Don werkt zich verder in de nesten

Cervantes_n0_don_quixoteAl eerder meldde ik op dit blog mijn aangifte tegen het anonieme lafbekje Donquijotte die me bedreigt, belastert, smaad tegen me pleegt en me discrimineert, zich kortom bezondigt aan een haatcampagne tegen mij. Ik ben ervan overtuigd dat we in dit land vergaande vrijheid van meningsuiting hebben en maak daar ook zelf vrijmoedig gebruik van, maar denk wel dat die begrensd wordt door de hierboven genoemde misdrijven.

Met de opkomst van het internet heeft vervolging daarvan een extra urgentie gekregen, omdat het effect ervan heviger is geworden. Als een gestoorde je in de kroeg voor van alles uitscheldt is dat meteen weer weg, als je negatief in de krant staat wordt de volgende dag de vis verpakt in dat bericht. maar op het internet blijft het altijd staan, wat een diepgaand effect kan hebben op je persoonlijke en professionele levenssfeer. Ik ben geen pedofiel, integendeel en wil niet als zodanig op het internet te boek staan. Klaar. Vandaar dat ik aangifte deed tegen deze blogger die wel een heel extreem voorbeeld is van hoe ver mensen kunnen gaan op de interwebs. Na de sepotbeslissing nam ik dan ook mijn advocaat Mr. Hammerstein in de arm, om een artikel twaalf procedure te starten, waarmee ik bezwaar aantekende tegen dat sepot.

Niet onverwachts heeft het haatblogger Donquijotte alleen maar aangezet tot nieuwe smaad en laster. Onlangs publiceerde hij weer een nieuw, zeer smadelijk stuk over mij, mijn advocaat en een functionaris van het openbaar ministerie, die hij er allebei van verdenkt mij “misbruikt” te hebben. Vandaar dat een advocaat me bijstaat en een functionaris voor de raadkamer werkt, ofzo. Hij schrijft:

Zou het kunnen dat Jeroen Hoogeweij in zijn jonge jaren zelf is misbruikt door mannen als Salomonsen en/of Hammerstein? Zou het kunnen dat Jeroen Hoogeweij de nota van Hammerstein in natura betaald? Gezien de leeftijden is dat zeer wel mogelijk. Het zou meteen verklaren waarom Oscar Hammerstein hem juridisch bijstaat. Het zou ook gelijk een verklaring zijn voor het vertrouwen dat Jeroen Hoogeweij heeft in het verloop van de art. 12 procedure.

Hij denkt vervolging vanwege dit haatstuk te kunnen vermijden, door zijn hele stuk te verpakken in retorische vragen. Hij “vraagt zich af” of ik een pedofiel zou zijn naar aanleiding van een cartoon, hij “vraagt zich af” of ik misbruikt zou zijn, dicht me allerlei seksuele voorkeuren toe die ik niet heb en associeert me op volstrekt onduidelijke gronden met kindermisbruik. Dat deze vragen eigenlijk geen vragen zijn, maar lasterlijke stellingen en dus strafbaar, blijkt uit de context van de rest van zijn blog, waarop hij al een tijd met een haatcampagne tegen mij bezig is. De grootte van het tag met mijn naam aan de rechterkant van zijn blog laat zien dat hij met een gerichte hetze tegen mijn  persoon bezig is en die hetze vormt op zijn beurt de context waarbinnen individuele uitspraken van hem begrepen moeten worden. Als hij mij dus eerder op zijn blog herhaaldelijk rechtstreeks voor “pedofiel” uitmaakte, moeten zijn  zogenaamde “vragen” of ik een pedofiel zou zijn in dit nieuwe artikel ook begrepen worden als stellingen, retorische vragen. Donquijotte maakt echt een verkeerde inschatting als hij denkt dat de strafrechter meegaat met zijn semantische spelletjes. Want die beziet uitspraken in de ruimere context. Dit wordt ook wel de hermeneutische cirkel genoemd.

