De Tsar is Kwijt

streetart - TLV - Mond wijd opentrekkend gekkie

streetart – TLV – mond wijd opentrekkend gekkie

Als er iets is dat de complotgekkies – naast achter iedere lantaarnpaal een satanische pedo wanen – gemeen hebben is het de liefde voor Putin. Er gaat geen week voorbij of de beruchte Russische president wordt als dé oplossing bejubeld voor al het kwaad voortgebracht door de ‘zio-maffia’. Er hoeft maar iets buiten de kelders van de plotgekkies te gebeuren of het wakkere volk komt onder de vloer vandaan en trekt zijn mond wijd open: Putin is liefde.

Het aanbidden van de Russische psychopaat neemt soms zelfs bizarre vormen aan. Zo is plotteropa Nico van den Ham er van overtuigd dat Putin hem persoonlijk belde voor advies – Nico had helaas geen tijd voor hem wegens té druk – maar bood daar keurig als hij is zijn excuses voor aan en schreef vervolgens een ellenlange brandbrief waarin de bejaarde aandachttrekker het leed van Nederland en vooral dat van hemzelf aan Putin voorlegt.

Bij de elite van de gekkies is het niet veel beter. Martin Vrijland probeert ook regelmatig over de geweldenaar Putin te filosoferen, en het kan bijna niet anders dan dat zijn page Don Quijotte een portret van de Rus boven zijn bed heeft hangen; zo vaak schrijft de windmolenfantast over zijn held.

Het is eigenlijk wel komisch, want als er één regeringsleider is die niet zo gecharmeerd is van onafhankelijke journalisten, bloggers, complotters en andere dissidenten is het Putin wel. Niet zo heel verwonderlijk want de man was voor dat hij plaatsnam op de Kremlintroon een officier van de roemruchte KGB 5e directoraat. Een speciaal onderdeel van de spionnenclub belast met het monitoren en kwijtraken van ‘andersdenkenden’:

‘The 5th Service had three departments, which analysed processes taking place among the creative, scientific and pedagogical intelligentsia, and young people, and did everything to stop anti-Soviet and nationalist manifestations,’

Nou niet echt een groep waar je als laster en smaad plotter successen gaat boeken. Toch verblindt de liefde voor Putin, of de haat jegens ‘die anderen’ zelfs de wat meer intellectuele gekkies. Zo vond Hans Vogel, de geflipte wetenschapper uit het duo Hans en Michaman, het nodig om ‘out of context’ zijn sympathie voor Putin in de camera te stotteren. Onbegrijpelijk, want Hans Vogel overleeft het nog geen drie dagen onder een Putin-regime. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Michaman Kat, al lijkt zijn ego die van Putin inmiddels te zijn overstegen en meent hij zelfs dat Russische bommenwerpers sorties vliegen om Kat een bunkerbuster op zijn petje te droppen.: je hebt ze gek, en gekker.

Ook gek is het dat al deze Putin-groupies al minstens 48 uur liggen te slapen. Er ontspint zich momenteel een groot complot: Putin is kwijt. De man is sinds 6 maart niet meer in het openbaar gesignaleerd en laat verstek gaan bij belangrijke afspraken of symposia. Tegelijkertijd landen er obscure helicopters op de daken van het Kremlin en de Presidentiële residentie, en trekt het Kremlin de ‘stalin-kaart’: niets aan de hand. Toch stapelen de geruchten zich in snel tempo op. Zo staat de anders dagelijks actieve twittertimeline van de president sinds de dag van verdwijning 6 maart stil, sijpelen berichten door dat (militair) ambassade personeel wordt teruggevlogen naar Moskou, roddelt Zwitserland over de bevalling van Putin’s nieuwe vriendin, en waagt zelfs het erudiete Forbes aan speculaties over de status van het heerschap.

Wat er van al deze speculaties waar is of niet zullen we op zijn vroegst pas over een paar weken werkelijk weten wanneer de Stalin-kaart is uitgespeeld of de Telegraaf erover publiceert. Maar daar gaat het nu even niet om. Wat wel belangrijk is, is dat de Nederlandse complotprinsen een kans laten liggen. Is er eindelijk eens een vriend in nood, is er eindelijk eens een moment waar je kan laten zien dat je wakker bent en kan je je blog volgooien met duiding en materiekennis lig je te slapen en verpruts je het momentum om Nederland vol op de internationale complotter-kaart te plaatsen. Jammer dus, weer een mislukking.

Anyway, ik stap op de fiets, een Israelische fiets inderdaad, en peddel langzaam richting vrijdagmiddagborrel en laat die opengesperde plottermondjes even rechts liggen.

62 thoughts on “De Tsar is Kwijt

 1. Als fanatieke Poetin-watcher, ik schreef er vorig jaar mijn laatste artikel voor Swapichou voor, ben ik helemaal klaar met dat stuk verdriet. De vergelijking met nazi Duitsland is niet onkies.

 2. Het blijft me opvallen dat voor de plottertjes die minachtend over ‘the sheeples’ spreken- vallen voor een wolf. Poetin is levensgevaarlijk en een plottertje die vervelend is-daar hebben ze fijne verblijven voor. Kat of Vrijland richting Siberië of een werkkamp? Hoelang houden ze het daar vol?

