VrijMiBeau: Going Nowhere

streetart - TLV - going nowhere

streetart – TLV – going nowhere

Daar istie dan: de Vrijdagmiddag. Tijd voor wat bezinning en retrospectie. Vandaag beperken we ons tot de ‘meester en de leerling’ Kat en Vrijland, want bij beide heren druipt het pedovocht weer dik langs de kin in de strijd om marktaandeel. Martin Vrijland, om met de leerling te beginnen, mag graag klagen en mopperen over hoe ‘al de smaad en laster van de overheidstrollen’ hem maatschappelijk in de hoek heeft gedreven en hij wel noodgedwongen van plotteren zijn beroep moet maken: “een gewone baan zit er voor mij niet meer in”. Swapichou en buurman Barracuda worden daar steevast bij genoemd als kwaadaardig hoofdkwartier. Het is wat, een achtzaam burger die zijn kansen op de arbeidsmarkt verkeken ziet door een paar kritische bloggers. Het moet niet gekker worden. Reden genoeg dus om eens te kijken wat er nou waar is van dit erbarmelijke gejank.

Nou weinig dus. Een korte exercitie via Google levert zonder meer een waslijst aan negatieve Martin Vrijland hits op die er niet om liegen. Martin is op zijn minst een idioot, maar die kwalificatie komt niet van Swapichou noch van Barracuda of is zelfs maar gevoed door publicaties op een van deze blogs. De kwalificatie komt vanuit alle hoeken van het web: van het Viva-forum tot aan Fok, van Geenstijl tot Urubin. Allemaal bloggers, reaguurders, of plotvrije mensen, maar ook plotters, die het gedrag van Martin volkomen zat zijn. Wat blijkt, het is voornamelijk Martin zelf die zijn reputatie om zeep heeft geholpen. Zijn onbeschofte lijkenpikkerij rond rampen als MH-17, Charlie Hezbo, de moordpartij bij het Joods museum in Brussel, of de dood van een jong kind waar hij hijgend over het bloed van slachtoffers interessant zit te doen, wordt met afkeer beoordeeld.

martinfok

Vervelend, want als beroepsblogger toegeven dat je je eigen merk hebt kapotgeschreven zal zwaar, en niet zonder hoongelach, vallen. Vervolgens toegeven dat je journalisten-project is mislukt en helemaal nergens toe leidt gaat natuurlijk helemaal een tranendal veroorzaken op dat armlastige zolderkamertje in Friesland. It’s going nowhere Martin. In de grote mensen wereld zou je merk en product per direct uit de schappen worden gehaald. Doe je zelf en ieder slachtoffer van je een plezier en volg een gouden wet van marketing: van niets kan je niet iets maken.

Hoewel, die gouden wet lijkt niet te gelden voor Micha Kat. Die bewijst immers iedere dag dat van ‘niets wel degelijk iets te maken valt’. In ieder geval in het koppie van Micha zelf. Toch leek Micha begin deze week eindelijk eens een verstandige beslissing te nemen door enthousiast zijn vertrek aan te kondigen. Klokkenluideronline zou omgekat worden naar Revolutionaironline en het volk mag dit nieuwe forum vullen met goede ideeen. We zien het helemaal voor ons: nachtmopperen met Johan Bosman, Duitse les met Gretha Muller, of dynamisch herinterpreteren van de DSM-V met Stout.

Micha hield het – gelukkig maar – precies een halve dag vol, waarna hij weer in een manisch tempo het ene naar het andere idiote stukje produceerde, en zelfs een gewichtig aandoend filmpje opnam waar hij een van te voren uitgeschreven toespraak aan alle medewerkers van TMG (geen grapje) voorleest. We blijven ons verbazen over de bizarre omvang van Kat’s megalomania. Verder beklaagde hij zich over de gijzeling van zijn Ierse fiets, en reutelde wat over een vertrekkende minister. Het hoopgevende nieuws dat hij van het podium verdwijnt is dus van de baan, en we zijn weer terug bij af. Het nergens toeleidende gereutel van een Micha die denkt dat er werkelijk nog mensen zijn die hem serieus nemen en op zijn instigatie dé Revolutie starten. Ook bij KLOL ‘Going nowhere’ dus.

Kortom een week vol met teleurstellingen, valse hoop, en het niet nakomen van beloftes. We zijn weer geen stap verder gekomen, en het gaat bij de plotgekkies nog steeds he-le-maal nergens over en het leidt tot niets. Tijd voor wat ontspanning. Tijd voor muziek, een biertje, wijn of een glas granaatappelsap. De bar is open. Openingsmuziek is deze week van Mind over Matter met de track: Going nowhere. Proost.

61 thoughts on “VrijMiBeau: Going Nowhere

  • Oeh, teigertje, wat een goed begin.

   Ik had net mijn zio-uniform van mijn lijf afgestroopt toen ik je clipje zag. Stond ik dus in mijn hoodie te swingen.

   Weekend!!!!

  • Ha, heerlijk *kleedt zich nog even niet aan*

   Niet alleen omdat het moet deze week, maar ook omdat het prachtig is:

   Fade to Grey (Steve Strange RIP)

 1. En ik zou nog wel ff door kunnen gaan…wat ik maar niet doe anders plemp ik binnen no time dit hele topic vol.

  Zo zat ik een tijdje terug op Spotify een afspeellijst 80’s New Wave te luisteren toen Bring On The Night van The Police (van het album Regatta de Blanc) op mijn oren klonk. Het origineel op vinyl is hier inmiddels decennialang ‘verbannen’ naar zolder (time keeps on slipping slipping slipping into the future) en ik zou The Police nu niet zo snel onder het label New Wave plakken. Maar ik werd er nog blijer van als dat ik doorgaans al ben. Net als nu 😉 Maar goed die kunnen jullie desgewenst zelf wel opzoeken.

