Het is maar Reclame

het is maar reclame

het is maar reclame

Als er iets is waar de wakkere alternatieve kwebbelaar zich expert waant is het in ‘propaganda en reclame’. Er gaat geen dag voorbij of het wakkere deel van de geflopte mensheid doorspiest met zijn alternatieve hooivork wel een of andere vermeende luchtballon: propaganda, hoax, false flag, nep, crisis actor, Hollywood, mossad!

Ook vandaag kunnen we weer de meest voorkomende Pavlov-reactie van de complotgekkies bewonderen. Als eerste hebben we Don Quijotte die natuurlijk de aanslagen in Denemarken vermorzelt tot ‘hoax+mossad’. Deze luie mopperaar neemt niet eens meer de moeite om zijn ‘hoax’-conclusie te onderbouwen; dat laat hij aan zijn publiek over. Niet onbegrijpelijk, want neergeschoten burgers en afgehakte hoofden gaan natuurlijk snel vervelen. Daarnaast is dit satelliet blog van Martin Vrijland nooit de plaats geweest om enige diepgang, creativiteit of zelfs humor te zoeken; voor een portie verbijsterende domheid zit je er trouwens als lezer altijd goed. De ‘diepgang-voor-dummies’ wordt geleverd door de opper-expert zelf; journalist en schrijver Martin Vrijland. Dit multi-talent deelt voor een habbekrats zijn formidabele brein vol met idiote waanvoorstellingen en lichtgewicht analyses.

Gisteren liet Martin zijn zaklamp al schijnen over de Duitse muziekband Kraftwerk *gaap*, en vandaag staan er maar liefst twee ‘het is propaganda’-stukjes op het bureaublad: een poging tot sarcastische humor om propaganda te duiden, en een nog niet met het volk gedeelde kronkel “We Transfer maakt reclame voor de NWO” over de wall paper images van file-sharing dienst ‘wetransfer’. Allemaal propaganda natuurlijk, maar ook alledrie weer van zo’n middelmatig niveau dat je bijna gaat terugverlangen naar zijn schranspartijen boven bebloede foto’s. Gelukkig hoeven we dat echter niet te verwachten, want zo laat Martin weten op zijn facebookpagina:

Nee, ik ga even niet meer schrijven over nep aanslagen of onthoofdingen van ISIS. Volgens mij kan iedereen dat zelf wel bedenken.

Even dachten we dat hij zijn lesje heeft geleerd. Dat hij een beetje wakker is geschud. Dat hij beseft dat mensen schofferen nou niet de beste reclame voor je weblog-business is. Maar nee, helaas dat zit er niet in, want onder hetzelfde FB-bericht laat Martin maar weer eens heel duidelijk zien uit wat voor rothout hij is gesneden. De fuckwit weet in een paar keyboard strokes duidelijk te maken dat hij een walgelijke man is die het niet verdient om een ander podium te krijgen dan aangeboden via de therapeutische theaterlessen van een psychiatrische inrichting of gevangenis. Lees de schofterige wisseling op zijn FB-pagina tussen iemand die persoonlijk indirect twee mannen kent die door het IS-tuig in Irak zijn onthoofd en Martin Vrijland. Welke ongelofelijke lafaard vraagt nu aan een betrokkene of deze even de twee vermoorde personen wil identificeren uit een walgelijke IS-executiefilm?

creep2

Dit is dus hoe Martin Vrijland reclame maakt voor zichzelf, want laten we niet vergeten dat Martin dringend uw financiële ondersteuning nodig heeft ‘om door te kunnen blijven gaan’. Nou het bovenstaande is dus ‘waar hij door mee wil blijven gaan’: het zwaar beledigen en kwetsen van mensen. Vind je dat prachtig en nuttig? Wil je dat hij daarmee door moet kunnen blijven gaan?

Nee, nog niet geheel overtuigd dat je schaarse euro goed is besteed aan deze onbeschofte gek? Of toch nog een flard van fatsoen in je gekkiekoppie? Kijk dan eerst even naar het filmpje dat Alex Nieuwsbreker vandaag postte vanaf zijn vakantieadres. Een mooie preek van een complotgekkie over het fenomeen ‘donatie’ binnen de wakkere alternatieve media business.

Iemand die – gelukkig – het geloof in het leegtrekken van de reactie-gekkie via een donatie-knop vrijwel is kwijtgeraakt is natuurlijk – we kunnen ook geen dag zonder hem – Micha Kat. Reden dat Micha zijn nieuwe Ierse marketing initiatief TubeYourShop heeft opgezet, en inmiddels zijn eerste account heeft gesloten. Een of ander schattig familiebedrijfje dat handelt in vishaakjes en nepwapens. Allemaal erg vaag, onverstaanbaar en van een bedroevend niveau, maar ach, wat maakt het uit: het is allemaal maar reclame, mensen.

