Private Martin Vrijland

streetart - TLV - ahava

streetart – TLV – ahava

Nou, dat was, dankzij Martin Vrijland, even schrikken zaterdagochtend. De beroepsblogger heeft stiekem wat (not-published/private) foto’s gekidnapped van Swapichou, en die, vergezeld van een wat warrig aandoend verhaaltje, zonder toestemming op zijn site en company facebookpagina gepubliceerd. Het typeert de zelfverklaarde strijder en filosoof weer eens als kwaadaardig en dom. Kwaadaardig omdat Martin natuurlijk heel goed weet dat het publiceren van foto’s waar iemand duidelijk herkenbaar op staat afgebeeld die persoon in zeer vervelende of zelfs gevaarlijke situaties kan brengen. Sterker, dat is de intentie om de foto’s überhaupt te publiceren, want Martin vindt de Swapichou-bloggers heel irritant. Wraakzuchtig maar vooral kwaadaardig dus: Jeroen kreeg al de nodige perverse aandacht, nu is het de beurt – in een milde poging – aan mij; haters gonna hate.

Dom is het daarentegen ook. Martin is namelijk een commercieel blogger. Hij verdient geld met zijn blogwerkzaamheden. Het is geen (doorgeschoten) hobby waar je een terughoudend ‘fair use policy’ op kan laten gelden, maar gewoon een bedrijf dat ieder stukje produceert met een economisch zelfbelang. Dan is het gewoon ronduit dom om zonder toestemming, zonder betaling, en tegen de wens van de persoon in kwestie een foto te gebruiken én die ook nog eens in een andere (negatieve) context te plaatsen; nee, Martin, dat is geen concentratiekamp, maar een spoorlijn. Dan overtreed je nogal wat copyright regels. Dom dus. Van een commercieel mediabedrijf mag je wat meer nauwkeurigheid verwachten dan geld te proberen te verdienen via het eigendom van een ander.

Vooralsnog hebben we bij Swapichou besloten van deze domme actie van Martin Vrijland maar geen halszaak te maken. Niet omdat we Martin zijn fouten gunnen – die credits heeft hij al lang geleden verspeeld – maar omdat de verwachte stroom van haatdragende reacties uit zijn fanclub achterwege bleef. Er zitten zelfs een paar complimenten tussen: bedankt jongens!

Wonderlijk, want de blogs van Micha Kat, Don Quijotte of Martin Vrijland leven van het faciliteren van de meest warrige personages die rondscharrelen tussen de internetrouters. Sterker, deze heren zijn volkomen afhankelijk van deze kansloze low lifes, want zouden ze deze insecten modereren blijft er geen reactie staan, en komt er dus ook geen euro binnen. Zo mennen deze soldaten tegen het onrecht ‘dag in dag uit’ een leger van zombies.

Dagelijks reutelen de psychiatrische patiënten onder illustere namen zoals God(@MasterofGod), en de niet minder megalomane naam Dodge RAM lustig in de mentale martelkelders van Don Quijotte of Vrijland. Deze mannen zijn zo extreem simpel en hopeloos in de war dat je met de beslissing hen uit het arbeidsproces te houden het alleen maar eens kan zijn. Het kost de economie meer geld door ze te laten participeren dan ze op de maatschappelijke reservebank te plaatsen. Megalomanie en een volkomen gebrek aan analytisch vermogen is hopeloos verliesgevend.

Gevaarlijk ook overigens, want in dat warhoofd van bijvoorbeeld Dodge RAM vinden ook ronduit zorgelijke ontwikkelingen plaats. Zo plaatst het gekkie een niet mis te verstane bedreiging aan het adres van de politie.

warhoofd aan het dreigen

warhoofd aan het dreigen

Gelukkig blijkt uit dezelfde reactie dat hij geen enkel verstand heeft van wapens of het omgaan daarmee, maar het illustreert maar weer hoe onverantwoordelijk bloggers als Vrijland en Don Quijotte omgaan met het planten van haat richting andere bloggers of personen.

