In zijn persoon gedwongen

In bovenstaande Youtube horen we soeverein πair vanuit de Penitentiaire Inrichting in Schiphol verhalen over zijn soevereiniteit in de praktijk. Een verwarde man met een nog verwarder verhaal, dat ik  in dit stuk zal proberen te reconstrueren. Hij legt aan Magda, het dakloze soevereingekkie van Vitalifeiten uit hoe hij in de gevangenis terechtkwam en hoe zijn rechten geschonden worden.  Het is het zoveelste lesje in de manieren waarop je volstrekt onnodig in de problemen kan komen als je soevereine “opvattingen” in de praktijk gaat brengen en daardoor bijvoorbeeld je auto niet laat keuren, je boetes niet betaalt, mensen zonder gerechtelijk bevel uit hun huis probeert te zetten, of je taakstraffen niet uitvoert. Wat er gebeurt als je denkt buiten en boven de wet te staan.

Borderline Trucje

Aanvankelijk was het vrij overzichtelijk voor Pi-Air: 260 euro boete vanwege het rondrijden in een ongekeurde auto en twintig uurtjes taakstraf wegens mishandeling van zijn vriendin (een “borderline trucje” volgens hem). Vanuit zijn soevereiniteit beredeneerd vond hij het niet nodig om zijn auto te laten keuren, zoals een andere “soeverein” er eerder niet de noodzaak van inzag om een Nederlands nummerbord te gebruiken. Ook vond Pi-air het niet nodig om zijn taakstraf wegens vriendinmeppen uit te voeren.

Helaaspindakaas. Volgens de wet Mulder (een gedrocht, maar dan moet je dus bij de politiek zijn) wordt bij wanbetaling je boete eerst met 50% verhoogd en als dat bedrag ook niet betaald wordt, met 100%. Als je dat weer niet betaalt, kan je door justitie “gegijzeld” worden en moet je na je gijzeling het gevorderde bedrag inclusief verhogingen  alsnog betalen. Daarnaast zit de Nederlandse wet zo in elkaar, dat als je een opgelegde taakstraf niet uitvoert, je alsnog naar de gevangenis moet: voor elke twee uur taakstraf één dag cel. Een betrekkelijk lage boete en een kleine taakstraf werden op die manier een zware douw van acht weken en drie dagen.

In zijn persoon gedwongen

Maar waarom werd hij gearresteerd? Niet voor zijn uitstaande strafjes. Een huurster van zijn vriendin had een betalingsachterstand en Pi-Air’s vriendin ging schijnbaar zonder gerechtelijke uitspraak de sloten in dat huis verwisselen om er zelf in te wonen. Mag niet, want er bestaat nogal wat huurbescherming voor niet-soevereinen in Nederland en de politie kwam dan ook gezwind op deze huisvredebreuk af. Schijnbaar hield PI-Air zich verdacht op in die straat, want er parkeerde vijf minuten later ook een politiebusje bij zijn auto.

Toen zijn naam gevraagd werd, gaf hij alleen zijn soevereine naam PI-Air op en weigerde zich verder te legitimeren -dan voelt hij zich “in zijn persoon gedwongen“- dus hij werd aangehouden. Vervolgens verzette hij zich op gewelddadige wijze tegen zijn arrestatie, waardoor een agent zijn hand kneusde en er ook aangifte tegen hem gedaan werd wegens poging tot zware mishandeling van een ambtenaar in functie. Daarnaast moet hij nu terechtstaan voor zijn soevereine weigering zijn identiteitsbewijs te geven. Overigens wisten ze zijn identiteit op basis van biometrische gegevens alsnog te achterhalen en bleek er nog het één en ander aan strafjes open te staan. Acht weken en drie dagen om precies te zijn. Voor Pi-Air was de cirkel rond. Hij mocht meteen blijven.

