Het onbehagen

Niet dat ik veel op heb met Kruispunt, een programma van de KRO.
Van huis uit ben ik katholiek opgevoed maar die stroming heeft niet bepaald zijn werk gedaan bij mij, ieder mag dit voor zichzelf in zijn eigen privésfeer uitzoeken.
Gisteren zat ik er toch naar te kijken vanwege een documentaire die mij wel aansprak.

Deze docu staat op de site van NPO, ondanks dat wij hier op Swapichou vrijwel dagelijks te maken hebben met stevige antisemitische uitlatingen richting een paar van mijn redactieleden, blijft het niet te bevatten dat dit weer zo opspeelt in de maatschappij.
Ik kan en wil er niet aan, dat wij hier in Nederland zover zijn afgezonken dat we dit toestaan en mensen laten ontkennen wat ze zelf zeggen zoals de rapper Appa die een toespraak hield op een demo afgelopen zaterdag. Diezelfde Appa die je ziet in de docu van Kruispunt hierboven.

Mensen die zeggen tegen racisme te zijn of die zich racistisch behandeld voelen en daarvoor op willen komen moeten oppassen dat zij zich niet laten gebruiken door mensen met een agenda, zoals de mensen die met hun plotonzin geld willen verdienen aan onzin over bijv. Anne Frank. Het antisemitisme woekert voort en het is tijd dat wij ons ogen niet meer langer voor sluiten.

Op deze wijze ben ik ook op deze site beland, het begon al met de asielzoekers die de schuld kregen in de zaak Vaatstra tot aan de waanzin van types als Martin Vrijland of de professor van de site Frisse Kijk waar vooral Jeroen en Ziva al meerdere malen over geschreven hebben. Frisse Kijk lijkt inmiddels op slot te zijn maar de waanzin gaat gewoon door.

One thought on “Het onbehagen

Reacties zijn gesloten.