Het zou de heren haatbloggers sieren eens wel verantwoordelijkheid te tonen door zich te onthouden van het bewust in gevaar brengen van andere personen en zich te realiseren dat het merendeel van hun achterban knettergek is. Misschien dat de autoriteit dan wat groeit en er een breder en vooral kapitaalkrachtiger publiek zich aangesproken voelt; ziekenhuispatiënten kunnen jullie altijd nog leegschudden. Dus Martin, voor je weer de grote jongen gaat uithangen of jezelf vergelijkt met de helden uit Sparta 300 en je als strijder, soldaat, lochem, private tegen het onrecht positioneert graag eerst even de wiet uit je ogen wrijven en kritisch in je eigen spiegel kijken.

Voor zover het nog niet duidelijk is Martin, jij – en je satelliet donquijotte.wordpress.com hebben geen toestemming om ook maar enig beeldmateriaal van Swapichou, of van de individuele Swapichou-bloggers te gebruiken. kadima lochem!!

*INSTANT UPDATE*: Dank je voor de foutmelding God(@MasterOfGod). Gecorrigeerd. Excuses dat ik je met een ander gekkie verwarde. Jullie lijken ook allemaal zo op elkaar.

46 thoughts on “Private Martin Vrijland

  • Ja, wat mot je ermee @ziva
   Laat maar lekker zemelen. Het is zowat de enige plek waar ze terecht kunnen, Don heeft idd een satelliet stekje en ik begrijp dat zelfs Martin Vrijland niet veel kan met deze zemelaars want onderling kibbelen ze ook al genoeg.

    • Omdat deze mislukte kleine haantjes toch altijd het laatste woord willen, ze zitten mij daar ook voor alles uit te maken en ik kan er niet van wakker liggen. Echt te mismaakt en te debiel.
     Degenen die deze reageerders faciliteren en hun opstoken en aanzetten tot haat, dat zijn degenen die goed strafrechtelijk aangepakt moeten worden. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit nu gebeurt.

   • Krijgen ze zelfs bij Martijn een ban en dan komen ze in het afvoerputje van Don terecht. Ik zat net te kijken, schijnbaar ben ik nu ineens die “Jeroen de Mink”? Sorry hoor, maar ik ben met een aantal nieuwe dingen bezig en heb het veel te druk voor die onzin. Daarnaast zou ik mezelf natuurlijk niet mijn eigen voornaam geven als ik me als iemand anders voor zou willen doen.

 1. De plotgekkies zijn een beetje stuurloos, ze hebben geen echt verhaal meer en gaan zich eigenlijk uit armoe maar op hun critici richten. Het is vooral een teken van geestelijke armoe.

 2. Ik begrijp dat er altijd complot zoekers zijn. Dat iemand denkt dat we bestuurd worden door buitenaardse wezens, dat mag. Erich von Däniken houdt zich er al decennia mee bezig en heeft er vele boeken over geschreven. Maar het is triest als er nog homofobie,anti-semitisme, racisme en vrouwenhaat meespelen. Dat heeft weinig met geestelijke armoe te maken. Maar met gemankeerde personen die niets beters te doen hebben dan hun wanen dagelijks te voeden.Het is te triest voor woorden als je zo diep bent gezonken.

  • Oh, jij vindt het gestoorde gedrag dat een ‘hunnebed’ een artefact is van een buitenlandse beschaving wanneer het voldoende beschreven wordt door nut-cases best te verteren?

   Maar wanneer diezelfde idioten hun wereldbeeld schalen naar een absurd beeld over vrouwen gaat er bij jou wel een belletje rinkelen?

   Ik noem dat extreem naïef.

 3. Weer een stompzinnig stukje van Martijn, waarin hij er blijk van geeft helemaal niets te begrijpen van het nummer “Moonchild” van Iron Maiden en de achterliggende ideeen. Is in het geheel geen satanisch concept en verwijst vooral naar het boek “Moonchild” van Aleister Crowley, die daarmee een homunculus bedoelt. Dat gaat dus niet over het offeren van een kind zoals Martijn lijkt te denken, maar juist over het maken ervan en er een reptilian oid in te laten incarneren. Daar zijn we voor van de illuminati. Die homunculi begeleiden we dan naar machtige posities in de samenleving, zodat we Martijn, AIRVD en Don kunnen vasthouden in hun slavernij.