  • Nog geen 24 uur @Dorothy.

   Maar er is al een ‘doppelganger’ voor Putin gevonden. Zijn ‘handlers’ moeten hem alleen nog even scheren, en dan kan hij zo het wereldtoneel op.

 3. Ik heb echt totaal geen vrijmibo inspiratie en we plaatsten vandaag al twee stukjes. Zullen we ‘m in dit draadje maar geopend verklaren, of weet iemand nog iets voor een extra itempje?

  • Tja, als je zoals Martin jezelf boven de Saturnus-matrix hebt geplotterd dan geldt dat volkse kalender-kijken natuurlijk ook niet meer. Een maand heeft dan net zoveel dagen als jij nodig hebt.

   • LOL..@tuurlijk Ziva, en natuurlijk is het ook nog eens zo dat net als bij Don het als volgt werkt: Als Martin Vrijland zegt dat maart 40 nog 14 dagen duurt dan is dat zo..BEGREPEN! En overigens weer zero backers. Hoe wonderlijk allemaal.
    Martin kan toveren..

    €123 Pledged
    €2.400 Goal
    0 Backers

    • martin heeft een paar mensen die een periodieke donatie doen en/of die rechtstreeks aan hem doneren. Die bedragen worden ‘keurig’ in de campagne opgenomen. Dat ‘zero’ backers, maar wel een pledge counter die oploopt is dus niet zo vreemd. het is eerder zelfs aangenaam open.

     • als je donateur bent, periodiek of niet dan ben je in beide gevallen toch een backer @Ziva? En hoezo aangenaam open, het enige wat je weet is een bedrag wat hij al heeft en het bedrag wat hij die maand wil hebben.

  • Martijn’s analyse:

   Tuurlijk joh, is perceptiemanagement dat er een “belangrijke mededeling” op komst is en er een enorm podium gebouwd wordt door de Russen zelf.

   • Even los van zijn mogelijke verscheiden komen er trouwens wel meer ranzige feitjes over capo di tutti capi Poetin bovendrijven. Paleiscoup misschien?

    Russian president Vladimir Putin and his long-time ally Victor Ivanov, who is currently head of Russia’s narcotics agency, have been implicated in helping run a drug smuggling and money laundering ring in St Petersburg in the 1990s. The allegations were made by ex-KGB officer Yuri Shvets who spoke at the inquiry into the death Alexander Litvinenko yesterday.

    Op zich wel verklaarbaar dat een criminogeen type als Martijn zich aangetrokken voelt tot een misdadiger als Poetin, zoals veel misdadigers zich ook wel spiegelen aan Scarface enzo.

   • Ik denk dat Putin under cover naar Ierland en Londen is afgereisd om persoonlijk Micha te vangen.

    Micha wordt dan triomfantelijk getoond aan de wereld met een glunderende Putin naast een huilende Micha: “We’ve got him!!”

    Maar ja, Martin zal dan wel weer gaan beweren dat het niet de echte Micha is.

    • Putin..Putin..Oh ja, was dat niet diegene die geprobeerd had contact te leggen met ene Nico van Ham?

 4. Of Putin is zowaar dood, het Kremlin doet vandaag de mededeling en vrijdag wordt hij begraven, met de zonsverduistering erbij als zwaar effect om zo duidelijk te maken aan zijn volk dat zelfs het universum “weent” om de grote leider….Of het podium is voor Nick en Simon die Rosanne effe verbouwen tot Alina voor zijn nieuwe bruid….en ze trouwen dan “spontaan”….ik zie wel wat Martijn en andere blogs gaan overnemen…helemaal niet moeilijk dat plotten dames en heren!!

 5. Het blijkt allemaal weer helemaal anders te liggen. Dat podium wordt gebouwd voor Johan Oldenkamp. Die geeft namelijk in zijn laatste ‘nieuwsbrief’ aan weer eens een ‘Grootse Ontdekking’ te hebben gedaan. En dat mag hij van Putin van het weekend vanaf het Rode Plein wereldkundig maken.
  Beetje jammer weer van het geflipte en zwakbegaafde egotrippertje dat hij zijn ‘maatje’ Martijn niet heeft uitgenodigd de ceremonie bij te wonen. Zoals te doen gebruikelijk blijkt Oldenkamps aankondiging ‘samen te werken’ met o.a. Martin Vrijland plotsklaps weer een wassen neus wanneer de ‘eigenbelang urgentie’ niet noodzakelijk is.
  Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

 6. Het zal me niet verbazen als Putin een hartaanval heeft gehad. Als ik zie waaruit de basis-strekoefeningen van zijn vriendin bestaan dan is ze behoorlijk fit en Putin is een hartpatient en over de 50.

 7. “Locked in the Kremlin with a flask of polonium, i am both alive & dead. Thus, i am Schrödinger’s Putin.”

  Het is wel apart. De geruchten houden niet op. Wat vooral griezelig is dat de Russen zich het meest zorgen maken. Ergens denk ik dat dit wel terecht is. Het machtsvacuüm zal immens zijn als Poetin wegvalt.