Eigenlijk best triest, want Donquijotte denkt op die manier vervolging voor zijn haatcampagne te kunnen vermijden. Immers, de anonieme blogger Martin Vrijland  kwam er ook altijd mee weg en kon zo de smerigste dingen beweren. Maar dat Vrijland daarmee wegkwam, heeft met de prioriteiten van de politie te maken en niets met zijn manier van formuleren. Martijn wordt overigens ook genoemd in de aangifte, omdat hij in een reactie op Don’s blog aangaf deel uit te maken van de hetze. Als mijn  artikel twaalf procedure slaagt zal hij dan ook zeker deel uitmaken van het onderzoek.

Ik raad Don serieus aan niet teveel vertrouwen te hebben in semantische spelletjes. Hij werkt zich alleen maar verder in de nesten en het is niet zo dat die artikel twaalf procedure van tafel gaat als hij met zulk soort haatverhaaltjes komt aanzetten. Integendeel.

45 thoughts on “Don werkt zich verder in de nesten

 1. Hoe zou Don verklaren waarom 50 shades of grey zo’n enorm succes is? Zouden al die vrouwen die het kopen ook misbruikt zijn? Ik denk het niet ieder heeft zo zijn voorkeur al vind ik persoonlijk dat de plotters die zich dagelijks over satanische feestjes druk maken, verdachter zijn.,

 2. Het zijn de trieste en perverse fantasieën van zieke figuren die niet in deze samenleving, maar achter slot en grendel of in een inrichting thuishoren. Echt menselijk afval. Micha vanochtend evengoed, die naar aanleiding van de echtscheiding van Pechtold stelt dat hij homo zou zijn. Op zich wel een aparte uitspraak, dat iedereen die van zijn partner afgaat gay zou zijn. Zeker als je bedenkt dat Micha zelf ook niet meer samenwoont ,met de moeder van zijn kind.

  Volgens zijn eigen logica laat Micha zich dus elke avond in een donker park gangbangen door twintig Russische matrozen.

 3. Hij weet ook zoveel van de VVD dat ik hem verdenk (Micha dus) het geheime vriendje van Mark Rutte te zijn….en dat hij daarom zoveel van de politiek weet…of mag ik dat niet zeggen?? Nou ja, als Kat zijn verzinsels op het net mag plempen mag ik het ook….dacht trouwens dat zijn afscheidsvideo het einde was van KLOL, maar meneer schrijft vrolijk door….

 4. @ Jeroen, zou dat een beetje geld opleveren? Je laten gangbangen. 😉 Zoiets moet het zijn. hij moet toch een overleven in Ierland….

  @ Cruel man; Dat is nog het ergste, je kunt hem niet eens op zijn woord vertrouwen. Zoals het gezegde: “Een man een man, een woord een woord” Waarmee maar gezegd is dat Micha géén man is ….

 5. Ja idd @markiezet en @cruel man

  Micha belooft vanaf 1 april klokkenluideronline te bevriezen. Morgen dus. Als hij dat ook werkelijk doet dan weet ik het thema van de aankomende VrijMibeau hier bij Swapichou. Dat wordt zonder twijfel “Happy House”.

  Maar ik heb er ook weinig vertrouwen in. Micha is ongelooflijk onbetrouwbaar, liegt met alle gemak, en is psychisch zo complex dat hij eenvoudig niet zonder aandacht kan. Hij ‘moet’ gewoon dwangmatig zijn ongelofelijke bagger publiceren: al was het maar omdat hij dan aandacht van bijv ons allen krijgt.

 6. De samenleving mag in iedergeval blij zijn dat Vrijland -vooralsnog- wel gestopt is. Het laat zich raden waar het dan vorige week over gegaan was: “was het wel zelfmoord van de piloot? ” “zie ik daar nu op de beelden plastic paspoppen liggen? “enz.. enz..”. Dat is ons bespaart, ben de schaamteloosheid mbt bloggen over MH17 niet vergeten……, wat een idioot.

  • Inderdaad!!
   Op zijn facebookpagina heeft hij nog wel wat balletjes opgegooid, maar ik denk dat Martin heeft ingezien dat het plotteren gewoon geen geld oplevert. Hij gelooft natuurlijk helemaal niet in zijn eigen onzin, maar het leverde hem in het begin status en geld op. Beetje stukjes fantaseren en geld verdienen. Mooi leven toch?