  Ik las ooit ergens een uitspraak van een Amsterdamse kroegbaas (waarvan ik de naam vergeten ben); “Ik heb vandaag toch weer zo’n ontzettende last van een goed humeur!”

  Zinloos, kleingeestig en doodongelukkig op de hele wereld kankeren laten we lekker over aan de mopperplotters. Het is weekend. En Putin spreekt maar gewoon de voicemail in.

    • En Nick Cave, kom je daar ook bij over de vloer? Woont ook in Brighton. Op vrijdag de 13e precies een maand geleden was bij Het uur van de wolf “Nick Cave – 20.000 Days on Earth” op NPO2 te zien. Mooi.

   • Dit was uit mijn jeugd, als in dat ik heel klein was.

    Mijn oogjes rollen nog steeds van Jimmy en zijn vriendje Boy

    • Ik schrijf wel “little faggot”, maar dat bedoel ik eerder liefkozend.

     Boy George, Jimmy Sommerville en trouwens ook David Bowie hebben me er echt mee geholpen om nooit enige issue rondom mijn seksuele identiteit te voelen. Al vanaf mijn veertiende was ik al beide kanten uit actief. Vanaf mijn achtste, toen ik nog niet eens wist wat seks was, werd ik al voor homo uitgescholden, alleen maar omdat ik op klassiek ballet zat. Door zulke mensen realiseerde ik me dat het iets is dat je kan vieren en als positieve waarde kan zien.

 2. Ik begrijp eigenlijk nu pas (a moment of clarity) waarom die plotters zich deskundig wanen op zo’n beetje ieder gebied. Een beetje ‘googelen en youtuben’ en je kan je zo voordoen als een ‘autoriteit’ op het gebied van muziek 😉

  Off the record. Ik heb het toch echt allemaal in mijn bezit of heb er concerten van bezocht op festivals, in clubhuizen, achteraf zaaltjes, Nighttown, Ahoy, Tivoli, Paradiso, De Melkweg, you name it, of er in mijn ‘pré New Wave tijd’ op gedanst (dat laatste moeten jullie me maar vergeven).

 3. Hahaha, Martijn trekt het stukje van Ziva niet….

  even zijn “puntjes” afgaan hoor. Godverdomme wat is die gast lijp.

  * psychiatrische patiënt Martijn denkt dat je voor je activiteiten betaald wordt

  Martijn, wij krijgen niets betaald voor onze activiteiten. Maar jij bent een ongelofelijk stuk vuil dat de ouders van dode kindertjes stalkt en chanteert, de ziekste wanen probeert te verkopen aan toch al labiele mensen, vrouwen in elkaar beukt en bijzonder smerige online spelletjes speelt die je overigens altijd verliest. Bovendien bewijs je keer op keer een oplichter en een leugenaar te zijn. Jou in het zonnetje zetten doen we helemaal gratis. Daar hoeven we geen geld voor te hebben, jou op de korrel nemen is vooral een kwestie van goed burgerschap.

  * Je mag mensen doden omdat je superieur zou zijn aan niet-joden

  Nee hoor, in de tien geboden die de Christenen overname van de Joden staat toch heus: “Gij zult niet doden”. Daar zijn wel wat uitzonderingen op, bijvoorbeeld als je jezelf moet verdedigen. Het plaatje dat Ziva liet zien gaat vooral over dienstbaarheid en waakzaamheid. Dienstbaarheid naar de samenleving en waakzaamheid tegen bedreigingen van die samenleving. Dan word je al snel een target.

  * Niet-joden zouden gelijk zijn aan dieren

  Nee Martijn, dat is alleen maar in je hoofd zo, terwijl in de Talmoed toch heus andere dingen staan. Jou vergelijken met een dier zou ik een belediging van het betreffende dier vinden, tenzij je het hebt over een pissebed, of een amoebe.

  * Je moet de strijdbijl begraven

  Dream on. Als jij denkt dat dit een “strijdbijl” is, snap je niet goed hoeveel er nog geëscaleerd kan worden.

  * Je moet geen bloedoffers meer brengen aan je God Lucifer

  Dan denk ik dat je Jesaja 14:2 beter moet bekijken, wat de enige plek in het Oude Testament is waar die (negatief) in genoemd staat. De “Morgenster” (הילל) was eigenlijk een hoogmoedige Babylonische koning en Jesaja heeft er geen goed woord voor over. Het Jodendom is dus tegen Lucifer. Terwijl in het Nieuwe Testament de “Morgenster” juist geassocieerd wordt met Jezus. Het lijkt me dan ook terechter het Christendom een luciferiaans geloof te noemen. Weet je nog die “ster uit het oosten” uit Matteus 2:2? Bingo. In Openbaring 22:16 noemt Jezus zichzelf de “blinkende Morgenster”; in 2 Petrus 1:19 staat: “En wij hebben het profetische woord, dat zeer vast is, en gij doet wel, dat gij daarop acht hebt, als op een licht, schijnende in een duistere plaats, totdat de dag aanlichte, en de morgenster opga in uw harten”. Lucifer in je hartje, het staat er gewoon! Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.

Reacties zijn gesloten.