Coming up..nada nothing/ geen verdiensten meer aan het dagboek.


Eindelijk is er vandaag een uitspraak gekomen die duidelijk is voor de heren Mauritz en Dankbaar.
Het is afgelopen, de moeder van Marianne Vaatstra heeft het volledige auteursrecht: “Het hof in Amsterdam stelt dat de moeder het auteursrecht heeft op haar werk en eist nu dat alle boeken met daarin verwijzingen naar het dagboek worden vernietigd”.

Net nu Mauritz bezig was nog een vervolg in elkaar te frunniken komt dit vonnis en dat is maar goed ook.
Wat is de boete bij eigenwijs doordrammen: “De auteurs riskeren een dwangsom van duizend euro per dag als ze niet voldoen aan het oordeel van het hof. De dwangsom mag maximaal oplopen tot 200.000 euro.”
Het moet maar eens gedaan zijn met het eindeloze misbruik van deze moordzaak door een non-valeur als Hans Mauritz als ook aan het dwangmatige gedram van Wim Dankbaar.
Te veel wanna be plottertjes hebben centjes betaald aan dit duo voor een flutboek. Het duo, dat inmiddels ook met elkaar gebrouilleerd is, heeft nu het nakijken. Het Verboden Boek is een gigantisch mislukt project, en het is schrijnend en heel erg wat deze heren aan onnodig extra leed hebben toegebracht aan de familie Vaatstra en andere betrokkenen.

Ik hoop dat dit vonnis een stevige waarschuwing is voor ieder zelfbenoemde plotter die het leed van anderen wil uitbaten en kwetsbare families lastig valt.

**Naschrift: dit was een eerdere uitspraak.**

Advertenties

29 thoughts on “Coming up..nada nothing/ geen verdiensten meer aan het dagboek.

  • Het broddelwerkje van een vermogende maar hopeloos incompetente en megalomane narcist die al een megaflop (JFK murder solved) op zijn blazoen heeft en een straatarme inhoudsloze, blaaskakerige en liegende fantast die het nogal interessant vindt dat hij door een dak gepleurd is (gek hè, met zo’n pens) en recentelijk is getroffen door een hartinfarct (gek hè, met zo’n pens), verdient de kwalificatie boek niet.
   Het is nog te min om je reet mee af te vegen.

   • En nu probeert deze parasiet een graantje mee te pikken in de Demmink haatcampagne. walgelijk figuur.

   • Één megaflop? wat dacht je van de Deventer moordzaak en zijn gestoorde gestalk in dat verhaal? Het is een aaneenrijging van megaflops, een normaal iemand zou bij zichzelf te raden gaan en op enig moment van zichzelf onderkennen dat er niet echt een detective aan hem verloren ging.

 1. LOL @Johan. Natuurlijk is het volgens de heren niet de schuld van Maaike maar van haar kinderen. Natuurlijk het is altijd de schuld van een ander bij deze. Nou ja wat Mauritz betreft-gezien de tegenvallende inkomsten zal hij wel op dieet moeten. Dat is het bijkomende voordeel-misschien moet de auto ook nog weg dat is heel gezond voor Mauritz. Hij moet maar denken aan de filosoof Cruijf:elk nadeel heb zijn voordeel. Vooral als de dwangsommen hem om de oren vliegen en hij met die pens moet rennen voor den deurwaarder. Karma is a bitch.

 2. Yep @dorothy, zo werkt dat helaas. Het zijn altijd die anderen die satanisch slecht zijn.

  Neem Frides, die weet dat hij het dagboek van de moeder van Marianne Vaatstra niet mag verspreiden, maar gewoon wel doet. Het kostte die dominee een aardig bedrag. Er is een G-d denk ik dan maar.

 3. En waar Wim Dankbaar nog met een gefrustreerd gezicht riep dat het dagboek van de moeder niet gepubliceerd mag worden, maar wel zijn fantastische boek (jammer Wim, weer mis), werd hij dubbel genaaid door zijn vriend Micha Kat.

  Die begon gewoon zijn ‘netwerk’ te mobiliseren en het dagboek te publiceren en te distribueren.

  Misschien kan Wim nog wat euro terugvorderen bij Micha. BTW hoe zit dat? Moet Wim nu naast dat hij al de verkochte en weggegeven exemplaren moet terughalen dan ook het betaalde bedrag terugbetalen?