   Maar dat valt dus tegen, en als hij deze zomer zijn lijntje, pilletje of wijntje wil aan het strand dan moet hij iets anders gaan verzinnen, want saturnus plotteren en mensen beledigen gaat het niet worden voor hem.

   Martin is een jongen die graag opvalt: zie zijn grote horloge, zijn keuze voor zijn profielfoto, de manier dat hij onderuit hangt (benen wijd waarschijnlijk), de studio-opzet incl studio telefoon, de toon van zijn stem (achterover onderdrukt), het colbert jasje tijdens bezoeken aan plotter-evenementen bij rechtbanken, de paternaliserende manier van schrijven, het gekunstelde intellectuele van zijn onderwerpen, en de wijze waarop hij reageert op vragen/opmerkingen vanuit zijn volgers. etc etc.

   Met een paar honderd euro inkomsten ga je dat imago niet in de lucht houden.

    • haha, Martin is natuurlijk ook helemaal niet spiritueel. Hij is een full time materialist. Dat spirituele is gewoon een mooi ankertje om indruk te maken, ‘anders te zijn’ of wat voor ego-doel hij er ook voor bedacht heeft.

     Je ziet hem ook doorlopend achter de feiten aanlopen. Zijn kennis is erg beperkt en eigenlijk alleen maar ‘ingelezen’ vlak voor of tijdens het schrijven van zijn artikelen. Daar kan hij mee wegkomen bij een groot deel van zijn volgers – die zijn werkelijk te dom om zelfstandig te denken en hebben nog nooit een boek compleet uitgelezen – maar zodra er iemand reageert met kennis (bijv een moslim met kennis van de Quran) dan is het heel snel over met die vermeende autoriteit.

 7. Weer een briljant inkijkje in de verwarde geest van de volledig doorgedraaide en zielig eenzame Micha Kat:

  Micha opent de aanval op het Ministerie dat hem al jaren op onrechtmatige wijze achtervolgt en bestookt en het werken onmogelijk probeert te maken via ondermeer Berufs-verbot brieven aan zijn opdrachtgevers (al vanaf 2008) en internet-trollen. Sinds de brief aan Cloo hebben we niets meer gemerkt van deze vormen van terreur, een bewijs dus dat we helemaal goed zitten met onze beschuldigingen

  Ja dûh. Ten eerste heeft die sproeiend Engels sprekende bijgoochem zelf de reactiemogelijkheid op klol uitgezet en ten tweede -en dat is heuglijk nieuws- is er bij Barracuda en alhier ná de brief van Kat aan Cloo (boeien!) nog wel meerdere malen verwezen naar de doldrieste schrijfsels en volledig nietszeggende filmpjes van de smakkende idioot. Maar met bovenstaande bewering -dat hij goed zit met zijn beschuldigingen- pleit hij meteen de ‘trollenblogjes’ Barracuda en Swapichou vrij van aanhoudende terreur aan zijn adres.

  Kat en logica. Het is een ongelukkig huwelijk wat vooral tegen hem zelf werkt.

  • Micha Kat heeft jarenlang een aardige schnabbel gehad als ‘tent manager’ / ‘content manager’ van een Q&A workshop tijdens het “Nationaal Juristen Congres” – onderdeel van een carriere event.

   De Raad voor de Rechtspraak verzorgde voor dit specifieke Q&A gedeelte ‘rechters of officieren van justitie’. Kat ging echter op een gegeven moment weer eens volkomen los op zijn KLOL-archief, beschuldigde de Raad voor de Rechtspraak van alles en nog wat inclusief de compleet mesjogge benamingen.

   De Raad voor de Rechtspraak heeft Kat toen een brief gestuurd dat samenwerking zoals tijdens dit NJC-congres door zijn opstelling niet langer kan voortduren. Die brief kreeg de organisator van dit event “Memory Productions” ook, en het gevolg was dat Kat zijn schnabbel verloor.

   Micha Kat noemt dat een ‘berufsverbot’. Ieder ander normaal denkend mens vindt dat anders.