Mensenrechten

Nu voelt hij zich in zijn rechten geschonden. Als soeverein mens van vlees en bloed geldt voor hem alleen de universele verklaring voor de rechten van de mens ook al is dat een niet-bindende verklaring en geen verdrag en bovendien is de wet Mulder strijdig met de Europese verklaring van de rechten van de mens. Want dat las hij op het internet. Is niet het geval, want hij heeft een beroepsmogelijkheid en het is natuurlijk zijn eigen schuld als hij daar geen gebruik van maakt. Deze wet wordt helaas vaak toegepast in Nederland en een verwijzing naar de vage formuleringen in dat Europese verdrag halen het eigenlijk per definitie niet als verweer. Een gijzeling kan weer wel door de rechter beëindigd worden, als bleek dat je probeerde tot een betalingsregeling te komen, of als er sprake was van onbehoorlijk bestuur bij de uitvoerende ambtenaar. Zo’n mensenrechten verweer is eigenlijk per definitie kansloos. Klinkt mooi, maar bij de rechter heb je er niets aan.

Wat we hier kortom zagen is iemand die in de problemen kwam omdat hij vanwege zijn soevereiniteit zijn auto niet meer hoefde te keuren, zijn vriendin en een agent mocht mishandelen, mensen zomaar hun huis uitzetten, boetes onbetaald laten, zich niet hoefde te legitimeren en taakstraffen onvervuld kon laten. Maar volgens Magda is PI-air geen ongekeurd rondrijdende recidivist die er zijn hand niet voor omdraait om geweld tegen vrouwen en agenten te plegen, hij is een “boodschapper”.  Pi-Air komt er alleen maar “licht en kennis” brengen. Inderdaad, hij wijst ons er ten overvloede op dat die “soevereiniteit” een criminogene filosofie is en dat verspreiding eigenlijk gelijk staat aan opruiiing, misdrijven veroorzaakt. Net als bij Jihadistische haatpredikers moet er ook tegen mensen als Magda en Vitali opgetreden worden, want ze maken levens kapot.

Advertenties

27 thoughts on “In zijn persoon gedwongen

 1. En dit is dan een reactie die aangeeft waar in dit specifieke geval het ware probleem zit, gewoon een opportunistisch draaideurcrimineeltje die denkt dat hij zich achter zoiets als soevereiniteit kan verschuilen.
  Heeft Magdawel daar ook al eens over nagedacht: soevereiniteit als excuus oplepelen…tja je bent een mislukt crimineeltje of je bent het niet.
  Goede reclame Magdawel 😉 , erg naïef ook weer van jullie.

  Faith Hill – februari 8, 2015, 11:22 am Login om te reageren

  tja dat krijg je er van he…??? De moeder van je kinderen in elkaar trappen, taakstraf niet doen, auto’s verduisteren, mensen bestelen, iedereen die je helpt bedriegen & liegen dat het gedrukt staat….. of je nou wel of geen naam gebruikt; if you Do NO harm & je bent zuiver, Loopt Iedere Mens in Vrijheid & Vrede…. Ik zeg; eigenschuld dikke bult!

 2. Ik vind de soevereiniteitsgedachte een gevaar voor de geestelijke volksgezondheid, want het veroorzaakt een depersonalisatiestoornis bij de slachtoffers ervan, die veel schade aanricht bij die personen zelf en de rest van de samenleving. Los daarvan is het een criminogene filosofie, als je ziet hoe iemand als Pi-Air er niet alleen burgerlijk ongehoorzame overtredinkjes, maar ook geweldsmisdrijven door gaat plegen en nog denkt dat hij in zijn recht staat ook. Het klinkt vervelend, maar het enige juiste antwoord op zulke ontwikkelingen is keiharde repressie en aanpakken bij de bron. Dat zijn dus mensen als Magda en haar vriend, met nog een paar anderen.

  • Ha, Kraven..

   Jij hebt er al een aantal keren rake stukjes overgeschreven. Mijn dank daarvoor, ik heb ze met interesse gevolgd. Ook je oplossingen.

   Eer wie eer toekomt. Je bent een van de eersten geweest die deze destructieve stroming onder de aandacht bracht.