  Create your very own Alien Gray in the privacy of your own home…

  The homunculus is a living being in form resembling man, and possessing those qualities of man which distinguish him from beasts, namely intellect and power of speech, but neither begotten and born after the manner of human generation, nor inhabited by a human soul

  Anyway

 4. @ Ziva zolang ze dat maar gewoon op zolderkamertjes doen en niemand er mee lastig vallen. Erich von Däniken kon rekenen op volgelingen,lang voor internet al bestond en die deden geen vlieg kwaad. Complotzoekers bestonden er ook al voordat internet bestond-maar meestal was dat toen leuk bij de borrel, op het werk of op verjaardagen. Met internet heeft de plotter en de haters zich kunnen profileren tot een niveau dat gaat tot onder het riool. En daarmee wèl de goed bedoelende plotter die nog op zoek is naar een teken van buitenaf meegezogen.
  In principe is het allemaal niet nieuws onder de zon, ware het niet als dit soort onderliggende sentimenten uitstekend verkoopt. Was de hype-love and peace, dan zat Vrijland nu regenbogen te schilderen.

  • hmm ik weet het niet. Ik vind het diep gestoord.

   Dit zijn mensen die in de nacht opmerkingen dumpen hier bij swapichou waar ze bijvoorbeeld zeggen dat ze mij willen likken, en vervolgens hun arm diep in mijn Joodse flamoes willen duwen. Best bizar toch?

   Maar het raakt niet de haat die dezelfde mensen uiten of faciliteren tegen bijvoorbeeld Jeroen, die maar gewoon even – omdat het kan – als pedofiel wordt weggezet.

   Het is een misselijkmakend volkje dat denkt dat ze een vrijbrief hebben en dat ze beschermd worden. Maar dat gaat ze echt tegen vallen. Je gaat maar lekker in je eigen kliniek gek doen, maar mensen beschadigen, beledigen of bedreigen is ‘not done’ en dat ga je merken; wij hebben wel geld en zijn bovendien een stuk succesvoller.

   Genoeg is genoeg.

   • Daar heb je helemaal gelijk in Ziva,
    Mensen die het nodig vinden om niet een enkele maal maar bijna continu in het holst van de nacht te komen kwijl dan wel schuimbekken gaan gewoon de prullenbak in. Dat zij zo debiel zijn is echt hun probleem, als het mij teveel moeite kost kan ik ook nog voor de blacklist gaan en hoef ik er helemaal niks meer aan te doen dan een enkele maal op een knopje te drukken. Zoals je doet met het doorspoelen van het toilet.

   • Waar het mij omgaat is dat het ‘campaigning’ is. Het is doelbewust iemand targeten en doelbewust een issue pushen waarvan je weet dat het niet waar is. Dat is wat deze mannen – Martin Vrijland en Don Quijotte – doen. Het is een hate-crime pur sang.

    Wanneer dat niet met alle middelen wordt aangepakt, dan is jouw moderatie @teigertje die mij vraagt of ik het ‘okay’ vind om een comment door te laten waar iemand een arm in mijn lichaam wil duwen, irrelevant.

    Sterker, ik zal glimlachen om dergelijke opmerkingen wanneer ik zou weten dat die opmerkingen die tegen Jeroen worden geplaatst onmogelijk zijn; strafrechtelijk, maar vooral en liever moreel of ethisch. Maar nu dat niet het geval is, en nu ook maar iedere keer blijkt dat idioten met dit soort walgelijke haatzaaierij wegkomen en nota bene commerciële blogs mogen runnen zonder dat ze ook maar een vinger in de weg wordt gelegd, ben ik er wel klaar mee.