  Toch handig dat twitter, dan komt er nog eens een verrader bovendrijven. Bron Bart Nijman/van Rossem GS

 4. @Ziva toen ik het over het vonnis las, dacht ik aan Frides. Het is stil rond onze geestelijke, nadat hij door Ben werd gedumpt en ook een recht zaak verloor, di e hem trof. Hoe zou het met zowel Ben als Frides gaan? De kinderen nog steeds in het duivelse huis? Heeft Frides een baan gevonden?

  • Klopt, die link gebruikte hij pas geleden nog in een reactie bij KLOL, vlak voordat Kat het slot op het reageerpaneel gooide.

  • En het heeft allemaal linkjes met elkaar, die Mauritz heeft nog wat familie die weer aan dezelfde politieke partij gelieerd zijn aan de vrouw van Arend Zeevat (wie kent hem nog), zo heeft hij dus ook Dankbaar leren kennen en waarschijnlijk ook die Frides.
   Die vrouw van Arend had dan weer een soort van internetwinkeltje, allemaal alternatief natuurlijk. Ik zeg het allemaal uit mijn koppie van wat ik zelf voorbij heb zien komen de afgelopen jaren.
   Maar Hans Mauritz is een echte aaseter, echt niet te geloven waar die man al allemaal mee bezig is geweest.

 5. Kijk eens aan, gewoon lekker doorgaan met lastigvallen fam. Vaatstra met je verse account van jan 2015.
  Je hebt dan wel geen verbod, maar je blaast maar door:

 6. haha, die Dankbaar toch. Lees net zijn “reactie”. Gaat ie dus TOCH nog eens een boek uitgeven en gaat ie expliciet ook Demmink nog eens in zijn KAAS-verhaaltje fietsen… Daar wordt het niet geloofwaardiger door…. JUIST NIET>…

  Iets zegt mij trouwens dat het niet voor niets is dat Mauritz juist net de laatste weken weer eens actief was mbt Vaatstra. Lekker vol op het orgel. Nu kan ie altijd weer geloofwaardig een terugtrekkende beweging maken (ik mag niet van de rechter…)

 7. Wat ik niet helemaal begrijp is hoe Dankbaar en Mauritz het bevel tot vernietiging van het boek interpreteren.
  Mauritz beweert – net als Dankbaar eigenlijk – dat ‘slechts’ de nog op voorraad zijnde boeken van de tweede gedrukte oplage (zo’n 2000 stuks) vernietigd moeten worden.

  Mauritz zegt daar dit over:

  Maar in het vonnis staat: alle reeds gedrukte exemplaren van het boek onder 4.2

  Dat betekent toch inclusief de reeds verspreide boeken van de reeds gedrukte oplage

  Of ben ik weer een ‘dom gansje’ zoals Ruud Harmsen het graag mag uitdrukken?

  • er staat “alle reeds” , willen de heren eigenlijk zeggen dat de hele voorraad niet verkocht is van die tweede druk? Zoiets?

 8. Het gaat mij om de interpretatie en de betekenis van het alle reeds gedrukte exemplaren van het boek

  Die verschilt namelijk behoorlijk.

  Zo is het bevel van vernietiging zoals Dankbaar en Mauritz dat interpreteren een relatief eenvoudig en goedkope exercitie.
  Maar het wordt een heel ander verhaal wanneer het betekent dat ze moeten zorgdragen dat alle (allemaal dus) reeds (ook in het verleden/voorgaande) gedrukte exemplaren vernietigd worden. Dan wordt het plotseling een complexe en dure exercitie want dan moeten ze dus ook de verspreide exemplaren terughalen en laten vernietigen.

  Big difference imo.

  • Ik heb dit -even snel- gevonden.

   In de uitspraak van de Rechter waarin publicatie van het boek “de Ros tapes” wordt verboden staat onder punt 4.27.
   Dat terughalen van de boeken een absoluut onmogelijke opgave is, is door [naam 3], Just Publishers en Veldman Distributie onvoldoende onderbouwd gesteld. Mochten zich hierbij toch onoverkomenlijke problemen voordoen dan wel mocht blijken dat er boekhandelaren zouden zijn die niet willen meewerken aan teruggave van het boek, dan staat het [naam 3], Just Publishers en Veldman Distributie vrij om daarover met de Staat in contact te treden en indien minnelijk overleg niet tot een oplossing leidt en de Staat aanspraak zou maken op na te melden dwangsom, de voorzieningenrechter te benaderen, in diens hoedanigheid van executierechter dan wel als dwangsomrechter. In het laatste geval is dat bij uitsluiting de voorzieningenrechter in deze rechtbank, locatie Zutphen.