   • Nooit te beroerd om een stukkie te tikken 🙂 Wat wil je weten? En voor wat betreft Teuben, die is eigenlijk net zo goed slachtoffer als de lezers van toenmalig Niburu, bleek achteraf. De man is griezelig naief en daar is flink misbruik van gemaakt door Rob Slenters, Jeff Poelstra en later Maurice Wasbauer die nu de zooi heeft omgedopt tot nine for news. Maar goed das een andere topic.

    On topic wat wil je graag op een rijtje gezet zien en hoe wil je het aangeleverd hebben?

  • Ik heb net even wat van je gelezen Kraven, je was er is idd als één van de eerste erbij, op Swapichou begonnen we pas in mei 2014.
   Ben benieuwd of je op Jeroen ’s voorstel in wil gaan.

 3. Uitsluitend personen met maatschappelijke, financiële of justitiële problemen sluiten zich aan bij ‘de soevereine mens’. Het is een rare vlucht die ze maken, maar wel een zeer destructieve vlucht.

  Personen die hun leven (redelijk) op orde hebben zie je niet in die groep.

  • Uiteraard niet. Je ziet ook geen succesvolle mensen in het ploegje complottertjes. Het zijn stuk voor stuk faalhazen.

   Ik was vandaag (vrije dag) voor de lulz aan het spitten in het verleden van Micha 2.0 met ballen. Ene Graham Phillips. Sekstoerist, propagandist en totaal malloot.

   Prachtig, of eigenlijk vreselijk om de lijntjes te trekken.

   Seks.
   Geld.
   Narcisme.
   Onzekerheid.

  • Ja mooi. De context waarin dit crimineeltje het zegt is ook zo aandoenlijk. Bea vraagt hem hoe het verder met hem gaat, waarna Pi-Air verzucht dat het allemaal niet makkelijk is, dat ze hem doorlopend ‘terug in zijn persoon proberen te dwingen’.

   Ik kreeg meteen allerlei beelden voor ogen van waterboarden, slaaponthouding en andere zware pressiemiddelen die de arme Pi-Air moet ondergaan. Maar gelukkig het viel mee. De dwang bestond uit ‘het uitsteken van hun hand terwijl ze je naam noemen’.

   • Ja echt hilarisch. En dan zie je tegelijk in de tickertape verdragsteksten over marteling voorbijkomen. Hij ervoer het trouwens ook als marteling dat hij geen schoenen met stalen neuzen mocht dragen, terwijl de cipiers allemaal kisten droegen.

    Wat een moron. Van die opmerking dat Nederland zo heet omdat het een BV is en we het vroeger ons oude Hollandje noemden liep het me ook dun door de broekspijpen. Ik twijfelde er nog over of ik die hilarische kwootjes mee zou nemen in mijn stuk, maar besloot er toch tegen, omdat ik zijn situatie daar te ernstig voor vind.

    • Maar “in je persoon gedwongen” vond ik te veelzeggend. Iets voor een psycholoog om wat verder op door te gaan vragen zeg maar. Waar zijn persoon dan nu precies is. Ergens op een wolkje in Lalaland wellicht, waar al die persoonlijke verantwoordelijkheden niet bestaan?

   • Ze hebben mij ff moeten afvoeren vanochtend.
    Deze kwestie en de manier waarop deze keurige jongeman behandeld wordt en nu ook nog die discussie (meh) op HHC
    Ik kreeg het te kwaad, al dat onrecht in de wereld.
    Je mag niet eens je eigen vriendin in elkaar beuken, waar moet het naartoe?
    Je mag niet eens mensen stalken op hun eigen webstek, waar moet het naartoe?
    Grrr
    teigert afgevoerd

    • Ik begrijp dat we inmiddels nieuwe leden bij het Swap team hebben nu ik de reacties bij HHC lees. Nu, slik..welkom.
     Dat van het loon komt nog wel,

Reacties zijn gesloten.