  • Geen idee, het wordt wel meer bizar by the minute:

   Voor wat het waard is: de Minister van Defensie is nu de baas roddelt het

   En de al even bizarre instagram message van Putin’s vriendje Kadyrov, de Chechen strong man (die gek heeft een prive leger van minstens 20,000 man en je wil hem echt niet in een donkere straat tegenkomen) die expliciet zijn loyaliteit naar 'de man Putin' uitspreekt en dat boven Putin's functie van President stelt.

   • Als Poetin dood is of er een paleisrevolutie plaatsvond, is dit een sterk signaal, want het betekent dat zelfs zijn loyale medemafiosi achter het nieuwe regime staan.

    De subtext is heel Russisch-subtiel: ALL YOUR BASE ARE BELONG TO US

    • hmm, ik weet niet of je dat zo kan interpreteren. Kadyrov spreekt zijn loyaliteit uit naar de persoon, ongeacht het ambt dat die persoon bekleedt. Dat kan dus ook betekenen dat hij loyaal blijft aan Putin, óók na dat deze is afgezet als president.

     In dat geval is er best een probleem.

     • Overigens wel leuk dat je in dit soort artikelen ook weer leuke cluedo-clues kan vinden:

      Mr Putin was once four hours late for a meeting with former Ukrainian leader Viktor Yanukovych because he had been touring the Crimea with Mr Zaldostanov.

      To do lijstje aan het afwerken die pronte Putin?

     • Nouja, die dramatiek met loyaliteit aan de persoon speelt wel in de Russische cultuur, dat je samen dronken wordt en voor altijd hun vriend bent enzow, maar als er al anderen aan de touwtjes trekken, houdt Kadyrov dus namens hen de facade op.

 8. Volgens CIA analisten is het gewoon de griep.

  Maar dit vond ik eigenlijk wel een goede:

  Analysts are speculating that his absence suggests there may be a power struggle behind it all. And it appears as though Boris Nemtsov’s murder could have been the catalyst in all of this.

  On March 12, Reuters reported that the murder of opposition figure Boris Nemtsov has “exposed rarely seen tensions between different camps inside President Vladimir Putin’s system of rule.”

  “Some of Nemtsov’s associates say his shooting is being used by one faction to send Putin a message that they are unhappy and need to be reckoned with,” Reuters reported.

  Additionally, former economic policy adviser to Putin and current senior fellow at the Cato Institute, Andrey Illarionov, wrote on his blog that Putin’s continued absence suggests a palace coup.

  • Yup everybody is guessing. The Washington Post had ook een goed stuk.

   Het is een fascinerend verhaal, en het intrigeert me mateloos wat de strategie achter dit alles is. Zeker wanneer Putin maandag gewoon op een podium staat te glimlachen.

   Ik verslond bijvoorbeeld dit boek: The Strategy of Campaigning van o.a. Condoleeza Rice waar de campagnes van Reagan en Yeltsin worden geanalyseerd. Fascinerende inzichten.

  • Opkomende FSB en legerpolitici die Medvedev weg willen hebben. Drie facties: de strongmen van Poetin, de Medvedev kliek en de opkomende generaals, als ik het goed begrijp.

   Kan iemand wijs worden uit wat Google Translate bakt van dat Russische blog? De schrijver ervan, Andrey Illarionov, schijnt een nogal gezaghebbende Kremlin insider te zijn. Hij schrijft heftige dingen.

   In aanvulling op de behandeling van deze stelregel, is het ook moeilijk om te vergeten en onvermijdelijk historische analogie gedachten:
   – Over het corrupte regime van de sjah Reza Pahlavi met de geheime politie SAVAK, aan de ene kant, en vervangen zonder dat het regime van ayatollah SAVAK geheime dienst, maar met de Islamitische Revolutionaire Garde Korps, aan de andere kant;
   – Over het corrupte regime van Chiang Kai-shek met de geheime politie en strafexpedities tegen kommunictov, aan de ene kant, en vervangen door maoïstische regime zonder Kuomintang geheime dienst, maar met een echt grote verschrikking, aan de andere kant.

   • Ja, je vecht tegen de ene demon, en je krijgt er een andere meerkoppige engerd voor terug. SAVAK uit naam weg met de Sjah, maar via de IRGC en zijn branches kwam het terug. Meerkoppig en minstens of meer ‘evil’.

    Same met Putin, je kan hem wel aan de kant schuiven, maar ‘het systeem’ is daarmee niet vernietigd, neemt slechts een andere vorm aan.

    • Het zou op de korte termijn dramatisch zijn, want Oekraïne wordt direct de oorlog verklaard, die generaals zagen van veel dikker hout planken, zitten rechts van Poetin. Rusland is economisch helemaal kapot aan het gaan, die zullen naar aanleiding van de economie en de orlog de bevolking tegen zich krijgen, ze zullen niet in staat zijn om de sociale rust te bewaren. Op middellange termijn is het een ideale casus belli voor het westen, een oorlog die we met dit verzwakte Rusland absoluut winnen om ze vervolgens in onze invloedssfeer te krijgen.

Reacties zijn gesloten.