    Nu neem ik die arm in mijn lichaam ook serieus. Nu ben ik ook gekwetst. Flikker maar op met je free speech. Ik laat mij niet nemen door een idioot, heb geen geen zin in die virtuele aanrandingen en ben ook niet van plan om mij virtueel te laten verkrachten. En ik laat al helemaal niet mijn vrienden afmaken door een stel hopeloos achtergestelde frustraten.

    De waarschuwingen hier bij Swapichou zijn talloos geweest. Zeker van mij. Ik ben denk ik de laatste die niet een deur open heeft gehouden voor deze gekkies.

    Die deur is nu dicht.

    • Volgens mij heb ik zeker niet geschreven dat het okay was, je kent mij wel beter.

     Voor de rest ben ik het helemaal eens met wat jij zegt.

     • Nee, dat heb je zeker niet gedaan.

      Het gaat mij meer om de context. Je hebt mij vanochtend toch gemaild met de ‘alert’ dat er iemand in de ‘inbox’ stond die een arm in mijn lichaam wilde duwen? Ik neem jou niets kwalijk, ik neem het de idioten die dit soort gedrag maar normaal vinden zeer kwalijk.

      Rot maar lekker op met je alcoholverslaving, psychiatrische problemen of andere frustraties. Dit is niet jouw wereld. Jij bent mislukt, en dat gegeven gaan we niet omdraaien omdat je toevallig een uitkering ontvangt en de hele dag de kans krijgt om het web onder te plassen.

      En dan hebben we het nog niet over de misdadigers die glimlachend geld toeschuiven aan die hopeloze ‘wereldverbeteraars’ met smoesjes die eenvoudig via een KvK zijn te checken.

     • Volkomen mee eens. Het moet gewoon duidelijker worden dat je niet meer meedoet als je zulke dingen zegt of schrijft en ook niet meer mag meedoen. Nergens.

    • Ik denk dat je daar een zeer relevant punt hebt, Ziva. Hun verhalen zijn inderdaad stuk voor stuk campagnes en ten behoeve daarvan zijn ze bereid om de waarheid op elk niveau willens en wetens waar mogelijk te verkrachten. Is overigens ook een reden dat je me niet meer zo vaak ziet op Barracuda, want ik heb een beetje genoeg van zijn volkomen misplaatste ironisch neerbuigende toon. Die toon past bij goedbedoelende aluhoedjes die weliswaar mafkezenopvattingen hebben, maar integer zijn in de opvattingen die ze uitdragen. Daar is hier geen sprake van, er is eigenlijk alleen nog maar sprake van een aaneenrijging van haatcampagnes waarvoor de vorm van de conspiracy theory misbruikt wordt.

   • En terecht want het is een plaag. Kinderen plegen zelfmoord vanwege de internet terreur. Het internet is geworden tot een net van bully’s die maar doorgaan en succes er mee hebben. Dat komt helemaal niet uit de lucht vallen-want was het vroeger nog zo dat de publieke mores over dit gedrag heen ging. De publieke mores doet er niet meer toe. Daar hebben GS met hun ‘onafhankelijkheid’ in ieder geval aan meegewerkt. Dat de overheid fouten maakt en die zelden of nooit recht zet, heeft zeker tot de plottermanie aangezet, maar dat is een ander verhaal.

    Internet is te lang niet serieus genomen en daarom hebben haatzaaiers vrij spel gekregen. Het verheugt mij zeer als ik lees dat er in andere landen wel adequaat wordt gereageerd en er daadwerkelijk stappen worden genomen. Hier in Nederland lopen we achter- of een lullig taakstrafje of een boete, maar niet zo dat het pijn in de portemonnee doet of dat je werkelijk een jaartje achter in het gevang verdwijnt.
    Inderdaad genoeg is genoeg. Als we het zouden omkeren dan zou Nederland te klein zijn omdat die lui een kort pikje hebben.

    • Absoluut, en dat raakt ook zeker de kern van mijn verhaal.