34 thoughts on “Het is maar Reclame

 1. Oh, wat mooi gevonden @douwer.

  Vergelijk het fraaie filmpje boven bij @douwer over hetzelfde schattige familiebedrijf als dat Micha Kat hieronder probeert te portretteren.

  Kan het verschil schrijnender? Nee. Kan het filmpje van Kat slechter? Ja, als ik een GoPro om de nek van mijn kat bindt.

 2. Die man is een bezienswaardigheid in Dublin, en hij laat zich maar al te graag filmen om (zoals je kan vaststellen) altijd hetzelfde verhaal af te draaien.

  No way, dat Kat voor dat filmpje geld heeft gekregen.

 3. “In de mientijm aai wil sjoow de dok”.

  De kwaliteiten van Kat als reclameman zijn al net zo beroerd als zijn kwaliteiten als “onderzoeksjournalist”: ik weet na ruim vier minuten reclame nog steeds niet waar die winkel is. Plaatsnaam? Straatnaam? Website? En de camera wordt maar liefst één hele seconde op de pui gericht zodat een snelle lezer nog net de naam van de winkel kan achterhalen. Hoeveelheid nabewerking van deze productie: nul seconden. Hoeveelheid voorbereiding: paar minuutjes hooguit. Hoeveelheid regie: volledig afwezig. En dan heb ik het nog niet eens over zijn lachwekkend slechte Engels (en dat voor een talenman). Nou, de ondernemers zullen wel in de rij staan voor zo’n reclamefilm.

  Het is wel weer duidelijk waar Micha eigenlijk op uit was: zichzelf horen praten. Hij heeft met dit stukje plaatsvervangende schaamte toch z’n dagelijkse dosis aandacht weer binnen.

 4. Misschien had Kat bij het binnenkomen van de winkel meteen moeten zeggen:
  Doe joe nog steets reep liddul tsjildren?

  Dan was het misschien nog een YouTube hit geworden.

 5. Ondertussen zit Martijn op de € 1,031 van de € 2,400 die hij claimde nodig te hebben om zijn werk als schrijver (fulltime, jawel) te kunnen doen, dus het kan verkeren. Ik moet lachen om Martijn zijn ‘doorzettingsvermogen’, doorzetten is vaak bewonderingswaardig echter is doorzetten van een gedoemd project nogal dom. Nog 11 dagen om € 1,369 bij elkaar te bedelen. Ik wens hem succes. Helaas vrees ik dat € 130 per dag te hoog gegrepen is voor deze arrogante en narcistische dwaas.

   • Nee. Maar wat wel verdacht is het gebrek aan inzage in zijn donateurs. 0 backers. Foutje of leugens. Hoe dan ook we zullen het zien. Martijn krijgt miraculeus € 1,300 binnen elf dagen of hij wordt dakloos. Dozen pakken en eerlijk geld verdienen is kennelijk te laag voor deze narcist.

    • ja, hij prutst natuurlijk gigantisch met zijn ‘donaties’. Het is een low budget verkoper qua professie. Niet een schrijver, journalist of denker of zo. Hij rommelt dus maar wat met zijn budgets; zeker nu er geen manager is die hem controleert.

     Dat geeft niet. Gekkies die gekkies opeten is best goed. Dat Martijn de boel belazert naar zijn lezertjes; tja… dat kunnen wij als AIVD-yuppen natuurlijk accepteren of niet. Wij zijn er voor alle gekkies. Niet alleen voor Martijn of Micha.

     **/het begin /**
     Martijn begon zijn mega zielige plotterloopbaan met “ik moet doen wat ik nu doe (mensen beledigen) en kan dat niet zonder jullie hulp.” Kreeg hij (terecht) geen geld voor.

     **/donatie 1/**
     verwaarloosbaar. hij bedelde wel, maar kreeg niets.

     **/donatie 2/**
     strijd met Micha
     minimaal 200 euro cash van Micha ontvangen. Staat op film.

     **/donatie 3/**
     Afscheiding van MICHA KAT, de Vrijland-business is een feit. Sociale dienst betaalt de boterham.

     “Ik moet nu verhuizen en dat kost geld, auto, extra huur, etc. Ik heb geen geld, en de man die mij een auto zou lenen, kapte met zijn aanbod toen hij las waar ik over schrijf. Ik heb echt geen geld, please doneer…”
     ca 1000 euro via een crowdfunding site opgehaald. Minus kosten etc ca 800 euro netto ontvangen.