   • Ik heb toch rondgelopen in heel wat grote organisaties waar in alle geledingen (management, staf, uitvoerend) zouteloze papierschuivers, zonderlingen, druktemakers, labielen, hardwerkers, neuroten, notoire ziekmelders, seksverslaafden, drankorgels, paranormaal begaafden (volgens eigen zeggen dan), incompetenten, briljante hoogvliegers, nerds, regelneven, scharrelaars, praatjesmakers, overlevers, strebers, fantasten, idioten, humoristen, afvinkers, presentatiedieren en aimabele leermeesters rondliepen maar ik heb er werkelijk waar niet één zó ongelooflijk ver van het padje af zien raken als Micha Kat.

 8. En wie won de prijs voor het debielste comment van de dag? Precies, Pepijn:

  Waar ze jou van beschuldigen doen ze zelf, de hypocrisie druipt van dat blog. Je hebt genoeg tegen bewijs van wederzijds “gedrag”inclusief het plaatsen van foto’s (denk aan vrijland in een homo pak). Ik heb ook posts gezien zwaar beledigend tegenover moslims bv. Hun taal gebruik liegt er ook niet om. Een eerlijke rechter weegt af en moet inzien dat het wederzijds is, niet schuldig dus. Plus een taakstraf voor Jeroen en Ziva voor het ontkennen van het ontkennen van de holocaust.(door vergassing)

  Ik weet even niet over welke foto Pepijn het hier heeft, maar mijn aangifte richt zich in eerste instantie op Donquijotte, dus een foto van Martijn heeft daar weinig mee te maken. Maar dat valt natuurlijk ruimschoots onder satire en is dan ook toegestaan. Bovendien is een homoselsueel aandoende dracht eigenlijk allen beledigend voor minderwaardige homofoben. Moslims beledigen doen we hier niet op Swapichou. Sterker nog, gisteren beklaagde een oud-swapichou reaguurder zich erover op don’s site, dat zijn negatieve commentaren over moslims niet doorgelaten werden. Grof kunnen we zeker zijn, maar ook dat is in zichzelf niet verboden.

  Een eerlijke rechter weegt inderdaad af en komt dan tot de conclusie dat we nooit enig uitingsmisdrijf tegen de persoon achter het pseudoniem “Donquijotte” pleegden en dat het overigens ook niet mogelijk is zulke misdrijven tegen een anoniem lafbekje te plegen. Anoniempjes zijn fictieve figuren, kan je in principe alles tegen zeggen; Calimero beledigen of bedreigen kan eigenlijk ook niet. Tegen echte personen zoals ikzelf ligt dat weer anders.

  En eh nee, holocausterkenning is niet strafbaar. Ontkenning weer wel.

  Ik geniet er nu al een beetje van, want ongetwijfeld zal Don bij de strafrechter ook met zulke zwakzinnige “verweren” aan komen zetten

 9. En dan is het natuurlijk ook nog zo dat Kat zijn ‘wapenfeiten’ louter uit berichtgeving van media haalt die volgens hem volledig corrupt zijn en alleen maar onwaarheden schrijven. Maar die stelling gaat opeens niet meer op als Kat de berichtgeving in zijn eigen ‘voordeel’ denkt te kunnen spinnen.
  Kat heeft zelf niet door dat hij al veel langer een volkomen ongeloofwaardige, inconsequente, onbetrouwbare, incompetente, hypocriete en liegende fantast en egoïst is. Maar goed, dit zijn natuurlijk ook labels die niemand aan zich wil hebben hangen dus die verdringen we gewoon. Met de geestelijke defecten waar Kat door wordt geteisterd gaat dat nog bewonderenswaardig makkelijk ook.

  No brain, no problem.

 10. Even een stukje muziek: Fado.

  Ter ere van Ruud Harmsen natuurlijk die juist wanneer hij mag scoren verstek laat gaan. Oh wacht, Ruud heeft een permaban hier wegens scoringsdrift zemelen…

  Niet te min…. geniet en droom weg:

 11. Volgens mij moeten we toch nog wat verder de aangifte van AIRVD doornemen, want die is best slecht. Ik wil dat AIRVD een kans maakt met zijn aangifte, maar dan zal hij hem toch nog wat verder aan moeten scherpen.

  • Hij zal wel weer niet mijn en jouw reactie goed hebben gelezen op zijn derde uitglijder gisteren (2 hier die gemodereerd werden en 1 bij ome Don). Nu is hij boos en trapt wat na.