     Martin jat bewust die fotos van mij, en publiceert ze terwijl ik de meest specifieke al heb vervangen voor een andere foto. Hij hangt er vervolgens een tag aan die insinueert dat ik Palestijnse kinderen doodschiet. Die combinatie gooit hij expres in zijn facebook-pool die voor het merendeel uit zeer anti-Israelische (moslim) mensen bestaat.

     Duh, wat denkt hij daarmee te bereiken?

     Nou, niet wat hij kreeg, want zijn ‘fans’ hebben duidelijk helemaal geen zin om met zijn haatzaaien mee te spelen. Wat ze overigens enorm siert. Kennelijk is de haat nog niet zo gecultiveerd, en maken we alsnog een kans – insha’allah.

     Het is alleen walgelijk om te zien hoe Martin bewust mensen voor de leeuwen gooit. Voor mij is het niet zo’n issue. Ik bedoel, kom mij maar halen hier in Tel Aviv. Good fucking luck with that. Maar hij doet het met iedereen. Jeroen, Micha Kat, zijn ex-vriendinnen. Het maakt die idioot niet uit.

     Dat moet ophouden. En dat gaat het ook.

     • “Duh, wat denkt hij daarmee te bereiken? ”

      Simpel, geld verdienen want dat is Martin ’s core business.
      Hij balanceert tussen het willen aantrekken van extreem rechtsen met die debiele artikeltjes over Anne Frank, of via zijn maatje Don die het dan weer over Jan Smet heeft. Dit in de hoop wat geld uit die hoek te krijgen. Extreem rechtsen hebben weer een hekel aan moslims, maar uit die pot wil Martin ook snoepen.
      Dat itempje over jou is iets wat beide partijen tevreden stelt en dus hoopt hij zo maximaal te cashen.
      Het zal hem een worst zijn wat hij aanricht, sterker nog, niet jij maar hij is het slachtoffer. Hij doet net alsof wij verantwoordelijk zijn voor zijn mislukt leventje, jij toonde aan dat dit crap is en toen had je weer op zijn kleine teentje getrapt.

      Op een gegeven moment gaan die drogargumenten van hem iedereen vervelen, zo werkt dat met de menselijke natuur, dan interesseert het niet meer en wordt het strontvervelend voor zijn achterban.

     • Ja, en dat is het vreselijke fout aan zijn gedrag. Het is kwaadaardig opportunisme. Het maakt Martijn helemaal niet uit aan wie hij geld verdient, en al helemaal niet wie daarvoor moet bloeden. Walgelijk gewoon. Een vent zonder principes, ethiek, of ook maar enig fatsoen.

      Dus daarom nogmaals, ik was zeer verbaasd door de terughoudende reactie op mij vanuit zijn facebook-achterban die toch voornamelijk uit (arab/muslim) jonge mensen bestaat. Ik bedoel, ik heb echt geen enkele illusie dat mensen die familieleden in Gaza of Judea e/ Samaria hebben een goed woord voor een IDF-officier hebben. Dat zal ik ook nooit verwachten. Ik weet hoe vreselijk de footprint is die we daar achterlaten. Ik heb het gezien, en niemand verdient het om zo te leven, zijn kinderen op te voeden, of die angst te ervaren. Dat is onmenselijk, en moet stoppen. Niet alleen voor onszelf, maar vooral voor al die kinderen die we – vanuit beide partijen – onvoorstelbaar beschadigen. Dat mag niet gebeuren, dus wanneer een van Martin’s fans daar naar mij boos over wordt, dan zal ik daar nooit een probleem mee hebben: kom maar op met je boosheid, ik ben hier, en antwoord. Laten wij praten over een oplossing.

      Maar voor een laffe, laffe verkoper die bewust iemand anders voor de wolven gooit om er zelf beter van te worden, heb ik geen enkel goed woord over. En zo iemand is Martin Vrijland/Martijn Alberda. Een walgelijke opportunist.

     • Op een gegeven moment krijg je een soort van kentering.
      Die roddelverhaaltjes van hem gaan mensen vervelen, zo werkt de menselijke natuur.

