun voor elke cartoonist, maar het liefst alleen als het hout snijdt.

Reacties zijn gesloten.