   Het is heel simpel @vrouwentong, als je Swapichou zo verschrikkelijk vindt (geworden), dan hoef je hier toch ook niet te reageren. Er is niemand die je verplicht om hier te komen reageren. Dan kun je wel je negatieve energie voor een derde of vierde maal komen deponeren maar dan weten we het wel en houd het verhaaltje op. Dan gaat het te veel op troll gedrag lijken en probeer je iets uit te lokken omdat we niet doen wat jij wilt.
   Er zijn echt wel belangrijkere zaken dan dat je ergens onder moderatie staat.

   @vrouwentong, je gebruikt nu de plee van Don om je behoefte te doen.
   Ik hoop dat het je wel bekomt! Veel plezier en succes nog bij ome Don.
   Het allerbeste gewenst door een eenvoudige en domme meeloper.

   • En dat is dus waarom “riool van het internet” zo’n accurate uitdrukking is: een drol zoekt het laagste punt op en dan kom je als drol zijnde automatisch op het blog van Don terecht. Vrouwentong heeft het wel veel gemeen met Don, die zijn blog uiteindelijk ook begon omdat hij niet meer welkom was met zijn gezuig, kunnen ze samen ervaringen uitwisselen enzo. Hopen maar dat hij daar wel zijn plekje heeft gevonden, ik denk haast van wel.

 12. Laatste stukje van Micha is er werkelijk een om door een ringetje te halen; echt iets voor psychiaters wat een schuimbekkende narcist nou precies doet en waarom hij steeds verder afglijd in de put die vergetelheid en armoede heet…..

  • Precies.

   Het doel van die Stichting zal worden bepaald door wie het duel wint. Wint u, zal de opbrengst worden aangewend voor het oprichten van nieuwe Pinokkio-bars, misbruik-kastelen en snuff movies-studio’s

   “Het doel van die Stichting zal worden bepaald door wie het duel wint” om vervolgens meteen daarna ook als ‘verliezer’ even te dicteren waar de zogenaamde opbrengst naar toe moet. Een meer bizarre vorm van narcistisch egocentrisme of egocentrisch narcisme is welhaast ondenkbaar.
   Overigens ook voor de rest weer een volkomen debiel stukje. Op geen enkele wijze functioneel. Onzinnig en zinloos. Het getuigt van een perverse krankzinnigheid en ongebreidelde haat die om medische bijstand en een justitiële aanpak schreeuwt.
   Je ziet hierin ook duidelijk dat Kat echt alleen op de wereld is komen te staan want daar waar Kat tot voor kort zijn frustraties en woede-uitbarstingen kon botvieren op labiele figuren als Victoria heeft hij nu alleen zijn beeldscherm nog maar als vriend.
   Wat er al waar is dat Kat dadelijk in Ierland in juni voor de rechter dient te verschijnen gaat hij dat -zoals ik al eerder stelde- niet halen. Dan is hem allang een dwangbuis aangemeten en slijt Kat de rest van zijn miserabele leventje in een Iers gekkenhuis.

 13. Ja, maar hij wil nu een duel met Ard van der Steur…vervroegde 1 april grap denk ik maar de taal die hij bezigt…hij gaat echt niet stoppen, hij gaat in overdrive voordat het ineens heel erg stil is….

 14. Het is zo’n triest geposeer van Micha. Beetje refereren aan elitaire dueltradities zoals die door Duitse studenten in de negentiende eeuw beoefend werden, even vermelden dat hij ook bij een corps zat met een ondertoon waaruit overigens blijkt dat zijn jaarclubgenoten al lang geleden de irritatiegrens met hem bereikten en via dat fictieve beeld probeert hij dan op “gelijk niveau” te komen met minister Ard. Alsof Micha geen gestoord figuur is die in de goot van dublin ligt en trieste filmpjes in seksshops maakt, maar een “heer” op gelijk niveau met minister Ard, die wel even de wet zal veranderen om hun meningsverschil te beslechten.

  Micha heeft in zijn studententijd veel bier over zich heen gekregen . Ik weet het zeker.

Reacties zijn gesloten.