 5. Wie zal dat nou zijn??? Dat kan niemand anders zijn dan Jeroentje Hoogeweij, die onder invloed van XTC zich gewillig laat gangbangen, vrind van Demmink. Dat soort mensen werken nu voor justitie en andere overheidsorganisaties.

  Waar deze stupiditeit mij constant aan doet denken, is het zogenaamde Dunning-Kruger effect. Kort door de bocht stelt het DK-effect, dat incompetente mensen hun eigen incompetentie niet door hebben. Sterker: hoe incompetenter iemand is, hoe waarschijnlijker het is dat diegene zich boven gemiddeld competent waant.

  Zeker gezien de reactie van über onbenul Masterofgod, is de eerste minuut van het volgende filmpje erg toepasselijk. En als je dan toch bezig bent, zou ik ook de laatste 6 minuten kijken. Bespaart jou en mij een tl;dr voor de wiki link 🙂

 6. Ik kijk nu al reikhalzend uit naar de nieuwe serie documentaires van Kat. Featuring Micha Kat als zelfbenoemd voedingsdeskundige/chemicus en verder heel veel boos personeel en klanten van McDonalds. Vermaak gegarandeerd.

 7. Hahaha

  Kat: Als er geen antwoord is gekomen op vrijdag 20 maart om 12:00 ga ik ervan uit dat de genoemde stoffen voorkomen in McDonalds-producten

  Los van het feit dat er werkelijk he-le-maal niemand wakker ligt van Micha Kat -en zeer zeker McDonalds niet- hoef je er geen helderziende voor te zijn dat Kat gewoon een linkje krijgt naar de webpagina van McDonalds met Voedingsinformatie. Daar hoef je niet eens voor te Googelen, die info is meteen te vinden op de website want daar is McDonalds -zoals Ziva al schreef- volkomen open en transparant in.
  Dus deze ‘briljante onderzoeksjournalist’ stelt ‘kritische’ vragen terwijl de antwoorden recht voor zijn neus liggen. En dan blijft Kat te pas en te onpas moord en brand schreeuwen dat het onterecht is dat hij geroyeerd is als lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten. Dan heb je dus een enorme plaat voor je kop.

  De meest sneue mensen zijn mensen die niet door hebben dat ze enorm sneu (bezig) zijn. Psychische stoornissen en geestelijk verval lopen bij Kat vrolijk hand in hand.

  • Oh, heeft Martin dan toch gelijk!! LOL
   Wij zouden toch samenwerken met Lakeman? Nu is hier het bewijs..proest!

 8. Precies @teigertje. Maar die 25-30% komt dan wel in de SwapBV van Lakeman die uit 2 personen bestaat. Zou mij niet verwonderen wanneer Poot de ‘geldschieter’ is.

 9. LoL

  Dan sta je dus eerst te schutteren met een filmpje in een supermarkt waarin je staat te beweren dat water 2x zo duur is als cola terwijl een simpel rekensommetje leert dat water juist 4x zo goedkoop is als cola. Vervolgens word je on Speakers Corner -terwijl je wild zwaaiend met een camera schuimbekkend met een hysterisch stemmetje ‘elite’ staat te krijsen- echt werkelijk waar door iedereen glashard genegeerd. Daaropvolgend ga je vragen stellen aan McDonalds -en stuurt cc’tjes aan mensen waarmee het causale verband overigens volkomen onduidelijk is- waarvan de antwoorden door een zwakbegaafde peuter binnen 2 muisklikken kunnen worden gevonden…en in je laatste wapenfeit gaat op de achtergrond iemand vrolijk staan stofzuigen terwijl je nog zó expliciet hebt aangegeven dat ‘de omgeving’ zich stil moet houden.

  Zie hier een klein (en zeker niet uitputtend) resumé aan dagelijkse beslommeringen van het wandelende rampenplan – de ontslagen en geroyeerde, veroordeelde en dakloze ex-journalist Micha Kat.
  En dat moeten mensen dan serieus nemen.

Reacties zijn gesloten.