     **/donatie 4/**
     “het wordt nu echt moeilijk, ik kan nauwelijks meer mijn pen omhooghouden. Please help”
     (bedrag ontvangen onbekend)

     ** /donatie 5/*
     Crowd funding stichting: slechts 1 campagne wordt succesvol afgesloten en wel op een miraculeuze 100% sharp target: de campagne voor Martin zelf. Trek daar de kosten voor de Stichting, de commissie van het crowd funding platform, belastingen, btw, etc, etc vanaf…
     dan jammer joh, kan je niet van leven.

     ** /donatie 6/**
     een nieuw 1200 euro target.
     **Resultaat: 740 euro in de min, terwijl de voorgaande maanden (!) laten zien dat er nul reserves zijn. Dat is 2/3e in de min van een minimaal budget waar geen reserves achterliggen.**

     ** /donatie 7/**
     17 februari, nog geen 40% on target, 11 dagen te gaan. -/- 50% loss op de vorige maand. Geen nieuwe kansen, niets nieuws in je market, en een declining market share.

     ** /end/**

     Ik denk dat het niet zo heel erg goed gaat met dit bedrijf. Sterker, er is een tweede geldstroom. Het is onmogelijk voor Martin om via de huidige donatie-inkomsten zijn kosten te dekken.

 6. Vrijland heeft een stichting. Een democratisch recht. Ik denk dat de belastingdienst weinig interesse heeft in een stichting die amper een gemiddelde van € 900 kan verzamelen. Peanuts.

  • Dat is zijn/hun Pavlovreactie op het feit dat Bauke wat geld toegewezen heeft gekregen vorige week. Zo werkt dat onder die schedelpannetjes, gaat het weer gisten :). Ondertussen wachten we op het grote PR de Vries boek van Dankbaar ’s voormalige collega.

  • Tamelijk bizar hoe leugens en infantiele fantasieën ook het leven van Mauritz volledig beheersen. Op zijn ‘webstek’ novio-media.nl staat nu al geruime tijd de aankondiging dat er een geheel opgefriste digitale presentatie zal gaan plaatsvinden. Je kunt er op wachten dat de huidige (en wederom niet gehaalde) deadline van eind januari 2015 binnenkort wordt veranderd in eind april 2015 en dan weer in eind juli 2015 etc. etc. Dat gaat al jaren zo. Ik heb trouwens begrepen dat Mauritz aka ‘De Baron’ gehuwd is en in ieder geval een dochter heeft. Het zal je echtgenoot/vader maar zijn. Triest.

    • Dankbaar wordt dan ook niet gehinderd door enige mensenkennis en is op sociaal vlak een doffe aaneenschakeling van rampenplannen. Alleen mensen die Dankbaar kritiekloos naar de mond praten doen er in zijn zwaar getroebleerde optiek aan toe en kosten Dankbaar niet alleen veel geld maar ik las hier een tijdje terug zelfs de suggestie dat dit hem inmiddels ook zijn huwelijk heeft gekost. Aan de (waan)ideeën die Dankbaar op zijn eigen blogje oreert -of beter gezegd onaneert- hecht ik dan ook geen enkele waarde. Hij is niet eens amusant deze selfkicker.

 7. Ook buitengewoon grappig om te zien hoe de satanische pedofielen van de NWO overal met Kat meeverhuizen. ‘Ierland schaft gezin af’ schuimbekt die debiel nu weer. Zet Kat op Zanzibar en dan is plotsklaps daar weer een ‘pilot’ voor de uitrol van de ‘agenda’ van de NWO. Die demonen zitten in je kale koppie, Micha en garanderen je permanent -waar je ook gaat of staat- een miserabel en uitzichtloos bestaan.

  P.s. Arme Johan. Die zag vorig jaar zijn kans schoon om zijn wholy shite vakantie van 1 week in Frankrijk met een week te verlengen. De zoveelste fail want nu ziet Johan -vanuit zijn hogere weten- zijn vakantie helemáál in rook opgaan. Die man moet welhaast verslaafd zijn aan teleurstellingen en permanent falende initiatieven.

  • Ach, afgelopen zomer tijdens zijn vakantie in Italië dacht Kat nog dat jonge feestvierende Italiaanse vrouwen ‘hoeren van de NWO’ zijn, terwijl ze hem uiteraard wel schalks aankeken. Gelukkig kon Kat deze agentes van de Demmink-squads zelfs zonder zijn inmiddels broodnodige mannen-BH weerstaan.

   Micha is vlak na deze warmbloedige verleidingen gevlucht naar Ierland waar hij zijn kundige inzichten kon inzetten ten behoeve van de verwaarloosde Victoria. Op het nippertje, want anders…

Reacties zijn gesloten.