   In deze situatie was het echter zo dat de boeken nog onderweg waren naar de boekhandelaren en nog niet daadwerkelijk in de winkel waren/werden verkocht of anderszins aan de man waren gebracht. Vergt dus nog wat verdere uitzoekerij hoe e.e.a. te interpreteren.

   Maar dat de heren zichzelf goed in de nesten hebben gewerkt schijnt nog niet helemaal tot ze door te dringen. Ook bij Dankbaar en Mauritz kun je constateren dat ze ieder contact met de realiteit volledig kwijt zijn en in een infantiele fantasiewereld leven (Dankbaar waandenkt zich een superduper speurneus en gevierd publicist die succesvol ‘misstanden’ in de Rechtspraak aan de kaak stelt en Mauritz heeft vooral zichzelf wijs gemaakt een mega uitgever en briljant onderzoeker/auteur te zijn).

  • Ze hebben natuurlijk ook nog een financieel akkefietje met elkaar en zullen blijven proberen zoveel mogelijk misstanden te creëren. Het net doen alsof ze het allemaal niet begrijpen is gewoon een mislukte act. Ik ga er van uit dat justitie hier nu bovenop zit, het is echt genoeg geweest.

 9. en de gratis uitgedeelde exemplaren…. Dus dat betekent weer een ritje naar Oudwoude en daar van deur tot deur vragen of je je boek terug mag….. 😉

  Dat zou wel de ultieme middeleeuwse pek-en-veren vernedering zijn….. Dan nog liever een nabestaande die zogenaamd een baksteen naar je gooit…..

 10. Het is natuurlijk een gelopen race nu. Maar wat Dankbaar elke keer probeert te framen (nu ook weer) is dat het Bauke en de jongens zijn en dat Maaike er niet achter staat. Nu komt ie daar later op terug met bewijzen… (nou nou)

  Weet je wat ik denk hoe het zit: Dankbaar heeft zelf geen contact met Maaike. Dankbaars enige bron in deze is natuurlijk Klaske, de vermeende ex-bff van Maaike. Deze Klaske speelt een dubieuze, smerige rol. Al was het maar om haar eigen falen te verhullen.

  Het is niet zo moeilijk voor Klaske om Dankbaar te “overtuigen” dat ze nog steeds (goed) contact heeft met Maaike en dat ze zogezegd weet wat Maaike echt denkt en zegt. Dankbaar laat zich namelijk makkelijk overtuigen door anderen als het precies in zijn straatje past. Het mooiste voorbeeld hiervan is natuurlijk Mauritz.,,,

  • Dankbaars enige bron is zijn eigen beperkte en digitale brein. Hij zal ongetwijfeld aankomen met uitlatingen die door Maaike in het verleden zijn gedaan. Omdat Dankbaar zelf het vermogen mist tot voortschrijdend inzicht te komen is het in zijn zwaar verwrongen geest onmogelijk dat Maaike daar wel toe in staat is. Dat Maaike inmiddels echt uit eigener beweging niets meer met Dankbaar te maken wil hebben levert een fatale error op in het brein van Dankbaar. En dat het in de echte grote mensen wereld toch echt anders werkt doet voor een megalomane narcist als Dankbaar niet terzake.
   Zo blijft Dankbaar ook steeds maar weer dat lekke-banden-fiets-verhaaltje aanhalen. Daarin heeft hij alleen een theorie in omarmd die in zijn straatje past. De talloze alternatieve verklaringen en theorieën die negeert hij omdat alleen zijn eigen theorietjes en aannames tot zijn eigen gewenste uitkomst en ‘waarheid’ leiden.
   Dit soort gedrag zie je eigenlijk alleen bij mensen met psychische stoornissen. En bij Dankbaar zijn die wel heel erg evident.

  • Dat ben ik helemaal met je eens, ik denk dat de hele familie heel sterk is ondanks alles wat er gebeurd is. Petje af.

Reacties zijn gesloten.